עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by SHAKED286,

שבוע טוב לכולם עשיתי חיפוש מקיף מאוד באינטרנט על UV METER ומצאתי כל מיני דברים רגילים (10 לדים שעובדים כמ וUV METER רגיל) עכשיו אני מחפש מעגל שיעשה לי כזה דבר אם מישהו יוכל לעזור לי במצציאת המעגל או משהו דומה אני ישמח מאוד. תודה רבה ושבוע טוב שקד

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. מה עושים ? ישמצב המעבד נשרף ? זאת המערכת <<<<

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by iakovl,

מבדיקה קצרה עולה כי הדרך הכי טובה להשיג 7.5 וולט מ12 ב3A זה להשתמש ב LM350 http://www.national.com/ds/LM/LM150.pdf האם אני טועה?

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by mci10mat,

1.שמעתי שהתקנת icq על המחשב מביא המון בעיות, האם זה נכון? 2. מישהו יודע על תוכנות נוספות לשליחת sms? משהו בעברית? 3. כמובן, אני מדבר על תוכנות חינמיות ולא פרוצות... תודה רבה למי שיענה

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by 114508534,

אהלן התבקשתי להחליף סוללה למכשיר הנ"ל , חיפשתי ב EBAY ויש מלא סוללות אבל יש כל מיני דור שני דור שלישי רביעי חמישי ואין לי מושג איזה דור זה וגם לבעל המכשיר , אשמח לדעת אם מישה יודע האם יש הבדל בין הסוללות, המכשיר נראה אותו הדבר בכל הדגמים . חבל לי להזמין סוללה שלא תתאים בסופו של דבר למכשיר . תודה

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  6. Started by Justniv1,

שלום כולם,אני מנסה לצרוב בוטלואדר/תוכנית (אני לא סגור על מה ההבדל בינהם) על ATmega328 שקניתי בנפרד. עשיתי את המדריך הזה http://arduino.cc/en/Main/Standaloneועכשיו אני מנסה לעלות תוכנית לצ'יפ החדש, אז הוצאתי את הצ'יפ של הארדואינו ושמתי את החדש ניסיתי לעלות את התוכנית-והוא לא הצליח לעלות. אח"כ קראתי עוד קצת והגעתי לפה-http://arduino.cc/en/Tutorial/ArduinoToBreadboard ניסיתי לעשות את סעיף 1 וגם זה לא הצליח- אותה בעיה כמו מקודם: avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x0מה לא בסדר?קראתי גם את האשכול שפורסם פה לפני כמה ימים, והוא לא ממש עזר לי, וגם חיפשתי בגוגל ולהרבה היה בעיה דומה אבל אני לא מצליח להבין מהם/לפתור.חשוב לציין שאני ממש חדש בארדואינו ותכנות.תודה

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. אני קורא על כל מיני רכיבים ובדרך כלל רואה תיאורים כמו: SOIC 8-lead DFN 20-lead ברור לי שזה לא עופרת במקרה הזה, אז מה הכוונה ב-lead? איך קוראים להם בעברית? תודה!

8. Started by wombat,

אני רוצה לקנות Dream Led Strip לשימוש עם ארדואינו ורציתי לדעת אם למישהו יש ניסיון עם דגם מסויים ויכול להמליץ. אני מתכוון ללכת לכיוון המוצרים היותר זולים באיביי(וחסרי התיעוד הנורמלי ככל הנראה) מאחר ובאתרים אחרים המחיר גבוה פי כמה וכמה. רוצה משהו עם 400-500 Lumen/meter לפחות, שליטה נוחה מהארדואינו, תגובה מהירה זה פלוס גדול.

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. אני יודע על שיטה להדפיס בבית אבל זה צורך חומרים שיש במעבדת פיתוח תמונות ואין לי :\ מישהו מכיר ? PCB, זה הלוחות החומים האלה בעצם PCB זה הלוח אם או כל כרטיס אחר שיש במחשב בלי שום רכיב עליו רק הפלסטיק הזה - שעליו מודפסים פסים כאלה, וזה PCB יש לי כבר שירטוט של הPCB שאני רוצה להדפיס אבל עדין לא מצאתי מקום שידפיס לי לוח אחד

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by VanGuard,

ברצוני להזין לוח FPGA הזקוק לאספקה של 5VDC עם זרם של לפחות 750mA אך לא הרבה יותר מזה. ברשותי ספק הנותן מתח הניתן לשליטה בערכים 47-60VDC. מה תהיה הדרך הכי פשוטה לבצע את ההזנה של ה-FPGA בעזרת הספק? הספק ונצילות אינם קריטיים. אני מחפש פתרונות פשוטים יותר מפתרונות בסגנון הזה: http://www.ti.com/product/LM5010A-Q1 כיוון שהם מסבכים לי את המימוש. תודה לעוזרים.

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. באילו כבלים אני יכול להשתמש בכדי לחבר את המחשב לטלוויזיה hdmi -> s-video/rca vga-> s-video/ rca או כל סוג כבל שיכול להתאים לי המחשב: כרטיס מסך: Radeon 5850 HD לוח אם: Gigabyte GA-770TA-UD3 הטלוויזיה: s-video RCA תודה

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. אפשר לקבל הסבר לגבי כל הגדלים,מה מתאים למה (8\1 הכי גדול?), איך עושים סלייב לכבל שיוצא מהספק ומתחבר ללוח האם?,יש לו את החיבור של הלוח ולא ניתן להוריד אותו,ולא ניתן להכניס את הסלייב, אם אני מתכנן קנייה של סלייבים איזה לקנות,אני צריך לספק,איזה גדלים וכמה "פיט" לקנות.. תודה

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. הסתכלתי במדריך בתחרות המדריכים ולא הבנתי שם דבר אחד, יש את החיבור של ה9 פינים, יש לי אחד כזה ומתוכו יוצאים 4 כבלים עכשיו איך אני יודע איזה כבל זה איזה ? או שאני צריך להוציא אותם ולהכניס חדשים דרך החורים שמסומן במדריך ואז איך אני אמור להלחים אותם בתוך המחבר הזה של ה9 פינים ? אם לא הבנתם למה אני מתכוון אני אנסה להסביר יותר טוב, תודה לעוזרים.

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. בגלל המיקום של החנות אני קונה מנוע קומפ בכל אופן הנה אופציות בבקשה תגידו לי את חוות דעת ובבקשה אל תביאו לי פאן בסים יותר יקרים כי בחרתי את אלו לפי העלות http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=2976 http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=958 מה יותר טוב ולמה?

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. זה המוצר :

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by Moty_p,

כאשר מחברים פלוס (+) ופלוס זה עובד, הלד נדלק, לא יודע למה אבל זה אכן עובד. לדוגמה חיברתי לפלוס ה - 5V של הספק הכוח את המינוס של הלד וזה עבד, אומנם יותר חלש בטיפה אבל אכן עבד ללא קצר למה? ועוד משהוא, זה מפחיד, אבל נראה כי בגוף האדם יש חשמל מינוס והגוף הוא מוליך! חיברתי לד ביצאת הפלוס שלו לנגד 470 אוהם ול 12V של הספק הכוח ואני נגעתי במינוס (-) של הלד, והלד נדלק! אומנם יותר חלש אבל נדלק, הורדתי את הנגד הוא עדיין נדלק באותו העוצמה אבל חשוב לציין שהיתי יחף ורגלי נגעו בריצפה, מתי שהרמתי את הרגלים שלי מהרצפה אז הלד לא עבד זה מהווה על סכנות כל שהם בחשמל אבל מה, הריצפה זה לא מוליך חשמלי או משהוא, אם אני יחבר את המינוס של הלד לריצפה זה לא יעבוד! ברור שלא אז למה שאני נוגע בריצפה ובמ…

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by yilya,

שלום אני כחובב אלקטרוניקה מחפש כבר כמה זמן אתרים בנושאי אלקטרוניקה שכוליים בין השער שרטוטים ומעגלים וכדומה... כמו שהיה פעם אלקטרוניקה בקלי קלות... אתם מכירים אתרים כאלו??? תעזרו בבקשה

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. הכותרת אומרת הכל עם אפשר לקבל תמונות ולתת לי פירוט מה זה וכו.... תודה לעוזרים עריכה: עם אתם יכולים לעזור לי בעיצוב של המארז זה יהיה נחמד גם ברשותי קטודה כחולה וקטודה אולטרא סגולה.... כל הצבעים של הליזרים וזהו. עם תתנו לי הצאות איך לעצב את זה זה יהיה נחמד =] תודה לעוזרים

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. אם יש מקום בפורוםא הזה או פורום אחר שאתם מכירים שיוכל לענות לי בצורה יותר טובה אני אשמח.. אני רוצה לדעת כמה ואט לוקח מזגן 3.5 טון (כוח) מזגן מרכזי לשעה וכמה לוקחים מכונת כביסה ומייבש כביסה לשעה... איפה אני יכול להשיג את המידע הזה?

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by Roeebaeloha,

שלום לכולם אחרי הרבה זמן שאני מגלה התעניינות בארדואינו החלטתי לקנות סוג של ערכת מתחילים שכוללת כמה חיישנים ונורות וכמובן הבקר- uno r3 עכשיו בזמן שאני מחכה לערכה שתגיעה יש לי כמה שאלות: 1. על איזו שפה מבוססת התוכנה שבה כותבים את הקוד לבקר? 2. האם למישהו יש מדריכים או דרך טובה להתחיל עם אדרואינו? 3. אם יש לי מתג שהוא גם מתג וגם גלגלת שיכולה לשלוט על עוצמת האור למשל, האם אני צריך לחבר אותו לחיבור אנלוגי או דיגיטלי? תודה רבה!!

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by ביצה,

אהלן אנשים! יש מסך מגע 18"? אם כן, איך אינ מרכיב אותו על גבי המסך? איך אני מחבר אותו (ב-USB?) והאם זה יעבוד טוב על חלונות 7? וכמובן, תג המחיר. תודה!

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by FeedMe,

אהלן! אחרי שראיתי את הצביעה האולטרה מקצועית שנעשתה באמצעות איירבראש בפרוייקט של SSR, הייתי רוצה להתנסות בנושא גם. לא מדובר על "קעקועים" דקדקניים כמו שנראה בפרוייקטים גדולים אלא בעיקר צביעת משטחים בלי צורך להסתבך עם הספריי- צביעה שלא תמיד מצליחה. כיוון שאחנו מבצעים הזמנה גדולה מ-amazon.com (בלי שום קשר), הייתי שמח לשמוע על מדריכים (ספרים) המסבירים לנושא ועל קיט (הם מוכרים שם קיטים ) מתאים למתחילים, אולי, והסבר כללי על הנושא מפי המבינים הגדולים. תודה!

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. http://blogs.howstuffworks.com/2008/11/24/diy-build-your-own-led-clock/ הבחור נתן בראש! סתם מצאתי את זה המהלך השיטוט שלי באינטרנט והחלטתי לשתף.

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. אני עושה פרוייקט גמר שלי לכיתה י'ד ואני צריך לצייר את המעגל של הפרוייקט שלי בתוכנה orcad ואין לי מושג איך אני אודה לכם עם מישהו יכול להביא לי איזה מדריך שיוכל לעזור לי בזה דחוף בבקשה בתודה אורן!!!

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by Mr Gadget,

אז ככה אחרי שעבדתי עם הדרמל הכול היה טוב ויפה עד שהוצאתי את התקע מהשקע ובטעות שימשתי כארקה למכשיר והתחשמלתי(החיבור של הדרמל הוא רק 0 ו ~ זאת אומרת שאין הארקה) במילים פשוטות נגעתי בשתי הפינים של המכשיר יכול להיות שבגלל הקבל שיש בפנים הוא נטען ואין לו איפה להתפרק אז הוא התפרק דרכי?

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים