עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. 1)כמעט בטוח שזה אותו ציפ, חפש בדפי נתונים של היצרן (data sheet). 2)אין לי תשובה... 3)קבל של 100nf. 4)קל להשיג אותו בכל חנות לאלקטרוניקה (נורמלית). 5)אתה צריך את ה DIP, בשום אופן לא את ה SMD. מקווה שעזרתי, ומה זה הדבר הזה בכלל?

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. מה עושים ? ישמצב המעבד נשרף ? זאת המערכת <<<<

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. נגיד יש שנאי שלוקח מתח 220 V ומוציא 45 0 45 וגם 0 30 אם אני נניח אבטל את ה 30 0 אז יהיה יותר הספק ל 45 0 45 או שזה לא קשור ?

4. Started by foty123,

אז ככה אני יתחיל : התעצבנתי שיש לי מארז מתפרק (משנת 2000 נראה לי) אז החלטתי שאני לא רוצה מארז בכללל חח המאוורר הגדול שבתמונה מקרר גם את המחשב וגם אותי חח אני מתכנן קירור מים.. חסר לי רק בלוק מים (יש לי כרגע בעיות תקציב..) את הארד דיסקים אני לא יכול להזיז כרגע בגלל שהכבלים של הIDE שיש לי בבית קצרים מידי.. צריך ללכת לקנות אחד יותר ארוך.. מתוכנן עוד מאווררים פשוט אין לי כח לחבר אותם כרגע מתוכנן לדים גם (יום ראשון או שני) הנה תמונות של ההתחלה : 1. http://img254.imageshack.us/img254/5076/005tz4.jpg 2. http://img208.imageshack.us/img208/4821/006fw3.jpg 3. http://img517.imageshack.us/img517/9156/007jv5.jpg 4. http://img517.imageshack.us/img517/1065/008um0.jpg אח…

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by וזאנה,

בוקר טוב אני צריך המלצה לסקופ שיתאים לסוג העבודה שלי אני מתקן לפטופים ו מסכי lcd ו נייחים תודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. שלום, לאחרונה הופיע בטלוויזיה שלי (ללא אחריות) פס לבן - מצורפת תמונה. החלטתי לפרק את המסך בכדי לנסות להשמישו. גיליתי שחסרים מספר פסי נחושת על הPCB, נראה שהם ממש נמסו. מצרף תמונות גם של צד ימין התקול וגם של צד שמאל השמיש להשוואה. אשמח לרעיונות כיצד לפתור זאת. תודה!

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by Roeebaeloha,

שלום לכולם אחרי הרבה זמן שאני מגלה התעניינות בארדואינו החלטתי לקנות סוג של ערכת מתחילים שכוללת כמה חיישנים ונורות וכמובן הבקר- uno r3 עכשיו בזמן שאני מחכה לערכה שתגיעה יש לי כמה שאלות: 1. על איזו שפה מבוססת התוכנה שבה כותבים את הקוד לבקר? 2. האם למישהו יש מדריכים או דרך טובה להתחיל עם אדרואינו? 3. אם יש לי מתג שהוא גם מתג וגם גלגלת שיכולה לשלוט על עוצמת האור למשל, האם אני צריך לחבר אותו לחיבור אנלוגי או דיגיטלי? תודה רבה!!

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. היום הגיע אלי לוח ארדואינו, שהזמנתי מאיביי. שני לדים אדומים להשמה משטחית דלקו כשחיברתי את הארדואינו למחשב- האחד של פין 13 והשני של ה-ON. אז אחרי כמה נסיונות, שהלדים דלקו יפה, הלד של פין 13 פתאום נהיה חלש נורא, נקודתי ממש. בדיקה נוספת העלתה שללד יש בליטונת בפלסטיק השקוף שלו, ממש מעל מקור האור, וללד התקין זה לא קרה. אני חושד שסיבה כלשהי (התחממות יתר, איכות בנייה נומכה, מתח לא יציב... אנא עארף?!) הפלסטיק ניתק ממקור האור בנקודה שבה הוא אמור להיות צמוד, וכך בגלל שבירת האור הוא לא מצליח לצאת. אני קורא את מה שכתבתי ואני רואה שזו שטות מוחלטת: האור לא יכול להישבר לא בזוויות האלו, ולא במעבר מתווך בעל מקדם שבירה נמוך לבעל מקדם גבוה, וחוץ מזה, בהחזרה גמורה לא הייתי רואה שום אור, ו…

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by lior_n,

שלום חברים, למישהו יצא לחבר אי פעם עכבר אופטי לארדואינו שלו? אשמח להבין איך עושים את זה (איך קוראים ממנו נתונים וכדומה)? תודה!

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. אז כך אני רצה לבנות אורגן אורות בגודל של 20 על 5 בערך משהו קטן וחמוד כזה ויש לי 2 שאלות מישהו מצא לי מדריך איך לעשות שהאורות ידלקו לפי קצב המוזיקה (לא וינאמפ) כי אני ל רוצה שום קשר בין האורגן למחשב. ויש לי עוד שאלה יש דבר כזה לד יותר גדול מ 5 מ"מ? אם כן כמה יותר גדול וכמה הוא עולה בערך

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by ido-nava,

האם זה אפשרי ?

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by Peri228,

היי ! אני מחפש שירטוט מעגל לפאן באס , שיחזיק מאורר טורנדו 92 מ'מ . נתוני צריכת החשמל של הטורנדו ( וזה לא אומר לי הרבה ) הם כאלו - 12V , 12.5W , 1.0AMP . המאורר הזה , בעוצמתו המלאה יוצר 56dba של רעש מסוקים , וזה פשוט בלתי נסבל . תודה מראש !

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. אורח The_Exorcist
    Started by אורח The_Exorcist,

אני מחפש קופסא כזאת: http://images.misupply.com/products/full/Tascam/80098.jpg כמובן בלי כל האלקטרוניקה בפנים, רק את הקופסא בדיוק בגודל הזה. מי שלא יודע, מדובר בראק (rack) בגודל כפול. צריך רק את קופסא בגודל כזה שאני אוכל להכניס לתוך הארון עם כל הציוד של האולפן, זה יחסוך המון מקום במקום המחשב שעכשיו אנחנו עובדים איתו. תודה לכל העוזרים!

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by RazorJunior,

(התלבטתי אם זה לפורום הזה, אם לא, תעבירו למקום הנכון) אז ככה: הספק שלי רועש מאוד, עד כדי כך שאני בקושי יכול לישון כשהמחשב דלוק... הספק הוא של THERMALTAKE מדגם W0035 כלומר 410W SILENT PUREPOWER PASSIVE PFC. יש לו מאוורר 120 מ"מ בתחתית שמוציא המון רעש. הדבר הראשון שחשבתי לנסות זה לעטוף את כל הספק בספוג אקוסטי, אבל יש לי 2 חששות: 1. התחממות מוגברת מאוד של הספק שתגרום לשריפתו. 2. התחממות מתונה של הספק שתגרום להאצת מהירות המאוורר(מהירות המאוורר נשלטת ע"י חיישן חום), שתגרום לפליטת רעש נוסף האופציות האחרות שחשבתי שאולי יש לי הן: 1. להחליף את מאוורר הספק למאוורר אולי טיפה שקט יותר. 2. לנסות לחבר את המאוורר על 7V. זה לא יגרום לשריפת הספק?? הבעיה היא שהספק עוד באחריות…

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by kosh3,

אני חייב עזרה נאי כבר שבוע מנסה לנשות שעון ב EWB מ 0 עד 23 ולא מצליח!! הצלחתי מ 0 עד 59 אבל את 0 עד 23 אני לא מצליח!! מישהו יכול להסביר לי איך עושים את זה!?

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by Dave Behr,

שלום לפורום, מה משמעות הסימול על טיימר : 16(8) A או בשעון אחר : 16(3) A ?. תודה

17. האם יכולים לחבר למחשב שני ספקי כוח??

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by elmosruli,

שלום יש לי arduino duemilanove ATmega328p אני רוצה לשלוט עליו דרך WIFI אז רציתי לדעת אם אני יכול פשוט לחבר עליו shield של wi fi ושלוט עליו ככה ופשוט לשלוח פקודות דרך wi fi וזה ישלוט עליו וגם כן כדי להיות נייד הduemilanove נראה לי צורך 5V רציתי לדעת איך אני אני יכול לבנות לו סוללה פשוטה מסוללות רגילות שיספק לו כוח יחד עם ה wi fi shield שיישב עליו וסתם דרך אגב מישהו יודע אם יש כרטיס של arduino או חיכוי או משהו דומה שהוא wi fi ולא רק והאם אני יכול להשתמש ב shield פשוט בתור כרטיס במקום ה duemilanove ואז פשוט אני אשתמש רק ב shield כדי לשלוט על החשמל של הדיבייס שליתודה רבה ]אלמו

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by Ancient1,

כמו שכאן. http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleid=1556&page=3 עיקר הבעיה שלי היא באלקטרוניקה, דהיינו " The FrostyTech Synthetic Temperature Test Platform consists of an aluminum block heated by up to two 120V 250 Ohm precision resistors. With one resistor engaged, the test platform will output 50W of heat, with both engaged, 100W." או במילים אחרות, ליצר כמות ידועה(קבועה) של חום , או בערך 80W -100W , בתוך נפח קטן יחסית שניתן להובילו עם נחושת לפני שטח שדומים למעבד. אני צריך שתי דרגות חום לפחות, או כמו שעשו לעיל או ע"י שליטה בוולטאז' ?. מישהו הציע לי מנורות הלוגן כי הן קטנות, אבל אני לא בטוח שהן לא תימסנה בחום שהן ייצרו. בקיצור. אני רוצה ליצור שטח חם , בגודל…

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by Check_Point,

היום אחה"צ עשיתי ניסיון חיתוך עם הדרמל. לקחתי דלת של מארז לא בשימוש (עשוי ממתכת עבה), וחתכתי חתיכה קטנה באמצעות הראש 409. הראש התכלה מהר מדי, ואני לא מבין למה. אני יודע שזה אמור להתכלות, אבל כ"כ מהר?! אגב חוץ מהפאק הקטן הזה (שאני מקווה שתוכלו להסביר לי איך למנוע אותו בפעם הבאה) אני דווקא די מרוצה מהראשים האלה (#409). השבר הקטן בתחתית הראש קרה רק בשנייה האחרונה לפני שסיימתי לחתוך, בגלל שניסית לדחוף את הראש בכוח דרך המתכת.

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by Moty_p,

טוב לא הייתי יכול שלא לפרסם את זה מצאתי מקודם 100 דיסקיות חיתוך של דרמל ב 56 ש"ח בלבד (14$) בארץ חבילה של 5 דיסקיות כאלה עולה ב"אייס קנה ובנה" 50 ש"ח (כן כן 10 ש"ח על כל דיסקית) לפי דעתי זה מאוד שווה הנה קישור לכל מי שמעוניין לקנות http://www.ebay.com/itm/Pack-of-100-Reinforced-Cut-Off-Wheels-for-Dremel-1-1-4-/110750668760?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19c94117d8 http://www.ebay.com/itm/Pack-of-100-Reinforced-Cut-Off-Wheels-for-Dremel-1-1-4-/260829604222?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cbaa7e97e רק תגידו תודה אם זה היה שימושי בשבילכם שיהיה לי טוב על הלב ;~} אם יש עוד דברים טובים לדרמל באיבי זה הזמן לפרסם

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. שלום אנשים יקרים. שמי זיו ואני סטודנט שנה ב' בתואר עיצוב תעשייתי בhit מכון טכנולוגי חולון. יש לי פרויקט ואני מעצב פנסי תיחום לאופניים. חיפשתי בדף הנושאים בהתחלה אך לא מצאתי תשובה ולכן אני כותב כאן. אני מעוניין למקד תאורת לדים (או סוג אחר אני לא מבין בתחום.) לפס של אור על הריצפה. אני לא מעוניין להשתמש בלייזר. אשמח להבין איך אני ממקד אור לכדי הלומה חזקה ומה אני צריךבשביל לבנות דבר כזה. ואיפה. אם תוכלו להפנות אותי למעבדה המתאימה או להאיש המדהים שיוכל ללמד אותי את הידע הדרוש ובעצם להציל אותי אני יותר מאשמח. תודה מראש! זיו שפר

23. Started by PhP dUdE,

שלום אפשר בבבקשה לינקים לאתרים של חנויות אלקטרוניקה בארץ?

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. שלום רב! נסעתי לא.אבן אלקטרוניקה וקניתי את כל המצריכים והם ניראים בידיוק אותו דבר כמו במדריך אלה כשהגעתי הביתה גילית שהרכיב אחד קצת שונה ממה שצויין במדריך וזהוא הקולט IR לצערי רק כשהגעתי הביתה שמת לב לבעיה כי יש לו רק 2 רגליים וככל הניראה זהו דגם אחר ממה שצריך :s05: ועוד משהו רציתי לדעת לפני שאני מלחים שהכול מחובר כראוי במקום: תודה רבה לכל העוזרים והמנסים האם זה מחובר טוב? מה לעשות בקשר לIR? חייבים להחליף או שגם זה מתאים?

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by sgeva2001,

רוצה להשתמש בכונן פנימי ככונן גיבוי אבל שיהיה מוגן מפני תקלה בספק הכוח שעלולה להרוס את הכונן. וכמובן כך נוח לבצע גיבויים . לכן ברצוני לשים מפסק חיצוני על המארז אשר יחבר או ינתק את מתח האספקה לכונן. האם יש במקרה התקן מסחרי מוכן לסידור זה , עם הפלגים המתאימים? או המלצות לגבי הדרך הטובה ביותר לעשות זאת. בתודה

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים