אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אני עם לוח DFI infinity Nforce 4 SLI. הקירור של הצ'יפטסט (מאוורר, לא קירור פאסיבי), החל להרעיש בצורה מטורפת. אפשר "לתקן" את זה איך שהוא? או שפשוט עדיף לקנות קירור חדש? אני לא עושה OC אז משהו ב-50 ש"ח אמור להספיק לא? ודבר אחרון, האם העובדה שהלוח הגיע עם קירור בצורת מאוורר מונעת ממני להתקין קירור פאסיבי? תודה.
-
- 5 תגובות
- 835 צפיות
-
-
בזמן האחרון אני מחפש אתר לעשות ממנו הזמנה, להלן רשימת אתרים שניסתי והסיבות שבגללם לא הזמנתי. אשמח לשמוע על אתרים\חנויות נוסופות. http://www.frozencpu.com/ יקרים מאוד, עלות המשלוח לבדו כ70$. http://www.mnpctech.com/ אין מגוון, די ידקרים, לא מקבלים כרטיסי אשראי. http://jab-tech.com/ לא עושים משלוחים לארץ. https://www.performance-pcs.com/ לא מקבלים כרטיסי אשראי. http://www.moddersmart.com/ אין מבחר, מחירים די יקרים. ברוב המקרים הבעיה של המחיר היא לא המרכזית.
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
לכל המומחים של האתר שלום, בנתיים זו רק משאלת לב, אבל כרגיל תמיד בא לי לבנות משהו ולשנות...כרגע אני מתעניין בבניית מערכת קרור מים למעבד שאולי תתממש בחופשת סמסטר... ראיתי תמונות וביקורות על מערכות קרור בסגנון הthermaltake rocket וחשבתי לבנות משהו בסגנון, בעיקר שהעלות יכולה להיות נמוכה(אין צורך ברדיאטור ואף,לדעתי, במשאבה) ובגלל שהמערכת יכולה להיות שקטה לגמרי. לא ראיתי פרוייקטים כאלה באתר(לפחות חיפושים לא העלו כלום)..ולכן רציתי לשאול אם מישהו כאן בנה או ראה משהו בסגנון... הכוונה שלי היא לבנות מערכת שדומה במבנה לדוד שמש-כאשר הלוח שקולט את החום יוחלף במעבד ושהדוד עצמו יורכב מחומר כמה שיותר מוליך חום כי התפקיד שלו יהיה לקרר את הנוזל.
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי כמה מאוררים שקופים ורציתי לבנות לכל אחד מהם מעגל עם לדים והכל אז רציתי לדעת אם מישהו כבר בנה כזה? ואם למישהו יש מדריך שהוא יכול להביא? תודה,
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מה עושים ? ישמצב המעבד נשרף ? זאת המערכת <<<<
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מד טמפ' אך אני לא ידוע איפה לקנות? ואני גם לא ידוע איך לחבר אותו וכ'ו.. המד טמפ' במקרה הזה הוא לא למחשב.. אני צריך שימדוד לי את הטמפ' בכלוב של התוכית שלי... ככה שאני לא יכול לחבר אותו להרבה דברים נוספים ושיצאו ממנו הרבה כבלים.. אז מה אני צריך לעשות ואיך אני עושה את זה? תודה לעוזרים!
-
- 1 תגובה
- 791 צפיות
-
-
-
-
-
.. המשלוח באמת 2$ סה"כ? ואם סתם תאורטית אני מזמין לד אחד (45 סנט) אני צריך רק להוסיף 2$, ולשלם בטוטאל 2.45$ כולל הכול? או שיש גם מע"מ וכל החארטות האלה.. אם כן מה צריך להוסיף?
-
- 2 תגובות
- 793 צפיות
-
-
אם אני רוצה להאריך את החוטים של הUSB הפנימי(בעל החיבור ללוח אם) ... זה אפשרי? חוטים רגילים(עובי?) או עם התנגדות? ישפיע על העברת המידע או יכול ליצור טעויות בגלל האורך? תודה
-
- 3 תגובות
- 726 צפיות
-
-
שלום.. יש לי שאלה קטנה לגבי המעגל בתמונה המצורפת. אני יודע שזה פשוט אבל אני לא מוצא את הפיתרון!.. אז ככה.. אני רוצה שיהיה מפסק שיחליף בין מצב א' למצב ב'. זהו! כביכול, פעם אחת המעגל יהפוך / ייצב את ה- 6V ל5V ויוציא ל- USB. ופעם שנייה שהמעגל יהפוך את ה- 9V ל-5V ויוציא ל- USB. על זה אני רוצה לשלוט בעזרת מפסק פשוט 2 מצבים... ^^^ תודה מראש לעוזרים..
-
- 6 תגובות
- 761 צפיות
-
-
אני מכין עבודה כרגע ויש פה בשרטוט מגבר בלי מתחי הזנה... למישהו יש מושג מה התפקיד של מגבר כזה ו/או איזה סוגים של מגבר כזה קיימים? תודה לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
קניתי דרמל של וולף וגם קניתי סט כזה מ-ACE גדול עם ראשים נוספים ומלא דיסקיות וכו' (גם מחוזקות). עכשיו: אני רוצה לחתוך שם על הדלת בפונט גוטיק... לא כל כך מסובך אבל קשה\בלתי אפשרי לעשות עם דיסקית, אם איזה ראש אני יכול לחתוך דלת שיהיה הכי קל ומדוייק? בנוסף אשמח לדעת האם יש מקום שמסביר על כל ראש והשימוש שלו..... ואם אתם יכולים לתת טיפים אז בכלללללללל
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אין לי מושג בכלום בזה אני יודע לחבר ולהלחים אבל אני לא מכיר רכיבים וכו... יש לי תפיסה טכנית +- אוקיי אז איזה רכיבים ליקנות מה שבטוח זה סוללה ושנאי כלשהוא לא? והאם למישהו יש מושג מאיפה אני יכול להביא קבל כמו של הsans פשוט לניסויים ? עידכון קניתי את החלקים עכשיו אני רוצה לדעת שאני מחבר נכון איפה ה+ ואיפה ה- במייצב אני לא יודע אשמח להסבר תמונה של החלקים האם אפשר תראו לי את החיבור בין חלק לחלק חוט לחוט תמונה
-
- 20 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אני רוצה לשים באחת הפאות של המארז מאורר (ד.א איך המאורר הזה? http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6186 ) אני רוצה שהגריל יהיה מקדימה והמאורר יהיה מאחורה... זה תכנון טוב? : לחתוך עיגול עם מקדח כוס. לשים את המאורר בצד האחורי ואת הגריל בצד השני ולחבר באמצעות ברגים.. האם המאורר יאיר החוצה גם כאשר הפאה לא שקופה?
-
- 6 תגובות
- 968 צפיות
-
-
אני רוצה לבנות מארז HTPC , עכשיו יש לי כבר את כל השירטוטים שצריך , אפשר לבנות את המארז מפרספקט או שעדיף מחומר אחר (עדיף קל לחיתוך וזול) ? ומאיפה אני קונה אותו ? עוד שאלה, אני רוצה שיהיה לי גם שלט, יש לי כבר שלט אבל אני צריך חיישן שיהיה במחשב , זה טוב : ?USB to IRDA? http://ksp.co.il/hmain.php?uin=283. ועוד שאלה קטנה, אני צריך את הכפתורים של ההדלקה והריסטרט למחשב מאיפה אני יכול להשיג כאלה ?
-
- 3 תגובות
- 949 צפיות
-
-
קודם כל תמונה: זה המפסק: כשאני נותן לו חשמל מהספק במצב הקיים הלד נדלק והכל בסדר (אני אמור למשוך משם חשמל למקום אחר והלד הוא בקרה שהוא במצב דלוק) כשאני מעביר את המפסק למצב השני שבו הוא אמרו לכבות את הלד ומה שאני ימשוך משם הוא מקצר והמחשב כבה... מה אני עושה לא נכון?
-
- 16 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
מארז בז' סטנדרטי . עבודה שעשיתי לבחורצ'יק . מאווררים 9.2סמ מאחור ו12סמ קדימה - חתכתי בפנל האחורי מקום ל12סמ (מבלי לפגוע בחיזוקים של המארז) והייתי חייב לחתוך ולהתאים את הפלסטיק של ה12סמ שיתאים ושלאימנע סגירה של הדלת הצדדית. בנוסף, הסרתי את הגריל מקדימה והרכבתי שם את ה9סמ עם גומי לשיכוך ויברציות. קרור מים BIG WATER של ThermalTake במקום להתקין הכל בתוך המארז , הבחור שעשיתי לו את הפרויקט קנה צנרת ומשאבה, מיכל המים והרדיאטור יהיו מחוץ למארז , כך שמבלוק הקירור יוצאים שני צינורות שמתחברים לצנרת האחרת כ 60סמ מחוץ למארז. כמובן שזה דרש הארכת החוטים של המאוורר של הרדיאטור והמשאבה . המשאבה מדווחת על מהירות סיבוב ! מאד שימושי לבקרה עליה. פנל קדמי - המערכת קרור מגיעה עם פוטנציומטר …
-
- 3 תגובות
- 872 צפיות
-
-
קניתי את הדראמל הזה ב - 300 שקל וחוץ מהחלון שעשיתי איתו למחשב ועוד כמה דברים קטנים לא עשיתי איתו כלום למישהוא יש המלצה מה לעשות עם דראמל בשעות בפנאי או משהוא יפה לעשות?
-
- 4 תגובות
- 790 צפיות
-
-
-
רשום שהCPU #1 27 מעלות והCPU שלידו 21... והcooling fan : cpu 3.3 והלוח אם 33 רשום זה תקין? למעבד AMD 4200?? כמה מעלות זה כבר לא תקין שאני אדע אם ישתנו המעלות.?
-
- 3 תגובות
- 637 צפיות
-
-
אממ עם צבע פח כבר פחות או יותר הסתדרתי הבעיה העיקרית שלי היא הצביעה על הפרונט כי הוא מפלסטיק.. ושיוף נראה לי יהרוס את הגימור ויעשה "חורים" בדקתי.. עם מספר ניירי זכוכיות עדינים וכולים יוצרים לי חורים מוזרים על פלסטיק שהשתמשתי לניסוי עכשיו הצבע יכסה חורים אלה?? או שעדיף לוותר על השיוף...? בתודה מראש,
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני הולך לעשות את הפרויקט מודינג הראשון שלי. הפרויקט יהיה בעצם יצירת מחשב "לינוקסי" מחשב ללינוקס (פרטים בעוד כמה זמן) בקיצור יש לי כמה שאלות בשביל ההתחלה שאני אדע איך לתכנן את העשייה שאלה ראשונה,יש לי מאורר קטן של כרטיס מסך ישן,רציתי לדעת אם אפשר להאריך את החוט שלו,וזה לא יזיק הוא נראה ככה: רציתי לדעת אם אני יכול פשוט לחתוך ולהוסיף מפסק או להאריך או להוסיף נורה הקטע שאני רוצה לשים כאלה לדים כמו שאנשים עושים בצדי המאורר שיאירו ואני חשבתי אולי לחבר את זה למתח שהמאוור מחובר אליו וראיתי גם בכמה אשכולות שיש בעיות עם כל הלדים והספקים ורציתי לדעת איך אפשר ליצור מן גוף תאורה קטן וחלש שהוא נסתר.. לא צריך להאיר את כל המארץ אלה ממש ממש קטן... פשוט יש לי מקום ערום מעל הצור…
-
- 4 תגובות
- 819 צפיות
-
-
אני צריך לקחת זרם חשמל רגיל [220AC] ולהמיר אותו ל-12DC הבעיה - אני צריך שנאי "עירום" זאת אומרת לא בצורת תקע שנכנס לשקע אלא עם כבלים שמתחברים פנימה והחוצה ממנו יש כזה שנאי? היכן?! אם אין האם יש שנאי שפשוט ממיר את הזרם הקיים מ-AC ל-DC ומשאיר אותו על אותו זרם? זאת אומרת לחבר שנאי 220AC~12AC ואז שנאי שייקח 12AC~12DC קיים כזה? אם כן אז שוב...איפה?
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-