עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by yilya,

פירקתי מסך LCD ממשב נייד של IBM מספר היצרן של המסך הוא: LM-CK53-22NEZ השאלה שלי היא האם ניתן לחבר אותו למחשב... כל מה שאני צריך זה את השרטוט של הקונקטור או מדריך... למי שיש מידע על כך בבקשה תגיבו תודה

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. שלום היום אני מתכוון להפוך את השלט פלייסטישן לגיים פד למחשב (לפי המדריך שבנעוץ) אז אני רוצה להפעיל גם את הרטט שיש בשלט והבנתי שבשביל זה אני צריך לקנות מייצב מתח מ12 ל9 וולט (אני יחבר אותו למולקס) אז מה זה בדיוק המייצב מתח הזה? כאילו מה הדגם ואיך הוא נראה ? אם תוכלו להגיב עד היום בצהריים זה ממש יעזור לי פשוט אני הולך לקנות את הדיודות אז שאני יוכל לקנות גם את המייצב הזה כי אני כבר לא יכול לחכות ;D

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. יש לי לד, יש לי רזיסטור שבא איתו. עכשיו: 1. האם זה חשוב לאן אני מחבר את הנגד? לפלוס או למינוס? 2. האם זה חשוב לאיזה כיוון יהיה הנגד? נגיד, הקצה שהכי קרוב לפס בצבע זהב צריך להיות מחובר ללד והצד השני למתח (+-, מה ששאלתי בשאלה מספר 1.) 3. האם אני יכול לחבר כמה לדים במקביל לדוגמא 3, ולחבר לכולם נגד אחד בתחילת המעגל? תודה =)

• 6 תגובות
    • 2.2k צפיות
  4. Started by gigabot,

שלום, הפאן באס עולה לי על העצבים, הוא מהבהב כל הזמן חשבתי אם אני יחליף פוטנציומטר לאח טוב יותר זה יעבור, יש מצב שההשערה שלי הגיונית? איזה פוטנציומטר אני צריך? תודה מראש, אלי.

• 6 תגובות
    • 907 צפיות
  5. במעגל זה: http://www.aaroncake.net/circuits/vumeter.htm חיברתי הכל וזה עובד.. אבל! כשאני שם מוזיקה נמוכה יחסית רב הלדים נדלקים איך אני יכול לעשות שהוא יהיה פחות רגיש למוזיקה כלומר שהלדים ידלקו במוזיקה חזקה יותר? תודה!

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by Croopy,

אממככה הלכתי לחנות ושאלו אותי כמה וואט אני צריך בנגדים מה אני צריך להגיד להם?

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by Elram,

בטעות לא חטכתי נכון ברווחים של שני חוטים, עשיתי חתכים ברווחים של פעם 4 פעם שלוש משתנים ככה, מה התוצאה?

• 6 תגובות
    • 801 צפיות
  8. Started by Boris_yo,

האם זה משנה באיזה כבל להשתמש מאלה? למרות שכולם ב250V על ימני כתוב 10/16A ועל שמאלי כתוב 10A. זה משנה? שאלה אחרת בנוגע לתקעי זכר ונקבה: הם נפוצים או נדירים במדינה? מה שאני צריך זה חיבור זכר. איך קוראים לחיבור זה שאוכל לשאול עליו בחנות? תודה.

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. חשוב שזה יהיה בית עסק אמין ואיכותי כי זה חומר רגיש שיכול להסדק בקלות (אחרת הייתי סתם נכנס לכל בית מלאכה באיזור וזהו). בחיפה (לא במפרץ\קריות), עדיפות לעיר התחתית (איזור הימאים וכל הקו הזה של החוף יהיה לי מצויין). יש לי את הבלוק הזה: שמותאם ל-939\940, אבל כל מה שמפריע לי להתאים אותו לצ'יפסט\כ.מסך זה המיקום של החורים (הפלטה שמעליו לא יותר מידי גדולה אז לא מפריעה במיקום באיזורים עמוסים בקבלים\סלילים). השאלה אם יש איזשהו סיכון לקדוח בחומר הזה בעצמי, או שזה יכול לגרום לסדק (מה שכמובן לא מומלץ בבלוק קירור מים). אם יש איזשהו סיכון אני מעדיף לוותר על התענוג ולקחת את זה למישהו אמין ומקצועי שמתעסק בזה בחיפה (לא קריות, לא מפרץ). אגב, מה ההמלצות שלכם? לעשות כמה חורים במרווח של…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. יש לי עוד מסך מחשב עכשיו ראיתי בפורום שמלא אנשים מחברים מסך LCD קטן השאלה שלי היא איך אני מחבר מסך של מחשב במקום מסך LCD

• 6 תגובות
    • 751 צפיות
  11. Started by shay360,

שלום לכולם. יש לי מקלדת אלחוטית של מיקרוסופט (http://www.activewin.com/reviews/hardware/keyboards/ms/comfort/images/pic1.jpg) אני רוצה להפוך אותה למקלדת חוטית. השאלה היא אם לפי דעתכם חיבור של מקור המתח מהמשדר + קיצור בין חיבורי האנטנה של המשדר והמקלדת יספיק.... בתודה מראש!

• 6 תגובות
    • 3.4k צפיות
  12. Started by ranran,

שלום אני רוצה להעיף את כונן התקליטונים ואין לי תמכסה שלו ופתוח אני לא רוצה להשאיר אז מה אני יכול לשים איזה משהו פשוט שעולה זול (אנאערף איזה מפצל USB או קול או כל דבר אחר שיהיה נחמד) כמה שיותר זול תעזרו לי למצוא בבקשה

• 6 תגובות
    • 768 צפיות
  13. אני רוצה לעשות מודינג מקורי... משהו שעדיין לא קיים פה באתר.... אז עלה לי רעיון: מודינג של "סופרמן" כבר עשו?? ??? ועוד שאלה.... האם יש צבע מיוחד (ספריי) שאיתו כדאי לצבוע? כי הלכתי לקנות צבע וראיתי התפלגות רצינית במחירים יש ספריי ב4 ש"ח ויש ספריי ב30 ש"ח..... אז מה לקנות??? במידה ולא היה כבר מודינג של סופרמן אז אני רוצה לצבוע הכל בכחול בהיר-ככה כזה.. אז אתם יכולים לייעץ לי על ספריי מסוים? תודה. אלעד.

• 6 תגובות
    • 920 צפיות
  14. Started by YogiBear,

ערב טוב חברים, אם הבנתם ואם לא הלוג שלי יעסוק בהפיכת הגיים פאד הג'אנרי של ה-PS1 שיש לי לבעל חיבור USB כדי שאני אוכל להישתמש בו במשחקי מחשב.. בעיה שיש בגיים פאד הנ"ל היא שהשלט השמאלי (האנלוגי) זה שנע על צירו טיפה איבד את זקפתו וצריך לנתח את הגיים פאד כדי לבדוק מה קרה לו שם בפנים כי לדעתי כרגע זה הקפיץ בפנים ואם לא זה אז נייבא את כל החלק משלט דומה שישמש אותי להשוואות ולעזר בתמונות ובכלל. במקרה והמוד ילך מוצלח אני אעשה עוד אחד כזה על השלט הנוסף ואז אני אוכל לעשות קרבות כפולים מול חברים וכאלה ככה שיש למה לצפות! ;D אז יאלה, לעבודה או כמו שאומרים ברוסית- רבוטה! החיבור USB אחרי שגיליתי את חוטיו- החוטים עצמם מקרוב (מאקרו)- הגיים פאד מקרוב (שימו לב לאנלוגי הנפול השמאלי)- …

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  15. Started by spooky,

שמתי לב שהרבה פה כותבים על מסכי LCD להציג טמפרטורות וחשבתי גם לנסות לבנות מוד כזה אז יש לי כמה שאלות : 1-איך מחברים את המסך למחשב ואיך מתכנתים אותו להראות טמפרטורה(הבנתי שצריך תוכנה בשביל זה :) 2-המסך יראה רק טמפרטורה של חלק אחד(מעבד,הארד דיסק, לוח אם) או את כולם ביחד? 3-צריך חיישנים בשביל זה או שזה פשוט מציג את הנתונים מהחיישן הפנימי של אותו חלק? וזהו לבנתיים תודה מראש רומן.

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by benyben,

שלום. רכשתי את ה Raspberry Pi. אין לי מושג מה השלב הבא. ז"א - איזה מערכת הפעלה לשים עליו, כאשר הדרישה היסודית שלי היא ניגון סרטי MKV עם כתוביות (VLC???) תודה!

17. כבר כמה זמן אני רוצה להכניס מגבר פנימי לHTPC שעשיתי. בגלל שהוא יושב בסלון אז רמקולים של מחשב(מוגברים) אין לו והוא מחובר למערכת מיני של SONY. כל פעם שאני מדליק את המחשב אני צריך להדליק גם את המערכת וכך גם בכיבוי . וגם המערכת תופסת מקום וחלק מהקטע ב HTPC זה הכל במכשיר אחד. אז החלטתי היום שאני עושה כרטיס שיהיה מגבר. לקחתי מודם ישן והורדתי ממנו את כל הרכיבים שהיו עליו והשארתי רק את הפלסטיק. שמתי עליו מגבר של סמסונג 25W*2 עשיתי לו שני יציאות RCA מאחורה והוא מקבל חשמל מחיבור מולקס. הנה כמה תמונות והסברים: תמונה ראשונה : המודם ליפני הכל " שניה ושלישית :הכרטיס אחרי שהורדתי את כל מה שהיה עליו " תמונה רבעית :המגבר " חמישית ושישית :המגבר על הכרטיס+היציאות מאחורה ואפשר לרא…

• 6 תגובות
    • 2.2k צפיות
  18. שלום אני לא מבין כלום במודינג ואני רוצה לדעת מה דרוש בשביל לקדוח במארז חורים, לחתוך או מה שצריך בשביל לשים מאוררים, אם אתם יכולים לרשום לי את המוצרים שדרושים , תודה!

• 6 תגובות
    • 933 צפיות
  19. Started by Epidem,

המשטח הוא פלסטיק שבמקור חלק ומבריק אך הוא נשרט לי וזה נראה מכוער.. תהיתי אם אני יכול לקחת צבע ספריי רגיל, לצבוע מחדש, אולי להוסיף ציור ולכסות בלכה יש שלבי הכנה לפני? אולי צריך ללטש את המשטח לפני? אשמח לטיפים והמלצות

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  20. שלום לכולם אני חדש בפורום ובארדואינו בכלל אז אני אשמח לכל הכוונה אפשרית בנושא בניתי מערכת מכאנית שמורכבת משלושה מנועים. עכשיו אני צריך להתחיל לתכנן את כל התחום של האלקטרוניקה. המנועים הם dc 12v עם צריכת זרם מקסימאלית של 1.5A. אני צריך 4 סוויצים למערכת. אחד שיפעיל את כולם יחד (לשני הכיוונים) ועוד סוויץ לכל אחד בנפרד. בנוסף, אם נשיג את החלקים בזמן, מד מרחק שיגביל את הפעלת המנוע ברגע שנגיע למדידת מרחק מסויים (המלצות ??) אני ממש אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי בתכנון הקוד והמעגל החשמלי, וכלל כל טיפ על מקורות ידע יוכל לעזור!

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. Started by psychuil,

תיארתי לעצמי שתאהבו את זה: http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1221027

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. שלום לכל המבינים והסוסים בפורום הזה! תראו בניתי, בעזרתו האדיבה של Chronick (רשמתי נכון?), מפרט לחבר שלי. עכשיו יש לו עוד תקציב והוא רוצה להוסיף קירור טוב ולא רועש מדיי. אני ישר חשבתי על קירור מים כי זה אחלה של קירור ושקט מאוד. המחשב לא יעבוד במצב של OC רק שתדעו. עשיתי חיפוש בפורום אבל הוא לא ממש עוזר (כל מילה שיש בה - 'מים' הוא רושם לי אותה). אז על איזה קירור מים הייתם ממליצים לי בתקציב של עד 500 ש"ח. תודה מראש לכל העוזרים/ות

• 6 תגובות
    • 834 צפיות
  23. בדיוק עכשיו סיימתי לעבוד על פרוייקט של ספק כוח עם מספר כבלים שאני צריך,כולו מפרספקס עם תאורה כתומה . השתמשתי בספק כוח גנרי רגיל,עם שני מאווררי 80 מ"מ . להלן תמונה - ניתן לנתק את הכבלים הלא-נחוצים ללא פגיעה בספק הכוח. בנוסף,כל המלוקסים הם UV,וגם יש סליבינג לכל כבל. לדעתי,ספק כוח כזה לא ניתן למצוא בחנויות. מקווה להעלות הסבר לאיך עשיתי מחר או במהלך השבוע. אשמח לתגובות.

• 6 תגובות
    • 2.6k צפיות
  24. אני לא בטוח אם זה הפורום המתאים אבל אני אנסה בכל זאת לא מזמן מצאתי טלויזית LCD של האייר דגם L20AV6-A0 במצב מעולה ונראה על פניו תקין - הבעיה שאין לו שנאי מתאים הוא דורש שנאי מיוחד של 12V 5A וחיבור מיוחד בעל 4 פינים (מזכיר קצת את הSVIDEO) הוא נראה פחות או יותר ככה: http://www.laptopbatteryinc.co.uk/new-dc-12v-10a-ac-adapter-power-supply-lcd-monitor-tvcord-p-3331.html חשבתי להזמין מהאתר הנ"ל רק שאני לא יודע אם הם שולחים לארץ ואני גם מעדיף לקנות פיזית מחנות. יותר בטוח בשבילי. אודה למי שיתן לי מידע איפה אני אוכל להשיג כזה שנאי בארץ (רצוי באזור המרכז)

• 6 תגובות
    • 2.5k צפיות
  25. Started by ori14,

יש לי נגד מקולקל שאני רוצה להחליף אבל אין מושג איך לקרוא אותו (אני די מתחיל), בדקתי בכמה אתרים את המשמעויות של הצבעים אבל אני לא יודע מאיזה צד להתחיל כי הצבעים קצת מחוקים ואני לא בטוח אם יש שם את הצבע שמסמל את "איכות" הנגד. מישהו יכול לקרוא את זה? (הנגד הכחול באמצע, מלמעלה למטה זה נראה כמו אדום [שחוק], אפור/כסף [שחוק], כתום [שחוק קצת], שחור) http://img684.imageshack.us/i/dsc00201qg.jpg תודה מראש, אורי

• 6 תגובות
    • 2.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.