עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by roei_b,

אפשר להפוך כבל VGA לכבל RCA?? אם כן אז איך...?

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. מי שמכיר את המארז הזה יודע שיש לו בחיבור הציר העליון של הדלת הקדמית מן בריח קפיצי שנותן אפשרות לפרק את הדלת בקלות, והוא נשבר (הבריח הקטן הזה) וכתוצאה מזה אי אפשר להרכיב את הדלת חזרה, למישהו יש רעיון איך לתקן את זה או אם אי אפשר לתקן אולי לקנות דלת חדשה ? איפה אפשר להשיג דלת כזו ? אולי מישהו פה עשה מודינג למארז כזה ולא משתמש עם הדלת ומוכן למכור לי ? המארז בצבע אפור. אם למישהו יש עוד רעיונות אני אשמח לשמוע !

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. אני לא הייתי בטוח שזה כל כך קשור, אם לא, קבלו את התנצלותי ותעבירו את זה למקום המתאים. אני יודע שרוב המשתמשים בפורום זה מכירים קצת מקומות לקנות כלי עבודה וכאלו, אז אמרתי ננסה. לפני שאני נוסע לאיזה Ace קנה ובנה לבדוק, הייתי רוצה לדעת אם מישהו מכיר מקומות אחרים. אני נוסע לאיזה פסטיבל בחו"ל, ורוצה לקנות פוליטילן שיהיה מספיק גדול לכסות את האוהל שלי, שלא ייכנסו איליו מים ואין לי שמץ של מושג מאיפה להביא אחד כזה. אם למישהו יש מושג, מדובר על משהו בגודל של 5X5 בערך, אני מאוד אשמח לעזרה. תודה מראש, Ptyahoo.

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. המוכר אמר שזה ספריי שמיתבש מהר אז סבבה נתתי לו שעה וחצי להתיבש בחוץ (זה פאנל פלסטיק של המארז, פלסטיק חלקלק שכזה) בקיצור הרכבתי אותו חזרה במארז וכל פעם שאני טיפה נוגע בו אז נשארים סימני אצבעות, ופשוט הוא כבר לא מבריק כמו קודם כולו נראה מטונף מה אתם מציעים לעשות, לא רק שזה ממש מכוער זה גם לא נעים למגע..

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by asmon,

שלום. התחלתי להתעניין קצת באלקטרוניקה בעקבות כך שבחרתי במגמת אלק'\מחשבים בתיכון. אבל כמובן שעד שמסיימים לבנות משהו בבית הספר לוקח שבועות והעובודות לא תמיד כאלו מדהימות. כך שברצוני לבקש ממכם שתביאו לי כמה אתרים נחמדים שאני יוכל ללמוד מהם קצת יותר על אלקטרוניקה אך אני לא מתכוון אתרים עם פירוט על כל רכיב כי יש לי הרבה כאלו אלא אתרים קצת יותר רציניים. בנוסף אני צריך גם אתרים עם פרוייקטונים למתחילים שאני יוכל לבנות. האתרים כמובן יכולים להיות באנגלית. תודה.

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by adi518,

מדובר בקונקטור דומה לשל טלפון, עם הבדל קטן שבמקום 4 יש 6 מגעים מאוכלסים (הבית של הקונקטור יודע לקבל עד 6). הקונקטור הזה גם נקרא "RJ12". אני צריך כמה כאלה למיני פרויקט שאני עושה.. התקשרתי לטלסיס, היבואנים של מולקס ולצערי אין להם במלאי. מישהו יודע איפה אפשר להשיג בארץ חליפי באיכות גבוהה?

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. יש לי מאוורר של מעבד סוקט 478 עם שלושה חוטים: ירוק, צהוב ושחור, אני יודע שהשחור זה אדמה והצהוב זה ה12V (אלה שנותנים את החשמל), אבל מה הירוק עושה ? זה החיישן או מה ?

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. אני רוצה להחליף את הגריל שנמצא על ה Spark7 שלי. הגודל של המאוורר והגריל הוא גודל מוזר ולא סטנדרטי, 70 מ"מ. חיפשתי בJab Tech אחרי גריל מואר עבור גודל כזה ולא מצאתי כלום. האם ידוע לכם היכן ניתן להשיג את הדבר, אם בכלל? לסיום אני מצרף תמונה ממארז של מישהו שיש לו גריל מואר על הHSF, השאלה באיזה גודל זה. http://photos.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=guest.file.view&path=200306092105281746&id=200401082311025681&user=dj_gal

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by xxdinsinxx,

שלום, יש לי שנאי שמספק 7.5 וולט דיסי וזרם של 1.5 אמפר,והפין הפנימי הוא ה+ וה'פין' החיצוני הוא מינוס, השנאי הזה מתאים לארדואינו הזה? http://dx.com/p/arduino-uno-rev3-development-board-120464?rt=1&p=2&m=2&r=3&k=1&t=1&s=132738&u=120464 תודה רבה מראש

10. Started by יפת,

אם לא מתאים לפורום הזה אנא העבירו לפורום המתאים. קניתי את המטען הזה ויש לי כמה שאלות: 1. איזה זרם (200,500 או 700) רצוי לסוללות GP 2700, לסוללות GP RECYCO(הירוקות) וסוללות ENELOOP 2000MAH(לא lite הרגילות: http://www.ebay.com/itm/270676349941?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649) 2. איזה מוד ממולץ? (Discharge, refresh, charge או test) כדי להטעין בטריות שיחזיקו כמה שיותר זמן. 3. איך בודקים מה מצב הבטריה שהוכנסה למטען?

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  11. במגירה שוכבים לי 3 מכשירים כבר הרבה זמן אין לי מה לעשות איתם 1 זה גייםגר של נינטנדו מסך צבעוני 1 גיימבוי מסך ירוק מכוער ועוד 1 גיימבוי קולור עם מסך צבעוני חשבתי אולי אפשר לעשות איתם משהו... יש רעיונות?

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by fuck off,

איפה אני מביא כאלה? כי מקור הרעש היחיד במחשב זה הדיסק השקיח ואני רוצה לקנות עוד אחד, ככה שאני אשתגע.

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by Or ei,

טוב אחרי שהתשחררתי מהצבא (לפני חצי שנה) וקניית מחשב חדש הגיע הזמן להמשיך את המודינג שעשיתי לפני 4-5 שנים http://hwzone.co.il/gallery/thumbnails-150.html אז עשיתי חלון במארז (chifetec ax01sld) וצביעה קטנה שאף פעם לא הושלמה עכשיו בשבועות האחרונים עשיתי : צביעה מחדש של כל המארז מבפנים כחול , מבחוץ צבע כחול ים מטאלי של טמבור החלפה של 2 מאוררי 120 רועשים (45DB) בscythe jyuni 4 (איזה כיף שקט) החלפה של הפרספקס הישן (שנשבר) והתקנה של 2 קתודות כחולות על הדלת בתמונות : המארז "הישן" המארז בלי הדלתות החיצוניות צבוע בכחול הדלתות בצבע יסוד והמארז עם הקתודות מותקנות על הדלת הקתודות גם מחוברות לrehbus ככה שאפשר לשלוט על העוצמה ולכבות בקלות מה שנשאר לי זה לתקן את הפ…

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. 1. לפי מה שהבנתי כדי לחשב איזה נגד אני צריך אז אני צריך לחשב כך: מתח חלקי זרם. זאת אומרת... אם יש לי לד של 3v הזרם הוא 0.02 ואני מספק לו 12v אז אני מחשב ככה: 9:0.02=450 זאת אומרת אני צריך נגד של 450. האם זה נכון? כי לפי התוכנה שהורדתי מהאתר אני צריך של 1800!!! זאת אומרת שלפי התוכנה הנוסחא היא: מתח·מתח שאני נותן לו וכל זה חלקי זרם. מה הנכון מביניהם??? 2. בקשר להספק של הנגד הבנתי שזאת הנוסחה: מתח·זרם=הספק זאת אומרת שאם יש לי מתח 9v וזרם של 0.02 בנגד אז אני יוצא לי שההספק הינו0.18 האם זה נכון? כי לפי התוכנה שהורדתי מהאתר אני צריך 0.045 ולפי מה שהם אומרים צריך להכפיל את זה בשתיים... 3. מה היא הדרך הטובה ביותר לצביעת מארז כך שיראה כאילו זה הצבע המקורי שלו? 4. היכן באזור תל אבי…

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by harry,

חיברתי פנטיום 2 שהיה לי מחשב טלוויזיה, וחיברתי לו גם מקלדת אלחוטית ועכבר, אבל יש בעיה! שאני רוצה לכבות אותו מרחוק אני יכול (עם המקלדת) אבל אני רוצה גם להדליק אותו מרחוק. למישהוא יש רעיון איך לעשות איזה מעגל שידליק את המחשב מרחוק עם שלט של רכב נגיד?

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by gilkor,

הי, ראיתי כמה פוסטים דומים אבל מחפש עזרה בנושא. יש לי רקע מלפני הרבה מאוד שנים באלקטרוניקה, יודע להלחים וזקוק לעזרה במשהו (שלדעתי) פשוט. יש לי מכשיר אבטחה שמוציא התראה קולית בהתאם לתזוזה, הבעיה היא שההתראה מאוד חלשה ובעיקר לא אפקטיבית. יש למכשיר יציאה לאוזניה. אני מעוניין להוסיף למכשיר תאורת לד בולטת שתידלק בכל פעם שהמכשיר נותן התראה (תדירות מאוד נמוכה). המכשיר הוא נייד כך שאם אפשר לעשות את התאורה באופן כזה שתקבל את המתח מיציאת האוזניה. 4-6 לדים יספיקו עבור העניין. האם זה אפשרי? אם כן, האם אפשר לקבל הנחיות לחיבור לדים כזה? תודה מראש,

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. אני מחפש אתרי מודינג טובים אנגלית\עברית לא משנה... העיקר שיהיו בעלי תוכן טוב מקווה לקבל הרבה כתובות נ.ב אפשר אולי גם לתת לאשכול עוגן...

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. שלום לכולם, יש לי מאוורר 12V ואני רוצה לחבר אותו למתח של 5V (יש לי יציאה במולקס רק לשחור ואדום). הזרם של המאוורר הינו 0.13A. עשיתי את החישוב לפי חוק אוהם: R = 5V:0.13A ומצאתי שערך הפוטנציומטר יהיה 38.46 אוהם. אז רציתי לדעת מה הכי קרוב לערך הזה שהוא יוכל לעבוד.. וגם אם אפשר אז אני צריך סרטוט לאיזו רגל בפוטנציומטר אני צריך לחבר לאיזה חוט.. תודה מראש, אוהד כהן.

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by adam levy,

מאיפה אפשר להסיג תמכשיר שהוא מחזיר ביד אם זה לחיתוך וכמה הוא יעלה בערץ ומה שמו של המכשיר

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by CyberBot,

לטרריום שאני מתכנן להקים לא משהו גדול(צמחייה venus flytrap)(במידה וזה יעבור במכס) משהו קל ואם אפשר לשלב עם ארדואינו זה יהיה עוד יותר טוב כמובן שיהיה DHT22 למדידת הלחות ומד טמפ'(lm35)

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by motir,

הי, אני מחפש דרך להפעיל (להדליק) את המחשב ע"י שלט IR. חשבתי על מעגל שננעל על כפתור שלט ספציפי (כלומר, קוד IR ספציפי), וברגע שהוא מזהה את הקוד הוא סוגר מעגל. למעגל אני אחבר את כפתור ה-ON. לחלופין, אפשר שכשהוא מזהה את הקוד, הוא ישלח 5V ואני אחבר אותו אל הפין של כפתור ה-POWER על לוח האם. מישהו יודע איך בונים דבר כזה, או למי אפשר לפנות? תודה מוטי

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. היי מישהו יודע פחות או יותר כמה יעלה לי לפתח בקר על בסיס ארדואינו למערכת מכנית קטנה ע"י חברה גדולה בטווח של חודשיים

23. Started by g_s,

פרויקט המודינג שלי נמצא בעיצומו..והגעתי לשלב של חיתוך החורים למאווררים... המאווררים יהיו מאווררי 120 MM אז השאלה שלי היא האם אני צריך לעשות חור בקוטר 120 MM או חור יותר קטן?בעצם השאלה שלי היא האם קוטר המאוורר עצמו הוא 120MM או שהמאוורר כולל המסגרת שלו ביחד הם 120 MM? תודה לעוזרים

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by Tom22,

אהלן, הלדים שהזמנתי הגיעו סוף סוף, וכל פעם שאני מחבר אותם לחיבור במחשב הם ישר מהבהבים בצבעם ומיד לאחר מכן הם נשרפים. מה הפתרון ? אני עכשיו יעלה תמונה.

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.