אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום אם יש לנו בחדר נורת ליבון פשוטה, ונדליק את האור בחדר בעזרת המתג, האור יידלק מיידית. גם עם נורת CFL, על אף העובדה שהיא פלורסנטית, האור נדלק מיידית. נורות אחרות לעומת זאת יכולות לקחת כמה שניות. לאחרונה קנינו לחדר האמבטיה 2 נורות פלורסנטיות, ולמרות שאין להן Starter כרכיב שניתן לראות (ולהחליף כשהוא נשרף), לוקחת לנורות האלו אולי 3 שניות להדלק. מאד לא נוח. (תמיד חשבתי שכשיש Starter שאפשר להחליף כשהוא נשרף, זה אומר זמן הדלקה של כמה שניות, ולעומת זאת אם אין רכיב כזה שאפשר להחליף כשהוא נשרף, אז זה אומר הידלקות מיידית. מתברר שזה לא כך - לפי הנורות של החדר אמבטיה) עקב זאת, השאלה שלי: מהם שמות סוגי הנורות שנדלקות מיידית, ומהם שמות סוגי הנורות שלא נדלקות מיידית? פשוט כדי לדעת ממה…
-
- 9 תגובות
- 5.1k צפיות
-
-
אני מחפש תאורה לאקווריום שלי השטח הוא 30X30X30 שיעבוד על 12v עם כמה שפחות חלקים חשבתי לקנות את הלדים של הרכב ופשוט לחבר לשנאי של ראוטר ישן שיש לי כמו זה או זה ואז לפרק את המשטחים של הלדים וליצור גוף תאורה שטוח הצעות?
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לבנות קרוסאובר לרמקולים לרכב, לפי מחשבון חיתוך פילטר: http://www.v-cap.com/speaker-crossover-calculator.phpאני צריך קבל אלקטרוליטי בהספקים של 330UF בשביל לקבל חיתוך ב120HZ ו470UF בשביל לקבל חיתוך ב85HZ בערך. עכשיו הבנתי שבשביל ליצור קרוס עדיף להוסיף גם סליל. לפי המחשבון ל330UF אני צריך סליל עם השראה של 5.3MH ול470UF אני צריך סליל עם השראה של 7.5MH.השאלה שלי היא האם לפחות לקבל של 330UF יספיק לי סליל עם השראה של 4.7MH? כמו זה: https://www.4project.co.il/product/a...tor-4.7uh-0.5w. ואם לא איפה אני יכול להשיג סלילים עם השראה כמו שכתבתי למעלה.או האם זה בסדר שאני פשוט אחבר את הקבלים בטור וזהו..זה אכן חתך את התדרים עשינו בדיקה על הרמקולים עם קבל של 100UF …
-
- 9 תגובות
- 2.9k צפיות
- 1 follower
-
-
מכשיר שמתקשרים אליו והוא מחזיר לך SMS על המצב הקיים,אני מחפש כרטיס סים זול. חשבתי על פריפייד אבל אחרי כחודש היתרה מתאפסת לפי הבנתי, וזה ממש לא עוזר לי.אשמח לכל עזרה, תודה!
-
- 9 תגובות
- 7.1k צפיות
- 2 followers
-
-
קניתי USB COUNTOR, חדש, רציתי לשנות אותו קצת... to personalize it... ואין לי מושג איך... לא מצאתי גם שום דבר בגוגל... יש למישהוא רעיונות? ניסיון בזה?
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האם זה בטוח לצבוע את החלק אלומיניום שמחזיק את לוח האם כשצובעים מארז ? האם ה40 מעלות מהלוח מספיקים כדי לגרום להמסה כלשהי של הצבע ? תודה
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, ברצוני לירכוש מחשב נייד שאינו כולל כונן DVD. חשבתי ליקנות כונן DVD ולהפוך אותו למתאים . אפשרי להישתמש בכבל הזה ככבל נתונים: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=538&CatCode=66 האם יש איזשהו מתאם או ספק בעל חיבור מולקס יחיד ? האם אפשר לקמבן משהו ?
-
- 9 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
שלום. לא מזמן קנו לי SONY S2 (אל תקנו חרא של דבר...) עכשיו החיבור הוא בננה כזה בצורת "ר" אני רוצה להחליף לצורה רגילה... אנכי... איך אני יכול לעשות את זה? (בצורה אלגנטית ויפה...)
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני רוצה להכין מנורת USB שנראית ככה רק עם לד כחול: מחפש הוראות בקצרה של מה לעשות, אני בטוח שזה רק עסק של נגד ולד, אבל מכיוון שאין לי בדיוק חשיבה מופשטת בחשמל, אני צריך רשימת מצרכים מדוייקת, סוג לד וסוג נגד, ואיפה לקנות את הציפוי נחש הגמיש הזה כדי לעטוף את הכבל המוגמר.? איך זה נקרא ?
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני רוצה להסיר את כלוב ההארד דיסק במארז NZXT Lexa BlackLine ולהעביר את ההארד דיסק לכלוב העליון.. את הכלוב אני חושב שקל להסיר, אני רואה שהוא מחובר בכמה ברגים ואני מבין שרק צריך להבריג אותם החוצה ולמשוך את הכלוב החוצה? הבעיה היא שההארד דיסק מוחזק על המסילה של הכלוב בעזרת 2 פלסטיקים שצמודים אליו והוא לא ניכנס לאף מסילה בכלוב העליון..(יש את המקומות הגדולים יותר שמתאימים לצורבים וכו' ויש את החלק הקטן שמיועד לקוראיי דיסקטים(לא זוכר מספרים של גדלים ) מישו יודע אם מקבלים עם המארז מתאם או פלסטיקים גדולים בכדיי להשכיל את ההארד דיסק בכלוב העליון? הינה כמה תמונות שייעזרו להבנה סימנתי באדום את הכלוב שאני רוצה להסיר והחץ הכחול מסמן את מיקומו החדש של ההארד דיסק http://img3.imagesh…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני צריך ייעוץ או עזרה אני מכנן פרוייקט אשר ישצטרך בעזרת מצלמה\חיישן מרחק\חיישן תנועה לראות ולקלוט גוף זז ולהתבייט על הגוף כלומר: זה רובוט עם מצלמה שנגיד יראה מברחב גוף זז שהמצלמה \חיישן יקלוט את הגוף ולאחר מכן יעקוב אחר אותו גוף... אם יש למישהו רעיון או דרך ושיטה לעשות זאת אז בבקשה ספרו לי כאן, אם מישהו עשה דבר כזה בעבר או עושה זאת עכשיו יכול לעזור לי מאוד, כעקרון מי שיודע על פרוייקט רובוטיקה "פירסט" יודע שאכן כבר קיימת ערכה שלהם כזאת אבל אני רוצה לעשות זאת מבלי להשתמש בערכה המוכנה של פירסט. תודה מראש ת אלכס..
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום חבר'ה, אני צריך מקום שמוכרים בו מחוללי זרם ,לא מצאתי כלום באינטרנט, זה לא בשבילי אלא בשביל אבא שלי, אין לי מושג למה הוא צריך את זה אבל הוא צריך בכל אופן ,אם אתה מכירים חנויות שמתעסקות בכל הקשור לזה תרשמו לי פה, תודה רבה רבה מראש. פשוט תרשמו חנויות ,לא משנה בכמה כסף. ליאור.
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, אני רוצה לחבר את הקתודה שלי ( http://www.sunbeamtech.com/PRODUCTS/CCFL.HTML ) לבקר המאווררים ( http://zalman.com/ENG/product/Product_Read.asp?idx=207 ). את הקתודה אני אחבר לאחד משני המפסקים הימניים ( שזה או כבוי, או 5V או 12V ). כפי שאתם רואים צריך לחתוך את הראש של החוטים של הקתודה ולהכניס כל חוט למפסק. תסתכלו בקישור ששמתי לקתודה ותראו של שנאי כזה, מה שאני לא בטוח זה אם לחבר את החוטים הלבנים שיוצאים מהקתודה ישירות לבקר, או להשאיר את הקתודה בתוך השנאי, ולחבר את החוטים שיוצאים מהבקר ( השחור והאדום ) לבקר. או שזה בכלל לא משנה. תודה מראש, יובל
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הי! אני מעוניין לאטום כמה קצוות כאלה: בעזרת הטיוב האלה: איך קוראים להם בעברית? מהיכן קונים אותם? מחיר? אני לא צריך הרבה, אולי 30 ס"מ. תודה!
-
- 9 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
לכל חברי הפורום שלום, אני חבר פה דיי הרבה זמן ורק מציץ מדי פעם. זו הודעה ראשונה שלי... ה CNC הקטן הזה יודע לייצר PCB's ובנוסף יודע לייצר פאנלים מחומרים דוגמת פרספקס. ANYWAY,את הפרוייקט הזה הגיתי מזמן ורק לאחרונה הפעלתי הכל. זה עובד ומייצר באיכות גבוהה מאוד. לקח המון זמן למצוא ולייצר חלקים והעלות שלהם דיי גבוהה. השילוב שלהם די מעניין. מה אני מבלבל... גשו ללינק הבא ותראו במה מדובר: http://www.preflight.us/HE/ftopict-11307.html יש עוד פרוייקטים שלי שאפרסם בעתיד. בעיקר ג'ויסטיקים ופאנלים לחובבי טיסה וסימולטורים שונים. האם יש פה אנשים שמחפשים ממשקים כאלה (של קלט או פלט אל\מה- מחשב )? בברכה, ניר
-
- 9 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום לכולם קבלו משהו יפה לגלרייה שלכם לא יצא לי לעשות לוג כי לא הייתי לי מצלמה וגם זה פרוייקט שנמשך הרבה מאוד זמן הוא התחיל עוד לפני הגיוס שלי ונעשה באיטיות רבה ... אז הינה לכם המוצר הסופי תהנו !! רק נשאר לי להחליף תדיסק הקשיח ל 500 גגיה S-ATA של WD סידרת AAKS 16MB BUFFER וזהו התמונות >>>.... מצטער על האיכות תמונה צולם בסלולארי המפרט הוא : pentium d 3.0 4mb cash m.bord asus p5kpl-cm g31 chipset 2GB ddr 2 samsung 1GB X2 vga on bord וספק מחשב שעבד מוד בשביל להכנס למארז של הDVD הביתי [attachment deleted by admin]
-
- 9 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אני רוצה עשות משהו שאני יחבר אותו גם ללחצן של המחשב.. וכאשר היה לחיצה בלחצן אני יקבל sms או יתקשר.. ושזה היה מחובר לפלאפון (טוקמן) יש למשהו רעיון?
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי שלט של כרטיס TV+קולט של כרטיס טלויזיה. יש אפשרות שאני יוכל לשלוט בעזרתם במחשב, ווליום-PLAY,STOP וכאלה... הציוד הגיע עם הכרטיס טלויזה FLYVIDEO300
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
השאלה בכותרת. ולמשל באלה המסחריים (SteelSeries, Razer ושות') באיזה בד הם משתמשים?
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש לי מיכל עם מים אני צריך רכיב אלקטרוני או שיטה מסויימת שאני אוכל בעזרת המחשב לדעת כמה מים יש במיכל המיכל הוא מיכל של 60 ליטר חשבתי על מצוף שנמצא על המים ומזיז משהו כשהוא עולה המחשב מקבל את הגובה. ועל פי הגובה אני אוכל לחשב את כמות המים למישהו יש דרך או משהו שיעזור לי . חשוב לי שהמחשב יקבל את הנתונים. תודה רבה.
-
- 9 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום לכולם אני יודע שהשאלה שלי לא ממש קשורה לפורום זה אבל בכל זאת אולי מישהו יכול לעזור. שמי אלפרד אני סטודנט שנה שלישית בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה . בפרויקט גמר שלי אני צריך חישן שיוכל לעבוד במהירויות גבוהות. החישן צריך להיות מותקן על השמשה האחורית של האוטו מבחוץ ותפקידו לזהות אוטו מתקרב ממרחק מסוים ולהעביר את המידע לנהג. ברצוני לשאול באיזה חישן אני יכול להשתמש כך ש המידע שתועבר לנהג תהיה מהירה מעוד, לכן צריך שהחישן יהיה בעל תכונה לתגובה מהירה מעוד כי הרכבים נוסעים במהירויות גבוהות . וגם שהמראות של הרכב כגון פנסים חלונות לא יפריעו לחישן. תודה מראש על העזרה .
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני בתהליכים של סידור מחדש של השולחן שלי, וכדי שיהיה לי יותר נוח לעבוד עם הרב מודד חיברתי לכיסוי של הרב מודד זרוע מדיבורית של פלאפון. חיברתי את הזרוע דרך 4 ברגים, ובהמשך אני אני יחבר את הזרוע לשולחן. מצאתי את זה מאוד שימושי במקום המעמד הגרוע שבנוי לתוך המודד. תמונות: השולחן בהתחלת הסידור: המצב כרגע: מקום לעמדת ההלחמה:
-
- 9 תגובות
- 940 צפיות
-
-
בחיפושיי אחריי שיפור ביצועי המחשב, והתייאשות מביצועי אוברקלוק כושלים שהלוח מספק, גיליתי את המוד הבא שמאפשר את מה שחיפשתי כה רבות. http://www.overclock.net/intel-cpus/341123-intel-bsel-vid-mod-guide.html רק מאחר ואיני מבין באלקטרוניקה, לא אעז לבצע את הדברים הנ"ל בלי הבהרה של אדם מבין עניין. ברמה העקרונית הבנתי את כל אשר צריך לבצע חוץ מדבר אחד-בעזרת מה אני מחבר בין שני הפינים? הבני שצריך עט מיוחד\נחושת, איזו? היכן אפשר להשיג דבר כזה בארץ? תודה.
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי אפשרות כמעט נדירה לקנות שנאי מיוחד לאפקט גיטרה שלי . באריזה של האפקט עצמו רשום ככה: או שימוש בבטריה 9 וולט. השנאי שאני מעוניין לקנות: http://rashgash.co.il/product/tr-power האם הוא יתאים לפדאל? רשום שם 600MA אבל אין לי מושג מה זה אומר לגבי הפדאל .. תודה רבה!
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אהלן אנשים, הבנתי שיש אפשרות אצל אריהב להזמין חלקי אלקטרוניקה ממאוזר וחבריהם ולקבל מחיר של מאוזר פלוס בערך 15% (אני חושב שזה היה 15, לא זוכר 100%). האם מישהו התנסה בעניין? Anatoli.
-
- 9 תגובות
- 3.4k צפיות
-