עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Ancient1,

בחיפושי אחרי תחליף לנטבוק הישן ששימש לי כמחשב גיבוי , התודעתי לנושא ה SBC - סינגל בורד קומפיוטר. יש לי חיבה לאולרים שוויצריים - קטן, יעיל, הרבה אפשרויות... והנטבוק היה כזה. אז חשבתי שאכתוב פה את הרהורי בנושא, ואחרים יוכלו להצטרף ולחשוב יחד. בהתחלה לפחות, אני צריך מחשב : גלישה, סרטים ב 1080P , כתיבה/קריאה למחיצת C: של וינדוס שבהתקן איחסון חיצוני ( סצנריו שהמחשב הראשי נפל). סקייפ. לא דברים כבדים. השורה התחתונה , השימושיות, נקבעת לדעתי בעיקר ע"י קהילת המשתמשים שעוזרת לפתור בעיות, אחרת החומרה הפנטסטית לא תבבוא לידי ביטוי . יש שתי קבוצות של לוחות - ARM ואינטל. ARM = לינוקס. לא זוכר שיש אפשרות להריץ אנדרואיד. זולים. לרספבר…

2. Started by harry,

חיברתי פנטיום 2 שהיה לי מחשב טלוויזיה, וחיברתי לו גם מקלדת אלחוטית ועכבר, אבל יש בעיה! שאני רוצה לכבות אותו מרחוק אני יכול (עם המקלדת) אבל אני רוצה גם להדליק אותו מרחוק. למישהוא יש רעיון איך לעשות איזה מעגל שידליק את המחשב מרחוק עם שלט של רכב נגיד?

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by יפת,

אם לא מתאים לפורום הזה אנא העבירו לפורום המתאים. קניתי את המטען הזה ויש לי כמה שאלות: 1. איזה זרם (200,500 או 700) רצוי לסוללות GP 2700, לסוללות GP RECYCO(הירוקות) וסוללות ENELOOP 2000MAH(לא lite הרגילות: http://www.ebay.com/itm/270676349941?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649) 2. איזה מוד ממולץ? (Discharge, refresh, charge או test) כדי להטעין בטריות שיחזיקו כמה שיותר זמן. 3. איך בודקים מה מצב הבטריה שהוכנסה למטען?

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  4. Started by CyberBot,

int analogPin = 3; int temp ; int trashmax = 30 ; int led = 13; void setup() { // put your setup code here, to run once: Serial.begin(9600); pinMode(led,OUTPUT); } void loop() { // put your main code here, to run repeatedly: temp= (5.0*analogRead(analogPin)*100.0)/1024; if (trashmax < temp) { Serial.println("too hot"); digitalWrite(led,HIGH); } else { digitalWrite(led,LOW); } Serial.println(temp); delay (1000); } אחרי שהפין 13 נדלק הוא מביא לי ערך לא נכון בסריאל הוא קופץ ל38 במקום שימשיך ל32 וכו' UNO R3 וכבתי את הקוד הזה בעצמי(כן אני יודע לא המצאתי את הגלגל)אחרי למידה של הפונקציות הבסיסיות בC זה הרבה יותר קל להבין את הארדואינו מקווה לה…

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by mosheva,

שלום לכולם!!! קניתי מפנדה מחשבים (הייתי חייב כי זאת החנות היחידה באזור שלי) קטודה UV עכשיו ראיתי בכמה תמונות באתרים שקטודה UV מוציאה כזה אור סגול כמו מנורת אולטרה רגילה עכשיו הקטודה שקניתי מוציאה אור לבן כמו מנורת פלוריסנט... היא צריכה להוציא אור כזה או שרימו אותי??? אומנם הקטודה גורמת לרכיבי UV לזהור אך אני חושב שרימו אותי...

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by asmon,

שלום. התחלתי להתעניין קצת באלקטרוניקה בעקבות כך שבחרתי במגמת אלק'\מחשבים בתיכון. אבל כמובן שעד שמסיימים לבנות משהו בבית הספר לוקח שבועות והעובודות לא תמיד כאלו מדהימות. כך שברצוני לבקש ממכם שתביאו לי כמה אתרים נחמדים שאני יוכל ללמוד מהם קצת יותר על אלקטרוניקה אך אני לא מתכוון אתרים עם פירוט על כל רכיב כי יש לי הרבה כאלו אלא אתרים קצת יותר רציניים. בנוסף אני צריך גם אתרים עם פרוייקטונים למתחילים שאני יוכל לבנות. האתרים כמובן יכולים להיות באנגלית. תודה.

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by Tom22,

אהלן, הלדים שהזמנתי הגיעו סוף סוף, וכל פעם שאני מחבר אותם לחיבור במחשב הם ישר מהבהבים בצבעם ומיד לאחר מכן הם נשרפים. מה הפתרון ? אני עכשיו יעלה תמונה.

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by roei_b,

אפשר להפוך כבל VGA לכבל RCA?? אם כן אז איך...?

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. מי שמכיר את המארז הזה יודע שיש לו בחיבור הציר העליון של הדלת הקדמית מן בריח קפיצי שנותן אפשרות לפרק את הדלת בקלות, והוא נשבר (הבריח הקטן הזה) וכתוצאה מזה אי אפשר להרכיב את הדלת חזרה, למישהו יש רעיון איך לתקן את זה או אם אי אפשר לתקן אולי לקנות דלת חדשה ? איפה אפשר להשיג דלת כזו ? אולי מישהו פה עשה מודינג למארז כזה ולא משתמש עם הדלת ומוכן למכור לי ? המארז בצבע אפור. אם למישהו יש עוד רעיונות אני אשמח לשמוע !

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. אני רוצה להחליף את הגריל שנמצא על ה Spark7 שלי. הגודל של המאוורר והגריל הוא גודל מוזר ולא סטנדרטי, 70 מ"מ. חיפשתי בJab Tech אחרי גריל מואר עבור גודל כזה ולא מצאתי כלום. האם ידוע לכם היכן ניתן להשיג את הדבר, אם בכלל? לסיום אני מצרף תמונה ממארז של מישהו שיש לו גריל מואר על הHSF, השאלה באיזה גודל זה. http://photos.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=guest.file.view&path=200306092105281746&id=200401082311025681&user=dj_gal

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. הפכתי את המצלמה הישנה שלי למצלמת אינפרה אדום עם איזה מדריך http://homepage.ntlworld.com/geoff.johnson2/IR/ http://digitalcameras.hackaday.com/ עכשיו אני רוצה לבנות מעגל מלא מנורות לד אינפרא על בטריות בשביל שאני יוכל לראות ולהיראות מגניב בחושך חחחחחחח ;D הבעיה אין לי מושג איך לעשות את זה אני יקנה לדים (איפה כדאי לי גם לקנות ) אינפרא + את הלוח המעגל אבל איך אני אלחים את שניהם ופלוס את הבית לבטריות שיעבוד טוב.......................

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by xxdinsinxx,

שלום, יש לי שנאי שמספק 7.5 וולט דיסי וזרם של 1.5 אמפר,והפין הפנימי הוא ה+ וה'פין' החיצוני הוא מינוס, השנאי הזה מתאים לארדואינו הזה? http://dx.com/p/arduino-uno-rev3-development-board-120464?rt=1&p=2&m=2&r=3&k=1&t=1&s=132738&u=120464 תודה רבה מראש

13. Started by gilkor,

הי, ראיתי כמה פוסטים דומים אבל מחפש עזרה בנושא. יש לי רקע מלפני הרבה מאוד שנים באלקטרוניקה, יודע להלחים וזקוק לעזרה במשהו (שלדעתי) פשוט. יש לי מכשיר אבטחה שמוציא התראה קולית בהתאם לתזוזה, הבעיה היא שההתראה מאוד חלשה ובעיקר לא אפקטיבית. יש למכשיר יציאה לאוזניה. אני מעוניין להוסיף למכשיר תאורת לד בולטת שתידלק בכל פעם שהמכשיר נותן התראה (תדירות מאוד נמוכה). המכשיר הוא נייד כך שאם אפשר לעשות את התאורה באופן כזה שתקבל את המתח מיציאת האוזניה. 4-6 לדים יספיקו עבור העניין. האם זה אפשרי? אם כן, האם אפשר לקבל הנחיות לחיבור לדים כזה? תודה מראש,

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by CyberBot,

לטרריום שאני מתכנן להקים לא משהו גדול(צמחייה venus flytrap)(במידה וזה יעבור במכס) משהו קל ואם אפשר לשלב עם ארדואינו זה יהיה עוד יותר טוב כמובן שיהיה DHT22 למדידת הלחות ומד טמפ'(lm35)

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. היי, חשבתי שאולי יעניין אתכם כאן לראות את הפוסט האחרון שלי בבלוג, כתבתי הסבר ומדריך קטן איך לבנות רכיב USB. ובניתי ספציפית מטריצה של לדים שאפשר לשלוט עליה דרך USB. זה מסתבר לא קשה ולא יקר. http://www.guysoft.co.il/bumble-b/ אני מקווה שאשכול במקום הנכון בפורום, אני גם חדש כאן

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by mci10mat,

1.שמעתי שהתקנת icq על המחשב מביא המון בעיות, האם זה נכון? 2. מישהו יודע על תוכנות נוספות לשליחת sms? משהו בעברית? 3. כמובן, אני מדבר על תוכנות חינמיות ולא פרוצות... תודה רבה למי שיענה

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by adam levy,

מאיפה אפשר להסיג תמכשיר שהוא מחזיר ביד אם זה לחיתוך וכמה הוא יעלה בערץ ומה שמו של המכשיר

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. אני רוצה לנייד את הפרויקט שלי כך שאוכל להזין אותו ע"י המצת שברכב. איך ניתן לבצע את זה? איזה חיבורים צריך? כבל? וכל מה שעולה לכם לראש... תודה

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. אני רוצה לעשות בחדר שלי תאורת לדים (UV) שיהיו פרוסים בחדר (כמובן במקומות שלא בולטים יותר מידיי) . מדובר בכ- 40 יח' לדים 3.2V - 3.4V Maximum Current 20mA Continuous, 50mA peak for 10% Pulse Width נגדים אני מקבל: 1/4W 220 ohm , 1/4W 470 ohm. השאלות שלי: 1. איזה שנאי אני צריך שיחזיק לי את הלדים (מעדיף להזמין מדיל אקסטרים) ולא יפגע לי בעוצמה שלהם? 2. אני צריך לחבר אותם במעגל מקבילי אם אני לא טועה נכון? 3. איזה נגדים להשתמש? תודה. טל.

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by pyro_man,

הרכבתי את המעגל האלקטרוני לפי הצורך עשתי הכל לפי ההוראות יצא טוב עד שנוצרה לי בעיה עם החיבור של המדפסת לי יש מדפסת שאני צריך ומה לעשות היא עם חיבור רגיל למדפסת ולא USB אז ככה שאני צריך את המדפסת כמעט תמיד אבל מצד שני אני צריך לחבר את המסך למחשב למישו יש רעיון הצעה עזרה הכל יתקבל בברכה..

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. היום קניתי דרמל מ ACE הדגם הוא מולטי פרו +15 אביזרים הוא עלה לי בערך 400 שקל קצת פחות עכשיו יש לי שאלה מה זה ציר גמיש ?

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. 1. לפי מה שהבנתי כדי לחשב איזה נגד אני צריך אז אני צריך לחשב כך: מתח חלקי זרם. זאת אומרת... אם יש לי לד של 3v הזרם הוא 0.02 ואני מספק לו 12v אז אני מחשב ככה: 9:0.02=450 זאת אומרת אני צריך נגד של 450. האם זה נכון? כי לפי התוכנה שהורדתי מהאתר אני צריך של 1800!!! זאת אומרת שלפי התוכנה הנוסחא היא: מתח·מתח שאני נותן לו וכל זה חלקי זרם. מה הנכון מביניהם??? 2. בקשר להספק של הנגד הבנתי שזאת הנוסחה: מתח·זרם=הספק זאת אומרת שאם יש לי מתח 9v וזרם של 0.02 בנגד אז אני יוצא לי שההספק הינו0.18 האם זה נכון? כי לפי התוכנה שהורדתי מהאתר אני צריך 0.045 ולפי מה שהם אומרים צריך להכפיל את זה בשתיים... 3. מה היא הדרך הטובה ביותר לצביעת מארז כך שיראה כאילו זה הצבע המקורי שלו? 4. היכן באזור תל אבי…

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. שלום עברתי על ההודעות בפורום כאן, ונתקלתי כמה פעמים באנשים שמפנים ל-buyincoins.com. הלכתי ועשיתי שם חיפוש למילה arduino, ואני נדהם ממה שמתקבל! ארדואינו אונו, 15$: http://www.buyincoins.com/new_en/details/high-quality-arduino-uno-atmega328p-pu-module-atmega8u2-avr-usb-cable-board-product-10252.html ארדואינו נאנו, 12$: http://www.buyincoins.com/new_en/details/arduino-nano-v3-0-avr-atmega328-p-20au-moudle-board-with-usb-cable-product-10178.html מסך+6 כפתורים, 7$: http://www.buyincoins.com/new_en/details/new-keypad-shield-blue-backlight-for-arduino-duemilanove-robot-lcd-1602-board-product-11849.html שני ממסרים, 2.5$: http://www.buyincoins.com/new_en/details/new-5v-2…

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. יש לי כמה כרטיסי טלויזיה אנלוגית למחשב ועם השידורים הדיגיטאלים החדשים, אין ממש מה לעשות איתם חשבתי אולי יש איזה מדריך למשדר TV שאני אוכל לשדר מצלמות או מכשירי וידאו ולקלוט בכרטיס במחשב תודה למי שיאיר את עיניי בנושא

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. אני מחפש אתרי מודינג טובים אנגלית\עברית לא משנה... העיקר שיהיו בעלי תוכן טוב מקווה לקבל הרבה כתובות נ.ב אפשר אולי גם לתת לאשכול עוגן...

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.