אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם ברשותי הארדקנו 5, והוא כולל מסך LCD, שבעזרת חיישן טמפרטורה מציג את הטמפרטורה של המעבד. מסך ה- LCD הזה, מופעל ע"י סוללה (כמו של לוח אם), ולכן כל כמה חודשים צריך להחליף סוללה כזו...פעולה די מעיקה. האם אפשר באיזו צורה לחבר מולקס רגיל, שימנע ממני את הצורך לשים סוללה?
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן, אני מנסה להבין איך פועל מעגל הJoule Thief, אך ניראה לי שחסר לי קצת ידע תיאורתי על סלילים\שנאים. מה בעצם קורה כשהשדה המגנטי נכנס לרוויה ? איך בדיוק זה גורם להפסקת הזרם לבסיס ? האם הרוויה מושפעת ממספר הליפופים או רק מסוג החומר של ליבת השנאי ?
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני ראיתי לפני כמה ימים בפורום מדבקות למארז ואני הורדתי אותם ובטעות מחקתי עכשיו שאני מחפש שוב אני לא מוצא עולי מישהו יכול לתת לי לינק בבקשה (אני יודע שזה לא קשור אבל בכול זהות) תודה מראש Xstyle
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלפני המון שנים הייתי מאד פעיל פה , היום אני לא מעניין אותי איפה נעלמו כל יומניי הפרוייקטים.. בהם היו יומני מודינג מטורפים חלק מהם גם שלי..
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש מדריכים באנגלית אבל לא הבנתי אותם מישהו היתנסה בזה? ויכול להסביר בפשטות כיצד
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מקווה שרשמתי את השאלה בקטגוריה הנכונה... אני מעוניין לקנות מודול לבנייה עצמית של קורא RFID לטווחים ארוכים יחסית אבל לא מצליח למצוא מקום שמוכר שום דבר שדומה לזה. המודול צריך להיות מופעל ע"י בטריות ולא ע"י USB. למישהו יש מושג ? כמו כן, אם מישהו מבין יותר בנושא RFID אשמח להתייעץ בנושא של בניית האנטנה ותכנות בסיסי... תודה !
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום. היכן ניתן למצוא מסכי LCD גרפיים בחיבור USB או SERIAL למכירה בארץ? ובאיזה מחירים? תודה.
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מחר אני עומד לחתוך דלת מארז ראשונה (רק ניסיון), ואני צריך הצעות: 1. איך לחתוך פינות עגולות וחלקים קשים לחיתוך? 2. כל כמה סמל לתת לו להתקרר (לדראמל)? 3. לחתוך עם הדרמל או עם הציר גמיש?? 4.מה לעשות כדי להמנע מפציעות ואבידות בנפש?? על איזה משטח מומלץ לעבוד\? תודה לעוזרים החמודים!! אבי'קו
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי מחשב ישם פנטיום 4 בן 4 שנים ואני רוצה להסב אותו למחשב בסלון שישמש בעיקר להלקלטה של תוכניות מה הדרישות לכך ומה צריך לקנות חוץ מהרד דיסק נוסףכי יש לי רק 80 גיגה
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי אני מנסה להבין מעגל של שלט רכב.. אני רוצה לשלב אותו במחשב כף יד שלי אבל לא יודע עדיין עד כמה זה אפשרי .. בעקרון הבנתי שיש במעגל 2 רכיבי עיקריים: 1. EPCOS R707 2. מיקרובקר PIC 12CE519 האם השלט משתמש בתדר רדיו כלשהו כדי לשלוח אות לרכב בשביל לפתוח או לסגור את הדלתות? ה-R707 אחראי על יצירת התדר הזה? למה צריך אם כן את המיקרובקר? תודה על העזרה העליתי צילומים של המעגל [attachment deleted by admin]
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אז ככה נכון שבכל מחשב יש שתי מנורות אחת אדומה ואחד ירוקה שהאדומה מעבבת מתי שהמחשה חושב והירוקה מתי שמפעילים ועושים ריסט נכון עכשיו אצלי הם לא עבדו מאז שקניתי את המחשב ועכשו ניכנסתי קצט לתחום של המחשבים יותר אז אני יותר שם לב לזה ביגלל שאני תמיד פותח את הקונן ואני רואה את הכבלים שמובילים לזה וזה לא עובד אני מסה לשחק אם הפינים איך זה לא ניקרא ומתחיל להחליף לשחורים האלה שניכנסים שלם מקמות וזה עדין לא עובד עכשיו עוזזתי א הכבל שמדליקים מימנו ואז ניסתי להדליק וזה לא נידלק היחלפתי לו מקם וזה עדין לא עובד היחזרתי אותו למקם שבו הוא היה וזה עבד אז זה אומר לי שכל אחד צריך להיותת במקום שלו עכשיו או שזה לא במקום שלהם מהתחלה או שהמנורות סרופות מהתחלה עכשיו אני רוצה עזרה והסבר לשתי המנו…
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי בעיה ברכב, לא שומעים ברמקולים מאחורה, לא באלו שבדלתות ולא באלו שבבגאז'.כשבדקתי האם הם מקבלים זרם, התגלה לי שלא, הם לא מקבלים בכלל זרם, הלכתי לרדיו, הוצאתי אותו קצת ובדקתי האם הוא שולח להם בכלל זרם, מסתבר שלא! ב"הגדרות" ברדיו, הרדיו אמור לתת סאונד למאחורה.האם אתם מכירים בעיות כאלה ואולי יודעים לאן ללכת להסתכל, מה לעשות?
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4101586429230.2155568.1570038979&type=1&l=456b658dbd
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לאלקטרונאים , הטלויזיה LED שלי הפסיקה לעבוד לפתע לא נדלקת ואין אפילו אינדיקציה למתח (LED אדום דולק שמציין שהטלויזיה דלוקה) על פניו כנראה שקיימת תקלה באספקת מתח למכשיר הטלויזיה. דיודות בדקתי שלא נפרצו , כמו כן מדדתי התנגדויות של הנגדים קבלים וסלילים כנראה גם פוטנציאל לתקלות אבל אין לי מושג איך לבדוק פריצה של קבל או סליל תקול עם רב מודד. אני מעריך שקבל שנמדד עליו קצר הוא תקול (שהוא פרוק) . אבל אני לא בטוח שיש דרך ביתית עם רב מודד לבדוק תקינות קבלים על כרטיס ?!???! אשמח לעזרה סלילים בכלל אין לי ידע מה עושים בכדי לוודא תקינוץ ? מישהו יכול לסייע ? אני רוצה לקנות כרטיס חלופי אבל לפני אני רוצה לוודא שאכן הכרטיס מתחים ת…
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
היי הים ישבתי ותיכננתי מודינג חדש. המודינג יהיה: קומה חדשה למארז (קומה נוספת) הקומה תכלול שתי כוננים חדשים (משהו מיוחד, הסבר בזמן הכנת הפרוייקט) מאוורר 80 בצד האחורי (מוציא) דגם של מכונית (עדיין לא בחרתי איזה מכונית) והגג הקיים קיום ישאר (הוא לא יחתך הוא משהו) אבל יהיה בו מאוורר 120 שיותיא אוויר לתוך הקומה החדשה, והמאוורר 80 שיהיה בקומה החדשה, יוציא את האוויר. לגג הקיים יהיה גם חלונות. דלת המארז (מקדימה) יהיה שקופה. וכל המארז יצבע לכחול. לתמונות של התיכנון כנסו ללינק: http://www.pic.co.il/UserAlbum.asp?uid=B343E6083FEA402CB5BBAEFCFFC7B181&alid=67960 או זה : http://eitvrdt.pic.co.il (תחת התיקייה "מודינג שני" אז מה אתם חושבים על התכנון? ובהצלחה לעצמי, אהה ויש להגיד שמו…
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, אני מחפש כל מיני תמונות של מחשבים שעברו מודינג מטורף, ראיתי את הגלריה שיש כאן, זה לא הספיק לי. חשבתי אם יש אתר שמרכז תמונות של פרוייקטים מקצועיים כאלה. תודה שי
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
האם יש כאן מהנדס מכונות / מישהו עם ידע בחומרים ועומסים שיוכל לעזור לי עם חישובים
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, יש לי כמה נגדים קבלים לקטורנים ונגדים קרמים ממערכת אלקטורוניקה ישנה ורציתי לדעת מה כל אחד עושה והאם אני יכול להשתמש בהם. הנה התמונות: http://planet.nana.co.il/matan626/lalala.jpg http://planet.nana.co.il/matan626/lalala1.jpg אם יש בעיה תשאלו אותי אני אגיד לכם את הצבעים שלהם או את מה שרשום עליהם אני פחות או יותר יודע מזה כל דבר מבחינת מראה אבל אני לא יודע מה אני יכול לעשות איתם, האם אני יכול להשתמש בהם עם לדים? תודה!
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
במדריך לתאורה פשוטה איפה הלדים ממוקמים? לאן מתחברים?
-
- 20 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי דרמל, אבא שלי טכנאי שיינים יש לי ראשים אליו, יש לי פרפקס, זמן ... מבקש הצעות למודינג שיתאים למארז שלי בתודה, גיל
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום רב לכולם! זמן רב שלא העליתי תרגומים,עקב לימודים אינטנסיביים ועבודות מודינג שהיו לי... מקווה שעכשיו אני אצליח לפצות על כך! מצלמה עדיין אין לי,לצערי , כי האתר שהזמנתי ממנו מצלמת אולימפוס מקצועית פשט את הרגל,ואני כבר גורר אותם למשפט ... ובכן,במהלך מוד שביצעתי בשבוע שעבר , בא אליי בחור רציני שרצה מארז עם תאורה איכותית , והוא אמר לי שהוא יישמח אם אני אצליח לספק לו מוד שיאיר לו גם את כל המולקסים שיש לו במארז... חשבתי,חיפשתי,ולהלן מדריך מתורגם מאתר metku mods : (הערה - כל מה שרשום ה"מ אלה הערות מתרגם/מודר) ;D מדריך - מולקסים מוארים מה צריך? - לביצוע מוד על מולקס אחד 1. לד בעובי של 3 מ"מ . (ה"מ : כאן יש שתי אופציות - או לקחת לד של 3.5V ו-20mA (ואז צריך נגד),…
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
עריכת המודר: שם החנות צונזר. האם מישהו הזמין משם משהו פעם? או יודע עלייהם משהו? האם הם אמינים? כמה עולה משלוח לארץ דרך אגב? כי המחירים שם פשוט מטורפים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?!!?! תודה לעונים
-
- 20 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, הזמנתי מערכת חדשה לחדר שלי Logitech Z5400 ואני רוצה לעשות איתה איזה משהו יפה. איכשהו, לא יודע איך - אפשר לשים עליה מנורות כחולות קטנות כאלה? לא יודע אם Ledים... משהו? כל רעיון יתקבל בברכה (: תודה מראש, אדם
-
- 22 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני הולך לבנות מעגל של 6 לדים, 3 מקבילים ל3 (או שעדיף את כולם מקבילים?), לדים כחולים מARIHAV.... רציתי לדעת איזה נגד אני צריך לכל טור?, אני מחבר אותם ל12V (ספק). אמרו לי 30OHM לכל טור, אבל משום מה זה נשמע לי לא נכון.... אז איזה נגד אני צריך לכל טור אם אני שם בכל טור 3 לדים, ואם אני שם 6 טורים של לד אחד... תודה מראש
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-