אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
היי. לאחותי יש וידאו בחדר שלה וחשבתי שאפשר לקחת מחשב ישן שיש לנו בבית (מלפני 5-6 שנים) ולהכניס את המחשב פנימה. אני כמובן מתכוון לצבוע את המארז, אבל מה שיותר מעניין אותי זה כפתורים וחיבורים. מאחורה יש רק חיבורי תצוגה לא מעניינים, ומקדימה הכניסה של הקלטות וכמה כפתורים. רציתי לשאול האם אני אהיה חייב לחתוך תמארז מאחורה ולשים כיסוי אחר במקומו או שיש דרך אחרת לארגן שהחיבורים של כל הדברים יסתדרו שם ? אם אני חייב לחתוך תמארז, איך אני אחרי זה מחבר אליו חתיכת מתכת חדשה עם חורים שאני צריך ? אותו הדבר מקדימה, אני צריך שיהיה לי כפתורי הדלקה וכיבוי, ואני גם נורא רוצה שהCD רום יישב במקום של הכניסת קלטות. אגב אין לי כלים מיוחדים לעבודה ואני לא חושב שבשביל דבר ראשוני כזה אני אקנה ציוד מתא…
-
- 1 תגובה
- 918 צפיות
-
-
יש לי אייפוד דור רביעי וכמו שאתם בטח יודעים אחרי שאתה עושה לי סינכרון אתה צריך להטעין אותו פעם אחת דרך המטען המקורי של אפל שהוא דרך החשמל ואז אפשר להטעין אותו רגיל דרך ה usb עכשיו הבעייה היא כזו אין לי את המטען הזה נתתי אותו למישהו ושחכתי למי ??? אז חשבתי מה כבר יכול להיות מסובך כלכך לפי מה שאני יודע ה ספק דרך החשמל נותן 5 v אם אני ייתן לו דרך שנאי לusb (כמובן דרך הכבל של האייפוד) 5 v הוא "יחשוב" שזה המטען המקורי יטעין אותו (עניין של 10 שניות) ואז אני אוכל להשתמש בו שוב..... אז רציתי לשאול אם זה נשמע הגיוני ולבקש את הסרטוט של ה usb כאילו איפה אני צריך לחבר את המתח של ה 5v טוב תודה רבה וסתם שאלה כמה וואט כניסת Usb מספקת תודה רבה http://www.sollan.co.il/Sale_…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב אחרי שפתחתי פה 60 ת'ראדים על כול הבעיות שהיו עם המסך הכול נפתר וכרגע הוא מתפקד פצצות מנהלים לא להיתעצבן הייתי להוט להפעיל אותו חחח בכול מקרה זה מסך 5 אינץ' שכול מודר רוצה כזה אצלו בהשג יד אני החלטתי שאני רוצה אותו בתור טלוזיה וליראות בו סרטים תוכניות וכאלה ובו בזמן להיות גם במחשב ולגלוש באינטרנט החלטתי גם לשים אותו במפרץ 5.25 שלי יש 3 כאלה פנוים והם היו די משעממים שהם היו רקים ופה עלתה השאלה הגדולה איך לעזאזאל אני לא מקלקל את המראה היוקרתי של המסף ומשלב אותו במפרצים אחרי הרבה מחשבות עלה לי רעיון לחתוך את מסגרת המסך ולאר מכן להתאים אותה לפרצים החיתוך הוא פשוט חתכתי עם דרמל כך שנשארו לי החיבורים המקוריים של המסך וגם החזית היפה שיש לו בקנט יש מסביב לכול מסך קנט מעוגל כ…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
האם אפשר להשתמש בספריי פרמייר רגיל , או שעבור שלדה כזו צריך פרמייר מיוחד, וצבע מיוחד ? *כמו כן מישהו יודע מה השימושים של פוליאור? תודה לעונים g0vner_x3
-
- 1 תגובה
- 645 צפיות
-
-
שלום יש ברשותי מסך סמסונג דגם 2253BW קניתי איתו מכשיר שמחבר בין הממיר למסך לדגם המכשיר קוראים ITV 901 עכשיו חיברתי את הממיר למחשב עובד אבל ההאיכות על הפנים רואים כחול שחור לבן ניסיתי לסדר בהגדרות של המסך/המכשיר ללא כל הצלחה אני מאוד אשמח אם תעזרו לי בקשר לזה איך אני מסדר שהאיכות תיהיה חלקה תודה רבה
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום רב, אני מחפש מסך מחשב זהיר במיוחד להתקין על שרת, עקב חוסר מקום בארון השרתים והשימוש הדל במחשב זה... רצוי מסך שאפשר להתקין אותו בתוך מארז מחשב (מסך בגודל 3 כוננים 5.25") דומה למסכים שמגיעים עם מארזי ה HTPC, האם מישהו נתקל במסך כזה ? תודה מראש ובכבוד רב, זיו טל
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מצאתי עכבר ישן שלא עובד וחשבתי לשפצר אותו קצת שיהיה יפה סתם בישביל הניסיון אני רוצה לצבוע אותו יפה ולהוסיף לו תאורה של לדים בכמה מקומות וגם להאיר לו את הגלגלת אם יש לכם עוד רעיונות מגניבים אני אשמח לשמוע חשבתי על להוסיף לו מסך אבל אני לא רוצה להשקיע כל כך ויש לי כמה מגבלות אין לי איפה להעביר את החוטים של החשמל של הלדים. חשבתי להצמיד אותם לחוט המקורי ולעטוף את כולם ביחד עם איזה משהו אולי אייסולירבנד אבל זה לא יהיה אסטתי אם יש למישהו רעיונות תזרמו אפילו אם אתם חושבים שהם לא טובים...
-
- 25 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אני רוצה לחבר שתיי לדים של 3 וואט לבטריות שלא יהיו תלויות במקור חשמל קבוע איך אני עושה את זה ? חשבתי על בית של שתיי בטריות אצבע שניראה לי מביא 3 וואט ואז במקביל אבל לא יודע אם זה יהיה מספיק חזק בכל מיקרה תנו פה רעיונות כמה שיותר אני יבחר את האחד שיראה לי הכי הגיוני
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה יש לי חבר,שחבר שלו עשה בצבא משו מגניב הוא לקח רמקול של חברת SANYO משו מעץ ישן פתח אותו הביא מצבר נראה לי של 12 וולט חיבר את הרמקול למצבר הוציא מהרמקול בננה לחיבור לאמפי ודברים דומים וככה יצא רמקול נייד עם עוצמה כמו שמחבים רמקול למערכת... השאלה שלי היא אם מישו יכול לעזור לי בקניית המוצרים להרכבת דבר כזה ובכלל איך בדיוק לחבר את כל העסק הזה אחד לשני תודה לכל העוזרים!! אוראל
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי מסך של פליסטיישן אחד היום קניתי לו שתי בבנות שמתחברות לבננה של אוזניות כאלה זה כבר AV ממה שהבנתי בכרטיס מסך יש יציאה של בננה חיברתי אחת ולמסך חיברתי את הבננה שדומה לזאת של האוזניות הכול בחשמל אמור לעבוד אך לא פועל.. איזה הגדרות אני צריך לשנות או לשחק כדי שזה יעבוד ? אבירם והנה הוא עובד בתור טלוזייייייה ניראה לי אני ישים אותו טלוזיה וככהאני יראה טלוזיה חח כי הוא ממש ממש מולי אני ממש מתלהב ממנו חחחחחח [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 707 צפיות
-
-
פתחתי את המחשב של אמא שלי (נשרף לו הספק..), הוצאתי את הכרטיס מסך שהפריע לי להוציא את הספק, וגיליתי מראה מדהים! המפגר שקנינו ממנו את המחשב הזה, עשה "מוד" לקירור שעל הכרטיס מסך... הוא הדביק עם דבק חם קירור סטוק של מעבד אינטל על ההיט סינק של הכרטיס מסך! :lol: קצת תמונות: זה יכול לעשות משהו רע לכרטיס מסך? אני מניח שכדאי שאני אקנה מאוורר נורמלי לשים עליו...
-
- 5 תגובות
- 984 צפיות
-
-
אני רוצה לבנות מכשיר שיבדוק כמה פעמים דלת נפתחה ונסגרה, כולל באיזה שעות איך אני מתחיל?
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
התרשים שיש לי למטה מסביר לי לאן לחבר כול אחד מהצבעים כדי לקבל יציאת VGA מהמסך פליסטיישן 1 שיש לי בכבל שקניתי יש את הצבעים אבל חיברתי לפי בצבעים וזה לא עובד ניראה לי שהפינים לא תואמים את הצבעים יש נגיד למטה תמונה בצבע ורוד זה אומר שפין 13 צריך להיתחבר לחיבור 5 בתמונה למעלה ככה עשיתי וזה לא עובד הניחוש שלי הוא שהצבע של פין 13 הוא לא ורוד הוא צבע אחר מישהו יכול לתת לי תרשים של חיבור VGA איזה צבע זה כול פין כי ניראה לי הצבעים למטה זה סתם בישביל להבדיל רק או אולי מישהו מוכן להגיד לי מה מתחבר לאן? זה מסך של פלייסטשן אחד כמו שאמרתי הנה התמונות תודה לעוזרים אבירם [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היום הגיע אליי המסך שאני מחכה לו כבר הרבה זמן והידע שלי בחיבור מסכים ממש דל אז מאוד אשמח לעזרה בנוגע לחחיבור שלו זה המסך כפי שהגיע אליי http://img301.imageshack.us/my.php?image=0831080651kg9.jpg ואלה הן היציאות שיש לי בכרטיס מסך http://img301.imageshack.us/my.php?image=0827080644jm6.jpg וזה האתר שבו מראים בדיוק איך ניראה המסך וכאלה .. http://www.bit-tech.net/modding/2004/07/07/psone_lcd/2 איזה כבל אני אמור לקנות ולאן אני צריךל לחבר אותו ? חשוב לציין שבתאר שהזכרתי מראים איך לחבר את המסך אבל עם יציאת VGA אני לא יכול לחבר אותו עם היציאה הזאת כי היא תפוסה כבר למסך מחשב שלי שאלה נוספת אם נגיד אני לא יכול לחבר אותו ככה ואני צריך לעשות אותו ליציאת VGA יש סכוי שיש איזה שנאי קטן ש…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
תקשיבו כפרות אני רוצה לעשות מודינג למארז שלי, אני רוצה לחליף את דלת שמאל לדלת שקופה(כמובן שיהיה אפשר להכניס בתוכה מאוורר) .. אפשר לקנות אחת כזאת או שצריץ לקנות חומרים ולעשות מודינג? אשמח לקבל קישור למדריך או אתה מדריך עצמו.. זה המארז שלי : 6A19 BlackוCompucase קישור : http://zap.co.il/model.aspx?modelid=697383# תודה לעוזרים..
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מעוניין לעשות לו מודינג תוך כדי שימוש במחשב שלי... אני קונה חדש עושה לו מודינג ואחליף את המארז אחרי זה... אז שוט מי
-
- 3 תגובות
- 901 צפיות
-
-
אממ יש לי "מטען"(סתם ממיר מתח של טלפון בית)עם חצי אמפר ו12 וולט הקטע שאני רוצה להטעין איתן 2 מצברים של 6 וולט אז אפשר לחבר אותם בחיבור טורי שיתקבל 12 וולט וככה להטעין אותם? ועוד שאלה:יש לי מערכת ניידת עם רדיודיסק של רכב ורמקולים,הרדיו דיסק דורש 8 אמפר שהמצבר שלי מספק 8.5 אמפר ושהמצבר מוטען עד הסוף הוא לא מספיק להרבה זמן בשביל המערכת כי גם המערכת דורשת כמעט את מלוא האמפר בגלל העוצמת קול ברדיו דיסק וההפרש הקטן גם ממש משפיע בקיצור אם אני יחבר 2 מצברים של 6V ו12 אמפר לשעה כל אחד אז יצא 12V ו24 אמפר לשעה?מה יותר טוב מבחינת כוח וזמן המצבר היחיד של 12V ו8.5 אמפר או שניי המצברים של 6V ו12 אמפר? תודה מראש וסליחה על זה שאני כותב הרבה ושאפשר היה לסכם בכמה שאלות קטנות.. לילה טוב ושוב…
-
- 0 תגובות
- 680 צפיות
-
-
הצד של המחשב שלי הוא שקוף ואין בו תאורה מה שכן יש בו הרבה מקום ^^ הוא גדול.... רציתי לדעת לגבי לדים איפה אפשר להשיג וכמה זה עולה....? וגם אם יש כמה לאדים במכה אחת למשל כמו 20 לדים ביחד בעיגול יפה שיש להם חיבור + וגם - שבמקום שזה 1 אז זה יהיה יותר במכה אחת שיחשב למנורה אחת. אמרו לי שמנורת לד לא לוקחת כמעט חשמל זה נכון בכלל? אני יודע איך לחבר למחשב אז אנשים בבקשה מי שיכול להגיד לי מאיפה אני קונה ותביאו הצעות.... (אני לא צריך מאוררים עם לדים כי יש לי 4 מאווררים במחשב....)
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אז ככה אני יתחיל : התעצבנתי שיש לי מארז מתפרק (משנת 2000 נראה לי) אז החלטתי שאני לא רוצה מארז בכללל חח המאוורר הגדול שבתמונה מקרר גם את המחשב וגם אותי חח אני מתכנן קירור מים.. חסר לי רק בלוק מים (יש לי כרגע בעיות תקציב..) את הארד דיסקים אני לא יכול להזיז כרגע בגלל שהכבלים של הIDE שיש לי בבית קצרים מידי.. צריך ללכת לקנות אחד יותר ארוך.. מתוכנן עוד מאווררים פשוט אין לי כח לחבר אותם כרגע מתוכנן לדים גם (יום ראשון או שני) הנה תמונות של ההתחלה : 1. http://img254.imageshack.us/img254/5076/005tz4.jpg 2. http://img208.imageshack.us/img208/4821/006fw3.jpg 3. http://img517.imageshack.us/img517/9156/007jv5.jpg 4. http://img517.imageshack.us/img517/1065/008um0.jpg אח…
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
טוב אז קניתי דרמל של HYUNDAI לפני שלוש ימים - ואתמול והיום חתכתי איתו עם הציר הגמיש - ואני די מרוצה מאיך שהוא חתך ומהחלקים שקיבלתי איתו (חוץ מזה ששברתי 2 דיסקיות על שטויות - אבל זה היה באשמתי...) והיום באמצע שאני חותך עם הציר הגמיש פתאום אני רואה שהדסקית שעל הציר לא מסתובבת. ואז עצרתי את הדרמל וראיתי שהפלסטיק השחור הזה יצא מהמקום , הנה תמונה שתבינו אותי יותר . ואיפה שסימנתי את הפס הלבן משם הוא יצא . וגם המסמר הארוך שבפנים נופל ... עכשיו אני כשאני שם את המסמר הזה שוב בפנים ודוחך אותו ממש קרוב ואז מסובב את הראש של הצד השני(איפה שמכניסים את הדיסקית) אז זה עובד. אבל הבעיה שכל רגע הפלסטיק שוב נופל... וגם אני לא מבין למה זה קרה- לא קיפלתי את הציר ועבדתי בעידינות... אתם…
-
- 4 תגובות
- 850 צפיות
-
-
אני בונה קייס למחשב והחלטתי שיהיה בו דלת. מה עדיף שיראו קצת את הצירים אבל זה יהיה ממש חזק. או שהצירים יהיו בפנים אבל זה יוצר כמה בעיות: זה יצור מרווח בין החלקים (הדלת והקייס) ובנוסף זה יהיה פחות יציב וחזק. אז מה עדיף???
-
- 1 תגובה
- 929 צפיות
-
-
אני רוצה לצבוע את הג'ויסטיק שלי, שנראה כך: אני רוצה לפרק את החלק הירוק ולצבוע אותו בכסוף-אפור, כדי שיתאים לכל הציוד ההיקפי שלי (שזה שחור וכסוף) עכשיו לעניננו! תחילה רציתי לפעול לפי המדריך לצביעת העכבר שנמצא כאן באתר: http://hwzone.co.il/guides/mouse_guide אבל קראתי אותו והבנתי שכל התהליך לוקח 5 ימים מלאים עד להשלמת התהליך, רציתי לדעת אם יש איזושהי אפשרות לעשות את זה יותר מהר - שזה רק צביעה ולקה, צריך המלצה לגבי החמורים והשימוש בהם! עריכה: עוד רעיון שעלה לי, הג'ויסטיק הוא מוגבה בערך בס"מ (ארבעת הבליטות שיש לו אלו רגליים) אז חשבתי שיהיה נחמד לשים לו אורות נאון כאלה מלמטה שמאירות על השולחן. זה ישתלב לי טוב עם התאורה של ה G5 ו G15 חחחח, אז רציתי לדעת אם יש מדרי…
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי אני מעוניין להוסיף מנורות לד למארז שלי (אדומות). רציתי לדעת מאיפה ואיזה נורות אני אמור לקנות ואיך לחבר אותם. תודה לעוזרים
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לפני מספר ימים החלטתי: אני רוצה להתחיל את פרויקט המודינג הראשון שלי. אך לא היה לי נושא, לאחר מספר ימים ספורים בחרתי להתחיל פרויקט בוא אני אכין פאנל 5.75" עם לדים העובדים לפי מוזיקה. את הפאנל אוסיף למארז הTempest שלי D: כל התוכנית מוכנה, אבל עדיין אין לי את כל החומרים. יש לי כבר שרטוט של המעגלים ושרטוט של תכנון העבודה. מחר בבוקר אעלה את שניהם. התוכנית היא לקחת מפצל PL (החיבור הירוק - רמקולים) בשביל שיהיה לי חיבור אחד לזה וחיבור אחד לרמקולים שלי, אל אחד החיבורים לחבר מפצל RCA לשני ערוצים - אדום ולבן כמו של DVD וכאלה. לכל ערוץ יתחבר טרנזיסטור (Tip31) שיקבל מתח 5V מחיבור מולקס. אליהם אחבר שני לדים (אדום וכחול) במקביל ולכל לד אחבר נגד 100 אום. (הלדים הם 3V, 20mA). וכמ…
-
- 12 תגובות
- 3k צפיות
-
-
1. אני זוכר שדיברתי איתכם לא מזמן על זה ומישהו אמר לי על 100 לדים במחיר די טוב באי ביי ואני ממש לא מוצא את זה.. אז אם אתם יכולים לעזור. 2. היתה נוסחה כלשהי שידעתי איך לחשב איזה נגד צריך לקנות לאותו מצב. תודה לכל העוזרים
-
- 4 תגובות
- 902 צפיות
-