עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by YogiBear,

לילה טוב חברים, בעקבות המוד השלישי שלי שבתקווה שיסתיים פעם אחת ולתמיד אחרי תקופה כל שהיא אני זקוק למעט חומר בונדו, החומר לאיטום שמתקשה והופך למקשת פלסטיק שכזו. הלכתי להום סנטר, ACE ולא מצאתי.. נראה לי אפילו זה לא קיים שם... :-\ רציתי לדעת אם אתם מכירים תחליפים שיתנו תוצאה דומה ואם אולי אתם יודעים עוד איפה אני יכול להשיג בונדו כדי להשטיח חלקים מהפאנל הקדמי.. ממש כל תשובה תעזור לי מאוד והרבה תודה רבה! נ.ב- כמה בערך תעלה לי פחית בונדו+ מקשיח שמגיע איתה? :s05:

• 8 תגובות
    • 10.2k צפיות
  2. אני לא מתכוון לתוכנה כמו הגוגל סקאצ'אפ, אלא תוכנה שמחליפה את הדפי משבצות. שיהיה אפשר לכתוב בתוכנה את המידות ולסרטט בדו מיימד בפשטות את המארז... יש תוכנה כזאת?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. שלום בסוכות אני מתכוון לעשות את המודינג הראשון שלי,חלון במארז, יש לי שאלה מכיוון שיש לי בעיה,אני אל יודע באיזו צורה לעשות את החלון הבאתי צילום של המארז שלי,אולי תסמנו בצייר איפה לחתוך.... מאוורר עם לדים+קתודות,איפה אני יכול להשיג באיזור המרכז כי ממה שהבנתי יש רק תחנות הזו PCCOOL בחיפה וזה נורא רחוק ולא מסכימים לי להזמין,אז אם אפשר עזרה תודה. שאלה אחרונה,מישהו יכול להביא תמונה של קליפסים שאיתם ניתן לחבר את הפרספקס לדלת המארז,ועוד משהו שאלה קצת מטומטמת חחח איך אני מסמן את הציור של החלון על דלת המארז,היא שחורה ?.....

• 8 תגובות
    • 875 צפיות
  4. שלומצ'יק ... אתמול הגעתי לחנות אלקטרוניקה (חלקים) וכאשר ביקשתי את הרשימה הבאה הסתקלו אליי כמו על אדיוט. כנראה העתקתי או אמרתי משהוא לא נכון אבל הנה הרשימה : http://ronja.twibright.com/twister2/material.php מישהוא מכיר היכן ניתן לקנות את החלקים האלה ?

• 8 תגובות
    • 3.5k צפיות
  5. שלום, בקרוב ארכוש את המארז HAF 932 ואני מחפש כל מיני פתרונות לפילטרי אבק.. (כן ראיתי באתר את המדריך עם הסנו רב מגבת..) מישהו יודע אם יש מקום שאפשר לקנות בו פילטר לפי מידות או משהו כזה? למישהו יש רעיון לגבי פילטרים למארז? (אני לא מתכוון להחליף את המאווררים ל 120 או 140, ראיתי שהציעו את זה פה באשכולות אחרים והדבר נשמע מגוכך..מכיוון שההחלפה עולה הרבה כסף). תודה. מצאתי פורום באנגלית ששם מישהו קנה גרביונים בגודל SUPER EXTRA LARGE ופשוט כיסה איתם את הדלת הצדדית ואז גזר את מה שנשאר. זה נשמע אחלה אבל אולי יש משהו יותר טוב?

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by Electric Boom,

אני רוצה לדעת מה תיהיה התוצאה של חיבור שתיים או יותר מאווררים לאותו מולקס. עכשיו נגיד שבשתיים זה זניח אם בכלל מה קורה עם 3,4,5... ה"תוצאה"שעלייה אני מדבר זה מהירות המאוורר כי משום מה נראה לי שאם הם יהיו על אותו מולקס הם יקבלו פחות זרם\מתח. חוץ מזה זה לא יחשב מקבילי?... עכשיו נגיד שזה לא נורא,האם זאת אותה תשובה לגבי 1.אם החוטים שלהם נוגעים זה בזה2.אם לא... צריך תשובה מהר אני באמצע העבודה כאמור...

• 8 תגובות
    • 752 צפיות
  7. יש לי מאוורר 12CM ג'נרי דיי רועש ואני רוצה לשים לו נגד משתנה, כמו שיש בווליום, כלומר שאני אשלוט על כמה מתח הוא יקבל. זאת לא אמורה ליהיות בעיה לא ? כולה תחוט תקבל ולשים בין שני הקצוות את הנגד לא ? איזה חוט צריך לחתוך ? את המינוס לא ? איזה צבע הוא ? תודה !

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by harry,

אלוהים אדירים!!! עכשיו שתיקנתי את הפנטיום 2 שלי ראיתי על הספק כוח בחלק האחורי כזה מתק שמשנה את הזרם, ולא ידעתי שזה משנה את הזרם לזרם אמריקאי, עכשיו המחשב לא היה דלוק אבל הוא היה מחובר לשקע! אז איך שהרמתי את המתג פתאום יצא כזה חשמל מהספק והוא עשה רעש מוזר... ניסיתי להדליק את המחשב מחדש. לא נדלק! :'( . ברור שהספק כוח נשרף... אבל השאלה אם יכול להיות שחלקים פנימיים אחרים נשרפו?? ועוד דבר כמה עולה ספק כוח בסיסי של 200 ואאט נגיד לפנטיום 2? :'(

• 8 תגובות
    • 901 צפיות
  9. ניסיתי להוסיף לד לעכבר שלי וכנראה עשיתי משהו לא טוב והוא לא מגיב.... הלד האדום פועל הכל נראה כשורה אבל הוא לא מזיז את המצביע... אני לא יודע אם קיצרתי את העכבר או את הסלוט שאליו נכנס העכבר במחשב... ומה אפשר לעשות עכשיו...?

• 8 תגובות
    • 953 צפיות
  10. Started by yarin153,

ראיתי את התמונה הזאת (יש לי גם כן NZXT APOLLO )ורציתי לעשות ככה גם אצלי .. אני רק לא מבין כמה דברים איך לעשות את זה : 1) באיזה צבע כדאי להשתמש בשביל זה? 2) איך אני צובע בלי להרוס את הפלסטיקים של המנגנון נעילה של הכוננים (צד ימין אם סבכתי אותכם) 3) האם זה יהיה מכוער לצבוע גם את החלק האחורי שהוא גם כסוף? (הצד של החיבורים של המחשב )

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by gfdvchgjrgtoh8r6f,

הסתדרתי, לנעול בבקשה.

12. Started by lior12,

מחשיבה שלי , אם אפשר לבנות מכונת cnc שעובדת על דרמל , אז מי שלא יכול לבנות מכונה כזאת לא יכול פשוט לסמן בטוש על הלוח נחושת ולחרוט ? אנשים עם יד טובה יכולים להצליח בזה לא?! ועוד שאלה, איך לוח pcb עובד עם הרי הלוח מנחושת, נחושת זה חומר מוליך, אז איך החיבורים לא מתקצרים?

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. חברה שלום לכולם אני מאשקלון ואני מנסה כבר שבוע להשיג כמה מוצרים למודינג שאני מתכנן...אולי מישהו יכול להגיד לי מאיפה הכי שווה לקנות עם זה מחנות או מאתר באינטרנט העיקר שיהיה זול וטוב ..לא משנה לי מאיפה ,לידע כללי בדקתי בהום סנטר - אייס - חנויות כמו עידן 88 וכו ובכל זאת לא מצאתי כלום תודה לכל העוזרים המוצרים הם: 1- פריימר - Primer(צבע בסיס בתרסיס) 2- דיסקיות לדרמל (לא מצאתי לא באייס ולא בהום סנטר יש רק סט שעולה 160 שהכל בפנים ואני לא צריך את זה בעעע) 3- רשת ברזל למודינג כמו גריל כזה לשים את זה מאחורי פרספקט תודה לכל העוזרים

• 8 תגובות
    • 959 צפיות
  14. יש לי דיסק קשיח חיצוני ישן של MAXTOR שבל החום הרב הדיסק הגיע לטמפרטורות קיצוניות ודבר זה גרם לירידה בביצועים ולבעיות. חיפשתי דרך לקרר אותו אחד מהם היה מאוורר. נזכרתי שיש לי ספק כוח ישן בבית בעל מאוורר, התחלתי לפרק את תכולת הספק כשפתאום עלה לי רעיון להשתמש בו על מנת שיצור תעלת אוויר. לאחר הרהורים רבים וחשיבה על העניין כמו איפה למקם את הדיסק ואת הספק, הנחתי אותו בתחתית כך שהאוויר החם יעלה למעלה וישאב החוצה ע"י המאוורר בנוסף פירקתי את צלעות הקירור של הספק וחיברתי אותם לדיסק לשם ביצועי קירור טובים יותר. רק נשאר לי למצוא ספק למאוורר, לאחר חיפושים בבית מצאתי ספק תואם וכשר כל העבודה ערכה כיומיים והניבה תוצאות נהדרות הטמפרטורה של הדיסק ירדה וכך הביצועים השתפרו אני מרוצה [מאוד שמח…

• 8 תגובות
    • 962 צפיות
  15. שלום, רציתי לדעת האם אני מעביר בתעלה כבל של יס\הוט, כבל אינטרנט, כבל אודיו ווידיאו - האם האם ישפיעו אחד על השני והאם יהיו זליגות? תודה

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by crovei,

שלום.. השבוע ייצא לי להגיע לסנטר (דיסנגוף סנטר..), ובין המסלול הקבוע שלי החלטתי לקפוץ להום סנטר לראות אם יש שם משהו חדש.. (ואני מוכרח לציין שהסניף בדיזנגוף פשוט מבייש.. יחסית לשאר הסניפים הוא קטן ואי אפשר למצוא בו כלום..) בכל מקרה ראיתי שיש שם ב"מבצע השבוע" משור אנכי של וולף.. במחיר של 100 שקל.. שבא כמובן עם קיט שכולל 15 להבים משקפי מגן ועוד כל מני שטויות.. (שזה קצת מצחיק.. הם מוכרים שם בנפרד משקפי מגן ב-20 עד 40 שקל.. ואני במילא אקנה בהזדמנות משקפיים כאלה.. ככה שעם הערכה אני חוסך 20-30 שקל.. אז המחיק יורד אפילו עוד..) קיצור רציתי לדעת אם מישהו עבד איתו אי פעם או מכיר את המשור הזה.. (מהדרמל של וולף יש לי רק נחת ב"ה..), אבל בכל זאת אני אשמח לשמוע חוות דעת.. בכל מקרה יש לי …

• 8 תגובות
    • 6.7k צפיות
  17. Started by noamn111,

שלום הודעה ראשונה שלי פה . אני רוצה לבנות משהו ממנורות חשבתי על לדים לפי מוזיקה .. מה דעתכם ? אני חדש בכל העסק איפה קונים ? מה קונים ? יש סרטוטים או משהו ? אשמח לעזרה . תודה מראש ולילה טוב

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by yossi_s1,

עברתי לדירה חדשה, וכנראה מערכת החשמל פה לא משהו, הרבה נפילות בחשמל מדי יום. בנתיים כבר שנתיים והנפילות לא גרמו נזק אבל אני כנראה אקנה מפצל עם הגנות ליתר בטחון. עניין אחר אבל, יש לי בחדר מנורת CFL, מחוברת לשני מפסקים מגושרים, כלומר ניתן לכבות ולהדליק מכל אחד מהם. כאשר האור כבוי המנורה מהבהבת. מדי כמה שניות יש הבהוב מהיר, בגלל שהוא מהיר אז הוא גם חלש ככה שרואים את זה בעיקר בחושך. לא מבין למה זה קורה. מנורה אחת כבר הלכה לי, אבל אני לא יודע להגיד בטוח שבגלל זה. בנתיים השנייה מחזיקה.

19. כן כן אחרי הרבה זמן אני שב ומעדכן אותכם בקצת תמונות אני חושב שזה יותר מתאים ליומני פרויקטים אבל אני לא בטוח וגם הפרויקט עוד לא הושלם במלואו חיבורי החשמל מהמקלדת ללדים: לחץ על הקישור הבאה להגדלה: http://213.8.161.147/motyp.co.il/Moding2/7.jpg ככה זה נראה בצד השני: המפסק והלד: מחברים את זה ככה: שני החלקים מופרדים: ככה זה נראה מבחוץ: שימו לב מתי שהאור לא פועל הלד הרגיל האדום דולק מתי שזה כן פעיל אז הלדים האחרים פועלים איך זה? ואגב אני עדיין מחפש להזמין דרך האינטרנט לדים UV וטוש UV

• 8 תגובות
    • 892 צפיות
  20. איך אני מנקה את גוף הקירור של המעבד ??? יש אליו מין חומר מוזר כזה נדמה לי חלודה שגורם לצבא אפור לא נעים ואני מנסה להחזיר אותו למצב הראשוני שלו מה אוכל להסות נ.ב יש לי ZALMAN CPNS 9500

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. האם ראש חריטה של דרמל יתאים למקדחה? אם כן מאיפה לקנות וכמה עולה? יש אפשרות לחבר את הממיר והhtpc ?

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by Big_Guy7,

יש לי את הפאנל הזה: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6214 מחוברים אליו 5 מאווררים (ביניהם המאוורר של המעבד). כיביתי את המחשב (כיבוי מסודר כמובן) והדלקתי אותו שוב, אז הסתכלתי אל הפאנל, וראיתי שהוא לא מזהה שום מאוורר, ולא מראה טמפ' (יש לו חיישנים שפעלו לפני כיבוי המחשב). כל המאווררים מחוברים אליו בדיוק כמו שהיו קודם. יש למישהו מושג מה קרה?!!!!!!

• 8 תגובות
    • 805 צפיות
  23. מה קורה אם מחברי מערכת לדים של 12 וולט לשקע 220 וולט?

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. Started by shar00750,

שלום לכולם . התחלתי פרויקט חדש בשביל האחיין שלי שאוהד את בית"ר ולכן הצבע של המארז בהתאם. בפרונט נעשה חיתוך למאוורר 120מ"מ שמכניס אוויר (לד כחול ) בגג המארז חור למאוורר 120 שמוציא אוויר בגב המארז חור למאוורר 120מ"מ שמוציא אוויר ( לד אדום ) כפתור הדלקה וריסטרט שונו לגמרי . יש בתמונות 2 אופציות למפסק הפעלה וכיבוי ( הכחול מואר כאשר המחשב דלוק ) אני אשמח לשמוע ממכם מה נראה טוב יותר בשביל התוצאה הסופית . מעליהם נותרו 2 חריצי 5.25" שבהם יהיה באחד DVD ובשני בקר מאווררים.

• 8 תגובות
    • 4.9k צפיות
  25. Started by Xtr3m3r,

חברה, יש בעיה בעייה בLCD של הארדואינו חברתי חיישן מרחק לארדואינו וLCD אליו בשביל לראות את המרחק על הLCD מהחיישן אבל הבעיה שמופיע לי אחרי המרחק כמה קשקושים תמונה: Uploaded with ImageShack.us וזאת התוכנית: #include "Ultrasonic.h" Ultrasonic ultrasonic(8, 7); #include <LiquidCrystal.h> LiquidCrystal lcd(12, 11, 5, 4, 3, 2); void setup() { Serial.begin (9600); lcd.begin(16, 2); } void loop() { int distance = ultrasonic.Ranging(CM); if (distance >= 200 || distance <= 0) { lcd.setCursor(0, 1); lcd.print("Out of range"); Serial.println("Out of range"); } else { lcd.clear(); lcd.print(distance); lcd.println( " CM "); lcd.println(" "…

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.