אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
לחברה בהקמה שרוצה להקים מעבדת פיתוח אלקטרונית דרוש לקנות כמה מכשירים יש חברה שסוגרת את הסניף שלה באיזור וחשבנו לקפוץ על המציאה הבעיה שחלק מהציוד לא נמכר יותר ובכלל לא יודעים איך לקבוע את טיבו אז אפרסם כאן את הציוד שנמצא בקטגוריה שחשבנו עליו, ואשמח אם תכתבו מה מהם כדאי (נראה לי מספיק אחד בכל קטגוריה) ומה המחיר אותו כדאי לדרוש עבורו (תזכרו שהציוד הוא מחברה בסגירה אז המיקוח הוא לטובת הלקוח: [TABLE=width: 680] [TR] [TD=width: 64]35[/TD] [TD=width: 178]DC PS[/TD] [TD=width: 142] [/TD] [TD=width: 104]EP613[/TD] [TD=width: 104]5[/TD] [TD=width: 88]IT Room[/TD] [/TR] [/TABLE] [TABLE=width: 680] [TR] [TD=width: 64]40 [/TD] [TD=width: 178] DC Power Supply[/T…
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
חיפשתי בכמה אתרים של חנויות מחשבים מתאם כזה ולא מצאתי, מישהו מכיר חנות (בארץ) שאני יכול לקנות ממנה את המתאם הזה?
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש לשלב יכולות USB בפרוייקט שלי ואני מחפש דרך זולה ואמינה יחסית לעשות את זה. יש למישהו ניסיון עם מודול או צ'יפ ספציפי לממשק USB ? הFT232 קצת יקרים, וראיתי שיש אלטרנטיבות זולות יותר כמו PL2303.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש מישהו שעשה את זה?? איך זה יפה או שלא רואים כלום?
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ובנוסף האם זה אפשרי גם לגבי נגד? אז אלו השאלות ולכל אלו שיש להם תשובות ת'נקס
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. גם אני נסחפתי לשגעון ה mini ובא לי לבנות מחשבון מאפס. אחרי שיטוטים ארוכים באינטרנט הגעתי למסכנה שכדאי ללכת על בורדים של via מכיוון שיש להם היצע הכי גדול ונסיון גדול בתחום. (http://www.mini-box.com/s.nl/c.ACCT127230/sc.8/category.15/.f) כנראה שיש אותם ב plonter. בנוגע ל cdrom ו hard disk, חשבתי להשיג כאלו של laptop בגלל הגודל וצריכת החשמל הנמוכה ובגלל שיש לי כבר ספק ממוזער. האם הם עובדים בסדר, האם יש משהו שאני צריך להזהר ממנו (התחממות, בלאי גבוה...)? תודה רבה מראש. אצרף תמונות כשיהיה מה לצלם.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מסך LCD גראפי של חברת אפסון, 160X160. לא מצאתי אף מאמר או מדריך באינטרנט איך לחבר אותו ואני כבר נואש! יש לו 15 פינים. מישהו יכול לעזור לי בבקשה? תודה רבה, נדב
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי את האוזניות ATH-M50 של אודיו טכניקה עכשיו למי שמכיר וגם למי שלא הכבל של האוזניות לא יכול להתנתק מהאוזניות כמו באוזניות יותר חדישות עכשיו יש לי את האפשרות לעשות DIY לאוזניות ויחסית המוד הזה הוא פשוט אבל אני מפחד לדפוק משהו בתוך האוזניות השאלה אם שווה לי לעשות את זה בעצמי או לפנות לחנות או מעבדה שיכולה לעשות לי את המוד הזה (ואם כן אז תפנו אותי בבקשה לאחת טובה באיזור ירושלים) יש לי חוש טכני טוב ואת הכלים לעשות את המוד אבל זו תיהיה הפעם הראשונה שאני עושה דבר כזה ומפחיד אותי על אוזניות של 500 שקל לעשות מוד כזה
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום אני כרגע משתמש במודול ממסרים, שעובד בלוגיקה שלילית, ואני לא כל כך מרוצה מזה. אני מעדיף מודול ממסרים שעובד בלוגיקה חיובית, ועושה את העבודה.. לכן, עשיתי חיפוש בכמה אתרים, ולפני שאני אקנה אני רוצה לשאול כמה דברים.. הדבר הראשון: יש מודולים של ממסרים שכוללים OptoIsolator פר כל ממסר, לדוגמא: http://www.ebay.com/itm/Hot-New-4-Channel-Relay-Module-5V-For-DSP-AVR-PIC-ARM-Max-Output-250A-10A-/181106803932 ויש מודולים שלא כוללים Optoisolator, אלא טרנזיסטור. לדוגמא: http://www.ebay.com/itm/5V-Four-4-Channel-Relay-Module-For-PIC-AVR-DSP-ARM-MSP430-Arduino-/400395655873 השאלה: האם צריך להעדיף מודול עם Optoisolator על פני טרנזיסטור?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קניתי 10 נגדים+10 לדים ועוד דברים כמו דיודות, קבלים וכד'... אני רוצה לעשות נגיד פאן באס.. (ממש קטן, מאורר אחד, תציעו מה עוד אפשר להשים במערכת חוץ מזה...). אם אני מחבר את הנגד 180 אוהם+לד+מאורר+מפסק (3 מצבים)-> לחוט הצהוב והשחור של החיבור מולקס כל העסק אמור לפעול? או שמה הנגד חלש/חזק מדי עבור המערכת? עוד שאלה שקשורה ללוח הלחמה... קניתי לוח הלחמה נראה לי 10 על 10 (משהו די גדול)... איך אני מפעיל לתוכו דברים, אני חייב להלחים ואז לראות את התוצאה? כי ניסיתי נגיד להשים לד שמחובר בפנים ושמתי מתח שחמל (סוללות) על אותו טור (פס) של הלד.. והלד לא פעל למה? מה צריך לעשות נגיד שהוא יפעל? האם אני יכול לגזום מלוח ההלחמה חתיכה קטנה יותר על מנת ליצור בתוכו אינפרא אדום (כמו במדריך) או שמה…
-
- 5 תגובות
- 884 צפיות
-
-
יש לי כמה לוחות שהתחילו לעשות בעיות עם זיכרון, סטיקי הזיכרון נבדקו במחשבים אחרים ונמצאו תקינים. האם יתכן שלמשל קבל דפוק, או רכיב אחר שקשור לסלוט גורם לו להיות בעייתי? הבעייה מתבטאת בכך שאם יש זיכרון בסלוט המדובר, המחשב לא יגיע לPOST ויתן את צפצוף הרוורס המפורסם
-
- 5 תגובות
- 962 צפיות
- 1 follower
-
-
הנה את הסקיצה הזאת אחותי הכינה איך הסקיצות??? השטח של הוורוד זה יהיה פרספקט והשטח הירוק יהיה מאוורר מיתחת(בתוך) המארז כל זה ימוקם על גג המארז... [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
שלום לכולם, החלטתי לרשום בקצרה את דעותיי האישיות על ה-DMM שקיבלתי לא מזמן, ה-Agilent 1253A. למי שירצה לשמוע עליו קצת יותר, יכול בקלות להיכנס ל-EEVblog, ולראות את ה-video review (פרק 56), או לקרוא עליו בפורומים שם, יש שם כמה וכמה משתמשים שרכשו אותו. למה בכל זאת החלטתי לרשום משהו דווקא פה ולא בפורום של EEVblog? ובכן, פשוט כיוון שמכשירי ה-DMM הניידים (מופעלי סוללות) של Agilent הם לא מכשירים מוכרים, ואני חושב שלא יזיק אם יהיה עוד שבב מידע עליהם בעיברית. נתחיל בהקדמה קצרה. אחרי כמה שנים עם מכשיר בסיסי יחסית (עלה לי מתחת ל-200 שקלים לפני מספר שנים), אני כבר מעל לשנה מחפש לו מחליף. המכשיר הקודם שלי (jtw JT-158) שירת אותי נאמנה, ועדיין חיי ונושם. בכל מה שקשור למדידות DC (התנגד…
-
- 5 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
בניתי ספק לניסוייפ ובמקום המתג של 220V בלי מנורה קניתי מתג של 12V עם מנורה כדי לחבר לקיצור של השחור והירוק עכשיו הבעיה שלי שלירוק אין מתח ואני צריך 12V כדי להדליק את המנורה במתג. מה לעשות ?
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי חיבורי מלוקס כמו בתמונה למטה ואני רוצה לחבר נגד ולד להם בקרוב אני הולך להזמין כמות מכובדת של לדים מאריהב ונגדים השאלה שלי היא כזאת : איזה סוג נגדים אני צריך בישביל לחבר למתח של 5 וולט? ואיזה סוג נגדים אני צריך לחבר ל12 וולט ? ומישהו פעם הזמין מהחנות הזאת בכרטיס אשראי ? הם לא עושים פדיחות ? תודה לעונים! אבירם [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 917 צפיות
-
-
אוקי, אז כחלק משיפוץ כללי של הבית, בקרוב משפצים לי את החדר (שכל מה שהוא עבר מבחינה ארכיטקטורית מאז 1995 זה צביעת קירות). בין התוכיות יש אחת עם שולחן פינתי שבנוי מגבס ושיש או חומרים דומים (כלומר ללא רגליים, שולחן שמחובר לקיר). בחינה פשוטה של המרווחים גילתה שעם מארז די קשה להסתדר שם, וגם את הרמקולים (JBL CREATURE) לא יהיה כ''כ איפה לשים. אז חשבתי, "אם נוציא את הקונספט של מארז, יצא גם יפה, גם חדשני והיי, אולי אני אוכל אפילו להוריד כמה מעלות!". עליתי על התוכנית הבאה: בשולחן הפינתי הזה יהיה מורכב מחשב - ממש בתוך השולחן עצמו. ללא מארז, פשוט הלוח-אם ישכב וההארד-דיסק יוצב ככה שהם עטופים בשולחן, ה-MB פונה כלפי מעלה. מעל לקונסטרנטינה הזאת יוצב חלון גדול עם מאוורר שיפלוט אוויר חם וי…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
היי, יש לי כרטיס רשת אלחוטי של TP LINK קליטתו סבירה ולא יותר,(מרחק של קומה ו2 קירות) החלטתי להחליף את האנטנה לאחת רצינית יותר , היום קיבלתי את האנטנה החדשה, הישנה היתה חתיכת פלסטיק וכבל אנטנה פשוט ודק בתוכו(בידוד חיצוני,כבל שזור,בידוד פנימי,חוט פנימי) שמולחם אל לוח הכרטיס ב2 נק' עקב הרצון להימנע מהלחמה קרוב ללוח הכרטיס החלטתי להלחים את קצה הכבל של בסיס האנטנה החדשה אל קצה האנטנה הישנה, הלחמתי חיברתי והכל טוב, אבל הקליטה לא השתפרה,נשארה כמו שהיא, והשאלה שלי היא כזו, 1.האם ההלחמה שעשיתי (של כבל אנטנה ישן לחדש) "גונבת" חלק מהאות הקלט באנטנה ? השתדלתי להלחים עם כמה שפחות בדיל ,אבל בכל זאת... 2.אם אכן זה מה "ששותה" את האות בדרך ואני אאלץ להלחים את הכבל אל הלוח עצמו …
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חיפשתי כל מיני קטודות UV ומצאתי אולי רק אחת בצבע סגול האם אין כל כך הרבה מבחר בין קטודות UV? חיפשתי ב ZigZag PCH KSP(לא מצאתי שום דבר)
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
שלום, אני רוצה לתת מתנה לילדים שלי גילאי 5-9, לבנות להם חללית שגולת הכותרת שלה הוא הקוקפיט. יש לי ידיים טובות, יש לי חוש טכני וכשהייתי ילד (לפני 30 שנים) הייתי פריק מחשבים בזמן שרק התחילו לייצר מחשבים בייתיים (IBM XT, APPLE II, COMMADOR64), כיום אין לי את הידע כמו שפעם שחיתי בו, שפת התכנות הנפוצה היתה בייסיק, ובתיכון עוד זוכר שלמדתי פסקל וקצת אססמבלר, כיום אין לי שום נגיעה לנושא, אבל ממה שראיתי בשפת הסי בהדגמות זה לא נראה לי בלתי אפשרי, זה עדיין תכנות מבני. ניסיתי לחשוב איך אני ניגש לפרויקט הזה בצד האלקטרוני שלו, אני רוצה לבנות בעצם קוקפיט שמורכב מכל מני מפסקים שמפעילים לרוב נורת לד, אפקט קולי, או פונקציה מסוימת אחרת, להרכיב פוטנציומטרים שיעלו ויורידו שורת לדים שתדמה חיו…
-
- 5 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום! אני מחפש את התמונה של הראש של היטמן..(שמסתובבת פה תמיד....) איתן
-
- 5 תגובות
- 935 צפיות
-
-
שלום,אני לא עוסק בתחום הזה ובאתי לפה כדי לשאול שאלה אני מקווה שתוכלו לעזור לי,קניתי אוזניות חדשות של נו פיר http://www.decomputerwinkel.nl/winkel/img/producten/Grunge_White.jpg כאלה. קניתי אותן אתמול כשהייתי באנגליה,ובטיסה בחזור ידידה שלי בטעות ישבה עליהן והתעקם הראש(החיבור,חח אני מאמין שאתם כבר יודעים אבל בכל מקרה) ועכשיו שומעים באייפוד שלי רק אם אני מחבר את הראש ומזיז אותו לזווית מסוימת עד שזה עובד,יש אפשרות לתקן את זה או להחליף את הראש?ואם כן כמה זה אמור לעלות? תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. ידוע לי על קניות בEBAY אבל זה לוקח זמן ויחד עם דרך לא יוצא בזול. אני בטוח שבארץ יש ספקים שמוכרים FR4 למפעלי יצור מעגלים מודפסים. ישבתי עם דפי זהב ולא הצלחתי למצוא ספקים, נראה כך שכולם מייצרים. מחפש לקנות לוחות נחושת FR4 בפתח-תקווה - תל-אביב. תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 2.9k צפיות
-