עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by udif,

לפני שבוע-שבועיים פתחתי ת'רד וביקשתי פרטים על מתאם SPDI/F ללוחות של Chaintech מסדרת Zenith. http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=93384.0 לאור עשרות ומאות התשובות שלא קיבלתי (ותודה מיוחדת למי ששלחתי לו הודעה אישית אחרי חיפוש בפורום ואפילו לא טרח לענות לי), נשברתי והרכבתי אותו לבד. החלק הבעייתי הוא המתאמים האופטיים - TORX173 לקליטה (עבור SPDIF IN) ו- TOTX173 (עבור SPDIF OUT). את ה- TOTX ניתן לפרק מכונני DVD סיניים זולים אחרי שהם שובקים חיים (אתם לא מצפים מ- DVD שעולה 250 ש"J שבאמת יעבוד, לא?). את ה- TORX קשה יותר להשיג, ובשביל זה צריך קשרים (כמו שיש לי). חיפשתי בג'נקייה שלי הרבה זמן עד שמצאתי bracket ממודם ישן (למעשה זה היה כרטיס מזכירה אלקטרונית PCPHONE-II ולא…

• 17 תגובות
    • 2.1k צפיות
  2. Started by מלאךשחור,

בפעם הראשונה ששמעתי את המילה הזאת לא ממש הבנתי מה זה התחלתי לחפש ברשת עוד ועוד ואז מצאתי את האתר הזה HWZONE ראיתי קצת תמונות למדתי והבנתי! התחלתי לעבוד על המארז של המחשב הישן שלי (פנטיום 2 שהלך לעולמו) צבעתי אותו בשחור (כמובן הצבע האהוב עלי) כפתורים בכחול (גם אהוב עלי אבל פחות) כמובן שהוצאתי מתוך המארז את הכל הכל!!! עשיתי לו קידוחים וחיתוכים עם כוסות ומקדחים במיוחד בשביל מאווררים כל אחד לגודל שלו לאחר מכן עבדתי על שיוף המארז מכל כיוון שהיה צריך בצד שמאל פתחתי לו חלון מרובע, וניקיתי אותו טוב! אחרי שסיימתי עם החיתוכים והשיופים התחלתי לצבוע את כל המארז בשחור! יצא פשוט סוף הדרך! לאחר שסימתי לצבוע, התחלתי להרכיב. הרכבתי את הלוח אם(שיפרתי אותו עכשיו מפנטיום 2 לפנטיום 3) וכל הכר…

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by WhatUp,

מישהו יכול להסביר בצורה מפורטת מזה לעזאזל מודינג על כל פרטיו אבא שלי מבין אותי

• 3 תגובות
    • 872 צפיות
  4. Started by esaly,

אנשים! אתמול עשיתי איזה מודינג קטן לאחר ההתיעצות איתכם... הנה התוצאות... קודם כל קדחתי חורים בגג של המארז ושמתי שם מאוורר THERMALTAKE SMART FAN 120MM לאחר מכן החלפתי זוג מאווררי 80מ"מ ג'נרי לזוג THERMALTAKE THUNDERBLADE 120MM והכי חשוב - החלפתי את הTHERMALTAKE SILENT של המעבד לTHERMALTAKE BIG TYPHOON והתוצאות מדהימות!!! הבדל של 30 מעלות (לא פחות) בטמפ' של המעבד!! והבדל של 3 מעלות בטמפ' של ההרד דיסק... שימו לב לסיבוב של הBT - ממש חרישי....עד 1000 סיבובים לדקה...(והוא מגביר את עצמו לפי העומס עד 1300 סיבובים מקסימום) הכל שקט וקריר... צילמתי תמונות אבל אני לא יכול לעלות אותן כי כל אחת שוקלת יותר מחצי מגה...

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by ab14,

זה הסדירום שעבר מודינג ופאנל מאוררים כולל מתג+המקלדת החדשה שלי תעבירו את הודעה למודינג (בטעות יצא באוברקלוק) [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 24 תגובות
    • 3k צפיות
  6. Started by tehnodrom,

יש לי מאוורר שמכניס אוויר מקדימה של המחשב וראיתי שקצת חסום לו האוויר אז רציתי לחתוך את הפאנל שמקדימה בקיצור חתכתי והמקדח כוס ברח לי וניסיתי לתקן ושמתי רשת של רמקול זה מה שיצא תנו הצעות לשיפור אם צריך כמובן... [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 21 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. היה לי מין רשת כזאת שחסמה את כול האוויר שהיה יוצא מהמאוורר (120MM) לכן החלטתי שאני מוריד אותה אבל ביגלל שאין לי דרמל אז חתכתי את זה אם קטר זה לא יוצא הכי חלק אבל עושה את העבודה לתמונות : באמצע הדרך : ככה זה ניראה בסוף : את הקצבות משכתי החוצה : עם המאוורר : עוד משהו שעשיתי הוא ששמתי מול הכרטיס מסך מאוורר (80MM) בישביל שיקרר לי אותו במישחקים, חיברתי למאוורר הזה מפסק כדי שאני יפעיל אותו רק בשעת הצורך. המפסק : הוא יושב שם כמו שצריך חח סתם תמונה של המארז : תמונות מאוורסט : שהמאוורר לא פועל שהוא פועל : שימו לב שהטמפ' יורדת ( אולי כמה מעלות אבל ביגלל שהכרטיס שלי הוא פסיבי במאמץ יהיה את ההבדל הגדול ) וגם נוסף עוד מאוורר שמה זהו לבנתיים …

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by dentfull,

היי! קניתי לאחרונה את הparrot sk4000 כזה, ויש לי זרוק סט של זה (16 OHM לשני, לראשון אין לי מושג). ע"מ לחבר בינהם, אני רוצה לדחוף שקע 3.5 לתוכי. הארות? התנגדויות? חיזוקים? כמו כן, מה הדרך הטובה ביותר לגשת לזה, מבלי להפוך את הקסדה שלי לגוש מדמם של חוטים חשופים ואיזולירבנד דביק, כשהקישקס של הדיבורית חשוף לכל הבריות לראות, אם להיות ציורי? : נ.ב. כבר חיברתי בהצלחה אוזן אחת מזה לזה ( 16 ו8 OHM בהתאם)

9. Started by kdani,

הי, שאלה עבור חבר - יש לו ספק 110 (של XBOX כנראה - x819574-003) האם ניתן לבצע בו מודיפיקציה כדי שיעבור ישירות מול מתח 220 ? תודה

10. Started by gadm,

אני מחפש אדם עם ניסיון בעבודה עם Arduino אן Raspberry pi ושימוש במודול Bluetooth ובפרוטוקול FTP/ בברכה, גד

• 0 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. Started by Moshepp123,

שלום קניתי מודול gsm(http://m.ebay.com/itm/331184436426?nav=SEARCH) לארדואינו אונו הפרויקט שאני עובד עליו הוא שכאשר אני שולח הודעה מסוימת אני רוצה להדליק לד מסוים לדוגמא שלחתי הודעה-1 לד 1 יידלק שלחתי הודעה עם הספרה 2 לד 2 יידלק אשמח לעזרה והכוונה (ביחוד בתוכנה)

• 0 תגובות
    • 2.5k צפיות
  12. Started by DaTHE,

שלום, ברשותי מודל LCD בדגם הבא: wh1602d-nyg של חברת winstar. חיפשתי ברשת דפי נתונים למודל הספציפי הזה, אך לא מצאתי. השאלה הולכת כך: אם מצאתי דפי נתונים של דגם זהה, זה אומר בהכרח שמספרי הרגליים והשהיות במחזור כתיבה\קריאה ואתחול זהים? תודה רבה.

• 14 תגובות
    • 3k צפיות
  13. שלום, אני מקווה שזה המקום הנכון לשאלה הזאת , אם לא אני מתנצל. ראיתי בעבר במארזי LIAN LI (אם אני לא טועה) שהמאוורר שיושב על הדלת הצדדית לא מחובר בחיבור רגיל (4 או 3 פינים או מולקס) אלא ישנה נק' מגע על המסגרת של הדלת ונק' ממולה על שלד המארז וכששתיהן נוגעות אחת בשניה המאוורר עובד. א.רציתי לדעת האם יש מקום שבו אפשר לרכוש סט מגעים שכזה ולעשות מודינג קטן ב.האם מבחינה חשמלית (קצר וכד') יש סיכון במגע שכזה והאם בכלל שווה להתעסק עם זה. תודה!

• 6 תגובות
    • 976 צפיות
  14. Started by balagan777,

שלום לכל המודרים, אני מתעניין בתחום המודינג והאמת היא שיש לי פרוייקט מאוד שאפתני שחשבתי עליו, אבל בשבילו אני קודם כל חייב להתנסות וללמוד ולהתמקצע על דברים יותר פשוטים. הדבר הראשון שרציתי לדעת זה מה הציוד הבסיסי ומה העלות שלו ? (דרמל וכדומה) תודה

• 4 תגובות
    • 980 צפיות
  15. Started by pMor,

אני צריך לקנות דרמל דחוף!! איפה אפשר להשיג, בכמה ואיזה דגם\חברה????? תודה!!!!!!!!

• 3 תגובות
    • 951 צפיות
  16. Started by Yuvky,

שלום ,קוראים לי יובל ובזמן האחרון נהנתי מכל הת'רדים שקראתי פה אז החלטתי לנסות פרויקט קטן בעצמי. לפני כן,יש לי כמה דברים שאני צריך את עצתכם לגבם: 1. אני חדש בהלחמה, הבדיל הוא בעצם מה שיוצר קשר חשמלי בין החומרים המולחמים נכון? כאשר אני רוצה להלחים אני מצמיד את החוטים ונוגע למספר שניות עד שיוצא עשן? זה יכול להנתק או שיש דרך לחזק את ההלחמה? 2. יש כזה דבר הלחמה של מתכת? נגיד אני רוצה לחבר חתיכת מתכת של חריץ PCI לכלוב של הHD,זה אפשרי?(כדי לתלות מעליו מאוורר) 3. מה הכוונה בכבל "עגול"? רק הצורה או שהכבל עצמו שונה בתכונותיו מכבל IDE/SATA רגיל? 4.מן הסתם כדי לעשות שינויים משמעותיים במארז יש לנתק רכיבים קודם. יש דברים שאני לא יודע תמיד להחזיר כמו הפאנל הקדמי(לאן בלוח אם לחבר א…

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. http://www.hwzone.co.il/archive.php?file=newsid1089716787,86846, מה אתם אומרים?

• 1 תגובה
    • 752 צפיות
  18. Started by Black_Citadel,

אם כן, איפה ? אם לא, אני יזמין מפה: http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16811998806 \: עריכה: רשום על זה low heat output, ואני שואל את עצמי: "כמה LOW?" כמה מעלות אתם חושבים זה יוסיף לי למערכת ?

• 3 תגובות
    • 815 צפיות
  19. Started by yarivot26,

שווה משהו? קיבלתי מתנה, איך הוא? עוד משהו, קיבלתי עוד כמה דברים איתם (אני לא יכול כרגע לצלם כי המצלמה אצל אחותי) אחד זה נראה לי כבל ארוך וגמיש (הארכה לסקיל), נראה יעיל. קיבלתי משהו כמו קולב שמתמתח - מה המטרה של זה? עוד משהו - איך אני מבדיל בין הראשים? למה כל ראש מיועד? תודה

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. שלום אנשים, אומנם הכלי לא ישמש לחיתוך של מארזים אלא לדברים דיי שונים, אבל זהו בהחלט הכלי הנדרש. יש לי מכשיר אחר שעלה הרבה יותר (לקרת ה-3000) והוא כמה רמות מעל כל המולטי המדוברים, הבעיה היא שהוא לא כלי שאני רוצה להוציא איתי מהבית, ולכן אני מחפש כלי נוסף שאני לא אדאג שיקרה לו נזק ממכה, ושיהיה לי לגיבוי למקרה הצורך (השימוש בו יהיה שעה-שעתיים בשבוע לכל היותר). עכשיו נשאלת השאלה האם הכלי של דרמל (ספציפית הדגם 300JD שבא עם ציר גמיש) טוב יותר מכלים כמו ה-WOLF שעולה רבע (130 מול 500)? אשמח לדעות של אנשים שעבדו עם שני הכלים. החשיבות היא לנוחות השימוש, אמינות, איכות ההרכבה של המכשיר, יכולת החיתוך שלו והיכולת לעמוד בפעולה רציפה של שעה-שעתיים בלי התחממות יתר/פגיעה מורגשת בביצועים. אג…

• 17 תגובות
    • 11.4k צפיות
  21. Started by card,

שלום יש לי מולטימטר טוב, שנקנה אי שם בשנת 1994 בערך, והוא עדיין עובד מצוין. הוא היה אחד הטובים אז, ויש לו כל מה שצריך: יש לו רק חסרון אחד, והוא שהוא גדול פיזית. מנגד, כל פעם אני רואה באתרים הסיניים רבי-מודד כיס, בגודל ממש קומפקטי, ודק גם. דוגמא ראשונה: http://www.goodluckbuy.com/auto-range-digital-multimeter-.html מחיר: 11$ דוגמא שנייה: http://www.goodluckbuy.com/minipa-et1700-et-1700-pocket-digital-multimeter-auto-ranging-meter.html מחיר: 17$ והשאלה שלי: האם בגלל שהם יחסית זולים, הם לא יהיו טובים? האם למישהו יש נסיון עם משהו בסגנון(ובמחיר) הזה ויכול להגיד אם הם טובים או לא טובים? תודה רבה card

• 7 תגובות
    • 3k צפיות
  22. לקנות או לא לקנות מה אתם חושבים?

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by x-pac,

הגיעה עלי הביתה היום קטודה אם מפסק אני קראתי את הוראות ההתקנה ואני לא יודעה איך לחבר את המולקס לספק תודה מראש

• 2 תגובות
    • 762 צפיות
  24. Started by segevgabay,

איך אני מסיר מולקסים נקבות?

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. אני יודע שיש טרנזיסטורים בגודל של כמה מיקרונים, נכון? השאלה היא מה הוא הסולונאיד הקטן ביותר? קראתי פעם שיש בגודל של אטומים בינוניים, אבל זה לא עוזר לאף אחד , כי אז למה ניתן לחברו? האם יש סולנואיד קטנטן שניתן לחברו לסלולים/קבלים/נגדים אחרים?? תודה יניב

• 0 תגובות
    • 753 צפיות

דיונים חדשים בפורומים