אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אנשים! אתמול עשיתי איזה מודינג קטן לאחר ההתיעצות איתכם... הנה התוצאות... קודם כל קדחתי חורים בגג של המארז ושמתי שם מאוורר THERMALTAKE SMART FAN 120MM לאחר מכן החלפתי זוג מאווררי 80מ"מ ג'נרי לזוג THERMALTAKE THUNDERBLADE 120MM והכי חשוב - החלפתי את הTHERMALTAKE SILENT של המעבד לTHERMALTAKE BIG TYPHOON והתוצאות מדהימות!!! הבדל של 30 מעלות (לא פחות) בטמפ' של המעבד!! והבדל של 3 מעלות בטמפ' של ההרד דיסק... שימו לב לסיבוב של הBT - ממש חרישי....עד 1000 סיבובים לדקה...(והוא מגביר את עצמו לפי העומס עד 1300 סיבובים מקסימום) הכל שקט וקריר... צילמתי תמונות אבל אני לא יכול לעלות אותן כי כל אחת שוקלת יותר מחצי מגה...
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום כולם, אני ואחי התחלנו לעשות מודינג (ראשון שלנו) על אחד המחשבים. לקחתי כמה וכמה רעיונות מן הפורום (תודה לכולם), ואני רוצה לשטף אותכם בו ממש התחלנו אז תמיד אפשר לתת רעיונות המחשב היה מחשב רגיל [attachment deleted by admin]
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
רציתי לדעת האם אפשר להחליף ראש למלחם, מכיוון שהראש של המלחם שלי שחוק לגמרי ואם כן איפה אפשר לקנות וכמה עולה דבר כזה תודה ויאללה מכבי!!!
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכם קניתי את המוצר הזה: http://www.ebay.co.uk/itm/331012338529?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 ורציתי לדעת איך אני מחבר אותו כי לא כתוב עליו כלום ולא הצלחתי להבין איך זה עובד עם מולטימטר..
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, בקרוב ארכוש את המארז HAF 932 ואני מחפש כל מיני פתרונות לפילטרי אבק.. (כן ראיתי באתר את המדריך עם הסנו רב מגבת..) מישהו יודע אם יש מקום שאפשר לקנות בו פילטר לפי מידות או משהו כזה? למישהו יש רעיון לגבי פילטרים למארז? (אני לא מתכוון להחליף את המאווררים ל 120 או 140, ראיתי שהציעו את זה פה באשכולות אחרים והדבר נשמע מגוכך..מכיוון שההחלפה עולה הרבה כסף). תודה. מצאתי פורום באנגלית ששם מישהו קנה גרביונים בגודל SUPER EXTRA LARGE ופשוט כיסה איתם את הדלת הצדדית ואז גזר את מה שנשאר. זה נשמע אחלה אבל אולי יש משהו יותר טוב?
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אז ככה אני רוצה לבנות את התאורה האחורית של המסך... איזה כרטיס כדאי לי לקנות[כמובן שיהיה כמה שיותר זול אבל לא להתפשר על נוחות!] ולגבי החנות-מצאתי אתר שמוכר כרטיסים ועוד כמה דברים: http://www.4project.co.il מכירים? הזמנתם משם?
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
קודם כל עבדתי עם PCB אומלל וקטן. עכשיו יש כמה דברים: -ההלחמות נעשו בצורה רשלנית למדי, מלחם מגושם. האם בדיל מוליך? -הדיודה שמבקשים במדריך נשברה אז השתמשתי בדיודה אחרת. זה משנה משהו? כמו כן הקבל האלקטרוליטי הורכב בהנחה שהרגל הארוכה זה ה+. גם בגלל שמעל הרגל השניה (-) היה פס אפור שמן לאורך הקבל. חוץ מזה, השתמשתי במקלט IR ושמתי אותו כמו בציור - הוא נראה לי 100% כמו שבתמונה. מה הבעיה :s05:
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
case badge = המדבקות שיש על המארז הקטנות שרשום עליהן amd intel וכו' תמונה של חבריה ופשוט זה אומר מה שמקבלים שקונים מעבדים באריזת box וכו'
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
שלום רב, אודה לכם אם תוכלו לייעץ לי איזה סוג פס לד ,מתח ועוצמת הזרם לשנאי עבור תאורת פס ,אור לבן לפתח 130*60 ס"מ עבור חדר אמבטיה? תודה!
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, ברצוני לדעת מהו השם המקצועי לצינור שחתוך לכל אורכו בצורה מסולסלת. הצינור שקוף והוא נועד לעטיפת כבלים וכו'. תודה. עריכה: נראה לי שקוראים לזה לפלף ספירלי... אבל אינני בטוח כי זהו השם המקצועי. ומהו שמו בלעז?
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לבנות מערכת לדים לפי מוזיקה. רציתי לבדוק היום איך החיבורים לסאב נראים ולא הצלחתי להוציא אותו (העיגול). הרמקולים שלי הם: microlab b72. לאחר שתענו לי על השאלה הזאת, הנה עוד כמה שאלות שאתם יכולים לענות (לא דחוף לעכשיו, אבל הם שאלות חשובות): 1. רציתי להזמין 2-3 חוטים של לדים כאלה: http://www.aliexpress.com/item/Mail-Free-5PCs-DD01-N-5M-3528-300-LED-DC12V-20W-Red-Yellow-Blue-Green-White/590837037.html האם הם יתאימו לי ואני אוכל לחבר אותם לסאב? 2. האם צריך עוד חלקים? או שצריך לחבר אך ורק את הלדים וזה מספיק. 3. האם יש סיכון בלעשות את זה? תודה רבה!
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, במסגרת המודינג שאני עושה למחשב התחלתי לעשות את פרוייקט הלדים המהבהבים של הP2. פרוייקט עם חיבורים לא מסובכים, אני רק צריך חיבור מולקס ואולי להחליף את הלדים לUB, ואני מסיים. הבעיות שלי פשוטות: 1. אני לא בטוח אם חיברתי את הלדים טוב - בסכמה זה מוצג ממש כציור של לד, אבל אני רוצה להיות בטוח. 2. חיבור הP2 מכיל 3 רגליים: 2 קצרות בצדדים ואחת גדולה בצדדים (תראו בתמונה). האם הגדולה היא אדמה 100%? תודה מראש! החיבורים עד עכשיו: חיבור הP2: מחובר חיבור הP2: פתוח מהפלסטיק עוד תמונה של הP2 פתוח עוד אחת ממבט על, קצת מטושטשת תודה לImageshack.us על אירוח התמונות (צריך לכתוב אם לא נותנים קישור לדף עצמו : )
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לעשות מוד עם היציאת COM של המחשב שלי הרעיון הכללי הוא לזהות אם זוג מסויים של רגליים מקוצר ביציאת COM לפי מה שאני יודע ליציאה יש אופציה ל 4 "כפתורים" איך אני מחבר את הכפתורים ליציאה? איך אפשר לעשות בדיקה אם הכפתור לחוץ או לא לחוץ? איך אפשר לעשות שהמחשב יקצר לבד כפתור כזה? (בלי לחיצה פיזיתת..) תודה ;D
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
במקום כל הזמן לצבוע את המארז ולעשות אותו מגעיל (עם זה לא צבע של רכב או משהו כזה) אפשר לשים טפט על המארז רק הבעיה שצריך טפט מיוחד לא כמו שיש בטמבור טפטים של עץ כי זה לא יראה טוב על מארז מישהו יודע איפה אפשר לקנות טפטים טובים? או איזה טפטים יש שיתאימו למארז?
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
רציתי לדעת האם אני יכול לשלוח הודעהת סריאל ל2 מקומות שונים ? ולקבל תגובה מ2 מקומות שונים? זאת אומרת שהמחשב יהיה רק "צופה" מהצד - וככה אוכל לדעת איפה אני נתקל בבעיה ,איזה צד לא מגיב לי?
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי. אז ככה. פעם היה לי אתר,שאני בטוח שהוא מוכר לכל,אני פשוט לא מוצא אותו בגוגל. יש בו גלריות של אלקטרוניקה ומודינג ל-SketchUp,כגון - כרטיסים למינהם,מארזים,מאווררים,ערכות מים וכו'. אשמח אם תוכלו להביא לי את האתר. MuTaTiOn.
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הגיעה לסופו פרוייקט המודינג ההכי יפה בעולם (לדעתי) של המודר G69T (אני יודע שהוא נגמר מזמן אבל היתי חייב להעלות את זה) במידת ההשקעה הוא עומד מול ה ORAC3 האגדי. הפרוייקט התחיל הדצמבר 2004 וכעת הוא הסתיים. אז מי שלא ראה חייב לראות ומי שרוצה להגיד שזה ישן שיראה שוב. הלוג מכיל כ 103 עמודים ובעל מספר מדהים של צפיות: מעל 2 מיליון קישור: http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=76374&page=103
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אוקיי קודם כל חשבתי לצבוע בספריי (הכי קל לא?) אבל זה לא ישאר לי על היידים או משהו? צריך ללטש\לחרבש\למזמז? וגם בנוגע לכמה שכבות צריך וכמה זמן לחכות עד שיתבש... Microsoft InteliMouse Explorer...
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
אני רוצה להוסיף עוד 4-5 מאווררים למארז (עדיין לא יודע כמה מאווררים), אבל הבעיה היא שנגמרו לי המקומות בשביל המאווררים בספק כוח. אני יודע שאפשר לעשות רישרוש של חיבורי המאווררים (לחבר אותם ביחד) אבל אני מעדיף לא לעשות את זה. אני חיפשתי מפצל מולקס (אם כך קוראים לו) בחנויות ברשת ולא מצאתי, אז בבקשה תביאו לי לינק כדי שאני אוכל לקנות.
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ערב טוב לכולם. לאחרונה התחלתי בפרוייקט מודינג חדש. אחד מהמצרכים שהכי חשובים לי הוא ה-A.C. Ryan MeshxPanel הידוע (בצורת המשושה). חיפשתי רבות ברחבי הרשת אחר המוצר הזה בישראל,אך אין מענה. הייתי רוצה לדעת האם מישהוא מכיר חנות בארץ,או בעל המוצר הזה. בתודה מראש, MuTaTiOn.
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הרצתי חיפוש פה בפורום אבל בדוגרי לא מצאתי! אני מאוד ישמח אם מישהו יוכל לכוון אותי מאיפה לקנות מסך LCD למוד שאני עושה למי שמתעניין ... אני בונה מחשב MP3 לרכב! כמובן אני יודע המחשב כבר מוכן כמעט לגמרי ... רק עוד כמה הגדרות קטנות שבהרצה שלו יעלה לי רק WINAMP וכדומה בקיצור אני מחפש מסך LCD שיהיה לו אופציה להציג גרפיקה! ועברית תודה מראש! כל הכבוד למודרים שיש פה .. ראיתי את הגלריה ופשוט ... תותחים יונתן קלדרון yonatan@iddr.co.il
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחר התעניינות ארוכת שנים באלקטרוניקה ובמודינג החלטתי ללמד את עצמי את הדברים הבסיסיים ולאחר חיפוש שנמשך לתוך הלילה נפל בחלקי המזל למצוא את הפורום הנפלא הזה. בגלל שאני צריך לקום עוד 3 שעות ללימודים אני יקפוץ ישר לכמה שאלות שאני ישמח אם תוכלו לענות: - אני מעונין לקנות מולטימטר בסיסי במחיר סבבה ותהיתי אם מישהו יוכל להמליץ על חנות באזור המרכז (עדיף באזור רחובות\ראשון). - לאחר ריפרוף במספר אתרים החלטתי להתחיל בערכת ARDUINO מכיוון שזה יאפשר לי להתנסות גם בתכנות וגם באלקטרוניקה, תהיתי אם מישהו יכול להמליץ על חנות (גם באזור המרכז) שאני יוכל לרכוש אחד מן הלוחות שלהם. בדקתי בשתי חנויות מומלצות (טלמיר וארהיב) אבל אין להם את הרכיב המדובר, החנות היחידה שמצאתי שמוכרת את רכי…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-