עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by RLM,

אני שוקל לקנות קתודה או שתיים להאיר קצת את המארז. המארז הוא Sagitta RaidMax, הוא Mid Tower. כרגע יש בו 3 מאווררים עם לדים כחולים שבאו איתו, ואת הלד הכחול של הV1. כיום נראה ככה: אני מתלבט בין כמה דברים, ויש לי כמה שאלות. נעשה רשימה שיהיה מסודר 1) קתודה אחת תאיר יפה את כל המארז? או שעדיף 2? 2) אם אני שם 2 קתודות בצבעים שונים, זה נורמאלי? או שזה נראה מוזר? (אם למישו יצא לראות...) 3) יש למישהו איזה אתר עם תמונות של מארזים עם כל מיני קתודות ותאורות? מצאתי כל מיני תמונות מפוזרות, בגוגל ובאתרים של מודינג, לא משהו ממש מרוכז על תאורה. 4) ראיתי שיש כל מיני סוגים ומחירים, יש הבדלים מהותיים בין הסוגים? בהירות/איכות וכו'? כמה בערך שווה להשקיע בקתודה טובה? 5) איך בדיוק…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by aviram20,

שלום חברי היקרים מי מאיתנו לא מכיר את הבעיה של כבל IDE שרוחב משתווה לרוחבה של מכונית לינקולין משנות ה60 מקשה עללינו המודרים לסדר אותו מכער את פנים המארז עם צבע אפור משעמם מפריע לזרימת אויר וביכלל , תופס מקום! החלטתי היום להראות לכם איך משפצרים לכבל הזה את הצורה! עלות החומרים 10 שקלים מצרכים: כבל כמובן מברג שטוח קטן איזולירבנד חתיכת טפט זוהר באולטרה ומספריים[לא חובה] טוב לרובנו במחשב יש 3 כבלים או יותר 1 של ההארד דיסק שני של הסידי שלישי של הפלופי לי אין פלופי לא צריך אותו חח אז התחלתי מהכבל של הסידי כיביתי את המחשב כמובן ניתקתי אותו מהחשמל בקיר והוצאתי את הכבל אחרי שהוצאתי את הכבל ספרתי כמה גידים יש בו יש בו 40 החלטתי לחתות כול 5 גידים אפשר …

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. שלום לכם, יש לי שאלה. רציתי לדעת איך אפשר לגרום למחשב לבצע פעולות כמו הדלקת אור, בעזרת מכשיר או משהו. ואל תגידו לי רק שם של המכשיר, אם תוכלו לפרט זה יעזור לי הרבה יותר. בנוסף אפשר לעשות זה גם פעולות קולויות או שזה כבר מסובך מאוד? (אגב מחיאת כף זה מספיק מבחינתי..) תודה לכם!

• 20 תגובות
    • 2.8k צפיות
  4. פשוט מדהים...איזה יצירתיות יש לאנשים http://www.gobossy.com/computer-cases/ אני כמובן נידלקתי לחלוטין על מחשב בתוך גיטרה אקוסטית

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by 22junky,

מצורף לינק לסרטון שמסביר איך עושים את זה אשמח לשמוע עוד פרטים (למרות שהסרטון מפורט ומוסבר ממש טוב) אני בטוח שיש פה מה להוסיף אולי מישהו כבר בדק את זה או עשה את זה ויש פה דוגמאות תודה רבה

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. Started by bezangeloo,

לא מצאתי ברשת פרטים על המסך של הnokia communicator 9110, מישהו יכול להאיר את עייני בנושא? מצורפות תמונות של הצ'יפים שלו, לא יודע מה אני אמור לחפש :-\ [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. אהלן.. יש לי בעיה של חיבורים.. (חוסר בכניסות) רציתי לדעת האם ניתן לבצע רעיון זה...: (אני יודע שתיאורטית זה אפשרי אבל אני לא יודע אם כל כבל כזה מכיל חוט אחד בפנים או כמה...) כמובן שכשאני ירצה להחליף בין השניים אני מוריד את שלושת המפסקים... **עריכה** בעקרון אני רוצה לדעת האם בכל חוט RCA ישנו חוט "מידע" אחד. (או אחד וארקה זה לא משנה...)

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by M-C,

יש לי מעגל של לדים וכשאני מחבר את הנגד הוא מתחמם ומעלה עשן. הנגד הוא 50 ו 100 אום (ניסיתי את שניהם אותה תוצאה) שמתחברים ל12V. השאלה היא האם הנגד לא תקין או שיש נגדים של 50-100 אום שיותר מתאימים ל12V? ועם כן מה השם או צבעים שלהם? תודה.

• 21 תגובות
    • 4.9k צפיות
  9. טוב אז אחרי הרבה עבודה קשה הלכתי לנגיה שברשותי והכנתי מסגרת מעץ יפה וישרה למסך ה5 אינץ שיתמקם בימקומם של 3 מפרצים שהיו לי פנוים בנתיים עשיתי את המסדרת ועשיתי גם פאן באס קטן עם שתי כפתורים חמודים יצא ישר ויפה שהם יכבו את המסך וחלק מהמאוריים שאני יקבע במועד מאוחר יותר כמו כן יש לי כפתור בספק שמחליש את המאוררים אז ככה שיצא לי מעיין פאן באס כזה בחלקים בכול מקרה הוא עושה את העבודה ובמיילה לא הייה לי מקום לפנאל פאן באס קנוי או עשוי אז היתפשרתי על זה יצא ישר מאודד והמסך משתלב בדיוק במסגרת אני מאוד מרוצה בנתיים עכשיו מרחתי עליו בונדו תוצרת בית שלי שאני ישייף אותו לגמרי בישביל להבטיח החלקה של 100 אחוז למרות שגם העץ כבר חלק אבל מנסיוני סיבי עץ נוטים להיתנפח ולא ארצה תו…

• 4 תגובות
    • 912 צפיות
  10. Started by gggil,

יש לי קירור של מעבד פנטיום4 LGA775 והכרטיס מסך הוא 9500GT בגרסא הפאסיבית. הכרטיס מסך במנוחה על 55-50 מעלות ובמאמץ עולה מהר ובלי בעיה על 60-64. אז רציתי לשים איכשהו את המאוורר של הקירור סטוק של הפנטיום4 על הקירור של הכרטיס מסך שיקרר אותו הכי טוב. עוד איזה חצי שעה ככה אני יעלה תמונה אבל בעיקרון, איך הכי עדיף לחבר?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. האם יש הנחיות לגבי חיבור LCD צבעוני שיש על חלק מהמדפסות החדשות ללוח אם. אם כן, אשמח לקבל הפניה לת'רד. הואיל וצריך גם תוכנה, האם התוכנות שהומלצו במדריך ה-LCD מסוגלות לשלוט בלוח כזה. כמו כן הייתי רוצה לדעת אם התוכנות האלו מתאימות ללינוקס, אם לא, אשמח לקבל הפניה לתוכנת לינוקס המסוגלת לשלוט במסכי LCD.

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. טוב אז תרשו לי לצוטט את ברוס באפר באומרי: [glow=red,2,300]it's Tttttttttttime @#$$#@[/glow] זוהי יריית הפתיחה למוד שלי. אנא הרגישו חופשי לקלל לגדף ולחרף כי זה הולך להיות בן זונה! טוב סיימתי להסחף , בו נתחיל יולי 26 [br]פורסם בתאריך: 26.07.2008 בשעה 07:42:59 היכרות עם המארזאחי הקטן מצא אותו לאחר ששכן (כנראה לא פיקח במיוחד) זרק את הפנינה הזאת. המארז הזה היה ברשותי זמן רב ורק עכשיו הרגשתי בשל מספיק להתחיל לכסח אותו ולשייף אותו ולאהוב אותו הרי המארז.. תוכנית extrior ראשית מה שרציתי לעשות זה לסגור את כל הפתחים מקדימה שבהם לא אעשה שימוש חריץ פלופי פתחים כפתור הפעלה וכו, המארז יהיה אטום מקדימה ובחלון של הCD נשים צג…

• 106 תגובות
    • 17.8k צפיות
  13. Started by Lior4543,

יש לי ספק כוח ישן (ATX 400 וואט) איך אני יכול להשתמש בו בתור מקור כוח חיצוני שאני יחבר לחשמל וישתמש בתור כוח לדברים קטנים, תנו לי בבקשה מדריך או הסבר מפורט כי אני דיי חדש בעניין של האלקטרוניקה.

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. Started by ziv123,

שלום יש לי זמזם שמחובר ל12 וולט שנותן לי צפצוף יחיד והייתי מעוניין שיצפצף בקצב מקוטע(1 0 1 0 1)איך אני עושה זאת?

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by aviram20,

בקרוב אני הולך לשים את המסך 5 אינץ שלי במפרצים 5.25 וודאגי קצת שהוא מתחמם אפילו שהוא אמור להיות ככה בכול מקרה קימבנתי מאורר שלא הייה מבייש רחפת ממש מאורר משוגע הוא מרטייט לי את כול השולחן ואת המארז חח אבל זה לא הבעיה השאלה שלי היא כזאת לאיזנ כוון לשים אותו לכוון במסך שיעשה עליו רוח מאחורה או לכוון הצד השני שיעיף רוח מהאזור של המסך לכוון הספק והמאורר האחורי שהם האגזוזים במארז שלי ככה זה ניראה מה אומרים חשוב לציין שיש שתים בצד שמכניסים ואחד מקדימה שגם מכניס קצת ... מצורפת גם תמונה של המסך מה אומרים? אני חושב שיעיף אויר משמה כי אם הוא יעשה אויר על המסך אין לאויר לאן ללכת ואז בעצם יהיה סיקרולציה של אויר חם בתור הכלוב [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 668 צפיות
  16. חיטטתי בארונות של אבא שלי.. ומצאתי שם מחשב פנטיום 1 ... על המארז היה (נוסטלגיה למי שזוכר "לחצן טורבו" חחח ) מסך קטן וחמוד ואמרתי שאני חייב אותו... הוא היה מחובר בכבלים כמו שמחברים את לחצן הON במחשב.. (אבל בפנטיום 1 לא לשכוח) ועכשיו איך אני מחבר אותו למחשב שלי?? ואיך אני שולט עליו כדי שהוא יקרא טמפ' של המעבד?? (לא היה על המסך הזה במדריך ) תמונות 1. http://img262.imageshack.us/my.php?image=031pz8.jpg 2. http://img142.imageshack.us/my.php?image=032tb6.jpg מקווה שתעזרו לי foty123

• 1 תגובה
    • 682 צפיות
  17. שלום לכולם יש לך מסך דק של 19 אינץ שאיתו אני משתמש למחשב לאחרונה קניתי מסך 5 אינץ' קטן של סוני פלייסטשן 1 קניתי אותו עם שנאי מתאים והוא מתחבר לממיר של יאס אני רואה בו טלוזיה והוא יושב במפרצים 5.25 של המחשב שלי וכן זה נוח כי המחשב מולי! השאלה שלי היא כזאת שמתי לב שהמסך מחשב הגדול מתחמם וזה לא ממש אכפת לי כי אם הוא ככה כניראה הוא אמור להיות ככה מה שקצת מדאיג אותי הוא לגבי התינוק הקטן(המסך 5 אינץ') שהוא גם מתחמם זה נורמלי שהוא חם? הוא לא ישרף מתישהו אחרי עבודה ממושכת של שבוע שבועיים? או יותר דרך אגב כמה זמן אפשר להשאיר מסך LCD דולק ? תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by dbzu,

יש לי לפטופ שהמסך שלו שבור אבל המחשב עצמו עובד איך אני יכול לנתק את המסך מהמחשב? זה יפגע בתפקוד של המחשב? בקשר לקבל בגלל שהמסך של המחשב שבור אז חשבתי לחבר אותו לטלוויזיה בתור מחשב לסרטים אבל אין לו חיבור s-video רק vga מצאתי סירטוט של כבל מ vga to rgb ורציתי לדעת אם הוא בסדר ומה אומרים הסימונים של ה h/hv וה v ? יש לי חיבור של ירוק כחול ואדום בסרטוט מה זה אומר?? אני רגיל שהכבל בצבע צהוב לבן ואדום [attachment deleted by admin]

• 23 תגובות
    • 6.5k צפיות
  19. Started by julbo,

יש לי מחשב נייד ישן 7 שנים הוא עדיין עובד יופי (מריץ XP כמו גדול) אבל קצת נמאס לי ממנו. יש למישהו הצעות מה לעשות לו?? תודה מראש לכל העוזרים.

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by alexbmw,

חשבתי עם נגיד אפשר איך שהוא להוסיף לדים על הגוף של ה 8800 ultra (לא עילו אלה בתוך הגוף קירור כך שתיוצר מין תאורה נחמדה כזו לכרטיס) השאלה היא האם זה אפשרי ולאן אני יכול לחבר את הלדים על הכרטיס תודה

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. שלום לכם.. אני החלטתי לעשות מודינג מטורף למארז (אף פעם לא ניסיתי אבל החלטתי לנסות) והתחלתי עם צביעה. הבאסה זה שזיינתי תמארז... הצבע היה לא טוב (היה לי כבר גימור לק אז זה לא נתפס) יצא ממש גרוע- כל נגיעה במארז קילפה חתיכות צבע. המארז נראה ממש מזוויע אז פשוט הורדתי את הצבע עם מדלל והוא הוריד גם חלק מהלק ומהצבע המקורי ככה שעדיין נראה ממש ממש לא טוב. עכשיו לשאלה שלי: האם יש כזה דבר צבע שיתפס לי על לק-צבע קיים? אם כן אז אם אפשר לדעת איך קוראים לו? אם יש כזה דבר אני מחר על הבוקר רץ לקנות תודה והמשך יום נעים.

• 4 תגובות
    • 816 צפיות
  22. Started by aviram20,

טוב היום אחרי שעבדתי כול היום על צבע למארז התחלתי עם הספק שאת התחת שלו צבעתי בשחור וגם את התחת של המחשב כך שמבחוץ כולו שחור כמו כן צבעתי גם את הכלובים בשחור ואת שאר המארז מבפנים צבעתי באפור גם הוספתי שתי לדים לספק בצבע כחול והמראה ממש מלבב חח יצא מאוד יפה ואני נורא מבסוט לפני זה המארז הייה כולו אפור ואז כולו שחור ועכשיו חצי חצי בערך חח אבל זהו אני משאיר ככה הדבר האחרון שנשאר לי לעשות הוא לקמבן מסגרת חדשה שתכנס למפרצים ועלייה ישב מסך ה5 אינץ שלי עשיתי כבר משהו אבל זה לא סימטרי יש בריחות של כמה מילימטרים ואני קצת פרפקציוניסט אז החלטתי לבנות משהו מעץ ולצבוע יש לי נגריה זמינה אז בקרוב אני יעשה איזה משהו חח הנה כמה תמונות [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by M-C,

עשיתי מעגל של לדים לפי צורה אבל הבעיה שלא ידעתי שצריך לחבר בטורי. איך אפשר לחבר את המעגל למצבר 12 וולט ולהשאיר אותו בחיבור מקביל המעגל מכיל 40 לדים שאמורים ליפעול תמיד אני לא יודע בידיוק את הפרטים עליהם אבל הם גדולים ניראים כמו הלדים האדומים שיש בכל מכשיר אבל הם בצבע לבן /שקוף שחיברתי אותם עם נגד למצבר הם עשו אור חלש ובלי הנגד או חזק. זה טוב להשאיר בלי נגד או שהם ישרפו? ועוד 10 לדים שמחוברים בטורי הם מחולקים לשלשות, השאלה לגביהם היא האם לחבר את כל הפלוסים ביחד ומינוסים ביחד עם נגד אחד או נגד לכל שלוש? ולמה? הנגד בשני המיקרים הוא בצבעים חום כתום אדום שחור חום, מי שהביא לי אותם אמר לי שהם מתאימים למצבד מקווה שאני מובן. תודה.

• 14 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. Started by aviram20,

הוצאתי קתודה של סורק ישן ואני רולצה לחבר אותה למחשבב רק אין לה פלוס ומינוס יש איזה 12 חיבורים קטנטנים כאלה שאם אדע לאן לחבר זה לא יהיה בעיה בכול מקרה הקתודה היא של קנון ורשום עלייה על המדבקה כול מני מספרים ואותיות שלא קשורות לחיבור או משהו זה ניראה לי הדגם ואין לי שום מושג כמה מתח היא צריכה כמה זה בדרך כלל ? 12 V ? לאן לחבר פלוס ומינוס ? תודה לעוזרים והנה כמה תמונות אבירם [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 895 צפיות
  25. שלום, אני רוצה לשפר קומקום חשמלי פשוט, ולהתקין בו חיישן קול. כאשר החיישן ייקלוט את המילים "מים חמים" לדוגמא, תחל פעולת הרתיחה אשמח אם למישהו יש רעיונות לביצוע.. ואיזה סוג של חיישן קול אני צריך. המון תודה!!!

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים