אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אני הולך לבנות מעגל של 6 לדים, 3 מקבילים ל3 (או שעדיף את כולם מקבילים?), לדים כחולים מARIHAV.... רציתי לדעת איזה נגד אני צריך לכל טור?, אני מחבר אותם ל12V (ספק). אמרו לי 30OHM לכל טור, אבל משום מה זה נשמע לי לא נכון.... אז איזה נגד אני צריך לכל טור אם אני שם בכל טור 3 לדים, ואם אני שם 6 טורים של לד אחד... תודה מראש
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, חבר שלי היום מרכיב מפרט בעזרתי, יהיה לו מעבד E6300 1.83 כמו כן על הלוח אם של גי'גה בייט: GA-946P-S3 וזכרונות ג'יגה של חברה: ( GEIL (512X2 א וכמו כן ספק של אנטק 430 וואט (די יקר לא זול) כמו כן אם משיהו מכיר יכול להגיד לי איך הספקים שלהם? אז השאלה שלי אם נרצה להרים את המעבד ל 2.4 ולהשאיר אותו כל הזמן על המצב הזה, זכרונות לא יהוו בעיה נכון? ושאלה שנייה שלי היא: החבר לא יעשה אובר קלוק כל החיים אלה פעם אחת וזהו ביחד איתי, אז רציתי לדעת הוא לא זקוק לזכרונות 800 הרץ נכון? מספיק לו ה 667 כדי להיות על 2.4 בלי הפרעות? כמו כן זה נכון שמי שעושה אובר קלוק תמידי וכל הזמן מתעסק עם זה צריך זכרונות 800 הרץ? ומי שלא עושה שום דבר לא זקוק להם? אלה 667 יספיק למשתמש רגיל? תדו…
-
- 2 תגובות
- 625 צפיות
-
-
אני מעונין לרכוש בארה"ב מכשיר אשר רשום עליו שהוא מתאים רק ל 120V AC. אין לי מושג מה זה אומר. אני רק יודע שבארץ זה 220V. האם אפשרי להפעיל מכשיר כזה בארץ? אם כן, כיצד?
-
- 3 תגובות
- 9.1k צפיות
-
-
שלום אני עושה מוד למחשב ואני מעוניין לדעת עם קיים שבב/מעגל כולשהו או שאפשר להכין שיכול לעשות אפקט של הבזק של אורות כמו ברק או הבזק אור ברצפ כמו זה : - --- - - --- - - --- . האים זה אפשרי או שאני חי בלהלה לנד ? בבקשה עזרה ! : תודה מראש על כול עזרה ולא לדעוג עם אני יסיים את הפרויקט הזה (שיכח המון זמן) אני אציג אותו כאן למעוניינים. ;D
-
- 0 תגובות
- 864 צפיות
-
-
ראיתי את הדבר הזה http://www.unoid.net/9600pro/power.html וחשבתי למה שאני לא יעשה כזה דבר, רק לצורכי המודינג, אבל מה הסיכוי שזה ישרוף לי את הכרטיס? יש איפושהוא מדריך יותר מפורט לזה?
-
- 4 תגובות
- 791 צפיות
-
-
הי! אני רוצה לבנות משהו שכל פרק מן מסויים(למשל 2 דק') יביא מכת זרם קטנה אבל מורגשת משהו שיעבוד על בטריה 3V קטנ ודקה כזאת שאני מפעיל איתה לדים לבדיקות יש רעיונות?
-
- 3 תגובות
- 733 צפיות
-
-
אני רוצה לעשות כבר חור למאוורר בגג שאלתי היא איך אני עושה זאת? אני אמור לקחת את העיגול הפנימי? ואיך אני אמור לעשות חורים לברגים? ובמדריך שבאתר לא הבנתי תקטע של השבלונה... אז בבקשה עזרה תודה מראש!
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
אני מחפש אחר מוד של לדים רצים ע"פ הוינאמפ. אבל שמישהו ניסה, ויודע שזה עובד. ושהמדריך של המוד לא יהיה רק תמונות, אלא גם שרוט של המעגל... כל המדריכים שאני מכיר הם בעלי תמונות מWEBCAM בלבד, ואין לי מושג מה הולך שם כי אין שרטוט של המעגל....
-
- 0 תגובות
- 748 צפיות
-
-
שלום רב. ראשית, בתור חובב אלקטרוניקה וסטודנט להנדסת חשמל, אני שמח למצוא פורום אלקטרוניקה. אני מעוניין לשפר את כישוריי בהלחמות של מעגלים, ולכן רוצה לקנות ערכת הלחמה. מדובר במעגלים פשוטים, ולא ברכיבים מזעריים. מאחר ואני חדש בנושא, אשמח לשמוע מכם על ערכה מומלצת, ואיפה ניתן לקנות כאלה באיזור המרכז. תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, החוטים של הספק שלי HEC 400W לא מגיעים לכניסות בלוח אם. תליתי את הספק : האם זה בטוח? 2. מול הספק יושבים 2 מאוררים של 80MM שמוציאים חום מהכוננים קשיחים, איפה למקם אותם עכשיו?
-
- 19 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
לפני מספר חודשים ביצעתי מודינג נחמד למחשב שלי (ניתן לראות אותו בגלריה "דרקון כחול") במודינג זה יש מספר מעגלים המורכבים מנורות ULED כחולות שמחוברות במקביל כשלכל לד מחובר בנפרד נגד של 450 OHM המעגלים מחוברים ליציאת 12V של הספק. ישנם 2 מעגלים עיקריים , הראשון בנוי מ-6 לדים והשני מ-4 כעיקרון זה לא ממש משנה כי הם מחוברים ליציאת ה-12V מהספק ויציאות אלו משותפות לכל המחשב (כך נראה לי ) הבעיה , עם החודשים חלק מהנורות התעממו ממש כך כשהן בקושי מאירות , חלקן הפסיקו להאיר בכלל...., החלפתי את הלדים התקולים וכעבור כמה חודשיים שוב פעם מתיחילות נורות להתעמעם... לציין שהמחשב דלוק 24/7 יש ספק מיוצב מצויין ולא גינרי והמחשב מוגן מאחרי UPS למישהו יש רעיון מה הבעיה?
-
- 6 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
היי, אני צריך להשיג פוטנציומטר למאוורר מארז. לפי החישוב שעשיתי דרוש פוטנציומטר 150 אוהם, 2W. החישוב לפי: 12V/0.08A לגבי הסוג נראה לי שמדובר בלינארי אבל אני לא בטוח. השאלה היא איפה אפשר להשיג ואיזה סוג אני צריך? אודה על כל תשובה. ניסיתי לקרוא הרבה לפני שפרסמתי את השאלה ואני כבר מיואש... ב-EBAY אני רואה רק עם K שלהבנתי מסמן 1000 כך שזה ממש מחוץ לטווח. זה קצת מוזר כי בתמונות אלו לא נראים פוטנציומטרים כאלו מאסיביים אבל קטונתי...
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
http://www.crictor.co.il/he/episodes/keyboard/ צפיה נעימה. ענבר
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
האם קיימת שפת Assembly לבקרי Arduino לקהל הרחב? או תכנות מתבצע בסביבת C בלבד? מי שירצה לבנות קוד אופטימלי לפי תזמון המתנד, חייב את האפשרות של תכנות ב-Assembly. באוניברסיטה עבדתי עם PIC18, שבו ניתן בקומפיילר של C לכתוב גם קוד Assemby, שלא עובר אופטימיזציה.
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
האם זה פוגע בהעבאת המידע? יוצר השראה? או כל נזק אחר? הנה מדריך שמצאתי - http://www.virtual-hideout.net/guides/rc/index.shtml. האם זה מומלץ?
-
- 2 תגובות
- 768 צפיות
-
-
אני מתכנון מוד למחשב ורר רציתי לדעת איך עושים חריטה
-
- 38 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
כפי שכתוב בכותרת הרמקול מפסיק לעבוד בווליום גבוה,הוא עובד בווליום נמוך לזמן קצר. לרמקול ישנו סוללה שתי תאים של 4.8V סה"כ 9.6V ניקל קדיום NIMH. הסוללות הם לא מקוריות,אני החלפתי אותן בעצמי,עשיתי פק סוללות חדש עם אותו מתח אבל זרם יותר גבוה,משום שהרמקול לא פעל והנחתי שזה סוללות גמורות בל מסתבר שיש עוד בעיה. הסוגיה היא שברגע שאני מחבר את רמקול לחשמל עם השנאי שבא איתו שמוציא 12V הוא פועל בווליום גבוה. מהי הבעיה? האם זה הסוללות,אם כן אז איך אני עושה פק סוללות טוב? האם זה קבלים שמחוברים ללוח אחרי הסוללות(לא נראה לי משום שהם לא מנופחים או מפוצצים). לגבי הסוללות,קניתי 3A סוללות AA והלחמתי אותן יחד בטור בכדי לקבל את המתח המתאים. המקוריות היו 1.8A עם אותו מתח. הרמקול נקרא sup…
-
- 1 תגובה
- 3.1k צפיות
-
-
שלום בניתי את המקלט IR של המודינג בשעה וחיברתי אתו למחשב התקנתי את התוכנה UICE וכשאני מגיע למצב שאני צריך ללמד את התוכנה את האות של השלט התוכנה לא קולטת או שלפעמים המחשב נתקע וזה לא מחש חלש שאמור להתקע (amd atlon 3000+64bit 768 ddr) בבקשה תעזרו לי תודה מראש sa_ka
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מהי התקשורת האלחוטית הטובה ביותר בין ארדואינו לבין הסמארטפון? (אין נתב באמצע ואין שום דבר) אשמח להמלצה. אגב, האופציות שאני מכיר הם (אם יש עוד אשמח לשמוע): - Bluetooth - GSM
-
- 5 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
שלום . ברצוני לשאול איך בונים מגבר .יש למי שהוא מדריך . אני רוצה לבנות לאוטו .
-
- 7 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
כמובן שאוטומטית רציתי לרכוש בPCCOOL את הפנאל הנ"ל שהוא אמור להיות מעולה וזול http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=rhk-sa אבל הם לא עונים בטלפון כבר מספר ימים נראה לי שהם כבר לא פעילים יותר אשמח לשמוע המלצות הצעות תודה מראש וסופ"ש מהנה לכולנו
-
- 0 תגובות
- 668 צפיות
-
-
היה לי חם ואני לבד בבית בבית גדול אם מיני מרכזי והיה לי חבל על הכסף אז בניתי לי ממאוררים מיותרים וממכסה של ספק מקולקל............ ממש לא היה לי קוח להשקיע בחיתוכים ובעיצוב [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קראתי פה שאפשר להפעיל ספק אם מקצרים את החוט הירוק עם השחור בדקתי את העניין וזה עובד אבל יש תופעה מוזרה ובדקתי את זה על 3 ספקים טובים המאוורר של הספק מסתובב לאט מאוד ובקושי מוציא אויר דבר כזה יכול לשרוף את הספק בסוף אם עובדים איתו בשיטה הזאת מישהו עובד עם ספק נוסף כמו שתיארתי ונתקל בזה או מישהו יודע מה הבעיה או שזאת לא בעיה בכלל ואפשר לעבוד עם זה ככה?
-
- 5 תגובות
- 969 צפיות
-
-
טוב הזמנתי ספק חדש לאחר ששלי מת ובאותו זמן הזמנתי איזה סליבינג נחמד (אדום UV) אז הצלחתי בנתיים לפרק את כל החיבורים על איזה ספק ישן חוץ מה ATX אז אם מישהו יכול לעזור לי בזה זה יהיה נחמד ושאלה שניה יש לכם יזה מדריך עם תמונות שיהיה לי ממש ברור על איך להרכיב את זה על הספק? (כדי שאני אהיה בטוח במה שאני עושה) תודה מראש
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-