אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום אחים שלי אני אפשר להגיד חדש פה (היה לי משתמש אבל לא יודע מה קרה לו ומאז לא הגבתי) הקיצר אני מחפש מקום לקנות מסך או כמה מסכים (תלוי במחיר) של LCD אז אם תוכלו לעזור לי איפה אני יכול לרכוש במקום זול ושמספק מהר (אם זה אתר) נ.ב היה לי אתר אבל שחכתי אותו :'( תודה רבה לכם ורק משהו אחד להגיד לכם זה שלא הייתי רשום לא אומר שלא ראיתי מה הולך פה ואני רק רוצה להגיד לכם שיש לכם אחלה של קהילה ופורום ממש נהנה לקרוא פה נושאים כולם עוזרים אז.. תודה לכם!
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן, כרגע נתקלתי בזה: לכבוד הכריסמס Sparkfun מציאים יום אחד - 26/11/12- שבו המשלוח יהיה חינם (גם לחו"ל תלוי במשקל). עוד מידע פה. נשמע כמו דיל לא רע. אז מה אתם הולכים לקנות ?
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום. אני רוצה לחבר מסך חיצוני למחשב שיראו בו את את רשימת השירים או לפחות את השיר שה WINAMP מנגן באותו רגע. אם יש משהו מוכן במחיר סביר.......זאת גם אופציה למרות שאני מעדיף להכין בעצמי. תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות פרספקס כתום/ירוק (הזוהרים האלה...) הלכתי לזגג הוא אמר לי שהוא לא מוכר דברים כאלה מאיפה אני יכול לקנות?
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום זוכרים שכשיצאו המחשבים האישיים בשנות ה-80, כולם קנו אותם, ולא מעט אנשים קנו "כיסוי למחשב" בשביל לכסות אותו? זה לא רק כיסוי למקלדת, אלא ממש למסך גם ולמארז. מאז התופעה הזו נכחדה, אבל נתקלתי עכשיו במצב שאני צריך את החומר הזה. זה היה חומר שקוף אבל מאט, מזכיר ניילון, אבל הרבה יותר עבה ממנו.. עובי שמתקרב ל-1mm והחומר היה דיי רך.. מישהו יודע איפה אפשר לקנות את החומר הזה? (זה לא בשביל מחשב אלא מוצרים אלקטרוניים אחרים) אם לא לקנות את החומר ישירות, אז יש עוד אפשרות, יותר פשוטה כנראה: איפה אפשר לקנות כיסוי כזה? מישהו נתקל בזה לאחרונה באיזה חנות/אתר? (אנחנו כבר נעשה לו את ההתאמות הנדרשות מבחינת הנפח..) תודה
-
- 5 תגובות
- 2.7k צפיות
- 1 follower
-
-
כי אני רוצה ללכת להום סנטר בביג בבאר שבע אז עם מישהו יודע אז שיגיד לי
-
- 5 תגובות
- 791 צפיות
-
-
שלום, מייק מהפורום שירטט לי מעגל לבניית "לחצן" אוטומטי.... מה שהוא עושה זה מקצר 2 רגליים אוטומטית למשך זמן מסויים ומפסיק, הצ'יפ של הלחצן נקרא CD4066. הבעיה היא שבין 2 הרגליים שאמורות להיות מקוצרות למשך זמן מסויים יש איזשהי התנגדות שמקצרת את הרגליים תמיד. עושים במצב הזה? תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לחבר מאוורר ישן סטוק של הכרטיס שלי של ASUS לחיבור מולקס רגיל (תסתכלו תמונות) מישה יכול להסביר איך??? [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 5 תגובות
- 818 צפיות
-
-
תודה לכל מי שנכנס להציץ חח לעניינינו, יש לי מאוורר סטוק 120 mm נשרף לו בכרטיס איזה רכיב עם 4 רגליים, כתוב עליו 277 משו, הלחמתי רכיב כזה ממאוורר אחר בגודל 80 mm, והמאוורר עובד אבל באופן קבוע שורף לי דיודה בבקר מאווררים אחרי כמה זמן של שימוש, פתחתי את המאוורר שוב, ראיתי שיש סיב חשוף קטן שנוגע/לא נוגע בין החוטים של הפלוס והמינוס, תיקנתי את הנושא חיברתי שוב לבקר והמאוורר עובד אבל הלד של הבקר מהבהב קלות (בערוץ של מאוורר אחר הלד לא מהבהב), נגעתי במרכז של המאוורר והוא חם בצורה מטורפת... אני מפחד שהתקלה לא נפתרה והוא שוב ישרוף לי דיודה שורה תחתונה, מאוורר שמתחמם בצורה חריגה, על איזה תקלה זה מעיד אם בכלל? אולי הרכיב מהמאוורר של ה80mm לא מתאים למאוורר של 120mm? אולי פשוט…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
[TABLE=class: tborder, width: 100%, align: center] [TR] [TD=class: alt1, bgcolor: #F0F4F8] זו השאלה הראשונה: http://sizmedia.com/my.php?i=mmzv2hjfyijm.png וזו השניה: נתון מצבר של מכונית בעל 60Ah. שני פנסי הדרך צורכים זרם של 8A ו -4 אורות חניה 2A. בהנחה שהמצבר מלא והנהג שכח את האורות דלוקים לאחר החניה, תוך כמה זמן יתרוקן המצבר? אם יש למישהו כיוון אני צריך להגיש את זה מחר. תודה רבה![/TD] [/TR] [/TABLE]
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
היות וזה קשור לאלקטרוניקה אני שם את זה פה מנהלים בבקשה לא להעביר יש לי נייד של קומפק פרסריו 2100 והמסך מוחשך חשבתי שזה קטודה שנשרפה אבל לפני שהלכתי לקנות קטודה אמרתי אולי כדי לראות אם היא באמת נשרפה לכן פתחתי את המסך ובדקתי את היציאה לקטודה ואין בה בכלל זרם אז אולי בכל זאת המנורה כן עובדת שאלתי לחברי הפורום היותר מבינים היא :מסך 14.1 איזה V צורכת הקטודה הקרה שלו כדי שאנסה לחבר מקור מתח זהה לקטודה ואראה אם הבעיה היא באינורטר או בקטודה עצמה (כדי לראות אם האינוורטר מוציא זרם חיברתי אליו רמקול קטן ואין שום רחש!!)
-
- 5 תגובות
- 850 צפיות
-
-
-
כמה תמונות של המחשב, בוצע סידור כבליפ + נעשה סליבינג למספר מאווררים אך הוא הסתיים מאחר וההיט שרינק שיש לי קצת גדול.. הסידור הוא לפני הסליבינג למאווררים מאחר והוא עוד לא נגמר . מספר כבלים הוכנסו לתוך הספק על מנת שלא יפריעו לזרימת האווייר, הכבלים שבוך הספק צופו באיזולירבנד שנקרא לפלפ, הוא חסין מפני לחות וחום, הרבה טכנאים של YES ו HOT משתמשים בו על מנת לצפות חיבורים.. תשפטו אתם. [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 675 צפיות
-
-
-
כתבתי כבר בסביבות ה10 פעמים מחדש את הקוד בכל וריאציה שלו ומשום מה אני לא מצליח להפעיל אותו, ניסיתי לקחת כמה קודים כתובים ולשנות אותם לפי מה שאני צריך(ע"פ סוג המקלדת והLCD שלי) אבל לא הולך לי כ"כ אני משתמש במקלדת 2 שורות(2X16) מסוג M1632 מקלדת 4X4(זאתי שיש בה גם את A,B,C,D בנוסף למספרים ולסימנים) ובמפענח מקלדת 74922 אשמח אם מישהו יוכל לענות לי ולעזור לי לתקן את הקוד שלי, הוא עובד כמובן קומפילציה אבל לא פועל, הLCD מציג את השורה הראשונה בה כתוב "קוד:" ובשורה השניה מספרים אקראיים שהם בד"כ שורה של 5 אחדים או 5 פעמים 2, אחרי 10-15 שניות של ההצגה הזאת המסך כל הLCD מתמלא במספר 2 משום מה, כל 2 השורות. הקוד אמור בסה"כ לקרוא את המקשים שהוקשו במקלדת ולהציג על הLCD. זה הקוד: #include …
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני חדש בתחום הארדווינו, יש לי קצת רקע בחשמל ואלקטרוניקה וגם קצת בתכנות. קניתי לפני כמה ימים את הארדווינו הראשון (בינתיים) שלי mega 2560 r3, אני צריך לחבר אליו סולנואיד שדורש 12V ו-3A. קראתי אתמול שאפשר לעשות זאת עם טרנזיסטור וכו, השאלה שלי האם לא כדאי לעשות את זה עם ממסר פשוט, ראיתי את הממסר הבא המותאם לארדווינו באיביי: http://www.ebay.co.uk/itm/New-5V-10A-1-Channel-Relay-Module-Board-Shield-for-Arduino-PIC-STM32-MCU-Cheap-/251231186076?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a7e8bac9c לא יהיה פשוט יותר לחבר את זה לארדווינו? אני יכול פשוט לחבר Vcc וground ואת פיו הבקרה בלי צורך בשום התאמה נוספת? האם זה מומלץ מבחינת שמירה על הכרטיס שלי מאשר חיבור עם טרנזיסטור? ו…
-
- 5 תגובות
- 4.8k צפיות
-
-
-
יש לי מארז פנוי בבית שאני רוצה לעשות לו מודינג עצבני אבל אני רוצה נושא מסויים לאורך כל המודינג (theme) אתם יכולים לעזור לי לבחור אחד? אין לי שום רעיון.....\:
-
- 5 תגובות
- 923 צפיות
-
-
שלום. יש לי מארז כזה והיית רוצה לחתוך חלון על הדלת תציעו לי משהו יפה שייראה פצצתי על המארז שלי החור שיש לי על הדלת אני יינצל אותו אבל אני רוצה שתגידו לי רק איזה חלון יהיה הכי מתאים לי והכי גורם למארז שלי להפוך להיות חיה תודה מראש ATR
-
- 5 תגובות
- 773 צפיות
-
-
איך בודקים אם קבל תקין ??? ובקבלים קרמי איך אני יודע את הערך יש רק מספר סידורי ???
-
- 5 תגובות
- 5.5k צפיות
-
-
יש לי כמה שאלות בקשר לאתר... שאלה ראשונה האם מישהו יכול להסביר לי את ההבדל בין החוטים שמוצעים שם למחירה: http://www.lsdiodes.com/resistors/ והאם משהו פה יודע כמה זמן לוקח למשלוח להגיע לארץ?? ועוד שאלה, מישהו יודע איפה אני יכול לקנות ראשים/מחזיקים ללדים יפים בכל מיני צורות, צבעים וחומרים. תודה
-
- 5 תגובות
- 900 צפיות
-
-
שלום יש לי LM3915 ויש לי גם לדים אני רוצה לחבר את זה למחשב שזה יהיה לפי קצב המוסיקה מה אני צריך לעשות עכשיו? איך בונים את זה ואני צריך עוד משהו בשביל זה? תודה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
מה קורה חבר'ס, אז ככה משעמם לי ואני רוצה לעשות מודינג משהו יפה ככה שלא יקח הרבה זמן ויראה טוב, מה אתם מציעים , עדיף להשקיע כמה שפחות כסף, תודה לעוזרים, אלי.
-
- 5 תגובות
- 840 צפיות
-
-
-
הי לכולם קניתי מיני-מחשב Windows, שהגיע עם ספק 12v 2A. אני מעוניין להפעיל את המיני-מחשב הזה בצורה שמנותקת מהקיר, כלומר ע"י סוללה/מצבר כלשהו. מה יתאים לכך? אני מחפש משהו קטן יחסית, ולא בגודל של מצבר של רכב.. כמו כן רצוי מאד שאופיין פריקת המתח של הסוללה/מצבר הנ"ל יהיה כזה שנשאר יחסית יציב על 12v לאורך רוב הפריקה, ולא שיהיה בירידה ואחרי 50-60% יגיע ל-10v.. מה יתאים? תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-