עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by benor,

יש ברשותי מחשב יחסית ישן AMD AXP2500 הוא נמצא בתוך מארז קומפיוקס, והוא תופס לא מעט מקום. חשבתי למצוא איזה "בית" שהוא יותר קטן מהמארז, ולדחוף אליו את כל הרכיבים. הבעיה, שהלוח יחסית גדול ואין לי קופסא כזו. אפילו וידאו ישן אין לי. יש לכם רעיונות?

• 6 תגובות
    • 3.2k צפיות
  2. Started by MOSHEMORAD,

חברה ממצב אני קודם כל מודה מאוד למי שנכנס וינסה לעזור גם אם אתה לא מבין משהו ולפחות ניסת תודה אחי!!! אוקיי חברה תראו אני חדש פה ולא מי יודע מבין יש את הכבל מולוקס נכון זה של הספק עכשיו אני הוצאתי את 4 הפינים ואני רוצה לחבר מאורר אז אני צריך לחבר את הצהוב לאדום ואת השחור לשחור יפה עד פה הכל מובן!!! עכשיו איך אני מוציא את הפין כדי לחבר עליו את החוט או שאני פשוט מאוד מלחים חייב עזרה תודה.......

• 6 תגובות
    • 784 צפיות
  3. Started by iakovl,

!!! אני לא בטוח אם זה המקום הנכון, אז אם הוא לא אנא העבירו אותו למקום הנכון !!! אני מתכוון לבנות בקרוב אתר שיקרא GUIDE LINK כאמור הוא יהיה אתר עם לינקים למדריכים, מכיוון שאני רואה המון מקרים שאנשים מחפשים מדריכים ולא מוצאים אותם. אני מעוניין בעזרתכם על מנת למצוא את כל הלינקים האפשריים על מנת שהאתר אכן יוכל לעזור לכל מי שירצה. מדריכים מתקבלים בברכה מכל שפה , מה שיהיה שונה מאנגלית ועברית יתורגם בעמצאות אתרים המתמחים בכך. תודה ;D

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by CyberBot,

אני צריל להחליף קבל ברדיו(נראה לי קשר) עכשיו יש בו משהו שונה שלא ממש יצא לי לי לראות בקבלים אחרים א.הוא בצבע שונה:חום והפסים של המינוס על הקבל בזהב ב.אני לא יודע אם זה עוד ערך שאמור להשפיע על בחרת הקבל אבל בנוסף למתח וקיבול יש 4W אני לא יודע אם זה הספק או סתם 4W הערכים שלו הם פחות או יותר אם אני זוכר נכון 16V 2200uF ג.איך אוכל לדעת אם זה קבל מיוחד או סתם רגיל? סורי אבל תמונה אין לי אני ינסה באינטרנט

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. ספק כח חיצוני של מסך החליט להפסיק לעבוד פתאום. זכור לי שדובר על זה שלא אמור להיות קשה לתקן ספק כח לבד אם יודעים באיזה חלק הבעיה, אבל אין לי מושג איך מתחילים להסתכל על זה. לחילופין, היות שמדובר בספק חיצוני, אולי כדאי פשוט לקנות אחד חדש וזהו, אבל אני לא יודע מה לחפש ואיפה אפשר לקנות. תווית: http://i276.photobucket.com/albums/kk23/yonizaf/psu-label_zps3d8682e7.jpg מבפנים: http://i276.photobucket.com/albums/kk23/yonizaf/psu-in1_zps663f5d24.jpg http://i276.photobucket.com/albums/kk23/yonizaf/psu-in2_zps4e468568.jpg

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by zurkin1232,

יש בארץ מקומות טובים וזולים לקניים לדים Ultra Bright או שהכי משתלם פשוט להזמין מהאתר lsdiodes וזהו?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by dids22,

לפני כמהזמן קניתי מאורר והקיצר קיבלתי איתו חישן לפני כמה זמן נהרס לי המאוורר ורציתי לדעת אם אפשר לחבר את החיישן לאיזה צג כלשהו ואז לשים אותו נגיד ליד המעבד ולדעת את הטמפ' של המעבד אפשר לעשות דבר כזה?

• 6 תגובות
    • 703 צפיות
  8. כותרת

• 6 תגובות
    • 8.3k צפיות
  9. אממ יש לי שניי מאווריים ישנים של סוקט 478 פלוס שניי הגופי קירור שלהם הגדולים האלה... אני מחפש דרך לנצל אותם... מישהו יכול להמליץ לי על משהו שאני יכול לעשות איתם?? תודה,

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. אני בבעייה רצינית! הזמנתי מאוורר לדים + קטודה, עכשיו הם אמורות להגיע ביום שני או ראשון והיום פתחתי את המחשב וגיליתי שאין לי מולקסים פנויים, הכל תפוס!!! אז תקשיבו, נראה לי שיש לי תקוע באיזה שהוא מקום ספק ישן עם מולקסים, מה אתם אומרים, אני ייקח שני מולקסים מהישן וישים במחשב (בעזרה הלחמה ואז בידוד בעזרת איזולרבנד ואז סליבינג? זה לא יעשה לי בלגן? זה מומלץ? יש לי בעייה שיש לי ספק ג'נרי, אז עד שאני אביא את החדש אני אעשה זאת? עוד משהו, עם ההזמנה אני רוצה לעשות חיתוך של חלון, הנה הדלת של המארז שלי: עכשיו אני רוצה לחתוך את החלק הבא: יש לי דרמל של וולף שבעזרתו אני רוצה לחתוך את הצורה הזאת, יש לך טיפים? שימו לב שהצורה מוטבעת בתוך הדלת, ככה שאיו לי בעייה עם סימון.. יש לך …

• 6 תגובות
    • 897 צפיות
  11. Started by TheUsed,

אני יודע שאני הולך לעשות מעצמי צחוק.. אבל מה לעשות, יש גם כאלה שלא יודעים מהחיים שלהםP: בקיצור- יש לי נגד משתנה בעל 6 חיבורים(תמונה 1). הבעיה היא שלא הצלחתי לגרום לזה לעבוד.. שיחקתי עם זה שעה.. חיברתי את החוטים בכל צורה אפשרית (נראה לי).. אולי מישהו יוכל להגיד לי בפשטות איך מחברים את החוטים? איפה הכניסה, איפה היציאה וכו..? אני אוסיף עוד סירטוט שאודה לכם אם תוסיפו אליו את התשובה לשאלה הקודמת..(: 10X [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by gamer-8,

לאחרונה קניתי מחשב (עוד לא הגיע) AMD athlon 64 3000 939pin gigabyte K8NS 939 Maxtor 120GB SATA Samsung 256*2 400mhz Gigabyte G-force 6600GT 128mb AGP Compucase suer midi tower CI 6A19 יחד עם המארז מגיע ספק של HEC, 300W קניתי את המארז בנפרד, ובחנות שקניתי בה את שאר החלקים אמרו לי שהספק חלש מדיי למחשב הזה.... הספק הזה אמור להספיק לי?

• 6 תגובות
    • 774 צפיות
  13. אחרי חיפוש מאסיבי כאן, בפורום ספקים ומארזים ובפורום OC, אני לא מצליח למצוא פתרון. הספק ג'נרי. עובד בהדלקת המחשב, אך המאוורר לא זז. האם ניתן להחליף אותו או שצריך כבר לקנות ספק חדש ? תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 3.7k צפיות
  14. אני רוצה לעשות סידור חוטים עם שרוולים שזוהרים באור UV, איך עושים את זה ואיפה קונים את זה? (כאלה כתומים או אדומים כמו שיש בתמונות של לאן-פארטיז)

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. כמו שציינתי בכותרת, מחר אבא שלי מביא לי חתיכת פרספקס בשביל לחתוך חלון במארז, השאלות שלי: 1. אם אני אחתוך בו 2 חורים וארכיב עליהם מאווררי 120 מ"מ [ 1 מול המעבד ו-1 מול הכרטיס מסך ], הפרספקס יוכל להחזיק אותם או שהם יישברו? חשובה לי היציבות של הפרספקס. 2. האם 2 מאווררים של 120 מ"מ בדלת ישפיעו על הטמפ' ועל הסירקולציה במארז? ואם כן, איך מומלץ להרכיב אותם? שניהם מכניסים אוויר? 3. חשבתי גם לחתוך חלון בגג, ולהרכיב עליו עוד מאוורר של 120 מ"מ, האם אני צריך להוציא את כל תכולת המארז בכדי שלא יעופו חתיכות ברזל קטנטנות לתוך חלקי המחשב והמאווררים? יש שיטה להוציא את הגג כולו מהמארז Compucase 6A19? תודה רבה מראש,

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by urinka,

הי יש לי 2 מארזים ישנים כאלה של P1 ..... זוכרים יש לי גם לוח ומעבד של P2 400 MH אז חשבתי לבנות מזה איזה HTPC נחמד שיתבסס על המארז של ה P1 נראה לכם???? יש הצעות יותר טובות ???? כי אני חשבתי לבנות אבל יש לי מחסור בזמן (צבא וכאלה .. ) אז קיצר אם יש לכם הצעות שיכולות ליעל את לוח הזמנים (מבחינת בניה כן... ) אז תגיבו

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by adamos,

היי לכולם , שמי אדם ואני למעשה חדש כאן היה לי די זמן פנוי \שעמום יתר, בכדי לעשות את מה שעשיתי.. אז ככה..חיה אצלי זיקית לפני מספר חודשים, עד לרגע שנחה על משכבה בשלום, היא חייתה בתוך טרריום שיועד לה..עלה לי רעיון נחמד לראש וחשבתי להכניס את תכולת המחשב בפנים תוך כדי התאמת הרכיבים, שדרוג\שינוי והוספת רכיבים, ומה שיצא אפשר כמובן לראות בתמונות.. ...פירוט העבודה והמלאכה ושאר ירקות .. 1. לוח אם מורכב על לוח קלקר (שהיה למעשה קישוט דאז) בחלק הפנימי\אחרוי של המארז 2. ספק כח מוצמד לגב המארז . 3. מנורת UV-220V אדומה שממותגת במפסק ביחד עם מאוורר שרתים 220V שמקרר את כל תכולת המארז.. 4. מאוורר LED שקוף 12cm שמוצמד למן ענף גמיש (שהיה מיועד להעניק לזיקית טיפוס..) ומיו…

• 6 תגובות
    • 5.8k צפיות
  18. Started by AmitDanan,

אז ככה יש לי נקודה אחת בחדר של חשמל מימנה מחובר מפצל של 6 ומימנה עוד מפצל של 6 כדי שיספיק לכל "הדברים" בחדר, השאלה כזאת האם המתח שאני מקבל הוא לא סדיר האם יש קפיצות במתח? המסכנה היא כזאת חיברתי מגן ברקים לנקודה בחדר חיכיתי 4 דקות וקיבלתי קפיצה במפסק של החדר שלי ככה מספר פעמים אז הבנתי שיש בעיה ללא המגן הכל עובד האם יש קפיצות שאני לא מרגיש בהם כלומר זה לא בריא לחבר 2 מפצלים במקביל למורות שאין לי אפשרות אחרת.

• 6 תגובות
    • 3.9k צפיות
  19. שלום לכולם, אני עומד לקנות ps3 ורציתי לחברו למערכת סאונד שלי, אך נותרה לי רק כניסת coax פנויה ול ps3 יש יציאה אופטית...על כן קניתי את המתאם סאונד הזה: http://www.amazon.com/Cables-Go-Digital-adapter-TOSLINK/dp/B0002J2MV4/ref=sr_1_4?ie=UTF8&s=electronics&qid=1276689888&sr=8-4 בעיה אחת נותרה לי והיא שהשנאי הוא אמריקאי. זו כנראה בעיה נפוצה אך טרם התעמתתי איתה....יש מתאם ספציפי למצב כזה? האם יש צורך להחליף שנאי לחלוטין על מנת לחברו לחשמל כאן אצלנו? האם חיבור מתאם או החלפת שנאי לא יכולים לחבל במתאם עצמו בשל מתחים שונים או מכשולים אחרים כלשהם? תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 2.3k צפיות
  20. אורח ברק דהן
    Started by אורח ברק דהן,

אני בטוח שהשאלה מצחיקה את כולכם, אבל אני חדש בתחום. מהו לד?

• 6 תגובות
    • 961 צפיות
  21. יש לי לוח אם של גיגה בייט ללא יציאת SPDIF . אבל יש לו אפשרות של BRACKET SPDIF COAX&OPTIC עכשיו אני רוצה לברר אולי אני יכול לעשות לבד את היציאה הזאת מבלי לקנות את הבראקט . יש בלוח שלוש פינים של SPDIF\OUT אחד 5 V שני סיגנל שלישי אדמה . האם אני יכול לעשות יציאת קווקאס לבד כאשר ה 0 ל 0 (אדמה לאדמה ) והסיגנל לחוט הפנימי של הקוואקס ? ולא להשתמש כלל ב 5 וולט ? תודה לעונים

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by yotam.m,

ניסיתי לחפש בכל הרשת תרשים או שניים לבניית פאן באס אבל מספר התוצאות בגוגל הוא כל כך עצום שאין שם שום דבר שבאמת מועיל. אם למישהו יש תרשים או שתיים פשוטים לא חייב להיות פאן באס מורכב ויכול לשלוח. תודה רבה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by or ziv,

רציתי לדעת איך אפשר להפעיל ספק כוח בלי שיהיה מחובר למחשב..זאת אומרת שהספק יהיה מחובר רק לשקע בקיר ולנגיד מאורר והמאורר יסתובב אני מעדיף שמי שמגיב עם לא יהיה לו קשה שישים תמונה.. תודה מראשש!!!!

• 6 תגובות
    • 774 צפיות
  24. Started by madix,

הנושא הזה לא כל כך קשור למחשבים, אבל קיוויתי שלקהילת המודרים כאן יהיו כמה פתרונות יפים לבעיה שלי. אני רוצה להתקין מדיח קטן על השיש במטבח, אבל יש בעיה לחבר את הצינור של המדיח לברז הקיים, וצריך לחבר אותו לחיבורים שבארון מתחת לכיור. האינסטלטור אמר לי שיש שתי אפשרויות: 1. להחליף ברז, ויכול להיות שיהיה צריך גם לעשות עוד חור בשיש או בקיר כדי להתקין אחד חדש שיתאים. 2. לקדוח חור בצד הארון איפה שלא כל כך רואים, ולהעביר את הצינור משם. עכשיו, מכיוון שזאת דירה שכורה, אני לא רוצה להתחיל לעשות חור בשיש ולהחליף ברז, אז הרעיון השני די מצא חן בעיני. עקרונית הבעל דירה אמר שאין לו בעיה עם זה, כל עוד אני סוגר את החור בצורה נורמלית אם אני אצא מהדירה. אז השאלה היא - איך לסגור את החור בארון (קו…

• 6 תגובות
    • 2.9k צפיות
  25. Started by TiGeRGuY,

שלום לכולם. יש לי כבל PL נקבה ל 2 RCA זכר ושמתי לב שהוא לא מעביר סטריאו אלה משלב את שני הערוצים. פתחתי את הפלאג של ה PL וראיתי שיש שם 3 הלחמות מהכבל לפלאג. חוט אחד אדום חוט אחד לבן ושני צמות של סיבים חשופים שמולחמות יחד. אני לא יודע אם הצמות עותפות את החוטים הלבן והאדום והן מגיעות בתור מינוס משני ה RCA או שהן קשורות לכבלים האדום והלבן. בכל מקרה יוצא שחוט של הערוץ השמאלי מולחם ביחד עם חוט של הערוץ הימיני (כנראה מדובר במינוס). לפלאג יש רק 3 הלחמות. (לא 4 כדי שיהיה - ו + לכל אחד מהערוצים. איך אני גורם לכבל לא לשלב את הערוצים? אני חושב שאם אני מתנק את הצמות שמולחמות ביחד לא יהיה מינוס. צילמתי תמונות, אני יותר מאוחר אעלה אותן לפה. תודה לעוזרים.

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.