עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by ~Bulldog~,

קיבלתי אחד כזה, פנטיום 2 (עם אופציה לשני מעבדים), בהמה במשקל של 27 ק"ג. למישהו יש רעיונות יצירתיים מה אפשר לעשות עם כזה? או לחילופין, איך לשדך לו לוח אם מתקדם יותר? בתודה מראש עומר

• 6 תגובות
    • 895 צפיות
  2. Started by midnight8,

אני רוצה לעשות חלון למחשב ואני לא יודע איזה צורה לעשות חשבתי על כמה חשבתי על גיטרה חשמלית חשבתי על חייזר כמו של alienware וחשבתי על עוד כמה דברים אבל שללתי אותם אם יש לכם רעיונות נחמדים תגידו לא משנה גם אם אתם חושבים שאני לא יאהב

• 4 תגובות
    • 841 צפיות
  3. Started by BIGBENG5,

קניתי משחזת ציר(דרמל) של חברה EXPERT וקיבלתי איתו דיסקיות מעפנות שאני יכול לישבור אותם אים היד בלי להיתאמץ אז לכל סוד של משחזת ציר מקבלים כאלה דיסקיות ? ואים יש להום סנטר דיסקיות כאלה לחיתוך חלון במארז ? אים מישהוא קנה מישם כי אני רוצה ליהיות בטוח שיש שם

• 17 תגובות
    • 3.1k צפיות
  4. Started by ShowstoppeR,

מוזר לחזור ולדפדף בפורומים אחרי העדרות של למעלה מחצי שנה... אני גם דיי בטוח שרבים פה חשבו שנטשתי את התחום... הייתה תקופה שגם לי בעצמי עלתה שאלה קשה של "האם שווה להמשיך את הפרוייקט האחרון שלי". כן בהחלט הייתה לי תקופה ארוכה מאוד שלא היה לי זמן למודינג בכלל, התוכניות והסדרי עדיפויות שלי בחיים השתנו באופן קיצוני למדי ולקח לי זמן להתאים את עצמי לחיים החדשים. עכשיו אני מוכן לחזור לתחום המודינג. לא, רוב הסיכויים שלא באותו המרץ שהיה לי לפני זה, יש לי הרבה דברים חדשים על הראש ולצערי, מודינג לא בראש סדר העדיפויות שלי, למרות שאני כן מאוד נהנה מהפעילות שכרוכה בזה אבל מספיק עם הסיפורים וההקדמות, הרי שרובכם נכנסתם לפה בגלל הכותרת, נכון? אז ככה, לפני שאנשים פה מפציצים אותי פה בשאלות א…

• 34 תגובות
    • 7.7k צפיות
  5. Started by midnight8,

זאת טובה? http://www.msnshops.co.il/shop/Templates/groupsalesproduct.aspx?came=529&AuctionId=7694776 כי אין לי וגם בחיים לא השתמשתי במשהוא דומה אז אני רוצה משהוא למתחילים שלא עולה הרבה כסף סתם בשביל לנסות ואין לי בעיה שהוא יהרס אם לא זה תביאו לי משהוא בטווח מחירים של 100-200 שקל או שתתנו לי שם של מוצר ברשתות כמו הום סנטר או אייס או שתביאו לי קישור לקנייה מאתר באנטרנט תודה ...

• 6 תגובות
    • 971 צפיות
  6. Started by julbo,

קניתי דרמל ואני לא מסתדר עם החיבור של הדסקיות. אני מרכיב את זה על משהו מהערכה? אולי חסר לי חלק? אני מתחיל להתחרט על ההשקעה. תעזרו לי בבקשה. :s05: :s05:

• 4 תגובות
    • 769 צפיות
  7. Started by midnight8,

יש לי שאלה אם אני רוצה לעצב מארז למחשב אבל אני לבינתיים רק רוצה לעשות אותו יפה אני לא רוצה שהחלקים בפנים יפעלו באמת אני מתכוון בסוף לשים חלקים לא כרגע ואני עושה את כל החיבורים של המאווררים והלדים וכל הבלאגן על חיבורים של ספק אז איך אני גורם לספק לפעול בלי מחשב שמחובר אליו כי לפי הניסיון שלי שהספק לא מחובר לוח אם שעבר בדיקה של הביוס שהכל תקין אז הוא פשוט מתכבה אחרי שתיי שניות...

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by oronluko,

1. אני רוצה לצבוע את המארז שלי בשחור אבל עם אפקט מראה. עכשיו הייתי בהום סנטר וראיתי שיש ספריי שחור רגיל ויש ספריי שחור לרכב(סוג של פח/מתכת) איזה מהם עדיף לצביעת מארז? 2. חובה להשים צבע יסוד(פרמייר) לפני צביעת מארז או שלא? 3. איפה קונים בונדו כי בהום סנטר ואייס(עם אוטו דיפו) לא מצאתי? 4. איפה לקנות דבק דו צדדי דק כמו בתמונה הבאה: 5. איפה ניתן להשיג דבר כזה: תודה לעוזרים!

• 1 תגובה
    • 813 צפיות
  9. Started by A.M,

צהריים טובים אנשים אני רוצה לדעת איך לחבר בוקסת מערכת לרמקולי מחשב רגילים ? אם יש תמונה אז תודה תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 900 צפיות
  10. Started by midnight8,

שלום אני חדש פה קוראים לי טל ויש לי מחשב טוב עם מארז גועל נפש אז אני רוצה קצת לעצב אותו קראתי באיזה שהוא אתר על מדריך שעושה שמנורות לד יפעלו בקצב של המוסיקה שמפעילים ואני רוצה שהלדים יהיו בתוך המארז הבעיה שלי היא כזאת: המארז שלי אטום לגמרי חוץ מרשת מעפנה של המאוורר שלא יצא ממנה אור לפי דעתי אני עכשיו רוצה להתקין במקום המכסה הרגיל של המארז חלון מפלסטיק דמוי זכוכית (כמו החלונות של הבית ספר כאלה שכמה שלא תבעט בהם אין סיכוי שהם ישברו) השאלות שלי הם כאלה : איך קוראים לפלסטיק הזה ? יש איזה שהיא דרך יותר נחמדה לעשות את זה ? יש פלסטיק אחר שאפשר להשתמש בוא? וגם בקשר למנורות אם יש פה מדריך שמתרגם את מה שרשום באתר ההוא? הינה לינקhttp://www.danielandrade.net/2005/12/06/howto-blink…

• 3 תגובות
    • 728 צפיות
  11. מישהוא יודע אולי מאיפה אני יכול להשיג את החלק הזה שיש פה במדריך? http://www.danielandrade.net/2005/12/06/howto-blinking-leds/ ואגב אם אני מחבר לד רגיל ל 12V אז נגד של כמה אום אני צריך להשים עליו?

• 2 תגובות
    • 987 צפיות
  12. Started by משתמש כבד,

יש לי בבית מגבר+סאב לרכב שאין לי בהם שימוש וחשבתי אולי לחבר אותם למערכת בחדר. יש לי ספק של אנרמקס ליברטי 400 שמוציא 20A בכל מסילה(סה"כ 2 מסילות) ועל המגבר יש פיוז של 20A. האם ניתן לחבר את המגבר למולקס מבלי לפחד שמשהו ישרף? אופציה שניה היא אולי לאחד איכשהו את שתי המסילות כי מסילה אחת גם ככה לא בשימוש ובמסילה השנייה בקושי יש שימוש כי המחשב מלפני כמה שנים טובות והוא בקושי צורך חשמל.

• 5 תגובות
    • 4.9k צפיות
  13. Started by SpLiNtEr,

שלום לכולם. טוב,אז בעוד כמה שבועות אני הולך לקבל כמה מארזי P3,בנסיון לשנות את מראם,מהקצה אל הקצה, הכל כולל הכול. אחד הדברים שאני מתכננן לאחד מהמארזים,הוא חריטת החתימה/ניק שלי,על דלת שמאל של המארז. מכיוון שאין לי ניסיון בחריטה,ובשליטה מוחלטת על דרמל,דבר אשר חשוב מאוד לפני שמבצעים חריטה, הייתי צריך להתחיל בניסויים. אבא שלי הביא לי חתיכה של מתכת,שאוכל לעשות עליה כמה חריטות,ולהעיר את כישורי . דבר ראשון שעשיתי,הוא צביעה של החלק הנחרט. כפי שתשימו לב,הצביעה הייתה רופפת,ולא מקצועית,מכיוון שאין צורך בכך,בכל זאת - זו חתיכה נסיונית. תמונות: http://picasaweb.google.com/DareDevil.mail/MuTaTiOn כמה דברים שחשוב להבהיר לכם,לפני שתגיבו: 1- זוהי הפעם הראשונה שאני מנסה לחרוט. 2…

• 39 תגובות
    • 4k צפיות
  14. Started by Iko89,

קודם כל בזמן האחרון שמתי לב שהמודם מיתחמם יתר על המידה והאינטרנט מיתנתק ביגלל זה . אז בהתחלה פירקתי אותו ושמתי עליו מאוור מחובר לסוללות היום החלטתי לחתוך את מארז המודם ולהתקין עליו מאוורר רגיל של מחשב שהיה לי .. (80X80 אני חושב, 12V) חיברתי אותו לחשמל בעמצאות שנאי מיתכוונן מיסוג SKL-300 שעולה בחנות 30 שקל בערך .. פירקתי את המודם וחתכתי את החלק העליון כך שיתאים לגודל של המאוורר קדחתי חורים בישביל ברגים שמתאימים, כמובן שהמאוורר יושב מעולה ולא זז מהקופסא .. עכשיו כמובן שהוא לא מיתחמם .. הינה כמה תמונות : החורים שעשיתי עם המלחם (אחרי זה הורדתי אותם כלומראין את הרשת הזאת, יש חור גדול): המאוורר על המודם : האורות של המודם בחושך עם המאוורר המודם עם המאוורר ה…

• 18 תגובות
    • 2.2k צפיות
  15. יש לי נגן mp4 (404 archos ) בין הטובים ביותר. באמת אחלה נגן, ולשמיעת מוסיקה הסוללה מספיקה בהחלט . הבעיה היא שבכל מה שקשור לוידיאו הוא שותה חשמל כמו מטורף והסוללה המובנית נגמרת כמו כלום. המכשיר דורש לטעינתו מתח USB , כלומר 5.2 וולט . עלה לי הרעיון לרכוש סוללה 6 וולט נטענת מבוססת חומצה עופרת- lead acid נפוצה וזולה שניתן להשיג כמעט בכל חנות חשמל ולהשתמש בה לצורך אספקת מתח לנגן במצבים בהם אין קירבה לרשת החשמל הביתית. השאלה היא האם עלול להיגרם נזק למכשיר אם הוא יקבל 6 וולט במקום המתח שלו הוא מתוכנן -5 וולט ? מדובר ב-16 אחוז יותר מהמתח הרצוי . האם הפער הזה במתח עלול להרוס את המכשיר ? שימו לב שמדובר בנגן יקר למדי . אם המתח הזה מוגזם , האם ישנו בשוק איזה מתאם\שנאי\ טרנספורמטור שמ…

• 28 תגובות
    • 2.5k צפיות
  16. שלום אשמח אם למישהו יש את המידות המדויקות של החורים של הסוקטים השונים ביחס למיקום המעבד בעיקר AM2 ו775 אבל אשמח לקבל גם יותר ישנים זה למען גוף קירור שבניתי תמונות בקרוב תודה מראש sa_ka

• 0 תגובות
    • 754 צפיות
  17. Started by thedag,

כבר פעם שניה שאני בונה את המקלט IR ולא מצליח לי... אולי הבעיה היא ברגליים או בקבל +- אני לא יודע.. יש לי קבל כחול כזה שכתוב עליו 4.7uF 50V העינית IR אותו דבר כמו במדריך המייצב מתח הוא L7805CV הדיודה היא אותה דיודה הנגד הוא אותו נגד אני כבר לא יודע מה לעשות אולי הבעיה היא במחשב? תודה.

• 4 תגובות
    • 763 צפיות
  18. שלום, זה לא כל כך קשור אבל יש פה מביני עיניין שאולי יוכלו לעזור.. יש לי מצלמה דיגיטאלית, והיא נפלנ לי על בטון ממטר וחצי בערך בידיוק על הקנה צילום (או איך שקוראים לזה) לא עם הפנים אלה עם הצד, כך שהקנה התעקם לצד... המצלמה מגיבה כאשר אני מנסה לעשות משהו, ומנסה לסכוא את הקנה אבל הוא מעוקם ולא יכול להכנס פנימה... האם אני יכול לנסות לתקן את זה אם אני אפתח את זה ? או שיש סיכוי שיש גם תקלה טכנית בגלל הנפילה ? העיקום הוא לא גדול.. סך הכל כל הקנה הוא בערך 5 ס"מ אבל אני לא מצליח להזיז אותו בחזרה מבחות וחשבתי שאם אני אפרק את כל המצלמה ואגיע ממש לחישוקים האלה של הקנה (הוא מורכב מ 2) אני אוכל להפריד אותם ולישר אותם ? מה אתם אומרים ?

• 1 תגובה
    • 725 צפיות
  19. Started by Lior4543,

אם אני לוקח קבל USB מפצל אותו ל4 חוטים שחור אדום לבן וירוק, וחותך את הירוק והלבן, ומשתמש בשחור ובאדום בתור חשמל, ומחבר אותם למאוורר גם בחוט שחור ואדום ומחבר למחשב זה יכול לגרום לקצרים? או לשריפה של המחשב או משהו כזה? כמובן שיש הפרדה.

• 3 תגובות
    • 748 צפיות
  20. כמו שכבתי בכותרת. האם מודינג מסיר אחריות? לדוגמא אם אוסיף לדים למארז, האחריות יכולה לרדת מהספק ו/או מהמארז? פתחי איוורור במארז יורידו ממנו את האחריות? למרות שאני לא רואה ממש צורך באחריות של מארז. וכו'...

• 3 תגובות
    • 749 צפיות
  21. Started by thedag,

היום אני ואבי הלחמנו את המקלט IR ולא עבד!! השתמשתי בעינית בידיוק כמו במדריך והכל כמו במדריך רק המייצב היה L7805CV אבל זה היה אמור לעבוד.. יכול להיות שהעינית נראית אותו דבר אבל הרגליים שלה שונות? עוד שאלה איזה מקלט עדיף להכין? זה שבאתר או http://www.manoweb.com/alesan/lirc/ ???

• 8 תגובות
    • 902 צפיות
  22. עריכה שנייה: אתם לא באמת צריכים לקרוא את כל מה שכתבתי מתחת לזה P= רק, האם המעגל הזה יעבוד ? (יש סיכוי טוב תכיוונתי את הלדים לכיוון הלא נכון תתעלמו מזה): עריכה: עשיתי קצת בירורים והבנתי שהכי חכם יהיה במקרה של 4 לדים ומעלה לשים אותם בטור עם נגד קטן ככל האפשר בשביל לא ליצור מתח אינסופי כל לד נוסף לחבר במקביל ללד אחר... אז ככה. יש לי 12 לדים (3 מ4 צבעים שונים) ו40 נגדים (10 של 100 אום, 10 של 500 אום, 10 של 1K ו10 של 2k). עכשיו הרעיון שלי הוא להוסיף בתחתית המארז שאני בקרוב קונה (כשלFoxPc יהיה את כל הרכיבים במלאי) לדים. המארז הוא NZXT Alpha Black. ניסיתי לחפש אבל לא כל כך הצלחתי, אני חושב שאני אצטרך לחבר את זה לחיבור Molex אבל אני ממש לא בטוח. חיבור Molex זה הזה עם…

• 0 תגובות
    • 871 צפיות
  23. שלום לכולם! אז ככה חיפשתי בפורום, חיפשתי בגוגל, ולא מצאתי שום תשובה עדכנית ומדוייקת. נמאס לי מהמחירים המופקעים של כבלים, במיוחד בתחום האודיו, ונמאס לי מהאיכות החרא שלהם, ומהעובדה שהם יצוקים וברגע שהם נדפקים, אי אפשר לתקן אותם. אני בקרוב אצטרך כמות עצומה של כבלים, מדובר על סטודיו מוזיקלי, עשרות כבלים, ובנוסף גם כבלים לציוד תקליטנות, לי ולחבר. שאלות: 1) מהיכן מזמינים ראשים ומתאמים, רצוי בארץ, סבבה גם מחול. 2) איך יודעים את האיכות של הראשים? חוץ ממשקל וציפוי אין לי מושג 3) איך יודעים איכות של כבל? 4) מאיפה מזמינים כבל, זה כבר רצוי בארץ. 5) שיטות מומלצות להרכבת כבלים (אם יש כאלה) זהו בערך, נקווה שיצא דיון מעניין, נראה לי שזה נוגע להרבה אנשים! יום טוב לכולם!

• 5 תגובות
    • 891 צפיות
  24. Started by 1_Nike_1,

זה משנה כל הסוגים והגדלים.... עם עופרת, בלי עופרת... ראיתי שיש 60/40 ויש גם לפי קוטר... אני רוצה בדיל פשוט להלחמה יום יומית של אלקטרוניקה, דברים קטנים. שיהיה חזק ואיכותי. ואם העופרת/לא עופרת קשור לעניין סביבתי, אז אשמח לדעת מזה... תודה מראש :]

• 2 תגובות
    • 5.8k צפיות
  25. Started by carman6,

איך המכשיר הזה לחיתוך מארז או כל מיני דברים על המארז.. (כמחליף לדרמל).. זה של BOSCH.. ??? http://www.upfree.net/3722890 תודה מראש

• 4 תגובות
    • 687 צפיות

דיונים חדשים בפורומים