עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. שלום, ברשותי 2 מאווררי 0.13A בגודל 120mm של חברת AC. ברצוני לבנות להם Fan Bus עם פוטנציומטר, כך שאוכל לשלוט, פיזית, על מהירותם. אילו רכיבים אצטרך? תודה רבה, אורן.

• 3 תגובות
    • 771 צפיות
  2. מה קורה אם מחברי מערכת לדים של 12 וולט לשקע 220 וולט?

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by Arik.G,

היי, המון זמן נעדרתי מהסצנה ולאחרונה התחלתי קצת לעיין בפורומים, אני לא ממש מצליח להבין מה קורה? פעם היום פרוייקטים דל באמת הרבה עבודת מודינג "hard Core" בניה מאפס של חלקים וכ"ו. היום כל הפרוייקטים זה קניה של חלקים hi-end קצת סליבינג ויאללה יש חסות ויש לוג שלם. איפה נעלמה כל ההשקעה (לא כספית)?

4. Started by LinKinG,

מישהו מכיר את הבנאדם יודע מה עלה בגרולו של המשך הפרוייקט? אנשים מישהו יודע משהו ? הפרוייקט היה מדהים והוא נעלם....

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. אני מדבר על המעגל הזה: זה הפירוט שיש למטה: אז מה תפקיד הפונציומטר הזה? לווסת את עוצמת האור של המסך? אם כן, אם אני משאיר את זה ללא נגד, אני יקבל כל הזמן תאורה מקסימלית? תודה

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. Started by gilkor,

הי, ראיתי כמה פוסטים דומים אבל מחפש עזרה בנושא. יש לי רקע מלפני הרבה מאוד שנים באלקטרוניקה, יודע להלחים וזקוק לעזרה במשהו (שלדעתי) פשוט. יש לי מכשיר אבטחה שמוציא התראה קולית בהתאם לתזוזה, הבעיה היא שההתראה מאוד חלשה ובעיקר לא אפקטיבית. יש למכשיר יציאה לאוזניה. אני מעוניין להוסיף למכשיר תאורת לד בולטת שתידלק בכל פעם שהמכשיר נותן התראה (תדירות מאוד נמוכה). המכשיר הוא נייד כך שאם אפשר לעשות את התאורה באופן כזה שתקבל את המתח מיציאת האוזניה. 4-6 לדים יספיקו עבור העניין. האם זה אפשרי? אם כן, האם אפשר לקבל הנחיות לחיבור לדים כזה? תודה מראש,

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by LockOn,

היי, אני בונה מכשיר למחשב שנקרא FREETRACK.. מי שרוצה שיבדוק מה זה ביו טיוב. בכל מקרה, אני צריך לחבר מפסק למהדק סוללה של 9V ויש לי חוט אדום וחוט שחור.. אני צריך לחבר את ה+ של הסוללה למפסק כי בקצה השני (של המפסק) יש נגד.. בקיצור, איזה חוט מוביל את ה+ ואיזה את ה-? האדום או השחור? תודה על העזרה.

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. Started by ja_man,

רמת מתח 5 וולט ואני רוצה להפעיל לד אדום. נכון לעכשיו אני משתמש בנגד של 150 אוהם. לא מתוך הבנה עמוקה של העניין. ידוע לי שצריך להגביל את הזרם ללד ע"מ לא לשרוף אותה אבל רציתי לדעת בדיוק מה מתח הפריצה של לד אדום האם זה 1.6 או 2.3? ואיזה גודל נגד נחשב טוב ל- 5 וולט?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  9. שלום. יש מאווררים עם חוט שחור ואדום, ויש גם עם צהוב. מהו הצהוב? אני שואל כי החלפתי מאוורר במקרן BENQ, יש שם 2 מאווררים של מארז. אחד מהם, 8'', אמור להיות לו 3 חוטים. אדום, שחור, וצהוב. היה לי מאורר רק עם שחור ואדום, והמקרן נדלק, אבל נכבה אחרי דקה וונדלקת המנורה של הטמפרטורה. המאוורר עובד. השאלה ההיא אם זה קשור לחוט הצהוב? האם הוא מספק מידע על מהירות המאורר או משהו כזה? תודה

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. האם מדובר בטסטר פשוט ? הכרטיס מסך שלי מת וקיצר את כל המערכת ובחנות הם גילו שזו הבעייה על ידי טסטר ורק אחרי זה הוציאו פיסית אותו וווידאו זאת. היכן קונים דבר כזה? תודה למשיבים.

• 6 תגובות
    • 2.1k צפיות
  11. שלום לכולם, ברצוני לדעת מהו השם המקצועי לצינור שחתוך לכל אורכו בצורה מסולסלת. הצינור שקוף והוא נועד לעטיפת כבלים וכו'. תודה. עריכה: נראה לי שקוראים לזה לפלף ספירלי... אבל אינני בטוח כי זהו השם המקצועי. ומהו שמו בלעז?

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. אורח ברק דהן
    Started by אורח ברק דהן,

אני בטוח שהשאלה מצחיקה את כולכם, אבל אני חדש בתחום. מהו לד?

• 6 תגובות
    • 940 צפיות
  13. Started by schredder,

היי, אני מחפש לקנות באיביי את הקונקטור הזה שבתמונה (רק הקונקטור ללא הפוטנציומטר). המימדים הם: רוחב כ 9-10מ"מ עובי כ 3-4 מ"מ אם אדע איך קוראים לו אוכל למצוא אותו באיביי. תודה

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  14. שלום אני מתכנן לבנות התקן אקלטרוני קטן, שיאפשר לי לפתוח ולנעול את הדלתות של רכב, בלי שימוש במפתחות/שלט. המטרה היא שאוכל לנעול ולפתוח את הרכב, בלי שום דבר נוסף, מאשר עצמי. דוגמא למימוש של זה, תהיה למשל פתיחה של הרכב, על סמך תבנית מסוימת של נקישות על החלון. והשאלה שלי, אחרי שאבנה את המעגל המתאים והכל, ואחרי שיזוהה האות המתאים שאומר "לפתוח" או "לנעול", מהי הדרך שבה אתחבר לרכב כדי להגיד לו לעשות את זה? רצוי שהדרך תהיה כמה שיותר פשוטה דרך אגב, לי ספציפית יש מזדה 3, 2011. הערה נוספת: לרכב יש כבר שלט, אם זה עוזר (כי אולי זה כולל מעגל שהופך את החיים ליותר פשוטים, מאשר במצב בו לא היה שלט? או שזה לא משנה?) תודה card

• 25 תגובות
    • 2.5k צפיות
  15. שתהיה שוות ערך לפחות ל 150W של נורת להט.

• 42 תגובות
    • 20.1k צפיות
  16. שלום לחברי הפורום . הצטרפתי סוף סוף לפורום לאחר כשנה של שיטוט בנושאים השונים כאן. התחלתי פרויקט של בניית מטען לפלאפון על בסיס 4 סוללות AA לאחר שראיתי סרטון על זה באתר METACAFE . המעגל בנוי בסך הכל מ 4 סוללות ונגד של 2 OHM. רציתי לדעת מה הוא תפקידו של הנגד באופן כללי ומה הוא נותן במקרה הזה. כמו כן לפני התקנת הנגד ניסיתי את המטען על מכשיר MP3 ישן שיש לי והוא מראה לי טעינה .אבל כשניסיתי אותו על הפלאפון זה לא מראה כלום. אז השאלה היא ממה זה נובע. ?? אני שוב חוזר זה עדיין לפני הוספת הנגד למעגל. תודה

• 1 תגובה
    • 887 צפיות
  17. כותרת... מדובר על המוצר הזה: http://www.xoxide.com/aerocool-gatewatch-black.html אם למישהו יש את זה ויכול למכור לי שגם יגיד פה, נואש נורא לדבר החמודי הזה :-[ :'( :-[ :'(.... מחכה לתשובה, אבי

• 3 תגובות
    • 670 צפיות
  18. שאלה פשוטה, אשמח לקבל תשובה מהירה, אבי

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. שלום לכולם. כחלק מהמוד המתבצע בימים אלו ממש (למרות שהתעכב קצת, בגלל דיסקיות חיתוך שלקח להם זמן להגיע להום סנטר...) יש תיכנון לחלון להארד דיסק (עם תאורה באמצעות לדים 3MM). מברג כוכב יש לי והוא פותח את הארד דיסק. לאחר פתיחה של הארד דיסק והתבוננות זהירה מאוד, לא מצאתי ליד הדיסקים או ליד המחט שום מקור מתח חשמלי. וגם אני לא ממש רוצה להלחים מהצד של הצלחות והמחט. לכן למישהו יש הצעות איפה ניתן להעביר חוטי חשמל על מנת לספק מתח ללדים שיהיו ממוקמים באיזור הדיסקים. המתח צריך להיות מועבר מהמחיצה השניה של הארד דיסק, בו נמצא המעגל המודפס (שלשם מתחבר חיבור המולקס). אם למישהו יש רעיונות, אשמח לשמוע. תודה רבה, רן.

• 35 תגובות
    • 4k צפיות
  20. Started by THE FOX,

מהיכן ניתן לקנות פוטציומטר כפול באיזור חדרה/ת"א?

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by Ypaul123,

היי אני ממש צריך Female RS232 Socket Pins.. בערך 4 כאלה ככה הם נראים http://www.frys.com/product/2065227 האם יש מקום בישראל שמוכר כאלה פינים ?? אודה לעזרה. תודה.

• 32 תגובות
    • 3.4k צפיות
  22. אם אפשר גם לדעת דרכם תמעלות חום של כל דבר בזמן אמת?

• 1 תגובה
    • 645 צפיות
  23. Started by dory,

תגידו יש אולי איזה תוכנה או איזה דרך לעלות את מהירות הסיבובים של המאורר? וגם יש דרך לשים מאוור בדרך ביתית על כ.מ ג'י פורס 5300 של ניוודיה? (להדביק או משהו)

• 2 תגובות
    • 740 צפיות
  24. Started by wons,

שלום לכולם רציתי לשאול באיזה מהירות מסתובבים מאווררי ה 120מ"מ לרוב?

• 1 תגובה
    • 653 צפיות
  25. Started by card,

שלום כל הדברים שהזמנתי עד עכשיו מחו"ל, תמיד היו מגיעים תוך 3-4 שבועות. אני מדבר על אתרים כמו dealextreme buyincoins tinydeal וגם: electrodragon ואפילו מוכרים מאיביי שהם בסין. תמיד 3-4 שבועות. לפעמים היה יתרון קטן לדואר רשום: משהו שמגיע בדואר רשום, עושה רושם שמגיע טיפה יותר מהר מאשר אם הוא במכתב רגיל לא רשום. אבל היתרון קטן בד"כ. עכשיו תופעה: חבילה ראשונה שהזמנתי מ-tayda electronics, הגיעה תוך שבוע ויום.. 8 ימים סה"כ.. האם זה מקרה או שזה תמיד כך אצלהם?

• 18 תגובות
    • 2.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים