אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
יש לי חבר קונה עכשיו מחשב חדש E8400, GTX 250 3GB DDR3 קיצר משהו טוב, עכשיו הקמצן הזה לא רוצה לקנות מארז אז הוא הולך להרכיב את המחשב בארון מעץ, הוא ירכיב בדלת 4 מאווררים שיכנסו אוויר ובאחד המחיצות של הארון עוד 4 מאווררים שיוציאו אוויר. אני והוא רוצים לדעת אם יש סיכון כל שהוא של טמפרטורות גבוהות/הרס של רכיבים? עוד שאלה, מישהו מכיר חנות לרכיבים אלקטרונים בכפר-סבא או הוד השרון? תודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הMicro HDD שלי שאני משתמש בו בתור HD נייד(עם ממיר ATA-USB2) היום שבק את חיו, והייתי צריך להעביר דיי הרבה מידע מהלפטופ וממש לא היה לי כוח לצרוב. אז אמרתי נפרק את הHDD מהלפטופ כיוון שההרדיסקים הם אמורים להיות אותו דבר. אולם כאשר פירקתי את הHDD מהלפטופ שלי גיליתי חיבורים מוזרים, לאחר מספר שניות הבנתי שאלה הם חיבורי SATA רגילים, גם DATA וגם POWER כמו שיש בכל HD רגיל. המחיר של ההרדיסק הזה הוא כ400 שקל לגרסאות של 80-120GB לפחות לסדרה הספציפית שיש בנייד שלי Scorpio של WD. מי שמכיר הרדיסקים של ניידים יודע עד כמה קטנים הם, נראה שפרוייקטים של מחשבים לרכב או סתם "גאדג'טים" מגניבים תוצרת בית מעולם לא היו קלים כלכך. [attachment deleted by admin]
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אז ככה , יש לי את המארז אנטק 1080 . כידוע המאוורררים שמקבלים איתו הם מרעישים , שניהם הוחלפו שמאוורררי ARTIC COLING 3 הוספו בקידמת המארז שני מאווררי GLACIAL TECH ( אם ככה רושמים ) הקירור למעבד הוא גם של GLACIAL TECH ומאוורר שלו הוחלף במאוורר של TT SILENT CAT 80 עד כאן הכול מצויין ויעיל ומאוד שקט הקירור של הצ'יפסט הרועש הוחלף בקירור הפאסיבי של זלמן הרכבת הקירור הייתה קלה אך הבעיה שהוא התנגש בכרטיס מסך ולכן הצטרכתי לקצר לקירור ארבעה מוטות שנגעו בכרטיס , הקירור עצמו מצויין ולא נופל מהקירור האקטיבי לא ראיתי אותו עובר את ה 40 מעלות . מה שמדאיג אותי שיש כרגע קירבה לאחד מהרכיבים שיושבים על הכרטיס מסך ( הסימון מצויין בתמונה ) , לא הופיעה עלייה בטמפ' של הכרטיס מסך השאלה שלי ה…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אז אני לומד במכללה כהנדסאי אלקטרוניקה והגיע הזמן לתחילת העבודה לפרויקטים כנראה שאני ילך על מערכת השקייה. בתור עבודה ראשונה המורה שלח אותי לכתוב כול רעיון שעולה לי לראש להוספת דברים למערכת השקייה למשל כמו להוסיף חיישן לחות,הוספת התראה אפילו כזאת שיכולה להוציא קול תשקיע אותי או שהמצב המים במיכל במפלס הנמוך,קריטי,אין מים בכלל. שתשלח הודעות לפלאפון שצריך למלא מים,שליטה דרך השלט ועוד. מה שאני מבקש שתביאו לי עוד רעיונות כי אני ניתקעתי תודה לעוזרים מראש
-
- 5 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום לכם, אני קניתי Arduino Uno וגם 2 חיישנים: Venus GPS mpu9150 עכשיו אני מתחיל, ואני צריך עזרה איך להתחיל לעבוד איתם וכל זה
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
רציתי לקנות מארז מדגם CM 690 II Plus Black ATX Case ( מה ההבדל בין Plus ל- (Advanced) ) ? ואז באה לי רעיון לקחת מארז ישן (עדיף בצבע שחור) ולקדוח מלמעלה חור למאורר 140 מ"מ (המאורר מלמעלה תפקידו להכניס אויר / להוציא אויר) ? ולקדוח את הניטים שבשלד המארז ולשנות שהספק הייה למטה והלוח הייה למעלה אפשר לשנות את המיקום של הפח מאחורה איפה שכול היציאות + הפח מהצד שלוח-אם יושב עליו (הברגים הקטנים הצהובים) הדבר הזה אפשרי ? או שחבל על הזמן שלי ? תודה
-
- 2 תגובות
- 834 צפיות
-
-
אממ, אני צריך מאורר למארז 120 MM שקט עם לד, אני מעדיף ירוק.. כי זה לפרויקט שאני עושה.. שיהיה משהו טוב! תודה,
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז ככה ב3 חודשים האחרונים [אפשר להגיד] הספק כוח עושה רעש מוזר של רעידות או משהו כזה מפעם לפעם ובמקרים הכי גרועים המחשב יכול לקרוס למסך כחול.. הספק כוח שלי כתוב במפרט קניתי אותו לפני כמעט שנתיים, מה יכולה להיות הבעיה? האם יתנו לי לממש אחריות או משהו בסגנון? כי אני ממש לא יודע מה לעשות - יש לציין עד היום פשוט "סבלתי" את הרעש ולא לקחתי את זה ברצינות
-
- 19 תגובות
- 5k צפיות
-
-
לא מזמן עשיתי את המודינג הראשון שלי מקרטון(מכיוון שאני רק בן 13 (שהגיל שלי לא יטעה אותכם אני יחסית טוב מאוד במחשבים)ואין לי תקציב לדרמל) לקחתי קרטון ביצוע צבעתי אותו בשחור חתכתי בו חלון ובו שמתי שקף ועליו ציור יפה של בארט סימפסון מאז עברו עלי שבועיים בלי מחשב (נשרף לי ההארד דיסק בגלל בערך 20 קצריך ביום מהמדיח)לפני שלושה ימים קיבלתי את המחשב מחדש ורציתי להוציא את החלק העליון של המארז ושמתי לב שהוא מחובר עם מין מסמרים כאלה אז חתכתי קרטון ביצוע בגודל המתאים צבעתי והדבקתי... עכשיו אני רוצה להאיר את המארז ואני לא יודע איך;או קטודה שזה נראה לי הכי הגיוני כי זה לא יותר מדי יקר ומאיר טוב או לדים שאני לא יודע עם זה כלכך שווה כי בארץ אין בדיוק חנויות משתלמות ואם אני יזמין מחו"ל אני…
-
- 8 תגובות
- 972 צפיות
-
-
-
שלום לכולם ... מצאתי את זה http://gaussmarkov.net/layouts/bsiab2/bsiab2-perf.png יש לי גם את הרשימה של החלקים .. עכשיו יש לי כמה בעיות... כתוב שם in אבל מאיפה בידיוק יוצאים 2 הקבלים ל in ואת ה out לא מצאתי אם מישהוא יוכל להסביר לי איפה שניהם נמצאים ועוד יותר טוב אם מישהוא יוכל לערוך את התמונה בצייר ולמתוח 4 קוים של מאיפה יוצאים ה in וה out. רציתי גם להוסיף לד למעגל ... איזה נגד אני צריך לשים?? עכשיו יש לי עוד בעיה אחת.... אני רוצה כשהמעגל יהיה כבוי ה in וה out ימישכו לפעול... כדי שהמעגל ימשיך... הבנתי שאני צריך כפתור על 6 פינים שיוצטים ממנו כמה עולה כפתור כזה בדרך כלל ואיך קוראים לו??
-
- 2 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
-
אהלן , במהלך השיטוטים שלי בPPCS נתקלתי בכמה מושגים שלא הייתי בטוח לגביהם ואני אשמח מאוד אם מישהו יוכל להסביר לי אותם : sleeving - הבנתי לפי ה"שרוול" שעוטפים חוטים כדי להגדיל זרימת אוויר ויופי כללי של המארז . אבל לא הבנתי איך משתמשים בהם (פשוט משחילים?). Spiral Wrap ו-Split tubing - אותה שאלה כמו למעלה . heatshrink - אותה שאלה כמו למעלה ולא הבנתי במה זה עוזר שהחוט מתכווץ. שאלה אחרונה - מה ההבדלים ביניהם / מה הכי נפוץ / הכי טוב ? מצטער על השאלות המרובות , תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי קרה לי דבר מוזר... באמצע עבודה על המחשב המחשב פשוט נתקע... אין וירוסים אין כלום כל המחשב התחרפן.. בדקתי הכל הכל תקין. במצב של Windows המחשב עובד. אבל אני רק מנסה לשחק משהו המחשב פשוט משתגע. כמובן זה יכול לקחת דקה וזה יכול לקחת 10 דקות. הבעיות משתנות כל הזמן... כמובן שישר חשבתי שזה הזיכרון! אז הרצתי Memtest (חיברתי את הזיכרון למחשב אחר) והבדיקה המלאה עברה בשלום ב0 בעיות.. יש לי את המחשב הזה בסביבות שנתיים והוא אף פעם לא עשה לי שום בעיה שום מסך כחול.. פתחתי את המארז ואני רואה 3 קבלים נפוחים. בנגיעה בהם הם ממש חמים ויש כזה כתם שחור על הקבלים. ממש קטן והקבלים ממש נפוחים.. ככה בדיוק הם ניראים 1.אין לי ניסיון בהלחמה האם אני יכול לעשות את זה בעצמי? (זה לא ניראה כל כך…
-
- 13 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אהלן,אני צריך עזרה. יש לי כרסומת אבל זה לא יוצא כול כך מדוייק וזה הרבה תכנון בשביל גריל אחד. אז חשבתי לקנות מכונת CNC(לא רק בשביל זה) בגודל שיכולה לחתוך גריל עד 120MM. כמה דבר כזה יעלה לי? כי בדקתי פעם שעברה לפני כמה חודשים ואני כבר לא ממש זוכר מחירים.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום יש לי בעיה במשדר שבניתי לפי המדריך באתר. עכשיו ככה המשדר עובד התוכנה מזהה אותו (uICE) אבל כול פעם שאני לוחץ על כפתור בשלט שהגדרתי הוא מפעיל לי כול מיני כפתורים שונים כולל זה שלחצי והגדרתי אותו ניסיתי כול מיני סוגים של שלטים וזה עדיין לא עובד מה יכולה להיות הבעייה בתודה מראש בסוף הסתדרתי ועם עוד מישהו הסתבך באותה בעייה אז אני פשוט שמתי קצת אזולירבנד על העינית של המקלט וזה פטר את הבעייה
-
- 2 תגובות
- 750 צפיות
-
-
שלום לכולם! יש בחדר מארז מחשב hp vectra420vl. חשבתי בהתחלה לקנות חלקים והלרכיב מחשב נוסף, בגלל זה רוקנתי אותו מהרכיבים הישנים שהיו בו ושאבתי אותו, אבל אין לי כסף וזמן לבזבז על זה. אז חשבתי במקום לזרוק אותו לפח אם מישהו ימצא בו שימוש למודינג או משהו אחר הוא מוזמן לבוא לקחת אותו בחינם. גר בנתניה. אם תרצו תמונות אני יכול להעלות יותר מאוחר מי שמעוניין שיגיב פה או בפרטי.
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני בונה מארז(לא למחשב), בעבר פרויקטים הרבה יותר קטנים ופשוטים הייתי לוקח את לוח האלומיניום שלי, מדביק עליו ניר דבק ומשרטט ישירות. הפעם עקב המורכבות ועקב הזיווד בתוך המארז עשיתי את כל השרטוט ב-sketchup. התוכנית שלי היא להדפיס את השרטוט בגודל אמיתי(בבית דפוס) על גבי דף אחד, להדביק עם דבק ישירות על גבי המשטח ולחוך לפי הקווים. אמור להיות הרבה יותק מדוייק משרטוט ידניו ויחסוך לי את העבודה הידנית. בינתיים כל הנסיונות שלי ליצא את השרטוט מהתוכנה בגודל אמיתי לא צלחו. שימוש ב-2 תוכנות שיוצרות מדפסת וירטואלית לא הועילו. התוכנה מתעקשת להתעלם מגודל הדף אותו אני מנסה לייצר באופן ידני , התוכנה כוללת בהדפסה מקומות ריקים מתחת לשרטוט ובאופן כללי אני לא מצליח להכניס את השרטוט לג…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
מישהו כאן עשה את המוד? איך התצוגה נראית כשהיא מחוברת לכ. מסך ללא C-Sync? אני ממש מעוניין לעשות את המוד אבל לפני שאני מוציא את הכסף אני רוצה לדעת שיש טעם.
-
- 1 תגובה
- 767 צפיות
-
-
אהלן, לאחר שדרוג המערכת שלי, אני רוצה להתחיל "לעצב" את המארז מחדש כדי שיראה טוב יותר וגם לקבל סירקולציית אוויר טובה יותר . כרגע במארז אני יכול לשים: מאורר 80~120 מ"מ קדמי. מאורר 80 מ"מ אחורי. מאורר 80~120 מ"מ בדלת המארז. נתחיל עם הקדימה של המארז: תיכנונים לקדימה: במפרץ מתחת לצורב לשים שלושה כאלו: 2pcs,12V ON/OFF MARKING ROUND ROCKER SWITCH TOGGLE RED LED,2138 | eBay ועוד מפסק ראשי אחד מצד ימין להם: eBay - New & used electronics, cars, apparel, collectibles, sporting goods & more at low prices את רוב החלק האפור למטה להוציא ולשים במקומו רשת (יושב שם המאורר). החלק העליון: זה התכנון בגדול ( אין לי יותר מדיי אפשרויות כי הספק יושב למעלה. Imageshack …
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אם אני רוצה לשהתמש ביותר מספק אחד במחשב איך אני עושה את זה??? איך אפשר להדביק צלעות קירור על הלוח אם??? תודה לעוזרים...
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי שלוש לוחות אם משנת 96-97 ואיך לי מה לעשות איתם (על תבקשו אני ל יביא אותם לאף אחד) ויש בהם מלא רכיבים שקל להוריד בנוסף לזה יש דם ג'וקים כל מיניאז רציתי לשאול האם ניתן לעשת שימוש כל שהוא בג'וקים הבאים: 9416 A USA 4C16256DJ 9438 B USA 4C4001JDJ N341256P-15 5H606020 VT82885N VT82C42N UM61256BK-25 9236S R60567 P9218 DM74LS245N יש עוד אבל אלה הכי קל להוריד ורובם גם על תושבת אז האם ניתן לעשות בהם שימוש כל שהוא?
-
- 7 תגובות
- 947 צפיות
-
-
ערב טוב לכם!,הרבה זמן שלא הראתי לכם קצת מודינג מפרי היוצר שלי... ולפני שנתחיל, אני רותה להודות לאנשים שעזרו לי מבחינה טכנית ורעיונית: דקל(Razor Junior),רועי(Vatos-LocoS),מתן(Milk-Inc),רום(re5pect),ניר(Red-AnGel),דרור ויגאל...המון תודה חברים! עכשיו ...אז מה עשיתי בעצם?: הורדתי את הסליבינג הישן שעשיתי בעזרת איזולירבנד שחור,והסלבתי מחדש עם איזולירבנד בצבע כחול.... עשיתי חלון למארז בעזרת מספרי פח,היה קשה לחתוך אבל היה שווה את המאמץ.. הסרתי את הגריל האחורי והקדמי של המארז והוספתי עוד מאוורר מאחורה. החלפתי מאוורר למעבד. הוצאתי סידירום ונשארתי רק עם צורב(הסידירום קצת חסר במארז,אבל נתגבר.. ;D). השקטתי את ההרד דיסק על ידי ספוגים. ניסיתי כמה שיותר להוציא את האבק מהמארז (4 …
-
- 71 תגובות
- 10.5k צפיות
-
-
צריכה מעגל כמה שיותר פשוט שברגע שהוא יקלוט צליל חד הוא יתן 1 לוגי במשך שניה - שתיים.. צליל כמו פיצוץ קטן.. כאילו משהו נופל.. ענבר.
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-