עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. שלום חבר'ה אני פה בבחינות לפני המבחן... ואני די זקוק לעזרתכם העליתי 2 תמונות. שאלה + תשובה שלי. ניראה לי בתשובה שאני בתחילת הכיוון.. אבל לא יודע להמשיך ויש לי בעיה עם הדלגלגים... איך בעצם אני קורא אותם ? איך אני אמור להסתכל עליהם ?? ואיך משלימים למען השם את הצורות גלים ??? איך מסתכלים על זה ?

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by card,

שלום אני מעוניין לנסות לעבוד עם Arduino Mega 2560 Rev 3, http://www.fasttech.com/products/0/10000015/1101400-arduino-mega-2560-r3-development-board-wusb ויש לי כמה שאלות לגביו.. אודה למי שהתנסה עם הלוח הזה ויודע.. 1) הלוח לא משתמש בשבב FTDI בשביל להמיר מ-Serial TTL ל-USB, אלא משתמש ב-ATmega16U2, עם תוכנית שרצה עליו ומהווה USB-to-SerialTTL converter. השאלה: האם זה עובד לאנשים בסדר? איזה דרייבר זה דרש? הרי זה בטח לא יעבוד עם הדרייבר של ה-FTDI.. 2) האם יש סיבה לא לקנות את ה-Rev 3, ובמקומו לקנות את Arduino Mega 2560? 3) האם רוב התוכניות לארדואינו (Uno למשל) רצות ללא כל שינוי על ה-Mega 2560 R3? תודה רבה card

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. אני מחפש LCD עם תאורה כחולה שיתאים ל 3.5" במקום כונן הדיסקטים ויוכל להסתפק בספק חלש יחסית (250W) של מחשב SFF .. יש מצב לדבר כזה ? (אני רוצה שיהיה אפשר לראות נתונים על השירים שאני מנגן וכו' ...).

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. ראיתי שהקטע הזה של המיני פרוייקטים יוצא חזק אז ניסיתי גם משהו..! בסוף חשבתי לעשות מין קטודה אדומה מעל החלון שלי - קטודה בייתית! אז ככה : לקחתי לדים UB משני עכברים (תאמינו לי זה לדים חזקים בטירוף ! ) שתיי נגדים ,כבל ארוך שמגיע למחשב. ולסיום-ההפתעה: צלופן שקוף! כןכן , לא התבלבלתי,זהו צלופן שקוף! טוב בואו נחסוך במילים : בקירוב: בחושך : ראיתי שזה יוצא ממש ממש יפה ובדיוק ניקיתי את הפילטר של המזגן בחדר ושמתי לב שאפשר לשים לד UB בתוך המזגן :. בחושך : נו אז איך?!

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. יש לי פה כמה סוגים יש לי אחד שרשום עליו "1MQA" משהו כזה 2 שרשום עליהם"10KA" 2 שרשום עליהן "100KA" ואחד שרשום עליו "B203" אחד שרשום עליו "B104" אחד שרשום עליו "B2K" אחד שרשום עליו "B1K" באיזה מהם אפשר להשתמש כבקר ולשלוט על מהירות מאווררים?

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  6. שלום ראיתי באיביי את המתאם הבא: http://www.ebay.com/itm/IIC-I2C-TWI-SPI-Serial-Interface-Module-Port-For-Arduino-1602-LCD-Display-Black-/170922188594 הם כותבים שם Compatible for 1602 LCD האם זה רק ל-16x2? או שלמתאם לא אכפת מהנתונים שעוברים, והוא פשוט ממיר מ-I2C או SPI ל-Parallel, ולמעשה אפשר לחבר כל מסך שעובד ב-Parallel? אני שואל את זה כי אני מעוניין לחבר את המתאם הזה למסך 20x4 הבא: http://www4.buyincoins.com/new_en/details/new-2004-204-20x4-character-lcd-module-display-for-arduino-product-13100.html תודה card

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by Rhx,

שלום, אז ככה, ברצוני להרכיב מאורר שיזרוק אויר על הליבה של הכרטיס מסך, עכשיו אני יודע שאפשר להשתמש באחד מחריצני הPCI, אך צריך פח ברזל PCI מיוחד אם אינני טועה ואין לי ממש איך להשיג אותו.. יש רעיונות אולי?

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. לקריאת המבזק: http://hwzone.co.il/newsflash/%d7%94%d7%9e%d7%99%d7%a7%d7%a8%d7%95-%d7%9e%d7%97%d7%a9%d7%91-%d7%94%d7%9e%d7%a7%d7%95%d7%a8%d7%99-%d7%94%d7%95%d7%a4%d7%9a-%d7%9c%d7%a7%d7%95%d7%9e%d7%a4%d7%a7%d7%98%d7%99-%d7%95%d7%96%d7%95%d7%9c/

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by #ELad#,

שלום לכולם! אני מתעניין לגבי רכישת כרסומת קטנה מחו"ל. העניין הוא שהמתח שלה הוא 100v 60Hz. עד כמה שידוע לי, זה בעייתי להשתמש בממיר מתח למנוע ac בגלל התדר השונה. משיטוט באינטרנט ראיתי שלכרסומת יש לוח בקרה קטן שאליו מתחבר המתח והוא מחובר למונע. בלי שום מעגלים נוספים. זה לוח הבקרה: http://www.fluidonline.de/images/produkte/i25/2513-prox-27110-94-platine-mf70-1.jpg http://imageshack.us/photo/my-images/692/bobinasfiltro.jpg/ אני לא ממוחה לאלקטרוניקה, ואת חלק מהרכיבים שיש שם אני בכלל לא מזהה, אבל לי זה נראה כאילו המנוע שמתחבר אליו הוא מנוע dc ולכן לא תהיה לי בעיה להשתמש בכרסומת עם ממיר מתח. האם אני צודק? אני רוצה להיות בטוח לפני שאני קונה את זה.. תודה רבה וחג פורים שמח!

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by AvlK,

שלום חברים, אני רוצה לקבע לוח אם ללוח עץ, ראיתי כל מיני דרכים ברשת שבהן אנשים עשו את זה. העדיפה עליי היא זו: http://www.mcmaster.com/#95631a050/=zqymop http://www.mcmaster.com/#98952a102/=zqf7bq הבעיה שהאתר הזה לא מוכן לשלוח לארץ, יש למישהו מושג אם אני יכול למצוא את זה בארץ? או לחלופין מקום ברשת שיש לו את זה ושולח לארץ? תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by Ancient1,

בחיפושי אחרי תחליף לנטבוק הישן ששימש לי כמחשב גיבוי , התודעתי לנושא ה SBC - סינגל בורד קומפיוטר. יש לי חיבה לאולרים שוויצריים - קטן, יעיל, הרבה אפשרויות... והנטבוק היה כזה. אז חשבתי שאכתוב פה את הרהורי בנושא, ואחרים יוכלו להצטרף ולחשוב יחד. בהתחלה לפחות, אני צריך מחשב : גלישה, סרטים ב 1080P , כתיבה/קריאה למחיצת C: של וינדוס שבהתקן איחסון חיצוני ( סצנריו שהמחשב הראשי נפל). סקייפ. לא דברים כבדים. השורה התחתונה , השימושיות, נקבעת לדעתי בעיקר ע"י קהילת המשתמשים שעוזרת לפתור בעיות, אחרת החומרה הפנטסטית לא תבבוא לידי ביטוי . יש שתי קבוצות של לוחות - ARM ואינטל. ARM = לינוקס. לא זוכר שיש אפשרות להריץ אנדרואיד. זולים. לרספבר…

12. לא יודע אם זה קשור כל כך... ( אתם מוזמנים להעיר\ למחוק אם לא.. אבל חשבתי שזה יעניין.. זה פרוייקט הגמר שלי ושל חברי, מן גרסא שלנו לשולחן Microsoft Surface, בבלוג ייתוארו כל שלבי העבודה מההתחלה ועד הסוף... www.touchproject.net Enjoy! רועי

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. שלום לכולם, בעקבות ההתפתחות המשימה של אמולטור דולפין לגיימקיוב וWII התחלתי לחשוב על בניית סנסורבר כדוגמת: למרות בירורים,לא הצלחתי למצוא איפה אפשר להשיג לדים אינפרא אדומים בארץ,ומה אמורה להיות העלות שלהם? חשבתי על בניית מעגל שישתמש בUSB כמקור כוח. תודה לעוזרים.

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. איך קוראים לחומר הזה ואיך עובדים איתו? ראיתי סרטונים בYOUTUBE ועוד אתרים שעושים סוג של בניה על המארז הקיים, מתלשים את זה לכל מיני צורות וצובעים. זה לא נראה כמו גבס, רציתי לדעת מה זה החומר הזה ואיפה אפשר למצוא אותו בארץ? סרטון דוגמא : 4:35 מראים את החומר שאיתו הוא עושה... תודה מראש!

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by amnesia,

אם כן, אולי תוכלו לסייע לי. אני שוקל לקנות אבל החלק הדביק קצת גורם לי לחשוש, במידה ואני מדביק את זה, ניתן אחרי תקופה (במידה ובכלל צריך) להעביר את הרצועה למקום אחר והלדביק מחדש עם החלק הדביק או שזאת הדבקה חד-פעמית? ודבר נוסף, אם אני שם רצועה של 3-4 מטר על השולחן שעליו המחשב (מסביב לציוד ההיקפי) זה עלול להפריע לי עם העבודה במחשב? זה יכול לסנוור? בעקרון רציתי להזמין את זה: http://www.ebay.com/itm/5M-SMD-RGB-5050-Waterproof-Strip-light-300-LED-44-Key-IR-Remote-12V-5A-power-/261426184441?pt=US_Car_Lighting&hash=item3cde3700f9

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. שלום לכולם, לצורך פרוייקט אני צריך ספק עם מתח גבוה, חשבתי לעצמי האם אפשר להשתמש בספק של מחשב ולחבר כמה מחיבורי ה12v בתור ולקבל 24\48 וולט ?

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by x-boy_24,

שלום ראיתי בגלריית מודינג מישהו ששם מאוורר ועליו הלביש את הצינור שמוציא אויר להמאוור של המעבד חשבתי גם לעשות את זה השאלה שלי איך להשים את המאוור שיוצא אויר או שיכניס אוויר ? ואם זה באמת יעזור להוריד את טמפרטורה של המעבד ? המאוור שאני רוצה לחבר מחובר לדלת של המארז ליד הכרטיס מסך וגם האם זה כדי להשים אותו איפה שהמעבד או להשאיר אותו שם ? אם מישהו לא הבין למה אני מתכוון http://hwzone.co.il/gallery/displayimage-53-6.html תודה לעוזרים

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. מעוניין לבנות מעל לדים כזה שיופעל רק אם יש רעש בחדר או מוזיקה כמו כן אני רוצה שיפעל באמצעות מיקרופון יש רעיונות?

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. שלום לכולם, אני מחפש Slide Switch קטן ופשוט. נתקלתי בכמה כאלה שהם SPDT, כידוע יש 2 סוגים של SPDT. סוג אחד שיש בו שני מצבים (ON1-ON2) וסוג נוסף שיש לו שלושה מצבים (ON1-OFF-ON2). בדפי הנתונים שלהם יש מן שרטוט של המגעים הפנימים, לדוגמא, לפי השרטוט אני רואה שלמפסק יש 3 מצבים, האם אני צודק ? הנה מתג נוסף (SP3T הפעם) עם שרטוט קצת פחות מובן. איך אני קורא אותו בדיוק ? אם נתון לי שהזרם המירבי במתג הוא 0.3A לצורך העניין. מה יקרה אם אני חורג ממנו ? המגעים יתחממו ? בנוסף, נניח שאחרוג מהזרם הנ"ל בפולסים מהירים (10% Duty Cycle) האם יקרה משהו בהנחה שממוצע הזרם יהיה קטן מ0.3A ?

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  20. Started by ccc,

אני רוצה להכין מנורת USB שנראית ככה רק עם לד כחול: מחפש הוראות בקצרה של מה לעשות, אני בטוח שזה רק עסק של נגד ולד, אבל מכיוון שאין לי בדיוק חשיבה מופשטת בחשמל, אני צריך רשימת מצרכים מדוייקת, סוג לד וסוג נגד, ואיפה לקנות את הציפוי נחש הגמיש הזה כדי לעטוף את הכבל המוגמר.? איך זה נקרא ?

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. שלום לכולם רציתי לדעת עם יש מכשיר כל שהוא שיכול לבדוק ולהגיד לי אם הסוללה התקלקלה וצריך להחליף אותה. זאת אומרת נניח ויש לי סוללה שאני משתמש בא מספר שנים ואורך החיים שלה יתקצר,הכוונה היא שאם בהתחלה היא היתה מספיקה ל 10 שעות עבודה והיום ל 5 שעות עבודה באותו השימוש אז אורך החיים שלה התקצר. דבר נוסף זה רציתי לדעת איך ניתן לשמור על אורך החיים של סוללות נטענות דבר אחרון אם מישהו יכול להסביר לי איך פועלת סוללה, הבנתי שיש לה הגנות אורך חיים וכיו.. תודה לעזורים

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  22. מי שמכיר את המארז הזה יודע שיש לו בחיבור הציר העליון של הדלת הקדמית מן בריח קפיצי שנותן אפשרות לפרק את הדלת בקלות, והוא נשבר (הבריח הקטן הזה) וכתוצאה מזה אי אפשר להרכיב את הדלת חזרה, למישהו יש רעיון איך לתקן את זה או אם אי אפשר לתקן אולי לקנות דלת חדשה ? איפה אפשר להשיג דלת כזו ? אולי מישהו פה עשה מודינג למארז כזה ולא משתמש עם הדלת ומוכן למכור לי ? המארז בצבע אפור. אם למישהו יש עוד רעיונות אני אשמח לשמוע !

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by TheWave,

קרה לי משהו מפדח ניסיתי להוציא את הכונן קשיח של אח שלי. הוא מחובר עם ברגים. הוצאתי את כל הברגים חוץ מאחד. דווקא את האחרון כיסחתי ועשיתי אותו עיגול ולא פלוס (+). איך לעזאזל אני אמור להוציא אותו? ??? תודה על העזרה...

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by Vatos-Locos,

לסקר אין שום קשר בדרך זו או אחרת לחברת האלפקה inc.

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.