עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Architect,

אוקיי, אז יש לי מסך של PALM PILOT Vx וזה מסך איכותי, גדול עם16 גוונים (משהו כזה) ואני כבר לא משתמש בפאלם, אז כה שחשבתי אוליי להשתמש בו למחשב - לווינאמפ וכדו'... יש לי רקע כללי באלקטרוניקה, אבל כזה דבר אף פעם לא עשיתי... אז אני מפחד, אנ י לא רוצה לעשות איזה טעות שתדפוק את המסך. מישהו מכיר מדריך לזה, או שיכול להסביר כללית מה אפשר לעשות? תודה רבה. רפאל

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. שלום חברים, קניתי בטעות פס לדיםrgb ולא שמתי לב לדרישה של 5v . בלוח האם יש מחבר 12v בעל 4פין RGB. א. האם ניתן לחבר את הפס אל ה12v וזהו והכל יעבוד? או שאני אשרוף משהו. ב. האם ניתן ליצור מחבר משלי עם 4 פין שהחיבור 12v מחובר ל5v מאיזה חיבור מולוקס? אין לי בעיה להשיג להוסיף נגדים או כל מה שצריך.

3. Started by iakovl,

need help to design a sword front panel for my new case (wooden, self build) the size will be about 20cm*55cm (i can make it bigger if needed) the sword will be a Alu / misc metal one, very thin but shiny i have some stuff i want to put in it in the blade itself : 6 * coolermaster Musketeer (1 & 2) dials in the cross-guard: 2 * temp'>http://www.jab-tech.com/LCD-Digital-CompuNurse-Thermometer-w-BLUE-Backlight-pr-2642.html"]temp monitors and the power switch in the pommel: the lcd from cooldrive 6 sword basics i hope u understand my idea i need help in the sword design

• 5 תגובות
    • 885 צפיות
  4. Started by taimor,

יש דבר כזה מפצל LNB ? ? אם כן מאיפה אני משיג ? ד"א LNB זה הכבל שמתחבר לממירים משידור, אני צריך מפצל כזה, מישהו מאיפה משיגים וכמה הוא עולה ? תמונה על הכבל המדובר:

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by adielfr,

בס"ד שלום חברים. רכשתי את המקלט הבא: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=160579448162&ssPageName=ADME:X:RTQ:US:1123 קיבלתי אותו השבוע וניסיתי לבדוק האם הוא עובד. ראוי לציין שברשותי מקלט שקניתי כאן בארץ שעושה את העבודה יופי. כשאני מנסה לבצע סריקה של הערוצים בעזרת windows media center הסריקה לוקחת יותר מארבע שעות ולבסוף שום ערוץ לא נמצא. כמו כן בתוכנות נוספות שניסיתי (כמו vlc ו-blazedtv) המקלט לא עובד כמו שצריך. ווינדוס 7 מצליח לזהות את ההתקן ושמו הוא: IT9135 BDA Device ותוכנת מנהל ההתקן היא העדכנית ביותר. מה יכולה להיות הבעיה? המוכר ממשיך להתעקש שאין בעיה במקלטים ושאנסה לפנות למישהו מקצועי בתחום. תודה רבה!

• 5 תגובות
    • 2.5k צפיות
  6. Started by itaibm,

אני הולך להוסיף עוד 2 מאווררים למארז שלי השאלה היא העם כולם צריכים להוציא אוויר מתוך המארז או חלק צריכים להכניס אוויר (פעם ראשונה שאני מתעסק עם הדברים האלו)

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by card,

שלום יש לי משהו שאני רוצה לפרק, והסינים המעצבנים סגרו אותו עם ברגים בצורה מאד מיוחדת. מישהו יודע איפה בארץ מוכרים מברג מתאים? להלן הצורה של הבורג: תודה card

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. אמא שלי החליטה לפתח את כישרון העיצוב שלה בכך שהיא תכין מנורה מגניבה לסלון. עכשיו זה 3 מנורות רגילות, חיברתי אותן במקביל. אבל מסיבה שלא ידועה לי בהתחלה מנורה אחת מהבהבת ונכבת, אח"כ השניה ולבסוף השלישית. למישהו יש מוג מה יכולה להיות הבעיה?

• 5 תגובות
    • 918 צפיות
  9. Started by dj shay 30010,

שלום יש לי FAN גדול רשום 12V 0.74 AMPERES מישהו אמר לי ליקנות נגד של 220 אוהם אבל זה לא מתאים אני רוצה להשאיר אותו דולק על 1000 סל"ד (הו 5500 סל"ד)

• 5 תגובות
    • 905 צפיות
  10. Started by new blood,

אהלן חברה, לא כתבתי פה אף פעם, ואני דווקא צריך את עזרתכם לא בנושא של מחשבים אבל זה הפורום היחיד שמצאתי. אני מתופף, ואני רוצה לבנות מעגל עם מיקרופון קטן וכמה לדים, שישב בתוך התוף, וכשאני נותן מכה התוף יאיר. כמו כאן: יש לי המון ניסיון באלק' אבל פחות בבנית מעגלים ו"תאוריה". מישהו יכול לעזור לי? תודה דן

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. אני בונה מקלט IR, איזה גודל של PCB להזמין לדעתכם ? נ.ב : נראה לכם יש לאריהב היט-שרינקים ? לא הרבה רק כדי לסגור את הסוף של הכבל

• 5 תגובות
    • 986 צפיות
  12. Started by MoRtZkInG,

אני יודע שהצמונות לא משהו (אם אפשר להגיד לא משהו על דבר כזה בכלל), אבל זה מה יש, המצלמה השניה מקולקלת... בכל מקרה, הנה תמונות של הפאן באס שבניתי יחד עם אחי, וגם של החלון, הדלת הצבועה עם המאוורר לדים עליה צריך עוד להמשיך, לצבוע את שאר המארז, לעגל כבלים, וכו', אבל הוא חייל ועכשיו מתחילים מועדי ב' בטכניון, אז...

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. המונח מודינג (או Modding) בא מהמילה Modification שמשמעותה שינוי, התאמה של דבר מסויים, שפצו"ר (שיפור צורה) במונח צבאי. מודינג יכול להתבצע על כל דבר, וזאת בעיקר על מנת להתאים אותו למטרות שונות מייעודו המקורי, או סתם לשנות לו את הצורה, הצבעים ודרך פעולתו. כמה דוגמאות למודינג ניתן לראות פה: http://www.pickis.com:81/akai_datorvideo/page_1.html http://www.icehw.net/article.asp?id=112 http://www.overclockers.com.au/article.php?id=89257 http://metku.net/index.html?sect=view&n=1&path=mods/molexlight/index_eng http://www.heatseekerz.net/index.php?page=articles&id=4&pagenum=3 מודים אלו הם רק קצה הקרחון ואין שום גבול ליצירתיות ולרמה שאפשר להגיע אליה, ותמיד כיף…

• 5 תגובות
    • 35.2k צפיות
  14. Started by ZeppeliN,

אני רוצה לעשות חלון במארז, אבל בצד שאני רוצה לעשות בו חלון יש פתחי אוורור (מארז SIMBADDA C-850)... איך אני יכול להכין פתחי אוורור או לחלופין להעבירם למקום אחר במארז...?? צירפתי תמונות של המארז : תמונה 1: http://img292.imageshack.us/img292/6846/0012rv1.jpg תמונה 2 : http://img292.imageshack.us/img292/6159/0024ge.jpg תודה מראש!

• 5 תגובות
    • 967 צפיות
  15. Started by zurkin1232,

מישהו מכיר את החומר הזה, Lexan? זה אמור להיות חומר דומה לפרספקס, אני חושב שיותר קשיח ועמיד בפני חום. הוא נקרא גם polycarbonate.

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by STi,

האם אפשר להשתמש במסך שלו למוד למארז,להציג טמפ' וכל זה

• 5 תגובות
    • 927 צפיות
  17. אני מדבר על "נורה של סורק = קטודה קרה?" מישהו יכול להסביר לי מה רע בזה שהוא הקפיץ את הנושא? כאילו, היה עדיף שהוא יפתח תראד חדש? לבן אדם יש שאלה איך להפעיל משהו, כנראה עם החיפוש הוא מצא תראד שעוסק במה שהוא שאל, אז הוא שאל בו את השאלה שלו. מה רע בזה? ועוד לתת אזהרה?

• 5 תגובות
    • 797 צפיות
  18. Started by volvo2005,

אני צריך ליבנות שעון שהעיקרון שלו בעצם הוא לעשות שכל שעה השעון יצפצף את מיספר השעה נגיד השעה 2 הוא יעשה שתי ציפצופים וכו..לפי עזרה של המורה שלי אני אמור להישתמש ברכיבים 74192 555 7 סגמנט ועוד.. אשמח מעוד אם תביאו לי רעויונות בבניית המעגל וחיבוריו..תודהה רבה!

• 5 תגובות
    • 815 צפיות
  19. Started by D@rk3y,

אני רוצה להוציא את הגג של המארז כדי לקדוח למאוורר, והבנתי שצריך לקדוח את הניטים ואז זה יוצא. עכשיו רציתי לדעת האם אני צריך להוציא את הHD בזמן שאני עושה את זה כדי למנוע ויברציות מיותרות, והאם צריך לכסות את הלוח אם כי עפים שבבים

• 5 תגובות
    • 861 צפיות
  20. Started by Adir Abelhk,

שלום חברים ההורים שלי שיפצו את הבית ותוך כדי השיפוץ עשו להם נזק בחדר שינה הנזק הוא שאין חיבור כבלים לממיר הוט כרגע ואי אפשר להשחיל חוט חדש (נסתם בבטון) אני מחפש מוצר שיכול להעביר את האות אלחוטית אם קיים מוצר כזה (קוקסיאלי) תודה רבה , המרחק קליטה לא יותר מ 15 מטר (קירות באמצע) דירת קרקע

21. Started by Asaf.Y,

שלום,יש לי מאוורר פשוט שאני רוצה לחבר אליו פונטציומטר. מה שכתוב על המאוורר זה: DC FAN D80SM-12A ----- DC 12V 0.14A 2 1 5 --- תודה לכל מי שיעזור לי! אסף.

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by borg,

רציתי לשתף אתכם במוד קטן שעשיתי. אתמול בלילה, המחשב שלי התחיל להשמיע קול זמזום מאוד מעצבן הדומה ליתוש טורדני במיוחד, דבר שהטריד אותי עד מאוד ולא איפשר לי להירדם. בעיניים חצי עצומות (מקלל את האמא של המחשב) ניגשתי למחשב לבדוק מהו אותו רכיב סורר המונע את שנתי. החשוד המיידי היה המאוורר לדים 80mm על הדלת של המחשב שמכניס אוויר למארז, חשד שהסתבר כמוצדק. כיסיתי את המאוורר בכף ידי, והרעש נעלם. שקלתי לפתוח את הדלת של המארז ולנתק את המאוורר הרועש. אבל, מאחר וזה היה אמצע הלילה, לא היה לי כוח לכבות את המחשב, לפרק את הדלת של המארז ולנתק את המאוורר. יכולתי אמנם פשוט לכבות את המחשב ולטפל בבעיה בבוקר, אבל משום מה האפשרות הזו לא עלתה על דעתי. מה לעשות? לא יכולתי להישאר לעמוד לי המחשב…

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  23. הרמקולים הם creative sbs a500. בהדלקת רמקולים כשהקבלים אמורים להיטען הסאב נותן מכה, מבחינת קול בום כזה, לא יודע איך להסביר. אחרי שהדלקתי את הרמקולים אם אני יכבה אותם ואדליק בזמן קרוב לא יהיו שום בומים, אך אם אני יכבה אותם להרבה זמן או יוצאי את השקע מהחשמל והקבל יתפרק דרך לד שיש, אז בהדלקה חוזרת שוב הוא יתן מכה. בדקתי במספר שקעים וגם החלפתי מספר שנאים. הבעיה נשארה לכן הדבר היחידי שנשאר לי לחשוד זה במגבר. חשוב לציין שלא הייתה בעיה כזאת. אני חשדתי :s05: בקבל דפוק, והחלטתי לפרק את הסאב שבו יש את המגבר. ינסה לבדוק עכשיו רכיב רכיב. לראות חלקים מנופחים וכו' בעייתי, הכל מודבק שם מלמעלה עם דבק חם. שרטוט סכמטי של PCB היה יכול לעזור. 8) אגב אם אני לא בכיוון ואשמח לדעותיכם…

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. Started by avi333,

שלום אני משתמש חדש בפורום ויש לכם פה אחלה קהילה ועכשיו לעזרה ממכם עשיתי חור בדלת של המארז בצורה של להבה כלפי מטה וזה יצא קטן ביחס למה שציפיתי ואני רוצה לשפר את זה באיזה צביעה קטלנית והבעיה שאני לא צייר מי יודע מה (יודע לעשות בית עם איקס) ואני צריך רעיונות שאני יוכל ליישם למרות שאני לא צייר אלוף אני לא רוצה לעשות סתם צביעה אלא צביעה יפה שתהיה קשורה ללהבה... וגם אם אפשר פה איזה מדריך איך לפרק את הצד השני של המארז כי אני רוצה לחתוך אותו בגג ואני לא מצליח לפרק מהמארז כי הלוח אם מחובר אליו ואני פוחד להרוס את הכל נ.ב סורי שאין לי תמונות פשוט אין לי מצלמה דיגיטלית ... תודה לכל העוזרים

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  25. שלום שמי יאיר. אני מחפש תמונות של חריטה בפרספקס והארה של זה עם נורית לד מהצד כך שזה מדגיש את החריטה באור יפה. אני יודע שקיימים המון דוגמאות ועבודות מדהימות שאנשים עשו וזה נראה מעולה, אני סך הכל מחפש אתר כל שהוא שיש לו איזו שהיא גלריה אם תמונות של עבודות מסוג זה על מנת להראות את זה ולהציג מה ניתן לעשות באופן כללי ע"י שימוש בשיטה זו. בתודה מראש יאיר.

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.