אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
טוב כבר הרבה זמן הMK3 שלי מדשדש לו ולא עושה כלום (לא לדאוג הפרויקט לא מת, מצאתי פתרון לבעיה שלי, עוד מעט יהיה עדכון בנושא) אז בנתיים החלטתי לקחת את ה HEC-300AR-TF שיושב לי בצד ולעשות ממנו ספק ניסויים (שיחליף את הקיים) הייתי היום בעיר בטבריה על מנת לעשות כמה שיפצורים ראשוניים (אחד מהאנשים שרציתי להיפגש איתם לא היה אז קצת נדפקתי) מה יצא מזה? הורדתי את רוב הכבלים שהיו בספק ועשיתי את הקצר שמאפשר לי להפעיל את הספק ללא לוח אם (החוט הירוק בחיבור 20 פינים לכל חוט COM שחור) תמונות: הספק לפני הניתוח הקיצוץ הראשוני ציפוי הקצוות ב HEATSHRINK הקורבנות שהוקרבו התוצר הסופי לבנתיים בדיקת מתחים המתחים לא משהו לעומת הספק שיש לי במחשב אבל עומדים בתקן של ATX שעומד ב10%, אולי…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
קראתי טיפה על הנושא ולפי מה שהבנתי צריך: 1.לוח נחושת 2.מדפסת לייזר ודפים של תמונות 3.איזה משהו כלורי כחול כזה השאלה שלי היא איכן ניתן להשיג בישראל את הדברים האלה,ואשמח אם מישהו יוכל להפנות אותי למדריכים עבור זה.
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום היום התחלתי את המודינג הראשון שלי,חבר שלי היה בבית שלי והציע לי לעשות מין ציור של X הוא אמר שראה אותו באינטרנט,ונורא אהב בקיצור היום שרטטתי את הציור הנה כמה תמונות של היום. בהמשך יהיו עדכונים של קדיחת החורים חיבור הפרספקס והוספת לדים.דרך אגב באמצע יהיה מאורר. הנה כמה תמונות מהיום: המארז לפני השרטוט- השרטוט הראשוני - השרטוט הסופי -
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני מתכנן מערכת קרור מים שבקרוב מאוד אני אתחיל לייצר אותה. נפתח בכמה תמונות הדמיה למה שאמור להיות התוצאה הסופית של חלק מהפרוייקט. תמונות "פיצוץ" (מראה את החלקים בנפרד וכך ניתן להבין לאן כל חלק מתחבר): מה אנחנו רואים כאן ? ובכן: מיכל מים מאלומיניום המורכב משני חלקים. החלק הקדמי מכיל את המים והחלק האחורי מקרר אותם. המים יעברו בתוך צינור נחושת ויחזרו חזרה למיכל. מאחורי החלק האחורי יהיה מאוורר 90 מ"מ שיזרוק או יוציא אוויר. הפתחים מסביב לחלק האחורי (הקרובים להברגה) נועדו לזרימת אוויר במיכל. שתי המחיצות מופרדות ע"י פרספקס ואטם מתאים למניעת מעבר מים. מקדימה המיכל אטום אם פרספקס ובו שני מחברי צינור, אחד כניסה והשני ליציאה. מעל חלקו האחורי ניתן לראות אובייקט שחור שמ…
-
- 32 תגובות
- 5k צפיות
-
-
שלום,השבוע קניתי לדים ואני רוצה להפעיל אותם ולשים אותם במארז, עכשיו,השאלה שלי היא איך אני יכול להפעיל אותם באמצעות ספק הכוח של המחשב, דרך אגב ראיתי את המדריך אך המדריך מסובץ מדי בשבילי, האם יש משהו יותר פשוט שבאפשרותו ניתן לחבר את הלדים לספק הכוח, או שהמדריך היא הדרך היחידה !?!?!
-
- 2 תגובות
- 621 צפיות
-
-
אז ככה מארז דיי מעפן שאמור להגיע עם המפרט החדש אני הולך לשים לו את הדברים הבאים תאחלו לי בהצלחה ! http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=rhk-sa http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=fp-sa http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=cck-10-b http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=cfk08-b החלקים אמורים להגיע שבוע הבא אין לי מושג מה אני הולך לעשות כי אני לא ממש יודע איפה לחבר כל דבר ואיך צריך לשמים את זה , אבל ככה לומדים מקסימום אני ואבא שלי לא נצליח אני יכח את זה לאיזה טכנאי או משו אבל אני רוצה לנסות בעצמי להרכיב את זה עם למישהו יש עצות כולי אוזן בהצלחה לי
-
- 2 תגובות
- 683 צפיות
-
-
אני יודע שיש מיצב מתח של 5V לדוגמה: 12 -> 5 יציב אני מחפש מייצב מתח מ 5V ל 4.5V וגם מ 12V ל - 4.5 יש כזה דבר? ואם יש מאיפה אני יכול להזמין? ממתין לתגובות תודה לכולם מראש
-
- 12 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
יש לי כרטיס מסך שיש בו שני קבלים נפוחים ומפוצצים, 479 \ 16. הלכתי לקוסולובסי בתלפיות וביקשתי ממנו כאלו, אז הוא נתן לי 470 \ 25. כשאמרתי לו שאני צריך את זה למשהו רגיש ואני לא יודע אם זה יתאים, הוא הסתכל עלי במבט מצומצם ואמר לי במבטא רוסי כבד "אתה חושב אני לא יודע אלקטרוניקה? :pissed:" מפחיד האיש הזה. בקיצור, קניתי קבלים של 470 \ 25, והשאלה היא אם אני באמת יכול לשים אותם במקום קבלים של 470 \ 16. תודה.
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני חייב עזרה בחיבור של לוח 7 סיגמנטים אין לי מושג מה לחבר למה אבל הבנתי שאפשר לחבר את זה דרך כבל LPT או USB יש לי כרגע 2 לוחות אחד עם 4 ספרות להציג את השעה והשני עם 11 שיציג נתונים תודה מראש לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות מארז חדש למחשב, (מסתמן אחד מסדרת ThermalTake Bach VX), עכשיו המארז הזה שחור ואין לו דלת שמסתירה את הצבע של הכוננים האופטים, ולי יש שני כוננים לבנים. אין לי ממש כסף לקנות שני כוננים חדשים (וגם חבל על שלי כרגע שלא יהיה להם שימוש). אז חשבתי על צביעת הפנלים שלהם בשחור, השאלה שלי אם זה בטוח לעשות את זה(אני חושב על ספריי) אם מישהו עשה את זה פעם, ואם יש לכם טיפים מה לא לעשות ומה כן.
-
- 4 תגובות
- 674 צפיות
-
-
אני מעוניין ליצור רדיאטור בעל צלעות אלומיניום וצינור נחושת שעובר בתוכם. השאלה היא האם ניתן להלחים נחושת לאלומיניום ע"י בדיל רגיל להלחמות כפי שניתן לעשות בנחושת לנחושת ? תודה (בבקשה רק תשובות מאנשים שיודעים בוודאות).
-
- 9 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
איפה אני יכול לקנות את הלוח הזה שמחובר אליו USB (כפול כזה, אחד על השני), יציאה למיקרופון ואוזניות ויציאת FIREWIRE (מחובר מקדימה של המחשב) שאלתי בכמה חנויות אלקטרוניקה ואין להם. אז איפה אני משיג כזה דבר? מצטער על האיכות הגרועה (במיוחד בתמונה השנייה...) ותודה מראש לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האם ניתן להפוך אותו למחשב מזערי? מי שלא מכיר: יש בו מסך 2.0" מובנה, ניתן לעשות איתו משהו? ולמי ששואל, הוא של אחי הקטן, והוא שוכב על המדף שלו כבר שנה בלי תזוזה.
-
- 2 תגובות
- 763 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לדעת כיצד ניתן לדחוס לוח אם ATX מלא ספק כח וכרטיס מסך LOW PROFILE לתןך מארז של וידאו סוני שחור 4 ראשים. מכיוון שאין תמונות של וידאו ברשת אני לא יכול להראות פה מה זה אני אתאר את המכשיר...מדובר בודיאו עם ה JOG המפורסם שניראה כמו ווליום. יש לו מסך תצוגה נחמד.אני בטוח שכל אחד מכיר את הדגם הנ"ל. ולשאלתי - האם ניתן להכניס לתוך המארז שלו אחרי שאני מעיף הכל החוצה מחשב כולל ספק??
-
- 1 תגובה
- 621 צפיות
-
-
ובנוסף האם זה אפשרי גם לגבי נגד? אז אלו השאלות ולכל אלו שיש להם תשובות ת'נקס
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שאלה קצת מפגרת אבל איך אומרים בשביל להיות בטוח לפני שאני עושה,השאלה בכותרת, אני רוצה לנקות מתחת לכפתורים של הנייד אבל אני מפחד להוציא את הכפתורים ולשבור אותם ולגלות שהם לא מתפרקים חח בקיצור אני יכול להיות בראש שקת ולפרק בזהירות את הכפתורים של המקלדת? זה מחשב נייד IBM T43 ... מחשב שאני מתעסק איתו כל הזמן וחבל שהוא יהרס.. ויראה כמו זה -> תודה..
-
- 7 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום . הצטרפתי סוף סוף לפורום לאחר כשנה של שיטוט בנושאים השונים כאן. התחלתי פרויקט של בניית מטען לפלאפון על בסיס 4 סוללות AA לאחר שראיתי סרטון על זה באתר METACAFE . המעגל בנוי בסך הכל מ 4 סוללות ונגד של 2 OHM. רציתי לדעת מה הוא תפקידו של הנגד באופן כללי ומה הוא נותן במקרה הזה. כמו כן לפני התקנת הנגד ניסיתי את המטען על מכשיר MP3 ישן שיש לי והוא מראה לי טעינה .אבל כשניסיתי אותו על הפלאפון זה לא מראה כלום. אז השאלה היא ממה זה נובע. ?? אני שוב חוזר זה עדיין לפני הוספת הנגד למעגל. תודה
-
- 1 תגובה
- 895 צפיות
-
-
חג שמח, אני קונה גיימ בוי SP יד שניה אמריקאי,המוכר אמר שהקבל המטען הוא עם חיבור שונה מהארץ עם היציאות הדקות יותר,השאלה שלי אם יש לי בבית מן מפצל שלאיו מכניסים את היציאות הדקות וממנו יוצאות יציאות לשקע שמתאים לארץ זה צריך לעבוד? או שהמטען עובד רק על 110 וצריך איזהו שנאי?
-
- 3 תגובות
- 813 צפיות
-
-
היתי רוצה שתתנו לי מעגל של 555 שמתחבר ל12 וולט עם קצב היבהוב משתנה על ידי נגד משתנה ו4 לדים
-
- 0 תגובות
- 722 צפיות
-
-
יש פה אתר שאומר איך לעשות מודינג לTONIQ וInfinity.. מישהו יכול לקרוא את זה ולהסביר לי איך עושים את זה.. וגם לפי המאמר מה יותר טוב Infinity או TONIQ? הנה האתר.. http://www.madshrimps.be/?action=getarticle&number=6&artpage=2508&articID=567
-
- 2 תגובות
- 881 צפיות
-
-
אז ככה במחשב אחד כבר הלך לי כרטיס מסך בגלל אבק... במחשב החדש אני לא יתן לזה שזה יקרה.. כבר ניקיתי אותו פעם אחת והקמות של האבק הייתה יפה מאוד חח... ובאותה הזדמנות גיליתי שכשהרכיבו את המחשב שמו מאורר אחד במקום בלי משמעות. יעני לא בחור או משהוא במבוי סתום סתם על קיר.. אז השאלות שלי הם כאלה: מה אני עושה עם האבק? האם להעביר את המאורר ולהן?. אייל.
-
- 3 תגובות
- 578 צפיות
-
-
שלומצ'יק ... אתמול הגעתי לחנות אלקטרוניקה (חלקים) וכאשר ביקשתי את הרשימה הבאה הסתקלו אליי כמו על אדיוט. כנראה העתקתי או אמרתי משהוא לא נכון אבל הנה הרשימה : http://ronja.twibright.com/twister2/material.php מישהוא מכיר היכן ניתן לקנות את החלקים האלה ?
-
- 8 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
שלום רציתי לדעת איפה אני יכול לקנות לדים?... הייתי בחנות החשמל הקרובה לביתי ולא היה להם האם זה מצרך שקשה להשיג ?.... ואם לא באיזה חנות אני יכול לקנות,בחנות מחשבים ?
-
- 8 תגובות
- 891 צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש עכשיו. בקודם הייתי כל חודש צריך לפתוח ולנקות אבק עד שהוא שבק חיים. מישהו עשה מארז אטום לאבק? יש אפשרות לדבר כזה בכלל? אם אני אקח פילטרים של מזגן למשל, ואאטום את כל הפתחים של המחשב, לא יהיה טוב? יהיה חם מדי בפנים? עניין האבק פשוט מטריף אותי. תודה על העזרה
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
איך אני יכול לחבר 4 לדים רגילים (לא UB) למאוורר 80 מ"מ? אני רוצה לקדוח בפינות ולשים שם את הלדים אבל אני צריך עזרה בחיבור שלהם לספק ורציתי לדעת אם זה אפשרי שמהמאוורר והלדים יצאו רק שני חוטים למולקס ולא חוטים ללדים ובנוסף גם למאוורר לפי מה שהבנתי אם אני מחבר 4 לדים אין צורך בנגדים או שאני טועה? תודה מראש לכל המגיבים
-
- 3 תגובות
- 922 צפיות
-