עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by DimaX,

הי! שמעתי על איזושהי דרך לעשות זאת עם שני טרפזים(EC).. אפשר לקבל עזרה והדרכה מפורטת עד כמה שאפשר? אני צריך שניים.... תודה למי שעיזור

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by martinb2,

היי , בניתי פרויקט להפעלת דוד חשמלי ,תאורה , ותריסים חשמליים. הכל עובד פיקס בעזרת WEB SERVER בארדואינו רציתי לשדרג את המערכת בשם משתמש וסיסמה לפני הכניסה לWEB SERVER למישהו יש מושג כיצד ניתן לשלב מערכת הגנה בסיסית ל WEB SERCER תודה רבה לעוזרים , ושתיהיה לכם שנה אזרחית טובה ומוצלחת P:.

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. Started by do-d,

שלום עליכם האם אתם מכירים אולי מדריך אשר מסביר איך לבנות מתאם לטלפון אנלוגי (rj11) לrg45 כך שהאנלוגי יוכל לשמש כ ip phone כמו המוצר הזה לדוגמא http://www.nextag.com/Linksys-SPA2002-VoiP-2-508835981/prices-html האם לדעתכם ניתן בכלל לבנות משהו כזה ?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by card,

שלום לכולם החלטתי שהגיע הזמן להפסיק למעוך את ה-Dupont Metals בעצמי, והגיע הזמן לקנות כלי מתאים שיעשה את העבודה בצורה מהירה ונוחה. אני מעוניין לקנות Dupont Crimper.. הגודל שחשוב לי הוא הגודל כמו של החיבורי Dupont שיש בתוך מחשב PC רגיל.. (זה נקרא 2.54mm אני חושב) אודה למי שיכול לתת כמה לינקים למוצרים מתאימים.. כמו כן, האם השניים הבאים יתאימו? http://www.radioshack.com/product/index.jsp?productId=2103683 http://www.radioshack.com/product/index.jsp?productId=17996146&numProdsPerPage=60# תודה רבה

• 21 תגובות
    • 5.5k צפיות
  5. כי לפי מדריכים ראיתי שאפשר רק עם נגד משתנה 100 אוהם וזה די סיפור בשבילי לקנות כזה כי אני מהדרום ואין כאן חנויות אלקטרוניקה אז עשיתי משלוח לבית אבל שכחתי נגד משתנה ולא שווה לי לעשות הזמנה רק בשביל פריט אחד

6. Started by Liran Cohen,

אהלן, יש לי סרבר freenas שבניתי עם Mini itx עם מארז bitfenix prodigy m. אני מעוניין שהוא יהיה בתוך מזנון סגור, חשבתי להוסיף למזנון מאוורר מאחור, האם מאוורר שימשוך את האוויר החוצה יהיה מספיק? או שאני צריך לחשוב גם על מאוורר שיספק אויר פנימה? אשמח לדעות או ניסיון ממישהו, חשוב לציין שמפרט המחשב וצריכת החשמל שלו היא מינימלית. Intel Core i3 8100 תודה

7. שלום לכולם! בתור סטודנט מתחיל עם הרבה מוטיבציה לעבודה על פרויקט, חשבתי על רעיון המצריך מדידת מרחק לאורך מקסימילי הכרחי של עד 2 מטרים, מומלץ אפילו לכ-4 מטרים והעברת זרם המידע לפלאפון באמצעות bluetooth. אני מאוד אעריך אם מישהו יצליח לזהות את הרכיבים שנמצאים בסרטון המצורף, אם כי אני לא קושר את עצמי בדיוק לאותם הרכיבים בסרטון. אשמח אם תצליחו לכוון אותי לרכישה נכונה של רכיבים ואולי אפילו להרכבתם. תודה מראש! תומר שרוני מצ"ב הסרטון:

• 18 תגובות
    • 6.1k צפיות
  8. Started by ELiA,

רציתי לבנות תיבה שיהיו ממוקמים בה סוללות שיצא ממנה 2 מולקסים נקבה כדאי שאני יוכל להפעיל באופן נייד את התאורה שיש לי במארז מישהו ניסה פעם לעשות את זה? למישהו יש רעיון איך? תודה על התשובות :]

• 6 תגובות
    • 815 צפיות
  9. שלום איך מיקרו-בקר יכול לדעת אם מכשיר חשמלי עובד כרגע? תודה

10. שלום, יש לי מטען למצת רכב שמוציא 5V 700ma, אני רוצה להפוך אותו למוצר שיוציא 5V ו 12V עם כבל מולקס (חשמל של ספק ATX לדיסקים קשיחים וסידי רומים ) במולקס יש 4 חוטים: צהוב - 12V שחור - אפס שחור - אפס אדום - 5V חשבתי לחבר את החוט האדום ליציאת 5V במטען עצמו (בצורה יפה כמובן) את 2 השחורים של מינוס במטען ואת הצהוב לכניסת 12V של שהמטען (מה שמתקבל מהמצבר) האם זה נכון? הידע שלי באלקרוניקה הוא מזערי.. האם צריך איזשהו מייצב ל12V? בכל זאת זה מגיע ישר מהמצבר.. הצרכן יהיה דיסק קשיח שזה סביב ה650ma ל5V וסביב ה900ma ל12V אודה לכם על הכוונה ו\או יעוץ בנוסה

• 7 תגובות
    • 3.9k צפיות
  11. שלום לכולם, אני לומד כרגע אלקטרוניקה בבית הספר אבל לא מבין את החומר טוב (העיוני והמעשי). את המעשי אפשר ללמוד רק ע"י בניית מעגלים לבד ולהבין מה עשיתי בכלל, לא ממש יוצא לי הרבה במעבדה (גם לעשות וגם להבין). לכן אני מחפש תוכנות שאפשר לבנות בעזרתן מעגלים חשמליים, למדוד כל מיני דברים וכד' - ממש כמו במעבדה. אשמח אם תמליצו לי על משהו, תודה.

• 4 תגובות
    • 3.9k צפיות
  12. שלום, הקישור הבא יראה לכם פאנל לשליטה במאווררים לי זה חשוב אבל אני לא מומחה בזה ולכן אני צריך להתייעץ,האם זה זול יחסית והאם זה טוב למחיר? http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=rhk-sa תודה לעוזרים..! ;D

• 3 תגובות
    • 713 צפיות
  13. Started by ggg456,

שלום לכולם, היום הייתי בשדרות הר ציון (תל אביב) והצגתי לו את הרשימה של הרכיבים כדי לבנות את המקלט IR מהמדריך הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=70957.0 (זה ככה באמצע העמוד) קיבלתי ממנו את כל החלקים כמובן, חוץ מהמקלט IR שנראה שונה ממה שיש בתמונה (מה שדורשים במדריך הוא עם שתי ברזלים כאלה). כשהגעתי הבייתה הבנתי ששכחתי לשאול אותו לאן מתחברת כל רגל, ולכן אני פונה אליכם. תמונות: עוד תמונה: למעלה כתוב כך: 131 19 TK 2838 חיפשתי את זה בגוגל ולא מצאתי משהו רלוונטי (אין לי נסיון בחיפוש datasheet) דחוףף אני צריך לבנות את המקלט היום !! תודה רבה רבה לעוזרים

• 15 תגובות
    • 2.2k צפיות
  14. Started by roeesnir,

אני בונה בית, ומשכתי צינור מהארון חשמל החוצה, למקום שאני עתיד לבנות חדר עבודה. השחלתי 3 גידים 1.5. מישהו אמר לי ש1.5 זה רק לתאורה. האם כדאי להתאמץ ולקנות גלילים 2.5 ולהחליף? אמור להיות שם בעתיד מזגן (הכי קטן) ומקסימום קומקום חשמלי. יהיו שם גם 2-3 נורות חסכוניות, ואולי מחשב פשוט.

• 3 תגובות
    • 72.8k צפיות
  15. Started by J.a.C.k,

יש לי מסך LCD שנקנה מא. אבן אלקטרוניקה השתמשתי במדריך לתוצגות LCD מהאתר פה. אני עברתי על כל ההוראות ולא יוצא לי כלום

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  16. יש ברשותי מלחם חדש,ויש לי כמה שאלות. קודם כול אין לי מושג איך קוראים לחומרים אז תסלחו לי... כמו שהבנתי כדי להלחים בצורה טוב צריך את המתחת(בדיל נכון?)וגם כמו מין נוזל שאם אני לא טועה נקרא משהו בסגנון של FLIX או משהו כזה,תקנו אותי אם אני טועה. מאיפה אתה קונה את החומר? כמה הוא עולה? ואיפה ניתן לקנות אותו? שאלה שנייה:] : איכן ניתן לקנות לדים ונגדים שיתאימו לחיבור לספק? ואיך אני מחבר אותם לספק? שאלה שלישית: איכן ניתן לקנות רשת לסידור כבלים,כלומר כזאת שעותפת צמה עבה של כבלים של הספק? תודה רבה לעונים.

• 1 תגובה
    • 827 צפיות
  17. Started by gabbay,

קירור מים זה משהו שרציתי לעשות הרבה זמן, ועכשיו סוף סוף יש לי את המפרט שמגיע לו קירור כזה ( וגם אני לא יכול לסבול יותר את הרעש של הכרטיסים ). המפרט שלי בחתימה. המפרט של המערכת : משאבה : Swiftech MCP655 12v DC Pump - with Speed Controller מיכל : Swiftech MCRES Micro Revision 2 reservoir בלוק מעבד : EK Waterblocks EK-Supreme HF Universal Socket - Acetal+Nickel - Rev 2 בלוקים כרטיסי מסך : 2X DD-GTX470 All Satin Copper Version with Smoke Acrylic Top Water Block for Nvidia GTX470 רדיאטורים : Swiftech MCR320-QP Quiet Power 3X120mm - Black Swiftech MCR220-QP Quiet Power 2X120mm - Black מאווררים : 5X Yate Loon 120x25mm D12SM-12 Medium Speed - Black, 70.5 CFM, 3…

• 14 תגובות
    • 9k צפיות
  18. היי! אני מתכנן לבצע מוד קטן במכונית צעצוע. למכונית כמה לדים ובטריות קטנטנות. נראה לי LR44. חשבתי לחליף אותן בבטריות NiMH נטענות. האם הבטריות האלו נחשבות בטיחותיות? למשל במקרה של קצר, הטבעה של המכונית במים וכו'.. מה לגבי מעגל טעינה, האם מעגל כזה יתאים/כדאי? http://www.circuitdiagram.org/nicd-nimh-battery-charger-circuit.html תודה!

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. טוב אז אני מעוניין לדעת מה זה בדיוק חיבור בטור..ואיך זה מתבצע? נגדים? משהו? נגיד יש לי עכבר, ואני מעוניין לחבר אליו 2לדים איך בדיוק אני אמור לחבר אותם? אני זוכר שקראתי איפשהו שאני צריך לחבר לכבל האדום והשחור...אבל מה צריך לעשות בדיוק? אה ומישהו מכיר איזה פורום אלקטרוניקה גדול? שאפשר לשאול שמה שאלות...ויש שם אנשים והוא לא נטוש באנגלית/עברית לא משנה Thanks!

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by kremlin,

אנשים הדודה שלי הביא לי מכשיר כזה שאיתו מלטשים וכל מיני דברים שעושים לציפורניים אז יש שמה לוח שליטה שהוא מכבה או מדליק את המכשיר ( מפסק רגיל ) ויש מן פוטנציומטר שהוא שולט אל המהירות של הסיבובים. היא הביא לי את זה ואני פתחתי אותו וראיתי שכל הלוח שרוף עכשיו אני צריך להכין "חדש" אני לא רוצה להתעסק בשום דבר קשה אז אני עשיתי שהפלוס ילך דרך המפסק ואז דרך הפוטנציומטר ואז למנוע והמינוס ישר ילך למנוע. או קיי זה הסיפור עכשיו אני עשיתי את כל מה שצריך אבל יש בעיה והיא : כשאני מפעיל את המפסק אז המכונה לא עובדת כי הפוטנציומטר מסובב עד הסוף ואז שאני מסובב את הפוטנציומטר בחצי דרכו אני רואה שיש שמה משהו נשרף נראה שזה החוטים הדבוקים האלה שאל הPCB של הפוטנציומטר. יש עוד כמה דברים שאתם צריכי…

• 3 תגובות
    • 734 צפיות
  21. Started by explize,

שלום כולם, הכל התחיל שלחברתי, סוג של פריקית אודיו עם חיבה לCD פלייר חיצוני(ולא כזה של המחשב- כי זה הורס את חווית האזנה והטקסיות של הכנסת הדיסק), לפטיפון ששיפצתי לה עם מתאם phono-AUX, ומוזיקה מהמחשב- רצתה לחבר את כולם לאותה מערכת רמקולים הייקפים של המחשב(אינספייר 5400 דהיינו 5.1 עם מגבר בסאב). מכיוון שהילדה סוגרת את המחשב לפעמים בלילה(הנורות לדים של המארז אנטק מפריעות לישון..לכו תבינו) ולכן האופציה לחבר הכל למחשב נפסל, כי המחשב הופך לסוג של מדיה סנטר וזה לא נוח לה. ולקנות עכשיו מגבר וינטג' או לשפץ אחד ולהביא רמקולים נוספים לא ממש מתאים- ומה שנגרא הגיתי בכך יום וליל ועלה לי הרעיון. לחבר את כל המקורות(2 מהם הינם 5.1 ואחד הוא סטריאו) לאותה מערכת רמקולים שכל פעם ניתן להחליף בע…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by ElemenTal,

יש לי מצלמת וידוא והיציאת FIREWARE שלה הלכה. יש לי במצלמה גם חיבור S-VIDEO, אז סתם חיברתי את זה למחשב, הפעלתי את המצלמה (ניגון) וכמובן שלא היה שום דבר על מהסך במחשב. האם יש איזה דרך לגרום למצלמה להציג את הוידוא במחשב, ואז אני פשוט אעשה רקורד עם FRAPS.

• 4 תגובות
    • 804 צפיות
  23. Started by mp91,

איך אני מןציא את החוטים מהמולקס. אין לי ערכה. יש לי רק מברג מינוס. וחבר שלי הוציע אבל הוא לא הצליח לפתוח את הברזל שעוטף את החוט.. אז איך באעצם עושים את זה?

• 3 תגובות
    • 631 צפיות
  24. לאחותי יש מחשב כבר 3 שנים לפחות עכשיו היא אחרי פורמט לקחנו את המחשב לבדיקה אצל חבר טוב שלנו שהוא חבר של אבא שלי הוא טוען שזה רק מגעים אני לפי דעתי זה ספק שמפעיל את המחשב כול שעה שעיים חצי שעה זה לא יכול להיות וירוס אז לדעתכם להחליף ספק? כמה עולה כיום ספק סטנדרטי? ישמח אם תוכלו להגיב ולייעץ לי בבקשה מה לעשות בכבוד רב eliran23

• 9 תגובות
    • 946 צפיות
  25. Started by roei_b,

יש לי 2 מצבים (תמונה) איזה מצב יותר טוב כך שהלדים יאירו את כל הפרספקס נ.ב. החץ מציין את כיוון ההארה של הלדים תודה מראש! [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 711 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.