אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אם ספריי סיליקון או מים מזוקקים מהמזגן יהיו בסדר?(להורדת השיכבה העליונה של האבק שלא יורדת עם הלחץ אוויר..)
-
- 6 תגובות
- 5.4k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות את המודינג הראשון שלי על מקלדת שתראה בסופו של דבר כך: (למי שרוצה לראות את כל התמונה שיעשה העתק לקישור הנ"ל: http://www.garylang.ca/monument/Picture%2034.jpg והדבק בחלון הדפדפן) אבל אני לא מצליח , קודם כל לכל מקלדת יש חוטים בצבעים שונים דוגמה למקלדת א': חום צהוב אדום לבן (אפור כזה) דוגמה למקלדת ב': ירוק כתום לבן כחול ככה שאני לא יודע איך לחבר את הלד חשבתי לעבור ולראות איך הלד מחובר אבל יש מין גוש כזה שחור שמסתיר וכל החיבורים הולכים לשם אז חשבתי לעבור בין החוטים ולחבר מנוע ומה יגרום לו לעבוד זה החוטים אבל שחיברתי את החוטים הראשונים בפעם הראשונה שמעתי ביפ של המחשב שנוצר תקלה וממש לא בראש שלי להרוס את המחשב שלי וגם האפקט התאורה עצמו איך ל…
-
- 6 תגובות
- 794 צפיות
-
-
שלום, האם זה מסובכך להעביר את כפתורי הכיבוי\הדלקה והריסט במארז CM690 מהחלק התחתון הימני ללמעלה איפה שה- USB הרמקולים וכל השאר? ואם פתחתי כבר נושא אחד אז: יש לי חיישן מגנטי רגיל ופשוט שאני רוצה לחבר לדלת וכל פעם שהדלת נפתחת (החיישן מנותק - מוציא 0) ובזמן שאני יגדיר מראש, אני אקבל הודעה על המחשב + שזה ישמר בזיכרון המחשב. בקטע זה יש לי בעיה עם החיבורים, מבחינת תוכנה אין לי בעיה לעבוד באסבלי או ב- C רצוי כמה שיותר פשוט, הקטע זה שאני לא יודע לקורא מהפורטים של המחשב ואיך בכלל לחבר ולאן (מזכיר שוב חיישן מאוד פשוט שמורכב מ- 2 רגליים ומגנט נפרד).. בנוסף אני רוצה שכל פעם שהדלת נפתחת שלד פשוט יהבהב עד שאני לא ינטרל אותו מהמחשב... האם זה אפשרי בכלל? אין לי בעיה לקנות חלקים שאין לי, ה…
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש לי מאורר 12 וולט, מפסק שלושה פינים, ולד. איך אני עושה שהלד ידלוק כשהמאורר דולק? (וכמובן גם יכבה כשהמאוורר נכבה ;D) תודה!
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי בלוח אם יציאה שרשום עליה ir connector אני הבנתי שאמורים לחבר אליהה איזה כבל שבקצה השני שלו יש עינית אינפרה..... השאלה שלי היא עם משהו יודע איפה קונים איזה פאנל או אפילו קיט לבנייה של העינית הזאת (בבקשה לא לשלוח לי את המדריך להכנת מקלט אינפרה שמתחבר ליציאה שמאחורי המחשב..) תודה לכול מי שמגיב!!!
-
- 6 תגובות
- 738 צפיות
-
-
עשיתי ציור יפה על המארז ואני רוצה לחתוך אותו יש לי גקסו אבל אני ידוע שזה יצא לי ממש מעפן אז אני רוצה ללכת לאיזה מישהו מקצועי שעושה את זה לאן אני צריך ללכת?..... מסגריה, נגר, פחח??? תודה לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 947 צפיות
-
-
אז ככה , יש לי את המארז אנטק 1080 . כידוע המאוורררים שמקבלים איתו הם מרעישים , שניהם הוחלפו שמאוורררי ARTIC COLING 3 הוספו בקידמת המארז שני מאווררי GLACIAL TECH ( אם ככה רושמים ) הקירור למעבד הוא גם של GLACIAL TECH ומאוורר שלו הוחלף במאוורר של TT SILENT CAT 80 עד כאן הכול מצויין ויעיל ומאוד שקט הקירור של הצ'יפסט הרועש הוחלף בקירור הפאסיבי של זלמן הרכבת הקירור הייתה קלה אך הבעיה שהוא התנגש בכרטיס מסך ולכן הצטרכתי לקצר לקירור ארבעה מוטות שנגעו בכרטיס , הקירור עצמו מצויין ולא נופל מהקירור האקטיבי לא ראיתי אותו עובר את ה 40 מעלות . מה שמדאיג אותי שיש כרגע קירבה לאחד מהרכיבים שיושבים על הכרטיס מסך ( הסימון מצויין בתמונה ) , לא הופיעה עלייה בטמפ' של הכרטיס מסך השאלה שלי ה…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
לאחר חיפוש מתיש לא מצאתי את הרשימה שפורסמה בעבר עם כל האתרים שניתן להזמין דרכם ציוד מחו"ל אשמח אם מישהו יפרסם אותה\יעלה כמה אתרים (חוץ מפרוזן או וויאג'יר מודס)
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב אז ככה אני רוצה לעשות תאורה , ע"י לדים , לחדר שלי. יש לי ספק ישן שמספק כ250 וואט (אני לא בטוח אולי זה 350 , אבל נניח שזה 250) אני רוצה לעשות 5 יח' פוטנציומטרים , בכל יחידה כזו יש 4 לדים. זאת אומרת שכל פוטנציומטר מחליט את חוזק התאורה של 4 לדים. סה"כ 20 לדים , מסוג UB כחולים , אין לי מושג כמה הם לוקחים. איך כדאי לחבר את הלדים? תוכלו להביא לי שירטוט כי אני לא מבין מזה מקביל וזה בטור חח... האם יש משהו שאני יכול לבנות מפרספקס שיהיה כזה כמו מעמדים לנורות שאני יוכל לכוון אותם ע"פ רצוני כמו ספוטים כאלה? אפשר מעגל לזה שהלדים מאירים לפי קצב המוזיקה? האם מישהו בנה פרויקט כזה ע"י לדים ויש תמונות? (קישור בבקשה ) אוי ברחו לי השאלות שחכתי את כל מה שהיה לי אחר כך אני יו…
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
**הקדמה - ממש לא נחוץ** אוקי אז סוף סוף החלטתי לצאת מהבית ולקנות פרספקס (כחודש ימים אחרי ששלי נשבר והייתי צריך להסתפק ברשת גומי, שדרך אגב תחליף לא רע בכלל, רק שלא נותן אפקט צבעים אמיתי) אז קפצתי לי לעיר (חיפה) קניתי את הפרספקס + דבק דו צדדי + ראשים לדרמל (בשביל לחתוך את הפרספקס מסביב לידית) החיתוך היה חלק בלי שום בעיות (ולא כמו שאמר הזגג ליד שצריך ג'יגסו בשביל לחתוך חחח איזה איש מחוק...) גומי U לא ממש מצאתי אז בנתיים אני מסתפק בלי ובימים הקרובים אני כנראה יקנה.. בדרך ניצנצה לי חנות אלקטרוניקה בזווית של העין והחלטתי להכנס חנות איכותית מאוד אני חייב לציין, החל מצורבים של LITE ON ואוזניות של סנהייזר אל היט שרינקים מסכי LCD ועוד.. קניתי לי היט שרינק נחמד (כמטר וחצי אורך - בצב…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מצטער על כל השאלות, פשוט קטודות זה דבר חדש בשבילי. אני רוצה לקנות קטודה שתהיה בתוך המארז, השאלה שלי זה כמה קטודות צריך למארז של ANTEC? או למארז של SUPERTALENT? (פשוט לא החלטתי עדיין איזה מהם אני קונה). מה חשוב שיהיה בקטודה? האם מפסק זה דבר נחוץ? האם צריך שהיא תרצד לפי המוסיקה? איפה צריך למקם את הקטודה בתוך המארז? מה זה אותו DUAL INVERTER? ובשביל מה הוא נחוץ? מה ההבדל בין קטודה קרה ללא קרה? האם קטודה מתחבר בחיבור מולקס רגיל? האם היא לא מחממת את המארז והמעבד? האם ספק 400W יספיק לקטודה כלשהי? על איזה קטודה אתם ממליצים במחיר של עד 120 ש"ח לקטודה אחת... איזה חברה נחשבת לטובה ואמינה? ואיזה קטודה מפיצה את האור הכי נעים למראה. בבקשה תענו לי על כל השאלות הללו. בתודה פליקס.
-
- 6 תגובות
- 946 צפיות
-
-
אהלן, החלטתי לשים שקע USB בדשבורד ברכב (השקע של המצית נמצא ליד בלם היד, לא נוח לטעינת הסלולרי), עם הקטע המכני של ההתקנה אני אסתדר וגם יש לי מקור זמין ונוח לקחת 12V מה שכן, אני צריך עזרה בקטע האלקטרוני.. איך אני בונה את המעגל שיוריד לי 12V מהרכב ל5V עבור ה USB (צריך להגביל גם זרם?) ועד כמה שאני יודע עבור סמארטפונים למינהם צריך לתקוע איזה נגד זיהוי משהו כדי שידמה להם חיבור למחשב ולא הזנת מתח דרך הפורט.. אז מה בעצם אני עושה מבחינת חשמלים?
-
- 6 תגובות
- 7.9k צפיות
-
-
שלום ותודה שנכנסתם. ימצאתי הארדיסק ישן בבית.. אין בו הרבה מקום. כל דיסק און קי ב10 שקל יותר שמושי ממנו, אבל רציתי אתגר (והדרמל שלי עדיין בתיקון אז אני לא יכול להתחיל עם המוד הרציני). יש בו חיבור מולקס זכר (פינים-תקע, לא שקעים לפינים), חיבור של עשרים פינים זהובים למעלה ו21 פינית שורה מתחת (הפין האמצעי של ה21 חסר בשורה למעלה, וזה בכוונה) של פינים זהובים, ועוד חיבור של שלושה פינים זהובים אחד ליד השני. אני בטוח שתמונה תועיל הרבה יותר, אבל אין לי דיגיטלית... ממ וזהו בעיקרון. יש דרך כלשהי לעשות מזה דיסק און קי (רק בסגנון), כלומר להלחים דברים ולגרום לזה לעבוד ב usb? מקווה שהבנתם אותי בכלל, ותודה שקראתם עד פה.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לחתוך חלון במארז. אני חשבתי על לחתוך חלון שבאמצעו יהיה מקום למאוורר ככה: מקרוב המקום למאוורר: מה אתם אומרים? בר ביצוע? תציעו לי רעיונות בבקשה כל ביקורת תתקבל בברכה
-
- 6 תגובות
- 755 צפיות
-
-
שלום, יש לי מאוורר מחשב שאני לא צריך.. 12V ואני רוצה לחבר אותו ל- USB של הפלייסטיישן 2 כדי לקרר אותו קצת בדומה למאוורר שאפשר לקנות פה: http://www.moniline.co.il/Product.aspx?ProductID=625 ואני לא יודע.. יש איזה משהו שאני יכול להמיר את המתח ל- 12V?? אולי או שאני צריך להשתמש במאוורר יותר קטן?!
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לעשות שהכבל של הפלאפון גם יטעין אותו, אני צריך בשביל זה נגד ודיודה? מה אני צריך? איך אני עושה את זה? תודה
-
- 6 תגובות
- 965 צפיות
-
-
כמו שאתם רואים אני כותב ומגיב כאן בשעות לא סבירות... התחלתי לעבוד במגרש של דוד שלי - איסוף ברזלים, אלומיניום וכו'. אחד הבחורים שהגיע למגרש ורצה למכור ברזלים הגיע עם מוניטורים ישנים אבל עם מארזים ממש ממש יפים - כמובן אם משקיעים עליהם אז הם יהיו יותר יפים בכל מקרה לקחתי אחד - תמונות בקרוב. השאלה שלי היא כזו: מהו מחשב HTPC. איזה סוג מחשב / פנטיום עדיף לפרוייקט כזה? איזה כרטיסים צריך בשביל זה? כרטיס TV וכו'. תודה על התשובות
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מעוניין להוסיף תאורה לארון בגדים גדול, עמוק וחשוך של אשתי. לא מסובך מדי, רצועת לדים של איזה 4-5מ', לארגן מקור מתח של 12וולט וקצת נגרות קלה. אני רוצה לעשות אתזה טיפה חכם, כלומר חישה של ארון פתוח - סגור יש לי 2 שאלות עיקריות: 1. אילו סוגי תאורה אתם מכירים שתהיה חזקה מספיק? חיפשתי קצת סרטונים והלדים לא נראים ככ חזקים. מכירים משהו מסוים? אשמח לשמוע אם כן. 2. אני מתלבט לגבי המפסק שאשים. אני מניח שהכי הגיוני זה מפסק מגנטי. אבל יש לי 3 דלתות, אז מה הכי יעיל? לפצל את התאורה ל-3 עם 3 מפסקים, או שישנה דרך להצליב בניהם איכשהו? יש משהו מסוים מומלץ? אני יודע שאין פה ארדואינו, מקווה שתסלחו לי
-
- 6 תגובות
- 7.5k צפיות
-
-
אני רוצה שהפאנל יהיה לפחות 50% צג אם לא 95%, ואני לא רוצה שזה יהיה פאן באס. ואני רוצה שזה יגיע עם לפחות 3 חיישני חום ואיזה כפתור להחלפה בין מצבים (CPU, VGA, PSU, HD) תודה מראש למי שימצא כי אני לא מצאתי.
-
- 6 תגובות
- 967 צפיות
-
-
אוקי חברה שלום! אני מתחיל במודינג ואני רוצה לעשות חלון למחשב! דבר ראשון קראתי את כל המדריך שיש במדריכים ויש לי כמה שאלות! אוקי דבר ראשון איך אני מחבר את הפרספקס לחלון? לא הבנתי את זה ממש איך להשתמש בגומיות U ובסיליקון ממש לא הבנתי! כמה עולה לקנות פרספקס? סתם לידע כללי יש לי דרמל (כאילו לחבר אני יקח לו את זה D:) אם יש לכם עוד טיפים דברו! תודה מראש!
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
כותרת מצאתי את זה: http://www.coolaler.com/forum/showthread.php?t=123334 אבל זה בשפה זרה,וראיתי שם שלא סתם חיברו את החוט הצהוב ממקום למקום אלא לעוד מכשיר, הייתי שמח לדעת מה זה. תודה רבה לכולם!
-
- 6 תגובות
- 902 צפיות
-
-
בקשר למדריך באתר חוץ מהנגד של 100 אוהם של התאורה אמרו פה פעם שאפשר לשים עוד נגד לקונסטרט של הכתב זה נכון והאם זה נחוץ? עשיתי חיפוש ולא מצאתי תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני עובד עם מחשב די ישן (פנטיום 3 500). אני מעוניין לתת לזקן שלי יותר אוויר לנשימה בתוך המארז; תוך כך אני מעוניין לכווץ או לעגל את כבלי ה-ATA (השטוחים הרחבים). האם יש דרך אולטימטיבית לעשות את זה? או פשוט לסגור את הכבלים עם סלוטייפ או משהו בסגנון? תודה!
-
- 6 תגובות
- 727 צפיות
-
-
קראתי את המאמר הזה: http://hwzone.co.il/guides/fanbus/ אני רוצה לעשות את אותו הדבר רק לדיסקים קשיחים (כל אחד ביבת דיסק משלו) קראתי שם עמוד שלם על בחירת נגדים, איך אני יודע איזה נגד לבחור לדיסק קשיח? למה זה כל כך חשוב? ובסוף איך אני מחבר את ההדיסקים קשיחים למערכת? איזה חלקים צריכים להתחבר?
-
- 6 תגובות
- 823 צפיות
-