אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
-
אני רוצה לעשות חריטה במארז(יש לי חלון) חשבתי על לקחת חתיכת פרספקס לחרוט עליה לשים אותה מאחורי החלון ולהאיר כמובן עם לדים פשוט אני לא רוצה לחרוט על החלון של המארז כדי שאם יברח לי הדרמל או משהו כזה שלא יהרס כל החלון(מבחינת היופי) האם הצמדת משטח פרספקס קטן מאחורי החלון יתן אפקט אור יפה או שעדיף לחרוט כבר בחלון עצמו?
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קודם כל רקע כללי על DMX שיש תאורה חכמה (שזזה לפי מחשב או בקשר) היא מתחברת ע"י שירשור של DMX, אפשר לבחור שהפנס יזוז X, Y, צבע וכו... לעוד פרטים http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Multiplex עכשיו יש את החיבור למחשב שזה אחד מהם: http://sweetlight.thelightingcontroller.com/english/html/modules/sw_box/ והם מאוד יקרים (מתחיל מ2500 שקל) אז יש פיתוח חדש שהוא יותר פשוט ויותר זול שזה רק כבל http://sweetlight.thelightingcontroller.com/english/html/modules/sw_cable/ עכשיו הגיוני אם אני יקנה חיבור DMX ויעשה ככה: 1. Signal Ground 2. DMX Negative 3. DMX Positive ופשוט יחבר את 1 ל4, 2 ל2 ו3 ל3 הגיוני שזה יעבוד? ???
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ל-IR LED שקניתי יש רק 2 פינים בניגוד למדריך שמראה IR LED בעל 3 פינים איך אני מחבר אותו? תודה!
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
[TABLE=class: tborder, width: 100%, align: center] [TR] [TD=class: alt1, bgcolor: #F0F4F8] זו השאלה הראשונה: http://sizmedia.com/my.php?i=mmzv2hjfyijm.png וזו השניה: נתון מצבר של מכונית בעל 60Ah. שני פנסי הדרך צורכים זרם של 8A ו -4 אורות חניה 2A. בהנחה שהמצבר מלא והנהג שכח את האורות דלוקים לאחר החניה, תוך כמה זמן יתרוקן המצבר? אם יש למישהו כיוון אני צריך להגיש את זה מחר. תודה רבה![/TD] [/TR] [/TABLE]
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם יש לי כנראה הצתברות של זיעה אחרי המון זמן בגלגלת של העכבר שלי ואני רוצה מאוד לפתוח את העכבר אבל אני לא רואה ברגים בו עכשיו ראיתי כול מיני מודים שעשו לעכבר שלי ובלי לפתוח אותו זה היה בלתי אפשרי לעשות המודים האלה עכשיו יש לי את העבר של microsoft intellimouse explorer 3 אם אינפרה +4 כפתורים
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קצת לא קשור לעולם המולטימדיה, ראיתי בטיול שחבר הביא משהו שנראה כך: בית בטריה, מתאם למצת רכב, ונורות (4 לדים בכל אחד) שניתנות לשרשור. נראה לא מסובך בכלל לבנות לבד. בכל מקרה, מה שלא הצלחתי לעשות הוא למצוא באיביי משהו שאפילו דומה במקצת לנורות האלה. יש למישהו רעיון איך זה יכול להקרא או איך אפשר למצוא את זה? בנוסף - מעבר להלחמת החוטים, יש צורך במשהו נוסף? (נגדים וכ'ו). תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, האם אפשרי להעביר את הSidewinder הישן שלי מgameport לusb ולקבל זיהוי בWin 7? מצאתי פוסט שאומר שצריך לבנות מעגלים שעולים יותר מג'ויסטיק חדש ולאחסן אותם בקופסה בגודל של עוד שלושה ג'ויסטיקים. הכוונה לגיימפד הזה: תודה מראש לעונים.
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אם נגיד יש לי אוזניות, ואני רוצה לחבר אותן לשני מקורות, כדי שישמעו בזה שפועל בלי לנתק את הכבל כל הזמן, ואם שניהם יפעלו אז ישמעו בשניהם (לא חובה) האם כבל של נקבה (לשם יתחברו האוזניות) שהופכת לשני זכרים (אותם אני אחבר לשני המקורות) יעבוד?
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני יושב כזה בחדר ואז אני רואה את הגיים בוי שלי ואני כזה וואי בו נעשה לזה חלון פרספקס אבל אני חושב ... אבל זה שקוף אז מה הטעם??? ;D
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
איך אני יכול לדעת אם החום של הנגד הוא בסדר זאת אומרת שאני יכול להשתמש בנגד בלי חשש שהוא ישרף כי יש לי נגדים שהם מתחממים אחרי שני מהפעלתם ומתקררים שניה אחרי שאני מחבה אותם ממש ממש בצורה רצינית נכון שהיה על זה הסבר במדריך אבל לא הבנתי ממנו כלום ואני לא יכול לדעת מה מו מי על הנגד מצפה למידע
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ברשותי 3 קתודות ואני רוצה לחבר אותן ישירות לחשמל בלי שום קשר למחשב. קניתי שנאי שמוציא 12v וחיברתי אותן והכל עובד..הבעיה היא שכאשר אני מדליק את שלושתן ביחד אז העוצמה של כל אחת נחלשת. נראה לי שאפשר ליצור מצב שכולן תהיינה מחוברות לאותו שנאי בלי שעוצמתן תחלש אך כנראה החיבור שלי לא היה טוב :-\ אני אצרף תמונה של המעגל שעשיתי, תגידו לי בבקשה מה לא טוב ואיך לעשות את זה אחרת כך שהכל יעבוד כמו שצריך ובעוצמה המירבית. [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני לא בטוח שזה המקום הכי מתאים לשאול זה אבל אני אנסה בכל מקרה. מה אני צריך בשביל להכניס למחשב מידע שמתקבל מחיישן דרך פתח USB. לדוגמא: אני רוצה שחיישן טמפרטורה יעביר את הקריאה שלו למחשב דרך כבל USB, איזה רכיבים אלקטרונים מינימאלים אני צריך כדי שאני אוכל בסופו של דבר לקבל את קריאת הטמפרטורה על הצג (לא מבחינת תוכנה). תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם אחרי הרבה זמן שאני מגלה התעניינות בארדואינו החלטתי לקנות סוג של ערכת מתחילים שכוללת כמה חיישנים ונורות וכמובן הבקר- uno r3 עכשיו בזמן שאני מחכה לערכה שתגיעה יש לי כמה שאלות: 1. על איזו שפה מבוססת התוכנה שבה כותבים את הקוד לבקר? 2. האם למישהו יש מדריכים או דרך טובה להתחיל עם אדרואינו? 3. אם יש לי מתג שהוא גם מתג וגם גלגלת שיכולה לשלוט על עוצמת האור למשל, האם אני צריך לחבר אותו לחיבור אנלוגי או דיגיטלי? תודה רבה!!
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אנשים... יש לי מאוורר למארז שהוא די רועש בקיצור, רציתי להשתיק אותו קצת ע"י מוד ל-7V האם המוד הזה יכול לגרום נזק למחשב (לא אכפת לי אם המאוורר ימות כתוצאה מהמוד)?? יש סיכון נוסף ממוד שכזה? אולי חוסר יציבות בספק? תודה אנשים...
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הינה: תגידו אם משהו לא נכון שאני ישנה: http://www.siz.co.il/up.php?file=n2jlzwkrzolt.bmp כל לד צורך 3V וזרם של 0.02mA כל נגד משתנה יצא לי 225Ohm 300mW
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כמה הוא עולה בערך ופשוט משתמשים בו כמו בספריי רגיל? או שצריך כמה שכבות?
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מישהוא יודע איפה אני יכול למצוא מדבקות וינליות כמו סרטון הבא? לא חייב להיות בדוגמה של הCARBON FIBER רק שיהיה מדבקה כזאת אני רוצה לכסות בזה את העכבר שלי כי אני לא אוהב את איך שהG5 נראה (רק הציור הזה לא נראה לי משהו) +/- אולי אני גם יעשה את זה למקלדת(G15 =P) אבל אולי בלי להוציא את המקשים אני יקמבן משהו בלי לפגוע באחריות למרות שהיא נראת דיי טוב
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן חברה, לא מזמן קניתי לוח אם חדש ובמקום 3 חיבורים למאווררי מארז יש לי רק 1. אבל יותר ממאוורר 1 מן הסתם . להבנתי ישנם כבלים המחברים בין הספק כוח ישירות למאווררים. אז מישהו יודע איפה אני יכול לקנות כבל מולקס 4פינים זכר ל3פינים זכר? או אפילו יותר טוב כבל מולקס 4פינים זכר שמתפצל לפעמיים 3פינים זכר? אני יודע שניתן להזמין את הכבלים האלה מחנויות בחול. אני שןאל לגבי הארץ. אם ישנה אפשרות פשוטה יותר של עשה זאת בעצמך, משמע לחבר את חוטי החשמל בעצמי, אשמח לדעת כמה היא קשה לביצוע וכיצד ניתן לבצע אותה. בכללי אם ישנה אופציה נוספת לחיבור 2 מאווררים למחשב אשמח לדעת. תודה מראש, יונתן.
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם ושבת שלום אני רוצה לעשות חלון ולשים שם פרספקס אם חריטה חשבתי לקנות פרספרס שחור (יד מאיפה לקנות זאת לא הבעיה) אבל אני חיפשתי שחור חצי שקוף והמוכר אמר לי שיש להם רק פרספקס שחור לגמרי אז הששאלה שלי היא כזאת : אם אני קונה פרספקס שחור לגמרי ואני חוקט עליו משהו ומאיר את זה אם לדים אז יראו את מה שחרטטתי ? תודה ושוב שבת שלום שקד
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, מצ"ב תמונה. קניתי אותם בארה"ב מ-B&H Photo ואחריות נגמרה. אני יודע שיש 2-סוללות בכל צד ולדעתי הייתה סוללה אחת שפועלת כי משך נגינה קצר פי 2 ממה שמבטיח יצרן וגם טעינה מתחילה מ-50% ולא מ-0% כשאני מרוקן סוללה. האם למישהו יש כאלה? מישהו יודע איך מחליפים סוללות? תודה
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום היום אני מתכוון להפוך את השלט פלייסטישן לגיים פד למחשב (לפי המדריך שבנעוץ) אז אני רוצה להפעיל גם את הרטט שיש בשלט והבנתי שבשביל זה אני צריך לקנות מייצב מתח מ12 ל9 וולט (אני יחבר אותו למולקס) אז מה זה בדיוק המייצב מתח הזה? כאילו מה הדגם ואיך הוא נראה ? אם תוכלו להגיב עד היום בצהריים זה ממש יעזור לי פשוט אני הולך לקנות את הדיודות אז שאני יוכל לקנות גם את המייצב הזה כי אני כבר לא יכול לחכות ;D
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן ח'ברה, האמת היא שאת שלושת שנותיי בתיכון סיימתי במגמת אלק' והאמת שלא הייתי כל כך גרוע בזה, מאז עברו הרבה שנים ואני לא ממש זוכר הרבה. הכיוון הוא קופסא מבוססת על ה-TIP31 וכ-6 לדים +- עכשיו ראיתי שהאתר הזה: http://led.linear1.org/led.wiz מציע לחבר עד 3 לדים לנגד שערכו 100Ohm בהספק של 0.5W (בהנחה שכל ערכי הלדים מוכרים וידועים כ-3.4V וכ-20ma ) אני רק יכול לשער שהוא לא מציע לחבר יותר מ-3 לדים מכיוון שיהיה קשה למצוא נגדים בערכים נמוכים אבל עם הספקים גבוהים, או שאני טועה? האם יש אופציה לחבר מספר מסויים של לדים ללא נגד זאת אומרת שמכמות מסויימת של לדים אני לא אצטרך לחבר להם נגד ואיך אני יודע מה ההספק שנופל על הנגד (0.25W,0.5W וכו') או שבתצורה אחרת האם אני יכול לחבר את כל …
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כמצורף. מתחי ההזנה מוצגים כפרמטר, איך אני מחשב ? תודה ! [attachment deleted by admin]
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן, כרגע נתקלתי בזה: לכבוד הכריסמס Sparkfun מציאים יום אחד - 26/11/12- שבו המשלוח יהיה חינם (גם לחו"ל תלוי במשקל). עוד מידע פה. נשמע כמו דיל לא רע. אז מה אתם הולכים לקנות ?
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-