עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by devilh,

יש לי הארדיסק מקולקל. אני רוצה לשים אותו על הקיר-ושהוא יסתובב(סתתם-שיהיה מגניב) פתחתי את המכסה החיצוני ככה שהפלטה תיהיה בטווח ראיה חיברתי את הדיסק למולקס-קיוויתי שזה יסתובב(יש לי רצועה של הספק שיוצאת מחוץ למחשב) אבל הוא מסתובב רק לכמה שניות ניסייתי לשים מתח ישירות על המנוע של ההארדיסק-וזה נראה שזה ממגנט אותו-אבל לא גורם לו להסתובב(יש 4 חיבורים שאפשר לחבר למנוע עצמו) מה אני צריך לעשות כדי שהוא ימשיך להסתובב כל הזמן? (בטח קשור לחיבורי ה-IDE שלו....)

• 5 תגובות
    • 914 צפיות
  2. שלום לכולם בזמן האחרון יש לי קצת זמן פנוי אז החלטתי לעשות את המודינג של היום שהוא בעצם החלפת הלדים של השמראים מתי המחשב עובד ומתי שהוא בעצם עושה איזושהיא פעולה לשני לדים כחולים אולטרה ברייט בעצם מה שעשיתי עד היום : *סידור כבלים+עטיפת חוטי הIDE והספק באיזוליבנד שור *הרכבת אלמנט תאורת בצורת זרקורים *חריטה(שבעצם ממש ממזמן) והיום שסיימתי : *עשיית חור בפאנל הקידמי למען מאורר תמונות והסברים: ^^המחשב ממבט כללי^^ ^^תקריב על החריטה והאלמנט תאורה^^ ^^תקריב בלי פלאש על המוד החדש^^ ^^תקריב עם פלאש על המוד החדש ^^ ^^אלמנט התאורה וסידור הלדים על הפרספקס^^

• 1 תגובה
    • 3.3k צפיות
  3. אהלן! לאחרונה המארז שלי נהיה ממש חם, אז חשבתי לקנות שני מאוררים נוספים ולהוסיף לו. יש לו מין חור בגודל 11.5X8.5 ס"מ בצד, האם לדעתכם אפשר להצמיד לשם מאורר? (זה חור מתחת לחור המעוגל שמעל הקירור של המעבד) אם כן, איזה גודל של מאורר? (12\8\9?) אני חושב ש12 יהיה גדול מדי, האם 8\9 יהיו אפקטיבים מספיק? והאם כדאי שהמאורר יכניס או יוצא אוויר? (למארז יש מאורר מאחור שמוציא אוויר ואחד מלפנים שמכניס) יש לכם רעיונות איך להצמיד את המאורר לחור? אין שם מקום ייעודי, וזה הצד של המארז שבד"כ פותחים. אני יודע שהכבל עלול להוות בעיה לפתיחה ושיהיה צריך לנתק אותו כל פעם שפותחים את הדלת, אבל אני מוכן לקחת את הסיכון הזה אם המאורר יעזור לקירור הכרטיס מסך שלי. אני לא רוצה לקדוח. חשבתי להדביק אותו אבל א…

• 1 תגובה
    • 680 צפיות
  4. שלום בירצוני לבנות תאורת לדים.. רציתי שהיא תפעל לפי קול אבא שלי הוא חשמלאי אבל הוא לא זוכר איך עושים אני צריך תוכניות לזה או משהו שנוכל להעזר בהם רק להעזר בהם.. תודה מראש ...

• 4 תגובות
    • 824 צפיות
  5. לדוגמא אם העליתי את הזיכרונות ב 10% אז בהתאמה לעלות גם את הליבה גם ב 10%?

• 1 תגובה
    • 717 צפיות
  6. שלום לכולם ליפני כ4 שנים למדתי פיזיקה וחשמל והייתי מיצטיין אך כיום כל הידע כבר ניכח אז יש לי שאלה קטנה אם יש לי מנוע DC עם הנתונים הבאים: 24V 6A 100W 2750RPM אבל אני רוצה לחבר אותו ל12V ואני יודע שהוא יפעל בחצי מהמהירות שלו אז איך אני גורם לו ליפעול בשיא העוצמה ב12V? לפי הנוסח של אום ההיתנגדות של המנוע הוא 4 אום וכדי שיעבור בו זרם של 6A ב12V אני צריך להוריד את את ההיתנגדות נכון? אז איך אני מחשב איזה נגד להוסיף לו בחיבור מקבילי כדי להוריד את ההיתנגדות של המנוע ולהפעיל אותו ב12V?(שכחתי חישוב נגדים במקביל :-\) תודה מראש!

• 8 תגובות
    • 2.4k צפיות
  7. אני צריך איזשהו רעיון בבניית תושבת שתתפוס את ה-HD החדש שקניתי מתחת לכלוב של ה-DVD יש לי מתחת לצורב 3 HD אז אין שם מקום לעוד אחד http://img337.imageshack.us/img337/6537/003ko6.jpg http://img174.imageshack.us/img174/816/004md8.jpg http://img266.imageshack.us/img266/8683/005gj6.jpg אני צריך לבנות מוד בסגנון הזה http://img257.imageshack.us/img257/4913/imagen29dm1rt1.jpg http://img337.imageshack.us/img337/421/imagen30rr0ma1.jpg http://img337.imageshack.us/img337/1983/hpim1773vr0iy2.jpg http://img174.imageshack.us/img174/5404/imagen35zk6ql4.jpg אני רק לא יודע איך לתפוס אותו מתחת לכלוב אפשר עם חוט ברזל ? או שזה לא טוב והוא מוליך חשמל או משהו ? אשמח לרעיונות והצעות ? תודה מראש ל…

• 2 תגובות
    • 794 צפיות
  8. Started by monya2007,

אופס סליחה, פורום לא נכון בטעות לחצתי אלקטרוניקה ומודינג (זה מעל אוברקלוקינג וקירור) טעות שלי אפשר לנעול / למחוק

• 0 תגובות
    • 656 צפיות
  9. Started by ggg456,

שלום לכולם, יש ברשותי מחשב נייד IBM THINKPAD T30 עם מקלט IR מובנה. ברצוני לשאול האם ניתן להשתלט עליו ( להשתמש בו לצורכי שלט-רחוק) דרך תוכנת UICE 2.34? אני יודע שיש לתוכנה אפשרויות רבות, אך אני לא יודע באיזו אפשרות לבחור כשיש מקלט מובנה כזה (בדרך כלל אני בונה מקלט רגיל ובוחר basic l lirc deviceאבל הכוונה פה היא להשתמש במקלט של המחשב ולא באחד חיצוני) אם מישהו נתקל בבעיה בעבר ויודע מה לעשות, בבקשה תעזרו. המקלט הוא מדגם: אם יהיה צורך בעוד פרטים, כי למשל במקלט B כתוב משהו עם SIR..... תודה לעוזרים!!!

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. רציתי לעשות למחשב של אחי חלון עם הלוגו שלו (הוא DJ מקצועי ) אז לקחתי כלים והתחלתי לעבוד הסימונים עשיתי טעות שלא סימנתי מאחורה אבל לא משנה אחר כך מחקתי את זה עם מחק ואלו הקידוחים בפח ( החורים במרכז הם סתם מתוך שיעמום) אחרי שחתכתי את הפח תיקונים עם הדרמל אחרי התיקונים [/url אחרי הרכבת גומי U שאולתר על ידי מצינור של גינה הקטנים וחריטה של אחי ועיצוב הלוגו גם שלו והרכת הלדים וכו' אשמח אם תכתבו כאן ביקורת בונה בכל אופן זה הפרוייקט הראשון שלי שאני עושה לכן חבר'ה תנו בתגובות עריכה תודה רבה רבה למנהל של הפורום שנתן לי אפשרות לערוך אחרי שננעל התארד

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by 1_Nike_1,

1) מאיפה אני יכול להשיג את החיבור הסריאלי שיתחבר אל המערכת... ? הבנתי שיש לעכברים ישנים אבל אין לי עכברים ישנים! אז מאיפה חוץ מזה?? 2) האם האם מומלץ לקרר את המייצב? ואם כן- איך בידיוק? + (2 ו-3 קשורות אחת לשניה) 3) חשבתי שמוד נחמד יכול להיות להכיל את כל זה בתוך קופסת גפרורים, האם מבחינת טמפ' של המייצב זו בעיה? 4) (קשור לשאלה הראשונה)- מישהו הזכיר חיבור באמצעות הכבל של הCD-ROM לכרטיס קול (הכבל הקטן והדק).... אפשר לפרט לגבי זה? אולי זה פותר את החוסר בDSUB 9PIN?

• 6 תגובות
    • 927 צפיות
  12. Started by Snirs69,

כתוב שכשצובעים את המארז אז צריך קודם לנקות אותו משומנים ולכלוך. אז השאלה שלי היא האם צריך לנקות אותו עם חומר כולשהו? או שפשוט עם סמרטות ומים? תודה מראש, שניר.

• 3 תגובות
    • 748 צפיות
  13. יש את הלוחות נחושת שאיתם אפשר להכין מעגל מודפס אז האם מוכרים את זה באריה"ב?

• 1 תגובה
    • 854 צפיות
  14. *כותרת* [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 813 צפיות
  15. מחפש חנות מחו"ל באינטרנט כדי לקנות ציוד למודינג ושהיא שולחת לארץ ועדיף חנות עם ניסיון אישי ומקבלת פייפל תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by SUB-ZIRO,

המוד נמצא בקישור לעיל רציתי לדעת איך האורות מתחלפים או בקיצור איך בונים דבר כזה (בלי המסך שהוא מראה שם לקראת הסוף)? תודה רבה מראש לעוזרים

• 2 תגובות
    • 795 צפיות
  17. Started by Iko89,

קודם כל בזמן האחרון שמתי לב שהמודם מיתחמם יתר על המידה והאינטרנט מיתנתק ביגלל זה . אז בהתחלה פירקתי אותו ושמתי עליו מאוור מחובר לסוללות היום החלטתי לחתוך את מארז המודם ולהתקין עליו מאוורר רגיל של מחשב שהיה לי .. (80X80 אני חושב, 12V) חיברתי אותו לחשמל בעמצאות שנאי מיתכוונן מיסוג SKL-300 שעולה בחנות 30 שקל בערך .. פירקתי את המודם וחתכתי את החלק העליון כך שיתאים לגודל של המאוורר קדחתי חורים בישביל ברגים שמתאימים, כמובן שהמאוורר יושב מעולה ולא זז מהקופסא .. עכשיו כמובן שהוא לא מיתחמם .. הינה כמה תמונות : החורים שעשיתי עם המלחם (אחרי זה הורדתי אותם כלומראין את הרשת הזאת, יש חור גדול): המאוורר על המודם : האורות של המודם בחושך עם המאוורר המודם עם המאוורר ה…

• 18 תגובות
    • 2.3k צפיות
  18. Started by Lior4543,

ערב טוב, אני כבר כמה חודשיים רואה סרטונים של אנשים שעושים אוברקלוקינג ומודינג, ורציתי לשאול איך מחברים מאוורר חדש? אם לא הסברתי את עצמי נכון אז הינה, יש לי מקדימה מאוורר קטן, מאחורה יש לי מאוורר גדול+ספק, ויש לי עוד קירור על המעבד, עכשיו השאלה שלי אם אני רוצה לעשות מודינג ולעשות ולהוסיף עוד מאורר במארז למעלה, אז לאן אני מחבר אותו מבחינת חשמל, והאם צריך לחבר עוד כמה דברים כמו שליטה על המאורר דרך המחשב וכ'ו.. אגב, אני חדש בפורום, וחדש בכל העניין של האלקטרוניקה והמודינג ולכן לא מכיר ממש מושגים אז אם תוכלו להסביר אשמח מאוד.

• 0 תגובות
    • 618 צפיות
  19. Started by Iko89,

שלום, ברשותי גוף קירור למעבד (+מאוורר) של AVC מהמידע שיש באתר שלהם כתוב שהמאורר הספציפי הזה עושה 4400RPM אך בביאוס ובספיד פאן כתוב שהוא עושה רק 22XX .. איך מעלים את המהירות שלו ? זה מה שיש לי http://www.avc.com.tw/products/Z9U740P001.htm יש לי לוח M P35 של MSI אם זה משנה עריכה: מיצטער לא ראיתי שאני בפורום מודינג אפשר להעביר לפורום קירור ?

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by TiGeRGuY,

שלום לכולם. יש לי כבל PL נקבה ל 2 RCA זכר ושמתי לב שהוא לא מעביר סטריאו אלה משלב את שני הערוצים. פתחתי את הפלאג של ה PL וראיתי שיש שם 3 הלחמות מהכבל לפלאג. חוט אחד אדום חוט אחד לבן ושני צמות של סיבים חשופים שמולחמות יחד. אני לא יודע אם הצמות עותפות את החוטים הלבן והאדום והן מגיעות בתור מינוס משני ה RCA או שהן קשורות לכבלים האדום והלבן. בכל מקרה יוצא שחוט של הערוץ השמאלי מולחם ביחד עם חוט של הערוץ הימיני (כנראה מדובר במינוס). לפלאג יש רק 3 הלחמות. (לא 4 כדי שיהיה - ו + לכל אחד מהערוצים. איך אני גורם לכבל לא לשלב את הערוצים? אני חושב שאם אני מתנק את הצמות שמולחמות ביחד לא יהיה מינוס. צילמתי תמונות, אני יותר מאוחר אעלה אותן לפה. תודה לעוזרים.

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. שלום יש לי מצביע ליזר ואני רוצה לעשות את התהליך הבא יש כאן אולי מישהו שמבין בדברים האילה ויוכל לעשות זאת ?

• 2 תגובות
    • 839 צפיות
  22. Started by oronluko,

שלום לכולם! אז ככה לפרויקט שלי עדיין אין שם ורעיון מרכזי, יש לי כמה דברים שתיכננתי ואת השאר נתכנן אחר כך בהמשך הזמן. קודם כל כמה תמונות של המארז: המארז בזווית: המארז מקדימה: המארז מאחורה: הדלת היא בעצם דלת אחת שמקיפה את כל המארז, קצת בעייתי אבל נראה לי שאני יסתדר עם זה: והמחשב עצמו: אז ככה המחשב זה מחשב ישן שחבר שלי הביא לי( AMD Duron 1400+,GF4 128Mb,640MB SDRAM), אני מאמין שהמחשב יצליח להריץ סרטים כך שאוכל לחבר אותו לטלוויזיה. טוב התכנון הבסיס כרגע הוא: * חיתוך חלון - אולי נעשה חריטה למארז נראה כבר בהמשך. * חיתוך למאוורר בגג, מקדימה ומאחורה. * FabBus * פאנל קידמי * אולי LCD 16x2 שיש לי מהערכה הבסיסית של ההנדסאים. * מקלט IR * צביעה * כבלים מעוגל…

• 44 תגובות
    • 9.4k צפיות
  23. המאוורר שמתחת לצורב מכניס לי מלא אבק http://img413.imageshack.us/img413/3909/002ir8.jpg למטה יש לי את הפילטר המובנה של המארז למוד המלא http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=308822.0

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  24. פירקתי חוט נחושת (החוט בצבע נחושת) מפנס דינמו (דינמו זה מתקן ליצירת חשמל ע"י מגנט שנע בתוך סליל חוט נחושת) השאלה היא האם החוט נחושת עצמו מצופה בבידוד כלשהו? סליל חוט הנחושת נראה כמו בתמונה: מאחר וכשניסיתי לחבר מעגל חשמלי עם החוט עצמו המעגל לא פעל. אני מניח שזה מאחר והחוט הנחושת עצמו מצופה בחומר מבודד כלשהו. האם זה כך?

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by liorka,

מישהו יכול בבקשה להגיד לי איפה אני יכול לרכוש נגדי הספק 25 אוהם 50 ווט?

• 0 תגובות
    • 931 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.