עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. אהלן, נתקלתי במכשירים שמתחברים לUSB וצורכים הרבה זרם, יש להם 2 חיבורי USB שבעצם הם מושכים זרם מ2 פורטים במקביל. האם עצם החיבור של 2 פורטים במקביל יכול לגרום לבעיות ? האם כל פורט USB מיוצב בפני עצמו ? אם כן, בטוח תהיה סטייה מסויימת של מתחים (התקן מאפשר סטיה של 5% מ5v הרי) שתגרום לזרימה של זרם מפורט USB אחת לשני, אך האם זה מהווה בעיה ?

• 3 תגובות
    • 910 צפיות
  2. Started by shaks,

אני רוצה להכין לעצמי שולחן לחדר ולמחשב תיכננתי בערך איך אני רוצה שזה יהיה ואני צריך שתעזרו לי הכנתי דגם ב3DMAX לאיך אני רוצה פחות או יותר שזה יראה: אני צריך את העזרה שלכם: א?איזה סוג שלל דבק הוא מספיק חזק וגם שקוף או לפחות שלא יראו אותו הרבה בכדי להדביק את הזכוכיות (כמו שאתם רואים המקום המיועד למחשב עשוי מזכוכית כדי שיראו את החלון של המארז ולכן גם צריך שהדבק יהיה חזק מאוד) ב.כצה ניראה לכם יעלו כל החומרים? ג. יש לכם הצעות לשיפור?

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by Imtheman,

מישהוא יודע איך לחבר את החוטים האלה מחדש ? [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. Started by danm,

שלום, רציתי להוסיף מאוורר הבעיה היא שהלוח אם החיבור של FAN הוא ל4 פינים והמאוורר שלי הוא ל2 לכן לקחתי חיבור של 4 הפשלתי לו את החוטים אותו דבר למאוורר לפיפתי את החוטי נחושת האלה. הבעיה היא שהמאוורר לא מקבל חשמל מישהו יכול לעזור לי? אני חושב שלא לפיפתי את החוטים נכון

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by zaroor,

שלום לכם האם מישהו מכיר אפשרות של חיבור ידני של חוטים בין ה IDE ל USB אני יודע שאפשר לקנות מתאם מוכן השאלה איך הם מחברים במתאם {חוץ מהמולקס} את חוטי הנתונים ב USB 4 פינים וההרדיסק 40\80 פינים האם יש איזה שירטוט לחיבור כזה ?

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. אני לא ממש אלקטרונאי גדול, אז אני מקווה שאני לא מדבר יותר שטויות ושהדבר אפשרי: יש לי במחשב מסך LCD שעד היום קיבל מידע מתוכנת crystalfontz שקיבלה מידע על טמפרטורות המעבדים מהחיישנים של לוח האם. לאחרונה הוספתי התקני xp-tmc (שמאפשרים לפתוח מכפלה בלוחות שחוסמים את זה). הבעיה שהם הגביהו את המעבדים מעל הסוקט ועכשיו חיישני הטמפרטורה של לוח האם לא יעילים יותר ואני צריך תחליף. אפשר כמובן לקנות מוניטור טמפרטורה מוכן, אבל כבר יש לי מסך LCD ואני לא רוצה לתקוע עוד אחד. מצד שני, יש לי בבית כל מיני חיישני טמפרטורה שהורדתי ממאווררים, מאיזה hardcano ששחטתי פעם וכ"ו. השאלה שלי היא, האם ניתן לקחת את החיישנים האלו ולחבר אותם איכשהו למסך ה LCD הקיים שלי, או אפילו ישירות למחשב דרך אחת היציאות …

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by TGA,

אני עכשיו בכיתה יד' ואני עושה את פרוייקט הגמר שלי לקראת סיום היד' ונתקלתי בבעיה. הפרוייקט שלי כולל בתוכו חיישן נפח (ז"א זה חיישן תנועה) ועכשיו אני צריך לחבר אותו לפרוייקט שלי ואין לי מושג איך לעשות את זה : \ החיבורים שנמצאים אצלי בחיישן נפח הם: TST -12V+ N.C TAMP החיישן מתחבר לשלושה מקומות אצלי בפרוייקט.... למתח, לאדמה ולפורט ששמה נותנים לו פקודות ז"א.. איפה מהחיבורים שנתתי זה אותו אחד שאני נותן דרכו הוראות?

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. Started by Atreax,

יש לי מארז NZXT Lexa ויש במארז צג LCD שמראה את הטמפרטורות של המעבד, דיסק קשיח, וטמפרטורה כללית של המארז. איך אני מחבר כל אחד מהחיישנים אל היעד שלו? אם אפשר הסבר עם תמונה או משהו ממי שיודע זה מאוד יכול לעזור. תודה מראש!

• 0 תגובות
    • 603 צפיות
  9. Started by dids22,

יש לי חישן טמפ' בבית שקיבלתי פעם עם מאורר הקיצר יש אפשרות לחבר אותו ללוח אם ואז לקרוא ממנו את הטמפ'? יש לו חיבור מוזר אבל חשבתי אולי לעשות לו מודינג ולחבר אותו ל pin3 מה נראה לכם?

• 2 תגובות
    • 713 צפיות
  10. Started by g0vner,

רכשתי LCD גרפי מהסוג הזה : http://www.rehivim.com/PVG240602AYN.html עכשיו בהתחשב במה ש holy אמר : שאלתי היא כזו האם קיים ספק חיצוני שיכול לספק את שלושת המתחים הנדרשים שהם : +5 , -7.5 , gnd במידה וקיים האם הוא יפעיל את הבקר ? g0vner

• 6 תגובות
    • 916 צפיות
  11. אהלן צהריים טובים יש ברשותי שלל כבלים של כבלים וכ'ו וניסיתי לחבר את הטלויזיה לשקע הכבלים אבל בטלויזיה יש חיבור אחר, בדומה לחיבור שהיה לוידיאו , איך אני מחבר את הנ"ל , יש איזה קומבינה או כבל מוכן תודה

• 21 תגובות
    • 6.6k צפיות
  12. Started by MoSQuiTo,

בטח כולם כבר ראיתם את המדריך באתר של טום להכנת מקרן LCD אייכותי... (מי שעוד לא הספיק: http://www.hwzone.co.il/archive.php?file=newsid1100371660,40479, ) בכל אופן, הייתי רוצה לדעת עם ניתן לחבר ממיר דיגטלי ישירות למקרן הנ"ל (אני מבין שזה למסך, אבל בכל זאת...) בכדי לראות בצורה מיטבית? האם יש בכלל דרך כלשהי לחבר את הממיר למסך? אם כן, אז איך?? תודה מראש!!

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by URSH,

חיברתי בטעות את מכשיר הגי פי אס ( GV 590), אשר פועל על 5 וולט ,ישירות לשקע מצת הרכב והמכשיר לא עובד ולא מטעין. יש מה לעשות או שהלך המכשיר .

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  14. Started by חובב,

אני רוצה לעשות כבל קבוע ברכב (כנראה דרך הסוויץ') לחיבור USB להטענת הטלפון.... אני יודע שיש כאלה למצת אבל אני רוצה לעשות משהו קצת יותר אלגנטי..האם במטענים שמחוברים למצת של הרכב יש נגד וקבל או שזה מתח ישיר?.. אפשר לקבל מתח ישיר לUSB וזה לא יפגע בטלפון?

• 5 תגובות
    • 2.7k צפיות
  15. Started by yakirsh4,

שלום, יש לי אוזניות שמתחברות עם חיבור אופטי (optical) ואני רוצה לחבר אותם למחשב הנייד שלי הבעיה שבמחשב שלי יש רק חיבור אחד לאודיו שהוא PL יש איזה אפשרות לחבר את האוזניות למחשב שלי בעזרת מתאם או רצף מתאמים כלשהו? אן כן אני ישמח לקישור מאיבי לקנית המתאם (או רצף המתאמים) כי אני לא מצאתי תודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. שלום לפני 7 שנים הפלייסטישן 3 שלי מת ולאחרונה מצאתי אותו בניקיונות פסח וחשבתי האם אפשר להוסיף את כונן הבלו-ריי של הפלייסטישן למחשב? ובכך אוכל להרוויח גם כונן בלו-ריי במחשב. תודה לעוזרים

17. Started by moran679,

האם זה אפשרי לחבר כורסת טלויזיה למחשב (באמצעות USB ושלט כלשהו) ככה שתגיב במשחקים תומכים FEEDBACK כמו DIRT2? מישהו (בעולם) כבר עשה פרוייקט כזה? תודה

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by arkadur,

אז ככה. חיברתי למחשב מסך LCD של 2 שורות והבעיה שאני רוצה להחליף אותו למסך בעל 4 שורות אבל אני לא מצליח להשיג מסך שכזה, השאלה שלי היא : האם אני יכול לחבר 2 מסכים אחד לשני, ושהם יתחברו למחשב, ובתוכנה פשוט אני אגדיר שיש לי 4 שורות? אגב, מישהו יודע איפה אפשר להשיג מסכי VFD בירושלים? תודה לעונים...

• 2 תגובות
    • 880 צפיות
  19. רציתי לדעת האם יש דרך לחבר כמות גדולה של לדים (50) במעגל אחד (אחד לשני) ובאיזה נגדים וכוח להשתמש. כמו כן רציתי לדעת האם יש דרך לבנות מעגל שיגרום ללדים לרוץ+להבהב+צורות שונות בלחיצת כפתור (כמו בפנס אחורי של אופניים) תודה מראש ניר

• 7 תגובות
    • 944 צפיות
  20. Started by eido300,

הי קניתי את זה ואני לא יודע איך מחברים אותו, יש לו nc com no, הכננת קצת מסובכת, יש לה 2 חוטי חשמל כנראה אחד להעלות ואחד להוריד שמתחברים כשלוחצים על הלחצנים של למעלה ולמטה, ויש חוט כנראה מינוש שמחובר לשני הלחצנים ורכיב שאמור כפי שהבנתי להפוך את המת כל פעם מה אמורים לחבר לnc com no?

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. שלום, ראיתי מספר תרשימים שמראים שאפשר לחבר כפתורים לLPT שעליו מחובר המסך ובעזרת תוכנה מתאימה להשתמש בהם, כגון התרשים הזה: , השאלה שלי האם ניתן להוסיף עוד כפתורים לפינים הנוספים שפנויים? אצלי פנויים הפינים 10-13 15 ו17. תודה מראש

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. האם אני יוכל ליצור כבל שיחבר את חיבור ה-VGA של הכרטיס מסך אל יציאת COMPONENT? אני מצאתי את האתר (הזה) ואני רוצה לדעת מה אתם חושבים... אני יוכל לחבר כרטיס מסך ישן מאד לטלוויזיה (כמובן שהיא תומכת ב-COMPONENT)? יש למישהו רעיון אחר איך לעשות את זה או כבלים אחרים או כל דבר...

• 0 תגובות
    • 719 צפיות
  23. אפשר איכשהו לחבר את הכרטיס מסך של הפלייסטיישן או האקסבוקס למחשב? כי זה נראה שהאיכות שם הרבה יותר טובה... ועוד שאלה, אפשר לחבר את הסוני למחשב ככה שאני אוכל לשחק עם המקלדת?

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  24. Started by carman6,

אני מחבר עכשיו מאוורר וחשבתי שאיפה שיש לו ארבע חיברוםי לברגים- בשתיים אני אשים ברגים ובשתיים לדים כחולים. עם איזה צבעים של הכבלים הקטנים אני אמור לחבר את הלד?

• 24 תגובות
    • 2k צפיות
  25. Started by dj shay 30010,

איזה נגד צריך ? (להוריד מ 12V ל 3 V)

• 4 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים