אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
על הלוח יש את הפינים לחיבור הUSB אבל איזה כבל הולך לאיזה פין? תודה מראש SA_KA
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האם זה בכלל מוריד טמפ' משמעותית? יש לי 120 מקדימה, 70 על ההארדיסק, 92 מוציא מאחורה. חייב לקדוח על הניטים או שיש דרך יותר טובה לעשות חור?
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
לפני בערך חודש הגיע לי המחשב החדש, עם המארז CI-6A19-400. אני רוצה להתחיל לעשות לו מודינג - חשוב להבהיר שאין לי שום ניסיון בדבר הזה. יש לכם רעיונות מה לעשות למארז? לדעתי יש לו פוטנציאל ענק... אם צריך כסף ובטח צריך בשביל זה, אז יש לי עד 200 ש"ח להשקיע... מקווה שיספיק.
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום כבר פתחתי את הדיון ועדיין לא הבנתי שאלתי 3 אנשים שונים וזה עדיין לא מובן לי.. לתוהים ביניכם, אני לא אוטיסט. מהו מתח? מה ההבדל בין מתח לוואט?
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם לקראת החופש הגדול אני קונה מחשב חדש. עכשיו אני רוצה לקנות קטודות וכו'... שיהיו לי למחשב החדש. אני רוצה לקנות היום כי עם אני יקנה עם המחשב זה יוריד לי מהתקציב. אני מוכן להשקיע 100-200 שקל גג לא יותר מיזה. אני רוצה תאורה יפה למחשב בכמה צבאים אפילו. רוב הסיכוים שזה המארז שאני יקנה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_280_993&products_id=5508 אז איזה יתאים? קטודות? לדים? הצעות תודה מראש
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מישהו רצה לראות פה את המעגל הזה.. אז העלתי ליוטיוב אותו. צילמתי את זה עם הפאן באס (זה יושב לי למעלה במחשב) ועם החלון בצד.. אז מי שזה מעניין אותו, שיסתכל. ושוב, בלי שום קשר: אני חייב לדעת את זה -הסרטון פועל עכשיו
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב לכולם! החלטתי לקרוא תיגר על עצמי... רכשתי דרמל מקצועי מסדרת 300 אתמול... ברצוני לראות עד כמה אני מסוגל להגיע רחוק עם הדרמל,ועד כמה (אם יש) יש לי כישרון חריטה בפרספקס. התמונה שעתידה להיחרט היא התמונה המדהימה הזאת של בוריס וואלג'ו (Boris Vallejo) , שעל שמה נקרקא המיני-מוד הזה - אני אשתדל לעדכן שלבי התקדמות,אך אנא התחשבותכם,שכן המוד יבוצע בסופ"שים פנויים. בברכה, MironBre. נ.ב. מקווה שזו לא הקפצה. אם כן - תמחקו ואני אעלה מוד מוכן.
-
- 28 תגובות
- 5.2k צפיות
-
-
שלום! עלה לי רעיון למוד קטן ויפה למארז. אני הולך לקנות את המארז APOLLO ומקדימה יש פלסטיק כהה עם שקיפות שנועדה כדי לראות את המסכים בלי לפתוח את דלת המארז. תמונות באתר המוצר: http://www.nzxt.com/products/apollo/ הרעיון שלי הוא לשים אייקונים מוארים של המותגים של חלקי המחשב. איך אני הולך לעשות את זה? כך: ולהדביק את זה מאחורי הפלסטיק. אל תתיחסו לזה שציירתי בצייר. (המחשב שלי בתיקון ואני משתמש כרגע במחשב אחר בבית שאין לי בו פוטו. מה אתם חושבים? הערות הצעות? הכל יתקבל בברכה. עוד משהו אני חייב את המדריך בשביל לעשות את זה והתמונות במדריך של האתר מחוקות. אשמח אם מישהו מהמנהלים יחדש את התמונות או שהחבר'ה פה יתנו לי מדריך איך לחבר כמה לדים לספק כוח. (נראה לי צריך משהו שמורי…
-
- 2 תגובות
- 836 צפיות
-
-
יש לי סידירום ישן שהיה מורכב בפנטיום 2.. ובסידירום יש כפתור אחד שמוצאיאים את הדיסק ומכניסים ושקע של אוזניות עכשיו השאלה היא איך אפשר להכניס דיסק של שירים ולשמוע? כי אין כפתור של PLAY יש רק כפתור אחד של להכניס ולהוציא את הדיסק ושקע של אוזניות..? אני לא צריך את זה בשביל לישמוע שירים יש לי מחשב חחח אני סתם שואל איך עשו דבר כזה בלי כפתור PLAY הנה תמונה מגוגל איך עכשיו לוחצים PLAY כדי להפעיל את הדיסק? http://it.pedf.cuni.cz/prakcin/imag...s/hw/CD-ROM.JPG איך מפעילים את השירים?
-
- 2 תגובות
- 751 צפיות
-
-
חקרתי קצת את הנושא באינטרנט והבנתי שבסופו של דבר ניתן לומר ש-1VA שווה ל-1Watt לעומת זאת ראיתי בכמה אתרים שבעצם יחידת ה-VA היא הספק מדומה ולא הספק ממשי. יכול להיות שברוב המקרים אין באמת הבדל אבל אני מאמין שבגנרטורים יש הבדל משמעותי. אחרת למה לרשום על גנרטור 2.2kVA ולא 2.2KW? ועכשיו לשאלה האמיתית: אכן יש ברשותי גנרטור בנזין שעובד בתצורת AC וכתוב עליו הספק של: 2.2kVA כלומר, 2200 וולט-אמפר. אני רוצה להגביר איתו רמקולים (יש ברשותי מגבר 1000W R.M.S) אבל אין לי מושג איך אני ממיר את היחידות הללו ליחידות וואט רגילות. תודה מראש.
-
- 10 תגובות
- 57.4k צפיות
-
-
-
יש לי דלת סטנדרטית כזאת 43*43.5 עם גריל למאוור בצד למעלה... חשבתי על לחתוך את כל הדלת כולל הגריל..? או אולי לעשות מן סער כזה אבל יש לי שאלה. אני עושה את החתוך ואז אני עוטף מבפנים בגומי U ואז אז שם מאחורי הגומי את הפרספט? זה אבל לא יוצא צמוד למארז...
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, יש לי ביגטייפון ישן, מימי ה-Athlon XP. בקרוב אני משדרג את המחשב ל-AM2, ורציתי לדעת האם יש דרך להרכיב את הקירור הנוכחי על המעבד החדש ? נראה לי מגוחך לקנות BigTyphoon חדש בשביל זה.. תודה, תומר.
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני חדש פה התחלתי פרויקט על מארז חדש (פרויקט ראשון) וחיפשתי גריל מגניב ולא מצאתי משהו שאהבתי אז עשיתי משהו ואני רוצה לדעת אם אני יוכל לעשות את זה בבית עם הדרמל שלי או שזה מסובך מידי ועדיף ללכת למחרטה וכמה +- זה יעלה לי שם ואם יש משהו שצריך לשפר בסרטוט או לשנות הנה תמונה: תודה...
-
- 6 תגובות
- 908 צפיות
-
-
אני מתחיל עם חבר בימים הקרובים / מחר פד מהבהב לפי המוזיקה (אני לא מעתיק משום פד פה חשבתי על זה לפני כמה חודשים פשוט זה עבודה מבית ספר וחיכיתי שיתנו לנו אישור להתחיל) אז אני צריך עזרה עם P2 אני עושה את המעגל לפי המדריך הזה: http://www.ovelha.org/pasteler0/2005/12/06/howto-blinking-leds/ וקניתי P2 זכר כמו שהראו שם אבל החיבורים מבלבלים אותי קראתי וכתוב לחבר מTIP31 לאדמה של הP2 ועוד רגל מהTIP31 לערוץ שמאלי בP2 ואני לא יודע מה אדמה מה ערוצים תסתכלו בתמונה הבאה ותגידו לי בבקשה. [לחצו להגדלה] תודה לעוזרים
-
- 9 תגובות
- 944 צפיות
-
-
שלוםאני רוצה להפעיל סידירום של מחשב עם שנאי שמוציא 2A 12V עכשיו סידירום צריך שתי מתחים 12V וגם 5V ביחד אז קניתי מייצב מתח lm7805 המייצב עבד רק כמה ימים והוא התחמם ממש נהיה רותח ואחרי כמה ימים נשרף. אז מיקודם ניסתי לחבר 2מייצבי מתח במקביל כדי שיהיה יותר זרם אז חיברתי לכל מייצב מתח לרגל הOUT דויודה ואז הסידירום לא נידלק אבל בקושי מיסתובב הדיסק ואחד המייצבים התחמם ממש חם אז אני רוצה בקיצור שיהיה לי מתח של 5V מ12V אני רוצה להנמיך את מתח 12V ל5V עם זרם 0.8A מה אני צריך ליקנות איזה רכיב יכול להנמיך מתח מ12V ל5V ושיהיה עמיד ולא ישרף מהר ב0.8A? על הסידירום כתוב שצריך 5V ו 0.8 A תודה רבה יקיר (פעם פתחתי אשכול דומה לזה אבל לא עזרו לי כל כך בו..)
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קודם כל מדובר בכרטיס PCI שישמש לבניית מקלט GPS במסגרת פרויקט Open Source GPS (השימוש לצרכים אקדמיים- פרויקט בטכניו. כאן יש מידע על הפרויקטן http://sidt.gpsworld.com/gpssidt/article/articleDetail.jsp?id=308273&sk=&date=&pageID=2 למי שמענין אותו). מה שאני מחפש זה כרטיס PCI שמכיל על גביו שתי רכיבים של Zarlink : GP2015 &GP2020 (אפשרי גם GP2010 במקום GP2015). בינתיים אין לי מושג איפה לחפש , מקווה שמישהו כאן יוכל לכוון אותי קצת. עדיף כמובן מקום בארץ אבל גם משהו בחו"ל יתאים.
-
- 6 תגובות
- 943 צפיות
-
-
העלתי הכל (כולל קובץ הSKP למי שרוצה לבחון מקרוב) לפה: http://hill.4save.net/COMP/ בתמונה COMP_INF יש מידע על החלקים שבתוך.. עכשיו ככה: 1. התקציב (הראשוני! כלומר בניית המארז בלבד, לא מאווררים ולא בטיח) הוא 300 ש"ח עם גמישות של 100 ש"ח~ 2. לא החלטתי על החומר עוד. מה מחיר אלומניום שיספיק לכזה דבר? 3. צבע: אני רוצה סגנון כחול תכלת, אבל חשבתי שיהיה יפה שחור עם פסי תכלת (כמו בתמונה שהעלתי לפה) 4. למעלה יש פאן באס (או ריאו באס, נראה מה יתחשק לי כי פאן באס כבר יש לי), מסך LCD ופוטנציומטרים ששולטים על עוצמת התאורה (על UB שיהיו מפוזרים במארז). 5. בקשר לLCD, אני לא רוצה לחבר את זה לחיבור הפרללי, כי זה אמור להיות בתוך המחשב. לאן אני אחבר אותו? 6. יש דרך להשתמש בחיבור COM פנימי? יש יצ…
-
- 24 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום יש לי שאלה על בניית מארז מעץ.....האם זה בסדר כלומר אני יודע שעץ מבודד וזה קצת ייגרום לבעיית חימום אבל אני ייתן קצת פרטים ותבינו למה אני לא חושב שזה אמור להפריע. שיפצתי מחשב ישן שהיה לי או יותר נכון שידרגתי והתקנתי עליו XP (היה 98) המפרט כרגע הוא: פנטיום 3 800MHZ עם 512MB SDRAM לוח אם אני לא יודע איזו חברה במדוייק...דיסק קשיח 1 של 20GB של WD עליו מערכת ההפעלה ועוד אחד של היטאצ'י 40GB ריק לחלוטין...אז חשבתי לבנות מארז מעץ משני בחינות. 1) הוא מבודד מרעש ככה שיהיה שקט. 2) הוא יפה וזמין לי (דוד שלי בעל נגריה) המחשב הזה עד היום היה עם מאוורר אחד מכניס מקדימה אוויר וזהו והוא לא ממש מיתחמם אז חשבתי שאם אני ישם כמה מאווררים נגיד 3 או 4 זה ייפתור את בעיית החום וזהו.. האם כדאי …
-
- 5 תגובות
- 926 צפיות
-
-
Fenix Project שלום לכולם, זהו אחד מהפרויקטים שלי. הפרויקט עצמו הוא לא מחשב שעשיתי לו מודינג אלא משהו בסגנון אחר שקשור לעולם המכני והאלקטרוני. הפרויקט הוא בעצם רובוט, הרובוט מיועד לנסוע בתעלות אוורור של מזגנים (מוגבל לגודל מסוים), בבית ולכל מקום אחר שתירצו (כל עוד זה לא דורש טיפוס סלעים הרים וכו' ;] ) הרובוט מסוגל לטפס מדרגה בגובה 15 ס"מ (בערך.. תלוי ברמת הסלולה), מסוגל להיסתובב במקום וכמובן לנווט חופשי (קדימה רוורס, ימינה, שמאלה וכו') מפרט הרובוט מנועים על הרובוט: 2מנועים שמניעים את הזחל במהירות 150RPM עם מומנט של 3KgCM (מומנט - כח סיבולת של המנוע, במקרה שלנו המנוע הזה יכול להרים 3 קילו על זרוע באורך ס"מ שמחובר למנוע) 2 מנועים שמניעים את בסיס המצלמה, המנוע שמניע א…
-
- 56 תגובות
- 7k צפיות
-
-
אני רוצה לחבר מסך lcd למחשב על ידי חיבור ל-LPT אבל יש לי מדפסת מחוברת לשם מה אני עושה איך אני יכול לחבר את שניהם?
-
- 8 תגובות
- 997 צפיות
-
-
פישפשתי ברשימת חנויות של אלקטרוניקה בנעוץ ומצאתי את החנות הבאה: "חולון: קוד מושן, רחוב הבעל שם טוב 34 , טל:'03-5015022" האם יש בחנות הזו את החומרים הבאים: ? לדים Ultra bright כחולים X2 לדים Ultra bright אדומים X2 TIP31 X1 PL זכר X1 נגד 100 אום X4 חוטים לחבר את כל העסק מטר בערך אני שואל את זה בגלל שהתקשרתי והגעתי לבית של מישהו.. המספר לא נכון אני עכשיו מחפש בגוגל אם יש את המספר הנכון עריכה: מצאתי בגוגל את : http://www.t.co.il/Business/Card-340246.html שאומר בדיוק את אותו המספר שפה וזה לא נכון.. בדקתי אלף פעם שחייגתי נכון אתם יודעים אם החנות נסגרה? עריכה 2: מצאתי את האתר שלהם והתקשרתי והאיש אמר לי שהם סגרו את החנות. כדאי למחוק את החנות מהרשימה לא אקטואלי
-
- 3 תגובות
- 740 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעונין לחבר ספק חדש עם יציאה ללוח של 24 פינים ללוח-אם ישן עם כניסה של 20 פינים. ראיתי מתאמים הפוכים, מ-20 פינים ל-24 פינים (לאנשים שמשדרגים את הלוח אני משער) אבל לא מצאתי מה שאני צריך. אם מישהו יודע איפה אפשר להשיג מתאם כזה, או אם יש למישהו רעיון יצירתי אחר - אשמח לשמוע. תודה
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ההודעה המקרוית שלי הייתה לגבי תאורת מולקס של סאנביים, עכשיו שגילתי שיש לי קצת כסף להשקיע במודינג החלטתי פשוט להחליף את כל המאוורים שלי (שכולם יצאו מספקים שונים,סתם שחורים ומשעמעים, וגם קצת רועשים...) , השאיפה היא להכניס שני צבעים עיקריים , כחול ואדום, כדי ליצור אפקט של הילה סגולה מהמחשב... אולי שילוב של UV ואדום יהיה יותר יפה...? וגם את התאורת מולקס הזו: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6211#detailed בתמונה אפשר לראות את המארז שלי, כשכל צבע מיצג את צבע הלדים שעל המאוורר.... (מאוור שעל הגשר הצפוני לא יוחלף, לא ראיתי מאוור 40MM עם תאורה.. יש כזה..?) דעתכם..? איזה מאווררים לקנות? יש איזה סט או שמהו בסגנון שיחסוך קצת כסף..? בהמשך אני יעשה חלון לדלת.... זה יהיה ה…
-
- 27 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לבנות מכונת ארקייד ויש לי 2 סרטוטים(מצורף), זה אינצ'ים או סנטימטרים? מה אני אומר לנגר שיעשה לי את זה פשוט נותן לו את הסרטוט? הרי אין פה זוויות, אז איך הוא יעשה את זה? ואני גם לא כל כך מבין את הסרטוט השני. תודה מראש על העזרה. [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 5.1k צפיות
-