עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by yz101,

אני רוצה להחליף את כרטיס הWIFI של המחשב הנ"ל לSSD בנפח של 32GB עד 80GB. במחשב יש רק חיבור MINI PCIE אחד, http://farm3.static.flickr.com/2354/2122728257_b7059a7f4c_o.jpg החיבור שמופיע כUNUSED, לא קיים במחשב(בדקתי, הייתי מעלה את התמונה, אלא שזה גורם לPOST לא להישלח בהצלחה). בשביל WIFI אני אוסיף כרטיס בUSB. אבל אני רוצה להתקין WINDOWS 7/8 וצריך יותר שטח אכסון שניתן לאתחל ממנו. ה4GB הקיימים ממש לא מספקים, וגם גרסאת הLITE המותקנת ממש ממלאה את הכונן (2GB RAM כבר יש). מישהו ניסה / יודע האם זה יעבוד / לא יעבוד. ייתכן שלא ניתן יהיה לבצע BOOT מכונן כזה?

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  2. באתר של הארדואינו יש מדריך לדימר :http://arduino.cc/en/Tutorial/Dimmer והוא כולל שימוש בתוכנה MAX הורדתי אותה ולא הבנתי מה לעשות כדי שזה יעבוד. יש גם מדריך ללד עם כפתור : http://arduino.cc/en/Tutorial/Button חיברתי את זה על המטריצה לפי הסרטוט לא לפי הציור של המטריצה וזה לא עובד , אני לוחץ על הכפתור ולא קורה כלום. ד"א אגב צריך לחבר את ה4 רגליים של הכפתור ? למה יש לו בכלל 4 רגליים ?

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. 1)כמעט בטוח שזה אותו ציפ, חפש בדפי נתונים של היצרן (data sheet). 2)אין לי תשובה... 3)קבל של 100nf. 4)קל להשיג אותו בכל חנות לאלקטרוניקה (נורמלית). 5)אתה צריך את ה DIP, בשום אופן לא את ה SMD. מקווה שעזרתי, ומה זה הדבר הזה בכלל?

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. חשבתי לנסות לבנות משהו כזה מישהו ניסה פעם? אני יודע שאפשר לקנות בכמה עשרות שקלים אבל מה כיף בזה...(?)

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by Kodi,

ראיתי אניזה פרוייקט פה שמישהו בנה מארז מעץ או מעיין "כיסוי" למארז ופשוט נדלקתי מזה.. התחלתי לשקול מאוד מאוד ברצינות לעשות אחד. התכנון הוא לעשות את כל המארז מעץ חוץ מהכלוב של הHD והכלוב של הדיסקים.. ראיתי בפרוייקט של עץ שפורסם פה שריפדו את הדפנות בספוג.. למ זה נחוץ? ומה ההשלכות של רכיבים אלקטרוניים בעץ? תכננתי לעשות את הדפנות בעובי של לפחות ס"מ או 2 ואת החלק האחורי דק בשביל שיהיה קל לעשות חיבורי לוח וPCI.. אני ילך כנראה לACE ויקנה עץ, כמה עולה בערך? וכמה אני בערך צריך אתם חושבים? אני יעשה את זה ביחד עם חבר שלי ויש לו מקלט עם המון המון כלים - מסור \ משייף \ מקדחות למיניהם \ דיסקים המון המון המון כלים כך שלא יהיה בעיה וגם אבא שלו יעזור לנו.. באיזה צורה אני צריך להתחי…

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by Check_Point,

היום אחה"צ עשיתי ניסיון חיתוך עם הדרמל. לקחתי דלת של מארז לא בשימוש (עשוי ממתכת עבה), וחתכתי חתיכה קטנה באמצעות הראש 409. הראש התכלה מהר מדי, ואני לא מבין למה. אני יודע שזה אמור להתכלות, אבל כ"כ מהר?! אגב חוץ מהפאק הקטן הזה (שאני מקווה שתוכלו להסביר לי איך למנוע אותו בפעם הבאה) אני דווקא די מרוצה מהראשים האלה (#409). השבר הקטן בתחתית הראש קרה רק בשנייה האחרונה לפני שסיימתי לחתוך, בגלל שניסית לדחוף את הראש בכוח דרך המתכת.

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by פרוך,

קניתי את הפס לדים מאיבי מפה: http://www.ebay.com/itm/121033064309?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 עכשיו יש לי בעיה אני לא יודע איך לחבר אותו קיבלתי את הפס לדים אם שלט מין קופסא לבנה כזאת מה שמתחבר לפס לדים ועוד כבל שחור קטן כזה חתוך יש את התמונה באיבי אבל אני לא יודע איך לחבר אותו כי לא מוצא שום דבר בבית של 12V

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by sgeva2001,

רוצה להשתמש בכונן פנימי ככונן גיבוי אבל שיהיה מוגן מפני תקלה בספק הכוח שעלולה להרוס את הכונן. וכמובן כך נוח לבצע גיבויים . לכן ברצוני לשים מפסק חיצוני על המארז אשר יחבר או ינתק את מתח האספקה לכונן. האם יש במקרה התקן מסחרי מוכן לסידור זה , עם הפלגים המתאימים? או המלצות לגבי הדרך הטובה ביותר לעשות זאת. בתודה

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by urinka,

הי אני מעונין לבנות משדר FM כדי לשמוע מסיקה מהנגן שלי באוטו חפישתי בפורום ולא מצאתי תשובה מפורטת חיפשתי גם ברשת אך המעגלים שנתקלתי בהם כללו רכיב שלא מצאתי בחנויות (stereo transmitters BA1404) אשמח אם מישהו יוכל לעזור בנושא נ.ב חשוב שאיכות השמע תהיה טובה תודה לכל העוזרים

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by overload,

מה שונה במבנה של הלד הכחול שעושה אותו מיוחד? אני יודע שהוא לא בנוי כמו לד רגיל כי: http://www.pcarena.org/index.asp?subject=viewNews&sg=main&id=519

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  11. Started by elmosruli,

שלום יש לי arduino duemilanove ATmega328p אני רוצה לשלוט עליו דרך WIFI אז רציתי לדעת אם אני יכול פשוט לחבר עליו shield של wi fi ושלוט עליו ככה ופשוט לשלוח פקודות דרך wi fi וזה ישלוט עליו וגם כן כדי להיות נייד הduemilanove נראה לי צורך 5V רציתי לדעת איך אני אני יכול לבנות לו סוללה פשוטה מסוללות רגילות שיספק לו כוח יחד עם ה wi fi shield שיישב עליו וסתם דרך אגב מישהו יודע אם יש כרטיס של arduino או חיכוי או משהו דומה שהוא wi fi ולא רק והאם אני יכול להשתמש ב shield פשוט בתור כרטיס במקום ה duemilanove ואז פשוט אני אשתמש רק ב shield כדי לשלוט על החשמל של הדיבייס שליתודה רבה ]אלמו

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. זה המוצר :

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by yahavon028,

טוב, אני לא מצאתי מענה על התשובה בשום מקום באתר אז אני שואל פה. כמה לדים אני צריך (פרטו אם הם חזקים, חלשים וכו'...) בכדי לא להתעסק עם נגדים? נגיד עם יש לי 4 לדים (כל אחד על 3 וולט) והספק נותן 12 וולט, יש סיבה לשים נגד? ואם לא כמה לדים אני צריך בשביל שאני לא אצתרך להשתמש בנגד? ועוד אני רוצה לשאול אם זה משנה הצבע של הלד... לפי מה שהיבנתי, חיבור במקביל הוא הטוב ביותר, אם לא אז נא אמרו לי על כך. בכל מקרה בכל מה שתסבירו לי תגידו לי גם לפי איזה חיבור זה. תודה מראש

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by J0n1,

שלום. פירקתי מכשיר מסוים של מוטורולה ונתקלתי במסך שנראה דווקא עם סיכוי לחיבור למחשב. הדגם הוא WD-G0903Q חיפשתי את הדגם בגוגל ומצאתי רק אנשים ששואלים, ואתר האתרים הבאים http://forum.modlabs.net/topic1978.html http://rifer.narod.ru/i2cldc.html הבעיה שהם ברוסית, והמסך לא נראה כמו בתמונות. הנה תמונות של המסך יש תקווה? *התסכלתי בנעוץ, אבל לא הבנתי אם הדגם שכתוב על המסך הוא הדגם של המסך או הבקר, ואני מקווה שיש עליו בקר, בנוסף אנשים מצאתי משהו! http://sandiding.tripod.com/m3x88.html הבעיה ששם כתוב REV C ואצלי זה A זה משנה? ואיך אפשר להלחים לכזה דבר קטן?

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by YogiBear,

לקראת שתי מודים שאני עובד עליהם רציתי להעמיק את הידע הלאקטרוני שלי וללמוד קצת על המושג- "קצר" שנפוץ במיוחד במחשבים. רציתי לדעת איך נוצר קצר ואיך אפשר למנוע אותו. הבנתי שכאשר נוצר קצר לפעמים הוא שורף רכיבים כל שהם. השאלה העיקרית שלי היא איך אני מונע מהלוח אם שלי כאשר אני מתקין אותו במארז שאני בונה שהוא לא יקוצר וישרף.(הוא יחסית חדש וכסף לנסות ודברים כאלה לא הכי קיים ). אם יש דברים להקפיד עליהם בהרכבה וכאלה. זה דבר שיחסית חשוב לי לדעת כי יש לי נסיון בהרכבת מחשבים/פירוק וכאלה אבל לא תמיד ידעתי בדיוק איך זה עובד כשהרבה אנשים אומרים שנוצר קצר במערכת. הרבה תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  16. Started by yuval_cohen,

הי.. יש לי מגבר ישן עם תאורה שמופעלת על ידי 5.5 AC (מתח חליפין) קניתי לדים לבנים של 3 וולט השאלה היא אם זה בסדר לחבר 2 לדים בטור עמ לקבל 3 לדים לכל אחד או עדיף לחבר לד עם נגד (יש לי את הנגדים המתאימים), והאם בכלל זה בסדר לחבר לדים למתח חליפין? תודה!

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by ElemenTal,

זה המוצר - http://www.sunbeamtech.com/PRODUCTS/Sound%20Active%20module/Sound%20Active%20module.html מה אתם אומרים כדי לקנות דבר כזה או שזה לא איכותי ?.. אני ראיתי די הרבה סרטונים ביוטיוב שיש להם כזה (או אחד יותר ישן) וזה עובד טוב. הקטע היחידי שזה לא מתחבר לרמקולים או משהו כזה אלה קולט את הסאונד, ככה שאפשר סתם לעשות מחיאת כף וזה יפעל, אז זה לא יפריע לדעתכם ?.. ומשום מה זה האתר היחידי שמצאתי שאפשר לקנות ממנו את זה http://www.oznium.com/cathode-music

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by IL200,

שלום לכולם ראיתי שכמה אנשים מחפשים איך להאיר את המארז/מחשב, ובכן הכנתי מדריך קצרצר שמסביר איך להאיר ובזול ע"י רצועת לדים מאביי. תאורה למחשב ב 1$ + מ ebay [glow=red,2,300]נ.ב (נא לא לראות בשבת)[/glow] [glow=red,2,300]אני לא אחראי על כל נזק שיגרם, נא לפעול בזהירות.[/glow]

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. שלום לכולם, אני צריך המלצה שלכם (לאחר נסיונות בהזמנת מוצרים דרך JEB-TECH וכמובן מהארץ. OK, יש לי סליבינג למחשב שקניתי מזמן, ניסיתי להוציא את החוטים מהמולוקס של ה20 פינים (זה שמתחבר ללוח האם) לא הצלחתי עם שום מכשיר!ו לכן התיאשתי, עטפתי את כל הכבלים של המחשב באיזולירבנד, ועכשיו זה נראה כמו חירייה. כמו כן הוספתי לוח שליטה על מאווררים ויש לו חוטים קטנים כאלו שאותם אין לי מה לעטוף באיזולירבנד, אז כל המחשב שלי נראה רע! החלטתי לא להתייאש ולהתחיל מחדש. אני צריך המלצות. לקנות כבלים מעוגלים (האמת פה אני ממש לא מבין כמה סוגים ומה בדיוק אני צריך) אני יכול להגיד לכם שהמרחק למשל מלוח האם להארד דיסק ולCD הוא ממש קצר (אני יודע שהכבלים האלו הולכים לפי מידות מרחק באינצ'ים) ולכן אני צריך א…

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. אני עומד לקנות ממישהו בפורום דיסקיות מאבן (9 ב-40 ש"ח). הוא אמר לי שהם טובות ושהם חותכות פח בקלות, אני מאמין לו, אבל רק ליתר ביטחון רציתי לדעת אם יש לכם טענות נגד הדיסקיות האלו? מישהו השתמש בהפ פעם?

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. אורח The_Exorcist
    Started by אורח The_Exorcist,

אני מחפש קופסא כזאת: http://images.misupply.com/products/full/Tascam/80098.jpg כמובן בלי כל האלקטרוניקה בפנים, רק את הקופסא בדיוק בגודל הזה. מי שלא יודע, מדובר בראק (rack) בגודל כפול. צריך רק את קופסא בגודל כזה שאני אוכל להכניס לתוך הארון עם כל הציוד של האולפן, זה יחסוך המון מקום במקום המחשב שעכשיו אנחנו עובדים איתו. תודה לכל העוזרים!

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. אני יודע על שיטה להדפיס בבית אבל זה צורך חומרים שיש במעבדת פיתוח תמונות ואין לי :\ מישהו מכיר ? PCB, זה הלוחות החומים האלה בעצם PCB זה הלוח אם או כל כרטיס אחר שיש במחשב בלי שום רכיב עליו רק הפלסטיק הזה - שעליו מודפסים פסים כאלה, וזה PCB יש לי כבר שירטוט של הPCB שאני רוצה להדפיס אבל עדין לא מצאתי מקום שידפיס לי לוח אחד

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by משה קנייבסקי,

יש לי רעשים באוזניות של gbl ברגע שאני מדליק אותם וזה נפסק כאשר אני שומע מוזיקה יש למישהו הסבר?

24. Started by tomert85,

שלום רב האם ניתן לעשות שג'ויסטיק ישלוט בג'ויסטיק שבמחשב אחר. לדוגמא. במחשב א': מחובר ג'ויסטיק דרך USB במחשב ב': (הנמצא במקום אחר) מחובר ג'ויסטיק דרך USB כעת, אני מעוניין שהג'ויסטיק שבמחשב א' יוכל להזיז (פיזית) את הג'ויסטיק שבמחשב ב', בתנועות של ימינה, שמאלה, קדימה ואחורה בלבד. אני לא כל כך מתמצא באלקטרוניקה ולכן אני צריך עזרה. האם ניתן לעשות זאת? אם כן, מה השלבים? אשמח אם תעזרו לי.. מודה מראש לעוזרים

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. יש לי שאלה חדשה, עם אילו ראשים חותכים חלון ? ואפשר לעשות עם זה חור למאוורר ?

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.