אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, בניתי לאחרונה גוף תאורה קטן המורכב מ-4 לדים המחוברים במקביל מתוך מטרה לחבר אותו בתוך תיבת הדואר שלי. (אמור להאיר פרספקס לבן מאחורה עם שם המשפחה) בתיבת הדואר יש 12V AC שמגיע מתוך הבית ומשמש את הקודן של האינטרקום. רציתי לדעת האם יש דרך פשוטה לחבר את הלדים למקור הAC? ניסיתי לחבר אותם לזמן קצת והם האירו בצורה סבירה (ריצדו בגלל זרם החלופין) כמה זמן לדעתכם הם יכולים להחזיק מעמד ככה? מצאתי את הרכיב הזה http://www.dealextreme.com/p/mr16-1-3w-650-700ma-constant-current-regulated-led-driver-8-40v-input-13557 האם לדעתכם אני יכול באמצעותו להמיר את הזרם ל-DC? תודה על העזרה! ניר
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לחבר לדים למקלדת הבעיה היא שאין לי מוסג כיצד לעשות זאת, מישהוא יודע מה היא נקודת החשמל במקלדת וכמה וולאט זה? ואני גם רוצה לשנות את הלד בעכבר האופטי ללד בצבע אחר מישהוא יודע פרטים על הלד שנמצא בעכבר? עכבר מיקרובלוף (Micro$oft) זאת אומר כמה וואלט הלד וזה..?
-
- 14 תגובות
- 873 צפיות
-
-
הי.. יש לי מגבר ישן עם תאורה שמופעלת על ידי 5.5 AC (מתח חליפין) קניתי לדים לבנים של 3 וולט השאלה היא אם זה בסדר לחבר 2 לדים בטור עמ לקבל 3 לדים לכל אחד או עדיף לחבר לד עם נגד (יש לי את הנגדים המתאימים), והאם בכלל זה בסדר לחבר לדים למתח חליפין? תודה!
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
קניתי לדים ונגדים צריך עזרה אני רוצה לחבר את הלדים (כחולים) למארז וליצור מערך תאורה להאיר חריטה בפרספקס אני צריך שמישו יצייר לי את המעגל איך להלחים. פעם היה מדריך שהוא בנה גוף תאורה כזה ואני לא מוצא אותו אז אני צריך עזרה אני לא ממש מבין אז תתנו לי תיאור איזה צד של הלד כמה נגדים הכל (5 לדים אני רוצה לחבר)למולקוס 12 V
-
- 2 תגובות
- 976 צפיות
-
-
איך אתם ממליצים לחבר מספר לדים? בטור או במקביל? ולמה? תודה
-
- 12 תגובות
- 8.6k צפיות
-
-
יש לי 2 לוחות של 7 סיגמנטים אחד של 4 ספרות עם 2 נקודות באמצע כמו שעון ויש לו 34 חיבורים להלחמה והשני עם 11 ספרות ו23 חיבורים להלחמה איך לחבר למה וכמה הבנתי שאפשר לחבר דרך כבל של מדפסת אני רוצה שאחד מהם יראה שעה והשאר נתונים אין לי ממש ידע באלקטורוניקה (ממש רק של מתחילים חישובים של נגדים וכאלה אף פעם לא עשיתי) אבל יש לי שכל אז הסבר מפורט יעזור תודה מראש לעונים
-
- 20 תגובות
- 3k צפיות
-
-
יש לי קופסאת פח כלשהי שאני רוצה להפוך אותה למארז השאלה שלי היא איך אני אחבר את הלוח אם ככה שההלחמות מאחורה לא יתקצרו תיהיה בעיה לקדוח חורים במקומות הנכונים, חשבתי על ספוג או משהו בסגנון (הלוח אם שוכב ככה שהוא לא צריך תפיסה חזקה במיוחד) מה אתם ממליצים, העיקר שיתן פיתרון פשוט שניתן להשיג בכל מקום, ובטיחותי במאה אחוז. תודה רבה. כדרך אגב, הסינק שלי דיי כבד ככה שהחומר שעליו יונח לוח האם צריך להיות דיי דחוס שלא יתקמט ויגרום למגע עם לוח הברזל.
-
- 30 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
היי, אני צריך לבנות מעגל עם לחצן שיפעיל ויכבה לד. אם אני אחבר סתם את את הלחצן ללד אז אני אצטרך להחזיק אותו על מנת שהלד יפעל, מה שאני רוצה לעשות זה שלחיצה קצרה על הלחצן תגדליק את הלד ועוד לחיצה תכבה אותו. איך ניתן לממש כזה מעגל? האם זה עם נועלים? או פליפלופים? ואיך הכל מתחבר? תודה!
-
- 8 תגובות
- 808 צפיות
-
-
רציתי לדעת בשביל פרויקט קטן האם ניתן לחבר כ 5 או 10 מאוורים 80ממ לחיבור חשמל צריך לקנות משהו מיוחד או צריך לעשות מודינג לספק פשוט עזרה בבקשה
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום ! רציתי לדעת אם זה אפשרי לחבר 3 (קטנים=כמו של כרטיס מסך) מאוורים ברצף לחיבור מולקס או משהו אחר ?? ואם זה אפשרי אז בבקשה תיעצו לי איך כי זה ממש חשוב !!! ורציתי לדעת אם כדאי לחבר 4 מאוורים של 80 מ"מ עם ספק של 400 וולט ????
-
- 4 תגובות
- 764 צפיות
-
-
אוקיי קניתי מאוורר ועכשיו: יש לו יציאה 3 פינים ללוח אם, ויש גם מתאם ל4 פינים לספק כוח. כמובן כאשר אני מחבר ללוח אם המהירות של המאוורר יורדת במיוחד, ואין ממש תועלת בו. אבל זה מודד את כמות הסיבובים לדקה. כאשר אני מעביר ל4פינים לספק זה לא מראה לי מהירות סיבוב [דאא] האם יש אפשרות שהמאוורר יהיה מחובר לספק [שזה השחור והאדום] ואז הצהוב [בדיקת מהירות] לחבר ללוח אם? +אספר לכם איזה מאוורר מוזק קניתי: הוא מחברת EZCOOL, והוא 80 מ"מ לא מצאתי באינטרנט מידע על המאוורר או על החברה, ומצאתי רק איזה ספק וכמה מארזים תוצרת EZCOOL. אי לזאת הנתונים של המאוורר בהשוואה לAC: גודל: 80X80X25 ובAC זה 80X80X38 דחיפת אוויר: 31.40 ובAC זה 28 שקט: 19דציבל ובAC זה 20 זמן עבודה מוערך: 8 שנים, ואילו בAC זה …
-
- 1 תגובה
- 605 צפיות
-
-
אני רוצה לחבר מאוורר למחשב, האם יש הבדל בין חיבורו ל5V לבין 12V? אני יודע שהזרם הדרוש הוא 0.14A=I אז ההבדל הוא רק בהספק שהוא יקבל? עכשיו אני רוצה גם לחבר אותו לנגד משתנה-פוטנציומטר(כך שאוכל לשנות את ההספק הנכנס באופן ידני) איזה נגד עליי לבקש בחנות?
-
- 0 תגובות
- 774 צפיות
-
-
המאוור היה מחובר בחיבור מולקס רגיל ועשה קצת רעש ,עשיתי שיעבוד על 5 וולט ,אבל הוא חלש מדי .....איך אני עושה שיעבוד ב 7 וולט :s05: תודה
-
- 4 תגובות
- 875 צפיות
-
-
שלום, היה לי על המעבד מאוורר 60 מילימטר רועש ביותר אז לרחתי מאוורר 80 מ"מ רגיל שקט, הוצאתי את ה 60, הוצאתי את בסיס הפלסטיק שעליו היה מחובר ןריתחתי עליו את ה 80. ריתוח בשביל לרתח לקחתי מסמר, חיממתי אותו וריתחתי את הפלסטיק כדי שייצא מקשה אחת ואני יוכל להיות בטוח שלא ייפול לאחר מכן כרחתי סלוטייפ מהביב למאוורר והפלסטיק כדי שלא ייצא אוויר מהצדדים וחיברתי. הטמפרטורה לא ממש השתנתה אבל המחשב נהיה ממש שקט וכל זה ללא השקעה כספית! אפילו שקל לא הוצאתי על זה. המארז שלי עכשיו מורכב מ3 מאווררים: 2 של 120 ו 1 של 92 שהועברו ל 5 וולט ככה הם ממש שקטים. לפני כל העסק הזה התמפ עמדה על ע 45 ועכשיו על 50 במעבד AMD 1800+ סוקט AM2[br]פורסם בתאריך: 8.04.2007 בשעה 11:18:58 הא ושחכתי להזכיר את זה שכ…
-
- 4 תגובות
- 725 צפיות
-
-
יש לי על המעבד מאוורר 60 מ"מ רועש מה יקרה אם אני ישים עליו מאוורר 80 מילימטר שקט? ואיך מחברים ? עם דבק חם?
-
- 5 תגובות
- 691 צפיות
-
-
יש לי מאוורר PWM, אם אני אחבר אותו למולקס רגיל הוא יפעל? יש לו שתי חוטים בקונקטור, אחד אדום אחד שחור
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום כולם, לא קשור ישירות למודינג אבל אני צריך עזרה בבניית אוורור למזנון (מזנון פותח מאחורה בלבד (כי ניסרתי) שיש בו רסיבר , WII ועוד כמה דברים) חשבתי לקנות מאוור של מארז (80-120) + ממיר USB ל SATA שתמיד מגיעים עם ספק כח כזה מ 220 למולקס של הרד-דיסק ואז לחבר אותם ולהתקין במזנון. עשיתי נסיון וזה לא עבד, הסתכלתי ולמאוור (12V) היו שני פינים לא באותם מקומות של הפנים של המולקס מהספק... הרד לא אמור לקבל 12V באותו סידור פינים של מאוורר מארז ? למישהו יש רעיונות אחרים איך אני יכול להכניס מאוורר לתוך מזנון שיש לי בו רק שקעים של 220V ?
-
- 26 תגובות
- 7.3k צפיות
-
-
עריכת המודר: הודעה זו נפתחה במקור בת'רד הזה, ופוצלה לת'ראד חדש. אני רציתי לחבר מאורר 120 מ"מ ישירות לספק כי יש לי חיבור אחד למאורר מערכת על לוח האם. החיבור היה תפוס ע"י מאורר 120 אחר שיש לי במארז (6a19) רק שלי יש במאורר חיישן טמפרטורה כלומר 5 חוטים. מה שעשיתי חתכתי את החיישן טמפרטורה, וגם את החוט הלבן קצר קצר. חיברתי אדום לצהוב ושחור לשחור (זה לשליד הצהוב אפילו שהבנתי שלא משנה). טוב הנה מסקנה חשובה שהגעתי לאחר שהמאורר לא פעל -הבקר טמפרטורה סוגר מעגל... הבעייה שחתכתי אותו ממש אבל ממש קצר מה שעשיתי זה עם מלחם שרפתי את הבידוד בין המאוררים נתתי נגיעה של בדיל.... ו המאורר עובד המשימה הושלמה ואני למדתי מספר שיעורים: 1. לא לחתוך חוטים קצר מדי! 2. במאוררים עם בקר לא ל…
-
- 0 תגובות
- 663 צפיות
-
-
יש לי שתי מאווררים במארז ויש כניסה רק לאחד מהם בלוח אם אז הבנתי שאני צריך לחבר את המאוורר ישירות למולקס אני מתחיל בכל התחום של המודינג אז אם משהו מוכן להסביר לי בדיוק מה לחבר למה ואיך אני יודה לו מאוד
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי מאוורר מסוג COMAIR ROTRON MUFFIN XL DC משהו עצבני ביותר ואני מעוניין לחברו למחשב שלי בכדי לקרר אותו. על המאוורר מצויין שהוא במתח של 24V זרם 25A והספק של 6.0W . החיבור היחידי שיש לו הוא שני ניבי כסף שאליהם מן הסתם אני אמור לחבר שנאי כלשהו באותו מתח בכדי להפעילו. שאלותיי הם: 1. האם יש אפשרות לחבר מאוורר שכזה ישירות ללוח-אם?!?! 2. יש ברשותי שנאי אבל במתח של 30V. האם ניתן לחבר אותו? (או שהוא יישרף?) תודה מראש.
-
- 19 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היי, מקווה שזה המקום הנכון לשאול. השאלה שלי היא כזו... האם יש אפשרות לקחת מאוורר של מחשב לחבר אותו למתאם חשמל עם 12V וגם לשלוט או להגביר את המהירות שלו? אני יודע איך לחבר את המאוורר והכל אבל לא יודע אם יש לי אפשרות לשלוט בו. תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 2.4k צפיות
- 1 follower
-
-
כחלק ממודינג למארז אני רוצה ללחבר מאוורר נוסף מקדימה, אבל יש רק מקום אחד לחבר. הפתרון היחיד שאני רואה זה להזיז את הCD השני למעלה כך שיהיה שני מקומות ריקים למטה, לחתוך לחבר את המאוורר, אבל אני לא ממש בטוח איך לחבר אותו
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לאיפה אני מחבר את חוטי המאורר אין לי שום מקום פנוי אז מה לעשות?
-
- 1 תגובה
- 701 צפיות
-
-
אוקי, קניתי סוללות וקיבלתי מאוורר קטן יחד איתם, מאוורר שסתם לוחצים על המתג והוא מאוורר נורא נחמד אבל חזק מאוד וגם מרעיש מאוד. אוקי הרעיון שלי שכבר הצליח אבל באי בטיחות אני פונה אליכם. פירקתי אותו חיברתי אותו למולקס והוא עובד מצוין ואני חושב שאני אמקם אותו מעל הHDD או הכרטיס מסך, דבר שני, האם זה יכול לפגוע במחשב שלי? קצר כלשהו? פגיעה במולקס? כל דבר? כאשר אני מחבר את המאוורר (את החוט האדום ואת החוט השחור) למולקס יש מין אור (חשמל), האם זה בסדר?
-
- 15 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מה הדרך הכי פשוטה לחבר מאוורר רגיל של מארז מחשב לשקע רגיל של קיר? יש דרך לחבר שני מאווררים לשקע אחד? מצאתי כבר תודה, אפשר למחוק. Ac adapter 12v 2A לחבר את שניהם ביחד פלוס לפלוס מינוס למינוס אחרי שחותכים את החיבור המיוחד לספק של המחשב.
-
- 0 תגובות
- 2.7k צפיות
-