עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. אני מודע לזה שזה מסובך עד בלתי אפשרי להשתמש במסכים של לאפטופים כמסכים עצמאיים, אבל כדי שאתייאש באופן סופי אני צריך את חוות דעתכם המקצועית. מחיפוש קל שביצעתי לא מצאתי אפשרות. שבת שלום, בז'נגלו.

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by maxwell10,

בלוח-האם הישן שלי אין אפשרות לשלוט במהירות מאוורר המעבד (cpu_fan) ולכן המאוורר של הקירור AC Freezer 64 Pro עובד על מהירות מקסימלית ומרעיש מאוד. נאמר לי שאפשר לבנות מערכת פשוטה שתעלה לא יותר מ 10 ש"ח על מנת לשלוט על מהירות המאוורר הזה אבל אני לא יודע איך. האם אפשר לקבל הסבר פה? ללוח-אם יש 3 פינים ולמאוורר יש 4 חורים. יש לי מעט ידע באלק' ואם צריך משהו מתוחכם אני יכול לפנות לחברים שהם טכניים אלקטרוניקה.

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by BIGBENG5,

וויקי וויקי! אני עושה עבודת גמר באלקטרוניקה ולא לימדו אותנו שפת C!! ואמרו לנו למצוא תוכניות לבד ואני צריך תוכניות בשפת C לכרטיס AT89C5131 אם אתם מכירים את הכרטיס אז אני אשמח אני צריך תוכנית לבקרה לבית כלא ולמד עוצמת אור הינה הסרטוטים של המעגלים אם זה יעזור.. http://sites.google.com/site/zahavii/khta-yudbet-5-2010 תודה!

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by card,

שלום תראו את המוצר הזה: DC Constant Output Power Module (Auto Boost/Buck) http://www.electrodragon.com/product/dc-constant-output-power-module-auto-boostbuck/ זה גם Step Up וגם Step Down? אם כן, זו פעם ראשונה שאני נתקל בזה. האם זה טוב ששניהם ביחד? או שיש עדיפות למודולים שהם רק אחד מהם?

5. Started by ohadico,

שלום, יש לי ספק מיותר ורציתי לחבר למחשב עוד אחד מפני שאני רוצה להכניס עוד מאווררים ואין לי עוד יציאות של מאווררים אז רציתי לדעת איך אני עושה את זה כך שיצא יפה... הא כן רציתי עוד משהו יש לי מאוורר למעבד מיותר שצריך להתחבר ללוח אם ויש שם רק יציאה אחת לזה אז למישהו יש פיתרון שאני יוכל לחבר את זה למחשב אז אני ישמח מאוד.. תודה מראש, אוהד כהן.

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. רק השם חשוב פה ... לא רוצה תכנה כבדה . אגב , יש אתר אונליין http://www.dz863.com אבל הוא ביטא ולא עובד בסדר לפי מה שראיתי

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by uziliron,

רכשתי באיביי את הסוללה הזו http://www.ebay.co.uk/itm/120803665771?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649 GOLD 2430MAH HIGH CAPACITY REPLACEMENT BATTERY FOR HTC SENSATION 4G G14 והתחלתי לחשוש שעבדו עלי איך אני בודק את הדבר? [attachment deleted by admin]

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by fuck off,

יש לי מאוורר של TT שעושה רעש של טיל שממריא ליד החלון. אני רוצה לשים לו פוטנציומטר אבל אני לא יודע כמה צריכה להיות ההתנגדות שלו ובשביל זה אני פה כדי לשאול. המאוורר על 12V ו0.5 אמפר. כמה אני צריך שיהיה הפוטנציומטר? ואני צריך שגם יהיה מצה שבו הוא בכלל יתכבה. שיפתח המעגל או שההתנגדות תהיה הרבה יותר גדולה. חישבתי לפי R=V/I וקיבלתי 24. זה OHM ולא KOHM נכון? כי זה ניראה לי ממש ממש קצת..

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by cobara,

היי יש לי EEE PC 4G SURF. אשמח לשמוע רעיונות למודינג מעניין. תודה,

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. שלום אני מתכנן לקנות כבלים עגולים להארד דיסק שלי ולסידרום ולצורב עכשיו אני רוצה להזמין רמקולים של Creative Inspire 5.1 T5400 מזיגזג עכשיו הבעיה שבזיגזג יש רק כבלים מסוג hermaltake EL Series וכבלים שזוהרים בuv ואילו אני רציתי כבלים נעוגלים פשוטים ומכייון שאין להם אז הלכתי על thermaltake EL Series https://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=1988 עכשיו כפי שאתם יכולים לראות אלה כבלים עם לדים עכישו השאלות שלי הם: 1)מאיפה הם מקבלים את אספקת החשמל שלהם? 2) לכמה הארד דיסקים אפשר לחבר אותם? 3) לזיג זג אין כבלים מעוגליפ פשוטים כמו בפנדה? 4) מה אתם אומרים הם שווים משהו? תודה רבה

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by Amir c,

טוב אני מחפש כזה דבר ראיתי בפנדה משהו בסביבות 80 ש"ח זה מה שאני מחפש. (אבל בביקורות ממש על הפנים) ראיתי כמה אנשים מהגלריה (כמו VATOS LOCOS) עם ניאון כחול אז איזה זה ואיך הוא ? ד"א מאוד חשוב שיהיה לו מפסק שלא יתקצר לו אורך החיים.. אני לא מחפש משהו שפועל עם קול וכאלה רק שיפעל ויתכבה מתי שאני ארצה ד"א שמתי היום את המאוורר של גיגאבייט למעבד ממש טוב !! עבדנו (אני ובן דוד שלי) על הסידור חוטים קרוב ל 3 שעות (בבעעע) היה נחמד שמנו גם כמו חלון מקדימה ובעתיד שאני אמצא פרספקט באיפה שאני גר אז גם אחליף את הדלת בפרספקט (כי אני קצת מפחד לחתוך כושר היד שלי לא משו) תודה על העזרה..

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by Jook,

אז ככה, אני מתכנן לבצע הזמנה מג'אב טק בימים הקרובים ורציתי לברר עניין מסוים. ההזמנה שלי היא סכום של 40 דולר לכל המוצרים בלבד ללא המשלוח. עם המשלוח זה יוצא 53 דולר. רציתי לדעת האם אני אני אשלם 17אחוז מע"מ או שסכום ההשמנה הוא ללא המשלוח ואז אני לא צריך לשלם מע"מ. אני מבקש מאנשים שמבינים בנושא זה ויצא להם להזמין משם לכתוב פה, תודה רבה אגב, כתבתי פה את זה בגלל שלא מצאתי פורום אחר מתאים יותר מפה, מפני שפה סביר להניח נמצאים האנשים שמבינים בעניין. תודה

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. אני מעוניין לעשות תוכנה בC++ לחישוב נגדים לפי 3 השיטות משהוא בדומה למה שייש ב http://www.metku.net/index.html?sect=view&n=1&path=mods/ledcalc/index_eng מה אני צריך בשביל זה? (כאילו איך אני עושה את החישוב?)

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by Moty_p,

אני מחפש מפסק מסוג ON ON ON בעל 3 מצבים, יש חיה כזאת? באופן עקרוני מה שאני רוצה לבנות זה מפצל RCA: http://www.moniline.co.il/Product.aspx?productid=1221 אתם אולי חושבים שזה זול ועדיף כבר לקנות את זה אבל אתם טועים זה עושה התנקשויות זאת אומרת הפלוס נוגע במינוס במקצת וכאשר מדובר על RCA זה עושה רעשים ושיבוש האות השמח לבנות דבר כזה בעזרת 6 מפסקים שכולם יזוזו ביחד בזמן שמעבירים מצב ככה לא יהיה התנגשויות השמח לעזרה שלכם

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. אני רוצה לבנות סוג של "קופסאת שליטה על המחשב" בה יהיו מתגים: כיבוי והפעלה, הפעלה מחדש, מתג כיבוי והפעלה של קתודות, מתג הוצאת מגש הדיסקים וכמה דברים אחרים. תוך כדי עיצוב המעגל נתקלתי בבעיה קטנה מכיוון שהידע שלי באלקטרוניקה הוא לא נרחב מספיק אני לא יודע איך לפתור אותה ולכן הייתי רוצה את עצתכם ועזרתכם. בעיקרון הקופסא אמורה להכיל שתי שורות של 4 מתגי הזזה (toggle switch) וכל שורה "ננעלת" על ידי מתג מפתח ולד שמציין אם השורה פעילה או לא צירפתי תמונה (בתמונה מתגים S1-4 לא מפעילים שום דבר כי אני עוד לא סגור מה כל מתג יעשה) של המעגל בצורה חלקית ולפי מה שהבנתי אני הוא לא יעבוד כל כך כי מתג המפתח (זה שנועל את המעגל[s5]) הוא מתג SPST ואני לא חושב שקיים מתג מפתח מסוג 5PST. איך אנ…

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by IlanF,

חבר אמר לי שאפשר להכין מעגל מודפס בבית, זה אפשרי? איך אפשר לעשות את זה? כמה עולה בכלל להזמין מעגל מודפס?

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by nnfyrbsnss,

קניתי הרכבתי והלחמתי את הכל לפי המדריך שנכתב בפורום בקישור הבא: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=70957.0 וגם לפי עוד מדריך זהה בקישור הבא: http://lnx.manoweb.com/lirc/?partType=section&partName=introduction אבל זה פשוט לא עובד, שאני מחבר למחשב לא קורה כלום (אולי לא צריך לקרות כלום? בכל מקרה), שאני פותח את התוכנה (uICE, winLIRC EventGhost) היא לא מזהה את המקלט ושאני לוחץ בשלט כלום לא קורה בתוכנה. מה עושים? איפה טעיתי? (בנוסף שלחתי ה.פ. לכותב המדריך)

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. האם אני יכול לגהץ על פרספרקטס נייר כזה שדפיסים עלייו ואז מגהצים לחולצות?

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by Ran B,

שלום לכולם. המון זמן שאני מחפש עטים פלורסנטים (רגישים ל-UV), עטי ג'ל. והיו מלא תארדים על הנושא הזה. ואנשים אמרו שהם מצאו באופיס דיפו וחפשתי המון בכמה חנויות שלהם ולא מצאתי, וכמובן המוכרים לא יודעים למה הכוונה. אבל היום שהלכתי למגה, נדהמתי למצוא עטי ג'ל (לא של חברה מסויימת כמו BIC). הצבעים של העטים נראו פלורסנטים (אפשר להבחין בעין לפי הצבע הזוהר שלהם), ואמרתי 10 שקל ננסה. קניתי, אכן בדקתי ו4 צבעים מתוך ה6 מגיבים לקתודת ה-UV שלי. אלה עטי ג'ל, מה שנוח יהיה לצבוע את הלוחות. השאלה החשובה והמפחידה ביותר, האם יכול להגרם נזק למוליכים בכרטיסים / לוח האם? האם זה יכול לגרום לקצר, שרפת הכרטיס, או שיבוש הולכה כלשהו. האם למישהו יש מושג ? ואני לא יודע כמה בדיוק אפשר לבדוק את הנושא, חוץ …

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by orenc17,

רציתי לדעת אם כל קטודה קרה מפיצה קרינת UV או שיש רק קטודות מיוחדות שמפיצות את הקרינה הזאת תןדה לכל מי שיעזור

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by VBMaster,

היום סוף סוף עשיתי את החריטה הראשונה שלי! אבל לצערי שכחתי לצלם תמונות תוך כדי..אחרת הייתי עושה מזה עוד פרק במודינג בשעה... החריטה היתה מאוד פשוטה, הפרספקס לקוח מקופסה של דיסקים, והחריטה נעשתה בעזרת מלחם וסיכה, כמו שהדגמתי בפרק 2 של מודינג בשעה. כל החריטה לקחה בערך 15 דקות, והיא יכלה לצאת יותר מדויקת עוד לא הספקתי ללטש את הקצוות אז זה עוד לא נראה משהו משהו... ;D אבל שטויות, תגובות בכיף ד"א, שווה לראות: http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=70619.msg609864#msg609864 -> סוף הדף נדב

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. UNO vs. MEGA2560? אין לי ידע כל כך בתכנות אלקטרוניקה יש לי ידע בסיסי

23. האמת קצת התלבטתי לאיזה פורום מתאים השאלה, ומקוה שזה יתאים לפה. הרבה פעמים יש בעיה שהספק כח לא מספיק חזק כדי לספק כח לכל הרכיבים במחשב. ורציתי לדעת איך אני יכול לדעת למשל כמה וואט ההארד-דיסק לוקח או כל רכיב אחר? לפעמים במפרט של החומרה רואים כמה Volt יש לו. אבל איך אני יודע כמה וואט זה. במעבדים למשל הם כותבים במפורש גם כמה וואט, למשל 65W וכד'. אבל ברוב הדברים לא ראיתי התייחסות לוואט. ואשמח להכיר את הנושא הזה. תודה רבה!

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by THE_LORD,

סוף סןף סיימתי את פרויקט קירור המים הראשון שלי לאחר הרבה עבודה סיימתי עם זה, מאוד נהנתי להתנסות בזה בפעם ראשונה, היו לי מלא תקלות בדרך מלא נזילות עד שמצאתי מתאמים מתאימים ורק אחרי שהמערכת עבדה 24 שעות ללא נזילה חיברתי אותה למחשב. וחישוב התכנון שלי תכננתי שזה יהיה מתחת לשולחן אבל במהלך הפרויקט הבנתי שזה כבד מידי וצריך להשים לו ממש רגליים שלא יפול. חלקים שהשתמשתי הם דיי גדולים : רדיאטור של הונדה, משאבה LPH4000 מיכל 11 ליטר בלוק דיי פשוט, בקר מאווררים וכמה מאווררים. להזמין מחו"ל היה קצת בעייתי בשבילי כי לא היה לי סבלנות לחכות ואני חשוב שלמדתי לקח מזה, לדוגמה :הבלוק שקניתי בצנרת של 1/4 אני חושב שבניתי מערכת מספיק חזקה שבעתיד אני אזמין בלוקים מחול לכרטיס מסך וללוח אם לסגו…

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by ori14,

הי, אני רוצה לבנות מגבר אוזניות נייד כמו כאן: http://www.make-digital.com/make/vol04/?pg=133 ואני לא מבין מה הסימן של שלושה מינוסים שלא הולכים לשום מקום, כמו זה שיוצא למטה בצד שמאל מה386. ודרך אגב, איך קוראים ללוח הזה שמלחימים עליו? לא הבנתי גם למה מחובר שם רמקול.

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.