אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
-
אני מקווה שהפעם אני אזכה לתשובה, כי אני יודע שיש כאלו שיודעים את התשובה בפורום הזה.. היום עשיתי קצת קניות, קניתי את מתקן "היד השלישית" ומסך LCD, וגם 17 לדים UB, מפסקים, נגדים, מבודדים ושטויות.. אני אתמקד עכשיו בLCD. הLCD הוא קטן כזה, כמו שיש במדריך, עם תאורה פנימית. יש לו 6 רגליים. הוא צריך להיות פנימי, אבל אני רוצה לשלוט בו עם תוכנה, שהנתונים לא יהיו סטטים אלא שאני אוכל לשנות אותם מדי פעם (את המשתנים). אז השאלה המרכזית היא איך אני יכול לחבר LCD למחשב, בחיבור פנימי? LPT לא טוב לי. מצורפות תמונות של היד השלישית ושל מסך הLCD למי שבא להסתכל, תודה לעונים. נ.ב, cjori שאלתי אותו והוא אמר שיש לו TIP31C. אז הבעיה היא אצלך.. [attachment deleted by admin]
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום חברים, החלטתי לנסות לבצע פרוייקט עם פרספקס (חריטה חדשה,בסגנון ה-High Couple שעשיתי). אני רוצה שהיא תואר גם ע"י לדים UB. היום הלכתי לחנות וקניתי 8 לדים UB - ארבעה כחולים וארבעה לבנים. יש לי אצלי בבית נגדים של 75 אום. מקור המתח למוד שיבוצע יהיה חיבור דרך USB,שנותן 5V . שאלתי - האם נגד של 75 אום יספיק למעגל של 4 לדים UB שיחוברו זה לזה,ושמקור המתח יהיה של 5V? אם בלבלתי במושגים,אני מתנצל - אני כותב אחרי משמרת לילה בביה"ח.
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ברצוני להתקין 3 מאווררים למארז atx 400w פשוט השאלה איך אני אדע אילו מאוורים יש להתקין (מבחינת הספק כדי לא להכביד על הספק) ובכלל אילו מאווררים מומלצים יש בשוק יש לציין שהמארז יושב במישרד כך שלא ממש משנה כמות הרעש תודה
-
- 2 תגובות
- 660 צפיות
-
-
אני הולך לבנות את זה: http://www.ovelha.org/pasteler0/2005/12/06/howto-blinking-leds/ עכשיו איזה TIP31 לקחת: NPN power transistor,TIP31A 3A NPN power transistor,TIP31A 3A 50pcs NPN power transistor,TIP31A 3A TO-220 NPN power transistor,TIP31C 3A 50pcs NPN power transistor,TIP31C 3A TO-220 איזה לקחת מבין כל אלה?
-
- 5 תגובות
- 681 צפיות
-
-
יש לי מתאם IrDA המתחבר לUSB שמעביר מידע מהפלאפון למחשב. אני רוצה להפוך אותו למקלט IR שיגיב לשלט רחוק. טכנית, יש אפשרות לעשות את זה? יש תוכנות מתאימות?
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
המעגל יכלול: מאורר לד כחול נגד ללד מפסק ON=OFF ושיתחבר לMOLEX מישהו מוכן בבקשה לסרטט לי את זה מובן ונכון בבקשה? אני מודה לכול העוזר!
-
- 3 תגובות
- 766 צפיות
-
-
יש לי לד רגיל ונורמלי אני רוצה לחבר את הלד לחיבור שיוצא מהספק(הכבל כוח הזה, זה שלבן והוא נכנס לכל הכוננים: דיסקטים וכל אלה, אלה שמביא להם מתח) עכשיו איזה נגד אני צריך בשביל לד כי ניסיתי בלי נגד והוא נשרף תוך שניה
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב, אז בשעה טובה סיימתי את המקלט IR.. קניתי את הדיודה החדשה (הקודמת נשברה לי) וסיימתי את זה. עכשיו.. התוכנה קולטת את הדברים (PLAY PAUSE וכו') אבל זה נעשה בשלבים, ואחרי שעברתי את האמצע צריך ללחוץ ממש מהר, לעזוב לכמה שניות וללחוץ שוב. ה"LED" הירוק שבצד מהבהב בטירוף כשאני לוחץ על כפתור. אבל מה שחשוב מהחלק של הקליטה, זה שזה קולט (מהבהב מהר) גם ממרחק, וגם מכיוונים שונים. הבעיה היא, שאחרי שאני מסיים לכוון את הפעולה זה לא ככה: למשל, PLAY בווינאמפ. זה אמנם עושה את זה, אבל רק בזווית מאוד מסויימת שקשה מאוד לתפוס. אני לא מבין, זה קורה בגלל שהשלט מאוד ישן או מה? כי זה בכל זאת קולט את זה מצויין באתחול.
-
- 2 תגובות
- 914 צפיות
-
-
איפה אני יכול למצוא חנות באזור ראשון-לציון שמוכרת את הדברים הבאים: לדים 3V חיבור P2 (שלוש פינים) מפסק 2 מצבים (שלוש פינים למטה) TIP31
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
העליתי סכמה חדשה אני רק צריך שתגידו לי אם זה נכון כעיקרון אני עשיתי שהלדים לא יתחלקו ל4 (אני צריך ל6) אלא חיברתי עם נגד ל12V אם היא לא נכונה בבקשה לתקן / לתת חדש עם 6 לדים אבל.. תודה מראש [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 750 צפיות
-
-
אני רוצה להכין מעגל שיאפשר לי לקרוא את הפולסים של הארדיסק ולחבר במקום לד 1 2 לדים לבנים מצאתי את זה ואני רוצה לדעת אם אפשר להשיג את החלק הזה בארץ 4N25או 4N35 -איזה מהם יהיה יותר טוב? ואם אפשרי להוציא את הקבל? אני רוצה שהיבהוב יהיה מדויק בלי השהייה
-
- 7 תגובות
- 958 צפיות
-
-
אני עומד להתחיל בקרוב את המודינג הראשון שלי והוא יהיה מחשב מפרספקט אז רציתי לדעת איך מחברים את הפרספקט בצורה אסטטית כמו במארזי פרספקט תודה,דניאל.
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש למישהו רעיון יפה? יש לי מלא בקבוקים.
-
- 22 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני צריך לעשות עבודה במדעים(אין לי מושג למה אני עושה אותה כי היא דבילית!)אני בכיתה ו ונתנו לנו עבודה כזאת משעעמת עכשיו יש המון חלקים ממעגלים קודמים יש לי נגדים קבלים ומהם יש לי המון מכל הסוגים הנה החלקים שאני משתמש בהם(למטה,אם אני צריך עוד חלקים רק תגידו) אני מתכן משהוא כזה יהיו 2 מנורות שיאירו את הצולפן ומנוע שיסובב גלגל שעלב יהי ספקטרום צבעי הקשת וכך שהמנוע יסתובב יראו צבע לבן , עכשיו מה שאני צריך זה שתעזרו לחבר הכל ביחד בלי שהכל יתפוץץ אני עובד עם בטריה 9v אני צריך שתגידו לי איזה נגדים אני צריך כדי שהמעגל לא יתפוץץ לי בפנים , לא אכפת לי מהמהירות של המנוע היא די בסדר אבל אני רוצה שבלחיצה אחת המנוע ידלק ולחיצה שניה הוא יכבה וכךגם עם המנורות. תודה אילון
-
- 4 תגובות
- 796 צפיות
-
-
-
שמעו אני משתמש במדריך הזה לבניית לדים לפי מוזיקה http://www.ovelha.org/pasteler0/2005/12/06/howto-blinking-leds/ עכשיו איזה מספר טרנזיסטור(tpi31) ואיזה מספר נגדים לשים? כי אני יודע שיש הרבה מספרים לזה
-
- 7 תגובות
- 927 צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי פאלם פילוט M505 ישן ותקין. אני רוצה להציג בו את מה שיש על המסך מחשב ולעשות את זה עם כניסה קואקסילית, או RCA פשוט. מישהו יודע איך? בתודה מראש . . .
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום קוראים לי אייל. אני חדש בכל הנושא של המודינג והאלקטרוניקה. בידיוק הזמנתי מחשב חדש ואני ישמח לשים לו לדים וכו. אולי אני נישמע מתומטם אבל איפה אתם לומדים את זה ומגיעים לרמה כל כך גבוהה. אם אתם מכירים מדריכים למתחילים אני השמח אם תישלחו לי לינקים. אני ממש מקוה להיות חלק מהפורום והתחביב ולהתקדם בנושא.
-
- 2 תגובות
- 514 צפיות
-
-
ועוד שאלה: מאוורר 92ממ', 34.28 CFM ו19DB רעש זה טוב?
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני חייב דחוף עזרה אני וחבר שלי בונים עכשיו את המעגל המהבהב לפי המוזיקה ועשינו טעות איומה (זה הלינק למדריך http://www.ovelha.org/pasteler0/2005/12/06/howto-blinking-leds/) במקום שזה יהיה ככה: עשינו ככה: http://xs.to/xs.php?h=xs314&d=07174&f=70733363_7bc5873491_o.jpg אל תדאגו כל הלדים מקבלים - ו+ במקום הנכון פשוט במקום שהמפסק יקבל + הוא מקבל - זה נורא? ובבקשה תענו לי מהר אני פה באמצע ואני צריך עזרה!!
-
- 42 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אוקי אז התעוררה שאלה שהיא לא מהשאלות השגרתיות שלי אבל פתאום קפץ לי הרעיון לראש: המארז שאקנה (NZXT APOLLO) הולך להיות לי בחדר שינה, ראיתי בתמונות ובביקורות שהוא כולל תאורות לדים מקדימה וגם מבפנים, דרך החלון יוצא האור, השאלה שלי היא האם יש דרך לישון כשהמחשב דולק בלי תאורות הלדים? האם הלדים מוכרחים לפעול? והאם באמת יש לדים פועלים באופן רגיל במארז הזה? אני מפחד שהלדים יאירו לי את כל החדר בצבע כחול כשאנסה לישון.
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
http://www.arihav.com/products/sales/SNP.asp?id=43&DataBaseTable=Sales למישהו יש אותו? הוא טוב? איך בא הפאנל שלו? אסטטי? איך אפשר לחבר אותו למחשב? 20X4 זה מספיק? נכנס שם לוח אם,מעבד,ספק? אפשר לכתוב איזה שיר מושמע עכשיו ושורה אישית? עם איזה תוכנה זה עובד?
-
- 6 תגובות
- 938 צפיות
-
-
שלום' אני רוצה לחבר gps לרדיו דיסק שלי באוטו 1. האם קדי לחבר אותו לרמקולים הקידמיים או האחוריים(=שהם עם מגבר) 2. איך אני יכול להפעיל את ה Tel Mute Wire ? (כאשר ה GPS מדבר הוא משתיק את הרדיו דיסק)?
-
- 0 תגובות
- 598 צפיות
-
-