עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. המכשיר שלי רוצה לתפעול 2 סוללות שמנות וגדולות של 1.5 וולט. איך אני יודע כמה אמפר המכשיר הזא צורך? כי יש לי רק סוללה אחת שמנה והיא גם לא מלאה.

• 8 תגובות
    • 10.6k צפיות
  2. Started by GetRich,

אממ... שלום! באיזה חומר אפשר להשתמש כדי לעשות מארז שנראה כמו המארזים של Alienware? יש לי מארז ישן שאפשר לעשות את זה עליו, בונדו זה מספיק טוב? או שעדיף שכבת עץ בצורה שאני רוצה ואליה בונדו? כך נראה מארז של Alienware: נראה מסובך למדי לעשות כזה..

• 18 תגובות
    • 2.3k צפיות
  3. Started by bluz,

בנוגע למארז שרציתי לבנות.. דרמל שאין לי - 300 שקל שצריך להחשיב ועוד פלטות (ירדתי מאלומיניום, זה בפח): 2 * 35*50 ס"מ 2 * 30*50 ס"מ 2 * 35*30 ס"מ ועוד 3 מאווררי 80 מ"מ (לא חשוב לדים) + מאוורר אחד של 120 + קצת פרספקט (נמצא מאיפה לקנות)... כמה הכי נמוך אני יכול לצאת מזה?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  4. איפה אפשר לקנות לוח PCB בהזמנה אישית? והאם מוכרים ביחידים?

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by demonshlomo,

שלום, יש לי רסיבר מדגם KENWOOD KRF-V7030D ונהרס לי השלט, מישו יודע איפה אני יכול לתקן אותו? (עדיף בזול )

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by eladhor7,

אני יכול לחבר למכשיר שצורך 3 ,v מטען של פלאפון שמספק 3.7 v עד אמפר של 350?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by naba,

יש לי עכבר שהתחיל להתקלף לו הצבע, אז אני רוצה לצבוע אותו בשחור. מה אני צריך לקנות, איזה צבע? ואני לא רוצה שהצבע ימרח לי על היד אז צריך לשים לקה או משהו? תודה לעוזרים

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by pilau,

רציתי לדעת האם ניתן לשלוט בווליום של כרטיס הקול \ הווינדוס דרך כפתורים ולא ריאוסטאט. (כמו ברדיו של הרכב, לדוגמה: לחיצה על כפתור אחד גביר את הווליום, לחיצה על כפתור שני תנמיך.) או שאולי יש כזה דבר נגד משתנה שנשלט דיגיטלית (עם כפתורים), שוב, כמו ברדיו של הרכב \ מערכת סטריאו וכו'.

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by pilau,

היי - רציתי לדעת אם יש כאלו רכיבים: - ריליי שמקבל מתח ומחבר את המעגל רק לרגע - ריליי שמקבל מתח לרגע ומחבר את המעגל, עד שהוא מקבל עוד פעם מתח ואז מנתק אותו. - ריליי שמקבל מתח ומחבר מעגל אחד ומנתק מעגל אחר. יש חיה כזאת?

• 6 תגובות
    • 2.2k צפיות
  10. Started by Ash Binary,

יש לי לוח אם pcchips 787cl (עם מעבד VIA 1GigaPro) מקולקל שקיבלתי במעבדת מחשבים. אני רוצה לתקן אותו. זה תמונה של לוח כמו שלי (אני ינסה לצלם את שלי בהמשך) : בלוח יש 2 קבלים מתנפחים של 10v 1000uF - זה מעל לפינה הימנית עליונה של חיבור המתח וזה מעל לסוללה. כמו כן יש FET של L3103S שמראה סימנים שהוא התחמם יותר מידי ו 2 הרגליים שלו חתוכות על ידיי קאטר - מישהוא כבר התאמץ לנתק אותו. ה FET הוא זה שמימין ומעל לקבל השני. שאלות : - אחריי שאני מחליף את הקבלים האם להשאיר את ה FET מנותק ? לחבר אותו ? להחליף אותו ? - האם ניתן להשתמש בקבלים רגילים (לא low ESR) ולהוסיף במקביל קבל 'טיפה כחולה' של כמה uF כדיי לפצות על ה ESR ?

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. Started by dbzu,

שלום! יש לי מצלמת רשת ואני רוצה לשים אותה מול השער כדי לראות מי שם החלון שלי הכי קרוב לשער אבל למתוח חוט לא בא בחשבון כי אני לא יכול לקדוח בקיר למישהוא יש רעיון איך להפוך את הצלמה לאלחוטית אפילו במרחק של חצי מטר העיקר אלחוטי תודה לכל העוזרים אילון

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by pilau,

תודה!

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by eladhor7,

יש לי מכשיר- מסז לרגלים שרוצה 3 dc v(שתי סוללות שמנות של 1.5 v). אני רוצה לחבר אותו ל- usb שבמחשב שלי. אז מדדתי עם הסוללות כמה אמפר המכשיר זקוק, אבל סוללה אחת ממש נגמרה ומתה לחלוטין ונשארה לי רק סוללה אחת, ואין לי עוד כזאת סוללה. אז מדדתי את האמפר עם סוללה אחת והאמפר היה 120 אמפר. ודאי שצריכים למדוד את האמפר עם שתי הסוללות. אז השאלה שלי היא כזאת : אפשרי פשוט להכפיל את האמפר של הסוללה האחת במעגל(מסז הרגלים) כפול 2(כאילו שתי סוללות)?אפשרי? או שחייב שתי סוללות מלאות, חדשות כדי לדעת את האמפר במדויק? ועוד שאלה קטנה : האם זה נכון שככל שהסוללה מתרוקנת כך האמפר יורד?

• 12 תגובות
    • 2.2k צפיות
  14. Started by T-N-T,

המודינג הישן התחיל להיתקפר אז התחלתי עם החדש לקחתי כמה חלקים של מגבר גדול והתחלתי לחבר לאחרי יומיים סיימתי והמחשב עובד! הוספתי גופי קירור ואל תגידו לי למה עשיתי את זה כי זה חשוב לקירור טוב של המחשב והרכיבים. כמה תמונות: תגובות בבקשה לשיפורים...

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. למה שאני שם במודד זרם שלי אפשרות למדוד אמפר -(במודד שלי זה ככה - dca), המודד לא מראה כלום, ולעומת זאת מתח הוא מראה רגיל.

• 4 תגובות
    • 766 צפיות
  16. האם יש אפשרות להחליף את המאוורר בטוניק?למשו יותר יעיל?

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. אני צריך לחבר אותם ל מאווררים 12V הם יתאימו? זה חוטים לחיבור רמקולים במערכת סטריאו [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 847 צפיות
  18. Started by eladhor7,

איך אני מודד את התנגדות המעגל? לחבר במקביל או בטור? ובמד זרם שלי יש אפשרות למדוד התנגדות, זה אומר שאם אני מחבר את המד ישירות לנגד, הוא מראה לי את אוהם שלו? או שאי אפשר לחבר אותו ישר לסתם נגד, וצריכים לחבר אותו למעגל שלם ולראות את ההתנגדות של כל המעגל? ובאפשרות של המד בקשר להתנגדות יש לי: 2000k 200k 20k 2000 200 למה לכוון את המד, אם אני רוצה למדוד את ההתנגדות הגסה ביותר? וסליחה שאני מציף את הפורום בהרבה שאלות. תודה

• 1 תגובה
    • 673 צפיות
  19. האם זה נכון שככל שהסוללה מתרוקנת כך האמפר יורד?

20. Started by eladhor7,

כמה אוהם יש לנגד r12?

• 1 תגובה
    • 641 צפיות
  21. האתר שלהם: http://www.chenghome.com.tw/web/about_chenghome/company_profile/companyprofile.htm אני רוצה לדעת על כמה מהירות המאווררים האלה מסתובבים מאוורר מס'1:CHA8012CB DC 12V 0.17A מאוורר מס'2:EH921CS DC 12V 0.22A מאוורר מס'3:CHA9212CSCS DC 12V 0.19A הם טובים??

• 0 תגובות
    • 611 צפיות
  22. קניתי מחשב חדש וחשבתי לעשות לו קצת מודינג, יש לי מארז ספיידר כזה עם מאוורר צבעוני על הפלסטיק השקוף. קירור לא צריך בכלל, רק קישוטים וכאלה. (דרך אגב, משהו קרה למאוורר, הוא מראה רק שני צבעים במקום שלושה, והוא חדש, מה עושים?) תודה לעוזרים!

• 10 תגובות
    • 941 צפיות
  23. אני לא מתכוון לתוכנה כמו הגוגל סקאצ'אפ, אלא תוכנה שמחליפה את הדפי משבצות. שיהיה אפשר לכתוב בתוכנה את המידות ולסרטט בדו מיימד בפשטות את המארז... יש תוכנה כזאת?

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  24. איך אני מודד במד זרם כמה אמפר מכשיר מסוים צריך? וכשאני מודד את האמפר של המכשיר, אז למדוד אותו כשהוא דולק עם הסוללות?(כמו מנוע מחובר למצבר)? כי אם אני מודד את האמפר של המכשיר ללא הסוללות אז הוא נותן אמפר יותר נמוך.

• 3 תגובות
    • 965 צפיות
  25. Started by eladhor7,

חברה אני רוצה לחבר ל usb שלי שבמחשב מסז לרגלים(הנעלים שעושות מסז), בקיצור הנעלים האלו רוצות 3 v ,וה usb מספק 5v , אז איך אני הופך את המתח מ5 ל3 וולט(v)? איך קוראים למכשיר הזא?

• 4 תגובות
    • 628 צפיות

דיונים חדשים בפורומים