עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. הנה סכמה: Here is a simple transmitter that when connected to a phone line, will transmit anything on that line (execpt the dial tone) to any FM radio. The frequency can be tuned from 88 to about 94Mhz and the range is about 200 feet. It is extremely easy to build and is therefore a good, useful beginner project. Part Total Qty. Description Substitutions R1 1 180 Ohm 1/4 W Resistor R2 1 12K 1/4 W Resistor C1 1 330pF Capacitor C2 1 12pF Capacitor C3 1 471pF Capacitor C4 1 22pF Capacitor Q1 1 2SA933 Transistor D1, D2, D3, D4 4 1SS119 Silicon Diode D5 1 Red LED S1 1 SPDT Switch L1 1 Tuning Coil MISC 1 Wire, Circuit Board Notes 1. L1 is 7 turns…

• 2 תגובות
    • 915 צפיות
  2. Started by H_a_R_e_L,

החלטתי לעשות למחשב שלי סליווינג, אבל היו לי כמה בעיות.. הספק שלי: קודם כל, יש את החלק שבו צריך להכניס את ה"שרוול" עד לחלק הכי קרוב לספק, ולדלג על החיבורים שלפני (כמו בתמונה הבאה..). אני מוציא את החיבורים (המולקסים), שם עליהם נייר דבק, ואז אמור לעבור דרך שלושת הראשונים כדי להגיע אל זה שהכי קרוב לספק. בשיטה הזאת זה יוצא מאוד עבה (אפילו אם אני מחלק ל-2,2) וזה קשה לעבור דרכם. הצלחתי לעשות את זה איכשהוא אבל זה היה מאוד מסובך, ואני מתאר לעצמי שיש שיטה הרבה יותר פשוטה. אם יש, אני אשמח לשמוע. התמונה: דבר שני: יש את החיבור שיוצא מתוך הספק אל הלוח אם (צירפתי גם תמונה של זה..). הבנתי שאני אמור לנתק את החוטים עם סיכות של מהדק, אבל לא הצלחתי לעשות את זה/ לא הבנתי את השיטה. לפי…

• 11 תגובות
    • 857 צפיות
  3. שלום לכולם, אני מתחיל בעוד כחודש-חודשיים בנייה של המארז ה...,לא יודע אפילו איך לתאר. אני בנתיים בשלב השירטוטים דרך SketchUp והייתי רוצה חוות דעת על סירקולצית האוויר שהולכת להיות בו, בשבילכם עשיתי סתם שירטוט (דרך הצייר) ד''א חלקי המארז יהיו שווים במציאות לא יצאו לי כל כך שווים בשירטוט. נו מה אתם אומרים? [attachment deleted by admin]

• 35 תגובות
    • 3.1k צפיות
  4. Started by Keman,

שלום. ברצוני לעשות כמה מודים במחשב, ואני די סגור על מה אני הולך. הבעיה, שבעיר שאני גר בה, אני לא מוצא את הדברים שאני מחפש, כי אין אותם פשוט. כמו-ערכת סליבינג לחיווט במארז זוהרת, וכו. אחרי כמה דקות במרחב של WEB ישראלי, עליתי על החנות הזאת: http://www.pccool.co.il/ השאלה: מישהו מכיר אותם? מישהו קנה מהם? וכמובן, והכי חשוב, למישהו יש משהו להמליץ\להציע ? תודה.

• 24 תגובות
    • 2.9k צפיות
  5. Started by dany_tab,

שלום, יש לי ספק כוח ממחשב ישן ואני רוצה לשמש אותו לצורכי אלקטרוניקה שהוא יהיה מקור המתח. איך אני מפעיל אותו כשהוא מחוץ למחשב?

• 2 תגובות
    • 644 צפיות
  6. Started by roei_b,

לצורך בניית המחשב החדש שלי () אני רוצה לדעת איך לבנות "גלגל ווליאום" זאת אומרת כמו שיש למגבר, הפוטנציומטר ששולט על הווליאום - אז כזה בתוך המארז.. עריכה: באותה הזדמנות אשאל גם אם מפצל P2 מוריד את עוצמת השמע (כלומר מחלק את העוצמה של ווליאום ל2?)? תודה מראש!

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  7. ברצוני לבנות את הפרויקט הבא: http://www.ovelha.org/pasteler0/2005/12/06/howto-blinking-leds/ אני גר בכפר סבא. אני צריך שתסבירו לי אילו חומרים אני צריך לקנות ואם מישו יודע על חנות באיזור כפר סבא רעענה הרצליה שיש את החומרים אז שיגיד לי.

• 8 תגובות
    • 796 צפיות
  8. Started by Aviko,

אני צריך הסבר איך לפענח את ההתנגדות של הנגד לפי הפסים הצבעוניים שמצוירים עליו. תודה, Aviko ;D

• 3 תגובות
    • 789 צפיות
  9. Started by bluz,

כרגע סיימתי פאן באס נחמד והוספתי אותו לתאורה לפי קצב המוזיקה ולשלט ווינאמפ שלי אני הולך ליצור מקלט IR עוד מעט אין לי דרמל 1. האם שווה להשקיע בדרמל כדי לעשות מודינג? או שזה לא הכרחי בנתיים (כלומר, יש עוד דברים לעשות בלי זה)? 2. מה עוד אפשר להכין בלי דרמל? פרוייקטים באלקטרוניקה. תודה לעונים ;D[br]פורסם בתאריך: 25.03.2007 בשעה 18:47:38 אין שום דבר?תהיו יצירתיים :

• 6 תגובות
    • 983 צפיות
  10. Started by FPSbanana,

יש לי כמה שריטות על המחשב בנייד שלי LENOVO C200 4LG על החלק האחורי של המסך יש אפשרות לבצוע?

• 6 תגובות
    • 2.9k צפיות
  11. יש לי רעיון למוד שבו אצתרך צבע ספריי ירוק זוהר כמו זה : ופרספקס כחול שקוף השאלה היא איפה לקנות אותו ... פרספקס רגיל וספריי טיפוסי זה לא בעיה .. הבעיה היא שהם "מיוחדים" או להיפך ספריי כחול ופרספקס ירוק תודה

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by johnnyg,

לא ידעתי אילו מילות מפתח לחפש אז אני פשט שואל: יש אפקט לגיטרה: http://www.freeinfosociety.com/electronics/schemview.php?id=653 עכשיו מצאתי רק תיאור סכמתי שלו. לפי מה שאני רואה זה רק הלוח שלו.. איך אני יכול לדעת איך כל האפקט מתחבר? ופרטים שחסרים שם?

• 7 תגובות
    • 769 צפיות
  13. Started by yo0924,

מישהו מכיר חנות מודינג וקרור(מאווררים שקטים) באיזור השרון (כפר סבא רעננה הרצליה נתניה).

• 1 תגובה
    • 604 צפיות
  14. בת'רד פה הביאו את הסכמה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=246547.msg2183118#msg2183118 אני כניראה אשתמש בסכמה הזאת וחשבתי על רעיון שהייתי רוצה ליישם אך רציתי שתעזרו לי לדעת איך ליישם אותו. אני רוצה שבמקום הלד שמשנה את עוצמתו בהתאם למתח המוזרם אל המאורר, יהיו חמישה לדים שככל שהמתח יעלה, ידלקו יותר לדים וככל שהמתח ירד כמות הלדים הדלוקים תרד איתו יחד. הדבר קשה לביצוע? מסובך? הייתי רוצה שתעזרו לי עם זה בבקשה.

• 3 תגובות
    • 636 צפיות
  15. שלום לכולם, מקווה שזאת שאלה לפורום הזה, אם לא איתכם הסליחה. קניתי מחשב חדש עם מעבד e6600 קירור רגיל של sunbeam למעבד. מארז p150 , לוח אם ab9 pro מערכת הפעלה vista . יש תוכנה מצורפת ללוח אם בשם Guru , כשהפעלתי את התוכנה היא הראתה טמפ' עבודה (במצב מנוחה של המחשב) של 41 מעלות ל - cpu . 35 מעלות כללי וסימנה את המצב באדום עם הערת warning . האם יש בעיה עם הטמפ ? מה אמורה לדעתכם להיות הטמפ' במצב כזה עם מערכת כזאת? תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 847 צפיות
  16. Started by Reze,

טוב אני בן 14 מראשון לציון אני התחלתי לאהוב את כל עניין המודינג למחשב וחשבתי למה לא לנסות בעצמי אני מצרף פה את המבנה של המארז שאני מתכנן המארז יבנה מההתחלה (מאפס) המארז יהיה שתי קומות קומה ראשונה לוח אם קומה שנייה יארז דיסק ספק ו CD בנתיים לקחתי שני פרופילים של 2 מטר מאלומניום וחתכתי אותם בשביל לבנות את השלדה תמונות:

• 15 תגובות
    • 2.6k צפיות
  17. Started by בני סלע,

אני הולך להתחיל מחר פרויקט מודינג חדש.זה הפעם הראשונה שלי. אני הולך לצבוע את המארז ויש לי שאלה לגבי זה,קראתי ב"מדריך לצביעת מארז"איך לצבוע,וכיוון שזו הפעם הראשונה יש לי כמובן שאלה לגבי זה. נתקלתי בשתי סוגי צביעה,צביעה רגילה-צביע על פני הצבע הקודם ודרך נוספת-לשייף את הצבע עם נייר זכוכית,ולצבוע מחדש.רציתי לשאול,מה נירא יותר טוב? האם יש הבדל בין שתי דרכי צביעה?מה אתם מצעים לי?....סליחה אם אני קרציה ושואל אותה שאלה,פשוט לא מצאתי את התשובות בפורום. שאלה נוספת אני רוצה לצייר ציור על הדלת של המארז,אך אני עושה את זה? תודה תודה ועוד פעם תודה! [br]פורסם בתאריך: 24.03.2007 בשעה 23:02:15 אנשים בבקשה,תעזרו לי...בבקשהאני מתכוון להתחיל מחר.

• 1 תגובה
    • 790 צפיות
  18. היי שלום לכולם וערב טוב !! אני מחפש את הסכמה של הראובס שבנה בזמנו alianyn בפרויקט המדהים שבנה אז (פרויקט ספידי) למי שזוכר הוא ממש הדהים משלב לשלב אז חיפשתי בפרויקט עצמו עברתי על כל הפרויקט (גם כדי להיזכר וגם קצת להנות) ;D ולא מצאתי את המעגל החשמלי של הראובס אני זוכר שהוא פרסם אותו אך אני לא מוצא אותו כמו כן אני לא יודע אם הוא עדיין איתנו כאן בפורום אשמח לדעת אם כן על מנת להודות לו ולתת לו את הקרדיט על כך בתודה רבה לכל העוזרים ביי והמשך יום נעים מאיר

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. Started by dinsh,

היי! יש לי leptop ישן שמתו לו הזכרון ולוח האם כך שהוא טוטאלוס אבל המסך שלו תקין לחלוטין ואני רוצה לעשות ממנו משהו.... למישהו יש רעיונות? למשל אולי טלויזיה LCD 14" קטנה?

• 6 תגובות
    • 821 צפיות
  20. Started by Aviko,

הכל התחיל שהחלטתי למדמד את המארז שלי, ואז גם חברי הטוב יוליאן רצה, אמרתי למה לא, חשבנו כשבועיים על נושא מעניין והתחלנו לעבוד. בפרויקט אנו מתכוונים לחתוך חלון בצורת כדור אש, ולשים לידו 2 מאוררים עם גרילים בצורת כדור אש. כנראה שנעה גם גג למעלה, תאורת לדים כמובן, פאנבס כנראה ועוד הרבה דברים שיציוצו בהמשך... אז ככה: שירטוט הכדור אש על ידי ידיו הנאמנות של יולי. לאחר מכן צילמנו את יונתן שבא לנו לעזור לנו קצת, מתפאר בכדור האש האימתני שיולי צייר שם. ואז אני ויולי הצגנו את עצמנו, כמובן אני ה"גדולצ'יק" בחולצה הלבנה ויוליאן לידי. בהתחלה זה היה סיוט, ניסינו לקדוח את העיגול של הצורה עם מקדח מתכת, אך ללא הצלחה, אך סבא שלי נתן עצה נכבדת שאמר לנו שהמקדח אינו מושחז ושכדאי לנו…

• 101 תגובות
    • 13.7k צפיות
  21. Started by oronluko,

אנחנו קובי ואורון בני 19 מראשל"צ לומדים להנדסאי אלק' לכן זה התחום החזק, החלטנו בתור ניסיון לעשות את המודינג הראשון שלנו. אם נצליח במודינג יבואו עוד. המודינג הוא בהשראת הרכב מס' 1 Mercedes-Benz SLR McLaren (תחפשו בגוגל תמונות ותבינו למה). בתחילה חשבנו לחתוך בדלת המארז כתוביות של שם הרכב+סמל+להבות כרקע אך זה בלתי אפשרי אז התפשרנו על זה: את המארז קיבלנו מחבר(פרוק): המארז קצת מעצבן בעיקר בגלל הדלת המטומטמת הזאת שיש לה שקע ובליטה בשביל ידית וחורים לא קשורים כל זה בתוך עיגול שקוע קצת... בקיצור חרא של דלת ולא המשטח האידאלי לחתוך עליו אך פתרון יגיע בהמשך(נקווה). עוד משהו שמעצבן במארז זה הגליות בחלק הקדמי שבהמשך נחשוב מה נעשה איתו.. בקיצור חוץ מהחלק האחורי העליון והתחת…

• 8 תגובות
    • 2.2k צפיות
  22. אני רוצה להזמין סליבינג בשביל המארז, ועוד חוטים בחדר. סליבינג של 1/4" יהיה טוב? ולגבי השרינקים, אני רוצה להזמין 1/8", 3/16" ו-1/4". זה יהיה טוב? תודה!

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  23. שלום תשמעו אני עושה בבית הספר פרויקט באלקטרוניקה ואני צריך לסכם על מספר רכיבים ורציתי לדעת אם אתם מכירים ספרים שאני יכול למצוא בו חומר על הג'קים. זה די דחוף כדי שאני יוכל לצלם מחר בבית הספר כי הסיפריה בעיר די רחוקה מאפו שאני גר. נ.ב אם זה חשוב לכם הרכיבים הם A/D 0809 ג'וק 555 חוצץ 74244 מגבר 741 תודה מראש לעוזרים.

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by dbzu,

מישהוא יודע איפו יש חנות שמכורת פרספקט בבאר שבע בדקתי בהום סנטר ואייס ואין שם

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים