עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. אני צריך משחת הלחמה, איפה אפשר להשיג אותה באזור כפר סבא? ואם כבר מה עדיף, הנוזלי או המוצק? תודה.

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. שלום, יש לי צורך בפוטנציומטר שיווסת לי את עוצמת הקול בכניסה של מגבר קטן (מבוסס TDA 2004). ניסיתי לחבר לי פוטנציומטר של 20K אום, הכל עובד טוב אבל לא כמו שאני רוצה. אני משתמש רק בחצי מהפוטנציומטר ואפילו פחות (כשאני מסובב יותר מזה הווליום פשוט יותר מידי חזק) הפונטנציומטר הוא כפול כמובן (שני ערוצים=סטריאו) השאלה שלי היא איזה ערך של פוטנציומטר אני צריך כדי שאוכל לסובב את הפוטנציומטר עד הסוף וכך לשלוט יותר טוב על הווליום? או האם בכלל כדאי לי לבנות פוטנציומטר דיגיטלי (עם שני לחצנים רגעיים - אחד להנמכה ואחד להגברה)? ומה היתרונות בכל אחד מהם? תודה רבה, ניב

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by Ac-Boy,

שלום כבר פתחתי את הדיון ועדיין לא הבנתי שאלתי 3 אנשים שונים וזה עדיין לא מובן לי.. לתוהים ביניכם, אני לא אוטיסט. מהו מתח? מה ההבדל בין מתח לוואט?

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by ja_man,

שלום רב, אני עובד על פרוייקט פשוט שבו אני משתמש במעגל שאני מרכיב לבקרת טמפרטורה. המעגל מודד טמפ', המידע שהחיישן (LM35) מוציא עובר הגברה דרך LM324 ומשם לממיר ADC0804 ומשם לתוך ערכת פיתוח של ALTERA FLEX 10K. לפי קוד שכתבתי, הערכה תפעיל שלושה מנועי קירור (לדים), כל מנוע יתחיל את פעולתו לפי הטמפרטורה שאני אקבע באמצעות מקלדת לכל מנוע בנפרד. את הטמפ' הנמדדת ואת נקודת העבודה של כל מנוע אני מציג על 7SEG שעל ערכת הפיתוח, הלדים עצמם מולחמים למעגל שלי. כרגע אני עובד על ספר לפרוייקט וקצת חסר לי מידע. קראתי בכל מני מקומות שהרכיב LM35 צריך נגד קטן יחסית במוצא שלו, ואצלי במעגל אין לו שום נגד, היציאה שלו מחוברת ישירות למגבר (התנגדות הכניסה של מגבר היא אינסופית) האם בגלל קונפיגורציה הנ"ל …

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by Moty_p,

היי קניתי את המוצר הבא: http://my.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?MyEbayBeta&MyeBay=&guest=1 וחשבתי.. איך אפשר עם או בלי המוצר הזה לעשות שיהיה מתח ללד רק כאשר אין שמש והפאנל הסולרי לא מקבל חשמל?

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. היי, לא מזמן חבר הזמין raspberry pi סתם לקטע וממש עפנו עליו עם KODI וכו'. בסך הכל נראה חמוד הצעצוע הזה. ואיך לא, באופן אוטומטי הוא גורם לדמיון להתחיל לרוץ קדימה בקיצור, יש איזה רעיון לפרויקט קטן אבל אני לא באמת מבין בזה יותר מידי הבנתי שאפשר לחבר לו מודולים מכל מיני סוגים ובפועל זה יוצא המוח הכי זול, יעיל ורב תכליתי שניתן להשיג. אז מדברים על רובוט עם אולי שני מנועים וחצי + חיישן קירבה כתנאי ללולאה. יצא לי קצת לתכנת ANDROID אבל איך אני בדיוק מביא את העולם הזה לתוך מודל 3rd של raspberry pi ?!~ מישהו אולי מבין בזה קצת ויכול לזרוק לי איזו פיסת מידע ?? צריך גלגלים ממונעים חיישן …

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by yossik17,

הייי שלום אני רוצה לעשות תאורת לדים. איך לחבר את הלדים מבחינת כבלים. כלומר,איזה רגל לחבר לחוט שחור אדום,צהוב..וכנ"ל לגביי נגדים... אם אפשר אז תראו לי תרשים או משהו.... נ.ב. איזה הספק מגיע לכונן דיסקטים?

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. אני רוצה לבנות מכשיר שיבדוק כמה פעמים דלת נפתחה ונסגרה, כולל באיזה שעות איך אני מתחיל?

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by idan1836,

יש לי פלאפון מוטורולה עם מסך קטן ואני לא רוצה ממש ת'פלאפון! אז חשבתי להוציא את המסך ולשים באחד הפאנלים של שבקדמת המארז.. אפשרי? :

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by g2a2l2,

מישהו אולי יכול לעשור לי אני צריך לבנות מריץ של 3 מנורות שיריץ אותם כמו רמזור חיפשתי בהמון מקומות ולא מצאתי

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  11. Started by roeesnir,

שלום. אני מחפש מערכת אינטרקום לבית פרטי, והמחירים בארץ מטורפים. ראיתי אחלה דברים בeBay, אבל הדרישות שלי הן קצת ספציפיות, אשמח אם אוכל לקבל עזרה במציאת / הרכבת המערכת המתאימה. א. בבית יש 4 קומות, ואני צריך לחצן לפתיחת השער + מסך בכל קומה + אפשרות לדבר עם האדם שעומד בחוץ. משהו כזה: http://www.ebay.com/itm/7-Color-Video-Door-Phone-Doorbell-Home-Security-IR-Camera-Monitor-Intercom-Ring-/301966505693?hash=item464e9b36dd:g:ygAAAOSwa81XSBZh או כזה: http://www.ebay.com/itm/Wired-7-LCD-Video-Door-Phone-Doorbell-Home-Intercom-System-IR-Camera-1-Monitor-/262511146109?hash=item3d1ee2347d:g:QKQAAOSw0gdXS6dE ב. אני צריך זמזם לחיצה ג…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. הנה את הסקיצה הזאת אחותי הכינה איך הסקיצות??? השטח של הוורוד זה יהיה פרספקט והשטח הירוק יהיה מאוורר מיתחת(בתוך) המארז כל זה ימוקם על גג המארז... [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. ברשותי מחשב כף יד Palm Zire 72 עם סוללת ליתיום מתה בפנים... וחבל לי עליו, הוא כמו משקולת נייר כבר איזה שנה :s05: חשבתי לחבר סוללה של מכשיר סלולרי... אבל שמתי לב שיש בהם 3-4 הדקים כשבסוללה המקורית שלו יש רק 2. אחרי יותר מדי חיפושים מצאו לי סוללה כזו, ונדהמתי במחיר... 250 ש"ח... זו כולה סוללה, לא שווה את הכסף הזה. לכן הגעתי למסקנה שצריך לעשות Mod ופשוט לחבר סוללה רעננה במקבל לישנה והדביק אותה על גב המכשיר. למזלי, הדרישה שלו זהה, 3.7 וולט. לכן סוללה עם 1000mAh פלוס מינוס תספיק לי (המקורית 960mAh) הנה דוגמה ל-3 פינים: וזו דוגמה ל-4 פינים: הבעיה שאני לא יודע מה לעשות עם החיבורים הנוספים, בסוללה של 3 חיבורים, שמתי לב שבין פין הראשון ולשני היה 3.7 וגם בין הראשון לשלי…

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by MoRtZkInG,

אני יודע שהצמונות לא משהו (אם אפשר להגיד לא משהו על דבר כזה בכלל), אבל זה מה יש, המצלמה השניה מקולקלת... בכל מקרה, הנה תמונות של הפאן באס שבניתי יחד עם אחי, וגם של החלון, הדלת הצבועה עם המאוורר לדים עליה צריך עוד להמשיך, לצבוע את שאר המארז, לעגל כבלים, וכו', אבל הוא חייל ועכשיו מתחילים מועדי ב' בטכניון, אז...

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by stingeR-,

אוקיי , בסוף החלטתי לשים במארז פרספקס עם 4חורים במקומות שונים , בתוך החורים יהיו , מאורר אחד צבעוני(לדים) באמצע , 2 מאוררים ירוקים למטה אחד בצד שמאל אחד בימין , אחד אדום למעלה ליד הצבעוני , ועוד אחד אדום בגג , ישארו לי אם כך שני מאוררים ג'נריים אחד מקדימה אחד מאחורה , הסירקולציה לא כל כך איכפת לי כי גם ככה עכשיו יש לי מאורר אחד שמוציא מאחורה(בקושי זז , הthunderblade) והמאורר שעל המעבד והמעבד עובד על מעלות טובות , ככה שלא כל כך איכפת לי מהסירקולציה , זה רק יכול לשפר... , עכשיו , כל המאוררים לדעתי יכניסו , אלא אם כן יש לכם הצעות , וזה מה שבאתי לשאול , איך לתכנן את זה... , הצעות הנה תמונה שממחישה מה הולך להיות שם , מארז ג'נרי , עם חלון חתוח ופרספקס עם 4 חורים למאוררים , ג…

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. פשוט מדהים...איזה יצירתיות יש לאנשים http://www.gobossy.com/computer-cases/ אני כמובן נידלקתי לחלוטין על מחשב בתוך גיטרה אקוסטית

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by hichkock,

מערכת שמע ניידת של סוני איך אפשר לחבר אותה למצת הרכב במטרה להפעיל אותה 'בשטח' בלי סוללות?

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. זה הולך להיות מודינג דיי קנוי, אז ככה: כבלי SATA, FDD, ATA מעוגלים ו UV Green. סליבינג ב UV Green לספק. אני חשבתי על שלושה מאוררי 80mm, שזוהרים בכתום UV, שניים מאחורה ואחד בחלון. את השניים שמגיעים עם המארז שאני קונה (Antec 1000AMG Plusview) אני מעביר לאיזור של ה HDDים. מה אתם חושבים בקשר לצבע של המאוררים? ללכת על צבע אחר אולי? אני כנראה אזמין מגאב-טק, משהו יודע כמה מכס ומיסים יש?

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. יש לי שאלה קטנה , האם אפשר לבנות את זה : על ידי ארדואינו ? ואם כן אז איזה רכיבים עוד אני צריך . תודה

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by Moty_p,

יש לי לד שצורך 350 מיליאמפר אותו אני מחבר לנגד 33 (אם אני זוכר נכון) אוהם 2W בערך.. הנגד מתחמם אשש ואיאפשר לגעת בו מרוב שהוא רותח אז חשבתי לחבר שני נגדים כאלה במקביל כדי שהעומס של החום יתפזר ולמעשה יצא לי נגד של 33 אוהם 4W אבל כנראה שזה לא ככה כי עשיתי כן ושנגעתי בהם שניהם! היו רותחים כאילו חיברתי נגד אחד למה זה ככה?

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. היה לי מין רשת כזאת שחסמה את כול האוויר שהיה יוצא מהמאוורר (120MM) לכן החלטתי שאני מוריד אותה אבל ביגלל שאין לי דרמל אז חתכתי את זה אם קטר זה לא יוצא הכי חלק אבל עושה את העבודה לתמונות : באמצע הדרך : ככה זה ניראה בסוף : את הקצבות משכתי החוצה : עם המאוורר : עוד משהו שעשיתי הוא ששמתי מול הכרטיס מסך מאוורר (80MM) בישביל שיקרר לי אותו במישחקים, חיברתי למאוורר הזה מפסק כדי שאני יפעיל אותו רק בשעת הצורך. המפסק : הוא יושב שם כמו שצריך חח סתם תמונה של המארז : תמונות מאוורסט : שהמאוורר לא פועל שהוא פועל : שימו לב שהטמפ' יורדת ( אולי כמה מעלות אבל ביגלל שהכרטיס שלי הוא פסיבי במאמץ יהיה את ההבדל הגדול ) וגם נוסף עוד מאוורר שמה זהו לבנתיים …

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. שלום, לפניי כחצי שנה פתחתו פה נושא על עזרה במציאת כלוב של כוננים קשיחים למארז מכייוון ששלי נהרס. עד עכשיו הסתדרתי בכך שה HDD היה תלוי על כבלים באויר, אחר- כך עשיתי חורים ברצפה של המארז וחיברתי את הHDD דרך הברגים התחתוניים של הHDD(יש 4 חורים), שניסיתי לעשות הגבהה לברגים באמצעות הברגים שמשמשים הגבהה בין הלוח-אם למארז(אני מקווה שאתם מבינים למה אני מתכוון). מכיוון שלא נזהרתי וסיבבתי חזק מידי את הברגי" הגבהה" 2 מהם נשברו והברגה נתקעה בחורים התחתוניים של הHDD. לצערי הייתי צריך לחזק אותם עם אזיקונים לכלוב של הCD אבל הבעיה שזה לא אסטתי וזה עושה רעש מכייוון שהHDD מעביר הרבה רעידות וזה מרעיד את כל המארז. עכשיו חשבתי שתוכלו לעזור בלקחת מארז של CDDRIVE ישן, להוציא את תכולתו ולחבר בדר…

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. אני צריך לבצע מוד שלצערי הרב לא עובד עם עפרון או עם הלחמה. אשמח אם תענו לי על השאלה שבכותרת.

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by ordarzi,

ראיתי ביוטיוב קטודה כחולה שמשנה את הצבע שלה לפי המוזיקה(לפי הקצב), איפה אני יכול לקנות דבר כזה אפשר גם מEBAY.

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by Red-AnGel,

שלום אני רוצה לעשות פד מואר ועליו לשים חומר מסויים (בד, גומי או כל דבק חלק) אני מחפש רעיונות לחומר שאני אוכל לקנות ופשוט להדביק לפרספקט... יש הצעות? עדיף כמה שיותר חלק... תודה

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים