עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by AvalonX,

אני רוצה לקנות 20 לדים של CIE2/7,000=12,000mCD 25DEG 3.2-3.3V PURE GREEN 515-525nm כמה נגדים אני צריך או נגד אחד שיהיה מספיק חזק? ואם אני יוכל לחבר אותם ברצף ? מאיזה חלק אני יוכל לקחת חשמל ?(זה בטח יקח יחסית הרבה חשמל )

• 34 תגובות
    • 2.7k צפיות
  2. Started by star010101,

שלום לכולם, קניתי מאוורר ArcticFan AF8025 PWM 80mm‎ אין לי מושג לאן\איפה לחבר אותו . יש לו 3 יציאות מוזרות . יש לי לוח ישן ASUS P4P800SE 865. יש איזה קומבינה לחבר אותו? תודה רבה.

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. שלום אנשים, אומנם הכלי לא ישמש לחיתוך של מארזים אלא לדברים דיי שונים, אבל זהו בהחלט הכלי הנדרש. יש לי מכשיר אחר שעלה הרבה יותר (לקרת ה-3000) והוא כמה רמות מעל כל המולטי המדוברים, הבעיה היא שהוא לא כלי שאני רוצה להוציא איתי מהבית, ולכן אני מחפש כלי נוסף שאני לא אדאג שיקרה לו נזק ממכה, ושיהיה לי לגיבוי למקרה הצורך (השימוש בו יהיה שעה-שעתיים בשבוע לכל היותר). עכשיו נשאלת השאלה האם הכלי של דרמל (ספציפית הדגם 300JD שבא עם ציר גמיש) טוב יותר מכלים כמו ה-WOLF שעולה רבע (130 מול 500)? אשמח לדעות של אנשים שעבדו עם שני הכלים. החשיבות היא לנוחות השימוש, אמינות, איכות ההרכבה של המכשיר, יכולת החיתוך שלו והיכולת לעמוד בפעולה רציפה של שעה-שעתיים בלי התחממות יתר/פגיעה מורגשת בביצועים. אג…

• 17 תגובות
    • 11.4k צפיות
  4. Started by 1qaz2wsx,

לפני כמה ימים הוצאתי מהמחסן את המערכת מיני הישנה של המשפחה (מערכת בת בערך 8-10 שנים של SANYO) כדי לראות מה כל המהומה על מדפיים וכו'... כ"כ אהבתי שהחלטתי להשאיר אותם ולהעיף את "קופסאות הקוטג'" הקודמות (מערכת סראונד, וויתרתי על זה בשביל הצליל המדהים.) ;D יש למטה תמונות של הרמקולים עם הרשת ובלעדיה. בקרוב אני עובר לחדר חדש, והחדר יעוצב ככה: קירות צבועים באפור בהיר. שולחן מעץ לבן (לא בדיוק לבן, אבל מאוד קרוב לזה). מגירות באותו צבע של השולחן. כמו שמבינים, הלכתי על עיצוב סטייל APPLE.. בהיר\לבן, אני ממש אוהב את זה. כמו שרואים בתמונות, המערכת שחורה. חשבתי לצבוע את הרמקולים בלבן(כמובן בלי לגעת בדריבר\אלמנט, צביעה יסודית...) שיתאימו לשאר החדר, אני שונא שיש משהו ברקע ששובר את כל העיצ…

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by aviram20,

יש לי מסך בערך בגודל 2 אינץ שהוא LCD צבעוני כמובן.. על גב המסך יש ג'וק כמה נגדים מעגל מודפס וזה.. אין לי מושג אם זה הבקר או שזה לא ..... השאלה שלי היא כזאת .. במידה ואני יתן אותו עם כבל VGA למעבדה או משהו כזה.. יש סכוי שיוכלו לחבר אותו לכבל ושאני ישתמש בו? או שיחברו לו יציאת AV או משהו כזה.. חיפשתי כבר יומיים לא מצאתי שום מידע מועיל .. אם ובמידה וצריך לבנות לו גם בקר , הם יכלו לעשות את זה שמה ? לא אכפת לי לשלם 200 או 300 שקל בישביל שיעשו את זה.. מישהו מכיר מעבדה שתוכל לעשות את זה? זה ביכלל אפשרי ?

• 23 תגובות
    • 2.3k צפיות
  6. Started by דנדן,

שלום לכולם (איזה באסה, כתבתי קודם הודעה ענקית, והיא לא נשלחה והכל נמחק, אז נתחיל לכתוב הכל מחדש ) אז ככה יש לי מחשב פשוט, "מחשב הורדות" המפרט בצד ימין, ואני הולך לדחוף אותו לתוך מארז מניאטורי, שהיה בעבר קומפקט דיסק של מערכת סטריאו. מצורף כאן, JPG של האופציות + קובץ SKP תלת מימדי את התוכנה אפשר להוריד ב http://www.google.com/sketchup/download/ ואת הקובץ המצורף http://rapidshare.com/files/146039489/modnew.skp.html מידות המארז 34.7 על 24.2 על 8. אז ככה, כפי שרואים יש 3 אופציות לבינתיים אופציה ראשונה: HD+שילוש+ספק. יתרונות: הרבה מקום פנוי, במיוחד אם השילוש יסובב ב90 מעלות, לכן אפשר לשים איזה מאוררים שרוצים איפה שרוצים, החיבורים מאחורה. חסרונות: אין מקום לכונן דיסק…

• 18 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. Started by aviaderi,

שלום לכולם, יש לי רמקולים 5.1 של פיליפס (http://www.moniline.co.il/Product.aspx?ProductID=896) שעד עכשיו היו מחוברים למחשב שולחני עם כרטיס 5.1. לא מזמן עברתי דירה ולקחתי איתי רק את הלפטופ שבו יש לי כרטיס סטריאו. חיפשתי לקנות כרטיס קול פנימי ללפטופ אבל המחירים גבוהים מידי. חיפשתי כרטיס קול חיצוי ולא מצאתי משהו טוב (המלצה, מישהו...). בכל מקרה, נתקלתי במתאם הבא שניתן לבנות לבד: http://www.instructables.com/id/Use-any-5.1-speaker-system-with-ANY-MP3-player-or-/ הפלוס שלו (עד כמה שאני מבין) הוא שניתן לחבר 2 מקורות קול (inputs) ולהוציא לרמקולים. מבחינתי זה מצויין כי אז אני יכול לחבר גם את הTV. אני צריך את עזרכתם בהבנת הסרטוט המצורף: http://www.instructables.com/id/S1LC0GRFH3PU…

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. Started by lesForce,

שלום, מכיוון שאני גר בירושלים ולא מוצא חנויות שמוכרות קתודות (אם מישהו מכיר חנות בירושלים שמוכרת קתודוות אני ממש אשמח לדעת איפה היא נמצאת) חשבתי אולי להזמין מהאתר הזה: http://www.moddersmart.com/ האתר נראה לי בסך הכל די בטוח כי הוא תומך בפייפאל וזה... אבל יש לי בכל זאת כמה שאלות אני מקווה שתעזרו לי (בעיקר מי שקנה משם בעבר ויש לו נסיון איתם) א - הדבר הכי חשוב , הם באמת אמינים? ב- בעזרה שם יש שאלה כזאת : Do you ship internationally? והתשובה: Yes. We proudly ship internationally but require extra documentation/information in order to reduce fraud. Please be prepared to submit copies of your credit card, photo ID, and signature. You may also be required to sign a shipping wai…

• 6 תגובות
    • 946 צפיות
  9. Started by froggy,

שלום לכולם. רציתי רק להזהיר את כולם שהשימוש בציר גמיש מסוכן מאוד לדעתי. בכל אופן הציר שאני השתמשתי בו של חברת WOLF, עשוי באיכות ירודה מאד. החיזוק של הציר אל הדרמל מאד בעייתי, והחיבור אל הדיסקיות חיתוך הוא המסוכן ביותר. אי אפשר לדעת מתי הדיסקית באמת מחוזקת, הציר מורכב משני חלקים: חוט פלדה ומין מהדק בחלק הקדמי, שני חלקים אילו לפעמים מתנתקים אחד מהשני. כל הדברים האלו יכולים לגרום לניתוק של הדיסקית, באם נתחשב בעובדה שהדיסקית מסתובבת ב30000 סל"ד, זה יכול לחתוך את הבשר שלנו כמו מרגרינה. אני מדבר מנסיון שאתמול השתמשתי בציר גמיש, והדיסקית התנתקה, כאשר היא הסתובבה על המקסימום. למזלי הדיסקית עפה לי מעל הכתף! ולא קרה כלום (חוץ מהדיסקית שהתנפצה). אני לא איזה קצין בטיחות צבאי או משהו,…

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. אם אני לא טועה , אמרו שיש איזה שמן אחד שתוקע את המאורר ולא כדאי להשתמש בו . משהוא יכול להמליץ לי על סוג שמן (אני חושב שאמרו ששמן מכונות טוב באיזה מקום בפורום.) מה אתם ממליצים ? לכרטיסמסך וגם אם אפשר שיהיה למאורר הרגיל .. תודה ! אופס , התבלבלתי בפורום .

• 24 תגובות
    • 2.7k צפיות
  11. Started by mondix,

איפה אני יכול לרכוש ממסר פשוט 10A 220V ? תודה למתייחסים

• 7 תגובות
    • 4.7k צפיות
  12. Started by dany_tab,

קראתי פה איזה מדריך הכנת לדים שמהבהבים לפי מוזיקה וצריך לחבר חוטים דקים לחיבור מדפסת, אני מנסה להלחים אבל לא מצליח, הכל התחרבש הכל נמרח. המלחם שלי הוא מהפשוטים האלה של ה 25 שקל זה משנה משהו?

• 18 תגובות
    • 4.7k צפיות
  13. Started by Deddy,

יש לי מקור מתח של 24V, אני רוצה להשתמש בו כמו שמשתמשים במצת של הרכב כדי להטעין את הפלאפון וכו'.. איך אני עושה את זה?

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by coben,

אני מתכוון לשעון עצמו. תודה

• 3 תגובות
    • 3.8k צפיות
  15. Started by neeto,

איפה אני אוכל למצוא מדריך שמסביר איך לעשות זאת ורשימת "מצרכים"? בכללי, אני רוצה למצוא אתר שמכוון למדריכים בנושא בניית מכשירים אלקטרוניים פשוטים. מן "do it yourself" שכזה. האם קיים אתר כזה? תודה.

• 9 תגובות
    • 4k צפיות
  16. שלום, ברשותי 4870X2 של Club3D אך משום מה הוא הגיע ללא מתאמים בכלל איפה אני יכול להשיג מתאמים? האם מישהו יכול להמליץ לי על חנות באיזור השרון שעובדת מחר (ערב יום כיפור) בשעות הבוקר? דחוף מאוד תודה רבה לכל העוזרים

17. השאלה פשוטה מאוד, איך אני הופך אותו לכזה? ראיתי בזמנו מדריך של מישהו שהצמיד ל EEE שלו מן "פאנל נגיעה" שהופך את המסך למסך מגע. הדרישות שלי הן שיתמוך בויסטה, ושלא יהיה יקר מדי. ועדיף שיהיה מהארץ.

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by midnight8,

אני מתכנן לעשות חלון במארז שיש לי עכשיו ואני רוצה לשים גומי בין המארז לחלון ראיתי שזה יוצר יפה מאוד יש סוג של גומי שאתם יכולים להמליץ עליו? ואם כן אז איך אני משתמש בו וכמה הוא בערך עולה תודה מראש טל

• 3 תגובות
    • 996 צפיות
  19. Started by J0n1,

יש לי Data Sheet שכנראה יתאים למסך שברשותי, אבל אני לא ידע מה לחפש. זה הלינק http://www.datasheetpro.com/108994_download_LTM10C273_datasheet.html זה יכול לעזור לי?

• 1 תגובה
    • 802 צפיות
  20. Started by Director,

שלום לכולם , הסתכלתי באשכול קירור של האנשים פה , ולהרבה אנשים היה כמו נייר חום כזה (דומה לפיבר קרבון ) , שעוטף את החוטים . אפשר להשיג את זה מאיזה מקום ? זה חוט או משהוא שעוטף אותו ? תודה לעוזרים ! תמונה: אני מדבר על החוטים שהולכים מהספק להארד דיסק

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. אתמול אני ואבא שלי קנינו מקדח כוס ב-25 שקל הכי גדול זה 63 ס"מ ..(זה כמה כאלו ביחד). אז מה עדיף לעשות את החור עם המקדח כוס , ואז ללטש וזהוא . או עם הדרמל ?

• 23 תגובות
    • 2.4k צפיות
  22. היי. עשיתי כמה קידוחים במארז שלי כדי להוסיף עוד שני מאווררים, וחבר שלי אמר לי שהוא ישיג לי כוס קידוח כדי לקדוח את העיגולים למאווררים ופתאום הוא בא אליי ואומר לי שהוא לא יכול... בקיצור עוד שבוע אמורים להגיע לי חלקים למחשב החדש שלי, והמארז לא מוכן, וכל מה שחסר הוא לפתוח בו שני עיגולים בשביל המאווררים. אין לי את הכלים המתאימים ואני חייב עזרה ממישהו שגר באיזור המרכז. אם מישו יכול לעזור לי עם זה (אני אבוא אליו ולא אטריח אותו בכלל) אני אודה לו מאוד. פשוט סתם נדפקתי עכשיו ואני חייב את שני החורים האלה. מישהו? :s05:

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. יש לי מחשב ישן, פנטיום 3, כמה מאות מגה של זיכרון, HD של 40GB מחשב ניסויים כזה. חשבתי להשתמש בו במרכז בקרה לחשמל בחדר. שאוכל בעזרתו לשלוט על מערכת החשמל, מהורדת החשמל לגמרי, וכולל לכבות את האור, מחשב מרכזי... וכדומה. אשמח אם מישהו יוכל להפנות אותי לאתר שדרכו אוכל לבנות\לקנות את הממסרים והמעגלים הדרושים לבניה של מוצר כזה. תודה

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by monya2007,

אני רוצה לעשות פרויקט של הרבה (100+/-) לדים שיהבהבו לפי סאונד ראיתי שאנשים עושים וזה לא יוצא להם ממש חזק וכל זה איך אני יכול לעשות משהוא בקנה מידה כזה? (זה לא למחשב זה בכללי שיקלוט סאונד בחדר תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. זה סיפור עצוב היה פעם מחשב שהזניחו אותו ולא ניקו אותו אף פעם קראו לו "המחשב של טל" ואני זה טל קיצור תראו מה גיליתי בפנים... פה ראיתי את שיכבת האבק אז נגעתי והבנתי שאני יכול לעשות משהו אומנותי (אז רשמתי תשם שלי) קיצור פירקתי אותו עד שלא נשאר עליו כלום רק לוח אם תפסתי קומפרסור ונכנסתי באבי אביו של המארז עכשיו הוא מבריק וירד שתיי מעלות מהמעבד ומשאר הדברים (הארד דיסק כרטיס מסך וכו..) גם ירד אבל לא בדקתי כמה קיצור פירקתי אותו עד שלא נשאר עליו כלום רק לוח אם תפסתי קומפרסור ונכנסתי באבי אביו של המארז עכשיו הוא מבריק וירד שתיי מעלות מהמעבד ומשאר הדברים (הארד דיסק כרטיס מסך וכו..) גם ירד אבל לא בדקתי כמה

• 19 תגובות
    • 2.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים