אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
מחר יום גדול בשבילי מחר אני עושה חלון, צובע את המארז, מחורר את המארז לעוד פתחים של איוורור ומאווררים ועוד כמה דברים בקיצור אני צריך לפרק היום בלילה את כל המחשב עכשיו השאלה שלי מאיפה אני משיג משטח שלא מעביר חשמל סטטי כדי שאני אוכל לשים את הלוח אמא עליו למשך היום ? זה ממש חשוב תודה מראש נ.ב אני חושב שזה מתאים לפורום הזה כי זה מודינג
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, יש לי רסיבר מדגם KENWOOD KRF-V7030D ונהרס לי השלט, מישו יודע איפה אני יכול לתקן אותו? (עדיף בזול )
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות חריטה במארז(יש לי חלון) חשבתי על לקחת חתיכת פרספקס לחרוט עליה לשים אותה מאחורי החלון ולהאיר כמובן עם לדים פשוט אני לא רוצה לחרוט על החלון של המארז כדי שאם יברח לי הדרמל או משהו כזה שלא יהרס כל החלון(מבחינת היופי) האם הצמדת משטח פרספקס קטן מאחורי החלון יתן אפקט אור יפה או שעדיף לחרוט כבר בחלון עצמו?
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי שנאי של 12 וולט.. אני יכול לחבר אותו לקתודה? לאחת... או לשתיים...? אם לא אז אפשר לחבר את זה למולקס לא?? 12v=12v זה יהיה טוב לא... לדעתי קצת מופקע הקיטט עם השנאי
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אוקיי. אז אני וסבא שלי פתחנו את אחת המחברות אלקטרוניקה שלו שהוא הביא איתו כשעלה מבריה"מ. ראינו את אחת הסכמות,ספק כוח משתנה אשר משתמש ב220V כניסה,ומוציא בין 0.5V עד 12V ע"י שימוש בנגד משתנה. ההכנה נמצאת כרגע בשלבים של ההלחמה. אני מקווה להביא בקרוב תרשים של הסכמה והרכיבים. למרות,שהרכיבים מיוחסים לרכיבים סובייטים.במקרה הוא גם לקח איתו אז כמה קופסאות שמכילות את הרכיבים. מקווה לסיים בקרוב את העבודה.(כנראה שבחופש.) יום טוב לכולם!
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מישהו יודע איך הדבר הזה עובד? אפשר לבנות את זה? אני צריך כל מידע שבידכם על הברקוד.. תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
היי אני רוצה להתחיל מזה שאני ישלוט על האור בחדר שלי עם הקול זה חלק א קודם אני רוצה לעשות את זה עכשיו אני יודע שאני צריך את הארדוינו חיישן קול אני לא יודע מה אני עוד צריך עכשיו כמה שאלה 1.מה אני עוד צריך? 2.זה אפשרי? 3.כמה זה קשה 1-10? 4.מישהו כבר עשה את זה? 5.כדאי קודם שהוא ידליק את המחשב ואז לעבוד על האורות? תודה לעזרים
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
קצת רקע: אני מתעסק בתחום הטיסנים/רחפנים. אני כרגע בשלבי מחשבה על תחנת קרקע, בתחנת הקרקע יהיו בין היתר LCD, מקלטים, מקליטים וכו'. תחנת הקרקע תעבוד או ממתח של מצבר הרכב, או מסוללת ליטיום שתשב בתוך התחנה. הרעיון שלי הוא, במידה וניתן, לחבר את 2 מקורות המתח ביחד בו-זמנית. ואם וכאשר תקרה תקלה(סוללה מתפוצצת, נשרפת וכו'), התחנה תעבור ישר, למקור המתח השני. אולי זה שאפתני מדי/יקר מדי. אבל אשמח לשמוע חוות דעת ממביני עניין על אופן הביצוע ואם זה בכלל כדאי. בנוסף, איזה סוויץ מתאים לבחירה בין מקור מתח אחד לשני-אם נגיד אני רוצה להשתמש דווקא בסוללה ולא במצבר הרכב? תודה!!
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לבצע קצת מודינג למחשב בן 3 שהולך לשמש אותי בתור מחשב אישי לעבודה משרדית ואינטרנט. אני רוצה שהפרוייקט יהיה במינימום הוצאות כספיות, מכיוון שאני לא רוצה לזרוק מאות שקלים שבהם אני כבר יכול לקנות מארז מוכן ולא פחות טוב. הפרוייקט ממש לא מסובך אבל אין לי ממש את הכלים כדי לבצע אותו. קודם אני יסביר מה אני מתכנן לעשות אני רוצה להוסיף שני מאווררי 80MM מקדימה, איפה שהרקע הכחול, והזזת כפתורי ההדלקה, מיקומים חדשים מסומנים בירוק ואדום. בנוסף אני רוצה להוסיף מאוורר 92 או 120 מלמעלה. זהו סך הכול די פשוט, השאלה שלי איך אפשר לבצע את העבודה הזאת בלי לקנות דרמל? איך אני יכול לחבר את מאווררי ה80 הקדמיים לפלסטיק הקידמי של המארז?
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ישנם הרבה מארזים אבל אני נדלקתי על אלה עם המאוורר הענקי בדלת. מאוורר בגודל 25ס"מ! נראה טוב. מסתובב 600 RPM ככה שהוא לא עושה הרבה רעש ועושה המון רוח (בסביבות 90 CFM). האם כדאי לקנות ב 250 שח? או שעדיף לקבל מהחנות סתם אחד עם ידית נשיאה. או שעדיף סתם לשים 12ס"מ בדלת? תודה. [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום כשמפרקים את המחשב, אז המחברי Female Dupont בפנים מכילים כיתוב של מה כל אחד מהם, למשל: יש לי מחברי Female Dupont שלא כתוב עליהם כלום, ואני מחפש משהו שמאפשר לכתוב.. האם אתם מכירים משהו כזה? תודה card
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לצבוע מחשב נייד מדגם thinkpad של IBM, הכיוון שלי הוא לבן מבריק (סגנון מקינטושים) מי שמכיר את הלפטופים של IBM יודע כי הגימור של החלק האחורי של המסך (הכיסוי עצמו) הוא לא בדיוק חלק ולא בדיוק מרגיש כמו פלסטיק ולכן אין לי מושג באיזה סוג צבע הכי כדאי להשתמש ובאיזה טכניקה. אם יש למישהו המלצות, אשמח לשמוע. תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני חדש פה ורק היום הצלחתי להיתחבר לאתר אחרי נסיונות אין סופיים אבל בסוף הצלחתי בכול מקרה הנה המדריך מספר 1 מבית אבירם מדריכים ;D מצרכים חיבור מולקס איזולירבד לדים (רצוי אולטרה ברייט) אני בחרתי באולטרה ברייט אדומים חוטי חשמל דקים מספריים צינור שקוף אזיקונים (רצוי) ונגד ייאלה מתחיחלים 1לוקחים את החיבור מולקס וחושפים את שני החוטים שיוצאים ממנו אלה שבתמונה לאחד מהם מחברים נגד לצד אחד ואת הצד השני מאריכים עם חוט ועוטפים עם איזולירבנד 2 לוקחים את הלדים ומחברים לכול רגל חוט באורך הרצוי בשתי צבעים שונים ועוטפים עם איזולירבנד 3 מחברים את הלדים (כמה שרוצים) לחיבור מולקס ועוטפים את החיבור עם איזולירבנד מכול לד יוצא שתי חוטים ומהאדום והשחור של המולקס גם יוצא…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
במכשירי קשר בצבא יש חיבור שנקרא "5 נקודות" לפחות ככה אני הבנתי שזה השם שלו, זה חיבור עגול שיש לו פשוט 5 פינים, האוזניות הגדולים של הצבא מתחברים לזה ואני רוצה להביא פשוט אוזניות רגילות מהבית, השאלה שלי היא איך אני יכול להמיר את החיבור של ה5 נק' לחיבור רגיל שאני יכול לחבר את האוזניות הרגילות שלי, תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות דרמל בארה"ב שמותאם למתח 110V ולהפעיל אותו בארץ עם שנאי 220-110. הבעייה היא שאין לי מושג מה ההספק המקסימלי של הדרמל. http://www.dremel.com/en-us/tools/tool-detail.htm?H=188091&G=66981&I=69673 Specifications Voltage120 AC, 50-60 Hz Tool Weight18.8 oz. Amperage2.0 Amps Cord Length (ft.)6' SpeedsVariable (5,000 - 35,000 rpm) מה תאכלס המתח שהוא צורך? :s05: יש לי שנאי 220-110 אבל בהספק של 26W. זה יספיק בכלל?
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ל-IR LED שקניתי יש רק 2 פינים בניגוד למדריך שמראה IR LED בעל 3 פינים איך אני מחבר אותו? תודה!
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מצאתי באינטרט פיתרון זול לחבר את הממיר למסך מחשב שאין לו כניסה של SCART הנה התרשים החשמלי: עכשיו השאלות שלי,אם למישהו יש מושג האם זה עובד ושאלה שנייה האם כדאי לי לבנות את זה
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום רב, יש לי מגן ל microSD. הוא חלק לגמרי. האם ניתן לקנות מחברים שיחברו אותו לארדואינו? אם כן, איזה ואיפה? תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. http://img147.imageshack.us/img147/708/0146sg1.jpg 2. http://img147.imageshack.us/img147/8618/0159lo.jpg 3. http://img355.imageshack.us/img355/9839/0169ss.jpg 4. http://img355.imageshack.us/img355/9539/0170wq.jpg אישית אהבתי 8)
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אם נגיד יש לי אוזניות, ואני רוצה לחבר אותן לשני מקורות, כדי שישמעו בזה שפועל בלי לנתק את הכבל כל הזמן, ואם שניהם יפעלו אז ישמעו בשניהם (לא חובה) האם כבל של נקבה (לשם יתחברו האוזניות) שהופכת לשני זכרים (אותם אני אחבר לשני המקורות) יעבוד?
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
האם יעיל לחבר חלון בעזרת דבק חם או סיליקון?, אנחנו נשתמש רק בסוג כזה של חיבור לא ברגים וזה... איזה דבק הכי מומלץ לעזות ת'עבודה הזאת?? חג שמח, Aviko
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הנני עובד לפי המדריך הזה: http://www.instructables.com/id/Music-LED-Light-Box/step1/Preparing-the-circuit/ במדריך משתמשים בטרנזיסטור TP31, ובמתח הזנה של 12 וולט. רציתי לדעת האם יש אפשרות לשנות את מתח ההזנה ל230V (מתח שקע), ושהטרנזיסטור ימשיך בפעולתו התקינה? הסיבה לכך היא שאני רוצה להשתמש בלדים הפועלים במתח זה. במידה ומתח זה ישרוף אותו, יש טרנזיסטור אחר שאוכל לשים במקומו ויוכל לספק לי את אותו אופן פעולה?
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
אהלן חברה, לא מזמן קניתי לוח אם חדש ובמקום 3 חיבורים למאווררי מארז יש לי רק 1. אבל יותר ממאוורר 1 מן הסתם . להבנתי ישנם כבלים המחברים בין הספק כוח ישירות למאווררים. אז מישהו יודע איפה אני יכול לקנות כבל מולקס 4פינים זכר ל3פינים זכר? או אפילו יותר טוב כבל מולקס 4פינים זכר שמתפצל לפעמיים 3פינים זכר? אני יודע שניתן להזמין את הכבלים האלה מחנויות בחול. אני שןאל לגבי הארץ. אם ישנה אפשרות פשוטה יותר של עשה זאת בעצמך, משמע לחבר את חוטי החשמל בעצמי, אשמח לדעת כמה היא קשה לביצוע וכיצד ניתן לבצע אותה. בכללי אם ישנה אופציה נוספת לחיבור 2 מאווררים למחשב אשמח לדעת. תודה מראש, יונתן.
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי כחלק מפרוייקט שלי אני צריך לקדוח בלוח אם. איך עושים את זה? איזה גודל ראש להשתמש (אין לי דרמר, רק מקדחה). יש סיכונים? תודה לעוזרים
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-