עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by JHONLEV,

השאלה בכותרת

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by ניב אהרון,

היי לכולם, אני מכין פרויקט להגשה על סמך Raspberry Pi, האם יש כאן מישהו שיכול לעזור? בתשלום אם צריך

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. אני רוצה מעגל פשוט שיחלק את הכניסות של ימין ושמאל ליציאות של שמאל וימין וSUBWOOFER יעני יציאת הצלילים והתדרים הנמוכים אם אני לא טועה..יעני שיצא רק באס משם [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by nuctornal wisdom,

אחרי שה8800GTX המזדקן שלי הגיע ל85 C במנוחה וכיבה את עצמו במאמץ, התלבטתי בין לקנות כרטיס מסך חדש, לבין להחליף קירור. בסוף החלטתי להיות cheap ולסדר את זה, במינימום עלות. החלפתי את המשחה לAS5: (התמונות צולמו עם הפלאפון, אני יודע שהאיכות לא הכי טובה) תמונת הלפני: פירקתי את ה"חופה" מפלסטיק, התמונות קשות: [ אחרי ניקוי רציני, שמתי מאוור 90 ששכב בסביבה: התוצאות לא רעות. מ85 במנוחה ומוות במאמץ, ל65 במנוחה ו102 במאמץ. לא רע, אבל לא מספיק. הבעיה: המאוור שמגיע עם הכרטיס מעיף את האוויר לכול הכיוונים, ורק חלק ממנו באמת מגיע לכרטיס, אבל לא רציתי להחזיר את הפלסטיק רק כדי שיצטבר שם עוד אבק. פיתרון: המאוור שבא עם הקירור של אינטל. תוצאות לא רעות: 60-63 במנוחה, 95 במאמץ…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by yakirsh4,

שלום לגולשי פורום HWzone, אחרי הרבה שנים של הזנחה של המחשב שלי החלטתי לעשות לו מודינג, הבעיה היא שאני לא יודע איך לעבוד עם בונדו ובמצב של הפאנל שלי אני כנראה יהיה חייב. זה הפאנל: http://imageshack.us/f/9/img0979ly.jpg/ חשבתי לשים לו מאוורר למטה (בדיוק איפה שהכפתורים) ואת הכפתוןרים להעביר לאנשהו. אך נתקלתי בבעיה: כמו שאתם רואים בתמונה בצד ימין ושמאל יש מין בליטות ומעל ומתחת לכפתור יש ירידות כאלא ואם אני יוסיף מאוורר באמצע כל הצורה של הפאנל תראה מוזרה. השאלה שלי היא אם אפשר לחתוך את הבליטות האלא ואת החלקים שמעל ומתחת לכפתור כמו בסרטוט הבא: http://imageshack.us/photo/my-images/18/img09791t.jpg/ ובמקומם לשים בונדו בצורה ישרה וככה המארז יראה ישר מישהו יודע אם זה אפשרי בכלל?…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. אז ככה יש לי מארז Soprano DX כמו זה בדיוק - http://www.tweaknews.net/reviews/thermaltake_soprano_dx_case/img/1.jpg אז ככה יש 2 סוגי מארזים כאלה פלסיט ומברזל או נחשות אנערף.... רציתי לשנות את החלון שלו לחלון פרספקס ולחרוט עליו סמל שרציתי + לדים כדי שיהיה זוהר.... אז ככה מה אתם מציעים זה אפשרי לשנות את החלון במארז הזה? ואיך? וזה מסוגל להרוס לי את המארז אם אני רק מוציא את החלון ~_~ ? הנה 2 הסמלים שאחד מהם אני יעשה מה מהם יפה לדעתכם? או שיש לכם אחד יותר יפה.... 1: http://img29.picoodle.com/img/img29/5/12/23/f_TRAVELER59m_71130c3.jpg 2: http://www.cncu.de/data/Image/gdi_logo.jpg תודה רבה לכל העוזרים!

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by exXxTreAm,

קניתי היום אוזניות ב30 ש''ח (sony mdr-cd280) הגעתי הבייתה חיברתי אותם ולמזלי הרע שמעתי רק באוזנייה אחת, השאלה היא האם ניתן להחליף את הרמקול באוזנייה השנייה?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. יש לי מארז CM690, ומי שמקיר יש למעלה כניסת SATA. אבל זה בכלל לא שימושי. אז הוצאתי אותו ויש לי שם חור. החור לא מפריע לי אבל חשבתי לסים שם משהו. ראיתי אצל משהו שיש לו שם בפתור on/off למאוורר, אבל מה זה נותן לי לכבות להדליק מאוורר בודד. לכן חשבתי: האם אני יכול לחבר כמה לדים לכפתור אחד ? אני יודע שככה אני לא אוכל לשלוט בכל אחד בנפרד - אני לא צריך את זה. כל מה שאני רוצה זה שהם יהיו מחוברים ללחצן שליטה אחד בעל 3 מצבים on/off/on - כבוי/דלוק/לפי מוזיקה. אז 2 שאלות: 1. עכשיו אני בדיוק בכיתה י' אבל לא בחרתי את מגמת האלקטרוניכה (אם הייתי מגלה את המודינג לפני, הייתי לוקח את המגמה), כך שאין לי שום ידע בזה, אבל האם בעזרת תרשים אני אוכל פשוט להכין את זה כמו תוכי ? פשוט לעשות את מה שכתוב…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by -CosmicFire-,

שבוע הבא אני הולך להזמין מ JAB-TECH את הפריטים האלה: UV Green cable sleeving kit ConnectorZ Power Supply Changeover Kit - UV Green ועוד 10מולקסים זכר זוהרים באולטרה עבור הפרוייקט שלי עכשיו יש לי שאלה איך אני מפרק את המולקס... הרצתי חיפוש ומצאתי מדריך עם מקל של סוכריה אבל לא ממש הולך לי יש עוד אפשרות חוץ מלקנות את שני הקיטים לפירוק?! ואם פירקתי והרכבתי את המולקס (כמובן שהלבשתי על הכבל סליב + שרינק בקצה) יש סקנה שמשהו ישרף?!

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. בהמשך לפרויקט מודינג בשעה שפורסם על אינפרא אדום http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=73896.0 רציתי לשאול אם הרסיבר IR שברשותי מתאים דגם OPT601 כמדומני, פירקתי אותו מטלויזיה ישנה, מצורף לינק לפרטי רכיב: http://www.americanmicrosemi.com/information/spec/?ss_pn=OPT601 ועוד משו, אני לא מצליח לראות את התמונה של השרטוט באותו פורום, אם זה בעיה רק אצלי אשמח לקבל קישור חדש לתמונה או לינק לשרטוט ממקום אחר תודה :)

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. אהלן יש לי שני רמקולי סראונד של 8ohm, שני פרונט גדולים (אני לא סגור על הערך ohm שלהם כי אין להם מדבקה אבל דיי בטוח שזה 8 אוהם לפי מה שהבנתי ממי שהביא לי אותם) וסנטר אחד של 4ohm. אני מעוניין לחבר אותם לרסיבר שקיבלתי שדורש 8ohm. האם לדעתכם זה יהווה בעיה? או האם העובדה שהסנטר בלבד הוא ב4ohm לא תעמיס יותר מדיי על הרסיבר? מצורפות תמונות של הדברים למטה (משום מה המערכת לא איפשרה לי להעלות חלק מהתמונות אז עשיתי קולאז' שיהיה ברור ). תודה רבה לעוזרים ולעונים!

12. Started by GeforceFX,

נמאס עלי הרעש שעושים המאווררים הרועשים האלה,אי אפשר לישון,אז החלטתי לעשות פאן באס,שכל לילה כשאני ילך לישון אני יכבה 3 מאווררים וישאיר 2 פתוחים,ככה אני יוכל לישון טוב. הכל ביחד עלה לי 30 שקל. לדים-10 שקל נגדים-10 שקל מפסקים-10 שקל כל שאר המצרכים היו לי בית את הפאן באס שלי עשיתי על פאנל בגודל של פלופי,שמתי בו 5 לדים ו5 מפסקים,מפסק ולד לכל מאוורר. כשהמפסק למטה הלד והמאוורר כבויים,שכשהמפסק למעלה הלד והמאוורר דולקים. השארתי כמעט חצי מהפאנל ריק בשביל שאם אני ירצה בעתיד להוסיף עוד מתגים ולדים או ווסתים אני יוכל. מהפאן באס הוצאתי 4 כבלי חשמל למאווררים+1 לחשמל של הפאן באס עצמו. באותה הזדמנות חיברתי חיבור מולקס למאוורר מספק,במקום סתם חוטים,ולעוד מאוורר אחד כזה חיברת…

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. אני בונה מערכת קירור מים, איך אני יכול לקרר את המים ללא רדיאטור? תציעו רעיונות.[br]פורסם בתאריך: 18.04.2007 בשעה 18:48:20 מה אתם אומרים? אני ישים אקווריום קטן, מלא במים, ובתכו תהיה משאבת מים ומעליו יהיו 2 מאווררים של 120 סנטימטר ובצד תאורת UB. ככה החום של המעבד לא ישפיעה כלל על הטמפ של המים ביחס לכמות, וגם ומאווררים יקררו את המים.אגב שתיתי קפה חם ונשפתי עליו כדי לקרר אותו מה שנתן לי את הרעיון. האקווריום יהיה כמובן מחוץ למארז ודי רחוק ממנו ככה שגם בזמן שהמים עוברים בצינורות הם יתקררו. אני יודע שעדיף רדיאטור, אבל מה לעשות? אין.

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. יש לי לוח אם של גיגה בייט ללא יציאת SPDIF . אבל יש לו אפשרות של BRACKET SPDIF COAX&OPTIC עכשיו אני רוצה לברר אולי אני יכול לעשות לבד את היציאה הזאת מבלי לקנות את הבראקט . יש בלוח שלוש פינים של SPDIF\OUT אחד 5 V שני סיגנל שלישי אדמה . האם אני יכול לעשות יציאת קווקאס לבד כאשר ה 0 ל 0 (אדמה לאדמה ) והסיגנל לחוט הפנימי של הקוואקס ? ולא להשתמש כלל ב 5 וולט ? תודה לעונים

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by Pure-Gold,

אני מעוניין להכין המעגל המקציב זמן למספר לדים ולאחר מכן מחליף אותם כמו בתמונה: זמן ההחלפה ישלט ע"י פוטנציומטר. אשמח אם תעזרו לי ( במידע / שרטוט ) כיצד לבנות מעגל כזה.

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. אני מחפש סכמה שתסביר איך לחסר צג של PSP לחיבור VIDEO רגיל .....תודה

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by EC,

אני לא יודע אם דובר פה על זה או מישהו הציע וגם לא יצא לי לראות פה שמישהו הסיר לחלוטין את הצבע מהמארז אבל בכל מקרה החלטתי לספר על החומר הזה יש חומר שקוראים לו דלסול 436 החומר מיועד להסיר צבעי שמן,פוליאורטן,אפוקסי,אטמים,צבעי לטקס וקליה בתנור ממשטחי עץ,מתכת וזכוכית ראיתי את החומר הזה באינטרסול(אבא שלי כנראה לא רצה לספר לי עליו ) מריחת החומר ותוצאה

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. שלום לכולכם יש לי שאלה איפה אני יכול להזמין באינטרנט את כל החלקים האלקטרוניים שאני צריך (נגדים, לדים וחולי........) שיהיה זול ושיהיה בישראל תודה מראש

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by shmulikg,

לחבר שני ספקיי כח למחשב ... את היותר חזק לחבר ללוח אם ולבל השאר לחבר ספק יותר חלש ...

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by sroolik,

כחלק מפרוייקט שאני מקווה להתחיל אני רוצה להחליף את המולקסים הלבנים של הספק המולקסים ירוקים השאלה שלי היא: איך אני מוציא את החוטים מהראש של המולקס ואיך אני מחבר בחזרה לראשים החדשים ? תודה !!!

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by Demp,

יש לי כמה כבלים USB מיותרים (מעכברים ישנים וסורק) ורציתי לדעת איך אפשר לחבר 2+ לדים לUSB ושיעבוד ישר שמחברים אותו, אין לי מושג באלקטרוניקה אז אני צריך מדריך כמה שיותר מפורט עם הדגש על החיבורים כי במדריכים של החיבור דרך המולקס ממש לא מראים איזה קצה מתחבר לאן וקשה לי להבין איך כל זה הולך תודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. שלום לחברי פורום מודינג ואלקטרוניקה!אני רוצה לקנות סליבינג דחוף,ואני רוצה לדעת כמה כדי לי,אני צריך לארד דיסק לסידירום וצורב גם לספק בקיצור לכל החויטים והכבלים במחשב אבל אני רוצה שהסליבים היו רגישים ל-UV .כמה זה יעלה לי?אני גם זקוק למדריכים איך לשים את הסליבים וגם אני רוצה את ל-IDE כמו שקונים מוכנים יש להם בסוף מן כיסוי כזה לחיבור עצמו אני לא זוכר איך קוראים לזה וגם את התופסנים האלו שצריך כדי לסגור את זה,אני זוכר ראיתי מדריך מוקלט אז מי שראה אותו יודע למה אני מתכוון.אני רוצה לקנות לדים uv חזקים ונגדים כמה זה יעלה לי הלדים?,בערך. תודה מראש!!.

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. אתם מכירים את הסמל הזה של פצצה גרעינית (המשולש הזה)... כזה אני רוצה... יש למשהו מושג איפה אפשר להשיגגג??

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by ariel1k1,

שלום לכולם לפני מספר ימים קניתי קניתי לוח ארדואינו לא מקורי שאני מנסה לעבוד איתו התוכנה של הארדואינו נותנת לי שגיאה " avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00 " למישהו יש רעיון מה אפשר לעשות ? תודה אריאל

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. תראו הנה המארז: בדלת נראה לי שאני יחתוך לפי הקו שכבר יש שם. זה דורש כזה. יש לכם הצעות אחרות לקדימה של המארז (חיתוך) לגג או עריון אחר לדלת? אשמח לשמוע

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים