עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Anonymics,

שלום לכולם פירקתי ממסך את התאורה שלו עכשיו הוא צורך זרם גבוהה לדעתי וניסיתי להאריך את החוטים שלו..חיברתי חוטים עבים של חשמל בית.. הוא לא מקבל מספיק זרם והמנורות נדלקות חלקית... איך אני יכול להאריך את החוטים מבלי לאבד את הזרם? תודה !

• 1 תגובה
    • 910 צפיות
  2. Started by Dr. Evil,

שלום לכולם, ערב טוב וערב צח (במקרה שלי הוא מסריח מפרות הרוח שמגיעה מכיוון המושב מסריחה את כל האיזור ) בכל אופן, אבקש את עזרתכם בתרגיל שאיני מצליח להבין כיצד לפתור אותו היות ואיני מבין מהו מקור הכח. תודה מראש לכולם תיקנתי בפוטושופ את הערכים היות ואיני מתמצא בתוכנה ולכן זה מציג לי חצי פראד ולא חצי אוהם :-\ השאלות הם: א. חשב את הזרמים IR ו-IC. ב. סרטט דיאגרמה וקטורית של הזרמים במעגל. ג. חשב את ההספק של הנגד ואת ההספק הריאקטיבי של הקבל. ד. סרטט את פשולש ההספקים של המעגל הזה. אם אני כבר פה, אז אני אשאל, כאשר אומרים "סרטט תרשים פאזורי של המתח ושל הזרמים במעגל" זה אומר לצייר את החיבור הוקטורי של הזרמים נכון? (כמו זה של ההספקים וכן הלאה) [attachment deleted by admi…

• 52 תגובות
    • 6.3k צפיות
  3. Started by zam,

1. מהו בעצם מופע. האם הוא משרעת הגל? 2. מהי תנועת האלקטרונים בזרם חילופין?

4. Started by zvi0005,

שלום קניתי מחשב נייד מדגם HP Pavilon dv6. כאשר המחשב בטעינה, אפשר להרגיש עם קצות האצבעות זרם חשמלי חלש כשה נוגעים בשלדת המחשב. זה צריך להיות כך?

• 9 תגובות
    • 2.7k צפיות
  5. Started by Madboy,

מה הזרם המקסימלי שlpt יכול לספק דרך הdata bits ( פינים 2-9 )? אני יודע שהוא מסוגל לספק מתח של 5v אבל זרם לא מצאתי בשום מקום ואני פוחד לשרוף את היציאה שלי אם אני אחבר משהו שצורך יותר תודה

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. Started by wons,

מה הזרם שצורכים הלדים אולטרה ברייט? קצת קשה לי להאמין שהם באמת צורכים 25-30 מיליאמפר יש אולי תשובות אחרות?

• 3 תגובות
    • 943 צפיות
  7. היי. עשיתי כמה קידוחים במארז שלי כדי להוסיף עוד שני מאווררים, וחבר שלי אמר לי שהוא ישיג לי כוס קידוח כדי לקדוח את העיגולים למאווררים ופתאום הוא בא אליי ואומר לי שהוא לא יכול... בקיצור עוד שבוע אמורים להגיע לי חלקים למחשב החדש שלי, והמארז לא מוכן, וכל מה שחסר הוא לפתוח בו שני עיגולים בשביל המאווררים. אין לי את הכלים המתאימים ואני חייב עזרה ממישהו שגר באיזור המרכז. אם מישו יכול לעזור לי עם זה (אני אבוא אליו ולא אטריח אותו בכלל) אני אודה לו מאוד. פשוט סתם נדפקתי עכשיו ואני חייב את שני החורים האלה. מישהו? :s05:

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. יש לי מחשב פנטיום 3 עם לוח אם לא גדול ואני כבר מלא זמן רוצה לעשות לו איזה מארז אני מחפש רעיון למשהו יפה ולא יקר, אולי משהו מעץ, הקטע הוא שאני צריך רק את הצורה... בואו תפתחו תמוח היצירתי שלכם ותעזרו לחבר חשבתי על איזו קוביה מעץ שחור עם רשת וקטודה ירוקה, או מן משולש כזה, אולי אני אצייר בהמשך קיצור תעשו טובה תביאו לי רעיונות תודה עריכה: איך זה? מעץ שחור, קטודה ירוקה ומאוורר לדים ירוק מקדימה CD נסתר וכמו פה ממתכת מבריקה שיש לי, זה ישמש כידית להרמת הדלת (ראה ציר) יש לי גם רשת מגניבה ממתכת צפופה קצת, אפשר לשים אותה איפשהו וזה גם מאוורר וגם האור שיצא משם... פצצה ;D

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. אני רוצה לבנות מכונה קומפקטית וזולה שתנביט לי אוטומטית זרעונים יש לי קישור למכונה אמיתית שכרגע הולכת בשוק אך מחירה מאוד גבוה ורציתי לבנות מכשיר כזה שיעשה לי את העבודה הינה המכשיר http://www.newhorizon.co.il/sprouter_buyers_guide.php?language=he האם אני יכול לבנות משהו בסיגנון והאם מישהו יכול לעזור לי בתיכנון מעגל ורכיבים תודה ויום טוב לכם

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by Devil Servant,

יש לי מארז סולידי ופשוט,ואני רוצה עצות נחמדות לעיצובו כלים נראה לי שיש לי הכל אני רק צריך רעיונות. http://members.lycos.co.uk/sbazel/PC/ הנה תמונות של המחשב המאובק שלי.. שתביאו הצעות: הנה צד המחשב,חלק פרט ליציאת מאורר (בפנים זה שרוול) אולי אפשר להוסיף לו כמה לדים... אזור הסידירומים יותר למטה... למטה זאת יציאת מאוורר,פה אולי אפשר לעשות משהו עם המאורר.. כי זה האזור הכי חשוף (למראה) למעלה ובצד השני הכל שומם מאחורה שני המאוררים האחוריים שלי והנה התכולה הלוח M... המאוורר של המעבד ( ) מאורר מספר 3,לא יודע של מה.. נראה לי הכרטיס מסך מאורר מספר 4,של אזור הסידירומים... אזור הסידירומים... ( ) כל הPCI מפנים תמונה ברורה ביותר של הPCI מבחו…

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by moshe55501,

אני היום פירקתי מיקרוגל ולקחתי לו את לוח הבקרה וכמה סנסורים ומנורות ולקחתי גם את המגנטרון ואת הקבל המחובר אליו ורציתי לדעת מה עושה המגנטרון ומה אני יכול לעשות איתו

• 3 תגובות
    • 915 צפיות
  12. קניתי מארז שחור אבל הסידי שלי והצורב לבנים (מהמארז הישן) איך אני צובע אותם?

• 2 תגובות
    • 734 צפיות
  13. אני חדש איך אני מלטש צבע 2 שכבות מהמחשב כי אני עושה צבע למארז ואיך אני מלטש פינות של חלון

• 4 תגובות
    • 762 צפיות
  14. השגתי מאוור גדול וקטלני עכשיו איך אני מחבר אותו לספק שלי (זהו מאוורר שמקרר ארונות חשמל ממוחשבים) *במידה ואני צריך לשנות חיבור תדריכו אותי איך עושים זאת.... [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 1 תגובה
    • 736 צפיות
  15. חברה למישהו יש מדריך לבניית מכשיר אשר מגביר קול שהוא קולט מרחוק? ומאפשר לשמוע בצורה טובה יותר וברורה ממרחק

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. רציתי לדעת אם המתחים במחשב בסדר למרות שלא נראה לי ואם לא אז איך אפשר לסדר תודה מראש. http://planet.nana.co.il/amir0015/images/193637pic2.JPG

• 4 תגובות
    • 787 צפיות
  17. Started by moshe55501,

היום יצא המיקוד במיתוג ואני קיבלתי אותו מהמורה שלי והכנתי לי סיכום של כל החומר שיהיה לי ומעכשיו אני יתחיל לשנן אותו ולעשות תרגילים בעזרתו עכשיו נישאר לי נושא אחד שאני רוצה לסכם אותו וזה המונים אז ככה רציתי לדעת עם מישהו יוכל לשלוח לי סיכום או לכתוב לי על הסוגים של המונים ועל הפעולה שלהם תודה רבה לכל מי שיעזור

• 0 תגובות
    • 580 צפיות
  18. Started by ye_3333,

אז ככה חברה בעיקרון השקעתי המון כסף בשביל המערכת מחשב שייש לי.. אבל פשוט נהייה לי חשק לאיזה שיפור במארז שלי xaser 3 super tower v2000d חוץ ממאווררים מוארים מה כבר אני יכול לעשות שיגרום לזרימת אווירר אולי יותר טובה ובכלל לגורם למחשב שלי להיראות יותר טוב חחח והחוטים אצלי כבר מסודרים ממזמןם...

• 2 תגובות
    • 729 צפיות
  19. Started by ye_3333,

אז ככה חברה בעיקרון השקעתי המון כסף בשביל המערכת מחשב שייש לי.. אבל פשוט נהייה לי חשק לאיזה שיפור במארז שלי xaser 3 super tower v2000d חוץ ממאווררים מוארים מה כבר אני יכול לעשות שיגרום לזרימת אווירר אולי יותר טובה ובכלל לגורם למחשב שלי להיראות יותר טוב חחח והחוטים אצלי כבר מסודרים ממזמןם...

20. Started by yair1911,

היום התקנתי על ה6800GT ASUS קירור חדש ACCELERO X1 לצערי הרב החיבור מתח שלו הוא או 2 פינים או 4 פינים (מחברים גדולים) ולי בASUS אלוקים יודע למה יש לי מחבר 3 פינים פצפון. ושאין באף חנות נראה לי! התייעצתי עם החברה והם אמרו לי לשנות את המחבר 2 פינים ולחבר את המחבר הקטן של הקירור של ASUS (מחבר 3 פינים קטנים). הלכתי לחנות אלקטרוניקה והוא חיבר לי את המחבר של המאוורר המקורי למאוורר החדש. כמו שהם ציינו. חזרתי הביתה התקנתי את הגוף קירור על הכרטיס וכשהדלקתי את המחשב המאוורר עבד בכרטיס עם אזעקת אמת! מחשב לא מגיב ורק צפירה מטריפה ומפחידה!. לתומי חשבתי שזה בגלל שיש למחבר שלוש פינים ואני חיברתי רק 2 אז קרעתי גם חוט כחול מהמחבר של ה4 פינים והדבקתי ביניהם ולא עבד! עכשיו הקצפת שבאתי להחזי…

21. מצאתי מדריך פשוט, אבל הבעיה היא שאני לא יודע ממש את התרשים, http://www.hardwaresecrets.com/article.php?id=86 יש שם תרשים שהוא יחסית מקצועי מידי בשבילי, אני לא יודע איך זה אמור להיות במציאות על הלוח PCB :-\ אם מישהו יעזור וישה תרשים של זה קצת יותר פשוט כמו במדריך שיש פה באתר על בניית מקלט שוב חשוב, זה לא מקלט כמו שיש באתר זה לחיבור ישיר על הלוח אצלי יש 5 פינים על הלוח של IR אשמח אם תעזרו לי, תודה מראש!!!

• 0 תגובות
    • 703 צפיות
  22. חברה צריך מדריך לlcd עיקרון שיראה טמ' ולא שטויות אחרות תודה לעוזר שבת שלום שבת שלום

23. אהלן, חופש שיעמום מודינג חח יש לי טרנספורמר יש לכם רעיונות? תודה

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. שלום לכולם אזז כככה בואו נתחיל קודם כול תגידו מזל טוב קיבלתי לפני כמה ימים את המצלמה החדשה שלי קנון A80 אין עליה היא פשוט פצצה עד עכשיו אז כככה אני מתחיל אני יסביר לכם מה עשיתי בהתחלה ולא הלך לי מחוסר חומרים הסבר לתמונות:התמונה הזאות זה המארז שלי לפני כול הבלאגן כבר אם חור עכשיו לפני כול החלק שאני יראה לך של הצביעה רציתי לשים גומי מסביב למארז וזה לא כול כך הלך לי כי הוא היה גדול ורחב ולא התאים וככה זה היה בנסיון של ההדבקה בסוף ויתרתי והוצאתי את כול הגומי המסריח הזה שעלה לי 8 שקל למטר וחצי בערך הנה הגומי. וזה לא ה U כמו שיש לכולם כי אני משום מה לא מצאתי. טוב אני ימשיך הנה זה כבר אחרי הצביעה זה החלון הראשון וזה השני וזה שתיהם ביחד אני יודע שהצב…

• 21 תגובות
    • 2.6k צפיות
  25. חברה רציתי לדעת אם אפשר ךהפוך כבל שיש לו באחד הצדדים חיבור USB לPerllel וכל מה שקור ל COM1 COM2 3 4 אם לא הבנתם אז בעצם את אותו צד עם חביור USB לחתוך ולחבר כמו של מדפסת או עכבר ושיעבוד כראוי? תודה מראש.

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.