עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. שלום, לאחר שחיפשתי הרבה ולא מצאתי אני פונה לכאן. היכן אני יכול להזמין מהאינטרנט מחבר DSUB 9PIN נקבה כמו בתמונה? תודה מראש!

• 8 תגובות
    • 739 צפיות
  2. אני מחפש מקום שבו אוכל לקנות מחברים באיכות נורמלית. עדיף באינטרנט. רוב המחברים שנתקלתי בהן דרך איביי ושאר האתרים הסיניים היו באיכות מאוד נמוכה. מתעקמים ונשברים נורא בקלות. מה שאני מחפש זה בעיקר PL 3.5 ו RCA - זכר ונקבה. אני לא מחפש high-end (אם כי אשמח לשמוע גם על מוצרים כאלו) אלא איכות סבירה. וכמובן כמה שיותר בזול.. תודה!

• 14 תגובות
    • 2.1k צפיות
  3. Started by nadav275,

אני מחפש גומי u שחור, ואני לא מצאתי אותו בace... מישהו יודע מאיפה ניתן לקנות? תודה ,נדב

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by Kodi,

אני רוצה לקנות כבל EL זוהר כזה אבל אל של SATA או של כבל.. פשוט כבל EL זוהר בצבע כלשהוא שאני יוכל ללפף סביב משהו במארז שיאיר לי.. מכירים?

• 4 תגובות
    • 5.8k צפיות
  5. ראיתי כבר בכמה מודים שהדביקו מין שפיץ כזה באמצע של המאורר. נראה לי אחד היפים, אין לי מושג אם הוא גם תורם במשהו (מעבר לזה שמפחיד אותי שהוא יפגע בפיזור משקל ויפריע לפעולה של המאורר). בכל אופן, למאורר 120ממ אם מישהו מכיר משהו כזה... תודה (:

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. מצד אחד מראה מצד שני זה שקוף אני רוצה לשים דבר כזה במארז, ככה מבחוץ אפשר לראות מה קורה בתוך המארז אבל האור מהמארז לא יצא החוצה אלה ישתקף במראה פנימה, נראה לי שרוב האור שנזרק על הקיר לא יתבזבז סתם ככה אלה יחזור למארז תגידו לי אם זה אפשרי לביצוע או שחבל על המאמץ

• 12 תגובות
    • 12.5k צפיות
  7. Started by Moty_p,

מאיפה אפשר להזמין דרך האינטרנט או לקנות לדים אוטרה בריט חוץ מאריהב? יש להם רק 5 סוגי צבעים שונים של לדים ואני מעוניין בהרבה יותר מרק 5 סוגים

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by julbo,

אז ככה. השתגעתי ונמאס לי מהרעש של המחשב שלי. : :P4 3000GH לוח אם ALBATRON PX865PEC PRO. HD-WD80G ואיזה סתם כרטים מסך. (אני יודע שזה ענתיקה אבל אני לא צריך יותר בשביל מה שאני עושה איתו) ואני הולך על הקיצוניות. החלטתי לעיף לו את השני מאווררים 80 מ'מ לארגן ספק פסיבי וקרור למעבד פסיבי. אז השאלות מתחילות: זה בכלל אפשרי להרכיב למעבד הזה קרור פסיבי ומה המחיר של אחד כזה? או שזה לא ילך? וכמה בערך יצא לי ספק פסיבי של 400W?

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. שלום, ברשותי מחשב עם E5300 וHD4890. לוח P35-DS3L וזכרונות 4GB 1066MHZ. לכאורה מחשב לOC. בעיה 1: חם חם חם, ב4GHZ (1.43V) המעלות מגיעות ל79-81 והרמקול מצפצף.... בעיה 2: אין סירקולציה. בכלל. הדבר הכי קרוב לסירקולציה זה בTOP של המארז 2 פתחי איוורור חמודים אחד למעבד שלא ייחנק והשני לכרטיס מסך. אין בצדדים, יש רק מקדימה כזה למטה שלא רואים... ומאחורה 2 מאווררים כאלה קטנצ'יקים חמודים שמוציאים אוויר אני חושב... הנה כמה תמונות : שימו לב ל2 הפתחי איוורור למעלה. מקדימה בפאנל הקדמי (שאגב עשוי מברזל, המארז כמו המארז כולו ששוקל איזה מאתיים קילו) יש חריצים למטה לכל האורך | | | | | | | | | | | | | | בערך ככה... ומאוורר אחד 80MM ששואב משם אוויר. אני צריך עזרה איך לעזאזאל מאווררי…

• 3 תגובות
    • 963 צפיות
  10. שלום יש לי מארז cm690 ואני רוצה להוסיף קורא כרטיסים, מבחינת האיך לחבר סבבה קלי קלות אבל אני כבר רואה שהולך להיות לי בעיה עם המארז מכיוון שהקורא כרטיסים הוא יותר צר מהכוננים הרגילים ואין לי את המכסה כמו שמוצג בתמונה http://www.siz.co.il/my.php?i=zrtayzzhnyu3.jpg (מה שמוקף בעיגול אין לי ומה שמוקף במרובע יש לי) מקווה שהסברתי את עצמי מספיק טוב... מה יש לי לעשות? האם אפשר לאלתר משהו? (שלא יהיה מכוער ) או שאני חייב לקנות מהחברה? בבקשה עזרה [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 863 צפיות
  11. Started by צפיד,

הייתי רוצה להתייעץ לגבי הוספת מאוורר עליון למארז, כרגע על המארז: Scythe Kaze-Jyuni בחזית דוחף פנימה 12 ס"מ 1200 RPM Scythe Kaze-Jyuni אחורי מוציא החוצה 12 ס"מ 1200 RPM על שלישיית דיסקים של WD יש את המאורר הדיפולטיבי של המארז (כחול). הייתי רוצה לדעת האם יש מקום להכנסת עוד מאורר בחזית ועוד אחד בגג המארז, כמו כן חשבתי על קניית דלת מארז עם מאוורר מובנה של 25 ס"מ . כמובן שאני לא חושב על הכל יחד אלא מנסה להשיג תוצאה טובה בלי להרעיש מדי. <מונה מצורפת> [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by LiorZi,

חשבתי לבנות בעצמי מארז פתוח למחשב, משהו בסגנון "test bench" שיש במעבדות תיקונים וכאלה... לדוגמא: http://www.coolermaster.com/product/...-bench-v1.html אני כנראה יתלה אותו מעל השולחן מחשב (גבוה). מה שאני "פוחד" ממנו הוא אבק שיצטבר שמה אחרי תקופה מכיוון שהמארז פתוח לגמרי, כמה זה יכול לפגוע אחרי תקופה ברכיבים? בקירור? או בכל דבר אחר? אציין שזה מחשב מבוסס i7 3770k עם OC ו-GTX670. תודה לעונים.

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  13. Started by tulicooli,

טוב אז אני בונה מארז אקרילי מה שבניתי מיקודם לא ממש הצליח בגלל שהוא קטן מידי.. עכשיו אני רוצה לבנות מארז גדול יותר מפרספקס.. אני צריך שתיכנס לשם מערכת קירור מים 2 ספקים וכל השאר.. יש לכם רעיונות לעיצוב המארז? כמה מאווררים כדאי? איך לעשות אותו שיהיה יפה ומקורי? האם יהיה יפה לעשות כמו במדריך אחד לעשות 4 חורים במאוורר ואז יענו לחבר שם 4 לדים זה יהיה יפה יראו את זה טוב?(ושהכנפים שלהם שחורים)... ..

• 6 תגובות
    • 705 צפיות
  14. Started by hq4ever,

שלום לכולם, מישהו מכיר אולי חנות / בעל מקצוע הבונה מארזי מחשב מותאמים אישית? אני צריך מארז קטן ככל האפשר היכול להכיל כרטיס PCI שהוא פשוט מפלצת מבחינת מימדים. תודה על העזרה, מקסים.

• 2 תגובות
    • 703 צפיות
  15. Started by goodspeed,

שלום לכולם! יש בחדר מארז מחשב hp vectra420vl. חשבתי בהתחלה לקנות חלקים והלרכיב מחשב נוסף, בגלל זה רוקנתי אותו מהרכיבים הישנים שהיו בו ושאבתי אותו, אבל אין לי כסף וזמן לבזבז על זה. אז חשבתי במקום לזרוק אותו לפח אם מישהו ימצא בו שימוש למודינג או משהו אחר הוא מוזמן לבוא לקחת אותו בחינם. גר בנתניה. אם תרצו תמונות אני יכול להעלות יותר מאוחר מי שמעוניין שיגיב פה או בפרטי.

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by barzanger,

ראיתי ברשת הרבה שבנו מארז לבאנצ'מארקינג זה מארז פתוח כזה מפרספקס חשבתי לבנות אחד זה לא ממש סיפור זה די פשוט לבנות אחד ובנוסף יש לי את כל מה שדרוש ככה שעליות שלו לא יהיו גבוהות בכלל אם יש למישו תמונות ורעיונות אני אשמח אני מדבר על המארזים האלה שבנויים משתי קומות מדף עליון בשביל הלוח אם ולמטה ספק הארד דיסק ושאר הרכיבים אשמח לדעות לגבי הרעיון יתרון נוסף של מארז כזה (אם אפשר לקרוא לזה מארז ) זה שאם אתה צריך להרכיב חומרה זמנית אתה יכול במקום על השולחן זה טוב גם לאוברקלוק החלפה מהירה של קירורים רכיבים וכו' מה אתם אומרים?

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. שלום לכולם, שאלה קצת מוזרה, אבל אני אשאל: יש לי מחשב ישן שקניתי לפני 7.5 שנים, מפרט מלא בצד. הבעיה איתו שחזית המארז (הפלסטיק) היה בצבע לבן לפני 7.5 שנים, ועכשיו הוא קצת הצהיב. האם יש חומר/ דרך כלשהיא להחזיר לו את הצבע המקורי, ולמה זה בעצם קורה? תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 654 צפיות
  18. הנה, כך סידרתי את המארז. עכשיו הוא מאוורר כראוי. יש לי גם חורי איוורור בדלת וגם מאוורר מול המעבד שנמצא אף הוא בדלת. יש למישהו עוד הצעות. [attachment deleted by admin]

• 18 תגובות
    • 2.1k צפיות
  19. Started by AdamS,

שלום לכולם, אני אמור לקנות עוד כמה זמן מחשב וחדש ובחרתי את המארז הזה: http://www.thermaltake.com/product/Chassis/midtower/soprano/vb1000sws.asp. בחרתי לקנות לו את הספק כוח המואר הזה: http://tms.co.il/product_info.php?cPath=83_136_137&products_id=514. אני רוצה לקנות לו גם 3-4 מאווררים מוארים מכאן: http://tms.co.il/index.php?cPath=84_146_198 - אבל אני לא יודע איזה יתאימו למארז. ראיתי גם במלא תמונות שיש מין נוזל ירוק שעובר בתוך המחשב, תוכלו להסביר לי בבקשה מה זה והאם אני אוכל להשתמש בזה. גם ראיתי שיש מלא אנשים שמקבצים את כל הכבלים שיש להם במחשב ל"צמה" אחת גם עם צינור ירוק כזה - אפשר פרטים ? אשמח גם לדעת מה הדבר הזה: http://www.frozencpu.com/scan/se=Water%20Cooling/se=Fro…

• 24 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. Started by Ancient1,

יש לי מארז מידי גדול של מחשב שמישהו בסביבה זרק ... כן .. זה היה מחשב דור פנטיום .. המארז אינו סטנדרטי כל כך , אולם יש הרבה (!) מקום ואיכות הבניה טובה מאד. הגודל של מגש הלוח הוא קטן , ובכלל לא נראה לי שאפשר לסדר את המארז לשימוש ללא דרמל . הפנלים הם למעשה פנל מתכת אחד (!) שיותר כדאי פשוט לזרוק ולשים פרספקס .. ויש עוד פיצ'רים.. בתכלס . מארז מענין מאד , עם הרבה אפשרויות . ממש חבל לזרוק . אני נמצא בחיפה ממש . רק ליצור איתי קשר ולבוא לקחת . [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 916 צפיות
  21. Started by razoli,

איך אני הופך כבל IDE / SATA ל USB וכמה אמפר בערך צורך קשיח?

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by urinka,

הי יש לי 2 מארזים ישנים כאלה של P1 ..... זוכרים יש לי גם לוח ומעבד של P2 400 MH אז חשבתי לבנות מזה איזה HTPC נחמד שיתבסס על המארז של ה P1 נראה לכם???? יש הצעות יותר טובות ???? כי אני חשבתי לבנות אבל יש לי מחסור בזמן (צבא וכאלה .. ) אז קיצר אם יש לכם הצעות שיכולות ליעל את לוח הזמנים (מבחינת בניה כן... ) אז תגיבו

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by ScreameR,

אני רוצה להכין מארז לHTPC, למישהו יש שירטוטים וLOGים של אנשים שהכינו ? אין לי דרמל והכל הדברים האלה, אז תתחשבו אני רוצה שהוא יהיה מאוד סולידי, אפור עם אפקט מראה

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by CyberBot,

איך אפשר לעשות שכונן 3.5" יפעל רק מהחיבור USB ללא הספק החיצוני זה אפשרי?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  25. Started by GOVNER_T.S.Y,

שלום, אני בשלבי תכנון של פרויקט עתידי. בשלב זה אני מעוניין לדעת אם זה משנה מאיפה התושבת של הלוח-אם? כלומר אם היא ממארז חדשני. האם זה משנה גודל הפלטה? אני שואל זאת מכיוון שאגרתי כמה מארזי פנטיום 3 ואני כן רוצה לחסוך בהוצאות. השאלה היא האם אני צריך לקנות מארז חדש בשביל לוחות-רלוונטים של היום או האם אני יכול להתשמש בפלטה של מארז של הפנטיום 3 וזה יספיק ? את המארז עצמו אני מתכוון לבנות מסביב לשלדה של הלוח אם ככה שלא משנה לי הגודל של המארז שבו אני אשתמש כי בן כה וכה אני מתכוון להשתמש רק בפלטה שעליו אמור לנוח הלוח אם . תודה לכל העונים גוב

• 4 תגובות
    • 762 צפיות

דיונים חדשים בפורומים