עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Iko89,

שלום, ברשותי גוף קירור למעבד (+מאוורר) של AVC מהמידע שיש באתר שלהם כתוב שהמאורר הספציפי הזה עושה 4400RPM אך בביאוס ובספיד פאן כתוב שהוא עושה רק 22XX .. איך מעלים את המהירות שלו ? זה מה שיש לי http://www.avc.com.tw/products/Z9U740P001.htm יש לי לוח M P35 של MSI אם זה משנה עריכה: מיצטער לא ראיתי שאני בפורום מודינג אפשר להעביר לפורום קירור ?

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by Shaul.Zuarets,

שלום רב, יש לי מגן ל microSD. הוא חלק לגמרי. האם ניתן לקנות מחברים שיחברו אותו לארדואינו? אם כן, איזה ואיפה? תודה רבה

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by ClubCaliber,

אף מהחנויות בסטיקי לא מוכרות גומי U גם לא H ממש צריך את זה עזרה בבקשה

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by nimrods,

שלום לכולם..! לדוד שלי היה שרת מפורק של ibm והוא איביא לי אותו אם המארז ובפנים המארז יש לוח אם,2 דסקים קשיחים,כרטיס Adaptec 29160, השאלה לי היא שראיתי את הAdaptec 29160 ואני לא יודע מה זה הכרטיס הזה למה הוא משמש וגם לדיסקים הקשיחים יש אותו חיבור כמו של ה- Adaptec 29160 מה זה..? ראיתי בזאפ שהוא עולה בסביבות ה800 ש"ח..? תודה מראש לעוזרים..! [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by danieln9,

אני יושב כזה בחדר ואז אני רואה את הגיים בוי שלי ואני כזה וואי בו נעשה לזה חלון פרספקס אבל אני חושב ... אבל זה שקוף אז מה הטעם??? ;D

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. יש לי מחשב כף יד שנשבר לו מסך ה LCD. השגתי מסך חדש אבל הכבל שלו לא מתאים לחיבור שקיים בו. אני צריך כבל LCD, זה בעצם FLAT CABLE רגיל שצד אחד שלו יהיה מתאים לכבל של המסך החדש, והצד השני יהיה מתאים לחיבור שלו על הלוח. רואים את זה בתמונה השמאלית, יש כבל שהפינים שלו קטנים יותר מהפינים שנמצאים על הלוח עצמו, אז אני צריך כבל ממיר או משהו... למישהו יש מושג מאיפה אני יכול להשיג כבל כזה? יש לי כמה תמונות כדי שתבינו על מה אני מדבר, קצת קשה להסביר...

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by Bollner,

אהלן חבר'ה, כבר תיכננתי את המודינג שלי לחותך את הדלת לשים עליה חלון פרספקס (שלקחתי ממארז אחר) ולשים את הפרספקס ואולי מאורר בדלת גם. מצאתי מישהו שיעשה לי את זה בעזרת משחזת ציר, הבעיה היא שאבא שלי לא מרשה לי :-[ . אבל מצד שני אני יכול כאילו לעשות כי ביום שקבעתי הוא לא בבית, רק אני מפחד שלא יצא טוב בגלל שצריך להכניס את הפרספקס עם ברגים. אל תצחקו בבקשה, ותגידו לי מה הייתם עושים ואם יש לכם אז עוד הצעות למודינג

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by rafi2391,

מצאתי באינטרט פיתרון זול לחבר את הממיר למסך מחשב שאין לו כניסה של SCART הנה התרשים החשמלי: עכשיו השאלות שלי,אם למישהו יש מושג האם זה עובד ושאלה שנייה האם כדאי לי לבנות את זה

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by no43189,

אז ככה יש לי תאפשרות לעשות למארז ציפוי של ניקל בחינם עכשיו אני לא יודע איך זה בדיוק ייצא וגם חשבתי לבנות מארז לבד רק לא החלטתי איזה בנתיים אני נעזר בתוכנה הזאת http://www.sketchup.com/index.php?id=21&csid=136 בכל מקרה לקטע של הציפוי בניקל תמארז מה אתם אומרים שווה לנסות ? ייצא יפה ?

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by 1900GT,

שלום, מדובר על טלויזיה של METZ שעברה כבר כמה שנים טובות. בזמן האחרון היא מתחילה להחשיך את התמונה עד שמסך שחור לחלוטין. בהתחלה היא החשיכה ואז חזרה לעצמה אבל עכשיו היא רוב הזמן חשכוה לגמרי. הסאונד עובד בסדר גמור. מה זה יכול להיות? מה אפשר לעשות? והאם שווה לתקן אצל איש מקוצע או אולי כדאי להחליף חלק לבד ויהיה מה שיהיה?

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by Spirit Crusher,

מישהו יודע איך הדבר הזה עובד? אפשר לבנות את זה? אני צריך כל מידע שבידכם על הברקוד.. תודה מראש

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  12. Started by matanyaniv,

אני רוצה לעשות חריטה במארז(יש לי חלון) חשבתי על לקחת חתיכת פרספקס לחרוט עליה לשים אותה מאחורי החלון ולהאיר כמובן עם לדים פשוט אני לא רוצה לחרוט על החלון של המארז כדי שאם יברח לי הדרמל או משהו כזה שלא יהרס כל החלון(מבחינת היופי) האם הצמדת משטח פרספקס קטן מאחורי החלון יתן אפקט אור יפה או שעדיף לחרוט כבר בחלון עצמו?

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. שלום אני רוצה לבצע קצת מודינג למחשב בן 3 שהולך לשמש אותי בתור מחשב אישי לעבודה משרדית ואינטרנט. אני רוצה שהפרוייקט יהיה במינימום הוצאות כספיות, מכיוון שאני לא רוצה לזרוק מאות שקלים שבהם אני כבר יכול לקנות מארז מוכן ולא פחות טוב. הפרוייקט ממש לא מסובך אבל אין לי ממש את הכלים כדי לבצע אותו. קודם אני יסביר מה אני מתכנן לעשות אני רוצה להוסיף שני מאווררי 80MM מקדימה, איפה שהרקע הכחול, והזזת כפתורי ההדלקה, מיקומים חדשים מסומנים בירוק ואדום. בנוסף אני רוצה להוסיף מאוורר 92 או 120 מלמעלה. זהו סך הכול די פשוט, השאלה שלי איך אפשר לבצע את העבודה הזאת בלי לקנות דרמל? איך אני יכול לחבר את מאווררי ה80 הקדמיים לפלסטיק הקידמי של המארז?

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by chenrp,

ישנם הרבה מארזים אבל אני נדלקתי על אלה עם המאוורר הענקי בדלת. מאוורר בגודל 25ס"מ! נראה טוב. מסתובב 600 RPM ככה שהוא לא עושה הרבה רעש ועושה המון רוח (בסביבות 90 CFM). האם כדאי לקנות ב 250 שח? או שעדיף לקבל מהחנות סתם אחד עם ידית נשיאה. או שעדיף סתם לשים 12ס"מ בדלת? תודה. [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by naba,

אני רוצה את המלחם הכי זול שאפשר למצוא, באיזור ירושלים. מישהו מכיר ?

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. במכשירי קשר בצבא יש חיבור שנקרא "5 נקודות" לפחות ככה אני הבנתי שזה השם שלו, זה חיבור עגול שיש לו פשוט 5 פינים, האוזניות הגדולים של הצבא מתחברים לזה ואני רוצה להביא פשוט אוזניות רגילות מהבית, השאלה שלי היא איך אני יכול להמיר את החיבור של ה5 נק' לחיבור רגיל שאני יכול לחבר את האוזניות הרגילות שלי, תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by alfa100,

היי אני רוצה להתחיל מזה שאני ישלוט על האור בחדר שלי עם הקול זה חלק א קודם אני רוצה לעשות את זה עכשיו אני יודע שאני צריך את הארדוינו חיישן קול אני לא יודע מה אני עוד צריך עכשיו כמה שאלה 1.מה אני עוד צריך? 2.זה אפשרי? 3.כמה זה קשה 1-10? 4.מישהו כבר עשה את זה? 5.כדאי קודם שהוא ידליק את המחשב ואז לעבוד על האורות? תודה לעזרים

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by tamos2006,

קצת רקע: אני מתעסק בתחום הטיסנים/רחפנים. אני כרגע בשלבי מחשבה על תחנת קרקע, בתחנת הקרקע יהיו בין היתר LCD, מקלטים, מקליטים וכו'. תחנת הקרקע תעבוד או ממתח של מצבר הרכב, או מסוללת ליטיום שתשב בתוך התחנה. הרעיון שלי הוא, במידה וניתן, לחבר את 2 מקורות המתח ביחד בו-זמנית. ואם וכאשר תקרה תקלה(סוללה מתפוצצת, נשרפת וכו'), התחנה תעבור ישר, למקור המתח השני. אולי זה שאפתני מדי/יקר מדי. אבל אשמח לשמוע חוות דעת ממביני עניין על אופן הביצוע ואם זה בכלל כדאי. בנוסף, איזה סוויץ מתאים לבחירה בין מקור מתח אחד לשני-אם נגיד אני רוצה להשתמש דווקא בסוללה ולא במצבר הרכב? תודה!!

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  19. Started by NuXeR,

שלום, יש לי 14 לדים שצורכים זרם נומינלי 30mA במתח 3.6V ואני מחבר אותם כך - |------לד----לד----לד----נגד 40 אום----| |------לד----לד----לד----נגד 40 אום----| |------לד----לד----לד----נגד 40 אום----| |------לד----לד----לד----נגד 40 אום----| |------לד----לד---------נגד 160 אום----| | | |------------מהספק 12V---------------| רציתי לוודא שזה באמת ככה,אם מישהו יוכל לאשר... תודה!

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by mosheva,

שלום !!! החלטתי שאני רוצה לבנות מודינג הכולל תצוגת LCD לפי המדריך באתר... עכשיו הבנתי שמתייחסים שם לצג מסויים בעל בקר מסויים... אני רוצה להשתמש בצג כמו שבתמונה...או כל צג אחר שיוכל להציג תמונות כמו הצג בתמונה... עכשיו רציתי לדעת מאיפה אפשר להשיג אותו, מחיר, האם יש משהו שווה יותר באותו מחיר והאם בשבילו צריכים יותר רכיבים מהמפורט במדריך... אשמח לכל עזרה אפשרית!!! [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. האם יעיל לחבר חלון בעזרת דבק חם או סיליקון?, אנחנו נשתמש רק בסוג כזה של חיבור לא ברגים וזה... איזה דבק הכי מומלץ לעזות ת'עבודה הזאת?? חג שמח, Aviko

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. אני חדש בתחום המודינג ורציתי לדעת אם הפלטה הצדדית השקופה אם היא מפלסטיק ואני יתן דוגמא

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. שלום לכל חברי הפורום ;D כחובב ׳עשה זאת בעצמך׳ ואלקטרוניקה עלה בראשי רעיון נחמד ושימושי. כידוע רוב הגאדג׳טים כיום ניטענים דרך usb במיוחד הסלולר, חשבתי שיהיה נחמד ליצור שקע usb בבית דרך מתאם לגוויס. קיים כבר מתאם כזה אך הוא חיבור למחשב כדי שיהיה פעיל. הרעיון הוא ׳להשתיל׳ בתוך השקע מטען קטן ,כך שנוצר מצב של טעינה ישירות דרך השקע ולא דרך מטען חיצוני.כמובן שתהיה יציאת usb בצורה אסתטית. החששות הם :אם חיבור של מטען קבוע לחשמל יכולה ליגרום נזג בטווח הארוך? (למרות שאצלי המטען כבר כמה חודשים בחשמל וכלום לא קרה) -חימום יתר. מדובר במקום סגור לחלוטין יש ממה לחשוש מחום? -שאלה שלא קשורה,מטען יכול ׳להשתגע׳ ולזרוק זרם יותר גבוה מהמוצהר?או ac?

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  24. Started by aviram20,

אני חדש פה ורק היום הצלחתי להיתחבר לאתר אחרי נסיונות אין סופיים אבל בסוף הצלחתי בכול מקרה הנה המדריך מספר 1 מבית אבירם מדריכים ;D מצרכים חיבור מולקס איזולירבד לדים (רצוי אולטרה ברייט) אני בחרתי באולטרה ברייט אדומים חוטי חשמל דקים מספריים צינור שקוף אזיקונים (רצוי) ונגד ייאלה מתחיחלים 1לוקחים את החיבור מולקס וחושפים את שני החוטים שיוצאים ממנו אלה שבתמונה לאחד מהם מחברים נגד לצד אחד ואת הצד השני מאריכים עם חוט ועוטפים עם איזולירבנד 2 לוקחים את הלדים ומחברים לכול רגל חוט באורך הרצוי בשתי צבעים שונים ועוטפים עם איזולירבנד 3 מחברים את הלדים (כמה שרוצים) לחיבור מולקס ועוטפים את החיבור עם איזולירבנד מכול לד יוצא שתי חוטים ומהאדום והשחור של המולקס גם יוצא…

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים