עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by ReggaeWithDodli,

שלום לכולם, אני מנסה לבנות מדפסת תלת מימד מסוג reprap prusa i3. ההרכבה אמורה להיות בעיקר מחלקים הכי זולים שמצאתי ברשת(לא קיט) וחלקים שפרקתי ממדפסות מחשבים וכדומה. מחיר מקסימום שהצבתי לעצמי הוא 1500 ש"ח. אתם מוזמנים לעקוב אחרי הבלוג שלי: http://ewdiy.blogspot.co.il/ הוא כתוב באנגלית כמובן. אני כותב על הבניה תוך מחשבה על בוני מדפסות כמוני בארץ יוכלו ללמוד מהטעויות שלי וללמוד מאיפה הכי טוב להשיג חלקים בארץ. אשמח לתגובות ועצות. אלעד

2. אני מנסה לחתוך את הפרספקט אבל שאני חותך אותו אז זה מה שיוצא לי (מצטער על האיכות של התמונה) אתם יכולים להסביר לי איך לחתוך עם איזה כלים צורת עבודה...

• 5 תגובות
    • 801 צפיות
  3. Started by tzolerguy,

אני לא מכיר אותם ועוד לא הזמנתי מהם אבל אם מישהו מעוניין זו הכתובת שלהם www.farnellinone.co.il

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by yossi_s1,

היה לי מלחם שקניתי לפני הרבה זמן בACE והוא היה כלכך גרוע, תכלס לא באמת היה אפשר להשתמש בו, היה שימושי לחיתוך פלסטיק רק. זרקתי אותו כי חטפתי עליו עצבים, תכלס הוא עדיין יכל לשמש לחיתוך פלסטיק אבל שיהיה. מדובר במלחם שכתוב עליו 30W אני חושב של חברת זיקו אבל לא בטוח. בכל אופן אני צריך מלחם לעבודות ממש פשוטות, נגיד עכשיו יש לי פה אוזניות שצריך להחליף להם כבל. ככה שמצד אחד אני לא צריך משהוא חזק ומקצועי ומצד שני אני כן מחפש משהוא שיעשה את העבודה כמו שצריך בלי שאני יחטוף עליו עצבים, שיעשה מה שהוא אמור לעשות באופן מיטבי ומהיר. הזמנתי את המלחם הבא מאיביי לפני כחודשיים: http://www.ebay.com/itm/120926098920?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649 אבל החבילה מעולם לא הגי…

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. מה המצב חברים ...אז ככה : בשעה טובה התחלתי את הפרוייקט השלישי שלי לאחר שכבר עשיתי מוד למחשב ובניתי מארז שקוף הפרוייקט החדש נקרא THE MAZE (המבוך) המוד בעצם מבוסס על מבוך שמתפרס על כל חלקיו של המחשב בינתיים אני עומד לסיים את הדלת הראשונה אבל תמונות יבואו רק מחר כאשר אני יקנה מצלמה. בנוסף נגמרו לי דסקי החיתוך של הדרמל ורציתי לדעת איפה אני יכול לקנות וכמה זה יעלה לי תודה תמונות ----> http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=115018.0

• 5 תגובות
    • 853 צפיות
  6. http://www.heatseekerz.net/index.php?page=articles&id=4&pagenum=2 ??? ברצוני לבנות את השלט שנמצא הנ"ל, אך לא אל חוטי אלא עם מתגים פשוטים. יש אפשרות?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. אני רוצה תוכנה שאני אוכל לשרטט בה מעגל ושהיא תיצור לי ממנו ארגון של כל הרכיבים על לוח מודפס (אני רוצה לצרוב מעגל או שניים עם חומצה וכל זה..) אני יודע שיש תוכנות ופעם הייתה לי אחת אבל לא הצלחתי להישתמש בה, תודה לעוזרים.

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. היי, אני רוצה לבנות איזה מעגל אלקטרוני סתם בשביל הכיף, איזה מעגל אתם ממליצים לי לבנות? לא זה עם הלדים מהבהבים לפי מוזיקה. אותו כבר עשיתי וגם לא את מקלט ה IR תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 2.5k צפיות
  9. Started by sa_ka,

טוב אז ככה בשביתה בניתי מארז מ-0 הושקעו עליו בערך כ500 שעות עבודה שלי ועוד כ-300 של אבא שלי המארז עדיין לא גמור זקוק לעוד גימורים רבים ויש לי רעיונות נוספים לשיפורו בחופשת הפסח היה לי קצת זמן לעבודה נוספת עליו המארז בנוי מתעלת PVC מלבנית שעברה הסבה למארז והפנלים עשויים מפרספקס. רוב החלקים למארז בלבד (לא כולל חומרה) נתרמו ע"י אבא חברים ומשפחה או פורקו בעבר על ידי ונהספו במשך השנים. קצת רקע: אני בן 17 וחצי מראשון לציון ביסודי הייתי ילד מחונן (מכון רון למי שמכיר) חולה מחשבים מאז ומתמיד. מפרק כל דבר שהצלחתי לשים עליו את ידי אי פעם מצעצועים למכשירי אלקטרוניקה ועד מכוניות, אני ג'נקר לא קטן וככה גם אבא שלי ובגלל זה אפשר למצוא אצלנו כמעט הכל (חוץ ממה שאמא שלי הצליחה לזרוק ל…

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. Started by igor5,

איפו אני יכול לקנות שרוולים נצמדים(כמו בערכות של הסליבינג) אבל רק שרוולים. באזור הראשון לציון והסביבה? תודה, איגור

• 5 תגובות
    • 720 צפיות
  11. טוב נתחיל בזה, שהרכבתי מאוורר חדש על המחשב [ מאוורר של ספק ], שמרעיש כמו מנחת מטוסים, בצורה שאי אפשר לתאר, חשבתי על רעיון, והרעיון היה פאן באס... בעזרת אבא שלי [ חוש יצירתי רצח ], בניתי פאן באס מכפתור של מעלית, חחחחיחיחי המעבד היה 51 מעלות במנוחה, עכשיו הוא 45 מעלות... בקרוב אני משיג נורות לכפתור, והכפתור יהיה מואר... קבלו תמונות: חשבתי על לחתוך את הדלת צד של המחשב, ולהרכיב שם חלון פרספקס, ובעתיד להרכיב קטודות וכו'... חשבתי על עוד משהו, נכון המכסה הזה שעשיתי עליו פאן באס? נשארו לי עוד 2 כאלה, יענו חדשים, חשבתי לקחת אחד מהם, לחתוך לו מלבן באמצע המכסה, לשים לו חתיכת פרספקס, ומאחוריה לתקוע איזו קטודה יפה כזאת... איך יצא? בינתיים רק הלחצן השמאלי פועל, כנראה מחר או…

• 5 תגובות
    • 892 צפיות
  12. Started by STi,

היי, צריך בבקשה את עזרתכם בזיהוי ואיתור (עדיף EBAY, או אם יש בארץ במחיר משתלם) של שני רכיבים שונים, אצרף תמונות כמובן (-: הרכיב שרשום עליו E8 זה הרכיב השני, מאמין שאת זה אפשר לזהות בקלות, אני פשוט לא מכיר (-: תודה רבה!

• 5 תגובות
    • 4.5k צפיות
  13. Started by OnlyOne,

שלום לכולם החלטתי להמשיך עם הפרוייקט אבל לקחת אותו לכיוון קצת אחר בכל מקרה אני מחפש בונדו המקורי עם התמונה של המכונית הישנה לפי מה שהבנתי יש באוטו דיפו ואין סניף שלהם שקרוב אליי אני מחפש אתר או חנות שאפשר להזמין משלוחים ותשלום דרך כרטיס אשראי האם יש בהום סנטר?

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by FoboS,

מאוד אהבתי את הרעיון של מסכי הLCD ושל מודינג בכללי ולמזלי יש לי מחשב ישן שוכב בחדר ללא כל שימוש אז חשבתי לעשות עליו את כל הניסיונות שלי לפני שעוברים למאסטר פיס אז לשאלתי מאיזה מכשיר אלקטרוני ממולץ לקחת מסך LCD או לקנות... תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by shdrthki1,

אני רוצה לבנות מטען נייד לטלפון שלי , המטען המקורי מוציא מתח של 5V ו 1200mA והסוללה היא 3.7V 1200mA 4.4WH . הטלפון נטען דרך חיבור USB קטן. אז אם אני מחבר 4X1.5V סוללות רגילות זה יכול גם לעבוד ? ואם לא אז איך אני יכול להוריד את המתח? ובקשר לחיבור אם אני חותך כבל USB אני יכול להבדיל או לבדוק איך שהוא לאן אני מחבר את ה + וה -

• 5 תגובות
    • 3.4k צפיות
  16. Started by xgamer,

שלום לכם. יש לי את התוכנה הזו, לפרוייקט שלי אני צריך רכיב 7447 ואין אותו בספריות שם. איך אני יכול להוריד ולהעביר אותו לתוכנה?

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by tamos,

הי, אני מחפש איזה מכשיר שיודע להקליט ממיקרופון של מחשב. זאת אומרת לחבר את היציאה של המיקרופון לכניסה של המכשיר והוא יתחיל להקליט, כמובן שאין ברשותי מחשב לעשות את זה אז אני צריך את המכשיר

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by miki26,

שלום לפרוייקט שלי מחשב ברכב אני מעוניין לשים מתגי כיבוי/הדלקה וריסט מיוחדים אולי אני אעדיף את הכפתורים הצבאיים האלה מסוג "גע תוק" או איזשהו מתג עם עיצוב אחר עכשיו נידמה לי שהמתג של כפתורי כיבוי הדלקה וריסט של מחשב זה כפתור שינוי מצב כלומר כמו שאני יכול לשים מתכת שתחבר בין שני המגעים לרגע כאשר אני רוצה להדליק את המחשב ישר דרך הלוח אם ללא מארז(בד"כ אני נוגע עם מברג כדי לסגור לרגע מעגל)בקיצור הבנתם למה אני מתכוון... אני חשבתי שמתג ON ON זה בעצם אותו תפקיד(משנה מצב) אבל המוכר אמר שלא וזה לא יתאים אז השאלה שלי זה איך אני קורא לסוג המתג של כיבוי והדלקה במחשב (כדי לדעת מה לבקש מהמוכר ) והאם יש כאלו מתגים בחנויות אלקטרוניקה ואם יש מבחר של עיצובים כמו מתגים רגילים??

• 5 תגובות
    • 940 צפיות
  19. Started by rap_tr,

אהלן, אני רוצה להעביר את המכונת תספורת מהחיבור לשקע לחיבור של סוללות. מה עלי לקנות ולעשות על מנת שהעסק יעבוד על סוללות? תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. היי, מקווה שזה המקום הנכון לשאול. השאלה שלי היא כזו... האם יש אפשרות לקחת מאוורר של מחשב לחבר אותו למתאם חשמל עם 12V וגם לשלוט או להגביר את המהירות שלו? אני יודע איך לחבר את המאוורר והכל אבל לא יודע אם יש לי אפשרות לשלוט בו. תודה מראש.

21. Started by alexx412,

שלום... יש לי 3 קקתודות ואני רציתי לשאול אם אני יכול לחבר אותם ישירות לרמקול ולסאב במקום החיישן קול .. כי כשאני מפעיל שיר אז יש דיליי של 2-5 שניות ואני רוצה שישר הנורה תידלק , יש לי שני חוטים שיוצאים מהקתודה לאן אני אמור לחבר אותן... אם זה אפשרי בכלל ? תודה לעוזרים.

• 5 תגובות
    • 992 צפיות
  22. שלום לכולם!, אני חדש פה ולא מבין ממש!. אני צריך מדריך לדעת איך להרכיב רדיו דיסק של רכב במחשב!(כמובן בבקשה!). אני חייב במדריך פירוט של תמונות והסבר כמו שצריך!!!!!! אז תנו לחבר חדש את המקסיסום בתודה omfir

• 5 תגובות
    • 871 צפיות
  23. לא הבנתי איך אני מגיע למאוורר הקדמי ומנקה את הפילטר מאבק. אם אפשר לקבל צעדים ברורים זה יהיה מעולה. לפי ההרגשה שלי ולפי מה שקראתי באינטרנט המאוורר הקדמי שווה לת*ת. אני רוצה להחליף אותו במאורר מהיר ואפקטיבי יותר ועם זאת לא רועש יותר מ30DB. למישהו יש המלצה למאוורר כזה? הוא צריך להיות בעל אותם מימדים ואותו עומק כמובן. עוד דבר, הדלת הקדמית מפריע לכניסת האוויר אז מה הקטע פה? צריך להשאיר את הדלת פתוחה כל הזמן בימי הקיץ? דבר נוסף, המארז די גרוע בסינון אבק והצטבר לי טונות של אבק בכל החלקים במחשב, לפי דעתי זה נובע מהדלת הצידית שיש בה גריל ענקי לכניסת אוויר אבל ללא פילטר. מה אתם ממליצים לעשות? די מאוכזב מהמאז. תודה.

• 5 תגובות
    • 964 צפיות
  24. Started by TribalGhost,

אהלן לאחרונה הרמקולים שלי ( microlab solo 7c - מוגבר פנימית ) החלו להשמיע זמזום עמום (יש סרטון מכווץ בrar), גם כשלא משמיעים כלום ואף ששום דבר לא מחובר. מהסקרנות פתחתי את הרמקול שמכיל את המגבר וגיליתי שאחד הקבלים נשרף (ראה תמונה). החלפתי את הקבל השרוף בקבל מאותו הסוג (תמונה - אחרי החלפה). לא עזר. בגלל אופי הבעיה, אני חושב שאולי אחת או יותר מהדיודות נפגמו. האם למישהו יש נסיון בדברים כאלה? האם יש דרך לדעת איזו מהדיודות עלי להחליף? יש למישהו רעיון אחר שיכול לגרום לבעיה כזו? חשבתי לתת את הרמקולים לתיקון, אבל איפה ששאלתי רק בדיקה תעלה בין 150-200 שקל, לא כל כך מתחשק לי להשקיע כזה סכום ברמקולים שעלו פחות מ700 שח... …

25. Started by yotam.m,

שלום. אני לא כל כך יודע אם אפשרי ולכן אני שואל רציתי לדעת האם אני אוכל לחבר מאווורר 12V למפסק 3 מצבים שלרגל אחת יתחבר החוט הצהוב בספק ה12V. ולרגל השניה יתחבר 5V. ולחוט האמצעי אני אחבר אדמה. ראיתי שבכל המדריכים צריכים לחבר נגדים ולא כל כך הבנתי למה אם כבר בספק יש חוט אדום של 5V. אם זה אפשרי איך בערך אני יצטרך לחבר את החוטים למפסק ולמאוורר. ועוד משהו במדריכים כתוב שצריכים דיודה חד כיוונית. למה היא עוזרת והאם אפשר בלעדיה? תודה רבה לכל העוזרים.

• 5 תגובות
    • 757 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.