עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by zxor,

יש לי מאוור תקרה שאני רוצה לבנות ממנו משהו, אבל לא נכנס לזה. הוא מתחבר בעקרון לחור בתקרה ויש שם מספר חיבורים: אדום - לפי דעתי: פלוס כחול - לפי דעתי: מינוס חום - אין לי מושג ירוק צהוב - הארכה אפשר לדעת מה באמת כל צבע אומר ולאן הוא מתחבר? אני רוצה להכין שמהאוור תקרה הזה יתחבר בחיבור רגיל לחשמל... תודה רבה!

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. זה הולך להיות מודינג דיי קנוי, אז ככה: כבלי SATA, FDD, ATA מעוגלים ו UV Green. סליבינג ב UV Green לספק. אני חשבתי על שלושה מאוררי 80mm, שזוהרים בכתום UV, שניים מאחורה ואחד בחלון. את השניים שמגיעים עם המארז שאני קונה (Antec 1000AMG Plusview) אני מעביר לאיזור של ה HDDים. מה אתם חושבים בקשר לצבע של המאוררים? ללכת על צבע אחר אולי? אני כנראה אזמין מגאב-טק, משהו יודע כמה מכס ומיסים יש?

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. אני צריך לבצע מוד שלצערי הרב לא עובד עם עפרון או עם הלחמה. אשמח אם תענו לי על השאלה שבכותרת.

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. יש לי הארד דיסק מיני של נגן ארקוס. הגודל שלו הוא 5X7 ס"מ. אין לו חיבור פינים, זה מין חריץ כזה מה אפשר לעשות איתו? [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by wiz,

מה דעתכם על חור בחלון? איך לדעתכם? זה מוסיף? יפה? או שכדאי לשים אחד למעלה? פשוט היופי של חלון שהוא מראה הכל.. ואם אני תוקע איזה מאורר 120 מ"מ זה קצת הורס את האפקט, לא? מה אתם חושבים? יש לכם אולי תמונה של חלון עם מאורר 120 מ"מ? שאני יכול לראות איך זה נראה.. תודה

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by Tomerb1,

שלום לכולם לקראת החופש הגדול אני קונה מחשב חדש. עכשיו אני רוצה לקנות קטודות וכו'... שיהיו לי למחשב החדש. אני רוצה לקנות היום כי עם אני יקנה עם המחשב זה יוריד לי מהתקציב. אני מוכן להשקיע 100-200 שקל גג לא יותר מיזה. אני רוצה תאורה יפה למחשב בכמה צבאים אפילו. רוב הסיכוים שזה המארז שאני יקנה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_280_993&products_id=5508 אז איזה יתאים? קטודות? לדים? הצעות תודה מראש

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by ViPeRT,

אני רוצה לתכנן מעעגל שיפתח לי ברז חשמלי כאשר הגובה של המים במיכל יגיע לראש המיכל ויסגר שהמים מתרוקנים. יהיה מצוף וכאשר המים מגיעים לגובה מקסימלי יפתח ברז חשמלי עד שהמצוף ירד למטה והוא יסגור את הברז. ברז כזה עובד על 12V אני מבין שאני צריך ממסר אבל אף פעם לא עבדתי עם ממסר מישהו יכול לעזור לי בשרטוט מעגל בעצם מה שאני צריך זה 2 מפסקים כאשר מפסק אחד נלחץ יוצא מתח של 24 V במוצא כאשר מפסק שני נלחץ לא יוצר כלום במוצא תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. היי אני מחליף בטריות לעכבר האלחוטי כל 4 -5 ימים ונמאס לי , אני חשבתי לשים בטרייה ליטיום של נוקיה במקום שתי ה AA , אבל הזאת של הסלולאר 3.7 V ושתי A 3v האם זה ישרוף לי את העכבר אחרי פרק זמן מסוים ? ולפי דעתכם אם שתיAA יספיקו 5 ימים כמה אמורה להספיק של הנוקיה פחות או יותר ?

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by coctail,

שלום, יש לי שאלה... אם יש לי מסגרת דיגיטלית עם יציאת av out ואני פותח תברגים ומחליף בין האדום לשחור ולהפך...תתקבל לי יציאת av in ??? ? תודה...

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by Amir c,

אחרי שכבר היה נמאס לי מהמראה של המארז החלטתי סופית לצבוע אותו כמובן שאני לא עשיתי את העבודה אלא חבר בכל מקרה זה מה שיצא... http://s40.yousendit.com/d.aspx?id=0U4JYB9AAE96B20O5CJKSKJAGF זה עדיין לא גמור יש לי לסדר את הקדימה ואת החלק העליון של המארז לעשות חלון מהפרספקט שהיה בדלת המארז במקום הלהבות יש הרבה שיפורים לעשות לאט לאט בזמן פנוי אני עושה את זה בכל מקרה איך יצאה הצביעה?

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by G!0®@,

טוב אני בטוח שכולכם זוכרים את המארז השקוף שלי מתחרות המודינג בת"א וזה ששיפרתי לו את המפרט אבל בצער רב וביגון קודר אני נאלך להודיע על מותו של לוח האם ASUS P4C800-E DELUXE עקב סיבות שאני לא רוצה לפרט... אז היה לי בצד מארז RAIDMAX 668 עם לוח אם ASUS P4S800D-X אז החלטתי להעביר אליו את כל החלקים (מעבד, כרטיס מסך, זכרונות, הרדיסקים, וכו'...) אז הנה כמה תמונות: המארז השקוף לפני מותו של הלוח: תמונה מקדימה: תמונה מת"א: ועכשיו תמונות של המחשב החדש אחרי מותו של הלוח: קלוזאפ על הXP120: קלוזאפ על הספק של A.C. RYAN: תמונה מקדימה כשהדלת סגורה: תמונה מקדימה כשהדלת פתוחה: ועכשיו אחרי עבודה קשה צריך להנות קצת לא? אז הנה מה שעושים אחרי עבודה כזאת קשה: אחח איזה…

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by blackbeard,

שלום חברים. עוד לא יצא לי ללמוד את השפה [לא לימדו אותה בתקופת ההנדסאי שלי] אבל שאלתי היא האם אתם יכולים לכתוב לי איזושהי תוכנית קטנה עם הערות בצד תוכנית שמייצרת גל סינוסואדלי ע"י זיכרון של 1024 הדוגם כל פעם תא אחר תא [תדר נמוך] עד FFFF וחוזר חזרה ל FFFE וככה הלאה על מנת שיווצר איזשהו גל סינוס וע"י הזנה של נתון למשל +5 הדגימה תקפוץ בין כל נניח 5 תאים [משמע תדר גבוה יותר] האם ניתן לכתוב תוכנית מסוג זה?

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. http://www.pch.co.il/docs/pd1434859080.htm ואם מישהו מכיר חנות שמוכרים כאלה קטודות בקריות אז שיגיד לי בבקשה... אה ויש לי עוד שאלה...אם אני יחתוך את המארז עם מספרי - פח זה ייצא מדויק?

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. שלום אנשים יקרים. שמי זיו ואני סטודנט שנה ב' בתואר עיצוב תעשייתי בhit מכון טכנולוגי חולון. יש לי פרויקט ואני מעצב פנסי תיחום לאופניים. חיפשתי בדף הנושאים בהתחלה אך לא מצאתי תשובה ולכן אני כותב כאן. אני מעוניין למקד תאורת לדים (או סוג אחר אני לא מבין בתחום.) לפס של אור על הריצפה. אני לא מעוניין להשתמש בלייזר. אשמח להבין איך אני ממקד אור לכדי הלומה חזקה ומה אני צריךבשביל לבנות דבר כזה. ואיפה. אם תוכלו להפנות אותי למעבדה המתאימה או להאיש המדהים שיוכל ללמד אותי את הידע הדרוש ובעצם להציל אותי אני יותר מאשמח. תודה מראש! זיו שפר

15. Started by YOCHANAN,

אני שוקל לבנות מסך לדים ויש לי כמה שאלות השימוש הוא לצורך הצגת אנימציות לפי קצב המוזיקה / לפי קירבה (ישמש כשולחן שכשמניחים עליו כוס הלדים באותו איזור נדלקים) קודם כל הדרישות 1. המסך צריך להיות בנוי מקוביות 2.5*2.5 ס"מ ומורכב מלדים RGB 2. המסך צריך להיות מודולארי ובנוי מיחידות עצמאיות שמחוברות לארדואינו שלי (עם יכולת להוספת יחידות) 3. המסך צריך להיות עם מיקרופון כדי לפעול עצמאית (ללא מחשב) לפי המוזיקה ועם אופציה להעביר תוכניות ולשאלות 1. איך אני מחבר את הלדים ל shift register . ניסיתי לחבר לדים רגילים בצורה הזאת וזה עובד כל עוד אני שולט על לד אחד בלבד אבל אם אני רוצה לשלוט על שני לדים לדוגמא A1 ו B2 נדלקים לי ארבעה לדים כמו באיור הבא מה הצורת חיבור הנכ…

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  16. Started by nyefet,

שלום רב לכל האלקטרונאים. יש לי אורגן אורות אשר יש לו חיבור ליציאת רמקול וכך כאשר כשמגבירים את העוצמה האורגן מתחיל להבהב בעיה?.... צריך להגביר את ווליום מאוד גבוה כדי שהאורגן ,יהבהב בווליום נמוך הוא אינו מהבהב. שאלה.... האם יש רכיב אלקטרוני שיגביר לי את העוצמה ביציאה של הרמקול לחיבור של האורגן כך שבווליום נמוך הוא יתחיל להבהב עם האורות ? תודה לכל העוזרים

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. טוב אזז רציתי לעשות חלון במארז שלי ואין לי תקציב לפרספקס,לעומת זאת יש לי מסך דיי חדש שהלך לעולמו אחרי שנתתי לו צ'פחה טובה.. טוב שאלה שלי,החלון שיש למסך (זה שרואים דרכו)הוא זכוכית? אם לא אז אני אחקח אתהזכוכית ויעשה ממנה חלון,אני חושב שזה זכוכית אבל אני צריך לדעת לפני שאני סתם עושה עבושה,אם זה זכוכית יהיה כיף כי אז אפשר להרוס אותו עם פטישים!!!

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by nimrodg,

יש לי Gameboy Color ואני רוצה לבנות מן כבל שיחבר בין USB {אמפי 3 או זיכרון נייד} לגיימבוי שלי. ישלי שני חיבורים בגיימבוי לפי מה שרשום DC 3V והשני EXT. עכשיו מה אני צריך לעשות???חשבתי על לקנות USB נקבה http://www.e-buy.co.il/Product.asp?Pid=usbcable&Cat2Cat1ID=5045&Cat2ID=0&aff=Zap ולקנות כבל לEXT. ולחבר ביניהם. אני יכול לעשות את זה????

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by ido-nava,

האם זה אפשרי ?

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. שלום, רציתי לדעת אם יש מישהו שיכול לעזור לי בנוגע לשימוש בטיימרים במיקרו בקר 80C31 ( הוא עובד כמעט כמו כל בקר ממשפחת 8051). מה אני רוצה שזה ייעשה: ככה, אני מכניס לרגל במיקרו בקר (פורט 1.5) מוצא של גלאי IR, כשיש פעולה בגלאי הוא מוציא ירידת שעון למשך זמן מסויים. הבעיה היא שאני לא מצליח למדוד את הזמן הזה בעזרת המיקרו בקר, פחות או יותר עשיתי שימוש ב- TMOD=1 (16 bit) s והבנתי שצריך לעבוד עם TL0 ו TH0. יותר מזה לא הצלחתי. אשמח אם מישהו יוכל לעזור או לתת דוגמא. תודה רבה!

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by yossi555555,

שלום לכולם שבוע טוב רציתי לעשות איזה מוד קטן למארז שלי יש לי אפשרות לחבר שני מאוורים מקדימה ורציתי לחבר שלושה שיהיו מחוברים כמו ברידיאטור אחד אל השני יש לי כבר מתאמים לחיבור הזה אם הם שלושתיהם יחד א אני שם אןתם ישירות על גוף המארז ולא על הCAGE של ההארד דיסקים ואז יהה שם זרימה הרבה יותר חזקה כי הCAGE בנוי כמו פילטר הבעיה זה איך לחבר אותם אחד אל השני? אני צריך איזה מחבר או משהו יש למיהו רעיון ? תודה

22. אהלן. אני לא מודר גדול, ומעדיף לשלם למישהו לעשות לי מוד קטן לאוזניות Beyer dynamic dt 990 pro, אני רוצה לחבר אותם לכבל balanced . לא חייב כניסה נפרדת לכל אוזניה... אם מישהו יכול לעזור אשמח

23. שלום, לפניי כחצי שנה פתחתו פה נושא על עזרה במציאת כלוב של כוננים קשיחים למארז מכייוון ששלי נהרס. עד עכשיו הסתדרתי בכך שה HDD היה תלוי על כבלים באויר, אחר- כך עשיתי חורים ברצפה של המארז וחיברתי את הHDD דרך הברגים התחתוניים של הHDD(יש 4 חורים), שניסיתי לעשות הגבהה לברגים באמצעות הברגים שמשמשים הגבהה בין הלוח-אם למארז(אני מקווה שאתם מבינים למה אני מתכוון). מכיוון שלא נזהרתי וסיבבתי חזק מידי את הברגי" הגבהה" 2 מהם נשברו והברגה נתקעה בחורים התחתוניים של הHDD. לצערי הייתי צריך לחזק אותם עם אזיקונים לכלוב של הCD אבל הבעיה שזה לא אסטתי וזה עושה רעש מכייוון שהHDD מעביר הרבה רעידות וזה מרעיד את כל המארז. עכשיו חשבתי שתוכלו לעזור בלקחת מארז של CDDRIVE ישן, להוציא את תכולתו ולחבר בדר…

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by d-undertaker,

הבאתי היום לדים שהמוכר אמר שצריכים 1.5 וולט אבל שחיברתי אותם ל1.5 הם לא עבדו הם עבדו רק ב3 וולט יכול להיות בגלל שהבטריות היום חלשות? ואם אני רוצה לחבר לדים בלי נגד אמרו לי שזה בחיבור טורי..אפשרי? והמטריצה שעליה אני מתכנן לחבר את הכל [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. א. יש חיה כזאת : ? ב. איפה אפשר להשיג וכמה יעלה ? THANX

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.