אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, השעה 3:36 (בעת כתיבת ההודעה..השליחה כמובן תיהיה מאוחרת טיפה יותר). כן כן, בזמן חופשת המגן בלשון "הנפלאה" שלי השתעממתי בלילה ואת געגועי לחברה הבעתי באמצעות חריטה נחמד. שלפתי את הדרמל והקופסא וניסתי לחרוט. שרטתי על דף את המעגל הפשוט שאני אבנה ללדים שיאירו את הפרספקס, ושרטתי איך יראה הכתב והכל. לאחר מחשבה רבה וטיוטה רבה גם כן, הגעתי להחלטה נחמדה איך יראו הכיתוב והכל. סמנתי מלבן הפרספקס שלי על הדף (בעזרתו כמובן שיצא מדויק בגודל) ורשמתי על הדף איך אני רוצה שזה יראה. לאחר מכן הנחתי את המלבן של הפרספקס על הדף שוב. שמתי סלוטיפ חום כזה בצדדים שיחזיק את הפרספקס על דף הניר על מנת שלא אאבד את הכיתוב. ומכיוון שהפרספקס כמובן שקוף- אני רואה דרכו את הכתב ורק צריך לעבו…
-
- 52 תגובות
- 5.1k צפיות
-
-
יש הרבה סימנים של טביעות אצבע אבל לא נורא..... נראה לי שזה יותר מתאים לאודיו וקולנוע..... http://planet.nana.co.il/tembel2003/dts.jpg איתן
-
- 3 תגובות
- 762 צפיות
-
-
שלום לכולם , חשבתי לעשות למארז של אחי מודינג , בנושא XXX חיפשתי בגוגל , ומצאתי את התמונה הבאה: http://www.terra.com/specials/xxx/img/xxx_wallpaper03.jpg אני חושב לעשות חיתוך לדלת המארז עם הצורה הזאת, לעשות פרפסקס רק לקטע עם הצורה הזאת ולשים קתודה אדומה... חשבתי גם לצבוע את גג המארז,אבל אין לי רעיונות ואני לא יודע בדיוק איך , לכן אשמח לקבל ממכם רעיונות וייעוץ מה כדאי לי לעשות ... בתודה , אביאל.
-
- 10 תגובות
- 996 צפיות
-
-
אני רוצה לקחת מד חום לפרק אותו ולסים אותו במחשב עם אפשר! עם אפשר בבקשה מדריך!! תודה לעורים!! :yelclap:
-
- 2 תגובות
- 739 צפיות
-
-
חח לעשות איזה ספה או משו שמתחת מוברג מחשב... את האוויר החם יפלוט על הרגלים (ררררר איזה כייף בחרוף.. במקום להביא שמחה) ויוצאת זרוע שתחזיק את המסך ועוד אחת לעכבר ולמקלדת (והזרעות מתקפלות לצד כזה..) תדמינו איזה ענק זה להיות על ספה בסטאלבת לשקוע בספה ולשחק מקס פין 2 או משו כזה...
-
- 7 תגובות
- 855 צפיות
-
-
אז כך חשבתי לעצמי עד כמה יהיה יפה המחשב שלי עם אני יבנה את כולו מפספקט שקוף עם הרבה תאורה מאוררים שקטים והקרור גז וכו בכול מקרה לי אישית ניראה סוף הדרך במיוחד שכבר רעיון יש לי..רק הבעיה היא כלים יצירתיות לא חסרה אבל אולי תוכלו להסביר לי איזה חלקים אני צריך כדי להרכיב את המארז מבחינת חומר..ואיזה חלקים בשביל לחתוך וכו וכו וההכי חשוב מחיר שלהם ואיפה אני יכול למצוא אני ישמח לעוזרים ורשמיה יותר מפורטת תקבל בשימחה תודה...
-
- 9 תגובות
- 925 צפיות
-
-
מלגו שקוף. לאחר שהוא יהיה גמור אני אחרוט עליו עם דרמל ואדביק לדים מתחת כדי שרק החריטה תבלוט. מה דעתכם ?
-
- 19 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום סתם חשבתי על זה ויתכן שכבר קיים זה שרוול שמתחבר מהחלון עם מאוורר 92 נגיד ומתחבר ישירות למעבד שגם על המעבד אם אתם חושבים צריך קירור. וחשבתי על משהו אחר גם כן, שני מאווררים נגיד 92 או 120 [בעצם כל גודל].. מבחוץ עם נטייה אחד לימין אחד לשמאל עם שרוול ישיר למעבד עם קירור על המעבד שישאב את האוויר אם יש צורך זה יוצא ככה בערך: / \ עם בליטה מין המארז יש לי ציור שהכנתי... תגידו לי מה אתם חושבים
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חשבתי עם נגיד אפשר איך שהוא להוסיף לדים על הגוף של ה 8800 ultra (לא עילו אלה בתוך הגוף קירור כך שתיוצר מין תאורה נחמדה כזו לכרטיס) השאלה היא האם זה אפשרי ולאן אני יכול לחבר את הלדים על הכרטיס תודה
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כל המדריכים מלמדים אותנו איך לעבוד עם החומרים ואיך להזהר מהם, אבל איך ניתן לדעת שהBLOWHOLE או הפנאל שבניתי לא יסכן את בריאותי כשהוא בחדרי ? האם ניתן להשתמש בו כך שאני אצור מבנה ואז בעזרת חומר אחר אני אאטום אותו כך ששהיית המבנה בחדר שלי לא תסכן את בריאותי ? g0vner_x3
-
- 7 תגובות
- 5.5k צפיות
-
-
מחשיבה שלי , אם אפשר לבנות מכונת cnc שעובדת על דרמל , אז מי שלא יכול לבנות מכונה כזאת לא יכול פשוט לסמן בטוש על הלוח נחושת ולחרוט ? אנשים עם יד טובה יכולים להצליח בזה לא?! ועוד שאלה, איך לוח pcb עובד עם הרי הלוח מנחושת, נחושת זה חומר מוליך, אז איך החיבורים לא מתקצרים?
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום רב לכולם, אני מתכנן לקנות מערכת חדשה, ובפרט את המארז Chieftec Mesh Black כאשר הספק יהיה או Liberty ELT500AWT 500W או ToughPower W0103 600W PFC בכל אופן, שני הספקים מגיעים עם מאוורר וגריל עליונים, ופולטים אוויר כלפי מעלה. שאלתי היא האם יש צורך בפתיחת פתח אוורור עליון במארז לשם כך? כך או כך, אשמח לקבל חוות דעת תודה מראש למגיבים
-
- 2 תגובות
- 675 צפיות
-
-
יש לי גלקסי 3. בעבודה אני תולה אותו למשך מספר שעות ליד המקרר שנמצא מאחור. כשאני מחזיק את הטלפון כולו קר. זה יכול לגרום נזק? כדאי להימנע מזה?
-
- 2 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, המגבר שלי פיתח ככל הנראה בעיית ground loop, הזמזום מופיע רק באוזניות לאחר כמה דקות כאשר המגבר מתחמם, ורק דרך כניסת הRCA, בXLR שקט לגמרי. הרעש משתנה בהתאם לסיבוב חוגת הווליום. נשמע בדיוק כמו בדגימה במאמר בוויקי: https://en.wikipedia.org/wiki/Ground_loop_(electricity) בדקתי את המגעים בקופסת המיתוג (בין הכניסות) ובחוגה והכל נראה ומרגיש יציב. לעומת זאת השנאי (טורודיאלי מוברג מכוסה בקפסולה) מעט רופף, מרקד קלות. זה יכול להיות מקור הבעייה? בכל אופן, ניסיתי לחזק את הקיבוע אבל הבעייה היא שכמעט כל הבורג עם הwasher מכוסה ומלמטה גם אין גריפ, אז איך אני עושה את זה? המחשה: http://i919.photobucket.com/albums/ad35/Amarphael/th_P1030378.jpg' alt='th_P1030378.jpg'>
-
- 10 תגובות
- 4.1k צפיות
- 1 follower
-
-
מישהו אולי יודע כמה וולט יש בשקע טלפון? זה DC/AC? ועל איזה פינים במתאם ADSL יש את המתח?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. השאלה שלי לא קשורה ממש למודינג אבל קשורה לאלקטרוניקה אז חשבתי אולי תוכלו לעזור לי. אז ככה: אם אני קונה מוצר מסויים בארה"ב (נניח מסך LCD ) שיש לו שנאי מתח פנימי אוניברסלי שתומך במתחים בין 100-240 V, אז אני יכול להשתמש בו גם בארץ ללא מתאם או שנאי מיוחד? אני שואל זאת מכיוון שהחיבור במסך עצמו הוא זכר בדיוק כמו שיש במארז המחשב (חיבור ספק הכוח לחשמל חיצוני - שלושת הפינים בתצורת משולש) של כולנו, ונראה לי שאם המסך עובד בכל המתחים והכבל חשמל של המחשב שלי מתאים לו בדיוק מבחינת הצורה, אין שום סיבה שהמסך לא יעבוד בארץ (אם אקנה לו כבל נוסף כמו של חשמל המחשב) נכון? באתר היצרן גם מצויין שלמסך יש בורר מתח פנימי אז אין צורך לכוון שום דבר וכו'... האם מכל הנתונים האלה ניתן לה…
-
- 2 תגובות
- 732 צפיות
-
-
שלום לכם שאלה כללית: יש לי מגבר תדרים של חברת YES (מצורף תמונה) וכתוב עליו בכניסה מטח של 12V to 18V מה זאת אומרת? בגלל שאין לי את הספק כוח המקורי שלו אני לא יודע כמה מתח הוא באמת מספק כדי לקנות ספק כזה חדש אשמח אם תעזרו לי להכין מגבר בשבילו, יש לי שנאי של 12V 2A זה יכול להתאים?
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
http://www.metacafe.com/watch/400937/candle_power_who_needs_batteries/ יפה הא?
-
- 6 תגובות
- 864 צפיות
-
-
אהלן אנשים !!! אז ככה, יש לי מצלמת Fujifilm והשנאי שלה הלך... אני רוצה להפעיל אותה דרך המחשב, כאילו לחבר את החוט של השנאי ליציאת המולקס (5V)... המצלמה דורשת 3 וולט 4 וואט... מיש'ו יוכל לומר לי איך אני יכול לבנות מעגל כזה ?! איזה נגדים צריך ?! אם צריך עוד חלקים ?! תודה רבה לעונים
-
- 6 תגובות
- 678 צפיות
-
-
אני מתכנן למרוח משחה טרמית על המעבד וההיטסינק וקראתי מדריך אחד שכתבו באזור המדריכים על איך לעשות את זה. הכותב רשם שהוא מכין משטח אנטי סטטי או משהו בסגנון השאלה שלי בפירוט איך אילו אמצעים עלי לנקוט כדי לא לגרום לנזק בעת מריחת המשחה (האם יש אביזר הארקה או משהו בסגנון, האם הוא חיוני) כל דבר שיש לכם לומר על הנושא יתקבל בברכה תודה
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
חיפשתי בפורום, אך זה ניראה לי המתאים ביותר.. אם לא, תעבירו אני בקרוב אעבוד אם רכיבי מחשב. הבנתי שחשמל סטטי מסוכן מאוד לחלקים.. אין לי את הצמיד הזה שפורק ממך את המתח הסטטי.. מה היא הדרך היעילה ביותר לפרוק ממני את החמשל הסטטי? ומה הוא משטח עבודה מתאים ביותר להרכבת מחשב? (שיש, שולחן עץ\זכוכית, וכו') תודה מראש
-
- 15 תגובות
- 8.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, בזמן האחרון המחשב שלי התחיל לחשמל אותי בקטנה בכל מיני מקומות שאני נוגע בו בלחשמל אני מתכוון למכת חשמל הקטנה הזאת שלפעמים מקבלים שנוגעים במישהו רק קצת יותר חזק מזה זה קורה לדוגמא שאני נוגע בחיבור של האוזניות (כמו חיבור RCA שהעיגול החיצוני חסוף) או בברגים שמחברים את החיבור VGA (ברגי ברזל) וכדומה זה משהו שקורה כבר כמה ימים אני ישמח לדעת אם זה בעיה במחשב איכשהו או שאני טעון בחשמל סטטי ואיך אני פותר את זה תודה
-
- 25 תגובות
- 4.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכם לא מזמן גזרתי כבל של איפון וראיתי שיש שם: חוט כחול עבה חוט ירוק עבה חוט אדום דק חוט ירוק דק חוט אדום-כחול דק חוט זהב דק חוט כחול דק רציתי לדעת מה עושה כל כבל או לפחות אני מאוד רוצה לדעת מה ה +5V והמינוס תודה לעונים!
-
- 2 תגובות
- 958 צפיות
-
-
אתמול אבא שלי לא היה בבית ,ואז לקחתי את המסור דיסק שלו וניסיתי לעשות במארז בצורת ריבוע כזה אבל בטעות בגלל שאני לא טוב אם הדיסק אז אני יודע שפגתי בכמה חוטים שם :bash: : וגם קצת אחרי הדלת זה המשיך לי כזה וזה פגע במיקדמה של המארז גם זה נכנס עמוק ויש בפנים כל מיני ברזלים וחותים ודברים כאלה על הרצפה של המארז אני מפחד לפתוח את הדלת כי אולי אני ישבור משו שמהל המארז :'( :'( :-X גם מהחור הזה רואים את המגדל של המאבד זה עם המאורר אז הוא קצת שבור כזה ועקום וגם המאוורר נפל ממנו :: אז ניסיתי להדליק זה עשה כזה רעשים מוזרים ממש חזקים :screwy: ומהר חיביתי כי גם יצא אני חושב עשן כזה אז ניתקתי אותו מהחשמל ואני לא יודע מה לעשות :-X!!!!! בבקשה תעזרו לי אני חייב לתקן את זה מהר!!!! :…
-
- 22 תגובות
- 5.1k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לעשות מוד למחשב הישן שלי וחשבתי לעשות חלון ובאמצע החלון לעשות מאוורר השאלה שלי היא איך אפשר לחתוך פרספקס בצורת עיגול למאוורר כנראה מאוורר 120אבל אם זה בעיתי אני מוכן גם 80 ראיתי שיש מקדח כוס שחותך בצורה עגולה השאלה שלי אם זה אפשרי לחתוך עם זה פרספקס בלי שהוא ישבר ושהוא יצא יפה? תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-