עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by oronluko,

אנחנו קובי ואורון בני 19 מראשל"צ לומדים להנדסאי אלק' לכן זה התחום החזק, החלטנו בתור ניסיון לעשות את המודינג הראשון שלנו. אם נצליח במודינג יבואו עוד. המודינג הוא בהשראת הרכב מס' 1 Mercedes-Benz SLR McLaren (תחפשו בגוגל תמונות ותבינו למה). בתחילה חשבנו לחתוך בדלת המארז כתוביות של שם הרכב+סמל+להבות כרקע אך זה בלתי אפשרי אז התפשרנו על זה: את המארז קיבלנו מחבר(פרוק): המארז קצת מעצבן בעיקר בגלל הדלת המטומטמת הזאת שיש לה שקע ובליטה בשביל ידית וחורים לא קשורים כל זה בתוך עיגול שקוע קצת... בקיצור חרא של דלת ולא המשטח האידאלי לחתוך עליו אך פתרון יגיע בהמשך(נקווה). עוד משהו שמעצבן במארז זה הגליות בחלק הקדמי שבהמשך נחשוב מה נעשה איתו.. בקיצור חוץ מהחלק האחורי העליון והתחת…

• 8 תגובות
    • 2.2k צפיות
  2. Started by Vatos-Locos,

האם בטוח לשים אותו בקרבת חלקים אלקטרוניים בזמן פעולה ? חשמל סטטי מוליכות ושאר הצרות...... מאיפה אני יכול לקנות עוד ספוגים כאלה (בערך באותו עובי כמו שמגיע עם הלוח אם) והאם יש להם שם מיוחד (מה אני אמור להגיד למוכר) תודה.

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by Cereal Killer,

אהלן חברים, למישהו יש מושג איפה אפשר לקנותך מאריכים ל צמת ה 12V של הספק וצמת ה 24 פין?

4. Started by M0P,

אממ שלום שאלה כזאת כמה מאווררים אני יכול לחבר לחיבור מולקס נקבה אחד ?

• 8 תגובות
    • 868 צפיות
  5. Started by a_beilis,

יש לי את המפרט בצד... אני מעוניין להוסיף למארז מאורר או 2 הכי חשוב לי זה מאורר 120 למעלה... קראתי את המדריך ואני לא חושב שאני יסתדר עם כזה דבר... יש מישהו או חנות שעושה כאלה דברים בתשלום?

• 8 תגובות
    • 975 צפיות
  6. Started by DarkRise,

השאלה שלי היא מה ההבדלים בין מלחם 15W ל30W וכו' ואיפה אני יכול לקנות בדילים בשביל ההלחמה? באותו השאלה איפה אני קונה נגדים או חוטים חשמלים [הקטנים בשביל ההלחמה מחוץ ללוח שורות] תודה מראש לעונים עריכה: בנוגע לנגד 500 אום שנראה כזה http://media.digikey.com/photos/Copal%20Photos/CT94EP%20SERIES.jpg איפה אני משיג?

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  7. Started by MasterDK,

האם יש אפשרות לעקם פרספקס בתנאים בתיים? אם כן איך?

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by liornet,

כי המדריך בפורום לא ממש מפרט איזה פין זה VSS,VDD,RST וכו... תודה לעוזרים וזה מסך Dot Matrix עם תאורה אחורית כחולה וטקסט לבן 128x64. כל המידע שיש לי עליו: תודה לכול העוזרים. ליאור.

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. יש לי עכבר ישן שעדיין עם הגולה הזאת ובא לי לעשות איתו משהו חשבתי להוסיף שם לד ושזה יוציא אור בין המקשים האלה שעליו אבל ניתקלתי בבעיה של החשמל איך אני יחבר יש שם חיבור כלשהו שאין לי מושג איך אני יכול לחבר אליו הינה תמונות: (מצטער על האיכות-מצלמת אינטרנט)

• 8 תגובות
    • 927 צפיות
  10. Started by zombie,

יש אפשרות לשפר אותו או לעשות משו למארז שלו? הצעות? אולי יש לי שימוש במאוורר מאחוריי המעבד..הוא ממש חזק לפי מה שהבנתי... הצעות? הינה וידיאו של המחשב כולל פנים המארז וגוף הקירור המשונה ( )[attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 958 צפיות
  11. קירות, הכוונה לריצפה. יש לי בבית סטטוסקופ, אבל זה לא מספיק חזק. שומעים כעיקרון רק צלילים חדים, ולא דיבור... ראיתי איזה מוד ביוטיוב לחבר 2 מיקרופונים לסטטוסקופ. http://mods-n-hacks.wonderhowto.com/how-to/make-high-tech-spy-stethoscope-159100/ אבל אני בספק שהמוד הזה יעזור

• 8 תגובות
    • 4.7k צפיות
  12. היי לאחרונה קניתי שני מאווררים 120mm של Thermaltake, הם הגיעו היום. הרעיון זה לשים אותם על הדלת של המארז, כבר דאגתי שיעשו לי חורים במארז (כלומר כבר יש שני חורים מוכנים במארז למאוורים - את המיקומים אתם עזרתם לי לבחור לפני איזה שבוע-שבועיים) עכשיו בהתחלה חשבתי לי שאני פשוט יאלץ לפרק את הדלת כל פעם בזהירות ולנתק את הכבל חשמל, אבל שראיתי את הודעת החדשות האחרונה (שבירת שיא הHTT) ראיתי שיש לו דלת על צירים וחשבתי לעצמי שאני גם יכול לעשות זאת. עכשיו אני ראיתי שתי אפשרויות: 1) אפשרות יותר נוחה אבל יותר קשה לעשייה, הציר יהיה בצד האחורי של המארז. 2) אפשרות פחות נוחה אבל יחסית פשוטה - הציר יהיה בצד הקידמי של המארז. דלת המארז סטנדרטית - שני ברגים גדולים (כאלה שאפשר לפתוח עם היד) מאחור…

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. http://img87.echo.cx/img87/6372/12fd.jpg מה עושים? ויש לי מקום לחבר מאוורר על הלוח אם אבל הוא תפוס על ידי מאוורר אחר מה עושים וחשוב שתציעו פתרונות ללא סיכונים

• 8 תגובות
    • 879 צפיות
  14. אז כמו שהבנתם- אני מחפש פרספקס בעובי של 4 סנטימטר בערך בשביל גוף לגיטרה קאסטום שאני עוזר לחבר לבנות. המידות שאני זקוק להם- 40*60 ועובי של 4 ס"מ המשטח. עכשיו בגלל בעיות הגודל והעובי אני הייתי שמח לעזרה מאנשים שיש להם ידע עם כמות כבדה של פרספקס לצורך פרויקט שכזה ומאיפה אני משיג כזה גודל וכמה זה יעלה בערך? בפרויקט הזה אני קצת בבעיה כי את הגוף אני חותך מהפרספקס ולא יודע בדיוק איך- הצעתי עם מסור סרט אבל זה יגרום להפיכת החלק החיצוני של הפרספקס לחלבי ואז הפרספקס לא יהיה יותר שקוף וזו בעיה. בשביל שתקבלו ראש אני אביא לכם סרטון של בחור שעשה את הפרויקט הזה עם מכונת CNC וזה יצא מאוד מדהים! (לא נדבר על האספקט המוזיקלי שאני הערתי לחבר שלי עליו, אבל הוא חי בחולומו..) הסרטון- א…

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. שלום לכולם. נקרע לי החוט של המקלדת והחיבור ps/2 בקצה שלו בלתי שמיש. למזלי יש לי כמה עכברים מאוד ישנים בעלי אותו חיבור - ps/2. לקחתי אחד אך כעת נתקלתי בבעיה - צבע החוטים בשני הכבלים לא תואם. עכשיו אני מנסה להבין לאן מתחבר כל חוט בכבל המקלדת, הצבעים שבכבל הם: אדום שחור ירוק לבן חוט חשוף ללא צבע (הארקה ?) לפי מה שהבנתי מחיפוש באינטרנט הוא שלמקלדת מחוברים 4 חוטים: Vcc GND Clock Data הבעיה שלי עכשיו היא להתאים את תפקידי החוטים לצבעם, למישהו יש מושג איך זה מתחבר ?

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by moshe_S_m,

שלום לכל מי שיכול לעזור (וגם מי שלא) אני צריך לצרוב את ה- 8952 שלי דרך יציאת הCOM של המחשב אני יודע שצריך MAX232 אך אני צריך שאוכל להגיע גם לEEPROM שלו ולשנות חלק מן ההגדרות לאחר שהמעגל כבר קיים, אשמח אם משהו יוכל לתת לי כיוון ואפילו סרטוט מתאים בתודה מראש משה

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by Kodi,

ראיתי אניזה פרוייקט פה שמישהו בנה מארז מעץ או מעיין "כיסוי" למארז ופשוט נדלקתי מזה.. התחלתי לשקול מאוד מאוד ברצינות לעשות אחד. התכנון הוא לעשות את כל המארז מעץ חוץ מהכלוב של הHD והכלוב של הדיסקים.. ראיתי בפרוייקט של עץ שפורסם פה שריפדו את הדפנות בספוג.. למ זה נחוץ? ומה ההשלכות של רכיבים אלקטרוניים בעץ? תכננתי לעשות את הדפנות בעובי של לפחות ס"מ או 2 ואת החלק האחורי דק בשביל שיהיה קל לעשות חיבורי לוח וPCI.. אני ילך כנראה לACE ויקנה עץ, כמה עולה בערך? וכמה אני בערך צריך אתם חושבים? אני יעשה את זה ביחד עם חבר שלי ויש לו מקלט עם המון המון כלים - מסור \ משייף \ מקדחות למיניהם \ דיסקים המון המון המון כלים כך שלא יהיה בעיה וגם אבא שלו יעזור לנו.. באיזה צורה אני צריך להתחי…

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by Moty_p,

ממה בדיל עסוי? איך הוא מוליך כזה טוב? מזה יעני ברזל? אלומיניום? ולכל מי שמלחים היום בלי משחת הלחמה: אתם עושים את הטעות של החיים שלכם אתם לא מבינים כמה החיים קלים שאתם משתמשים עם המשחה הזאת! והיא גם לא נגמרת!

• 8 תגובות
    • 6.8k צפיות
  19. הי לכולם הטלפון אנדרואיד הישן שלי היה עם סוללת Li-Ion, והגיע עם ספק 5v 0.5A. הטלפון אנדרואיד החדש שלי הוא שוב (מן הסתם) עם סוללת Li-Ion, והגיע עם ספק 5v 1.5A. (ספק רגיל, בלי QuickCharge ושום דבר בסגנון) עקב המעבר ל-1.5A, הטענה תהיה עכשיו מהירה יותר, אבל בטלפון הזה הסוללה מובנית ולא ניתנת להחלפה (לפחות לא ע"י משתמש רגיל..), ומה שחשוב לי יותר ממהירות ההטענה, הוא משך החיים של הסוללה - מספר ההטענות שהיא תוכל לקבל עד שתהפוך להיות דיי בלתי שמישה. השאלה שלי: האם השימוש במטען הזה השהגיע (1.5A) יקצר את משך החיים של הסוללה? אולי כדאי לעבור למטען 1A או 0.5A? אני לא ממהר בהטענת הטלפון, …

20. Started by captaincaveman,

לא בטוח שזה הפורום המתאים... כמו שנאמר בכותרת, השלט של הרסיבר הפסיק לעבוד. זה לא הסוללות כי החלפתי. למיטב ידיעתי הוא לא נפל/נרטב או משהו בסגנון (אולי כן, זה קרה בדיוק אחרי שהמנקה היה אצלי) מה אפשר לעשות? מדובר ברסיבר ישן, אבל עובד מצויין.

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. הכל התחיל בזה שחיפשתי לקנות מאוורר לps2 שלי, אחרי קריאת ביקורות באינטרנט, הבנתי שהמאוורר הזה מאוד רועש ובתכלס לא מוציא כמעט אוויר. מה גם שמחירו לא ממש זול.. (כ-50 ש"ח בארץ) אז חיפשתי קצת באינטרנט ומצאתי מדריך להפוך מאוורר של מחשב למאוורר בחיבור Usb. השתמשתי במאוורר חרישי במיוחד - glacialtech silent blade. בסה"כ מוד קל לעשייה, תוצאה מספקת ביותר, עובד עם כל מכשיר בחיבור usb. התוצאה לפניכם: http://img521.imageshack.us/img521/3228/22042008671ps9.jpg אם למישהו יש שאלות אשמח לענות.

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by yakirsh4,

שלום, יש לי שתי שאלות בנושאים שונים 1.האם יש פה אנשים שלא עשו צבא (מסיבות נפשיות כאלא ואחרות) ויכולים להגיד איך זה השפיע עליהם בראיונות עבודה כו האם יש פה אנשים שמעשיקים עובדים ( בתחום ההי טק כמובן) ויכולים להגיד אם זה ישפיע על בחירתם אם העובד עשה צבא או לא וכמה זה השפיע על ההחלטה 2 . הסתכלתי בכמה אוניברסטאות על תנאי הקבלה לתוא בהנדסת חשמל ואלקטרונירה ובכמה אוניברסיטאות (כמו למשכן המכון הטכנולוגי חולון) לא רשום שממוצע הבגרות משנה אלא רק התוצאות במתמטיקה ופיזיקה השאלה שלי היא אם למרות שלא רשום יש סיכוי שזה עדיין פקטור כי חלק מהבגרויות שלי ממש גרועות (כמו תנ"ך שיש לי 55) האם לדעתכם זה בכל זאת משפיע למרות שלא רשום על זה כלום באתר? תודה רבה

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  23. Started by mosheva,

שלום!!! הבנתי שזה אפשרי לחבר צג PS1 למחשב ולא מצאתי מדריך.... :-\ אז ככה שזה לא סגור שאני יקנה אחד ולא ידע איך לחבר אותו (דרך אגב מוכרים בבאג ב 299 שח) אז אם מישהו יוכל להפנות אותי למדריך (עדיף בעברית) אני ישמח...!!! והאם בכלל שווה להשקיע בו ולא בצג LCD רגיל ... ??? תודה !!!!

• 8 תגובות
    • 956 צפיות
  24. Started by starline,

שלום רציתי לדעת אם יש מדריכים או מישהו שיודע איך עושים את הדבר הזה: שעון של רכב יש לי.. ידע באלקטרוניקה יש קצת ותמיד אפשר ללמוד עוד יש הרבה סרטונים ביוטיוב על זה וגם היה בנאדם בארץ שעשה את זה השאלה איך מחברים את זה למחשב שיעבוד עם המחשק<? תודה

• 8 תגובות
    • 2.2k צפיות
  25. אז כך אני רצה לבנות אורגן אורות בגודל של 20 על 5 בערך משהו קטן וחמוד כזה ויש לי 2 שאלות מישהו מצא לי מדריך איך לעשות שהאורות ידלקו לפי קצב המוזיקה (לא וינאמפ) כי אני ל רוצה שום קשר בין האורגן למחשב. ויש לי עוד שאלה יש דבר כזה לד יותר גדול מ 5 מ"מ? אם כן כמה יותר גדול וכמה הוא עולה בערך

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.