עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Blabber,

אז ככה, החלטתי לקנות דרמל כדי להחיות פרוייקט מודינג שנתקע. מפני שמעולם לא השתמשתי באחד ואני לא מכיר את הסוגים השונים של הכלי( חיקויים, סדרות וכו'), אז הגעתי לכאן כדי לברר אם מה שמצאתי מתאים לי. אז הנה הכלי: http://www.buyitcenter.co.il/ShowProduct.asp?product_id=10175 לי זה נשמע בסדר, דרמל מקורי עם ערכה מינימלית ומתאם גמיש(!!!). אם אפשר חוות דעת מקצועית לגבי הכלי הספציפי, או להיפך, הכוונה לאחד אחר,אודה מאוד!.

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by adam levy,

מאיפה אפשר להסיג תמכשיר שהוא מחזיר ביד אם זה לחיתוך וכמה הוא יעלה בערץ ומה שמו של המכשיר

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by lior12,

איזה מתחים אפשר לתת לארדואינו דרך הפלאג 2.1 ? והאם צריך לתת לו את זה גם שהוא מחובר למחשב או שמהמחשב הוא מקבל דרך הUSB ? בכל מקרה הוא יודע אם אני שם נגיד בחיבור 9V להוציא בחיבור של ה5.5 5.5 ? זאת אומרת הוא יודע להמיר מתח ?

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. בקרוב מאוד אני מתחיל מוד למחשב ולרמקולים שלי. בקשר למחשב, אני צריך לדיסקיות חיתוך איכותיות ולא הפשוטות שמגיעות עם הדרמל עצמו. אני יודע שיש דיסקיות חיתוך מיהלום, אבל הן יקרות מידי בשבילי, היות ואני קונה כמה יחידות. בקשר לרמקולים, אני בונה תיבה אחת ל2 וופרים 8'' מבית ROTTWEILER - (חברה לא מוכרת-מיוצר בארה''ב-אבל וופרים מעולים! באס עמוק מאוד ונקי לחלוטין!) בכל אופן, אני צריך דסקיות לעץ/MDF כמה שיותר איכותיות, ושלא יישברו לי כל 4 דקות כמו הדסקיות הפשוטות. אם זה לא קשור לפורום הזה, אבקש להעביר, עמכם הסליחה :]

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. מי יודע ויכול להגיד לי מהם החלקים בתמונה ? מה תפקידם ואיך בודקים אם הם תקינים או לא? זה חשוב לי מאוד ודחוף לי מאוד אז תשובה מהירה תעזור מאוד החלק הימני הוא היותר חשוב תודה שחר

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. אני רוצה להחליף את הגריל שנמצא על ה Spark7 שלי. הגודל של המאוורר והגריל הוא גודל מוזר ולא סטנדרטי, 70 מ"מ. חיפשתי בJab Tech אחרי גריל מואר עבור גודל כזה ולא מצאתי כלום. האם ידוע לכם היכן ניתן להשיג את הדבר, אם בכלל? לסיום אני מצרף תמונה ממארז של מישהו שיש לו גריל מואר על הHSF, השאלה באיזה גודל זה. http://photos.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=guest.file.view&path=200306092105281746&id=200401082311025681&user=dj_gal

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by PrefaceAlumni,

שלום שוב, אשמח להמלצה על מאווררי מארז כמה שיותר זולים ושיהיו גם שקטים.(דגש על זולים ). אני רוצה לקנות 4 מאווררים ולהוציא בערך 100 שקל. תודה

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by CyberBot,

לטרריום שאני מתכנן להקים לא משהו גדול(צמחייה venus flytrap)(במידה וזה יעבור במכס) משהו קל ואם אפשר לשלב עם ארדואינו זה יהיה עוד יותר טוב כמובן שיהיה DHT22 למדידת הלחות ומד טמפ'(lm35)

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by julbo,

אז ככה. השתגעתי ונמאס לי מהרעש של המחשב שלי. : :P4 3000GH לוח אם ALBATRON PX865PEC PRO. HD-WD80G ואיזה סתם כרטים מסך. (אני יודע שזה ענתיקה אבל אני לא צריך יותר בשביל מה שאני עושה איתו) ואני הולך על הקיצוניות. החלטתי לעיף לו את השני מאווררים 80 מ'מ לארגן ספק פסיבי וקרור למעבד פסיבי. אז השאלות מתחילות: זה בכלל אפשרי להרכיב למעבד הזה קרור פסיבי ומה המחיר של אחד כזה? או שזה לא ילך? וכמה בערך יצא לי ספק פסיבי של 400W?

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by asmon,

שלום. התחלתי להתעניין קצת באלקטרוניקה בעקבות כך שבחרתי במגמת אלק'\מחשבים בתיכון. אבל כמובן שעד שמסיימים לבנות משהו בבית הספר לוקח שבועות והעובודות לא תמיד כאלו מדהימות. כך שברצוני לבקש ממכם שתביאו לי כמה אתרים נחמדים שאני יוכל ללמוד מהם קצת יותר על אלקטרוניקה אך אני לא מתכוון אתרים עם פירוט על כל רכיב כי יש לי הרבה כאלו אלא אתרים קצת יותר רציניים. בנוסף אני צריך גם אתרים עם פרוייקטונים למתחילים שאני יוכל לבנות. האתרים כמובן יכולים להיות באנגלית. תודה.

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by nimrods,

יש לי מחשב ישן ויש לו חיבור רק של מקלדת (החיבור הישן הזה) אז השאלה שלי היא אם אני יכול לקנות דבר כזה שיתחבר לחיבור הישן ושהיה לו שני יצאות של עכבר ומקלדת?? ואם אין דבר כזה שאפשר לקנות אז יכולים לבנות דבר כזה? תודה לתשובות...!

• 21 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. שלום לכולם קיבלתי היום מחשב ישן מאוד, תקין עם מארז ענק, אני מעוניין לבצע עליו ניסויים של מודינג, עדיפות למוד שיעלה כמה שפחות כסף [אם אפשר שלא יעלה בכלל] ויהיה משהו נחמד ומאתגר שלא מצריך יותר מדי כלי עבודה... [קצת בעייתי] תמונות של המחשב זה המארז משלל כיוונים אם תרצו צילום מבפנים אפשר

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. אז ככה היום עשיתי חלון במארז יצא פצצה מחר אני קונה מאוורר לדים למארז אז ככה חייב להשים את הגריל הזה את הרשת הזאת? או שאפשר סתם לחתוך עיגול ולחבר אליו את המאוורר עם ברגים עכשיו לשאלה המרכזית אני מת לעשות תאורה למחשב וראיתי שתאורת לדים חזקה מאוד ולא שווה להוציא 60 שקל על קתודה אם אפשר להוציא 10 שקל על חומרים ללדים הבעיה היא שהמדריכים שראיתי פה באתר לא ברורים(לי לפחות) או שהתמונות לא עובדות או לא מפורטים מספיק אז למישהוא יש איזה מדריך פשוט או שהוא יכול להסביר לי איך להאיר את המארז בעזרת לדים ? הודעה ראשונה שלי פה אז תודה לעוזרים...

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by fuck off,

איפה אני מביא כאלה? כי מקור הרעש היחיד במחשב זה הדיסק השקיח ואני רוצה לקנות עוד אחד, ככה שאני אשתגע.

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by Justniv1,

שלום כולם, אני רוצה להתחיל להתעסק עם ארדואינו. איזה לוח לקנות? איזה ברדבורד/"מטריצה" לקנות? חוטים..? ואם גם אפשר הסבר לאיך פועל הברד בורד. האם הלוח הזה טוב? - http://www.ebay.com/itm/NEW-Arduino-compatible-ODM-UNO-R3-2012-Atmega328P-with-Free-USB2-0-Cable-/261027797601?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cc6781a61#ht_1725wt_905 תודה מראש

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by ag43,

בעקבות שיפוץ בביתי החדר שלי נמצא רחוק מדלת הכניסה ונוצר מצב שאני לא שומע את האינטרקום, דבר שגרם לכמה אי נעימויות. עלה לי רעיון לעשות חיווי כלשהו בחדרי כשהאינטרקום מצלצל. אין לי אפשרות להעביר כבלים כך שחשבתי על איזה משדר אלחוטי כלשהו שיפעיל איתות כלשהו בחדר. האינטרקום עצמו פשוט מאוד ואני יודע איזה כבלים סוגרים מעגל בעת הזמזום כך שהדבר עצמו נראה לי אפשרי. אשמח לרעיונות לביצוע חיווי כזה.

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. במגירה שוכבים לי 3 מכשירים כבר הרבה זמן אין לי מה לעשות איתם 1 זה גייםגר של נינטנדו מסך צבעוני 1 גיימבוי מסך ירוק מכוער ועוד 1 גיימבוי קולור עם מסך צבעוני חשבתי אולי אפשר לעשות איתם משהו... יש רעיונות?

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by julbo,

אהלן חבר'ה אני ביגי משתמש חדש ומודר מתחיל. חרשתי על הארכיון לאורכו ולרוחבו (בערך) ולא מצאתי תשובה לשאלתי. אקיצר לוחות אלומיניום. איך זה בא ? איזה גדלים? עם מה הכי נוח לעבוד? ואיפה אני משיג בצפון הרחוק אודה לכם מאוד אם תעזרו לי.

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by r1plet,

שלום, יש לי דרישה פשוטה למדי והיא לעשות חלון בדלת המארז בצורה מקצועית ונקיה, אין לי את הכלים והנסיון להתעסק בזה בעצמי. להיכן ניתן לפנות שיהיה במחיר שפוי וייעשה בצורה מקצועית ונקיה?

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. אוקי תשמעו, אני שמח מאוד על זה שחבר שלי הראה לי את המקום זה מקום חלומות.. אחרי שראיתי מה אתם יכולים לעשות אמתי לעצמי למה נאי גם לא יכול והתלהבתי וגם אני רוצה לשפץ את המארז שמשעמם שלי ואני רוצה לעשות לו חלון... הבעיה שאני רוצה חלון מסויים ואני לא יודע מה בידיוק לחתוך... יש לי את הל החומרים הנדרשים. אבל אני רוצה שרטיוטים.. זה מן חלון שיש בו איקס.. ובאמצע של האיקס יש מאוורר ואני רוצה שכשאני יחתוך יהיה מקום למאוורר... אז אני רוצה מדריך לכזה דבר.. [זאת פעם ראשונה שלי בכאלה דברים אז בגלל זה אני רוצה מדיך ]

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by Moty_p,

חבר אמר לי ששקע חשמל מקרין 10 הרץ ואם אני מחבר עליו מפצל של 6 אז הוא מקרין 60 הרץ האם זה נכון? במידה וכן האם זה מסוכן לישון לדי זה כאשר זה נמצא בדיוק מעל הראש? וכמה כדי לשמור מזה מרחק כדי לא להפגע מקרינה כזאת או אחרת? תודה לעונים. עדכון, שלחתי בטעות בפורום הלא נכון, מצטער אבקש להעביר לאלקטרוניקה..

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by kkffiirr,

שכן שלי הביא אלי את הגלקסי S3 שלו שסבל מבעיית ריסטים חמורה, כשהוכנסה סוללה הוא הדליק את עצמו, הראה את סמל סמסונג והפעיל מחדש, כשחובר למטען, הראה סמל של חיבור למחשב, סוללה, ושוב הופעל מחדש כנ"ל בריקוברי. התסמינים האלו שונים מSDS כך ששללתי זאת, חשדתי שכפתור הPOWER נדפק והוא מקצר כל הזמן, בדיקה פשוטה במולטימטר איששה את הטענה הזו. הוא הזמין מאיביי מפסק חדש כזה, השאלה היא איך כדאי להלחים את המפסק חזרה, מנסיון שיש לי עם נגן MP3, זה מאוד מסוכן לעשות את זה עם מלחם, כי המפסק יכול להנמס, וגם חשוב שהוא יהיה מקובע, כי הוא נדחף מכיוון שיכול להוריד אותו מהלוח, באינטרנט ראיתי מישהו שממליץ לעשות את זה עם בלואר. השאלה שלי זה איך לעשות את זה נכון, מלחם (ואם כן, איזו טמפ' לכוון) או בלואר.

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by 104952,

תכנן ושרטט רשת לוגית שבכניסתה שתי מילים בינאריות - כל אחת בעלת 4 סיביות, והפלט שלה יהיה 1 כל פעם שהמילים שנלקטו זהות אחת לשניה. בטוח יש דרך יותר הגיונית מאשר לכתוב בטבלת אמת את כל ה 256 אפשרויות?? תודה לעוזרים!

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. איך אני גורם ללד 'להבהב' (יותר כמו להבה, ריצוד שכזה ולא הבהוב 'רגיל')? אני לא מבין כלום באלקטרוניקה, הסבר איך (או למה אי אפשר) יתקבל בברכה. המטרה היא לשים לד ירוק שירצד להנאתו מאחורי המסכת עץ של המסכה (The mask). תודה רבה, בז'נגלו.

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. הי יש ברשותי שתי רמקולים ישנים אך טובים שהייתי רוצה לחבר למחשב. הבעיה שאין להן חיבור בננה כמו שנכנס לכרטיס קול אלא פשוט שתי חוטים שאלתי חהנה האם אני אוכל להלחים לחוט הרמקול חיבור בננה כמו של אוזניות והכל יעבוד טוב ? האם יש דיכונים בכך למחשב עצמו או לרמקול ? תודה

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.