אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
היי. עשיתי כמה קידוחים במארז שלי כדי להוסיף עוד שני מאווררים, וחבר שלי אמר לי שהוא ישיג לי כוס קידוח כדי לקדוח את העיגולים למאווררים ופתאום הוא בא אליי ואומר לי שהוא לא יכול... בקיצור עוד שבוע אמורים להגיע לי חלקים למחשב החדש שלי, והמארז לא מוכן, וכל מה שחסר הוא לפתוח בו שני עיגולים בשביל המאווררים. אין לי את הכלים המתאימים ואני חייב עזרה ממישהו שגר באיזור המרכז. אם מישו יכול לעזור לי עם זה (אני אבוא אליו ולא אטריח אותו בכלל) אני אודה לו מאוד. פשוט סתם נדפקתי עכשיו ואני חייב את שני החורים האלה. מישהו? :s05:
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, אני רוצה להכניס קצת אור לחיי, או יותר נכון למארז שלי. למארז הקודם שלי (Raidmax Sagitta Black) היו כבר שתי קתודות ניאון המופעלות ע"י קול בצבע ירוק וכחול, ודי נמאס לי השילוב של ירוק כחול. אני מחפש שילוב חדש של צבעים במארז, חשבתי ללכת בכיוון של כתום עם אדם, ואולי סגול, יש מצב גם ללבן. מה אתם מציעים? תודה!
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הי, אני רוצה לבנות מגבר אוזניות נייד כמו כאן: http://www.make-digital.com/make/vol04/?pg=133 ואני לא מבין מה הסימן של שלושה מינוסים שלא הולכים לשום מקום, כמו זה שיוצא למטה בצד שמאל מה386. ודרך אגב, איך קוראים ללוח הזה שמלחימים עליו? לא הבנתי גם למה מחובר שם רמקול.
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מחפש חומר על פרוייקיטי AVR אם מישהו מכם בנה מקרן לייזר AVR ויכול לסייע לי בתרשימים שירטוטים תרשים מלבנים או רשימת רכיבים אודה לכם מאוד. בתודה מראש אבי .
-
- 1 תגובה
- 648 צפיות
-
-
שאלה: נגיד ואני קונה קטודה קרה שיש לה בקר לפי המוזיקה ואני לוקח ממנה רק את הבקר של המוזיקה ומחבר אותי ללדים במקום זה יעבוד או שיש לבקר הזה הגבלת מתח איך בודקים ואם יש רעיונות אחרים לאיך לחבר הרבה לדים שיפעלו לפי המוזיקה אז תנו פה רעיונות
-
- 7 תגובות
- 983 צפיות
-
-
יש לי לייד המיטה שקע כח, והייתי רוצה להעביר אותו למקום אחר. איך עושים את זה? ועד כמה אפשר לפצל שקע כח אחד?
-
- 11 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
נראה לי שזה מתאים לכאן, יותר מאשר לפורום ציוד הקפי . אבד לנו במעבדה כבל שהיציאות שלו מכל צד די סטנדרטיות אבל החיבור של שתיהן לא טרוויאלי. היצרן שלח לי מקנדה את האינפורמציה הבאה: The adapter cable consists of an adapter and a cable. Adapter: referring to attached drawing for RJ 12 to DB9 FEMALE adapter, Arrange as below RJ12 color DB9 2---------black------5 3---------red---------2 4---------green-----3 cable: standard modular telephone cable. ניסיתי בכמה חנויות ולא הצלחתי למצא. יש למישהו מושג איפה בארץ אפשר למצא כזה דבר (יש לי עוד קצת אינפורמציה על הכבל בקובץ PDF). נראה לי שמי שמייצר כבלים עושה כבל כזה ב 5 דקות. מכירים מישהו כזה?
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות פרויקט של הרבה (100+/-) לדים שיהבהבו לפי סאונד ראיתי שאנשים עושים וזה לא יוצא להם ממש חזק וכל זה איך אני יכול לעשות משהוא בקנה מידה כזה? (זה לא למחשב זה בכללי שיקלוט סאונד בחדר תודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מנסה לבדוק בנייה של מכשיר דרך הנחיות של אתר באנגלית. אני לא מבין גדול במונחים באנגלית ואשמח אם מישהו יודע מה המונח המקביל בעברית והיכן ניתן למצוא/לקנות רכיבים כאלו באזור המרכז: 1. 12VDC Negative Ion Generator 2. Reed Switch 3. Neo-Dymium Magnet 4. Heat Shrink Tubing or Electrical Tape תוד'ה!
-
- 2 תגובות
- 880 צפיות
-
-
שלום לכולם, קודם כל אני מקווה שזה הפורום המתאים (אם לא, אנא סילחו לי ותעבירו בהתאם). לפני מספר ימים נשרף לי קבל כמו שציינתי בכותרת (צירפתי בתחתית ההודעה לינק לתמונה ופרטים מדוייקים יותר) בספק כוח של TOPOWER 550W שהיה אצלי בשימוש בערך שנתיים וקצת. קניתי כבר ספק חדש (ראו במפרט בצד) אך אני עדיין רוצה לתקן את השרוף כדי שיהיה לי ספייר או למחשב אחר אפילו. חפשתי קבל כזה בכל חנות אלקטרוניקה שאני מכיר לפחות (היפרטרוניקס, מ.ה.ד.ר, ליאון, טל-מיר ועוד) לאף אחד אין קבל כזה במלאי ומקום היחיד שבדקו לי כמה ייעלה לי להזמין מחול זה טל-מיר, הבעיה היא שמדובר בהזמנה קטנה של קבל אחד או שניים במיוחד מאנגליה וזה ייצא לי בערך 90 ש"ח - שזה לא משתלם לי. אם למישהו יש רעיון מאיפה אני יכול להשיג כזה …
-
- 44 תגובות
- 6.4k צפיות
-
-
קניתי לדים ואני רוצה שהם יהבהבו לפי המוסיקה יש איזה חלק או משו שעושה את זה ואייפו אני קונה אותו
-
- 20 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
ראיתי את התמונה הזאת: http://hwzone.co.il/gallery/displayimage-3071.html ואני מת להשיג גם עקרב כזה... השאלה שלי.. זה מואר? זה מדבקה? חריטה? חייזר? מאיפה קונים את זה? קיצור... מישהו יכול לתת לי פרטים? תודה...
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
אהלן כולם, לפני בערך מיליארד שנה(לפני המפץ הגדול) פתחתי פה אשכול ואמרו לי שהמארז שלי נורא מבולגן וזה. והחלטתי לסדר אותו, אבל לא היה לי הרבה זמן בשנתיים האחרונות, אז עשיתי את זה רק עכשיו וגם הרכבתי את הכרטיס מסך שלי שחזר מתיקון והיה זרוק אצלי פה כבר חודשיים.. לפני: (לחצו על התמונות להגדלה) אחרי: אשמח לשמוע תגובות, הצעות והערות. שבוע טוב, אור.
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לטמפרטורה של המעבד עצמו או של הליבות וגם רציתי לדעת כמה דברים יש לי את התוכנה speedfan ומעבד e8400 התוכנה הזאת מראה טמפרטורת אמת אני לא יכול להתקין ריל טמפ בגלל שיש לי VISTA 64 הטמפרטורה של המעבד במאמץ היא 56 אבל של הליבות זה 60 ולפעמים זה 61 או 62 אבל אז אני רואה שהמהירות של המאוורר עולה וזה יורד ישר אז רציתי לדעת אם זה סביר או לא עד איזה טמפרטורה אני יכול למשוך את זה? תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 716 צפיות
-
-
תראו מצאתי את המארז הישן הזה בבית, ואני רוצה לעשות איתו משהו כי הרבה זמן הוא עובד בלי שאני עושה איתו משהו מיוחד... ואני רוצה לסדר אותו קצת ולהשים בו חומרה ישנה לאחים שלי.. ואני חושב שזה יהיה אחלה אימון בשבילי כי זאתי הפעם הראשונה שאני בעצם יעשה מודינג. אז קבלו קצת תמונות: *המצב קשה! http://img379.imageshack.us/img379/9563/1909081441rc7.jpg http://img171.imageshack.us/img171/1518/1909081442ve9.jpg http://img227.imageshack.us/img227/1066/1909081443oa4.jpg http://img227.imageshack.us/img227/8991/1909081444rs2.jpg תעייצו לי מה לעשות..
-
- 6 תגובות
- 836 צפיות
-
-
נגיד ואני רוצה לחבר 4 מאווררים של כל אחד 12V אבל אני רוצה שהם יתחברו ישירות לחשמל ולא למחשב איך אני עושה את זה ? שוב אני יסביר שלא יהיה אי הבנות אני מתכוון לקחת 4 מאווררים של 120MM ולחבר אותם בטור ככה שיצא 48V ואני רוצה לחבר את זה ליציאה של 220 של שקע ביתי איך אני עושה את זה איזה כלים אני צריך תודה מראש...
-
- 4 תגובות
- 982 צפיות
-
-
מה קורה חבר'ה? אני צריך עזרה חשבתי לקנות 2 משטחי פרספקס, לשים אותם בצורת V (הקודקוד יהיה בחלק הקרוב למשתמש), לשים מתחת למשטח העליון 2 מאוררים 120MM (אם תמליצו http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=361956.0 פה עליהם אני אשמח ) הV יחובר עם ציר, כמו בדלתות של פעם, וככה אפשר יהיה להגביה את המחשב לזויות אחרות במידה וארצה (כמובן שזה מצריך בניית תומך בצד השני). העניין הוא שלפי מיטב הבנתי, מאוררים מגיעים ב12/7V לכן, אם אני ארצה לארגן גם מפצל USB שמקבל מתח חיצוני, אני אצטרך לאלתר מקור מתח למאוררים, ובמקביל להמיר אותו ל5V לUSB. שאלותי הן כאלה: יש לכם אולי הצעה אחרת חוץ מפרספקס על מנת לבנות את המשטח הזה? (צריך משהו קשיח וקל). מישהו יודע היכן אפשר לקנות בב"ש? כי אני לא…
-
- 10 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
-
הבעיה- במשחקים מסוימים שאני אוהב ( בעיקר FIFA) יש אפשרות לשחק רק בעזרת מקלדת אחת האם קיימת אפשרות אלקטרונית ובצורה מסויימת להמיר את יציאת המקלדת לכזאת שתהיה דומה ליציאה של גם פאד הכוונה שמספר הכפתורים שבמקלדת יהיו תואמים את מ"ס הכפתורים שבבקר
-
- 4 תגובות
- 983 צפיות
-
-
בזמן האחרון אני חוזר מהבית ספר ברגל, וממש משעמם לי ההליכה של 3 ק"מ בלי לעשות כלום, אז חשבתי לשמוע מוזיקה, אבל אני מפחד להביא את האוזניות שלי (K414P) לבית ספר כי אני יודע שהן יקבלו מכות או שאיזה ערס יחליט שבא לו להפיל שולחנות ויהרוס אותן (אני מקווה שזה בסדר מצדך IG). אני רוצה להכין קייס קשיח, שבתוכו יהיה חומר רך ועוד מקום שקוע בשביל הM6 שלי, ומבחוץ לדעתי כדי להגן עליהם טוב צריך מתכת בעובי 5מילימטר בערך, אבל אני לא יודע באילו חומרים כדאי להשתמש. חשבתי להוציא על כל העניין 50 שקל (נשמע קצת הרבה אבל הוא ישמש אותי גם לאוזניות אחרות בעתיד). באילו חומרים כדאי לי להשתמש (עד 50 שקל)? חשוב שהמתכת תהיה ניתנת לצביעה. תציינו גם באיזה דבק להדביק את החומר הרך לציפוי המתכת. חשוב שהמתכת תה…
-
- 13 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אהלן חברים, למישהו יש מושג איפה אפשר לקנותך מאריכים ל צמת ה 12V של הספק וצמת ה 24 פין?
-
- 8 תגובות
- 912 צפיות
-
-
היי. בקרוב אני מקווה אני קונה מחשב חדש, שלי יעבור להורים שלי ושל ההורים שלי יילך למחסן. חשבתי להפכו לHTPC ואני צריך את העזרה שלכם. בפאנל האחורי יש רק חיבורי חשמל ו-וידאו, ואני צריך שיהיה לי פאנל אחורי עם מקום ליציאות לוח אם וליציאת חשמל של הספק. ללוח אם יש 6 יציאות סאונד, כרטיס מובנה, יציאות USB ורשת ועוד כמה פיצ'רים. מה לעשות ? אגב אין לי גישה לכל מיני כלים אז עדיף במינימום כלים שאני אנסה להשאיל ממישהו. אם יש דרך טובה לחתוך את המארז שלהם ולהלביש אותו בוידאו אני אשמח לטיפ. תודה לעוזרים, ליאב.
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם (איזה באסה, כתבתי קודם הודעה ענקית, והיא לא נשלחה והכל נמחק, אז נתחיל לכתוב הכל מחדש ) אז ככה יש לי מחשב פשוט, "מחשב הורדות" המפרט בצד ימין, ואני הולך לדחוף אותו לתוך מארז מניאטורי, שהיה בעבר קומפקט דיסק של מערכת סטריאו. מצורף כאן, JPG של האופציות + קובץ SKP תלת מימדי את התוכנה אפשר להוריד ב http://www.google.com/sketchup/download/ ואת הקובץ המצורף http://rapidshare.com/files/146039489/modnew.skp.html מידות המארז 34.7 על 24.2 על 8. אז ככה, כפי שרואים יש 3 אופציות לבינתיים אופציה ראשונה: HD+שילוש+ספק. יתרונות: הרבה מקום פנוי, במיוחד אם השילוש יסובב ב90 מעלות, לכן אפשר לשים איזה מאוררים שרוצים איפה שרוצים, החיבורים מאחורה. חסרונות: אין מקום לכונן דיסק…
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
טוב אז ככה אני רוצה לבנות מארז, חשבתי בהתחלה לבנות את כולו מפרספקס אבל הייתי בהלם כששמעתי את המחיר (230 שח למטר! - לפני הנחה אבל עדיין ) בכל מקרה החלטתי שאני אשפץ מארז שלי .. שהוא די חדש אבל לא יקר. עכשיו הקטע שאני רוצה לפרק את כל השילדה שלו שהכל יהיה בנפרד (,HDD ,CD ספק כח ,לוח, וכו'..) ככה שאני בוחר איפה למקם כל דבר ודבר.. רציתי לדעת איך לדעתכם הכי טוב למקם את הדברים? אם יש מארז נגיד שאני יכול להתבסס עליו.. אני הולך לעשות פילטרים לכל המאווררים, חלון שקוף ירוק, הוספת מאוורר עליון, גרילים, קונסים מחורצים.. ועוד כל מיני דברים...... (השראה עצמה מTVR מי שמכיר) התוצאה הסופית זה מארז שחור עם נגיעות של ירוק - אנוידיה. תודה לכל העוזרים ;D
-
- 0 תגובות
- 660 צפיות
-