אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
-
אני יכול לחבר 2 לדים למקור חשמל 7V (כל LED זה 3V + 1-0.5 %V נראה לי) ואז אני מחבר את הLED1 לLED2 ורגל ארוכה של LED2 לכבל צהוב ורגל קצרה מLED1 לכבל אדום נכון ? תודה
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, יש לי קורקינט חשמלי עם שתי סוללות 20AH, 12V כלומר יחד 40 אמפר ו24 וולט. אני חושד שכשקניתי אותן הן לא היו בדיוק חדשות,יש דרך לבדוק? (הן עברו משהו כמו 10-15 טעינות עד עכשיו...) תודה. נ.ב:לדעתי זה הפורום הכי מתאים,אם לא מנהלים נא להעביר
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הרצתי חיפוש פה בפורום אבל בדוגרי לא מצאתי! אני מאוד ישמח אם מישהו יוכל לכוון אותי מאיפה לקנות מסך LCD למוד שאני עושה למי שמתעניין ... אני בונה מחשב MP3 לרכב! כמובן אני יודע המחשב כבר מוכן כמעט לגמרי ... רק עוד כמה הגדרות קטנות שבהרצה שלו יעלה לי רק WINAMP וכדומה בקיצור אני מחפש מסך LCD שיהיה לו אופציה להציג גרפיקה! ועברית תודה מראש! כל הכבוד למודרים שיש פה .. ראיתי את הגלריה ופשוט ... תותחים יונתן קלדרון yonatan@iddr.co.il
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכם קניתי את המוצר הזה: http://www.ebay.co.uk/itm/331012338529?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 ורציתי לדעת איך אני מחבר אותו כי לא כתוב עליו כלום ולא הצלחתי להבין איך זה עובד עם מולטימטר..
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
-
רציתי לדעת האם אני יכול לשלוח הודעהת סריאל ל2 מקומות שונים ? ולקבל תגובה מ2 מקומות שונים? זאת אומרת שהמחשב יהיה רק "צופה" מהצד - וככה אוכל לדעת איפה אני נתקל בבעיה ,איזה צד לא מגיב לי?
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני רוצה להוסיף עוד 4-5 מאווררים למארז (עדיין לא יודע כמה מאווררים), אבל הבעיה היא שנגמרו לי המקומות בשביל המאווררים בספק כוח. אני יודע שאפשר לעשות רישרוש של חיבורי המאווררים (לחבר אותם ביחד) אבל אני מעדיף לא לעשות את זה. אני חיפשתי מפצל מולקס (אם כך קוראים לו) בחנויות ברשת ולא מצאתי, אז בבקשה תביאו לי לינק כדי שאני אוכל לקנות.
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ערב טוב לכולם. לאחרונה התחלתי בפרוייקט מודינג חדש. אחד מהמצרכים שהכי חשובים לי הוא ה-A.C. Ryan MeshxPanel הידוע (בצורת המשושה). חיפשתי רבות ברחבי הרשת אחר המוצר הזה בישראל,אך אין מענה. הייתי רוצה לדעת האם מישהוא מכיר חנות בארץ,או בעל המוצר הזה. בתודה מראש, MuTaTiOn.
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אז ככה אני יודע לתכנת בשפה גבוהה , אבל ידע באלקטרוניקה ממש אין לי. רציתי לדעת אם כדאי לי לקנות ארדואינו ואם כן איזה? בהתחלה חשבתי רק להכיר את המערכת ומכוון שאני רוצה להמשיך ולעשות עם זה כמה פרויקטים בעתיד אני רוצה לוח טוב עם הרבה רכיבים שאוכל להתחיל לשחק איתם ולראות מה קורה שם. בהתחלה חשבתי על בנייה של מנעול לדלת אבל לפי מה שראיתי ביוטיוב כל הקופסאות שם נראות ממש גדולות ומסובכות. אין בעיה של מחיר ואני מעדיף לקנות מהארץ יש למישהו לתת לי כיוון? תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה להכין מוד למחשב שלי שמציג את השמות של השירים של ה- Winamp כמה זמן נשאר וכו' וכו' איך אני עושה את זה? המסך שאני מתכוון אליו הוא לא בדיוק LCD אלא יותר מסך כזה קטן (יותר גדול בהרבה ממסך של נגן MP3 פשוט) יש לו נגיד 4 שורות ואורך של 16 תווים או יותר אני בטוח שאתם מבינים למה אני מתכוון פשוט שכחתי את השם המקצועי שלו.. אם אפשר הצעה למסך כזה (איך הוא נקרא) ואם אני יכול להשיג אותו בת"א איפשהו וכמובן שירטוט שמראה איך אני מחבר אותו ומה זה כל יציאה שלו תוכנה שאני יכול להציג איתה מה שאני רוצה שתכלול גם כמובן את המטרה העיקרית, תצוגה של הווינאמפ. תודה רבה לכולכם, תותחים אין עליכם
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לעשות מוד עם היציאת COM של המחשב שלי הרעיון הכללי הוא לזהות אם זוג מסויים של רגליים מקוצר ביציאת COM לפי מה שאני יודע ליציאה יש אופציה ל 4 "כפתורים" איך אני מחבר את הכפתורים ליציאה? איך אפשר לעשות בדיקה אם הכפתור לחוץ או לא לחוץ? איך אפשר לעשות שהמחשב יקצר לבד כפתור כזה? (בלי לחיצה פיזיתת..) תודה ;D
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אוקיי קודם כל חשבתי לצבוע בספריי (הכי קל לא?) אבל זה לא ישאר לי על היידים או משהו? צריך ללטש\לחרבש\למזמז? וגם בנוגע לכמה שכבות צריך וכמה זמן לחכות עד שיתבש... Microsoft InteliMouse Explorer...
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
האם יכולים לחבר למחשב שני ספקי כוח??
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אזהרה: הת'ראד הזה מציג תמונות של מקלדת מלוכלכת מאוד. מי שלא מסוגל לעמוד בזה, שלא יפתח אותן ויעבור לתראד הבא (או לדיסני...). המקלדת העתיקה מאוד שלי (מ 1995 בערך, אפילו לא PS-2 אלא AT, מעולם לא נוקתה) הייתה מלוכלכת מאוד ונמאס לי מזה. פירקתי, ניקיתי ואלה התמונות מהתהליך. לקח חשוב! כשמנקים את המקשים, לא להשתמש במברשת קשה או סבון חזק מדי. אצלי ירד קצת צבע מהמקשים בגלל זה. לפני הניקוי: המקלדת הייתה סגורה בפיני (?) הפלסטיק המעצבנים האלה. לקח לי כמה דקות להבין איך פותחים את זה בלי לשבור אותם: האירים האלה יודעים לבנות מקלדות... (רמז: מדבקה). ככה נראה פין סגור (אחד שעשיתי עליו ניסוים): סוף סוף פתחתי את זה, ואיזה הפתעה, כמויות היסטריות של ליכלוך: כמו ש…
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
טוב אחרי שפתחתי פה 60 ת'ראדים על כול הבעיות שהיו עם המסך הכול נפתר וכרגע הוא מתפקד פצצות מנהלים לא להיתעצבן הייתי להוט להפעיל אותו חחח בכול מקרה זה מסך 5 אינץ' שכול מודר רוצה כזה אצלו בהשג יד אני החלטתי שאני רוצה אותו בתור טלוזיה וליראות בו סרטים תוכניות וכאלה ובו בזמן להיות גם במחשב ולגלוש באינטרנט החלטתי גם לשים אותו במפרץ 5.25 שלי יש 3 כאלה פנוים והם היו די משעממים שהם היו רקים ופה עלתה השאלה הגדולה איך לעזאזאל אני לא מקלקל את המראה היוקרתי של המסף ומשלב אותו במפרצים אחרי הרבה מחשבות עלה לי רעיון לחתוך את מסגרת המסך ולאר מכן להתאים אותה לפרצים החיתוך הוא פשוט חתכתי עם דרמל כך שנשארו לי החיבורים המקוריים של המסך וגם החזית היפה שיש לו בקנט יש מסביב לכול מסך קנט מעוגל כ…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן כולם, לפני בערך מיליארד שנה(לפני המפץ הגדול) פתחתי פה אשכול ואמרו לי שהמארז שלי נורא מבולגן וזה. והחלטתי לסדר אותו, אבל לא היה לי הרבה זמן בשנתיים האחרונות, אז עשיתי את זה רק עכשיו וגם הרכבתי את הכרטיס מסך שלי שחזר מתיקון והיה זרוק אצלי פה כבר חודשיים.. לפני: (לחצו על התמונות להגדלה) אחרי: אשמח לשמוע תגובות, הצעות והערות. שבוע טוב, אור.
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, לא מזמן חבר הזמין raspberry pi סתם לקטע וממש עפנו עליו עם KODI וכו'. בסך הכל נראה חמוד הצעצוע הזה. ואיך לא, באופן אוטומטי הוא גורם לדמיון להתחיל לרוץ קדימה בקיצור, יש איזה רעיון לפרויקט קטן אבל אני לא באמת מבין בזה יותר מידי הבנתי שאפשר לחבר לו מודולים מכל מיני סוגים ובפועל זה יוצא המוח הכי זול, יעיל ורב תכליתי שניתן להשיג. אז מדברים על רובוט עם אולי שני מנועים וחצי + חיישן קירבה כתנאי ללולאה. יצא לי קצת לתכנת ANDROID אבל איך אני בדיוק מביא את העולם הזה לתוך מודל 3rd של raspberry pi ?!~ מישהו אולי מבין בזה קצת ויכול לזרוק לי איזו פיסת מידע ?? צריך גלגלים ממונעים חיישן …
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מצאתי ותיקנתי מסך LCD (צבעוני כמובן) בגודל 12" בערך חיברתי אותו ליציאת DVI וחיברתי אותו למארז מלמעלה ... אבל מה שאני "רוצה" ממכם זה לדעת האם אפשרי להציג עלו דברים בלי קשר לשולחן העבודה המקורי שלי יענו לשדר אלו מסך ניפרד לחלוטין ... בעזרת תוכנה או משהוא ... כרטיס מסך הוא GFORCE FX5600 או ATI8500 יהיה ממש מגניב עם אני אוכל לשדר לשם דברים אחרים ... תודה מראש !
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחר התעניינות ארוכת שנים באלקטרוניקה ובמודינג החלטתי ללמד את עצמי את הדברים הבסיסיים ולאחר חיפוש שנמשך לתוך הלילה נפל בחלקי המזל למצוא את הפורום הנפלא הזה. בגלל שאני צריך לקום עוד 3 שעות ללימודים אני יקפוץ ישר לכמה שאלות שאני ישמח אם תוכלו לענות: - אני מעונין לקנות מולטימטר בסיסי במחיר סבבה ותהיתי אם מישהו יוכל להמליץ על חנות באזור המרכז (עדיף באזור רחובות\ראשון). - לאחר ריפרוף במספר אתרים החלטתי להתחיל בערכת ARDUINO מכיוון שזה יאפשר לי להתנסות גם בתכנות וגם באלקטרוניקה, תהיתי אם מישהו יכול להמליץ על חנות (גם באזור המרכז) שאני יוכל לרכוש אחד מן הלוחות שלהם. בדקתי בשתי חנויות מומלצות (טלמיר וארהיב) אבל אין להם את הרכיב המדובר, החנות היחידה שמצאתי שמוכרת את רכי…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, ברשותי גוף קירור למעבד (+מאוורר) של AVC מהמידע שיש באתר שלהם כתוב שהמאורר הספציפי הזה עושה 4400RPM אך בביאוס ובספיד פאן כתוב שהוא עושה רק 22XX .. איך מעלים את המהירות שלו ? זה מה שיש לי http://www.avc.com.tw/products/Z9U740P001.htm יש לי לוח M P35 של MSI אם זה משנה עריכה: מיצטער לא ראיתי שאני בפורום מודינג אפשר להעביר לפורום קירור ?
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי. אז ככה. פעם היה לי אתר,שאני בטוח שהוא מוכר לכל,אני פשוט לא מוצא אותו בגוגל. יש בו גלריות של אלקטרוניקה ומודינג ל-SketchUp,כגון - כרטיסים למינהם,מארזים,מאווררים,ערכות מים וכו'. אשמח אם תוכלו להביא לי את האתר. MuTaTiOn.
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
בשעה טובה ומוצלחת קניתי היום דרמל של WOLF 60 חלקים וציר גמיש ב 110 שקל עכשיו אני ממש חדש בעניין של דרמל ורציתי לשאול כמה שאלות לפני: החלקים שבאים עם הדרמל לחיתוך חזקים מספיק? שמעתי ממוכר בחנות שדיבר משהו על יהלום(שהוא מתאים לחיתוך והוא ממש חזק) אם מישהו יוכל לעזור לי בכול העירפול הזה אודה לו מאוד וד"א האם כפפות ומשקפיים להגנה חובה? או שתלוי בסוג העבודה
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אנשים! אתמול עשיתי איזה מודינג קטן לאחר ההתיעצות איתכם... הנה התוצאות... קודם כל קדחתי חורים בגג של המארז ושמתי שם מאוורר THERMALTAKE SMART FAN 120MM לאחר מכן החלפתי זוג מאווררי 80מ"מ ג'נרי לזוג THERMALTAKE THUNDERBLADE 120MM והכי חשוב - החלפתי את הTHERMALTAKE SILENT של המעבד לTHERMALTAKE BIG TYPHOON והתוצאות מדהימות!!! הבדל של 30 מעלות (לא פחות) בטמפ' של המעבד!! והבדל של 3 מעלות בטמפ' של ההרד דיסק... שימו לב לסיבוב של הBT - ממש חרישי....עד 1000 סיבובים לדקה...(והוא מגביר את עצמו לפי העומס עד 1300 סיבובים מקסימום) הכל שקט וקריר... צילמתי תמונות אבל אני לא יכול לעלות אותן כי כל אחת שוקלת יותר מחצי מגה...
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
חרטתי עכשיו על חתיכה של פרספקס וזה הלך ממש יפה חריטה יפה מאוד עכשיו זה יצא הפוך ידעתי שזה יצא הפוך פשות סתם רציתי לראות מה שאני צריך לחריטה הרצינית זה תוכנה שאני יהפוך את התמונה שלא יצא הפוך מישו מכיר?
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-