עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by lior12,

מחשיבה שלי , אם אפשר לבנות מכונת cnc שעובדת על דרמל , אז מי שלא יכול לבנות מכונה כזאת לא יכול פשוט לסמן בטוש על הלוח נחושת ולחרוט ? אנשים עם יד טובה יכולים להצליח בזה לא?! ועוד שאלה, איך לוח pcb עובד עם הרי הלוח מנחושת, נחושת זה חומר מוליך, אז איך החיבורים לא מתקצרים?

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by nomagr,

למישהו יש מושג איך אפשר להמיר וידאו מרספברי פיי ל"שפורפרת אינטרקום" אנלוגי ?

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. Started by Big_White,

אז אחרי שעקצתי 6 מאוררים חדשים דנדשים משרת שמצאתי זרוק לי בעבודה. כל אחד 6000 סל''ד עם 110 CFM. הכנסתי 3 למחשב, להורים מפריע לישון. החלטתי שצריך לעשות לזה בקר שליטה כל שהו... הצעות? חשבתי על משהו בסגנון של פוטנציומטר אחד ששולט על מתח של כל המאווררים, ומוריד אותם למתח הכי מינימלי. כרגע יש 2 מאוררים מחוברים ללוח אם עצמו והורדתי אותם לאחוז אחד ב SPEEDFAN אני רוצה לפשט את הפעולה הזאת. רעיונות?

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. איך אני יכול להכין כבל כזה? http://www.retrousb.com/product_info.php?cPath=21&products_id=69

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. Started by Shay0600,

למישהו יצא להתנסות במולטימטר של זיקו ויכל לתת דעה עליהם במקרה הדגם שמעניין אותי זה ZI-9320

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. Started by GreenHorse,

דבעיה שנתקלתי בתוכנה הזו היא העובדה שאין את כל הרכיבים שאני צריך (OPAMPS). איך אני יכול לדעת אם יש OPAMP דומה לאותו אחד שאני מחפש? במקרה הספציפי הזה אני מדבר על KA4558

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. Started by Yanivi,

רציתי לשאול האם במצב סטנד-ביי ישנה בעיה לנטרל או להפחית את עוצמת המאווררים (גם של המעבד וגם של כרטיס המסך)? כלומר אני מעוניין לבנות מערכת שתדע לכבות אותם בכניסה למצב סטנד-ביי ותדע להעיר אותם אוטומטית כשהמחשב מתעורר. רציתי לוודא שלא עלול להיגרם נזק למעבד בכל זאת כתוצאה מחימום יתר.. תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. Started by ras81,

שלום כאשר ניסיתי להחליף את המולקס נקרע לי אחד מהחברים (נקבה) של החוטים של הספק, והחוט נשרק ביד והפין בתוך נשאר תקוע במולקס. לקחתי חיבור ממאוור ישן וחברתי ע"י ליפוף חוטים ואז סגרתי ע"י שרוול חום ואיזולירבנד מעל. האם זה יספיק או שעלי לעשות משהו אחר. הפחד שלי הוא שבגלל שמדובר בחשמל השרוול חום הזה(שרק מתכווף בעצם) או משהו אחר במערכת יתלקח ויגרום לשריפה כאשר אינני בבית והמחשב דלוק או במקרה שני ייגרום לקצר במערכת שלי. אשמח לדעתכם ועצתכם תודה

• 21 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. Started by id3232,

אהלן, אנחנו כרגע בתחילת פרוייקט שמצריך שימוש בArduino Uno/Galileo. 1) ברשותנו WIFI Shield וכרטיס WIFI לGalileo,אך אנו מתקשים בהפעלתו.ניסינו לעקוב אחר מספר מדריכים ברשת אך אנו עדיין מקבלים שגיאות כגון שלא כתוב כלום בSerial monitor או שכתוב WIFI shield not present כשאנו מריצים קטעי קוד מה wifi examples. האם יש למישהו מדריך פשוט-עדיפות לעבודה עם הגלילאו. 2)לאחר שנעקוף את בעייה 1,נרצה לדעת באיזו דרך נוכל ע״י קוד שכתבנו לגלאי IR לשלוח את הנתונים מהארדואינו לאתר שמתעדכן ע״ב נתונים אלו באינטרנט (מספיק אפילו לשלוח 0 או 1 במקרה של זיהוי בגלאי)? האם יש מישהו שמבין בעניין ויכול לעזור? תודה!

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. Started by a2-power,

שלום אני צריך ייעוץ או עזרה אני מכנן פרוייקט אשר ישצטרך בעזרת מצלמה\חיישן מרחק\חיישן תנועה לראות ולקלוט גוף זז ולהתבייט על הגוף כלומר: זה רובוט עם מצלמה שנגיד יראה מברחב גוף זז שהמצלמה \חיישן יקלוט את הגוף ולאחר מכן יעקוב אחר אותו גוף... אם יש למישהו רעיון או דרך ושיטה לעשות זאת אז בבקשה ספרו לי כאן, אם מישהו עשה דבר כזה בעבר או עושה זאת עכשיו יכול לעזור לי מאוד, כעקרון מי שיודע על פרוייקט רובוטיקה "פירסט" יודע שאכן כבר קיימת ערכה שלהם כזאת אבל אני רוצה לעשות זאת מבלי להשתמש בערכה המוכנה של פירסט. תודה מראש ת אלכס..

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by Guy950,

שלום לכולם, הרכב ברשותי (שברולט אופטרה 2008) הגיע יחד עם GPS "מובנה" שחדל לתפקד עוד ב2010 וגם כשתיפקד היה מכשיר איטי ועלוב למדי. חדי העין מבניכם יבחינו שכתבתי - "מובנה" והסיבה לכך שהמכשיר לא באמת מובנה בדשבורד, אלא מונח בהתאמה מלאה על תושבת שהיא כן מוצמדת לדשבורד. המכשיר עצמו נשלף ולכן ניסיתי להמיר את התושבת לזרוע אחיזה לסמארטפון אך נושא זה נכשל וכמעט הביא לתאונה רצינית. (המכשיר החליק עליי בזמן הנסיעה) התושבת אגב עשויה מברזל ואלומיניום, אי אפשר לשנות את הצורה שלה מבלי לפרק את הדשבורד. באופן כללי אני סולד מזרוע אחיזה לסמארטפון מכיוון שזה מסתיר לי על הדשבורד, וגם כל זרוע שקניתי תמיד נשברת בסופו של דבר. מכיוון שאני נוסע כמה פעמים בשבוע …

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by SHAKED286,

שלום לכולם ברצוני לבנות מעגל שבתוכו יהיה שליטה על 4 מאוררים זאת אומרת ראובס רגיל אבל אני רוצה לעשות עוד עיגולים שאותם אני יחבר לקתודות וכשאני מחבר את הקתודה למעגל הזה אז אני יכול לקנוע את עוצמת האור של הקתודה ואם אני יאיר משוה אם לדים אז גם את האור של הלדים. אני רוצה לבנות את זה אבל שבמקום שזה יהיה אם עיגולים אני רוצה שזה יעבור על פס כמו שיש במיקסרים של DJ אבל אני לא יודע איך להכין את זה אם מישהו יודע יכול לעזור. תודה ושבת שלום שקד

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. שלום! היום נסעתי לתל אביב לקנות לדים סוף סןףף.. פתחתי תעכבר, נית'תי את הלד הקיים, הלחמתי חדש, חיברתי הכל ועכשיו העכבר משתגע... אני לא שולט עליו.. הוא קפוץ ממקום למקום כל הזמן.... מישהו יכול לעזור לי אולי?

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by roilevi,

אני מחפש מידע על מתגים חשמליים (פקקים/מפסקים) הנשלטים ע"י מתחים חשמלים נמוכים עם המיקרו בקר אני כבר אסתדר......

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. Started by iakovl,

ראיתי את זה עכשיו, פשוט וגאוני לכל חולי הFACEBOOK למיניהם שעוד יש להם חיבור LPT במחשב http://www.instructables.com/id/Facebook-LED-blink-on-new-notifications-and-messag-1/ לדים מהבהבים בשביל קבל הודעות חדשות ומסרים חדשים בפייבוק, מינימום תחכום למרות שאפשר לשדרג את זה למשהו שיראה טוב יותר

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  16. Started by emanuelex,

שלום לכולכם ביום חמישי הקרוב אני הולך לקנות מארז של Thermaltake Kandalf LCS עכשיו הבעיה היא שלפי דעתי זרימת האוויר שם לא מכניסה אוויר לתוך המארז (זרימת האוויר כן מכניסה אוויר אבל הוא לא מגיעה אל תוך המארז אלא נחסמת בדלת המארז ע"י הראדיאטור של מערכת קירור המים) הכנתי תרשים שסביר את זרימת האוויר כפי שמתואר ומצויר באתר החברה (Thermaltake) http://www.siz.co.il/my.php?file=dh5nhmdyydjw.bmp (אני לא מעלה את התמונה לפורום כי היא שוקלת יותר מידי) בכל אופן רציתי לבקש עזרה בנושא כלומר הצעות למה אני יכול לעשות ו/או לשנות כדי להכניס אוויר למארז כל מה שעלה בדעתי עד כה זה להחליף את המאוורר העליון ל Thermaltake Smart Case Fan ll 120MM שבו אני יכול לקבוע את עוצמת זרימת האוויר וכך להכניס…

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. לכל המומחים של האתר שלום, בנתיים זו רק משאלת לב, אבל כרגיל תמיד בא לי לבנות משהו ולשנות...כרגע אני מתעניין בבניית מערכת קרור מים למעבד שאולי תתממש בחופשת סמסטר... ראיתי תמונות וביקורות על מערכות קרור בסגנון הthermaltake rocket וחשבתי לבנות משהו בסגנון, בעיקר שהעלות יכולה להיות נמוכה(אין צורך ברדיאטור ואף,לדעתי, במשאבה) ובגלל שהמערכת יכולה להיות שקטה לגמרי. לא ראיתי פרוייקטים כאלה באתר(לפחות חיפושים לא העלו כלום)..ולכן רציתי לשאול אם מישהו כאן בנה או ראה משהו בסגנון... הכוונה שלי היא לבנות מערכת שדומה במבנה לדוד שמש-כאשר הלוח שקולט את החום יוחלף במעבד ושהדוד עצמו יורכב מחומר כמה שיותר מוליך חום כי התפקיד שלו יהיה לקרר את הנוזל.

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. שלום לכולם, לצורך פרוייקט אני צריך ספק עם מתח גבוה, חשבתי לעצמי האם אפשר להשתמש בספק של מחשב ולחבר כמה מחיבורי ה12v בתור ולקבל 24\48 וולט ?

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. טוב היה לי קשה לחשוב על שם מתאים בכותרת אבל לא משנה. אני בונה מערכת קירור מים והמשאבת מים שלי היא של אקווריון ולא מקצועית, לכן החיבור שלה לחשמל הוא לשקע בקיר של 220 וולט אני רוצה לבנות מעגל כל שהוא שיתחבר למחשב כך שאני לא אצתרך לפתוח ולסגור את המשאבה כל פעם שאני מדליק או מכבה את המחשב . כל רעיון שאתם חושבים תזכרו שהמעגל השני הוא של 220 וולט ולא של 5 או 12 לכן צריך לחשוב בקפידה על הרכיבים. תודה מראש

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. Started by itaysp,

זה יחסוך הרבה כסף כי קבל כזה עולה בערך 270 שקל... חשבתי על זה.. בגדול לוקחים חיבור כמו של המטען וחיבור יו אס בי מלחימים וזהו.... אבל יש את כל הדברים שאני לא יודע.. ובטח זה יותר מסובך ממה שאמרתי... אז אולי מישהו יכול להביא מדריך או להסביר פה איך עשים את זה? יש לי סמסונג 540. ככה זה יחסוף לי להוריד צילצולים בחינם וגם משחקים...

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. Started by alfa100,

מישהו יכול להביא לי ארדינו זול וטוב מebay

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  22. Started by zxor,

הסתובבתי בeBay ומצאתי את הפריט הזה: http://cgi.ebay.com/808nm-300mW-High-Power-Burning-IR-Laser-Diode-DIY-Lab-/180627805569?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a0e419581#ht_2057wt_1140 זה הדיודה של הלייזר, של 300mW, חדש, קטן, ועולה דולר אחד (פחות מ5 שקל). השאלה שלי, האם ניתן ליצור מזה אשכרה לייזר, ואם זה כלכך פשוט, למה אנשים קונים לייזר של 5mW ב12$, שאני יכול להכין ב1$ לייזר של 300mW? האם הבנתי לא נכון? האם זה מסובך? תודה על העזרה.

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. Started by radar,

הי לכולם אני מעוניין לקנות Wire Wrap tool, וראיתי שני סוגים: צבע כחול - 30AWG: https://www.ebay.com/itm/New-Wire-Wrap-Strip-Unwrap-Tool-Hand-Manual-Winding-Rods-For-WSU-30M-AWG-30/254283316298 צבע זהב: - 22AWG: https://www.ebay.com/itm/EXSO-Manual-Wire-Cable-Wrap-Unwrap-Tool-Hand-Driver-22AWG-0-65mm-0-9mm-1PCS-NEW/153468091784 מי מהם עדיף? תודה

24. חיפשתי בחוברת לוח האם ולא מצאתי נתוני אמפר של חיבורי המאווררים השונים :-\ . אני רוצה לחבר יותר ממאוורר אחד לחיבורי ה 4 PIN [יש לי 2 חיבורים] על לוח האם [GA-X38-DQ6] אך לא רוצה לגרום נזק. ע"פ חברת AC יש להם שיטת שרשור מאווררים עם חיבור מקבילי [מצ"ב תמונות]. 1. האם זה כמו לחבר אם מפצל Y פשוט ? 2. האם ניתן למדוד בכמה עומס יעמוד חיבור מאוורר ? תודה [attachment deleted by admin]

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. Started by Dr@gon,

אז ככה קניתי לפני שנתיים +/- את המארז הנל: http://www.thermaltake.com/xaserCase/xaser3/v1000d.htm אחרי שנתיים +/- ממש נמאס לי ואני רוצה לעשות בו שינויי (הגיע הזמן באמת) הדבר הראשון שאני רוצה לשנות זה את הצבע הכחול המציק שלו, הצבע שאני רוצה זה צבע שחור (בגלל שהמקלדת המסך והעכבר הם בצבע שחור) אז הייתי רוצה לדעת איך אני צובע את המארז שלי בצבע שחור אם הפקת המראה (כמו במארז Antec Sonata) אם יש גם מדריך כיצד לעשות את זה אני ישמח מאוד בתודה Dragon

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים