עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by HFDO5,

שלום, אני רוצה לעשות מוד עם היציאת COM של המחשב שלי הרעיון הכללי הוא לזהות אם זוג מסויים של רגליים מקוצר ביציאת COM לפי מה שאני יודע ליציאה יש אופציה ל 4 "כפתורים" איך אני מחבר את הכפתורים ליציאה? איך אפשר לעשות בדיקה אם הכפתור לחוץ או לא לחוץ? איך אפשר לעשות שהמחשב יקצר לבד כפתור כזה? (בלי לחיצה פיזיתת..) תודה ;D

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by nyefet,

שלום רב לכל האלקטרונאים. יש לי אורגן אורות אשר יש לו חיבור ליציאת רמקול וכך כאשר כשמגבירים את העוצמה האורגן מתחיל להבהב בעיה?.... צריך להגביר את ווליום מאוד גבוה כדי שהאורגן ,יהבהב בווליום נמוך הוא אינו מהבהב. שאלה.... האם יש רכיב אלקטרוני שיגביר לי את העוצמה ביציאה של הרמקול לחיבור של האורגן כך שבווליום נמוך הוא יתחיל להבהב עם האורות ? תודה לכל העוזרים

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. אני מתכוון לעשות פרויקט שמערב קריאה וכתיבה מUSB. אני מתכנן להתבסס על אחד מPIC למיניהם , ואני רק בתחילת הדרך כך שאין לי יותר מדי מושג. אציין שיש לי ידע טוב מאוד ב C, אך מועט מאוד ב ASM.. אם תוכלו להכווין אותי לספרות מקצועית טובה, או אפילו אתר טוב שיודע להסביר.. תודה רבה לכל העוזרים!

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by Hitman_47,

אז ככה אני רוצה לעשות קירור למחשב יש לי במיקלט מקרר ישן שאבא רוצה ליזרוק והוא שאל עם אני יכול לקחת את הקירור מישם והכניס אותו למחשב אז אמרתי רעיין מענייין! עכשין העם זה אפשרי אני חושב לחבר רק למעבד ולכירור של הלוח והכרטיס מסך עכשיו העם זה נישמע בסדר כיאלו זה לא ידפוק את המחשב ????

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by orei,

לאחרונה קניתי את הקיט של הבקר הזה ונתקלתי בבעיה שבגלל שאני שומע מוזיקה בעוצמה גבוהה החיישן משתגע ולא פועל כמו שבאמת ציפיתי ניסיתי לכסות אותו אבל עם דבק אבל זה לא ממש עזר והפחית את העוצמה של החיישן לשלט שלו. יש לכם איזה רעיון כיצד אני יכול להנמיך את הרגישות שלו אך לשמור על הIr?

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by GetRich,

אני רוצה להפעיל לד בעזרת סוללות רגילות, כמה סוללות אני צריך? וצריך נגד בשביל זה? תודה.

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by eegg,

האם זה אפשרי אני רוצה את זה לבדיקת מודים של usb והdata+,- לא יהיו מחוברים ואיזו נגד אני צריך להשתמש? כדי להפוך את ה 9V מהבטריה ל5V בusb

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by Moty_p,

אני מחפש נגד משתנה של 100% הכוונה היא לכזה שלא נותן התנגדות בכלל כאשר הוא מסובב עד הסוף (מעביר 100% חשמל) וכאשר הוא מסובב לצד השני עד הסוף הוא לא מעביר בכלל חשמל (מתנגד 100%) (כמו דימו) יש כזה? (לצורך מאוור 120MM 3000RPM)

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by Yap,

מהיכן ניתן לקנות מאוורר אלומיניום 120 מ"מ ....?

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by Dave85,

אני לא בטוח שזה המקום הכי מתאים לשאול זה אבל אני אנסה בכל מקרה. מה אני צריך בשביל להכניס למחשב מידע שמתקבל מחיישן דרך פתח USB. לדוגמא: אני רוצה שחיישן טמפרטורה יעביר את הקריאה שלו למחשב דרך כבל USB, איזה רכיבים אלקטרונים מינימאלים אני צריך כדי שאני אוכל בסופו של דבר לקבל את קריאת הטמפרטורה על הצג (לא מבחינת תוכנה). תודה.

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by nir_ofer,

רציתי לדעת האם אפשר להחליף ראש למלחם, מכיוון שהראש של המלחם שלי שחוק לגמרי ואם כן איפה אפשר לקנות וכמה עולה דבר כזה תודה ויאללה מכבי!!!

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by Mike-,

שלום לכולם, אני מחפש דרך לחבר לחצן לפנל מתכתי (שהוא המארז של המעגל החשמלי). הפנל מאלומיניום והעובי שלו הוא כ1 מ"מ. חשבתי להשתמש בTactile switch פשוט (עם ידית טיפה גבוהה) שיולחם ללוח והלוח יחובר קרוב לפנל כך שהכפתור יצא קצת החוצה. כעת אני צריך למצוא חנות בישראל שהיא ספק מורשה של משרד הבטחון ויש לך מכסה/"כובעון" ללחצנים. משהו בסגנון הזה. מישהו מכיר חנות שמוכרת מכסה שכזה ? או אולי לחצן שמתאים להצבה על פנל ? או שאולי יש דרך לייצר תחליף שיראה סביר ?

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. אני רוצה להחליף את כל הפאנל הצידי לפרספקס, ורציתי לדעת אם מישהו עשה את זה פעם ואם כן , באיזה עובי של פרספקס כדאי להשתמש, איך כדאי לחתוך כדי שיצא נקי, באילו כלים וכו'. ראיתי שמישהו עשה את זה באיזה פורום וזה מצא חן בעיני. המאווררים שהוא השתמש בהם הולכים ממש יפה עם הפרספקס ואני מתכוון להזמין גם אותם (Enermax Vegas Trio). וסליבינג כבר הזמתי ואמור להגיע השבוע. ד"א יש לי מארז Sharkoon Tauron לבן ולוח אם Sabertooth כמו בתמונה והסליבינג שהזמנתי הוא כחול/לבן/שחור. אשמח גם לחוות דעת לגבי רעיונות נוספים למודינג (פרט לקירור מים שאין לי כסף לזה עכשיו). תודה רבה לעוזרים! (תמונות מצורפות, תמונה אחרונה - דוגמא למאוורר)

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. בכותרת

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. מי יודע מאיפה אני יכול למצוא תרשים חשמלי של הפעלת צרכנים מרחוק בעזרת הרכיב DTMF CM 8870 בשילוב פלאפון נייד

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by nir_1996,

שלום, אני מעוניין לבנות מערכת לדים לפי מוזיקה. רציתי לבדוק היום איך החיבורים לסאב נראים ולא הצלחתי להוציא אותו (העיגול). הרמקולים שלי הם: microlab b72. לאחר שתענו לי על השאלה הזאת, הנה עוד כמה שאלות שאתם יכולים לענות (לא דחוף לעכשיו, אבל הם שאלות חשובות): 1. רציתי להזמין 2-3 חוטים של לדים כאלה: http://www.aliexpress.com/item/Mail-Free-5PCs-DD01-N-5M-3528-300-LED-DC12V-20W-Red-Yellow-Blue-Green-White/590837037.html האם הם יתאימו לי ואני אוכל לחבר אותם לסאב? 2. האם צריך עוד חלקים? או שצריך לחבר אך ורק את הלדים וזה מספיק. 3. האם יש סיכון בלעשות את זה? תודה רבה!

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by kkffiirr,

אני מעוניין ליצור מעגל קטן שיחלק מתח בין הצרכנים. בכניסה יהיה ספק מיוצב של 12 וולט 5 אמפר. זה יחולק לשלושה צרכנים. שניים יקבלו עד שני אמפר (זה טווח ביטחון, הם לא אמורים לעבור את האמפר כל אחד) ועוד אחד יקבל עד אמפר (כנ"ל, הוא לא אמור לעבור את החצי אמפר). באילו מחברים, ואיזה עובי חוטים כדאי להשתמש? לפי טבלה שראיתי ברשת, 18 AWG אמור להספיק לצרכנים הכבדים. האם זה נכון? תודה

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by shlomikarni,

האם אפשר לחבר לארדואינו UNO 4 מנועי סרבו + 6 לדים כאשר הוא מקבל מתח רק מה - USB?

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by status,

זה נכון שמרקרים זוהרים בUV?

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by Pro modder,

חג שמח. הרעיון מכונה THOR. (אל הרעם הסקנדינבי) לקוח מתוך החיבה הגדולה של psycotix לויקינגים. (ושמו של המארז הוא Sviking) המקור: הרעיון: אז כך: נתחיל מה Top של המארז. על ה "טופ" ישב טרפז שעשוי מעץ ועליו כיסוי אלומיניום מוברש. בחלק העליון של הטרפז יכנס לתוך חריטה שהוכנה מראש, מלבן פרספקס בצבע כחול, המלבן יואר בעזרת תאורת לדים, באלומיניום בעץ ובפרסקס תתבצע חריטה של 3 פסים אשר תעבור גם את פח המארז ואלו ישמשו פתחי איוורור לאוויר החם שמצתבר, והצצה לפנים המארז. האלומינום יוחזק בעזרת 8 בירגי נירוסטה (מברג כוכב..). Left door: הפרספקס שבדלת יוחלף לפרספקס כחול. והשם THOR ייחרט עליו, ויואר בעזרת לדים כחולים. Front: פסיי האוורור יוארו גם כן בלדים כחולים. …

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by NiceShoTe123,

שלום. אני צריך קופסה שמתאימה למפרץ ה5.25". פשוט קופסאת פלסטיק בצבע שחור בעלת חורים לברגים במקומות המתאימים ופאנל קידמי חלק ונקי בגודל המדויק של כוננים רגילים. המארז הוא ANTEC 300 והפאנל הקדמי ניתן לפירוק קל. אז הקופסה צריכה להיות כמו בגודל של כונן רגיל כדי להתאים. זה ישמש לאיזה פרויקט. בהתחלה חשבתי לשים רכיבים על כיסוי של המארז ואת המעגל בתוך המארז אבל זה מונע מהפאנל הקדמי מלהתפרק. עלה לי רעיון של לחבר את המעגל לפאנל באמצעות כבל DVI זכר-נקבה ואז יהיה אפשר לפרק אותו. אבל אני מנסה לפשט עניינים אז אני צריך כזאת קופסה.

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by dani,

אוקיי קודם כל חשבתי לצבוע בספריי (הכי קל לא?) אבל זה לא ישאר לי על היידים או משהו? צריך ללטש\לחרבש\למזמז? וגם בנוגע לכמה שכבות צריך וכמה זמן לחכות עד שיתבש... Microsoft InteliMouse Explorer...

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by שם משתמש_1234,

רציתי לדעת האם אני יכול לשלוח הודעהת סריאל ל2 מקומות שונים ? ולקבל תגובה מ2 מקומות שונים? זאת אומרת שהמחשב יהיה רק "צופה" מהצד - וככה אוכל לדעת איפה אני נתקל בבעיה ,איזה צד לא מגיב לי?

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. למי ששם לב, צורף השבת לעיתון מוסף של הום סנטר בין השאר, שמתי את העין שלי על המקדחת עמוד שבמבצע הכלי הנ"ל הוא מאוד שימושי, אך עד כה היה מחוץ לטווח מגעתם של מודרים רבים עקב מחירו היקר המוצר הנ"ל עולה ממש זול, אומנם עדיין לא יצא לי לראות את הכלי, ולבחון מה טיבו אך במחיר שלו - שווה לבדוק אותו (350 ש"ח) אני אשתדל ללכת לבחון את הכלי, ולתת עליו מידע שימושי, בנוסף ליתרונות ולחסרונות. בלי קשר לת'ארד עצמו, אני אשתדל לפרסם מבצעים שונים כדי שהמודרים שביננו יוכלו להשיג כלים במחירים טובים יותר. וכמובן לתת חוו"ד לגבי המוצר אשמח לשמוע תגובות על היוזמה הנ"ל (מעוניינים או לא?) וכמובן - תצביעו בסקר..

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. תמיד אומרים שהזרם זורם מההדק החיובי להדק השלילי אבל בהדק החיובי יש מטען חיובי כלומר חוסר באלקטרונים ובהדק השלילי יש עודף אלקטרונים אז זה לא אמור להיות כיוון תנועה הפוך ? קצת התבלבלתי תודה לעונים [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים