אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום אני מעוניין לקנות מסך LCD נחמד לארדואינו, שמטרתו היא להציג טקסט - חיווי על הצלחת/אי-הצלחת ביצוע פעולה וכו'. יש לי שני מסכים שאני מתלבט בינהם, אודה לכם אם תוכלו להגיד דברים שיעזרו לבחור. הערה חשובה: הלוח ארדואינו שאני משתמש בו, הוא לוח Arduino Nano. ליתר דיוק, זה לא Arduino Nano, אלא שיפור שלו, שנקרא Meduino Nano ה-Meduino Nano אמור להיות זהה לחלוטין ל-Arduino Nano, למעט התוספת של מתג קטן, שמאפשר ללוח לעבור ממצב של 5v ל-3.3v. (לא רק ב-Operating Voltage, אלא גם ב-Logic Voltage - עם רכיבים/מודולים פריפריאליים) ועכשיו לשני המסכים שאני מתלבט בינהם: הראשון: 1602 IIC/I2C Module for Arduino http://www.electrodragon.com/?product=1602-iici2c-module-for-arduino …
-
- 13 תגובות
- 5.8k צפיות
-
-
שלום לאחר הפסקה של כמה שנים טובות התבשל לו חשק להתחיל פרוייקט חדש שהוא בניית מארז. כבר זמן רב אני מגבש רעיונות בראש, גם יש תכנון בסיסי בSKETCHUP שאותו אני יעלה בזמן הקרוב, אני מאמין שהגעתי לתכנון סופי שאני שלם איתו. היו כמה תכנונים, חלקם מטורפים יותר ולא ברי ביצוע בגלל הכלים שיש לי, חלקם מציאותיים יותר, התכנון הסופי הוא מארז קוביה בעל שתי "קומות": קומה אחת: ספק, משאבה וכוננים. קומה שניה: לוח אם. וזאת כדי לאפשר זרימת אויר הכי טובה שאפשר דרך הלוח אם ובידוד של הספק מנתיב זרימת אויר של הלוח אם, ככה שלספק יכנס אויר מחוץ למארז והוא יפלוט אותו מחוץ למארז. החומרים יהיו: אלומיניום ופרספקס, כאשר השלד יהיה מאלימיניום והחיפוי יהיה מפרספקס. כמובן שיהיה קירור מים למעבד וכרטיס …
-
- 52 תגובות
- 26.4k צפיות
-
-
תיראו אני מיצטער מראש אם זה לא הפורום המתאים פשוט אני יודע שזה קשור למודינג ואין פה פורום שקשור לקניה ומכירה אז החלטתי לישאול פה אם יש בארץ מקום שאני יכול ליקנות Sunbeam Chameleon?
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כמו שאתם רואים אני כותב ומגיב כאן בשעות לא סבירות... התחלתי לעבוד במגרש של דוד שלי - איסוף ברזלים, אלומיניום וכו'. אחד הבחורים שהגיע למגרש ורצה למכור ברזלים הגיע עם מוניטורים ישנים אבל עם מארזים ממש ממש יפים - כמובן אם משקיעים עליהם אז הם יהיו יותר יפים בכל מקרה לקחתי אחד - תמונות בקרוב. השאלה שלי היא כזו: מהו מחשב HTPC. איזה סוג מחשב / פנטיום עדיף לפרוייקט כזה? איזה כרטיסים צריך בשביל זה? כרטיס TV וכו'. תודה על התשובות
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
רציתי לדעת אם אני יצליח להפוך די וי די רגיל לנייד כמובן שאני יוסיף מסך וכ'ו אבל מה שיותר מעניין אותי זה אם יהיה אפשר לחבר אותו לסוללת ליטיום או אפילו למצת באוטו.... תודה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 882 צפיות
-
-
זה משנה כל הסוגים והגדלים.... עם עופרת, בלי עופרת... ראיתי שיש 60/40 ויש גם לפי קוטר... אני רוצה בדיל פשוט להלחמה יום יומית של אלקטרוניקה, דברים קטנים. שיהיה חזק ואיכותי. ואם העופרת/לא עופרת קשור לעניין סביבתי, אז אשמח לדעת מזה... תודה מראש :]
-
- 2 תגובות
- 5.9k צפיות
-
-
תראו בכל המדריכים שראיתי בנתיים ומהם הגדלוים שבפיסיטיפ ובHWZONE ראיתי שצריך להלחים את הפינים שמגיעים עם הצג לצג אבל אצלי הכל שונה, אני לא קיבלתי פינים(קניתי בחנות אלקטרוניקה רגילה בהרצליה) אני קיבלתי מין צמת תקשורת כזאת קטנה... עכשיו עוד משהו ששם הפינים היו אמורים להתחבר כשורה ארוכה ואצלי יש שתי שורות קטנות בצד ושתי הצדדים של הצמה מליחים להיכנס פנימה ככה שאין לי מושג איזה צד צריך להיכנס מה שעוד יותר מעצבן זה שאולי עכשיו כל ההלחמות וזה יהיה שונות... עכשיו צילמתי כמה תמונות של זה(מצטער האיכות ירודה מאוד) אז אם אתם לא מבינים משהו או שרוצים שאני יצלם עוד אז אני יצלם http://photos.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=folder&path=200401191852379872
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
חיברתי רדיו דיסק של פיוניר מדגם p670mp (דולפינים עם 3 יציאות rca ) למחשב... הכל עובד טוב ויפה שומעים טוב עם ההגברה.. אבל יש לי בעיה עם השמירה.... ברגע שאני מוציא את הרדיו דיסק מהחשמל ומכניס כל ההגדרות נמחקו.... בעיקרון בשביל שהרדיו דיסק ישמור הגדרות צריך לחבר לו לקבל הצהוב מתח קבוע... לדוגמא בטרייה... השאלה עם אני מחבר בטרייה... אני צריך לסגור מעגל... לחבר את המינוס שלה לרדיו דיסק.. ויש לי תחושה שזה יעשה נזק... מישו חושב על דרך אחרת מקורית לחבר בטריה לרדיו דיסק.?
-
- 13 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
כמו שאמרתי פעם , אני חדש בעסק ואני רוצה לעשות מודינג למארז... ראיתי את האפשרות של הסליבים, אפשרות נחמדה מאוד והייתי רוצה ללכת על זה. מישהו יכול להסביר איך שמים ?
-
- 4 תגובות
- 825 צפיות
-
-
בניתי את המעגל בתמונה והכל עובד מצויין אבל שאני מחליף את המינוסים במעגלים (מחליף בין 1 ל7) או את הפלוסים (מחליף בין 4 ל10) המעגלים עדיין עובדים(משהו שאני לא רוצה כמובן , אגב פיזית 1ו7 ו4ו10 יכולים פשוט להתחלף בגלל זה אני צריך פתרון) חשבתי להשתמש בדיודות אבל אני לא ממש יודע איך לסדר אותם , למישהו יש הצעות? תודה מראש. עריכה: הסתדרתי כבר תודה.
-
- 0 תגובות
- 623 צפיות
-
-
הסבר קצר מה אני רוצה ולמה. אני מחפש תרשים של איך להרכיב מפסק אינפרא אדום. אני רוצה לכוון פרוג'קטור לחנייה.. בין הפרוג'קטור לרשת החשמל לשים מפסק שעובד על אינפרא שבעצם ברגע שאני מגיע לחנייה אני יכול להדליק את האור בלחיצת כפתור. וכמובן שאני יוצא ממנה לכבות אותו שוב בלחיצת כפתור מהרכב... לא צריך הסברים מיוחדים.. רק את התדפיס של המעגל החשמלי. תודה לכל מי שיענה.. לילה טוב
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי מארז ג'נרי מאוד. הדבר היחידי שיש בו, זה צינור עבה שנמצא מול המעבד (כביכול). אין לו מאוורר מקדימה, אבל יש אפשרות כלשהי לשים, יש לו מאוררר אחד מאחורה ששואף החוצה, ואת המאוורר של המעבד, כמובן. המוד שאני חושב עליו די מורכב מהרבה דברים: 1. מאוורר בגג, רצוי 12 מ"מ (אבל לדעתי הוא לא יכנס שם, אז כנראה ש-80מ"מ זה בסיידר) 2. חלון צדדי (אין לי בעיה לחתוך את הצינור הנ"ל כדי ליצור את החלון, אני אוסיף תמונות כדי להבהיר מחר) 3. מאוורר צדדי עליון (אם לא אחתוך את הצינור, ניתן להוסיף שם מאורר[זה נמצא למעלה) 4. מאוורר צדדי תחתון (שיכניס אוויר, אחרי הכל, אין לי משהו ששואף אווירה פנימה) 5. מאוורר קדמי (לא בדיוק מוקד) ועכשיו ל"עיצוב פנים": (במקרה ואעשה חלון באמת) 1. להכניס בתו…
-
- 9 תגובות
- 835 צפיות
-
-
תקשיבו שניה יש לי מסך של מחשבון....עכשיו אני רוצה לעשות את המודינג כמו שיש פה באתר מדריך לראות את המעלות וזה..... אז כתוב שיוצאים 16 יציאות מהמסך....עכשיו פה יש איזה 40 =\ מה שאני עושה עם זה?
-
- 3 תגובות
- 757 צפיות
-
-
אז ככה אני יהיה בתל-אביב בהמשך השבוע ואני רוצה לקנות לדים וכל הדברים האלה צריך עזרה עשיתי חריטה בפרספקס ואני רוצה להאיר אותה.לכן אני אשמח לשרטוט ורשימה של מה אני צריך לקנות למעגל של לדים שמחליפים צבעים בערך 4 ומעגל שתגידו לי איך להלחים איזה נגדים לקנות ובנוסף איך לחבר פנצטיומטר דבר אחרון כמה לדעתכם זה אמור לעלות
-
- 4 תגובות
- 972 צפיות
-
-
אני דיי חדש פה בפורום.. יש לי כמה שאלות קטנות, טוב אני לא הכי תותח כמוכם באלקטרוניקה וכו' אבל דבר אחד אני מת לנסות לפחות לעשות היום יותר נכון לפני שעתיים סיימתי להרכיב את המחשב שלי (חתימה...) עכשיו ראיתי בגלריה כל מיני אנשים ששמו את התאורה בעכבר האופטי מאדום לכחול.. ממש לפני הרבה זמן ראיתי מדריך לזה אבל שחכתי איפה זה כבר היה נמצא מההנחה שלי כעקרון מחליפים את הנורה האדומה בכחולה אבל אני רוצה לדעת איזה סוג נורה וכל הדבריפ שמסביב לזה.. בתודה מראה אמיר
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי כרטיס מסך שלא עולה ואני מעוניים לבדוק אולי אחד הרכיבים שרוף בכדי שאוכל להחליפו
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני גר בלוד, יש בעיר ACE והום סנטר אבל בשניהם לא מצאתי דרמל (ב-ACE בכלל לר ידעו מה זה דרמל). אז איפה יש עוד חנות באזור המרכז שמוכרת דרמל? ועדיין יש את המבצע של ה-100 ש"ח?
-
- 15 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
איזה מאוורר מאיר יותר טוב ? http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_2348_2350&products_id=15761 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_2348_2350&products_id=15765 זה עם LED רגיל או זה עם LED UV ?
-
- 23 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
זה נכון שאף אחד מכם עדיין לא השתמש בחיבורי מולקס מוארים? אם כן יופי ,דרך אגב אני אזדקק לנגד?
-
- 1 תגובה
- 751 צפיות
-
-
-
אז ככה.. יש לי מגבר שתומך ברמקולים 8-16 OHM ויש לי שני רמקולים 4OHM מה יקרה אם אני אחבר אותם? הרמקולים ישרפו? המגבר ישרף כי הוא לא יוכל לספק מספיק מתח? אני יכול להפוך רמקול 4OHM ל8-16OHM בעזרת נגד 4,6,8,10,12 OHM? או שאני רק אגדיל את ההיתנגדות של המגבר?
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
אני מעוניין להוסיף תאורה לארון בגדים גדול, עמוק וחשוך של אשתי. לא מסובך מדי, רצועת לדים של איזה 4-5מ', לארגן מקור מתח של 12וולט וקצת נגרות קלה. אני רוצה לעשות אתזה טיפה חכם, כלומר חישה של ארון פתוח - סגור יש לי 2 שאלות עיקריות: 1. אילו סוגי תאורה אתם מכירים שתהיה חזקה מספיק? חיפשתי קצת סרטונים והלדים לא נראים ככ חזקים. מכירים משהו מסוים? אשמח לשמוע אם כן. 2. אני מתלבט לגבי המפסק שאשים. אני מניח שהכי הגיוני זה מפסק מגנטי. אבל יש לי 3 דלתות, אז מה הכי יעיל? לפצל את התאורה ל-3 עם 3 מפסקים, או שישנה דרך להצליב בניהם איכשהו? יש משהו מסוים מומלץ? אני יודע שאין פה ארדואינו, מקווה שתסלחו לי
-
- 6 תגובות
- 7.5k צפיות
-
-
אני צריך לקנות נגד של 150 אום אבל אני רואה באינטרנט באתר שאני מזמין מימנו שיש כול מיני סוגם : 1/2 W 1/4 W 1W 2W 5W פוטנציומטר מה זה אומר? אני צריך של 150 אום אז איזה אני צריך? תודה ויום טוב
-
- 3 תגובות
- 810 צפיות
-
-
רציתי לדעת לאיזה כיוון הדיודות שבירשותי מוליכות זרם אין שום סימון מצב א: או מצב ב?:
-
- 1 תגובה
- 829 צפיות
-