עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by CyberBot,

עם ראשים מתחלפים ובקרת טמפ' מחיר שפוי בארץ ולא חיקוים

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by nimrods,

שלום לכולם..! לדוד שלי היה שרת מפורק של ibm והוא איביא לי אותו אם המארז ובפנים המארז יש לוח אם,2 דסקים קשיחים,כרטיס Adaptec 29160, השאלה לי היא שראיתי את הAdaptec 29160 ואני לא יודע מה זה הכרטיס הזה למה הוא משמש וגם לדיסקים הקשיחים יש אותו חיבור כמו של ה- Adaptec 29160 מה זה..? ראיתי בזאפ שהוא עולה בסביבות ה800 ש"ח..? תודה מראש לעוזרים..! [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by Bashash,

אוקיי... אחרי מחשבה מרובה לבסוף החלטי לצבוע באמצע המארז מאחורי הרשת השחורה שני פסים לבנים! (כמו במכונית ספורט...) אני ממש עומד לסיים אבל נגמר הצבע השחור שרציתי לצבוע איתו את גוף המתכת. הנה כמה תמונות! כמה תיקונים... אני מקווה שמחר אני כבר יסיים וישלח תמונה של כל המחשב מורכב. עדכון:

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by Psychogenik,

שלום לכולם, לאחר התעניינות ארוכת שנים באלקטרוניקה ובמודינג החלטתי ללמד את עצמי את הדברים הבסיסיים ולאחר חיפוש שנמשך לתוך הלילה נפל בחלקי המזל למצוא את הפורום הנפלא הזה. בגלל שאני צריך לקום עוד 3 שעות ללימודים אני יקפוץ ישר לכמה שאלות שאני ישמח אם תוכלו לענות: - אני מעונין לקנות מולטימטר בסיסי במחיר סבבה ותהיתי אם מישהו יוכל להמליץ על חנות באזור המרכז (עדיף באזור רחובות\ראשון). - לאחר ריפרוף במספר אתרים החלטתי להתחיל בערכת ARDUINO מכיוון שזה יאפשר לי להתנסות גם בתכנות וגם באלקטרוניקה, תהיתי אם מישהו יכול להמליץ על חנות (גם באזור המרכז) שאני יוכל לרכוש אחד מן הלוחות שלהם. בדקתי בשתי חנויות מומלצות (טלמיר וארהיב) אבל אין להם את הרכיב המדובר, החנות היחידה שמצאתי שמוכרת את רכי…

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by gil12129,

יש אפשרות לחבר לדים לשקע? כאילו נגיד אני רוצה להאיר מדפים או משהו דומה,אני יכול לעשות את זה עם תקע שמחובר לכל הלדים ופשוט לחבר את זה לשקע?

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. יש לי מחשב כף יד שנשבר לו מסך ה LCD. השגתי מסך חדש אבל הכבל שלו לא מתאים לחיבור שקיים בו. אני צריך כבל LCD, זה בעצם FLAT CABLE רגיל שצד אחד שלו יהיה מתאים לכבל של המסך החדש, והצד השני יהיה מתאים לחיבור שלו על הלוח. רואים את זה בתמונה השמאלית, יש כבל שהפינים שלו קטנים יותר מהפינים שנמצאים על הלוח עצמו, אז אני צריך כבל ממיר או משהו... למישהו יש מושג מאיפה אני יכול להשיג כבל כזה? יש לי כמה תמונות כדי שתבינו על מה אני מדבר, קצת קשה להסביר...

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by naba,

אני רוצה את המלחם הכי זול שאפשר למצוא, באיזור ירושלים. מישהו מכיר ?

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by yakir1111,

שלוםאני רוצה להפעיל סידירום של מחשב עם שנאי שמוציא 2A 12V עכשיו סידירום צריך שתי מתחים 12V וגם 5V ביחד אז קניתי מייצב מתח lm7805 המייצב עבד רק כמה ימים והוא התחמם ממש נהיה רותח ואחרי כמה ימים נשרף. אז מיקודם ניסתי לחבר 2מייצבי מתח במקביל כדי שיהיה יותר זרם אז חיברתי לכל מייצב מתח לרגל הOUT דויודה ואז הסידירום לא נידלק אבל בקושי מיסתובב הדיסק ואחד המייצבים התחמם ממש חם אז אני רוצה בקיצור שיהיה לי מתח של 5V מ12V אני רוצה להנמיך את מתח 12V ל5V עם זרם 0.8A מה אני צריך ליקנות איזה רכיב יכול להנמיך מתח מ12V ל5V ושיהיה עמיד ולא ישרף מהר ב0.8A? על הסידירום כתוב שצריך 5V ו 0.8 A תודה רבה יקיר (פעם פתחתי אשכול דומה לזה אבל לא עזרו לי כל כך בו..)

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by Electric Boom,

בחנות מסויימת(אני אגיד איפה ות'שם אם תגידו לי שזאת באמת גניבה)מכרו לי לד אדום(סופר לד...)ב5 ש"J וכחול ב7,הייתי בטוח שזאת גניבה אבל עד שהגעתי כבר,אז קניתי מה שכן שילמתי 25 שקל על 5 לדים אדומים ונגדים(2 של 100 ו1 של 150)משמע שאת הנגדים הוא נתן לי חינם(הם באמת אמרוים לעלות משהו :?) בכל מקרה תגידו אם זאת גניבה ואני אזהיר מפני אותה חנות.

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by Yap,

מהיכן ניתן לקנות מאוורר אלומיניום 120 מ"מ ....?

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. ובבקשה אל תפנו אותי ל D כי חיפשתי ואל תכתבו צריך להיות ב X Y Z רק מי שיודע בטוח שיכתוב תודה

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by 104952,

תכנן ושרטט רשת לוגית שבכניסתה שתי מילים בינאריות - כל אחת בעלת 4 סיביות, והפלט שלה יהיה 1 כל פעם שהמילים שנלקטו זהות אחת לשניה. בטוח יש דרך יותר הגיונית מאשר לכתוב בטבלת אמת את כל ה 256 אפשרויות?? תודה לעוזרים!

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by barzanger,

חרטתי עכשיו על חתיכה של פרספקס וזה הלך ממש יפה חריטה יפה מאוד עכשיו זה יצא הפוך ידעתי שזה יצא הפוך פשות סתם רציתי לראות מה שאני צריך לחריטה הרצינית זה תוכנה שאני יהפוך את התמונה שלא יצא הפוך מישו מכיר?

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. שלום, לאחרונה הופיע בטלוויזיה שלי (ללא אחריות) פס לבן - מצורפת תמונה. החלטתי לפרק את המסך בכדי לנסות להשמישו. גיליתי שחסרים מספר פסי נחושת על הPCB, נראה שהם ממש נמסו. מצרף תמונות גם של צד ימין התקול וגם של צד שמאל השמיש להשוואה. אשמח לרעיונות כיצד לפתור זאת. תודה!

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. [glow=red,2,300]הלינק:[/glow] http://www.pccool.co.il/html/index.asp?c=10&sc=35

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by HFDO5,

שלום, אני רוצה לעשות מוד עם היציאת COM של המחשב שלי הרעיון הכללי הוא לזהות אם זוג מסויים של רגליים מקוצר ביציאת COM לפי מה שאני יודע ליציאה יש אופציה ל 4 "כפתורים" איך אני מחבר את הכפתורים ליציאה? איך אפשר לעשות בדיקה אם הכפתור לחוץ או לא לחוץ? איך אפשר לעשות שהמחשב יקצר לבד כפתור כזה? (בלי לחיצה פיזיתת..) תודה ;D

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. הנני עובד לפי המדריך הזה: http://www.instructables.com/id/Music-LED-Light-Box/step1/Preparing-the-circuit/ במדריך משתמשים בטרנזיסטור TP31, ובמתח הזנה של 12 וולט. רציתי לדעת האם יש אפשרות לשנות את מתח ההזנה ל230V (מתח שקע), ושהטרנזיסטור ימשיך בפעולתו התקינה? הסיבה לכך היא שאני רוצה להשתמש בלדים הפועלים במתח זה. במידה ומתח זה ישרוף אותו, יש טרנזיסטור אחר שאוכל לשים במקומו ויוכל לספק לי את אותו אופן פעולה?

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by oor,

מצאתי ותיקנתי מסך LCD (צבעוני כמובן) בגודל 12" בערך חיברתי אותו ליציאת DVI וחיברתי אותו למארז מלמעלה ... אבל מה שאני "רוצה" ממכם זה לדעת האם אפשרי להציג עלו דברים בלי קשר לשולחן העבודה המקורי שלי יענו לשדר אלו מסך ניפרד לחלוטין ... בעזרת תוכנה או משהוא ... כרטיס מסך הוא GFORCE FX5600 או ATI8500 יהיה ממש מגניב עם אני אוכל לשדר לשם דברים אחרים ... תודה מראש !

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by Mr Gadget,

בשעה טובה ומוצלחת קניתי היום דרמל של WOLF 60 חלקים וציר גמיש ב 110 שקל עכשיו אני ממש חדש בעניין של דרמל ורציתי לשאול כמה שאלות לפני: החלקים שבאים עם הדרמל לחיתוך חזקים מספיק? שמעתי ממוכר בחנות שדיבר משהו על יהלום(שהוא מתאים לחיתוך והוא ממש חזק) אם מישהו יוכל לעזור לי בכול העירפול הזה אודה לו מאוד וד"א האם כפפות ומשקפיים להגנה חובה? או שתלוי בסוג העבודה

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by Andrew_v,

אני יכול לחבר 2 לדים למקור חשמל 7V (כל LED זה 3V + 1-0.5 %V נראה לי) ואז אני מחבר את הLED1 לLED2 ורגל ארוכה של LED2 לכבל צהוב ורגל קצרה מLED1 לכבל אדום נכון ? תודה

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by RX7,

1. http://img147.imageshack.us/img147/708/0146sg1.jpg 2. http://img147.imageshack.us/img147/8618/0159lo.jpg 3. http://img355.imageshack.us/img355/9839/0169ss.jpg 4. http://img355.imageshack.us/img355/9539/0170wq.jpg אישית אהבתי 8)

22. אני מעוניין לקנות דרמל בארה"ב שמותאם למתח 110V ולהפעיל אותו בארץ עם שנאי 220-110. הבעייה היא שאין לי מושג מה ההספק המקסימלי של הדרמל. http://www.dremel.com/en-us/tools/tool-detail.htm?H=188091&G=66981&I=69673 Specifications Voltage120 AC, 50-60 Hz Tool Weight18.8 oz. Amperage2.0 Amps Cord Length (ft.)6' SpeedsVariable (5,000 - 35,000 rpm) מה תאכלס המתח שהוא צורך? :s05: יש לי שנאי 220-110 אבל בהספק של 26W. זה יספיק בכלל?

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by orei,

לאחרונה קניתי את הקיט של הבקר הזה ונתקלתי בבעיה שבגלל שאני שומע מוזיקה בעוצמה גבוהה החיישן משתגע ולא פועל כמו שבאמת ציפיתי ניסיתי לכסות אותו אבל עם דבק אבל זה לא ממש עזר והפחית את העוצמה של החיישן לשלט שלו. יש לכם איזה רעיון כיצד אני יכול להנמיך את הרגישות שלו אך לשמור על הIr?

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. יש לי שני מאווררים (מתוך 4 במארז לא כולל זה של המעבד) שאני רוצה לעשות להם מתג כך שאני אוכל לשלוט על הפעולה שלהם בלי לפתוח את המארז וכאלה... השאלה שלי היא מה דעתכם על הרעיון של לקחת 2 חיבורי מולקס כמו של מאוורר (כשיש אחד זכר ואחד נקבה) ולחבר את הזכר למתג ומהנקבה למשוך את החשמל למאוורר הראשון ומהמאוורר הראשון למשוך לשני... ? או שיש לכם דרך אחרת יותר טובה לחיבור מתג יחיד לשני מאווררים ? נ.ב זה מתג עם נורה בפנים ככה שאני לא צריך לד ונגד וכל מיני שטויות פשוט חיבור ישיר...

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.