עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by j.m,

ב ת ו ד ה מראש [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 731 צפיות
  2. Started by SUB-ZIRO,

התחלתי בשעה טובה ומוצלחת לעשות במחשב של אחי חלון עם חריטה שהוא עשה(יצא משהוא יפה שחבל על הזמן) חתכתי את החלק שצריך לחתוך בהחלה עשיתי עם מגדחה עכשיו נשארו כל מוני חתיכות קטנות איך אני מיישר את זה יש לי הרבה כלים מסור דיסק ג'קסון מקדחה דרמל (שאגב איתו ניסיתי לחתוך את השאריות זה לוקח שעות וגם לוקח הרבה דיסקיות חיתוך) יש רעיונות ? אני יעלה תמונות בהמשך פשוט אני צריך ללכת ללימודים (אני מקווה היום לסיים את זה) בתודה גדולה מראש לעוזרים

• 5 תגובות
    • 864 צפיות
  3. Started by LazyCat,

תאורת לד למקלדת שמתחברת ל- USB, יש המלצות (או שגם המוצר הזול ביותר יעשה את העבודה)? אגב, מדובר בנייד. תודה ☺

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. שלום לכולם, יש לי מסך מחשב שאין לי מה לעשות איתו אבל אני לא מעוניין לזרוק אותו או למכור אותו. אני מעוניין להפוך אותו למסך המשדר לי מהdvd החיצוני שלי. עכשיו, חתכתי את הכבל של המסך בכדי לחבר אותו לdvd. שמתי לב שיש שלושה כבלים האחראים על rgb הצבעים אדום,ירוק,כחול. וכמובן עוד מספר חוטי חשמל קטנים.אני ממש מיואס ניסתי כבר את כל האופציות אבל המסך לא נותן לי את התמונה אותה אני מבקש. אם יש פה משהו שמבין בזה אני ממש אשמח לעזרה ממך.תודה רבה. אוריה.

• 7 תגובות
    • 953 צפיות
  5. מה המצב אנשים ?.. יש לי מאוורר 120mm במארז והוא לא עובד טוב . הוא פעם עובד ופעם לא וכשהוא עובד, עדיף שלא יעבוד כי הוא מסתובב נורא חלש . לפני שאני קונה מאוורר חדש אני רוצה לנסות להחליף את היציאה שלו (היציאה הסטנדרטית של כל מאוורר של מחשב) ליציאה של ספק כוח, ז'תומרת היציאה שמחברים אותה לכוננים, לדיסקים קשיחים וכדו' . אני רוצה לנסות את זה כי חיברו לי את המאוורר הזה בלוח אם למקום שבו אמור להיות המאוורר של הקירור למעבד מחובר, אבל יש לי BT שהיציאה של המאוורר שלו היא של 3 פינים, ולא של 4 כמו שבלוח אם שלי (Gigabyte P965 DS3), וחיברו אותו לכניסה של 3 פינים כמו של המאוורר ה - 120mm שיש לי, ואת המאוורר ה - 120mm שאני רוצה לשנות את היציאה שלו חיברו לזה של ה - 4 כשאחד המפינים של ה - …

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by Moty_p,

מה הדרך הטובה ביותר לקרר נוזל? (שמן או מים) אני מחפש דבר כזה שהוא יהיה מוט ברזל בגודל 40 סנטים וברגע שאני מחבר אותו לחשמל הברזל מגיע למינוס איזה 40 מעלות יש כזה דבר?

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  7. Started by eladh777,

שלום. מכיוון שלא מצאתי את הלד אינפרא אדום מסוג osram SFH485P בארץ, אז אני עכשיו רוצה להמזין אותו מחנות מכוונת בחול. אני רוצה שתמליצו לי על חנות מחול טובה, זולה ובעיקר אמינה שיש לה את הלד אינפרא אדום osram SFH485P והיא עושה משלוחים לארץ. תודה

• 0 תגובות
    • 705 צפיות
  8. Started by eladh777,

האם המעגל הזא תקין? אני סתם רוצה מעגל עם 3 לדים, נגד וסוללה. האם באופן החיבורים הכל תקין? אני חייב את התשובה זה דחוף

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by TaMiRn2,

להחליף דיודה במעגל קטן זה סיפור או שפשוט מחליפים אותו? זה משנה איזה דיודה או שאפשר לשים במקום כל דיודה?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. ???

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  11. Started by CyberBot,

מצאתי מארז פירקתי את סבא רבא שלו עכשיו נשארה רק השילדה מה אתם מציעים לי לעשות איתה?

• 3 תגובות
    • 735 צפיות
  12. Started by mulderfox,

האם יש חנות שאוכל למצוא את הרכיב הזה בה? איך הוא נקרא מקצועית? אני צריך מקסימום 2-3 רכיבים (אחד להתקנה ואחד או שניים ספייר) אשמח לעזרתכם. תודה.

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by ElemenTal,

1. איזה עובי פרספקס לקחת ? איזה לוקחים בדרך כלל ? 2. איזה עובי פרספקס לקחת אם אני רוצה לעשות חריטה ? 3. כדי שרק החריטה תיהיה מוארת איך אני מציב את הלדים ? 4. הצעות לחריטה יפה ;D

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by SUB-ZIRO,

חיפשתי בפורום וראיתי מדריך להכנת בלוק מים מגוף קירור אבל שם ראיתי שבשביל לסגור את הברזלים הוא הלחים ורציתי לשאול אם אני אסגור את זה עם סילקון זה ימס\יהרס\ידלוף??? כמובן מלמעלה יהיה סגירה מוחלטת תודה רבה מראש לעוזרים

• 1 תגובה
    • 957 צפיות
  15. מה נשמע חברה ? קיבלתי המלצה מאיש אלקטרוניקה ואודיופיל לא קטן להחליף את שתי הקבלים האלו 50V 10000 uf עכשיו הוא המליץ לי על החברה הזאת Nippon Chemicon ואני לא יודע אם http://www.lion.co.il/hindex.html או http://talmir.co.il/index.asp עובדים עם Nippon Chemicon אז אשמח מהמומחים המלצה על חברה איכותית במיוחד של קבלים תודה

• 1 תגובה
    • 829 צפיות
  16. Started by seladlev,

האם סטיה של 0.4 וולט תביא לשינויים דראסטים בביצוע הלד הלד אמור להיות ב 3 וולט במקור תודה

• 3 תגובות
    • 713 צפיות
  17. Started by ElemenTal,

לפי מדריכים הבנתי שאפשר לחבר רק 4 לדים לחיבור מולקס כי כל לד צורך 3V והמולקס הוא 12 (3*4=12) אבל זה לא הגיוני. הרי למולקס אחד אפשר לחבר מלא מאווררים, ומאווררר אחד לוקח 12V. אז אי אפשר לחבר יותר מ 4 לדים ?

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by eladh777,

שלום אני רוצה לבנות סתם מעגל שיש בו 3לדים, סוללה(9 וולט- PP3), ונגד 47 אוהם. אל תתיחסו לסוללת ה AA במעגל זה רק לצורך המחשה. אני משתמש ב PP3. לד אחד צורך 1.5 וולט, ו100 מילי אמפר. המעגל נראה בסדר? יש משהו שלא טוב? והאם עדיף לכל לד נגד?

• 0 תגובות
    • 638 צפיות
  19. יש לי כמה סורקים ישנים/חדשים שהוצאתי מהם כמו פלרוסנטים מה אפשר לעשות איתה למודינג וכמה וולט הם צורכים?? תודה רבה מראש לעוזרים

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. Started by Gintoki,

בימים האחרונים עבדתי על חלון במחשב וסוף סוף סיימתי. זה נראה נחמד וזה, אבל בלי תאורה זה לא שווה. עכשיו, אני יודע קצת אלקטרוניקה אבל לא התעסקתי בזה מזמן, אז אני קצת חלוד, במידה ואני מחבר 12 וולט אל הלדים (כולם במקביל, כמובן) עם נגד של 400 אוהם לכל אחד, זה יספיק ללדים? זה אומר 30 מילי אמפר לכל לד - זה זרם מתאים ללד? ועוד משהו, לגבי חיבור המולקס, בדקתי אותו וראיתי שאין ממש בתוך המחבר משהו שיתפוס חוט שאני אכניס פנימה - איך בדיוק אני מכניס לשם חוט שלא ייצא בכל תנועה קטנה? תודה.

• 0 תגובות
    • 618 צפיות
  21. Started by SupaPlex,

שלום לכולם. יש לי שאלה לגבי הכפתור הנ"ל. http://www.sharkacomputers.com/buststriilva.html אין לי את הכפתור הזה מהאתר, אלא אחד שדי זהה לו. השגתי אותו מצד אחד בחינם, אבל מצד שאני אני לא יודע איך הוא עובד.... 1. מבחינת האלקטרוניקה, אני לא בטוח אם הוא מיועד לעבודה ממושכת עם המחשב מכיוון שייתכן והמתחים של המחשב ייקצרו את הled איך אני יכול לברר את זה עם רב מודד למשל ? 2. יש בו שש קונקטורים מאחור. שתיים מהקונקטורים מסומנים בפלוס ומינוס. והם ממוקמים במרכז הכפתור. הארבע האחרים מסומנים מ1 - 4 ואני לא בטוח למה אני צריך בכלל ארבע. איזה מהם מתייחס לled ? ולמה בעצם אני צריך עוד 2 קונקטורים ? הרי זוג אחד הוא למתח, זוג שני הוא ל led, זוג שלישי ל.... ? (הקונקטורים מפרדים לזוגות 1,3 ו -…

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by zam,

גיליתי קבל שרוף באל פסק שלי. (הוא הפסיק לעבוד והיה ריח שרוף) הקבל הוא 2200µF 25V. החלפתי אותו לפי המלצה של אלקטרונאי ממקום העבודה שלי בקבל 2200µF 50V. האל פסק עובד מצויין (למראית עין בכל מקרה). השאלות שלי: מה גורם לקבל להישרף? האם יש עוד משהו שיש לבדוק? האם נכון היה להחליף אותו ב-50V במקום 25V (יש לי גם 25V שאני יכול לשים במקום)?

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by Moty_p,

שלום לכולם, אני מחפש ספק כוח של מחשב אבל כזה שמתחבר לרכב ללא חשש שאם אני יחבר את הספק כוח לרכב שנותן 12V או 24V יספק למחשב שלי חשמל יציב וחזק מאיפה אני קונה אחד כזה וכמה הוא עולה?

• 27 תגובות
    • 2.9k צפיות
  24. Started by shuy,

ומה ההבדל בינו לבין מקדחה שולחנית? מישהו יודע? עריכה: מדובר כמובן על כלי העבודה, ולא על רכיב הרשת באותו השם.

• 2 תגובות
    • 784 צפיות
  25. 1. אשמח לקבל הצעות לסוג בונדר. אם יש לכם כוח להוסיף גם מחירים מומלצים... יותר טוב. 2. כנל רק לפריימר שמתאים לסוג הבונדר :-)

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים