אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
השתמשתי במדריך הפשוט יותר ( זה עם הטרנזיסטור TIP31).. ועם סוללה 9 וולט במקום המולקס 12 וולט (שמתי רק 3 לדים..) עכשיו הלדים מהבהבים והכל טוב ויפה.. אבל באור חלש..! בשירים חלשים בקושי אפשר לשמוע.. הייתי רוצה לדעת מה היא השיטה הפשוטה ביותר להגביר קצת את האותות כדי שהלדים יאירו\יהבהבו טוב יותר.. אני לא מתכוון למדריך השני שמישהו עשה עם הנגדים השונים והטרנזיסטורים.. אם יש למישו שיטה פשוטה להגברה, שתתלבש בקלות על המעגל המקורי- אשמח אם תרשמו.. תודה
-
- 26 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
לפי מה שהבנתי זה גלי קול והאוזן האנושית שומעת בין 20H ל 20,000H האם זה נכון??? יש לי מכשיר שקולט תדר של 49MH ואני רוזה לשדר לו את התדר הזה כשאני משדר לו הוא אמור להמשיך את זרימת החשמל ואיך אני משדר לו עם רמקול בתדר גבוה של 49MH ???? תודה לכל מי שעוזר ולפי מה שנראה לי זה הפורום הכי טוב לשאול אם לא אז תעבירו
-
- 5 תגובות
- 859 צפיות
-
-
אני מתכנן מוד לספק אשר יכלול בין היתר החלפת המעטפת ממתכת בפרספקס אבל אין לי מושג כיצד באמצעים בייתים אני יכול לקפל פרספקס בקו ישר כלומר לחמם אותו ולקפל איפה שאני רוצה בדיוק לא איזהו שהוא קו עקום ומסובך אלה קו ישר ???
-
- 8 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום רב, מכיוון שאני לא מבין בתחום (אני מתכנת) באתי לשאול אותכם כמה שאלות. אני מעוניין לבנות (או שמישהו יבנה לי ) מעגל חשמלי עם מצלמה זעירה פשוטה (בסיסית ביותר) אני יודע מבחינת תיכנות נטו כיצד לבצע זאת , אולם אין לי מושג איך זה עובד באלקטרוניקה .... עד כמה זה מסובך? הרעיון הוא לצלם רק ברגע נתון , לפי אלגוריתם מסויים שכתבתי. תודה רבה!
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום אני חדש מאוד בנושא האלקטרוניקה לצורך שכזה, אז כל תשובה שתתנו אם אפשר בתרגום למוגבלים. מה אני רוצה לעשות, אני רוצה ליצור מערך של לדים (2 ומעלה) כך ש-לד אחד פועל השני לא, ואפשרות לקבוע את מספר המחזורים שלהם בדקה. נניח כי לד אחד פועל 60 פעמים בדקה אז גם הלד השני יפעל 60 פעמים בדקה אבל בדיוק באמצע הזמן שה-לד הראשון לא עובד, כמו גל sin ו-cos. האם זה אפשרי? אם כן מה אני עושה או איפה אני קורא על זה? תודה
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
**הקדמה - ממש לא נחוץ** אוקי אז סוף סוף החלטתי לצאת מהבית ולקנות פרספקס (כחודש ימים אחרי ששלי נשבר והייתי צריך להסתפק ברשת גומי, שדרך אגב תחליף לא רע בכלל, רק שלא נותן אפקט צבעים אמיתי) אז קפצתי לי לעיר (חיפה) קניתי את הפרספקס + דבק דו צדדי + ראשים לדרמל (בשביל לחתוך את הפרספקס מסביב לידית) החיתוך היה חלק בלי שום בעיות (ולא כמו שאמר הזגג ליד שצריך ג'יגסו בשביל לחתוך חחח איזה איש מחוק...) גומי U לא ממש מצאתי אז בנתיים אני מסתפק בלי ובימים הקרובים אני כנראה יקנה.. בדרך ניצנצה לי חנות אלקטרוניקה בזווית של העין והחלטתי להכנס חנות איכותית מאוד אני חייב לציין, החל מצורבים של LITE ON ואוזניות של סנהייזר אל היט שרינקים מסכי LCD ועוד.. קניתי לי היט שרינק נחמד (כמטר וחצי אורך - בצב…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני יודע שיש מיצב מתח של 5V לדוגמה: 12 -> 5 יציב אני מחפש מייצב מתח מ 5V ל 4.5V וגם מ 12V ל - 4.5 יש כזה דבר? ואם יש מאיפה אני יכול להזמין? ממתין לתגובות תודה לכולם מראש
-
- 12 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
טוב למי שלא יודע,KVM זאת קופסא כזאת שמחברים אליה 2 מחשבים אך רק עכבר,מקלדת ומסך אחד ואז בעזרת מתג או משהו (תלוי בKVM) אפשר לעבור בין מחשב למחשב בתצוגה ובשליטה עכשיו אני מעוניין לבנות KVM כזה,למישהו יש רעיון איך אפשר? אגב,שלא יהיה על USB אלא על PS2 (ואם אפשר תוספת גם לפורט פרללי למדפסת זה יהיה נחמד) אגב, ערכתי חיפוש בפורום ולא מצאתי כלום, אם היה דיון אני מצטער מראש ואם אפשר לינק לדיון שהיה אני אשמח תודה
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני חדש בתחום המודינג ואני רוצה לחרוט על המחשב שלי ואני לא יודע איך אז אם אתם יכולים להגיד לי איך ומה לקנות או להביא קישורים למדריכים אז תודה.. דוגמא לחריטה שאני רוצה לעשות: ראיתי את זה באתר מחו"ל ואני רוצה לדעת איך חורטים בצורה כזאת על המחשב..? תודה לעוזרים.!
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לא ידעתי כ"כ איפה לשאול את זה נדמה לי שכאן זה הכי מתאים אם לא תעבירו בבקשה וסליחה אם טעיתי... אז ככה מאיפה קונים פרספקס וכמה זה עולה? מאיפה קונים דרמל וכמה זה עולה?
-
- 3 תגובות
- 784 צפיות
-
-
חשבתי על זה לאחרונה, ורציתי לשאול מה אני צריך לקנות או שאני יכול לבנות לבד ואיזה ציוד אני צריך ומה עולה כמה? תודה.
-
- 2 תגובות
- 858 צפיות
-
-
יש ברשותי 2 קתודות של קולר מסטר בצבע כחול שמחזיקות כבר למעלה מחודשיים והן עושות את עבודתן. יש לי גם מפסק כזה: OFF ON OC שזה דולק לפי הסאונד (מגניב). יש לי 2 כאלו. אחד למעלה אחד למטה במארז של טרמלטייק. הקתודות מחוברות לספק כסוף כזה,ולספק יש למעלה 2 חיבורים כאלו כמו של טלפון שלדעתי זה מה שמחבר את הקתודה. אם אני רוצה להחליף קתודה אחת שיהיה למשל במקום 2 קתודות כחולות אחד אדום אחד כחול,ואותו מפסק ידליק והכול ישאר אותו דבר רק לשנות צבע קתודה? האם זה מסובך לנתק את הקתודה מהספק? זה אפשרי בכלל הדבר ? כמובן שהקתודה תיהיה מאותו סוג של קולר מסטר רק בצבע שונה וגם כן תומכת באפקט סאונד. מקווה שלא בילבלתי אתכם יותר מדי תודה מראש לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 838 צפיות
-
-
סליחה על הכפילות, אני מהסלולארי וקבלתי הודעת. To many servers אפשר למחוק אז מה אני מבקשת.... רכיבים פשוטים בסיסיים קשה למצוא. כבר 4 ימים בנסיון לארגן מנגנון לשליטה במאווררים, ופעם אין את זה, ופעם לא מוכרים את ההוא.... מישהו יכול לעזור לי ולתת לי קישור להיכן ניתן לרכוש בארץ *מאריך לכבל 3 או 4 פינן למאווררי מארז? זקוקה גם למפצל כזה (אם יש בישראל בכלל) ועוד שאלה: יש לי בקר מ אוררים KAZE MASTER PRO, איתו יש 6 חוטי חיישנים לטמפרטורה, להכין אני אמורה להצמיד אותם? אם אני רוצה חיישן אחד לכרטיס המסך, אז לאן עלי להצמיד את החיישן? תודה.
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי מצלמה Xiaovv 1080P USB כזאת: עד עכשיו השתמשתי בסוללת גיבוי להפעלת מצלמה שהספיק לי למספר ימים עד הייתי צריך להטעין סוללה מחדש. החלטתי להעביר מצלמה לזינת חשמל רצופה. יש לי כבל USB וקניתי מפסק בנוסף בשביל הפעלה/כיבוי פשוט. זו המצלמה שאני רוצה להציב על גבי ארון אבל לא יודע איך יותר טוב לקבע אותה במקום שלא תזוז. מארז שלה מתחמם ואני חשבתי אולי נמכר קונטיינר שעשוי מחומר שמקרר כמו אלומיניום ואופציונלית מאפשר זרימת אוויר. יש דבר כזה? גם מבחינת בטיחות... אם אני אטוס לחו"ל לחודש ואשאיר מצלמה מופעלת... יש מצב שמצלמה תעלה באש עקב עומס חשמל? או אם מגן יתר מתח או ממיר פנימי במטען …
-
- 0 תגובות
- 812 צפיות
-
-
אני מדבר על המעגל הזה: זה הפירוט שיש למטה: אז מה תפקיד הפונציומטר הזה? לווסת את עוצמת האור של המסך? אם כן, אם אני משאיר את זה ללא נגד, אני יקבל כל הזמן תאורה מקסימלית? תודה
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם ברשותי מיני בר עים שלושה ברזים וצג דיגטלי החימום לא עובד לי ובצג הוא כותב EROR מיתחת ללחצן הפעלת החימום יש לציין שגם הנורות שמראות שזה מחמם לא פועלות? מה הבעיה מישהו יודע? תודה
-
- 1 תגובה
- 911 צפיות
-
-
החודש אני קונה מחשב חדש מ- KSP ואני רוצה מארז פשוט שאני אוכל לעשות עליו מודינג. יש לי כבר הכל משורטט + כל הרכיבים חוץ מקטודה. איזה לקחת? אני רוצה שהוא יהיה פשוט ומתאים למודינג :ס ד"א, שמתי את הנושא פה כי אני הולך לעשות מודינג רצחני ואני צריך מארז שמודר השתמש בו ויכול להמליץ עליו D:
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, קודם כל אני לא בטוח אם זה אמור להיות בפורום הזה או של קירור, אז אם זה לא בנכון סליחה ותעבירו בבקשה דבר שני עשיתי חיפוש ומצאתי קצת פרטים, אבל לא את הכל. אוקיי, לקצר את הדברים אני פשוט יגיד שכאשר המארז פתוח הטמפ של המעבד ושל הכרטיס מסך יורדות ב7 מעלות כל אחד, מה שאומר שהמארז שלי דיי חם... כרגע יש לי 2 מאוורים 80mm, אחד שמכניס אוויר בקדימה של המארז ואחד שמוציא באחורה. חוץ מזה יש כמובן מאוורר למעבד, ועוד שני 80mm שמודבקים לי על הכרטיס רשת (הם מקררים לי את הכרטיס מסך ב10 מעלות). אני רוצה להוסיף עוד מאוורר או שנים למארז, אני מניח שבצד שלו מכיוון שמאחוריו אין הרבה מקום לאוויר להתפשט, דבר שעושה את כל האוויר שם ממש חם (כנ"ל מעליו). עכשיו בחיפוש מצאתי שאני צריך לעשות א…
-
- 18 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום רב לכולם! זמן רב שלא העליתי תרגומים,עקב לימודים אינטנסיביים ועבודות מודינג שהיו לי... מקווה שעכשיו אני אצליח לפצות על כך! מצלמה עדיין אין לי,לצערי , כי האתר שהזמנתי ממנו מצלמת אולימפוס מקצועית פשט את הרגל,ואני כבר גורר אותם למשפט ... ובכן,במהלך מוד שביצעתי בשבוע שעבר , בא אליי בחור רציני שרצה מארז עם תאורה איכותית , והוא אמר לי שהוא יישמח אם אני אצליח לספק לו מוד שיאיר לו גם את כל המולקסים שיש לו במארז... חשבתי,חיפשתי,ולהלן מדריך מתורגם מאתר metku mods : (הערה - כל מה שרשום ה"מ אלה הערות מתרגם/מודר) ;D מדריך - מולקסים מוארים מה צריך? - לביצוע מוד על מולקס אחד 1. לד בעובי של 3 מ"מ . (ה"מ : כאן יש שתי אופציות - או לקחת לד של 3.5V ו-20mA (ואז צריך נגד),…
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מסך LCD למוד http://www.arihav.com/products/sales/index.asp?category=lcd (הסט שעולה 133 ש"ח) אני יודע שזה 4X20 אבל אני רוצה לדעת אם אני יוכל להכניס אותו במפרץ של הפלופי איך אני יכול לדעת בבקשה תעזרו לי בתודה טל
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שכאשר הוא מקבל מייל הוא עושה פעולה כל שהיא??
-
- 11 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
או קיי אז ככה ... יש לי מקלט אינפרא אדום ישן של PB פאקארד בל אני רוצה לחבר אותו למחשב ואני לא מצליח להגדיר אותו בשום דרך יעני זה לא מזהה לי אותו... יש איזהשהו דרייבר או משהו שיכול לעזור לי לדעתכם!? מצורפת תמונה .. אם אני לא טועה זה מתחבר ל COM ופשוט זה לא מזהה ... מה יכולה להיות הבעיה!? הנה קישור לתמונה http://j103.spd.co.il/I3010001.JPG
-
- 0 תגובות
- 852 צפיות
-
-
במקום להסבך עם כבלים רציתי לדעת אם קיים דבר כזה של חיבור אלחוטי בין המערכת שמע של המחשב למערכת סטריו(חיבור אדום+לבן) תודה רבהההה
-
- 10 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
שלום לכולם ברצוני לבנות מעגל שבתוכו יהיה שליטה על 4 מאוררים זאת אומרת ראובס רגיל אבל אני רוצה לעשות עוד עיגולים שאותם אני יחבר לקתודות וכשאני מחבר את הקתודה למעגל הזה אז אני יכול לקנוע את עוצמת האור של הקתודה ואם אני יאיר משוה אם לדים אז גם את האור של הלדים. אני רוצה לבנות את זה אבל שבמקום שזה יהיה אם עיגולים אני רוצה שזה יעבור על פס כמו שיש במיקסרים של DJ אבל אני לא יודע איך להכין את זה אם מישהו יודע יכול לעזור. תודה ושבת שלום שקד
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ועוד שאלה: מאוורר 92ממ', 34.28 CFM ו19DB רעש זה טוב?
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-