אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אנשים, איזה ראש הכי טוב לפי דעתכם לחריטה על פרספקס.. תודה לעונים...
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היחיד שמצאתי, הוא ב pccool והוא כסוף HELP !
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום אני חושב שזה לא קשור לפה אבל שאלתי שאלה בנושא הזה בשפות תיכנות וזה לא הלך כול כך טוב לפני כמה חודשיים הנושאים שאני לא מבין הם: 1.פישוט פונקציות בוליאניות{הפישוט אותיות} 2.פונקציה קנונית{לימד רק חצי שיעור ואף אחד לא מבין :-\} 3.תיכנון מערכת צירופית 4.מערכת שלמה{פישוט דרך NOR או NAND בלבד או גם וגם פעם אחת} מחר יש לי מבחן כמו מתכונת ועוד יומיים מתכונת במיתוג אבל גם מחר יש מבחן חוזר במתכונת במטמטיקה 003 תודה לעוזרים
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי שלט של כרטיס TV+קולט של כרטיס טלויזיה. יש אפשרות שאני יוכל לשלוט בעזרתם במחשב, ווליום-PLAY,STOP וכאלה... הציוד הגיע עם הכרטיס טלויזה FLYVIDEO300
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אלהן כולם. יש לי צ'קלקלה (הדבר הזה של המשטרות) שפועל על 12 V וחשבתי אולי לחבר אותו למחשב, אבל אני לא רוצה שברגע שאני ידליק את המחשב הא תתחיל לפעול וברגע שאני יכבה היא תפסיק לפועל, אז חשבתי אם יש אפשרות לעשות שברגע שאני מפעיל את המחשב היא תפעל במשך 10 שניות סתם דוגמא, או לעשות שברגע שאני פותח את אחד הכוננים היא תפעל, בכלל אם יש לכם רעיונות מתי להפעיל אותה ולכמה זמן זה גם יהיה נחמד, אבל אני קודם רוצה לדעת אם יש לי אפשרות לבחור מתי היא תתחיל לפעול (באופן אוטומטי) ומתי היא תפסיק. תודה גיא.
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ערב טוב.. התחלתי לשייף היום ספק ישן וחיתוך הגריל המובנה.. הרעיון הוא הפיכת הספק למגירת קירור להרדיסק+מאוורר הארות/הערות/כל דבר אחר ייתקבלו בברכה.. תמונות.. וזו רק ההתחלה...צפו לעדכונים (: צפו לעידכונים (:
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
קיבלתי את הסט רמקולים למחשב Creative I-Trigue 3400 ממישהו שנעלם לו השלט (שלט חוטי) עכשיו בלי שלט בעיקר הרמקולים לא נידלקים ואי אפשר להגביע איתם את הקול.. או לשלוט על הבס או על הטרבל... מישו יודע איך אפשר לבנות שלט או משו בסגנון או אפילו לקנות מאיפה שהוא שלט בניפרד?
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
קניתי הרכבתי והלחמתי את הכל לפי המדריך שנכתב בפורום בקישור הבא: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=70957.0 וגם לפי עוד מדריך זהה בקישור הבא: http://lnx.manoweb.com/lirc/?partType=section&partName=introduction אבל זה פשוט לא עובד, שאני מחבר למחשב לא קורה כלום (אולי לא צריך לקרות כלום? בכל מקרה), שאני פותח את התוכנה (uICE, winLIRC EventGhost) היא לא מזהה את המקלט ושאני לוחץ בשלט כלום לא קורה בתוכנה. מה עושים? איפה טעיתי? (בנוסף שלחתי ה.פ. לכותב המדריך)
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
פירקתי מפקס ישן lcd ככל הנראה 2x40 ( הערכה שלי ) אני צריך עזרה בזיהוי הפינים וחיבור שלו לlpt אני קצת הסתבכתי איתו פשוט הנה תמונות שלו : יש עליו 3 בקרים אחד מהם הוא Toshiba T7394 - רשום מעליו LCDC הDatasheet שלו : http://www.semicon.toshiba.co.jp/td/en/ASSP/Display_Driver_ICs/en_20030618_T7934_datasheet.pdf ושניים מהם הם Toshiba T6A92 - רשום מעל אחד מהם XD1 ומעל השני XD2 הDatasheet שלהם : http://www.semicon.toshiba.co.jp/td/en/ASSP/Display_Driver_ICs/en_20030618_T6A92_datasheet.pdf לפי הdatsheets הבנתי שהt7394 הוא הבקר הראשי וה2 האחרים הם להוספת השורות ( זה מתאים ככה גם עם הכיתוב מעל ) אני צודק ? יש לו 14 פינים ובצד עוד 2 פינים כפי שאפשר לראות בתמונה …
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
טוב עכשיו סיימתי את העניין אחרי משהו כמו 3 שעות (תתחשבו שאין לי דרמל...) הכל התחיל מזה שעיתי שמה שעושה לי ת'רעש זה המאורר של הספק וגם הרעש גרם לי לישון קצת ולקום מאוחר לעבודה :-X מסקנה ... להחליף אותו @! אז חשבתי לעצמי... בוא נעשה מודינג לספק!! טוב התמונות אומרות הכל ושוב אני מצטער על האיכות זה הכי הרבה שאני יכול אבל אני מבטיח שבסוף בסוף בתמונות לגלריה הן יהיהו איכותיות הנה המוד עצמו ישנם מספר תיקונים אבל ממש אין לי כוח עכשיו.. מה שחסר זה צביעה אחרונה (שכבה ממש קטנה) וכמובן סידור מחדש של החוטים בעעעע והוספת לד החומרים הדרושים... צבע של יעקובי (כחול) 20 ש"ח~ דוד תותח שיודע לחתוך ולעודד אותך למרות שכל השאר אומרים שזה סתם שטויות (אני רגיל ככה "סתם שטויות" ובסוף הם…
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני רוצה סוג של ספוט לייט בתוך המארז שיאיר נק' ספציפית ראיתי שיש מוצר כזה ב Fcpu אבל נראה לי מוגזם המחיר יחד עם המשלוח. מישהוא יוכל אולי לעזור לי למצוא ביותר זול או לעזור להרכיב כזה דבר מחלקים? _______________________________________________________________ שבוע טוב...
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אני רוצה להתחיל ללמוד על איך לתכנת את הארדואינו, יש לי את ה-ATMEGA 1280 ורציתי לדעת איזו שפה אני צריך ללמוד כדי לדעת לתכנת את הארדואינו . ואם תוכלו לשלוח לי מדריכים למתחילים זה יהיה מצויין !
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
ראיתי ברשת הרבה שבנו מארז לבאנצ'מארקינג זה מארז פתוח כזה מפרספקס חשבתי לבנות אחד זה לא ממש סיפור זה די פשוט לבנות אחד ובנוסף יש לי את כל מה שדרוש ככה שעליות שלו לא יהיו גבוהות בכלל אם יש למישו תמונות ורעיונות אני אשמח אני מדבר על המארזים האלה שבנויים משתי קומות מדף עליון בשביל הלוח אם ולמטה ספק הארד דיסק ושאר הרכיבים אשמח לדעות לגבי הרעיון יתרון נוסף של מארז כזה (אם אפשר לקרוא לזה מארז ) זה שאם אתה צריך להרכיב חומרה זמנית אתה יכול במקום על השולחן זה טוב גם לאוברקלוק החלפה מהירה של קירורים רכיבים וכו' מה אתם אומרים?
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
שלום יש לי התלבטות קטנה. אני מעוניין לחבר כמה מיקרובקרים בעזרת טרנסיברים, כדי שיוכלו לדבר בינהם. יש שתי אפשרויות שאני שוקל: הראשונה: RF Transceiver רגיל, שהוא לא Bluetooth, אלא נגיד 433MHz. השנייה: Bluetooth Transceiver, כמו למשל זה: http://www.ebay.com/itm/Wireless-Serial-4-Pin-Bluetooth-RF-Transceiver-Module-with-Backplane-RS232-New-/360434249097?pt=US_USB_Bluetooth_Adapters_Dongles&hash=item53eb8e2d89 התהייה היא כזו: כעקרון, שניהם יעשו את העבודה.. אבל אני רוצה לדעת אם יש יתרונות או חסרונות לכל אחד מהם, מעבר לעובדה ששניהם יעשו את העבודה. אני אתן כמה לדוגמא, שכבר חשבתי עליהם. הראשון, שבגללו אני בכלל שוקל את Bluetooth, הוא העובדה שברגע שאני שם במיקרו…
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
חבר'ה בניתי מכונת CNC ויש לי את התוכנה MACH3 ואני לא יודע איך ליצור צורות שאותם אני יכול לחרוט/לחתוך משהוא יודע איך עושים את זה ??? תודה רבה רבה לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בחיפושיי אחריי שיפור ביצועי המחשב, והתייאשות מביצועי אוברקלוק כושלים שהלוח מספק, גיליתי את המוד הבא שמאפשר את מה שחיפשתי כה רבות. http://www.overclock.net/intel-cpus/341123-intel-bsel-vid-mod-guide.html רק מאחר ואיני מבין באלקטרוניקה, לא אעז לבצע את הדברים הנ"ל בלי הבהרה של אדם מבין עניין. ברמה העקרונית הבנתי את כל אשר צריך לבצע חוץ מדבר אחד-בעזרת מה אני מחבר בין שני הפינים? הבני שצריך עט מיוחד\נחושת, איזו? היכן אפשר להשיג דבר כזה בארץ? תודה.
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אין לי יותר מדי נסיון עם אלקטרוניקה וחומרה (רק בתכנות...) ואני מנסה להריץ איזשהו פרוקיט נסיוני, אשמח לשמוע מכם לאיזה כיוון להתקדם. מטרת העל היא להציג על המחשב את הזרם שעובר בין שתי נקודות. כלומר סוג של אוומטר, מודד זרם, רק שייתחבר למחשב - אולי דרך USB, אולי דרך משהו אחר. אבל, צריך להיות מספר INPUTים של זרמים (כלומר למדוד את הזרם ביותר מרק מקום אחד, במקביל) זה אמור להיות זול אבל אין לי בעיה לנסות להרכיב בעצמי דברים לקנות רכיבים וכו'... אשמח לרעיונות תודה!
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בבקשה תעזרו לי אני לא יודע מה אנ י לא רשמתי בכותרת הקודמת תתקנו אותי אם לא כתבתי נכון אז השאלה שלי זה איזה דרמל יותר טוב מקורי של חברת דרמל או חיקוי? ומה שווה ליקנות (דגם ספציפי)?????????
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני תלמיד בכיתה י"ד והמעגל שאני צריך עליו הסבר הוא מעגל תאורה בחשיכה. אם מישהו יכול להסביר לי איך הרכיב שם lm323 עובד ולמה ככה מחוברים הנגדים אני ישמח מאוד כי אני צריך את זה לפרויקט. התמונה: http://www.1giga.co.il/file/94glt7ue37 תודה לעוזרים! *מנהלים אם ההודעה לא קשורה לפה אנא בבקשה להעביר ולא למחוק תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מה קורה חבר'ה הגיע הזמן לשפצר את המחשב כמו שכבר הרבה זמן רציתי בתכנון: LCD 4X20 תומך עברית עם תאורה כחולה חיישן אינפרא (שלט לווינאמפ וכדומה..) ונוריות בקרה *אם ישאר עצבים אז גם עיצוב צבע למארז (תמונות וכאלה..) זה המחשב נכון לכרגע תכנון עיצוב מעלה עוד בהמשך, יש למה לחכות...
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
כבל USB שפירקתי מעכבר של לוג'יטק בקצה אחד יש חיבור USB "זכר" ובקצה האחר יש חיבור שדומה לחיבורים שיש על פלופי עם חמישה גידים מחוברים: שחור-שחור-אדום-לבן-ירוק שימושי?
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום הנושא הזה לא קשור למחשבים, אבל קשור לאלקטרוניקה אז אולי מישהו יוכל לעזור. אני מתקן כלי נגינה (לדוגמא סקסופון) וצריך מנורה מסויימת לצורך עבודה. אפשר לקנות כאלה אבל הן יקרות, ונראה לי שהרבה יותר זול, וגם מעניין וכיף לבנות לבד. אני צריך שני סוגים - החשובה יותר היא נורת פלורסנט דקה ולא ארוכה מדי (בערך 20 ס"מ זה טוב) כדי שתיכנס לתוך גליל חלול (סקסופון). המטרה היא לבנות נורה שתהיה מחוברת לחשמל רק בקצה אחד, על ידי כבל, ושהקצה השני יהיה חופשי. הנורה צריכה להיות חופשית ולא מחוברת לתושבת המתכת שבדרך כלל מחוברת אל כאלה נורות. המנורה השנייה שאני צריך היא אותו דבר, אבל במקום פלורסנט מאורכת הנורה היא כל נורה קטנה ודקה, שתיתן אור שמיקום יותר מרוכז מאשר הפלורסנט (לדוגמא אולינורה כמו…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אז ככה, אני מתכנן לבצע הזמנה מג'אב טק בימים הקרובים ורציתי לברר עניין מסוים. ההזמנה שלי היא סכום של 40 דולר לכל המוצרים בלבד ללא המשלוח. עם המשלוח זה יוצא 53 דולר. רציתי לדעת האם אני אני אשלם 17אחוז מע"מ או שסכום ההשמנה הוא ללא המשלוח ואז אני לא צריך לשלם מע"מ. אני מבקש מאנשים שמבינים בנושא זה ויצא להם להזמין משם לכתוב פה, תודה רבה אגב, כתבתי פה את זה בגלל שלא מצאתי פורום אחר מתאים יותר מפה, מפני שפה סביר להניח נמצאים האנשים שמבינים בעניין. תודה
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
האם למולקס יש מספיק "כוח" כדי להתמודד עם 4 מאווררי 120 בעוצמה מלאה? האם למולקס יש מספיק "כוח" כדי להתמודד עם 4 לייזר לדים בעוצמה מלאה? אם כן האם אפשר סקיצה או משו כיצד אני יכול להכין משהו שירכז לי את כל החיבורים לאחד?
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-