אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
ברוכים הבאים לפרק השבועי החדש של מודינג בשעה! והיום - הוספת חיבורי USB לקדמת המארז. סיפור רקע: הפעם הסיפור הוא פשוט מאוד - נמאס לי כל הזמן להתכופף מתחת למחשב כדי לחבר את המצלמה! אז החלטתי לפעול. לוח ה- USB כבר היה ברשותי, אך לא בשימוש. בפרק זה אני אציג שיטה חדשה לחיתוך - שיטה פשוטה, מדוייקת, ללא לכלוך ורעש והכי חשוב, מתאימה לאנשים שאין להם דרמל - כמוני הכלים הדרושים: - מלחם + סיכה/מחט (נשתמש בהם לחיתוך) - מפרץ פלסטיק בגדול כונן דיסקטים (מישהו מוכן להזכיר לי איך זה נקרא מקצועית??) - לוח USB - שניים או ארבע חיבורים - סכין - נייר זכוכית - דבק מגע/דבק חם (סופרגלו לא מתאים פה כל כך) מהלך העבודה: נכין את הלוח USB שלנו לעבודה - נסיר ממנו את חיבור המתכת של המארז …
-
- 25 תגובות
- 5.1k צפיות
-
-
ואללה, שבועיים חלפו להם מאז פרק המודינג הראשון... אךךך היו זמנים... בפרק היום נדבר על נושא שמעסיק לא מעט מודרים מתחילים ומתקדמים כאחד - חריטה על פרספקס. רק יש כמה בעיות בחריטה הקונוונציונלית: - לא לכולם יש דרמל - צריך אימון רב כדי להגיע לתוצאות טובות עם דרמל - דרמל הוא כלי חזק מאוד, ולכן קשה להיות מדויק איתו בהתחלה אז בעקבות כל הסיבות הנ"ל, בגלל זה שגם לי אין דרמל , פותחה שיטת המלחם והמחט (אם למישהו יש רעיון לשם יותר מקצועי הוא יתקבל בברכה) השיטה פשוטה והוסברה בפרק 2 של מודינג בשעה אך בעקבות פניות רבות החלטתי להסביר לכולם איך השיטה בדיוק עובדת: אזהרה!! - אדי הפלסטיק מסוכנים לשאיפה, יש לעבוד בחדר מאוורר היטב! - תודה ל- MILK INC ששומר על הבריאות שלכם מה אנחנו צ…
-
- 28 תגובות
- 5.1k צפיות
-
-
טוב, אז ככה, לאחר פניות רבות מאוד בנושא חיבורי האודיו החלטתי (שוב ) להושיע את הקהילה ולהכין מדריך בפרק השבועי שיעסוק בהעתקת חיבורי האודיו לקדמת המחשב. במדריך זה הדגמתי רק כיצד איך להעתיק את החיבור של הרמקולים, מכיון שחיבורי המיקרופון הם למעשה אותו דבר בדיוק (רק ברוב המקרים מונו) מה אנחנו צריכים: - אוזניות ישנות שאחנו לא צריכים יותר - מפרץ 3 ורבע פנוי (דיסקטים) + פלסטיק לכיסוי - 2 חיבורי סטריאו PCB - שם הפריט: JR2312 (אריהב) - מלחם ובדיל - 2 לוחות PCB 2X2(לא חובה) - היטשרינק + מצית - מקדחה + מקדח 6 מ"מ / דרמל - דבק מגע / דבק חם - שעה מזמנכם הקדמה: ישנם 3 אפשרויות להכנת חיבורי אודיו בקדמת המארז: - מעגל ניתוק: יתרונו המרכזי הינו שהוא מנתק את חיבור הרמקול השני …
-
- 16 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום לכולם! טוב.. קצת התעכבתי בפרסום הפרק הזה כי לא היה לי הרבה זמן, אבל הבטחתי ולכן אקיים! הסתרת כונן הדיסקים כיכב בראש הצעותיכם כמעט מאז הפרק הראשון ורק עכשיו נעניתי לה מכיוון שהיה עלי להשיג כמה דברים. בינהם הדרמל שסוף סוף יש לי (!) אמנם הוא לא חדש והייתי צריך לתקן אותו (בעייה מוזרה... כל המגעים במנוע הלכו כמעט... עשיתי מגעים חדשים ובשעה טובה הוא עובד) אבל הוא דרמל מקורי! והוא חבל על הזמןןןןןן איך אפשר לעבוד בלי זה?? ברוב טפשותי, ביצעתי הרבה מהעבודה ושכחתי לצלם, אז חלק מהתמונות פיברקתי תהנו! נדב מה אנחנו צריכים: - כונן CDROM - כיסוי פלסטיק של מפרץ 5 ורבע - דבק מגע / דבק חם - דרמל / סכין יפני חדה גם יתאים פה וגם שיטת המלחם שהוסברה תתאים מהלך העבודה: תחילה…
-
- 36 תגובות
- 5.6k צפיות
-
-
שלום לכולם! אז הגענו לרבע יממה של מודינג... אל תשכחו שנגיע בעזרת השם ל-24, אני אכין פרק מיוחד לכבוד יממה שלמה של מודינג! אבל עד אז... הנה המדריך של השבוע, וגם המדריך שאני מפרסם בתחרות המדריכים. למה זה טוב? זה מאוד נוח לאנשים המכינים HTPC, או סתם אנשים שרואים סרטים במחשב/שומעים מוזיקה ולא מעוניינים להיות תלויים בלגש למחשב על מנת לעבוד שיר, להגביר או להחליש את הווליום וכד', ולכן היום אנחנו מכינים מקלט אינפרא אדום למחשב! דבר חשוב ששכחתי להגיד - אפשר לשלוט עם כל שלט על המקלט הזה. אני אישית השתמשתי בשלט ישן של וידאו מה אנחנו צריכים: - IR Receiver Module (מק"ט באריהב: PL-IRM0101-3 IR MODULE) - מייצב מתח LM7805 (מק"ט באריהב: LM7805CT MC7805CT TO-220) - קבל אלקטרוליט…
-
- 96 תגובות
- 18.8k צפיות
-
-
עברתי קצת על מדריכים בפורום ונתקלתי במשתמשת שפרסמה מדריכים תחת הנושא: "מודינג בשעה". ערכתי חיפוש ולא מצאתי את התארד. מישהו יודע משהו על זה?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קודם כל תודו שלפחות הרעיון מעניין! אז ככה, שוטטתי לי בפורום ונכנסתי חזק לקטע של תצוגת ה-LCD למי מאיתנו אין מכשיר אריקסון ישן בבית, אז למה לא לפרק לו את התצוגה? נראה שהיא עונה על כל הצרכים, 2x12 LCD עם BACKLIGHT ירוק אותנטי ומגניב אז ככה, פירקתי אותה בעדינות, אין צורך בהסרת הלחמות, הצג מחובר בקונקטור מגע מוזהב (אתם יודעים, הטלפונים האלה עלו פעם 3000 שקל) יש לתצוגה 6 רגליים בלבד! (קשה לי מאד להאמין שיש בתוכה איזשהו מקודד, אבל יכול מאד להיות, כי קשה להסביר את המספר המועט של הרגליים) הBACKLIGHT מתחבר בנפרד, גם במגע, עם אותם 6 רגליים ומועבר לBOARD של המכשיר. לצערי הרב אין PART NUMBER על התצוגה, ולא ממש הצלחתי למצוא PARTLIST של המכשיר הזה בכדי לדעתי מה עושה כל רגל ואם יש סיכוי…
-
- 3 תגובות
- 795 צפיות
-
-
נגיד ואני רוצה לחתוך בדלת צד צורה של עקרב ולהוסיף לדים כחולים יש חנות/עסק בארץ שעושה את זה בתשלום? או אולי בנאדם פרטי שמישהו מכיר שיש לו כשרון?
-
- 0 תגובות
- 988 צפיות
-
-
שלום לכם, אני מעוניין לעשות כמה שינויי מודינג במארז הקיים שלי אך מכיוון שאין לי את הכלים הדרושים ואת הידע הנחוץ, אני פונה אליכם. רציתי לדעת האם מישהו יהיה מוכן לעשות זאת, תמורת תשלום כמובן? חשוב שזה יהיה מישהו מאיזור מרכז הארץ בעל ניסיון רב בתחום המודינג. ניתן לפנות אלי בהודעות פרטיות או במייל, תודה!
-
- 9 תגובות
- 935 צפיות
-
-
אני רוצה 330 mA מ +5VS בספק שנותן 100 mA (ספק קטן של delta) חשבתי אל - להחליף את הדיודת יציאה של ה 5 V לדיודה שמחזיקה 330 mA - להחליף את הקבל לקבל גדול יותר - להוסיף גוף קירור לרכיב מיתוג בצד מתח גבוה (הרכיב אמור לדעתי להחזיק יותר ויש לו לוח מתכת אם חור אבל הוא עומד עכשו באוויר ללא קירור) - השנאי הוא קצת יותר גדול ממה שיש בספקים גנריים אז אני חושב שהוא יחזיק כמו שהוא זה יעבוד ? איזה עוד רכיבים מגבילים את הזרם ב +5VS ? אם ה OCP של הספק יקפוץ איך אני משנה אותו ל 330 mA (או קצת יותר) ?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חברה אני עושה בקרוב שידרוג רציני למחשב החלפת כרטיס מסך הוספת ראמ שדרוג ספק כוח ועוד ואני בעקבות זה אני עושה מודינג (אני מתחיל במודינג) למארז אך אין לי ניסיון כל כך אז מה אתם מציעים בתור התחלה לעשות אל תאמרו לי לעשות חלון כי אח שלי exploit עשה וזהו אז מה לעשות בתור התחלה
-
- 6 תגובות
- 677 צפיות
-
-
עריכה : אם אני לוקח 6 מנורות 12 V ומחבר אותם לספר כוח שמוציא 12 V לא צריך נגד נכון ? + אם אני לוקח מאוורר + מנורת לד 12 V גם צריך נגד ?
-
- 2 תגובות
- 930 צפיות
-
-
אני מקווה שלא הביאו את הלינק הזה או משהו דומה אבל בכל זאת.. במהלך חיפוש בגוגל נתקלתי בדבר הקרוע הזה, מודינג וירטואלי!! ;D http://www.tjhsst.edu/~kdomina/Cad03/esundwic/ דווקא נחמד טוב אחרי שקראתי קצת זה איזה מישהו שבנה תמחשב שלו ב3DMAX.. טעות שלי, סליחה..
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מישהו עשה אולי איזה שינוי חיצוני למודם הכבלים המכוער ביותר של מוטורולה?
-
- 5 תגובות
- 729 צפיות
-
-
בגלל שיש לי שני מחשבים בחדר אחד הטמפרטורה בחדר מאוד גבוהה בשעות היום ואני לא יכול להשאיר את המזגן דולק כל היום ( אני כן עושה את זה ) אז הנה מודינג חביב שעשיתי למארז שלי http://img507.imageshack.us/my.php?image=picture160ye7.jpg http://aycu27.webshots.com/image/22546/2000945926671325650_fs.jpg http://aycu22.webshots.com/image/24421/2000938371795776445_fs.jpg
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
רוב המודינג שעושים כאן נועד לשם קבלת אסטטיקה משופרת אז יתכן שמה שאני הולך להגיד ישמע לכם הזוי ולכן אני מבקש שתקראו היטב ותחשבו לעומק לפני שאתם מגיבים. יש לי מארז compucase רגיל דגם 6A19 אם אני זוכר נכון. חיפשתי זמן רב מארז יותר נוח אולם לא מצאתי משהו שהוא שאפשר לומר שהוא שונה בצורה משמעותית מהמארז שלי. העניין הוא שיש לי מערכת עמוסה מאוד מבחינת כוננים קשיחים ואופטיים ,ובנוסף מורכבים אצלי במערכת הרבה כרטיסי הרחבה (כרטיס קול,טלויזיה,פקס מודם,בקר RAID,כרטיס רשת) שמחייבים אותי כל פעם מחדש לסובב את המארז הכבד על מנת להגיע לחלקו האחורי על מנת לאפשר לעצמי גישה לכל החיבורים של כרטיסי ההרחבה השונים. המצב הזה פשוט יצא לי מכל החורים ולכן החלטתי ללכת על פיתרון שהוא אולי קיצוני וממש …
-
- 4 תגובות
- 888 צפיות
-
-
בזמן האחרון ראיתי שכולם מעדכנים מודים אמרתי מה זה קרטר לא יעדכן גם ? יעדכן ! ;D קצר ולעניין כמו שתראו חריטה של כאוס על פרספקס דק יחסית 3 מ"מ חריטה על פאנל מקדימה עם פרספקט 5 מ"מ נראה לי . לדים צהובים עם נגד בטור ולכאוס לדים אדומים וכחולים וסגול אחד במקביל עם נגד לכל אחד + מפסק. מספיק עם הדיבורים ונלך למה שאתם רוצים.
-
- 17 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
המטרה היתה להשתיק את ההרדדיסק על ידי הZM-2HC1 של zalman וקלקר התוצאה היתה שההרדיסק היה ממש שקט אבל אחרי רבע שעה הוא הגיע ל52 מעלות +/- ומת רעיונות להמשך? [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 8 תגובות
- 903 צפיות
-
-
לפי מה שהבנתי הPCB של ה 320 וה 640 מגה דומה. אז למה לא להוסיף ת 2 שבבים של זיכרון שחסרים ל320 ולצרוב עליו תגירסה של ה 640? תתקנו אותי אם אני טועה במשהו. ***עידכון*** מצאתי תתמונה הבאה אשר מראה שב 640 מגה יש פחות קבלים מב 320. העליון זה ה640 ושניי האחרים זה 320 מגה. שבבי הזכרון הם hy5rs573225a FP-1 של Hynix לעומת *דגם לא ידוע* של סמסונג. מחכה לדעתו של מישהו שמבין בזה.
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אתמול עשיתי חורים ל 4 מאווררים של המארז מאחורה, לדעתי יצא יפה, מה גם שכמות הרעש ירדה בצורה ניכרת והמאווררים דוחפים יותר אויר. תמונות : המארז לפני : http://forums.ort.org.il/files/30/2040625/2060285.jpg המארז אחרי : http://forums.ort.org.il/files/30/2040627/7480390.jpg http://forums.ort.org.il/files/30/2040628/2357190.jpg לבנתיים זה הכל ביום ראשון אני הולך לקנות עוד חומרים וכלים ואמשיך להתעלל במארז, צפו לעדכונים במהלך השבוע הבא. 8)
-
- 132 תגובות
- 16.1k צפיות
-
-
היי יש לי EEE PC 4G SURF. אשמח לשמוע רעיונות למודינג מעניין. תודה,
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מה קורה חברים. כבר הרבה זמן אני מריץ בראש לעשות backplate ייחודי לכרטיס מסך שלי. בעבר הכנתי לכל מיני כרטיסים שונים שהיו לי ואפילו הכנתי משהו קטן בשביל הילדים. בכל המקרים זה בוצע בדרך כלל בלייזר או במנקבת, אבל הפעם ממש אבל ממש התפרעתי :-) קיצר, הכנתי את זה בCNC וזה לקח המון זמן! למי שמבין עניין, השתמשתי בכרסום 3 ובכרסום 1.5 בלבד לכל התהליך. זה לקח מעל ל10 שעות עבודה רצוף!!...שזה מטורף וממש ממש לא משתלם! סתאם לצורך העניין, אם הייתי אמור לתמחר את זה, אז זה אמור לעלות בסביבות ה3000 שקל. כל שעת עבודה בCNC היא בערך מתומחרת ב200 ש"ח וכמובן שיש פה גם תכנון וגימורים. למזלי יש לי גישה ישירה בעבודה למכונות שציינתי :-)....כמובן שכל מה שעשי…
-
- 13 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
OK שלום לכם זו הודעה ראשונה שלי בפורום מודינג אז ככה אחרי שקניתי את הטוניק טוואר וגיליתי שהוא לא מתאים לתושבת AM2 אלא רק עם קליפס שלא נמצא בארץ אלה בגרמניה החלטנו [אני ואבא שלי] לעשות משהו פיראטי. ם הטוניק מקבלים פלטתH האמורה להתאים בגודל לחורים של K8 שבכלל לא קיימים בלוח שלי הנה כדי שתבינו על מה אני מדבר: הנה: והנה: בקיצור החלטנו לעשות H משל עצמינו הנה כמה תמונות: חלק קדמי: חלק אחורי: מהצד: בעיקרון נשאר לנו רק דבר 1, לקדוח חור מדוייק ומזערי באמצע של ה H - הוא יחזיק את הטוניק שלא יזיז - לא שמאלה ולא ימינה [יש פין שיכנס לחור הזה על הסינק] מה דעתכם? מה להוסיף \ לתקן ? ד"א הוא מתאים בידיוק בידוק לחורים שקיימים אצלי על הלוח אתם יכולים לראות את ז…
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לשים את המחשב הישן שלי בקופסת עץ נורמלית. אני עזרה בחיבור המתג. יש לי ספק עם חיבורי מתג DPST (זה 4 חיבורים תקנו אותי אם טעיתי) והצבעים של החיבורים הם כחול,חום,שחור,לבן והארקה (טבעת) מישהו יכול להסביר איפה לאיפה לחבר על המתג?
-
- 1 תגובה
- 667 צפיות
-
-
יש פה אתר שאומר איך לעשות מודינג לTONIQ וInfinity.. מישהו יכול לקרוא את זה ולהסביר לי איך עושים את זה.. וגם לפי המאמר מה יותר טוב Infinity או TONIQ? הנה האתר.. http://www.madshrimps.be/?action=getarticle&number=6&artpage=2508&articID=567
-
- 2 תגובות
- 872 צפיות
-