אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
-
Intel Pentium 4, 3000 MHz Asus P4P800S-X) RADEON 9200 SE) SAMSUNG SP1203N 120 GB) 2X256 samsung 400 mghz soket 478 כרגע יש לי ספק כנראה ג'נרי של 500W..?? אני מחליף ל 2 ג'יגה ראם ddr 2 667mhz במקום הזיכרון הקיים שלי.... וקירור BT אמרו לי להחליף לספק ל-hec 300w art. ממה שהבנתי הם חברה טובה מאוד והם במחיר סביר.. זה יחזיק לי את המחשב או שאני אצטרך ספר יותר חזק??? יכול להיות שהספק לא יתחבר בגלל שזה סוקט נמוך יחסית? תוכל להיווצר עם זה בעיה? או שבספקים זה לא משנה?? תודה..
-
- 3 תגובות
- 891 צפיות
-
-
קניתי דראמל אתמול ב - 300 שקל של סקייל והוא אחלה דבר אבל... קניתי אותו בשביל לעשות חלון למארז שלי, חלון ענק על כל הגודל של הפח כמעט אז מין הסתם אני צריך לחתוח איתו פח בגודל 2 מילימטר בערך קיבלתי איתו 5 דיסקיות חיתוך ולא האמנתי כמה מהר הם נגמרים מזה בקושי עשיתי פאנס וכבר נגמרו לי כל הדיסקיות איזה באסה מזה איזה מהר זה נגמר אני יהיה צריך לפחות 100 דיסקיות כדי לעשות את החלון מאיפה אפשר ליקנות דיסקיות חיתוך של דראמל?
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, לכל מי שזוכר וכל מי שלא... אני מחפש חוטי ליפוף 42AWG או 43AWG (קרוב ל 0.064 מילימטר...) עדיף ציפוי אמייל מישהו יודע איפה האפשר להסיג\לקנות כמות של 200 גרם בערך... קצת לפה קצת לשם לא משנה...
-
- 2 תגובות
- 5k צפיות
-
-
אני מנסה לחבר כבל מהמחשב לtv, עכשיו יש לי כבל s video שקיבלתי, ועוד כבל rca שמצאתי אצלי, מה שאני צריך זה לשלב ביניהם איכזהו ככה שצד אחד יהיה חיבור של svideo, ובצד האחר rca שיתחבר לtv. מה שקורה עכשיו זה חתכתי את הקצוות של ה rca והs video , ועכשיו מה שנשאר זה לחבר בינהם , ב rca יש 2 חוטים, אדום ולבן, ובs video יש ארבעה חוטים אדום שחור כתום וחום, משהו יודע איך זה הולך מתחבר בדיוק? לאן לחבר מה?
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, לאחרונה השתחררתי מהצבא ולכן יש את כל הזמן להתחיל פרוייקט חדש. החשק למדר משהו יותר מידי גדול. אז הנה, מי שזוכר את הפרוייקט Ghost In the Shell הראשון שם לב שאין עידכונים יותר, זה בגלל שהפסקתי אותו בגלל שהמארז שניסיתי לבנות יצא לי עקום. וגם יצא לי החשק עליו. אז עכשיו אני מתחיל (ממשיך) את הפרוייקט החדש כאשר אני מיישם כמה מהרעיונות כאן. אז בתור התחלה, ספק כוח עם קירור פאסיבי. (מוד זה מסוכן מאוד ויש סכנה להתחשמלות\נזק לחומרה) זהו הקורבן שנפל לידי, ספק ג'נרי 300 וואט, הוא מספיק למפרט שלי מכיוון שהלוח אם שלי בקושי עובד גם ככה ואין שום OC. בהתחלה הלחמתי החוצה את כל הרכיבים שדרשו קירור, הלחמתי אותם לחוטים ואת החוטים למעגל המודפס. יש לציין שהלחמתי אותם אחד אחד בתו…
-
- 204 תגובות
- 28.7k צפיות
-
-
לקחתי את הרעיון ממישהו כאן... ותודה לו.. אז ככה פתחתי את הדיסק הדעתי למצב שנשאר לי המנוע והדיסקים... (שאולי יוחלפו בכנפיים או שאני אעקם אותם בהתאם) השאלה שלי היא מישהו יודע איזה מתח וזרם המנוע צריך? ואם אפשר הסבר על MOLEX (מה כל כבל מעביר) תודה
-
- 29 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
היה לי טלפון לא פועל של siemens mc60 אז פירקתי אותו והוצאתי את מה שמעניין זה המסך המיקרופון והמנוע של הרטט אם יש לכם רעיון איך לעשות איתם משהו יפה אז....תירשמו עכשיו אני רוצה גם לדעת אם יש אפשרות להציג עם המסך דברים נגיד לחבר אותו למחשב ושיראו בו דברים שאני רוצה תמונות מצורפות נ.ב למסך יש 10 חיבורים עריכה: מצאתי באינטרנט כל מיני דברים על המסך אני לא מתמצא בזה אבל הבאתי את הקישור אולי זה יעזור למישהו להסביר לי איך לחבר http://sandiding.tripod.com/m55.html [attachment deleted by admin]
-
- 0 תגובות
- 639 צפיות
-
-
שלום לכולם!!! רציתי לשאול האם הוספה של גרילר למאוור מוסיפה משהו לביצועים???? או סתם ליופי??? תודה.....
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
כשמחברים צג lcd לחשמל אז הוא אמור להראות 2 שורות שחורות מלאות... פעם הצג שלי היה מציג אותם ואתמול חיברתי אותו שוב והוא מציג רק שורה וחצי ככה.. ובדקתי עם הרב מודד שוב, והכל מחובר מצויין... מה עושים?
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אם שום דבר אחר לא עוצר אותי ויש לי מאוורר מיוחד למעבד.. ועדיין החום של המעבד לא עצר אותי.. האם יהיה אפשרי להגיע לכזה OC בלוח הזה כי הבנתי שהוא מתחמם מהר.. ואז האם הלוח הוא זה שיגביל אותי (בגלל החום עזבו את הבאס)
-
- 2 תגובות
- 829 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות דרמל ב 400 שקל.. איזה דרמל לקנות הכי טוב של חברה טובה.. ואת הציר הגמיש וכל זה צריך לקנות בנפרד? אגב מה אפשר לעשות עם דרמל חוץ מלהשחיז ולחתוך? הוא יכול לעבוד כמו מברגה כזאת?
-
- 5 תגובות
- 946 צפיות
-
-
-
שלום לכולם. אחרי הרבה קריאה של יומני פרויקטים והרבה מחשבה, הגיע הזמן לפרויקט מודינג משלי. שם הפרויקט הוחלף לH2O - בגלל שהוא רלוונטי יותר ויפה יותר התוכניות: -בניית מערכת קירור מיים בתקציב נמוך -בניית בייבאס -בניית מארז למערכת קירור המיים -החלפת אחת מדלתות המארז ברשת (עדיין לא הוחלט אם יבוא מאחוריה פרספקט) -הוספת מספר מאווררים -הוספת בקרי שליטה למאווררים -הוספת חיישן לטמפ' של כרטיס המסך (קיים דבר כזה?) -#הפיכת הספק למודולרי -עיגול כבלי הIDE במארז -#סליבינג -הוספת תאורה למארז המארז-ג'נריק של אייבורי, תמונות בקרוב. הכלים-מברג, ידיים, מוח וארנק. משך הפרויקט-לא ידוע, אולי אפילו 8 חודשים. תגובות, עצות, ביקורות בונות וחו"ד יתקבלו בברכה.
-
- 112 תגובות
- 16.9k צפיות
-
-
אז ככה היום עשיתי חלון במארז יצא פצצה מחר אני קונה מאוורר לדים למארז אז ככה חייב להשים את הגריל הזה את הרשת הזאת? או שאפשר סתם לחתוך עיגול ולחבר אליו את המאוורר עם ברגים עכשיו לשאלה המרכזית אני מת לעשות תאורה למחשב וראיתי שתאורת לדים חזקה מאוד ולא שווה להוציא 60 שקל על קתודה אם אפשר להוציא 10 שקל על חומרים ללדים הבעיה היא שהמדריכים שראיתי פה באתר לא ברורים(לי לפחות) או שהתמונות לא עובדות או לא מפורטים מספיק אז למישהוא יש איזה מדריך פשוט או שהוא יכול להסביר לי איך להאיר את המארז בעזרת לדים ? הודעה ראשונה שלי פה אז תודה לעוזרים...
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
זה מופיע בכרוז המדריכים שלכם. עכשיו הוא דיבר על - מחבר DSUB 9PIN נקבה (חיבור סריאלי כמו של עכברים ישנים). אז הבנתי איזה כבל וכל זה אבל לא הבנתי נמשל מה הצבע של PIN 1 או של PIN 5 וכו' ... זה חשוב לי כי אני רוצה לעשות כמו משהוא שישר מתחבר למחשב בלי שני יציאות כאלה של חיבור סיריאלי רק אחד שמתחבר למחשב והשני לקחת את החוטים שלו נגיד אם זה אדום סתם לדוגמא והוא שייך לPIN1 אז לחבר אותו ... אני חושב שבר הבנתם אותי ותוכלו לעזור לי תודה מראש לעוזרים ...
-
- 5 תגובות
- 964 צפיות
-
-
כמו בכותרת אני מחפש חנות שמוכרת דיסקיות חיתוך לדרמל באיזור חולון תל אביב או ראשון לציון בכל מקרה לא הום סנטר או אייס לא משנה לי אם מקורי של דרמל או לא העיקר שיהיה איכותי יחסית ובמחירים שפויים תודה שחר
-
- 2 תגובות
- 883 צפיות
-
-
נשרף לי השנאי של הארקוס וכמה שניסיתי לתקן אותו לא הצלחתי, קבל התנפח והיה אומס על הזנר שהתפוצצה ושרפה את הלוח .......באסה . קיצר עכשיו אני מחפש לאלתר לי שנאי חלופי אולי מישהו יודע על שנאים של סלולר שעובדים על כזה מתח וזרם או שאולי אפשר לארגן טעינה דרך ה USB? מה המתח והזרם שם? 12 או 5 V ? תודה
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הייי שלום אני רוצה לעשות תאורת לדים. איך לחבר את הלדים מבחינת כבלים. כלומר,איזה רגל לחבר לחוט שחור אדום,צהוב..וכנ"ל לגביי נגדים... אם אפשר אז תראו לי תרשים או משהו.... נ.ב. איזה הספק מגיע לכונן דיסקטים?
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
איך מרכיבים את הערכת סילבינג? והאם צריך לפרק את המולקסים ועם כן אז איך?
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לוח 945PS3 גיגהביט (מפרט מחשב בצד). ב SYSTEM MEMORY MULTIPLIER שיניתי מ AUTO ל 2.66 ששינה את ה MHZ מ 667 ל-709. FSB OVERVOLTAGE CONTROL שיניתי מ 1.32500V ל 1.33125V
-
- 3 תגובות
- 773 צפיות
-
-
שלום לכולם!!! רציתי לשאול האם מישהו יודע איך לבטל את המטען/החשמל הסטטי שנוצר במארז??? תודה .... :s05:
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אני מנסה לבנות גלאי, שיושב על פלאטה, המורכבת על שני צירים (זווית אזימוטלית וזווית הגבהה), שיעקוב אחרי עצם. . אני חדש בתחום של הרובוטיקה וזה בעצם הפרוייקט הראשון שאני עושה , אז הדבר הכי חשוב לי הוא ללמוד, וכרגע אני מתמקד במנועים. המנועים ישמשו להזזת הצירים. כשמה שאני מחפש זה דיוק ולא מהירות מישהו יודע על מקורות שיעזרו לי לבחור מנועים לפרוייקט - זאת אומרת: יסבירו לי מה היתרונות של כל מנוע ודרך פעולתו יפרטו באיזה מקרה כדאי לשהתמש באיזה מנוע ישוו בין מנועים קיימים בשוק
-
- 0 תגובות
- 640 צפיות
-
-
יש הבדל בין תא פוטו וולטאי לפוטו אלקטרי אוקיי נכון בשבבי ccd של היום יש סוגים רבים כאלו שמורכבים מהרכבים של התא הפוטווולטאי למי שלא יודע אפשר לשלוח לו סיכום בפרטי או שיחפש בויקדפיה או משהו ויש תאים פוטואלקטרים שמזה מורכב השבב ccd בעיקר אני יודע לכם מאוד אם תוכלו לענות לי אם יש תאים תאים פוטואלקטרים שעשויים משכבתה עליונה של גופרית ושכבה אמצעית של סיליקון ושכבה תחתונה של קדמיום או שרק המערכות לייזר מורכבות מזה ?!??!?! אם תענו לי על השאלה הספיציפית הזאת אני יודה לכם
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-