אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מעוניין להרכיב מערכת שברגע שאני יחייג אליה (לכרטיס הסים שימצא במערכת ) המערכת תשלח ליציאה שלי מתח שיפעיל את המפסק וברגע שאני שוב יתקשר היא תכבה את המפסק. איזה רכיב אני צריך לקנות שיבצע את הפעולה של קליטת השיחה מהטלפון שלי והוצאת מתח (פעם "0" פעם "1"). תודה לעוזרים אני חדש בפורום ואני צעיר אני לומד את נושא האלקטרוניקה בתיכון..
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אין לי עד ניסיון בארדואינו, אבל כן יש לי ניסיון בתכנות, ואני יודע c++ שזה דומה לc. אממ יש מכשיר שרציתי להכין, התקציב שלי זה עד 500 שקל. ראיתי את זה: http://store.arduino.cc/ww/index.php?main_page=product_info&cPath=2&products_id=185 שזה היה נראלי טיפה יקר מדי, ואני אפילו לא בטוח אם זה כולל משלוח או לא. ועד שאלה, לגבי wifei זה מכשיר שמצאתי: https://www.sparkfun.com/products/11400 הנה המדריך שלו: http://www.sparkfun.com/tutorials/397 אממ זה אחד שמצאתי בsparkfun, הנה השאלות: 1. למה הם אמרו שאני צריך אייפון או אנדרואיד, אי אפשר דרך המחשב? 2. מספיק רק הElectric Imp Breakout ואדרואינו, זה יוכל להתחבר לכל אינטרנט רגיל נכון? או שצריך עד משהו? אם זה התשובה לשת…
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הי יש ברשותי שתי רמקולים ישנים אך טובים שהייתי רוצה לחבר למחשב. הבעיה שאין להן חיבור בננה כמו שנכנס לכרטיס קול אלא פשוט שתי חוטים שאלתי חהנה האם אני אוכל להלחים לחוט הרמקול חיבור בננה כמו של אוזניות והכל יעבוד טוב ? האם יש דיכונים בכך למחשב עצמו או לרמקול ? תודה
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום,שאלה קצרה: אני רוצה להוסיף לפאן באס שלי(שכרגע תומך רק בon off)פוטאנציומאטרים(או פוטנציומטרים... ???לא משנה),חשיבתי ומצאתי שכדאי שאני אוכל לשלוט בין אם המאוורר(ים)יעבוד על 12V במצב מקסימלי ובין אם ב7V במינימלי אצטרך פוט'(מונע פאדיחות... )של 250 ,ואם ארצה שמינמלי יהיה 5V אצטרך של 350. אני מקווה שחישבתי טוב לפי מה שאני זוכר מהפעם האחרונה ש"שיחקתי" אם חישובים כאלו... אני צריך שתגידו לי ככה: 1.אם החישוב נכון 2.מה עדיף לתת למאווררים לרוץ בין 12 מקסימום ל5 מינימום או בין 12 מקסימום ל7 מינימום(המצב הזה לדעתי טוב יותר כי אני חושב שעל 5 הם כבר לא שווים הרבה ואפשר כבר לכבות אותם,לא?,בבקשה תקנו אותי אם אני טועה)? 3.על איזה תחומים אתם הייתם הולכים?
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום אני בדרך לפרוייקט המודינג הראשון שלי אבל אני תקוע לבינתיים כי אני לא מוצא איפה לקנות גומי H לחיבור המארז לפרספקס אבא שלי חיפש בהום סנטר ובאייס ולא מצא הם אפילו לא יידעו על מה הוא מדבר!.1 צריכם את עזרתכם בכך שתגידו לי איפה אני יכול לקנות את זה יעני באיזה רשת או משהו כזה או חנויות שבאזור המרכז (כפר סבא וסביבתה) (גם אזור תל אביב טוב) תודה לכם עריכה: חח מצטער שמקודם היה שגיאות חח כתבתי ממש מהר הייתי חייב להשתין חח תיקנתי
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש בארץ חנויות מיוחדות שעושות מודינג למחשב שלך כמו לצבוע ת'מקלדת, הדפסה על מארז וכל מיניי כאלה? אני פשוט יודע שבחו''ל יש כזה דבר אז אני רוצה לדעת אם יש כזה דבר בארץ, חנות או אתר....... תודה מראש למי שיעזור
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני מנסה לכתוב ל - LCD שלי דרך המפתח המקבילי ואני ניתקל בבעיה שהתווים (ב - LCD) קופצים משורה ראשונה לשלישית , אח"כ לשנייה ולבסוף לרביעית. האם מישהו נתקל בבעיה דומה ויש לו פתרון, אשמח לקבל עצות, תודה מראש, BigT
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני בונה פרוייקט של בית חכם ובין היתר אני רוצה שהפרוייקט יוכל גם להעביר ערוצים בממיר של יס או הוט או שניהם לא משנה לי כל כך.. אני לא מצליח למצוא מידע על השיטת שידור בין השלט לממיר ואיזה סוג של מידע אני אמור להעביר לממיר בשביל להעביר לערוצים מסויימים אז אם למישהו יש מקור או ידע בנושא אשמח לעזרה כי אני לא מצליח למצוא מידע על זה בשום מקום..
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שכן שלי הביא אלי את הגלקסי S3 שלו שסבל מבעיית ריסטים חמורה, כשהוכנסה סוללה הוא הדליק את עצמו, הראה את סמל סמסונג והפעיל מחדש, כשחובר למטען, הראה סמל של חיבור למחשב, סוללה, ושוב הופעל מחדש כנ"ל בריקוברי. התסמינים האלו שונים מSDS כך ששללתי זאת, חשדתי שכפתור הPOWER נדפק והוא מקצר כל הזמן, בדיקה פשוטה במולטימטר איששה את הטענה הזו. הוא הזמין מאיביי מפסק חדש כזה, השאלה היא איך כדאי להלחים את המפסק חזרה, מנסיון שיש לי עם נגן MP3, זה מאוד מסוכן לעשות את זה עם מלחם, כי המפסק יכול להנמס, וגם חשוב שהוא יהיה מקובע, כי הוא נדחף מכיוון שיכול להוריד אותו מהלוח, באינטרנט ראיתי מישהו שממליץ לעשות את זה עם בלואר. השאלה שלי זה איך לעשות את זה נכון, מלחם (ואם כן, איזו טמפ' לכוון) או בלואר.
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום איפה נמצא ה-Source של Class Serial? הקלאס שאנחנו משתמשים בו כדי לעשות למשל Serial.println("hi"); תודה card
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני מודה שאין לי הרבה מושג במודינג אבל רציתי לשאול עד כמה מסובך לבניה עצמית המארז בקישור המצורף http://www.alienware.com/ALX_pages/area51_alx.aspx מכיוון שאין לי 5000 דולר מיותרים לדבר עצמו אני משוכנע שalienware קונים מארז ממוצר מדף כלשהו ומשנים אותו רק שאין לי מושג מה השלד שהם קונים וכיצד אני מלביש עליו את התוספות . תודה מראש לכל המומחים והמייעצים.
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מישהו יודע איפו אפשר לקנות רמקול "ערומים" כאלה בלי בתיבת תעודה ובלי חיבורים רק הרמקול נטו?
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הרכבתי את המעגל האלקטרוני לפי הצורך עשתי הכל לפי ההוראות יצא טוב עד שנוצרה לי בעיה עם החיבור של המדפסת לי יש מדפסת שאני צריך ומה לעשות היא עם חיבור רגיל למדפסת ולא USB אז ככה שאני צריך את המדפסת כמעט תמיד אבל מצד שני אני צריך לחבר את המסך למחשב למישו יש רעיון הצעה עזרה הכל יתקבל בברכה..
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אוקי תשמעו, אני שמח מאוד על זה שחבר שלי הראה לי את המקום זה מקום חלומות.. אחרי שראיתי מה אתם יכולים לעשות אמתי לעצמי למה נאי גם לא יכול והתלהבתי וגם אני רוצה לשפץ את המארז שמשעמם שלי ואני רוצה לעשות לו חלון... הבעיה שאני רוצה חלון מסויים ואני לא יודע מה בידיוק לחתוך... יש לי את הל החומרים הנדרשים. אבל אני רוצה שרטיוטים.. זה מן חלון שיש בו איקס.. ובאמצע של האיקס יש מאוורר ואני רוצה שכשאני יחתוך יהיה מקום למאוורר... אז אני רוצה מדריך לכזה דבר.. [זאת פעם ראשונה שלי בכאלה דברים אז בגלל זה אני רוצה מדיך ]
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, לא מיזמן החלטתי לצבוע את המחשב לשחור, בימקום לקנות מארז חדש . הלכתי לקניות וקניתי צבע ספריי שחור מתוצרת טמבור שעלה לי 31 שקלים - באייס קנה ובנה . יאלה לתמונות : הצבע : לפני הצביעה : פירוק : צביעה : סיום, כל החלקים ביפנים : כנראה שהשבוע אני יקנה עוד קצת צבע, פשוט ניגמר לי .. צבעתי בערך 95 אחוז מהמארז .. אני רוצה לצבוא את הספק בכסוף או אדום ואת הקדימה (החלק מיפלסטיק) בשחור או אדום .. יש המלצות ?
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, זה מופנה מישהו שמתעסק פה באלקטרוניקה. אי פעם יצא לכם להזמין סמפלים בחינם (כולל משלוח) מחברה גדולה, נגיד Texas Instruments? אני רוצה להזמין כמה רכיבי RF משם, והם אומרים שיש אופציה להזמין סמפלים בחינם כולל משלוח נשמע לי הזוי לגמרי. אבל אולי למישהו פה יש ניסיון... http://www.ti.com/sc/docs/sampfaq.htm
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
טוב אחרי שהתשחררתי מהצבא (לפני חצי שנה) וקניית מחשב חדש הגיע הזמן להמשיך את המודינג שעשיתי לפני 4-5 שנים http://hwzone.co.il/gallery/thumbnails-150.html אז עשיתי חלון במארז (chifetec ax01sld) וצביעה קטנה שאף פעם לא הושלמה עכשיו בשבועות האחרונים עשיתי : צביעה מחדש של כל המארז מבפנים כחול , מבחוץ צבע כחול ים מטאלי של טמבור החלפה של 2 מאוררי 120 רועשים (45DB) בscythe jyuni 4 (איזה כיף שקט) החלפה של הפרספקס הישן (שנשבר) והתקנה של 2 קתודות כחולות על הדלת בתמונות : המארז "הישן" המארז בלי הדלתות החיצוניות צבוע בכחול הדלתות בצבע יסוד והמארז עם הקתודות מותקנות על הדלת הקתודות גם מחוברות לrehbus ככה שאפשר לשלוט על העוצמה ולכבות בקלות מה שנשאר לי זה לתקן את הפ…
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
אני רוצה להרכיב מעגל וחלק מהרכיבים הם BC547B 1N4738 8.2 volt zener diode 1N7433 5.1 volt zener diode השאלה שלי האם אני יכול להשתמש בBC546B במקום BC547B שאלה שניה היא מה מיוחד בדיודות האלה ובאיזה דיודות אפשר להשמתש במקום? ועוד שאלה לא ממש קשורה... מה ההבדל נניח בין קבל 50UF 50V לבין קבל 50UF 16V? תודה.
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני רוצה להחליף את הגריל שנמצא על ה Spark7 שלי. הגודל של המאוורר והגריל הוא גודל מוזר ולא סטנדרטי, 70 מ"מ. חיפשתי בJab Tech אחרי גריל מואר עבור גודל כזה ולא מצאתי כלום. האם ידוע לכם היכן ניתן להשיג את הדבר, אם בכלל? לסיום אני מצרף תמונה ממארז של מישהו שיש לו גריל מואר על הHSF, השאלה באיזה גודל זה. http://photos.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=guest.file.view&path=200306092105281746&id=200401082311025681&user=dj_gal
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, יש לי שנאי שמספק 7.5 וולט דיסי וזרם של 1.5 אמפר,והפין הפנימי הוא ה+ וה'פין' החיצוני הוא מינוס, השנאי הזה מתאים לארדואינו הזה? http://dx.com/p/arduino-uno-rev3-development-board-120464?rt=1&p=2&m=2&r=3&k=1&t=1&s=132738&u=120464 תודה רבה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אשמח לעזרה בפרויקט שחשבתי עליו. אני רוצה לבנות לבית שלי, מכשיר שכולל בתוכו, מצלמה וחיישן תנועה פסיבי. חשבתי על הדבר הבא קניית בקר ארדואינו\רספברי פיי אליו לחבר את החיישן תנועה, ברגע שהחיישן מזהה תנועה (ע"י חום או תזוזה), הוא שולח סיגנל לבקר, והוא בתורו מפעיל את המצלמה ומתחיל להקליט.(בעתיד לכתוב אפליקציה ולשלוח אליה את התמונה, אולי) באותו זמן גם נשלחת הודעה לפעמון שנמצא באיזור כלשהוא בבית. יש לי ידע בשפות תכנות, כולל בארדואינו. אשמח לדעת אם אתם מכירים מדריכים טובים בנושא, או בכללי, כיצד לדעת איזה רכיבים יעבדו עם הבקרים וכו', אני לא רוצה להתמודד עם בעיות תאימות. תודה על העזרה.
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
איזה מתחים אפשר לתת לארדואינו דרך הפלאג 2.1 ? והאם צריך לתת לו את זה גם שהוא מחובר למחשב או שמהמחשב הוא מקבל דרך הUSB ? בכל מקרה הוא יודע אם אני שם נגיד בחיבור 9V להוציא בחיבור של ה5.5 5.5 ? זאת אומרת הוא יודע להמיר מתח ?
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ראיתי איזה מדריך להזעקה עם אינפרה אדום לחדר והיה שם תרכיב הזה(רכיב 555) ורציתי לדעת מה זה כאילו מה הוא עושה ושאני הולך לקנות אותו מה אני מבקש? כי בטח יש לו שם אחר.. תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום שוב, אשמח להמלצה על מאווררי מארז כמה שיותר זולים ושיהיו גם שקטים.(דגש על זולים ). אני רוצה לקנות 4 מאווררים ולהוציא בערך 100 שקל. תודה
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-