עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. אז ככה, אני בונה פאן-באס למחשב החדש שלי, הפא באס ישב במפרץ של ה 5.25". רציתי לגעת אם יש דרך להוסיף לו חיבור אודיו קדמיים לאוזניות ומיקרופון. אני אשתמש בכרטיס קול שעל לוח האם. הכבלים לדבר כזה מגיעים עם המארז או הלוח-אם? ואיפה אפשר לקנות כאלה? עוד משהו - אם אני מחבר לדים של 3V ו 20mA לחיבור 12V - כמה אני אוכל לחבר ואם אילו נגדים?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by Natan_Rozen,

שלום אני מקווה שזה שייך לכאן ניסיתי לחבר משהו למארז לא נרחיב מה עכשיו הבעיה היא ששמתי בתוך הברגה אום וההברגה נשחקה קצת, יש להברגה 2 צדדים האום נתקע בתוכה עכשיו יוצר מצב שאני לא יכול להוציא את האום מתוך ההברגה זה נשאר תקוע מישהו יודע איך אני יכול להוציא את זה?

• 5 תגובות
    • 881 צפיות
  3. יש לי כרגע זוג רמקולים פשוטים איך מהם שולט על עוצת הקול וגם ממנו ניתן להדליק לכבות את הרמקולים. הם מחוברים ליציא של הרמקולים מכרטיס מסך. נגיד אני רוצה לחבר עוד זוג רמקולים פשוטים. האם אני יכול לעשות זאת עלידי מפצל? אם כן איפה קונים או שניתן לעשות לבד? שאלה בקשר לבניית רמקול פשוט: אני פירקתי רמקולים אז אני יכול לבנות מהדבר העגול השחור הזה (אני יודע שבאנגלית קוראים לו Dynamic נראה לי =\ )? ועוד שאלה אם נגיד אני ישתמש במפצל לחיבור זוג רמקולים נוספים (הרמקולים פשוטים אין שם שליטה על ווליום) האם ניתן איכשהו לעשות ככה שהרמקולים שלי שיש לי כגע ישלטו גם על אותו זוג שאני יחבר?

• 5 תגובות
    • 879 צפיות
  4. אז ככה.. אני מחפש פאנבאס או בקר מאוררים איך שתרצו לקרוא לזה במחיר של עד 200 שקלים (כמובן שאם זה 220 אז זה בסדר) עכשיו העדפות שלי הן כאלו. 1)אני מעדיף שיהיה לפאנבאס מדי טמפרטורה דבר שכמובן מוביל להעדפה הבאה 2)מסך LCD המציג את המהירת והטמרפטורה 3)אפשרות לחיבור של לפחות 3 מאוררים שונים (דהיינו: אפשרות לשליטה ב3 מערכות איוורור) 4)העדפה שולית אבל רצויה: יכולת של חיבור של יותר ממאוורר אחד לכל בקר (דהיינו: הספק מספיק גבוהה שיכול לתמוך בשני מאוררים באותו חיבור- יכולת לחבר שני מאוררים באותו סלוט) 5)אין צורך בחיבורי USB ורשת יש לי מספיק. 6)אין העדפה לחברה מסוימת. 7)אני מעונין בבקר שמתחבר לספק הכוח ומספק את החמשל למאוררים בעצמו. ואינו מהווה תחנת בין המאורר לחיבור ה3PIN בלוח האם. (כי…

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by mosheva,

שלום לכולם...! מצאתי אתמול מחשב ישן והחלטתי לחלץ ממנו את המאורר שישב על צלעות הקירור של הCPU ואת המאורר מספק הכוח... (מצורף תמונה) הבעיה היא כזאת לשניהם אין חיבור מולקס ככה שאין לי לאן לחבר אותם... רציתי לדעת האם ישנה דרך לשנות להם את החיבור כך שאני יוכל להשתמש בהם והאם אין סיכון בליקיחת רכיבים ישנים למחשב חדש...? תודה!!! [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 5 תגובות
    • 846 צפיות
  6. טוב אז יש לי לוח מחשב פול סייז יעני גודל רגיל לוח ATX כרטיס מסך וכל השטויות עכשיו מה שאני צריך ממכם זה רעיון למארז שיהיה יפה וכמובן - פרקטי :s05: אני רוצה משהו שיתן טון מקצועי אבל חדשני ככה שהמחשב יהיה כמו מחשב רגיל אבל מבחוץ עולם אחר לגמרי תשפכו רעיונות מעשיים :spermat: אני מת להתחיל לעבוד על פרוייקט חדש זה הדגל שלי: לפחות כזה מגניב [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 5 תגובות
    • 939 צפיות
  7. Started by beni100,

שלום, יש לי בקר ל 2 מנועים, לכל מנוע הבקרה נעשית ב - 4 ביטים, כאשר אני צריך לשלוח לבקר מילה ראשונה להתחול המנועים, מילה שניה אייך יעבדו המנועים (אחורה , קדימה עצירה) ומילה שלישית באיזה עוצמה הם יעבדו. אני רוצה לממש דבר זה בעזרת ארדואינו בעזרת 8 יציאות. שאלתי, איך אני יכול לממש שבבת אחת המילה תופיע בכל שמונת היציאות, ולא יציאה אחרי יציאה(ביט אחרי ביט). בתודה,

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. Started by nightf0x,

שלום לאחרונה קיבלתי השראה מהרמקול של supertooth שקולט מוזיקה בbluetooth ומנגן אותו ברמקול והחלטתי שאני רוצה לבנות משהו בסגנון רק יותר גדול קצת ,לפי מה שהבנתי מאלקטרונאי שאני צריך לוח reciver שישדר לרמקול של בערך 80-90 watt(כמו באוטו) את המוזיקה. ללוח צריך לחבר גם מקלט bluetooth וחיבור מתח לסוללה נטענת ... השאלה שלי זה האם מישהו פה יכול לעזור לי עם תוכנית לבניית לוח כזה או להגיד לי אם אפשר לקנות לוח כזה כבר מוכן ?? תודה לכל העונים ..

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. שלום. יש דרך לדעת מהי צריכת החשמל של המחשב הנייח שלי? Celeron G530 8GB RAM כרטיס קול. כונן SSD. AIDA64 מורה על נתון אחד שחשבתי שאולי רלוונטי, אבל לא ברור לי אם מספק: CPU Package: 13W (במנוחה)

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. מישהו רצה לראות פה את המעגל הזה.. אז העלתי ליוטיוב אותו. צילמתי את זה עם הפאן באס (זה יושב לי למעלה במחשב) ועם החלון בצד.. אז מי שזה מעניין אותו, שיסתכל. ושוב, בלי שום קשר: אני חייב לדעת את זה -הסרטון פועל עכשיו

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by alonezer,

יש לי דרמל של חברת דרמל ורציתי לדעת איזה דיסקית מתאימה לחיתוך במארז יש לי את דיסקית מספר 409 האם היא תספיק? תודה.

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by elad13net,

שלום לכולם! אני חדש פה.. ובכלל שנושא הזה של מודינג.. אולי זה ישמע לכם קצת מוזר אבל השגתי נגד מחנות של אלקטרוניקה שמצוייר עליו 4 פסים (מימין לשמאול) זהב חום/בורדו אדום כזה ככה וירוק ככה... עכשיו ביקשתי מהבן-אדם שעובד בחנות נגד של 430 אוהם.. והוא אמר לי שאין כזה הכי קרוב לזה זה 450 אז אמרתי לו 12 V והוא אמר לי אז שזה 4.3 אוהם... אז לקחתי.. והרכבתי כבר חצי מערכת... ועכשיו השאלה שלי אם זה לא נגד של מתח גבוהה מידי? בתודה לכל מי שיעזור לי.. ושיהיה לו בהצלחה בהמשך

• 5 תגובות
    • 918 צפיות
  13. Started by adam levy,

??? ???

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by eegg,

אני מחפש מתאם 20 פין ל24 פין או חוט מאריך ל20 פין. צריך חנות או מישהו שמוכר

• 5 תגובות
    • 938 צפיות
  15. ברשותי מצלמת ENDOSCOPE מתוצרת סין של 16$ האיכות שלה מספיקה לי בהחלט. עכשיו צריך למצוא איך אני מחבר אותה למסך LCD קטן של רכב (של המצלמת רוורס או משהו בסגנון) ששם החיבור הוא AV למישהו יש פטרון יצירתי? זה חייב ליהיות נייד וקומפקטי עד כמה שזה אפשרי. המסך יהיה קטן בגודל של אייפוד או אייפון בתקווה למצוא כזה. יש ברשותי אייפוד טאצ' 4G ו HTC XE אולי זה יעזור לפטרון... אשמח לרעיונות, תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 3k צפיות
  16. Started by liranmo,

עד שקניתי את כל הרכיבים, המאווררים האולטרה הכל הלך נתתי את דלת המארז לחבר של אבא שלי יש לו מכונת חיתוך, הוא שם אותה על אוטומט ודלת המארז הלכה קפוט. אני מבואס לאללה. איפה אפשר לקנות דלת של מארז?

• 5 תגובות
    • 702 צפיות
  17. Started by aviram20,

אחרי שקניתי דרמל ואחרי שכבר חתכתי את החלון היום עשיתי גימור שיצא מעולה לדעתי ואני מאוד מבסוט. שלב ב' יהיה לעשות חריטה וחורים למאוררים ולקנות גם גרילים שאני לא מוצא פה בעיר כרגע הדלת נצבעה בשחור מט וכבר התיבשה הפרספקס פה רק אני מחכה לדבק שיגיע יותר מאוחר ואז אני ידביק אותו לדלת ואולי שבוע הבא אני יתחיל את החריטה והמיקום של המאוררים תמונות של הדלת הגמורה כמובן שהקנט נצבע כך שלא אשים גומי U מסביב [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 987 צפיות
  18. Started by Orb,

לאחרונה המאורר של המעבד שלי (שכנראה היה מאיכות די ירודה) הפסיק להסתובב כראוי ורכשתי מאורר חדש (רק מאוורר, ללא גוף קירור). המאורר החדש הגיע כשמתוכו יוצאים כבל אדום וכבל שחור, וללא המחבר ללוח אם בקצה. יש לי את המחבר של המאורר הקודם, כך שזו לא בעיה, רק שממנו יוצא גם צהוב, שהבנתי שהוא הכבל שאחרי על בקרת מהירות הסיבוב. מהמאורר החדש לא יוצא כבל צהוב, ועכשיו אני לא כל כך יודע מה לעשות. עצות?

• 5 תגובות
    • 823 צפיות
  19. Started by Qwerty pie,

שלום, יש לי קצת רעש לבן באוזניות שמחוברות לdac וקראתי קצת על חרוז פרייט (ferrite bead) שמסנן רעשים. האם זה יהיה טוב למטרה זו? לחבר לכבל של האוזניות. והאם זה יכול להרוס את האוזניות? תודה

20. Started by MATAN144,

שלום לכולם! אני רוצה לבנות מערכת פשוטה (בעצם היא לא ממש פשוטה בשבילי) שפועלת עם הארדואינו. זה מעיין מקלדת שבה המספרים מ0-9 , אם מקישים את הרצף הנכון, אז יוצא מתח של 4.5 וולט מאחד הפינים. אני די נעל באלקטרוניקה אז תנסו להיות פשוטי...

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by zionzion,

שלום לכולם, יש לי שאלה בקשר לבניית אנטנה ביתית לטלוויזיה. יש לי בבסיס טלויזיה ישנה עם יציאה לאנטנה RF. בחיבור של האנטנה יש הרי את העיגול שמסביב והחור שבאמצע... חיברתי מסמר לחור באמצע ועל המסמר גילגלתי חוטים של רמוקלים וגם חוט אחד של חשמל שחתכתי.... כרגע לא מחובר שום דבר לעיגול שמסביב. הצלחתי לראות בטלויזיה ערוץ 2 אבל עם הרבה שלג והרבה רעש סטטי, לפעמים זה מסתדר מעצמו ופתאום אין רעש והשלג יורד די הרבה... כמה שאלות: 1)האם חייב לחבר משהו לעיגול שבחוץ? איך אני יכול לשפר את הקליטה בלי לקנות אנטנה או ממיר DVB-T אם אני רושם נכון... תודה מראש

• 5 תגובות
    • 4k צפיות
  22. Started by ohadico,

שלום, יש לי מעגל ואני לא מבין לאן אני צריך לחבר את החיבורים של האדמה...או שמע אני צריך לחבר אותו למקום ריק על גבי הלוח הלחמה... אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי. תודה מראש, אוהד כהן.

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by i-pink,

http://www.crictor.co.il/he/episodes/keyboard/ צפיה נעימה. ענבר

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. מהי התקשורת האלחוטית הטובה ביותר בין ארדואינו לבין הסמארטפון? (אין נתב באמצע ואין שום דבר) אשמח להמלצה. אגב, האופציות שאני מכיר הם (אם יש עוד אשמח לשמוע): - Bluetooth - GSM

• 5 תגובות
    • 3.7k צפיות
  25. Started by HFDO5,

קראתי פה שאפשר להפעיל ספק אם מקצרים את החוט הירוק עם השחור בדקתי את העניין וזה עובד אבל יש תופעה מוזרה ובדקתי את זה על 3 ספקים טובים המאוורר של הספק מסתובב לאט מאוד ובקושי מוציא אויר דבר כזה יכול לשרוף את הספק בסוף אם עובדים איתו בשיטה הזאת מישהו עובד עם ספק נוסף כמו שתיארתי ונתקל בזה או מישהו יודע מה הבעיה או שזאת לא בעיה בכלל ואפשר לעבוד עם זה ככה?

• 5 תגובות
    • 969 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.