עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by mosheva,

שלום! אני יודע שזה לא קשור במודינג למחשב אבל בכל זאת זה אלקטרוניקה ופה יש תותחי אלקטרוניקה!!! ככה, יש לי מטען סוללות עם שקע של רכב ואני רוצה להשתמש בו בבית. הבנתי שיש אפשרות להשתמש בספק כוח של מחשב כי הוא מוציא 12V כמו רכב ופשוט לחבר את החוטים שלו לחוטים של מטען. השאלה היא איזה חוט אני צריך לחבר ל+ (אדום) ואיזה ל - (שחור) ואיך אני מפעיל את הספק ללא מפסק ON\OFF פעם עשיתי זאת על ידי גישור עם אטב נייר בין שתי חוטים... הפעם אני רוצה לעשות מפסק... הסוללות הם סוללות למכונית על שלט 4200 7.2 אמפר... אשמח לתשובה! תודה רבה!

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by roilevi,

איך קוראים למתג שנשלט ע"י מתח . (כמו מפסק ללוח החשמל שלי....) אני מדבר על מתח לזרמים של באיזור 10 A (במתח של 220V) שנשלט ע"י מתח נמוך של באיזור 1 V איפה אפשר לקנות ??? תודה

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. Started by Jules Winnfield,

ערב טוב, יש לי ספק HEC 400W TRT והמאוורר הקטן שלו נורא מרעיש מה שאני רוצה לעשות זה להפוך אותו כמו לספק זה: כלומר, שיהייה כבר מאוורר 120 מ"מ למטה (כבר מוכן להתקנה) ולנתק את המאוורר 80 המרעיש ולעשות חורים מאחורה. כמה בעיות שיכולות לצוץ: כשאנתק את מאוורר ה80 האם הספק יקבל "התראה" ולא ידלק? והאם הקירור של מאוורר 120 מלמטה יספיק ויעשה את העבודה בצורה טובה. זה שהוא לא בנוי כמו ספק יעודי למאוורר 120 מלמטה לא יפגע בזרימת האוויר מתוך הספק? מה אתם אומרים?

• 8 תגובות
    • 952 צפיות
  4. היי אני כנראה מקבל את המארז הזה במקום הJSP-H550-D שלי,אני יודע שיש למארז הזה אפשרות הרכבה של 2 מאווררי 80mm בFRONT ובBACK ועוד אחד בחלון. האם ישנה דרך לשים במקום ה80mmX2 במארז מאווררי 120mm? אשמח

• 8 תגובות
    • 958 צפיות
  5. שלום! זה הנושא הראשון שלי בפורום, אז סתם בתור התחלה באתי להודות לכם, משתמשי האתר (והמנהלים...) על ההשקעה! תודה על הכל! ובכן, ניגש לעניין, רציתי לשאול האם זה אפשרי בכלל להפו ראוטר אלחוטי WIFI למשדר רדיו AM/FM. ואם כן, איך בדיוק? (חשבתי אולי אפשר לשנות את התדר שהראוטר עובד עליו, אולי זה אפשרי) אשמח לקבל כל תגובה, הצעה, ואם לא דייקתי מספיק בשאלה תעירו לי! תודה, מאור

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Started by zombie,

יש אפשרות לשפר אותו או לעשות משו למארז שלו? הצעות? אולי יש לי שימוש במאוורר מאחוריי המעבד..הוא ממש חזק לפי מה שהבנתי... הצעות? הינה וידיאו של המחשב כולל פנים המארז וגוף הקירור המשונה ( )[attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 938 צפיות
  7. Started by OmriF,

החלטתי שאני רוצה לשפצ'ר קצת את המארז החמוד שלי אז הורדתי לו את הפלסטיקים שהיו מקדימה וגם הרחבתי על הדרך את החורים לזרימת אוויר טובה יותר. תמונה שתבינו: עכשיו חשבתי ככה מה לעשות: להזמין 4 מאווררים כחולים שישבו מאחורי המתכת שאתם רואים בתמונה לצבוע את המתכת עם ספריי שחור למתוח עליה דקיקה שחורה על הפלסטיק לקדוח רגיל בצורה יפה כמו שיש לי על הדלת המארז מה אתם אומרים? הייתם עושים אחרת?

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by explize,

שלום כולם, הכל התחיל שלחברתי, סוג של פריקית אודיו עם חיבה לCD פלייר חיצוני(ולא כזה של המחשב- כי זה הורס את חווית האזנה והטקסיות של הכנסת הדיסק), לפטיפון ששיפצתי לה עם מתאם phono-AUX, ומוזיקה מהמחשב- רצתה לחבר את כולם לאותה מערכת רמקולים הייקפים של המחשב(אינספייר 5400 דהיינו 5.1 עם מגבר בסאב). מכיוון שהילדה סוגרת את המחשב לפעמים בלילה(הנורות לדים של המארז אנטק מפריעות לישון..לכו תבינו) ולכן האופציה לחבר הכל למחשב נפסל, כי המחשב הופך לסוג של מדיה סנטר וזה לא נוח לה. ולקנות עכשיו מגבר וינטג' או לשפץ אחד ולהביא רמקולים נוספים לא ממש מתאים- ומה שנגרא הגיתי בכך יום וליל ועלה לי הרעיון. לחבר את כל המקורות(2 מהם הינם 5.1 ואחד הוא סטריאו) לאותה מערכת רמקולים שכל פעם ניתן להחליף בע…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by tamos,

הי, אני רוצה לקנות נייר שיוף ואני לא יודע כמה זה עולה.לא מפריע לי העניין של הכסף אני פשוט רוצה לקבל קצת פרספקטיבה למחיר. מנייר של 120 עד לנייר של 2500. תודה

• 8 תגובות
    • 4.6k צפיות
  10. אהלן אני מחפש לקנות 3 מנועים מהדגם הזה , מעניין לקנות בארץ , זה הדגם nema 23 ce תודה

• 8 תגובות
    • 2.4k צפיות
  11. אני רוצה לחבר מין מנוע רטט כזה לCAPS או לNUMLOCK או SCROLLOCK, אבל הוא במין מתקן כזה שמחוברות אליו כבר שתי סוללות וזה מין דוושה כזאתי שכשלוחצים עליה זה מפעיל ת'מנוע, אז איך ולאן אני מחבר את הדוושה הזן כך שזה יסגור את המעגל כל פעם שאני לוחץ על הCAPS NUM או SCROLL בלי לחיצה על הדוושה שמפעילה ת'מנוע? תודה מראש, גיל

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. שלום,יש לי מין ג'יפ קטן כזה ויש לו תאורה בפנסים אשר מקדימה נדלקים שנוסעים קדימה ושנוסעים לאחור הפנסים מאחור נדלקים. אבל לג''יפ שלי יש מין סלון כזה ורציתי לחבר 2 לדים קטנים(לקחתי אותם ממארז ישן ואלה הם הלדים של הPOWER) אז רציתי לשאול לאן לחבר אותם במערכת שיפעלו ברגע שאני לוחץ על ON בג'יפ. המערכת אצלי בנויה כך. [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. אני רוצה לקנות דרמל כזה http://www.homecenter.co.il/142-he-p1897-v1898/HomeCenter.aspx ורציתי לדעת אם הוא יוכל לעשות חלון במארז ואם לא אז אולי משהו אחר עד 200 שקל ואם אני יכול לחתוך איתו פרפקס ואם לא אז אם מה כן

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by hagayben,

השגתי חלקים של מחשב ישן ואני בחיפושים של מארז בשביל לעשות לו מודינג ואז להכניס את החלקים שקיבלתי. אני רוצה לבדוק שהכל תקין אז רציתי להדליק אותו והבעיה היא שלא קיבלתי איתו מארז והחוטים של הכפתור הדלקה +הכפתור לא אצלי יש דרך להדליק את זה בכל מקרה? תודה מראש חגי.

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by dalet11,

אני מחפש כבר הרבה זמן תאורה בהפעלה קולית.. מישהו מכיר משהו בארץ חוץ מperfectlight כי כבר אין אותו בארץ במלאי בשום מקום.. תודה!

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by namrur,

שלום, מי שהו יודע איפה אני יכול להשיג את הקונקטור הכפול למקלדת ועכבר שיש בלוח אם של מחשב אישי? פשוט נשבר לי הקונקטור בלוח אם שלי ואני צריך להחליף אותו. להעביר קונקטור מלוח ישן זה ממש סיפור, כי הם תופסים ללוח בצורה קשה. מישהו מכיר חנות או יבואן שיכול להציע את הרכיב הזה? התקשרתי לעשרות חנויות, ללא הצלחה. תודה רבה, גיא

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by DarkRise,

השאלה שלי היא מה ההבדלים בין מלחם 15W ל30W וכו' ואיפה אני יכול לקנות בדילים בשביל ההלחמה? באותו השאלה איפה אני קונה נגדים או חוטים חשמלים [הקטנים בשביל ההלחמה מחוץ ללוח שורות] תודה מראש לעונים עריכה: בנוגע לנגד 500 אום שנראה כזה http://media.digikey.com/photos/Copal%20Photos/CT94EP%20SERIES.jpg איפה אני משיג?

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  18. Started by arkadur,

לאחר תקופה לא קצרה באתר, אני מודיע על סיום תפקידי באתר במנהל פורום, וכמנהל מדור אלקטרוניקה ומודינג. אני עושה זאת בצער רב, אך ההחלטה נובעת מאילוצים אישיים, לכן אני מקווה שתגלו הבנה אני מקווה שהחכמתם ולמדתם כמה דברים, בין אם מדובר בפרוייקטים שלי ובעיקר בפרוייקטים של משתמשים אחרים באתר. כל עוד זה תלוי בי - אני אחזור בעתיד לנהל את הפורום, אך קשה לי לאמוד את פרק הזמן הדרוש. תמשיכו להיות גולשים טובים כמו שאתם, נהנתי מאוד לענות לשאלות שלכם, ולתת טיפים הדרושים להצלחת הפרוייקטים שלכם במשך כל השנים האלה לא נתתי ולו אזהרה אחת, וזה לא בגללי, אלא בעיקר שאתם שאפתם ללמוד ולא להתעסק במשמעת. שלא תטעו, אני לא זנחתי את התחום, להיפך, היצר שבי גדל והפך לרעב יותר לתחום הזה, אני עדיין יהיה פעיל…

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. Started by roee7777,

שלום, מה הכי מומלץ לקנות בלדים? מה החברות הכי טובות? ראיתי שיש lamptron, היא טובה? תודה

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by דנדן,

אני מחבר את המסך הזה ליציאת LPT בלוח אם, WIN 7 ויש לי בעיה. בחלק מהזמן או שכל המסך מציג משבצות (בחצי מהמסך אפשר להבין שיש נתונים שם, כנראה צריך להוריד את הCONTRAST, בחצי השני אין נתונים בכלל) או שחצי מהמסך מציג משבצות ונתונים... האם מישהו הצליח להפעיל מסך בסגנון הזה בWIN 7, או שיכול להיות שיש לי בעיה? אני מנסה להפעיל את המסך עם LCD SMARTIE, אבל לא מצליח להסתדר ניסיתי גם עם Crystalfontz ואותו דבר קרה.

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. חשבתי לנסות לבנות משהו כזה מישהו ניסה פעם? אני יודע שאפשר לקנות בכמה עשרות שקלים אבל מה כיף בזה...(?)

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by ggg456,

שלום, קיבלתי את המסך הנ"ל, ואני מעוניין לדעת אם קיים בקר מתאים שניתן לחבר בעזרתו את המסך למחשב. אם זה עוזר יש לי גם את הדאטא-שיט שלו מצורף הוא נראה כך, רק בנוסף יש לי גם את הדריבר של התאורה האחורית בצד, שלא מופיע בתמונה: [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. Started by gt2,

יש לי מארז מתוצרת Antec דגם 902 אחלה מארז והכל רק יש לי בעיה איתו(שמסתבר שקיימת בהמון מארזים) השקע הקדמי של האוזניות באיכות על הפנים אם אני מתחבר ישירות לכרטיס קול הכל טוב ויפה אבל מקדימה האיכות על הפנים... אנטק ניסו לפתור את זה על ידי חיבור הארקה נוספת לגוף המארז אבל שוב האיכות על הפנים גם כשניתקתי אותה וגם כשהיא מחוברת מה עושים? אגב המארז עוד באחריות בגלל זה אני לא רוצה לפתוח יותר מדי אלא רק אם יש פתרון יחסית פשוט אם הפתרון דורש חיווט מחדש אני אעשה את זה אחרי שתגימר לי האחריות וכרגע אני אשתמש בכבל מאריך מאחורה..

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by -LosNir-,

אהלן, האם יש איזשהו מסך LCD, פשוט 2 שורות בחיבור USB?

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by eliazu88,

אהלן. אני מקווה שאני נמצא תחת הכותרת המתאימה לשאלה זו. אני מעוניין לשלוט על כל פין ופין בנפרד ביציאת כבל הLPT שאני מחבר למחשב דרך כניסת יו-אס-בי. איך עושים זאת? מדובר על כבל LPT רגיל, 25 פינים . תודה רבה!

• 8 תגובות
    • 3.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים